Találatok a következő kifejezésre: Normális az peteérés után (16 db)

Mi az a hő ami peteérés után normális? Beágyazódás után ill. Terhesség esetén mindig magasra kell kúsznia?

Olyan más a h?görbém mint eddig. Most totál az a trifázisos. Eddig sosem volt ilyen. De nézegettem más oldalakon ha volt beágyazódás akkor most fel kéne menjen. De nekem nem megy még olyan magasra sem mint szokott. Általában pé után felmegy 37-37,1 re. Most pé után felment 4 nap alatt 37-re, majd 36,9-36,8-36,8-36,9 és ma reggel megint 37.

Legjobb válasz: lehetséges ,hogy az vagy ,vegyél tesztet mensi késése után egy héttel. drukkolok!!!

lehetséges , hogy az vagy , vegyél tesztet mensi késése után egy héttel. drukkolok!!!
A beágyazódás nem függ össze a hõmérséklettel, ugyanis a pé után általában felmegy 37 köré, és ott is marad! A beágyazódás a pé után van kb. 4-6 nappal. A hõd addig fent fog maradni amíg meg nem jön, és marad is ha baba van! Kívánom, hogy sikerüljön a baba!
Szia! Én u.így vagyok.Bízzunk benne, hogy baba.

Azt olvastam valahol hogyha valakinek a peteérés után ugrándozik a hője le-fel az sárga test elégtelenségre utal. Tényleg az lehet? Nekem is ugrált múlt hónapban, vagy más oka van? Vagy ez normális így?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/498ee26120a354a32a7bfa..

Legjobb válasz: Az utal sárgatest elégtelenségre, ha a luterális fázisod kevesebb, mint 14 nap. Tehát ha a pé-tõl számított 14 napon belül megjön. Ha csak ugrál a hõ az nem baj, csak ne essen a cover alá, mert az nem jó, az utalhat rá. Neked ahogy a görbédet néztem pont 14. napon jött meg, ez egy teljesen normális (sajnos baba nélküli) ciklus.

Az utal sárgatest elégtelenségre, ha a luterális fázisod kevesebb, mint 14 nap. Tehát ha a pé-tõl számított 14 napon belül megjön. Ha csak ugrál a hõ az nem baj, csak ne essen a cover alá, mert az nem jó, az utalhat rá. Neked ahogy a görbédet néztem pont 14. napon jött meg, ez egy teljesen normális (sajnos baba nélküli) ciklus.
A kérdező hozzászólása: Igen sajnos baba nélküli ciklus volt.De remélem a következõ már babás lesz.:) Nagyon köszönöm a válaszodat!!!

Normális az hogy vetélés után 1 héttel elmúlt a pecsételés, volt peteérésem, és azóta megint pecsételek?

Elkezdtem aggódni, mert voltam orvosnál, és mindent rendben talált, multhéten, de szerda óta megint pecsételek(barnázok) és néha darabos. De csak azóta hogy volt peteérésem. (látta uh,n hogy van tüsző, majd éreztem is mikor megrepedt) Nem szívesen megyek vissza az orvoshoz, de ha muszály akkor megyek, csak olvastam valahol hogy az első mensiig ez előfordulhat. Valóban? Előre is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Ja azt elfelejtettem hogy a vetélést mûszeresen fejezték be.

A kérdező hozzászólása: Ja azt elfelejtettem hogy a vetélést mûszeresen fejezték be.
AZ egészséged érdekében mindenféleképp fordulj orvoshoz!!! Fõleg ha zavar. Ennyi idõ után nem hiszem, hogy kellene darabosnak lennie.
A kérdező hozzászólása: hálisten csak 2nap tapasztaltam ilyet, azóta semmi.még csak meg se jött, érzem hogy 1-2nap és megjön.végülis belefér a 4-6 hétbe amit mondtak.azért köszönöm a válaszod.

Mi történik a peteérés után a menzesz első napjáig a petével normális esetben (tehát mikor nem próbálkozunk babával)? Hova lesz az érett pete? Vagy "túlérik", hogy nem lehet teherbe esni később? Hogy zajlik le a menstruációs ciklus?

Legjobb válasz: Hát én ezt a történetet úgy ismerem,hogy a megérett pete kilökõdik a tüszõbõl,és elkezd vándorolni a petevezetõben,ahol 12-24 óra múlva elöregszik és elhal(ha nincs megtermékenyítés),bekerül a méhbe.A megvastagodott méhnyálkahártya leválik a méhfalról és ez a menstruáció.Az elhalt pete pedig nem felszívódik,hanem a vérzéssel együtt eltávozik a szervezetbõl! Én így ismerem a mensi folyamatát.

Hát én ezt a történetet úgy ismerem, hogy a megérett pete kilökõdik a tüszõbõl, és elkezd vándorolni a petevezetõben, ahol 12-24 óra múlva elöregszik és elhal(ha nincs megtermékenyítés), bekerül a méhbe.A megvastagodott méhnyálkahártya leválik a méhfalról és ez a menstruáció.Az elhalt pete pedig nem felszívódik, hanem a vérzéssel együtt eltávozik a szervezetbõl! Én így ismerem a mensi folyamatát.
A pete az ovuláció után 12-24 óráig életképes, addig fejlõdik és a petevezetõben vándorol, de egy bizonyos idõ elteltével már túlérik, ahogy Te is írtad, és elhal. Ezután a vérzéssel együtt távozik a testünkbõl. Röviden ennyi...
Nem érik túl. Mikor megérett kiszabadul a tüszõbõl, ezután kb. 12-24 óra áll rendelkezésre, hogy megtermékenyüljön, mert elöregszik. Ha nem történik megtermékenyülés, akkor elhal és felszívódik. A visszamaradt tüszõ (amibõl az érett petesejt kilökõdött) sárgatestté alakul és progeszteront termel, ami a beágyazódást és a baba megmaradását segíti elõ. Ha nem történik meg a beágyazódás a peteérést követõ 7-10 nap múlva, akkor a sárgatest összeesik, lecsökken a progeszteron szint, és megjön a menzesz.
Nem akadtam fenn, írtam is, hogy igazából ez a része lényegtelen. Te kattogtál rajta azzal, hogy "kijavítottad" a felszívódik dolgot, egyrészt helytelenül, másrészt tényleg tök mindegy. Amúgy igen, nagyrészt elég lenne akkor védekezni. Csakhogy azért nem olyan egyszerû mindig belõni azt a napot, mikor tényleg az ovu van. Mert pár napokat indig tolódhat, és nem tudhatod, hogy nem lesz-e esetleg több peteérésed.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk én szeretnék gyereket, nem bánnám ha jönne, csak a párom miatt nem dolgozunk még rajta... Viszont múltkor úgy adódott, és nem akartam feleslegesen áltatni magam. De most már csak azt nem értem, hogyha ez ennyire "pontosan így történik", és ritka a többszöri peteérés (ami után nem értem miért nincs újabb menzesz), akkor elvileg csak 3-4 nap lenne, amikor mindenkinek védekeznie kellene...
Azt hittem kedves 5.válaszoló, hogy azért mert én azt írtam, hogy vérzéssel eltávozik az elöregedett petesejt meglincselsz!!Olyan de olyan kis hülyeségeken tudtok fennakadni, hogy el sem hiszem!Nem tök mind1 hogy mi lesz vele??A lényeg, hogy addig ne termékenyüljön meg, amíg a nõ nem szeretne gyereket!!Meg a másik, hogy mindig minden hónapban megjöjjön normálisan!ENNYI!!
Leírtam, hogy miért. Azért, mert ha meg is termékenyül, nem ágyazódik be rögtön, hanem jó még egy hetet vándorol lefelé, mire elkezd beágyazódni. És maga a nõi szervezet is csak a beágyazódás megtörténtétõl szerez tudomást a terhességrõl, a megtermékenyülést nem érzékeli. Röviden ennyi. De nálad aztán nagy hiányosságok vannak. Hol jártál a bioszórákon?
A kérdező hozzászólása: De akkor a pete elöregedése után miért telik még napokba (akár több mint 10 nap), hogy megjöjjön a menstruáció?
http://www.pecsimeddoseg.hu/noi-ciklus-attekintese Akkor ideje felfrissíteni az ismereteket. A meg nem termékenyült petesejt felszívódik... De igazából az lényegtelen is, hogy felszívódik, vagy esetlegesen a menzesszel távozik. A lényeg az, hogy 1 nap alatt elöregszik, azért nem lehet teherbe esni késõbb.
Szó szerint úgy van, ahogy az elõttem szóló leírta :)
Nem lehet tudni valóban, hogy mikor is van peteérés, mert pl az orgazmus is kiválthat spontán peteérést!!

Nemvártam majd csak 20-a körül lenne, a hőm peteérés után felment 37-re, ma viszont csak 36, 7 volt. Normális az ingadozás?

Legjobb válasz: szia tedd már fel a görbédet könnyebben mondanék valamit így sok kérdés még nem tiszta mikor volt meg mikor volt péd és stb:)

szia tedd már fel a görbédet könnyebben mondanék valamit így sok kérdés még nem tiszta mikor volt meg mikor volt péd és stb:)
http://ciklus.hu/images/diagramok/2eb51e91e2b12b8f128187ecea.. itt az enyém nézd meg légyszi rakd be a tiedet is és többet lehet látni
A kérdező hozzászólása: Nekem görbém az nincs csak itthon írom! Dec 17-én jött meg, jan 7-én volt pé-m és kb 32-34 naposak a ciklusaim, tehát ezért írtam, hogy 20-a körül kellene megjönnie.
A kérdező hozzászólása: Én igazából nem nagyon értem ezt a görbe elemzést, de neked szépen fennt van a hõd! Nekem sokkal kevesebb bár én nem mindig tudom reggel mérni, a 37-et is du mértem, ezért mondom, hogy nekem kevesebb. Peteérésem tutira volt, feljebb is ment a hõm 2-3 tizeddel, de mist megint alacsonyabb, ezért nem értem, hogy most mi van.
Semmi gond nincs vele mára biztos vissza ment 6 napra vagy a pé ztán ingadozás mindig van:) van akinek egész végig ingadozik mégis terhes:) szorítok neked:)
A kérdező hozzászólása: Kösz szépen! Ma reggel is 36, 7 volt. Majd kiderül a jövõ héten hogy van e baba!

Peteérés után vagyok 6 nappal. Érzem, hogy szúrkál a pocim hol a méhem, hol pedig az a petefészkem ahol volt a domináns tüsző. Ez, normális?

És, még ami felt?n? ,hogy nagyon sok krémes nyálkám van.

Legjobb válasz: Igen, elvileg most kezdõdik meg kb a beágyazódás. De ilyenkor mindenki mást tapasztal. A hasszurka lehet terhességtõl ha a menzid elõtt nem szoktad tapasztalni. 1 hét múlva tesztelhetsz! Én is vasárnap tesztelek! Drukkolok!

Igen, elvileg most kezdõdik meg kb a beágyazódás. De ilyenkor mindenki mást tapasztal. A hasszurka lehet terhességtõl ha a menzid elõtt nem szoktad tapasztalni. 1 hét múlva tesztelhetsz! Én is vasárnap tesztelek! Drukkolok!
Szia! Nekem tegnap kezdõdött a hasszúrka én is pé. után 6 nappal vagyok.Pont felakartam tenni ezt a kérdést hogy mi ez?És látom, hogy te már feltetted :) Drukkolok neked, hogy tényleg beágyazodás legyen.
Azt hiszem itt a helyem:) Nekem is hasszurkám van már 4. napja egyfolytában...
A kérdező hozzászólása: na, lányok akkor remémykedjünk:)
A kérdező hozzászólása: tegyük fel, hogy ma van a beágyazódás, azért a has szurka. Akkor a holnapi hõnek még magasabbra kell menni?
Én sose hõmérõztem így ezt nem tudom, nincs mit tenni, mint várunk szépen és hátha nem jön meg:)

Normális dolog az ha peteérésem után 2 nappal olyan mintha meg akarna jönni? Nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Hát ezt még elég korai így kijelenteni. Ha megtermékenyültél, akkor a pete majd csak a 8-10. nap körül fog beágyazódni. És csak a nem várt mensi napján, vagy csak késõbb mutatja ki a teszt. De állítólag voltak olyan esetek, akiknél már hamarabb is jelentkeztek hasonló tünetek. Nálam sajna nem ez a helyzet!

Hát ezt még elég korai így kijelenteni. Ha megtermékenyültél, akkor a pete majd csak a 8-10. nap körül fog beágyazódni. És csak a nem várt mensi napján, vagy csak késõbb mutatja ki a teszt. De állítólag voltak olyan esetek, akiknél már hamarabb is jelentkeztek hasonló tünetek. Nálam sajna nem ez a helyzet!
A kérdező hozzászólása: Igazándiból rosszul írtam az utolsó mondatot kérdés akart lenni mert a múlt havi menzim nem volt sok kb 1 napig tartott de más tünetem meg nincs.
Igen lehetséges hogy babát vársz! :) Szorítok neked!
Nekem is pé után 5-6 nappal emelkedik meg a hõm, nem másnap, ahogy a tankönyvekben meg van írva. Az én ciklusom is 30-32 napos, a pé a 15-17. napon szokott lenni a hõ pedig csak a 20-21. napon megy fel. Szurkolok, hogy sikerüljön!
Igen, de ha tartósan érzed, akkor nem.

Mi lehet az oka szerintetek normális? Méhkaparás után! Eü. Kaparásom volt 2, 5 hete. Már nem vérzek, de peteérésem volt, a bő nyálka mellett vér is jött ma délután, kevés, aztán szárazság. Férjemmel szexeltünk.

Legjobb válasz: Nekem a következõ mensinél volt olyan vérzésem (hatalmas alvadékok), hogy azt hittem, a kórházban kötök ki. Én is eü.-s vagyok, de nagyon megijedtem. A mentõs férjemre bíztam magam, hogy akkor vigyen be ha nagyon gáz. Egész éjjel figyelt (2 óránként cseréltem a legnagyobb Tenát!!!!!!), azért is maradtam itthon. A kórházban bár bent lettem volna, de tuti nem figyel senki. Reggelre átment normál mensibe. A dokim késõbb azt mondta, a méhnyak kitágult, és a mûtét után ki nem folyt vér távozott. Szóval szerintem minden normális...... Azért óvatosan a házas élettel még 2 hétig! ;-)

Nekem a következõ mensinél volt olyan vérzésem (hatalmas alvadékok), hogy azt hittem, a kórházban kötök ki. Én is eü.-s vagyok, de nagyon megijedtem. A mentõs férjemre bíztam magam, hogy akkor vigyen be ha nagyon gáz. Egész éjjel figyelt (2 óránként cseréltem a legnagyobb Tenát!!!!!!), azért is maradtam itthon. A kórházban bár bent lettem volna, de tuti nem figyel senki. Reggelre átment normál mensibe. A dokim késõbb azt mondta, a méhnyak kitágult, és a mûtét után ki nem folyt vér távozott. Szóval szerintem minden normális...... Azért óvatosan a házas élettel még 2 hétig! ;-)
A kérdező hozzászólása: Jééézuuuus, most besz....rtam:) ))
:-) Nem kell! A lényeg hogy valószínûleg lesz még rosszabb, nem (feltétlenül) kell megijedni! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!