Találatok a következő kifejezésre: Normális dolog, éjszaka (12 db)

Lehet hogy én vagyok eltévedve és túl sokat várok a babámtól. Az éjszaka első felében óránként ébred. Ez normális dolog vagy valami baj van? 8 hónapos.

Ha tudnám hogy ez egy teljesen normális dolog és minden 2. baba ilyen akkor lehet hogy nem lennék ennyire kész idegileg. Tudom, hogy lehet fogzástól meg sok egyébt?l, de amin én is tudok segíteni azokon már végigmentem eredménytelenül. Tör?djek bele?

Legjobb válasz: Nem tudom, normális-e, de az enyém is ezt csinálta. Lehet, hogy éjjeli fényre lenne szüksége, az én fiam mostanában így alussza át az éjszakát.

Nem tudom, normális-e, de az enyém is ezt csinálta. Lehet, hogy éjjeli fényre lenne szüksége, az én fiam mostanában így alussza át az éjszakát.
normális, ennyi idõsen 45 percesek az alvási ciklusaik.
én azt mondom, hogy nem normális, de valóban majd minden 2. baba ezt csinálja. valami oka biztos van, csak marha nehéz rájönni :S enyém akkor fejezte be mikor leválasztotta magát, na onnantól 10-12 órát aludt egyhuzamban! lehet fáj a foga, éhes, szomjas, anyára vágyik, fázik, melege van, fáj a hasa, tele a pelusa vagy millió más. mikor felébred mit csinálsz? megeteted? nappal mit és mennyit eszik illetve iszik?
Normális. Fogzáson kívül mozgásfejlõdési ugrás, nappali ingerek feldolgozsaá, szeparációs szorongás. Fiam is csinálta (máfél évesen volt az elsõ átaludt ájszaka, 2 éves korától többször átalussza, mint nem. Lányom meg inkább az éjszaka második felében ébred sûrûbben (7 hónapos)
de fõzelék és gyümölcs után iszik vizet, ugye? esetleg azt kipróbálhatod, hogy az elsõ ébredéskor megkínálod vízzel, nálunk ez bejött. mikor hozzátáplálod, már nem elég szomjoltásnak az anyatej. illóolajat is kipróbálhatod, nem tudom melyik az, itt olvastam, hogy a kiságy melletti szõnyegre kell egy csepp és jobban alszik tõle a baba. talán levendulaolaj, de tényleg nem akarok butaságot írni, olvass utána ennek :)
Nálunk ekkor kezdõdött a szeparációs szorongás, ami inkább így az éjszakákra hatott ki :( Kitartást!

4hónapos mult a kisfiam, normális dolog, hogy kb.1hete éjjel 4-5ször ébred enni utánna vissza is alszik. Ezelött végig aludta az éjszakát esetleg 1szer ébredt. Mit tehetnék? Valóban éhes lehet, vagy csak cicizés miatt kel fel?

Legjobb válasz: Általános tapasztalat, hogy 4 hónaposan "elromlanak" néha még az álombabák is. Valami miatt elkezdenek sokszor ébredni újra, nappal emiatt nyûgösebbek. Nem tudom, mi az oka, én mindig megszoptattam a fiamat, merthogy õ is ugyanezt csinálta. Azután rájöttem, hogy biztos nem éhes, ha 2 korty után visszaalszik, és utána kb óránként ébredt. Szerintem nem éhes, csak hiányzol neki. Én 7 hónaposan kénytelen voltam leszoktatni az ébredésekrõl, mert már estem-keltem a fáradtságtól. Lehet hogy a te babád magától is leszokik majd, az én kicsikémet kicsit rá kellett vezetni arra, hogy éjszaka jobb aludni, mint bulizni:)

Általános tapasztalat, hogy 4 hónaposan "elromlanak" néha még az álombabák is. Valami miatt elkezdenek sokszor ébredni újra, nappal emiatt nyûgösebbek. Nem tudom, mi az oka, én mindig megszoptattam a fiamat, merthogy õ is ugyanezt csinálta. Azután rájöttem, hogy biztos nem éhes, ha 2 korty után visszaalszik, és utána kb óránként ébredt. Szerintem nem éhes, csak hiányzol neki. Én 7 hónaposan kénytelen voltam leszoktatni az ébredésekrõl, mert már estem-keltem a fáradtságtól. Lehet hogy a te babád magától is leszokik majd, az én kicsikémet kicsit rá kellett vezetni arra, hogy éjszaka jobb aludni, mint bulizni:)

18 hetes vagyok, normális ha éjszaka is szivárog egy kicsit az előtej? Gyakori jelenség egyáltalán ez a dolog?

Legjobb válasz: Nekem a 30. héttõl szivárgott, de korábban is normális. Állítlag nincs köze ahhoz, hogy tudsz-e majd szoptatni, de azért jó jel!

Nekem a 30. héttõl szivárgott, de korábban is normális. Állítlag nincs köze ahhoz, hogy tudsz-e majd szoptatni, de azért jó jel!
Normális nyugodj meg, ezzel jár.Sok boldogságot a babához!
Szia!Persze, hogy normális.Valószínû kicsit megnyomtad a melled alvás közben.Nekem is 18 hetesen jelent meg, van akinél késõbb jelentkezik.Grat.a babához.23 hetes kismama


Szerintetek normális dolog ha egy 6, 5éves gyerek ejszaka bepisil és mig pelenkába alszik?

Szeptemberbe kezdi az iskolát. Mielőtt megszolnátok nem az én gyerekemről van szó! Talán beteg lehet azért nem tudja ejszaka visszatartani? Természetesen nappal nincs rajtabpelenka wc-re megy

Legjobb válasz: Ez a gyerek beteg,és nem pelenkát kellene ráadni hanem kideríteni az okokat! A pelenkától csak még fusztráltabb lesz szegény!!! Sajnos tudom mirõl beszélek,mert én is átéltem.:((( http://www.psnatura.sokoldal.hu/agybavizeles

Ez a gyerek beteg, és nem pelenkát kellene ráadni hanem kideríteni az okokat! A pelenkától csak még fusztráltabb lesz szegény!!! Sajnos tudom mirõl beszélek, mert én is átéltem.:((( http://www.psnatura.sokoldal.hu/agybavizeles
Ez a dolog ennyi idõs korban már lelki dolgokra vezethetõ vissza (pl. sokat veszekednek a szülõk). Nem beteg az a gyerek, csak valami mélyen van a kis lelkében. Azt, hogy pelenkát adnak rá, egyáltalán nem tartom jó ötletnek, a gyerek ettõl méginkább frusztrált lesz, ahogy valaki már irta is.
Egyáltalán nem biztos, hogy lelki oka van, simán elõfordulhat, hogy szervi baj áll a háttérben. De akármi is, nem normális, hogy egy ennyi idõs pelusban aludon, inkább megoldást kéne találni a problémájára.
Nem azt mondom, hogy nem normális inkább furcsa. Lehet olyan mélyen alszik, hogy nem ébred fel rá, hogy pisilnie kell.
1. körben gyerekorvos, aki majd elküldi a gyereket kivizsgálásra, hogy nincs-e szervi baja, ha ez negatív, akkor pedig pszichológushoz.
5 ös válaszolóval egyetértek !!! Utána kéne járni az okoknak (esetleg szorongás, szülei sokat veszekednek, stb...) és megoldani ezeket, mert magától nem lesz jobb.
de most miért érdekel ez ennyire? szntem biztos van oka ha meg csak ennyire nem érdeklik a szüleit téged miért izgat? Nem neked kell megoldanod.
A kérdező hozzászólása: Az lehetséges, de akkor hány éves koráig fog pelenkába aludni! Azért az iskolás gyerekek nem szoktam pelenkaba aludni...
nem nem normális...
Nem, nem normális, orvosolni kellene a problémát, és erre nem a pelenka a megoldás. sajnos tudom, milyen ez, én is 8 éves koromig bepisiltem éjszaka. Krónikus szervi baj volt az oka, amit sokáig nem tudtak kifele kezelni. Aztán elmentünk egy másik orvoshoz (Kisvárdára, Ukrajnából), ott tudták, mi bajom van, és ki is kezeltek rövid idõn belül. A lepedõ alatt amúgy nekem is le volt fóliázva a matrac, de pelenkát nem adtak rám. L

Kisfiam reggel negyed 8-kor felkel, de 20 perc múlva megint álmos és nyűglődik. Miért van ez? Normális dolog? Másnál is van ilyen? Az éjszakát szépen végig alussza. Csak nem tudom megérteni, hogy minek kel fel ha még álmos? 11 hónapos.

Igazából gondoltam az óra átállításra is, mert azóta van ez, addig 8-kor kelt kipihenten. Csak akkor sem értem, hogy már elég rég volt az átállás és még mindig nem szokta meg?

Legjobb válasz: És ha leteszed aludni? Próbáltad már? Vagy átesik ezen a ponton aránylag gyorsan? Mármint elmúlik a fáradtsága ha nem teszed le aludni? Az enyém 7-kor kel, de 10-kor már dõl el, viszont ha letenném aludni akkor felébredne 1 óra múlva és akkor délután nem aludna, de már nagyobb 17 hónapos. Így én ilyenkor amikor látom, hgy kezd nyüglõdni kiviszem kicsit a játszóra, vagy elterelem a figyelmét, és õ átlendül ezen a ponton, és utána már jól érzi magát.

És ha leteszed aludni? Próbáltad már? Vagy átesik ezen a ponton aránylag gyorsan? Mármint elmúlik a fáradtsága ha nem teszed le aludni? Az enyém 7-kor kel, de 10-kor már dõl el, viszont ha letenném aludni akkor felébredne 1 óra múlva és akkor délután nem aludna, de már nagyobb 17 hónapos. Így én ilyenkor amikor látom, hgy kezd nyüglõdni kiviszem kicsit a játszóra, vagy elterelem a figyelmét, és õ átlendül ezen a ponton, és utána már jól érzi magát.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam, de nem alszik már vissza, valamennyire átesik a dolgon, de nálunk is a 10 óra a bûvös. 10-kor alszik 1, 5 órát, utána délután fél4-kor még egyet vagy másfelet. Csak ez a reggeli kelés változott a többi nem. Cak nem értem miért van ez, hogy még álmos, mégis felkel. Mikor 8-kor kelt reggelakkor is 10-kor már kidõlt csa akkor nm nyûgösen meg álmosan kelt fel. :( Úgy látszik ez a 10 óra a babáknál valami bûvös idõpont. :)

Normális dolog 6 hós babánál, hogy össze-vissza forgolódik, nyöszörög, mászik az ágyában éjszaka?

Nincs ébren ilyenkor, és születését?l kezdve eléggé szenved?sen alszik, de most pár napja nagyon kínlódik szegény éjszakánként. Fogzás most elvileg nincs, mert kijött alul kett? már 4 hónaposan és mire 6 hónapos lett, kijött a fels? 4 darab fogacska is.

Legjobb válasz: Szia, az enyém már 1 éves elmúlt, de ugyanezt csinálta /csinálja akkor amikor egy-egy mozgásformát kezd elsajátítani. (vagy ha fogzik, de olyankor fel is ébred) Szerintem a Te babádnál is "csak" ez lehet a háttérben, ahogy megtanulja a soron lévõ mozgást meg is szûnik a rossz alvás...egészen a következõ mozgás vagy fogzásig :-)

Szia, az enyém már 1 éves elmúlt, de ugyanezt csinálta /csinálja akkor amikor egy-egy mozgásformát kezd elsajátítani. (vagy ha fogzik, de olyankor fel is ébred) Szerintem a Te babádnál is "csak" ez lehet a háttérben, ahogy megtanulja a soron lévõ mozgást meg is szûnik a rossz alvás...egészen a következõ mozgás vagy fogzásig :-)
A kérdező hozzászólása: igen, egyébként lehet, mert pár napja kezdte el a "kutyázást" gyakorolni, meg a felülést is.
Szia, nekem is ezt csinálja.Így dolgozza fel a nappal történteket.Bár nálunk nem kínlódik, csak forgolódik, "beszélget" meg néha nyöszörög.
A kérdező hozzászólása: Hát így értettem a kínlódást, hogy mászik, nyöszörög, forgolódik. Mondjuk nagyon sok fejlõdésen megy át, kijött egy rakás fog szinte egyszerre és most gyakorolja a felülést.

4 és fél éves kilány unokám éjszaka hányt a végén már citromsárga színű epét. Normális dolog ez egy ilyen kisgyereknél?

Az előzmények: A lányom elutazott 3 napra. Én vigyázok a 2 picire. A kislány unokám az első éjjel nagyon sírt hiányolta az anyukáját / persze a szívem majd megszakadt úgy sajnáltam/.Előtte való napokban megbeszélték a lányommal , hogy ő elutazik és a mami lesz velük a / pici 2.5 éves / örömmel egyezett bele de mégis szerintem magában mást gondolt.Ma már minden ok .. csak arra lennék kíváncsi hogy elrontotta talán az oviban a gyomrát ? vagy az anya hiánya okozhatta ezt a "hányásos" éjszakát? Kinek mi a véleménye? még annyit , hogy az apukája hozza-viszi őket az oviba bölcsibe.Velük van.

Legjobb válasz: Én elvinném orvoshoz a biztonság kedvéért.Az én kislányomnak meg hasmenése van, ha más vigyáz rá, rettentõen anyás.

Én elvinném orvoshoz a biztonság kedvéért.Az én kislányomnak meg hasmenése van, ha más vigyáz rá, rettentõen anyás.
Én elsõsorban vírusfertõzésre gyanakodnék , most igen nagy számban van , de 3 nap alatt elmúlik. Persze elsõsorban : ORVOS !
A kérdező hozzászólása: Ma már minden rendben volt tegnap este már vacsorát is kért .Ma ment az oviba.Meglátom ma hogy lesz és holnap velem marad itthon.Õ is nagyon anyás ill.mindkettõ. A kisfiú is.De õ jobban viseli anya hiányát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ..tényleg az oviban van egy "egynapos hányásos" dolog.Azóta már a család többi tagja is átesett ..köztük én is.

Normális dolog hogy többször éles fájdalmat érzek éjszaka forudás közben?

36 hetes km vagyok, második babámat várom. Az els?nél nem tapasztaltam ilyet, ezért kérdezem. Ha esetleg nem folyna el a magzatvíz, honnan fogom tudni, hogy menni kell a korházba? Kizárólag a 10 perces fájásokra kell figyelni? Köszi el?re is a válaszokat.

Legjobb válasz: Igen a fájásokra kell figyelni. Ha beleülsz egy meleg kád vízbe és attól nem múlnak el a fájások, akkor megindult a szülés. Nálam egyik gyereknél sem folyt el magától a magzatvíz, mindkettõnél a szabályos idõközönként jövõ fájások jelezték, hogy "itt az idõ".

Igen a fájásokra kell figyelni. Ha beleülsz egy meleg kád vízbe és attól nem múlnak el a fájások, akkor megindult a szülés. Nálam egyik gyereknél sem folyt el magától a magzatvíz, mindkettõnél a szabályos idõközönként jövõ fájások jelezték, hogy "itt az idõ".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, de szeretném megkérdezni, hogy neked is voltak szülés elõtt erõs görcseid éjszaka, vagy bármilyen elõjele a szülés megindulásának?
Nekem mind a kettõnél olyan 20. hét környékétõl voltak görcseim, ami az idõ elõrehaladtával erõsödtek. Kisfiamnál elment a nyákdugóm hérfõn este és szerdán déltõl jöttek a 20 perces fájások, este 9-re lettek ötpercesek. Egyébként a görcsök sose voltak olyan erõsek nekem, mint a rendes fájások. Éjszaka meg egyáltalán, inkább nappal mikor megerõltettem magam. Nem lehet, hogy valami ideget nyom fekvés közben?

30 hetes kismama vagyok, sokat szoktam izzadni, főleg éjszaka! Ez mitől van? Normális dolog?

Legjobb válasz: Igen, az. Én is így vagyok vele és az elõzõ terhességeim során is tapasztaltam.

Igen, az. Én is így vagyok vele és az elõzõ terhességeim során is tapasztaltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Sejtettem hogy ez normális :)

Normális dolog, hogy egy család éjszaka "él"?

Társasházban lakunk és új szomszédaink vannak. Szül?k, két gyerek meg a kutya. Az apukát csak messzir?l, a fiút pedig még sosem láttam, pedig itt vannak már egy hónapja. Napközben észre se vesszük ?ket, csak néha a kutya kezd el szirénázni, de az nem zavar, mert nekünk is van. (:

Legjobb válasz: Igen, elõször beszélni kell velük, aztán a közös képviselõ, majd a legvégén rendõrség csak...

Igen, elõször beszélni kell velük, aztán a közös képviselõ, majd a legvégén rendõrség csak...
Hívd a rendõrséget ha legközelebb éjszaka "mulatoznak". Az ilyenekkel úgy is hiába beszélsz errõl.
Már miért jönne ki emiatt a rendõr? Én is emiatt szenvedek, de tehetetlen vagyok.
A kérdező hozzászólása: Igen, a rendõrség ilyenekkel nem foglalkozik. A mi lakásunkban régen egy irtó durva család lakott, elõfordult, hogy a nõ az udvar közepén verte szét a szárogatót a férje hátán, meg kihívta a rendõrséget, hogy a férje meg akarja ölni, közben meg a nõ kezében volt a konyhakés... Öt gyerekük volt (van), éjjelente darts-oztak az udvaron (olyannal, ami kiabál, ha nyertél), meg ilyenek. Lehet, hogy ez a ház el van átkozva? (:
Próbálj velük beszélni, elõször szépen, aztán kicsit erõszakosabban, ha nem hajlandóak változtatni, csak a költözés lehet menekülõút. A rendõrségnek hiába szóltok, ilyenekkel úgysem nagyon foglalkoznak.
A kérdező hozzászólása: Hihi, ez az utolsó nem is rossz ötlet.:) Ez a társasház csak három lakásos, a harmadik lakó csak kéthavonta jelenik meg, a közös képviselõ tisztséget pedig maga a család "örökölte". Majd megtanítom a macskámat meg a kutyámat kórusban énekelni.:) )))
Ne szomoríts el, ha ezek a közös képviselõk, akkor a lakóktól mit várhat az ember?! :P


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!