Találatok a következő kifejezésre: Normális az nem szedem (42 db)

Normális az, hogy már ugyan harmadik hónapja szedem a Lyndinette30at, de a mostani menstruációm allatt görcsöltem, igaz kicsit, maximum közepesen.. szóval nem durván... de azért kellemetlenül görcsölgettem. Normális ez?

Legjobb válasz: Én 4 éve szedem, de mindig görcsölök egy picit, amikor beveszem az utolsó szemet másnap, valamint amikor megjön, az elsõ napon görcsölök. Szerintem normális, amíg nem szedtem a fog. gátlót nekem elviselhetetlen görcseim voltak, egész nap fel sem tudtam kelni. Enyhítette, de nem múlasztotta el a görcsöket.

Én 4 éve szedem, de mindig görcsölök egy picit, amikor beveszem az utolsó szemet másnap, valamint amikor megjön, az elsõ napon görcsölök. Szerintem normális, amíg nem szedtem a fog. gátlót nekem elviselhetetlen görcseim voltak, egész nap fel sem tudtam kelni. Enyhítette, de nem múlasztotta el a görcsöket.

Normális az, ha fogamzásgátlót szedek, és pecsételően vérezgetek, akkor is, ha már nem menstruálok? Mikortól leszek védett? (8 napja szedem)

Milligestet szedek, ez az els? tabletta, amit kaptam, már 8-at bevettem, nemrég múlt el a mensim. (az els? napjától szedtem a tabit). Mégis azt vettem észre, hogy pecsétel?, gyenge vérzéseim vannak. Normális ez? Mikor fog elmúlni?

Legjobb válasz: Ne aggódj nekem is így volt a mensturációs idõszakomat beleszámítva 2 hétig,várd meg hogy teljesen elmúljon a vérzés és akkor már bõven védett leszel!Én is milligestet szedek!Légy türelmes,és elégedett leszel vele!nekem bevált!

Ne aggódj nekem is így volt a mensturációs idõszakomat beleszámítva 2 hétig, várd meg hogy teljesen elmúljon a vérzés és akkor már bõven védett leszel!Én is milligestet szedek!Légy türelmes, és elégedett leszel vele!nekem bevált!
Pont egy elõzõ kérdezõnek is leírtam:) Nekem a dokim azt javasolta, az elsõ hónapban-azaz levélnél-védekezzünk másodlagosan is. Az elsõ 3 levélnél elõfordulhatnak vérzések. Utána viszont már nem normális, akkor szólni kell a dokinak, hogy mást írjon fel.
Énis most kezdtem el szedni 1hete amikor te, bár én nem Milligestet szedek és még most is a mensim után 4napja is vannak ilyen vérzéseim...anyut megkérdtem de azt mondta h ez ilyenkor még természetes:) ...
ez nem normális.vmilyen gombád lehet.az a normális ha a rózsaszínes a folyás vagy van egy kis vérzés de ez nem..menj el nõgyógyászhoz
A kérdező hozzászólása: ma reggel már nem volt sárga folyásom, de még mindig viszketek néha. de csak a szeméremajkaim és a csiklóm, a hüvelyem nem..
ha nincs semmi eltérõ akkor lehet vmi kicsípte csak:) de ha továbbra is viszket vegyél kenõcsöt és kenegesd vagy ha rosszabbra fordul(folyás..)akkor menj el orvoshoz

Normális az hogy már 2hete szedem a fogamzásgátlót és még mindig nem látom hogy hatna a bőrömre? (pedig amiatt szedem cypromixet)

Mert a n?gyógyász azt mondta menjek vissza az els? levél beszedése után, és mondjam el hogy mik a tapasztalataim a gyógyszerrel. De hát így semmi... Mennyi id?t kell még várnom hogy hasson látványosan?

Legjobb válasz: A látványos eredményre várhatsz még! Én az arcomra másfajta gyógyszert szedtem, kb 2 hónap után lehetett komolyabb változást megfigyelni. 2 hét után ne várj sokat. A tapasztalat alatt meg arra is gondolhatott a doki, hogy negatív mellékhatásokat észrevettél-e.

A látványos eredményre várhatsz még! Én az arcomra másfajta gyógyszert szedtem, kb 2 hónap után lehetett komolyabb változást megfigyelni. 2 hét után ne várj sokat. A tapasztalat alatt meg arra is gondolhatott a doki, hogy negatív mellékhatásokat észrevettél-e.
2-3 hónapot legalább várni kell... 2 hét alatt nem is értem mit vársz:)

Egy éves a kislányom, és még mindig fő étele az anyatej.9 hónapig szedtem a Cerazettet, és múlt hónapban jött meg először a mensesem. Most nem jött meg, ez már a 36. nap. Normális ez a szoptatás alatt úgy is hogy a gyógyszert már nem szedem?

Mikor fog újból rendesen beállni?Nagyon pontosan jött meg mindig.

Legjobb válasz: Szia!Én mégcsak 5 hónapja szoptatok,nem szedek gyógyszert és mindig van menszeszem,persze,nem állt még be,terhességem elött mindig pontos volt,de most nagyon össze-vissza jönn meg,volt hogy 15 nap után volt meg 3 napig,utána 35 napra 6 napig,szóval nagyon nemtudom kiszámitani! Gyógyszert már nem szedsz,már egyszer megvolt a menszeszed,nem lehet,hogy terhes vagy?

Szia!Én mégcsak 5 hónapja szoptatok, nem szedek gyógyszert és mindig van menszeszem, persze, nem állt még be, terhességem elött mindig pontos volt, de most nagyon össze-vissza jönn meg, volt hogy 15 nap után volt meg 3 napig, utána 35 napra 6 napig, szóval nagyon nemtudom kiszámitani! Gyógyszert már nem szedsz, már egyszer megvolt a menszeszed, nem lehet, hogy terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Csináltam tesztet, negatív lett, meg amúgy is vigyázunk. Csak idegesít, mert így azt sem tudom mikor van peteérésem.

Normális az hogy már hét hónapja szedem a Gracial nevű fogamzásgátlót, és az utolsó levélnél folyamatosan feszült a mellem? Igaz benne van a tájék. -ban, hogy mellékhatásként fellép, de már hozzá kellett volna szoknia a szervezetemnek, nem?

A hónap elején rosszul is voltam, egyszer hánytam, azóta nem. Rosszul lét sincs...Én bízok a fogamzásgátlóban, de az ördög soha nem alszik. ugye nincs terhesség?

Legjobb válasz: Még szokja a szervezeted! Én 5 éve szedem és maximálisan meg vagyok vele elégedve!

Még szokja a szervezeted! Én 5 éve szedem és maximálisan meg vagyok vele elégedve!
Az nagyon nem normális, ha a két pupillája nem egyforma nagyságú. Menjen orvoshoz, sürgõsen.

Normális az ha gyógyszert szedtem, most 10 napja nem szedek, és folyamatosan folyásom van?

Nem olyan jelleg? mint egy strandon összeszedett bacinál, nincs szaga és igazából nem is folyik, csak ugy egész nap érzem, hogy tiszta ragacsos a hüvelyem.

Legjobb válasz: valószínûleg a gyógyszer miatt szárazabb volt a hüvelyed és ez a normális, ugyanígy jártam én is, a doki szerint semmi bajom nem volt....DE menj el nõgyógyászhoz és nézesd meg magad :)

valószínûleg a gyógyszer miatt szárazabb volt a hüvelyed és ez a normális, ugyanígy jártam én is, a doki szerint semmi bajom nem volt....DE menj el nõgyógyászhoz és nézesd meg magad :)
miféle gyógyszert szedtél? mert ha antibiotikumot, az is lehetséges, hogy gombás fertõzésed van és amiatt van a folyás...
A kérdező hozzászólása: 16.33-as ennyire hogy lehet vki buta?
??...nem tudom kedves, talán idióta a nõgyógyászom, és nekem sem a kilónyi antibiotikumtól lett az, ami volt:) te már csak tudod, ugye?...
van olyan gombás fertõzés is, aminek nincs szaga, csak egyszerûen érzed hogy nedves vagy stb stb...és lehet az antibiotikumtól is... én buta, bocsánat, hogy próbálok segíteni

Normális az mióta nem szedem a magne b6-ot, majdnem egész nap kemény a hasam?

Reggel kilépek az ágyból már kemény is a hasam.Úgy feszül majd szét durran.Azóta menstri szer? görcseim is vannak néha.37 töltöm kedden.

Legjobb válasz: Igen,teljesen normális.A magne B6 izomlazító,de már semmi baj nem lesz,ha beindul a szülés.

Igen, teljesen normális.A magne B6 izomlazító, de már semmi baj nem lesz, ha beindul a szülés.
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ.
Miért hagytad abba a magnéziumot. Én ugy tudom, hogy azt végig szedni kell. Én a 33. -ban vagyok és napi 500 mg-ot szedek.
A kérdező hozzászólása: Azt tanácsolták sokan hogy a magne b6 nem jó szedni a 36 hét után.Mióta nem szedem rosszul vagyok görcsök, éjjel a lábgörcsök, lehet visszatérek rá.

Normális az a szoptatási tanácsadó, aki egy nyugtatókat szedő anyának azt tanácsolja szoptasson csak nyugodtan, miközben az orvos megmondta hogy nem szabad?

Ébredjetek már fel!!!!!Ez csak anyatej!!!Igen:CSAK!!!Nem az élet elixír!!Fontos,de nem ez a legfontosabb!Fel vagyok háborodva!!!Hova fajul ez a világ,hogy egy szoptatási tanácsadó felülbírálja egy diplomás orvos tanácsát,aki egyértelm?en tiltotta a szoptatást,egy veszélyes nyugtató szedése miatt??

Legjobb válasz: Miért volt szükség szoptatási tanácsadóra?

Miért volt szükség szoptatási tanácsadóra?
Figyeltem a kérdést, ami kiverte nálad a biztosítékot. Nem értem az anyukát. 1. elmegy orvoshoz, mert már olyan állapotban van az egészsége, hogy kell a gyógyszer. Nyilván, benne van a pakliban, hogy abba kell hagynia a szoptatást. 2. nem az orvosától kér másik gyógyszert, nem keres másik utat, a doktort felülbírálva inkább a szent szoptatási tanácsadónak hisz, aki azt mondja, nyugodtan lehet szedni a nyugtatót. Komolyan nem értem. Döntsön. Vagy szopiztatja a gyereket és nem szed gyógyszert, vagy abbahagyják a szoptatást végleg és szedi a számára fontos orvosságot. A kisfiú közel 2 éves, tehát nem újszülöttrõl vagy csecsemõrõl beszélünk, éppen ezért nem fér a fejembe, miért nem képes ezt a döntést meghozni. Igen, sajnálatos, hogy pont emiatt kell abbahagynia a szopit, amihez annyira ragaszkodnak, de néha kell az életben olyan döntést meghozni, ami a szülõnek jó és nem a gyereknek. Bár, itt is vitatkozhatnánk, hogy mi a jobb, ha vár, amíg a gyerek magától mond le róla (újabb vélemények szerint iskolakezdésig sem gáz a szoptatás, tehát hosszú hónapokig is húzhatja, ha a gyerekre bízza), vagy most drasztikus lesz a saját érdekében és még hosszú évekig lesz egészséges anyukája a gyerekeknek.
Nem, nem normális. De az élet minden területén találsz olyan elvakult fanatikust, aki vakegér módjára megy, és a saját kis elgondolásain kívül semmit nem tud elfogadni. És vannak olyan szoptatási tanácsadók is, akik teljesen helyén kezelik a dolgokat, és nem erõszakosan akarnak rávenni a szoptatásra, hanem SEGÍTENEK. Õk azok, akik tisztában vannak vele, hogy mit kell megpróbálni a szoptatásért, és hol van az a határ, amit ha elér az anyuka, akkor hagyni kell, hogy befejezze, mert erõltetve nem megy. Õket nem kellene ledegradálni, mert sokan vannak. És tényleg hasznosak.
Nem olvastam a kérdést, amirõl írsz, de nem, nem normális. Nem gondolom, hogy mindenáron (!) kellene szoptatni. Viszont gondolkodni és mérlegelni nem ártana, én nem a tanácsadóra hallgatnék. (amúgy ugyanez a helyzet a császárral is. Ha indikációja van, akkor bizony az kell, nem a természetes szülés, csak mert anyu úgy képzelte el, mert különben nem érzi magát teljes értékû anyának...)
Hova fajul a világ hogy egy anyukában ez a kérdés egyáltalán megfogalmazódik...és a szoptatáson úgy aggódik a gyógyszerezés miatt meg nem annyira.A tanácsadó meg anyu se normális.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!