Találatok a következő kifejezésre: Normális az hasmenés (23 db)

Ha nem étkeztem pár napig normálisan az okozhatott hasmenést? Mi okozhat hasmenést betegségen kívül? Egy kis húslevest ettem ma talán ropit és egy kis csokit. Talán amiatt jött rám?

Legjobb válasz: Nekem vizsgák környékén szokott hasmenésem lenni. Szóval ha valamitõl nagyon félek. Vagy ha valami olyat eszem, ami meghajt. Ez nem feltétlen romlott étel, csak éppen egy rossz kombináció. Egy napig egyél csak ropit, almát, sós vízben fõtt krumplit, meg háztartási kekszet, és sok folyadékot fogyassz, kicsit megnyugszik a hasad. :)

Nekem vizsgák környékén szokott hasmenésem lenni. Szóval ha valamitõl nagyon félek. Vagy ha valami olyat eszem, ami meghajt. Ez nem feltétlen romlott étel, csak éppen egy rossz kombináció. Egy napig egyél csak ropit, almát, sós vízben fõtt krumplit, meg háztartási kekszet, és sok folyadékot fogyassz, kicsit megnyugszik a hasad. :)
Stressz.

37 hetes vagyok. Normalis az hogy eggyik nap szorulasom van a masik nap hasmenesem (csak egyszer nem folyamatosan)? Eddig normalis volt es azelott sem volt vele gondom. Jelenthet ez valamit? Vagy csak ez van es kesz.

Legjobb válasz: szia! Én 35 hetes vagyok és ugyanez a gondom, már 2-3 hónapja. Általában 3 naponta megyek WC-re, szorulásom van, aztán beiktatódik egy hasmenéses nap. Érdekes, hogy ilyenkor egész nap rossz a hasam és a közérzetem is. Arra gondoltam, hogy talán a vastól, amit szedni kell. (Mondjuk engem egészen a 20. hétig emésztési problémák gyötörtek.)

szia! Én 35 hetes vagyok és ugyanez a gondom, már 2-3 hónapja. Általában 3 naponta megyek WC-re, szorulásom van, aztán beiktatódik egy hasmenéses nap. Érdekes, hogy ilyenkor egész nap rossz a hasam és a közérzetem is. Arra gondoltam, hogy talán a vastól, amit szedni kell. (Mondjuk engem egészen a 20. hétig emésztési problémák gyötörtek.)
elsõ válaszoló vagyok.Én az Elevitnek gondoltam "mellékhatására"mert mikor nem szedtem akkor rendszeresen tudtam wc-re járni....sõt mikor eljön a 3. nap már annyira tele vannak a beleim hogy a derekamba sugároz és alig birok ülni:(
szia!nekem 3 napig szorulás aztán egy nap "hasmenés"aztán újra elölrõl.....alig várom a 3.4. napot hogy végre kiürüljenek a beleim, én még csak 32 hetes vagyok kb 1 hónapja küzdök ezzel.
szia.nálam is van ilyen, de én rájöttem a mult hétvégén h mitõl:nem ittam elég folyadékot és attol volt szorulásom.3 napot szenvedtem, nem voltam egész nap itthon és nemsokat ittam-nem volt meg a szokásos 2 liter legalább-és a 4 nap itthon voltam és csak ittam mint a gödény és egyböl helyrerázódtam odabenn-na meg segitett a fál liter tej is. 26 hetes

Normális az, hogy hasmenésem van menstruáció közben?

Legjobb válasz: Nekem elsõ 2 napban más az állaga a cuccomnak! Neked rendesem megy a hasad? Naponta hányszor kell emiatt wc-re menned?

Nekem elsõ 2 napban más az állaga a cuccomnak! Neked rendesem megy a hasad? Naponta hányszor kell emiatt wc-re menned?
ujjujj velem is elõfordul!:D Kellemetlen! Nekem max 2x szokott. Csak 1 nap. Nekem akkor szokott ez lenni mikor nagyon görcsöl a hasam mindkettõ miatt. Elég sz*r helyzet!De szerintem legtöbbünkkel elõfordul.
nekem is állandóan megy a hasam. vagyis annyira görcsöl a hamas, hogy nem tudom átáztam, bepisiltem vagy fussak a wc-re, mert nagywc jön. és az elsõ 2 napban állandóan székelési ingerem van a hülye görcsöktõl. szóval rémálom. amúgy legtöbbünknél így van, a méh görcsei fokozott bélmozgásokat okoznak.
Igen. Hát attól függ mondjuk. Ha simán csak hígat kakilsz napi kétszer mondjuk az normális. de ha ötször az már nem olyan jó. Ez a hormonok miatt van. A legtöbb nõnek mensi elõtti néhány napba szorulása van, nem is csoda ha amint megjön mindennek ki kell mosódnia.
A kérdező hozzászólása: Nekem is így van. Mensi elõtti napokban nem nagyon van székletem, de amikor megjön, naponta kb. 4-5x kell wcre mennem, és ilyen pépes állagú.. :S
A kérdező hozzászólása: Akkor megvagyok nyugodva! Köszönöm szépen a válaszokat :)
Én nekem csak akkor van hasmenésem mikor megjön.2 óráig kb. 2 percenként jártam wcre.Mostanában szerencsére nem szoktak már ilyen menstruációim lenni.

Normális az állandó hasmenés?

31 hetes kismami vagyok és ezen a héten folyton mendegél a hasam.

Legjobb válasz: Sztem elkaphattál valami vírust, smecta port ajánlok, ezt kisbabáknak is lehet adni, biztos nem káros most!

Sztem elkaphattál valami vírust, smecta port ajánlok, ezt kisbabáknak is lehet adni, biztos nem káros most!
Szia.Nekem is sokat ment a hasam, hol ment, hol meg allig volt.Szerintem normális, mert a tanácsadáson több kismama panaszkodott erre.A szmekta a 2 éves lányomnak nemfogta meg a székletét, de megpróbálhatod.
Én is hol hasmenéssel küzködöm, hol meg szorulással! Egyszer ezért fáj a hasam, máskor meg azért... Ez már csak ilyen. :-( Kitartás, már csak pár hét, és utána helyreáll!
Nem normális, kérjél valami gyógyszert a dokitól.
Szerintem ha nem a hormonok okozzák, akkor csak diéta, sok folyadék és tudod az a tipikus kíméletes és gyenge kaja. ha vírusod van, akkor sincs rá gyógyszer, mivel ez vírus nem baci, azaz a gyógyszer a kíméletes étrend, sok folyadék. pl. cukros lötyi és sós leves, hogy az ionok rendben felszívódjanak. ha nincs tehát semmi tüneted, a hasmenés mellett, szerintem megoldódik magától. maximum egy kis bolus adstringenst lehet enni vagy széntablettát, de kérdezd meg a dokidat, hogy mindenrõl tudjon. Ja!!fontos!!!!a hasmenés nem egyenlõ a híg széklettel, hanem a napi többszöri is hozzátartozik a dologhoz!!!!nekem pl. az elejétõl híg a székletem, mégsem gondolom, hogy 6 hónapja vírusos hasmenésem lenne!!!Nekem a magnézium csinálja, az pl. nagyon tud ilyet! Boldog babavárást!
Nekem is sokszor megy a hasam, mióta terhes vagyok.Ami azért is érdekes, mert elvileg a vas is fogja a székletet, és én a terhesség 12.hetétõl napi 3*1vasat is szedek, mégis mióta terhes vagyok, "kemény"székletem még nem volt.Ha nem görcsöl a hasad, nem csikar, és nincs semmi betegségre utaló tünetded sem, akkor szerintem ez teljesen normális dolog.... 31 hetes kismama

Szerintetek az normális, ha valaki 4 hónapon keresztül minden áldott nap 8 órás mûszak alatt minimum 3-szor megy el WC-re hasmenéssel?

A munkatársakkal már nem értjük, hogy mi jön ki belõle, meg hogy milyen betegség lehet ez.

Legjobb válasz: Honnan tudod, hogy hasmenés? Megnézed utána az anyagot? Valaki napi 3x nagydologzik.

Honnan tudod, hogy hasmenés? Megnézed utána az anyagot? Valaki napi 3x nagydologzik.
Egyébként egy egyszerû székletanalízissel el lehet dönteni az infekció tényét.
A kérdező hozzászólása: Valami tipp, hogy hogyan vegyünk tõle székletmintát? Nem tudjuk, hogy hogyan vegyük rá, hogy elmenjen dokihoz. Reggelente megeszik egy almát, egy péksüteményt, és minden falathoz iszik egy korty szörpöt.
"Valami tipp, hogy hogyan vegyünk tõle székletmintát?" [link]
Egy vírusos vagy bakteriális hasmenés az csak napokig vagy hetekig tarthat maximum. Biztos, hogy van valami komolyabb baja, nem fogyott? Nekem is hasonló gondom volt, belekerült fél évbe, míg rájöttek mi az, közte volt a laktóz (tejcukor érzékenység is), + fekélyes gyulladás a beleimben. Én is rohantam a wc-re amint ettem. Szerintem finoman kellene neki szólni, hogy el kellene mennie orvoshoz a saját érdekében leginkább.
Szerintem ez tacsra teszi a bélrendszer, hacsak nem már azzá tette... :( Gasztroenterológus szakrendelésre kellene mennie és colonoscopiát végezni rajta. Nagy valószínûség szerint nem fertözõ, de mint a mondás tartja jobb félni mint megijedni... :O Az idegrendszer is kiválthat hasonló tüneteket... de ennyi ideig folyamatosan az surolja a lehetetlen határait. A vérhas és a hastifusz ami ilyen intenzíven megdolgoztatja a páciens bélfloráját, de azokkal nem lehet ennyi ideig húzni mert néhány hét alatt kileheli a beteg a lelkét... :( Kemény egy helyzet lehet... mindenképpen orvosi segítséget kell kérni, amig lehet!!!
A mi kollégánk azért jár annyit wc re ( nekünk is feltûnt-még akkor is ha van jobb dolgunk is) mert sokat piál. Egyébként nem nektek kell kivizsgálni. Gondolom van évenkénti alkalmassági vizsgálat. Minket ilyenkor ezer helyre elküldenek, még olyanra is ami nem kötelezõ, csak megelõzési célzattal. Ott lehetne jelezni az orvosnak a problémát, vagy egy jobb fej fõnökkel beszélni. Akár komoly problémái is lehetnek a kollégának.
ha sok rostot fogyaszt akkor lehet hogy többször is kell kimennie a wc.re.Ti nem tudtok csinálni semmit. haggyátok békében. amíg ellátja a munkáját, addig semmi közötök hozzá.
Tudom, hogy régi kérdés, de bulímiás? Nekem van most egy 23 éves kolléganõm, aki bulímiás, hány, és hashajtózik, õ is kb. naponta 5-6-szor megy kis f.sni...meg legalább 3-szor hányni.-_-
Különbözõ kórokozók (baktériumok – jellemzõen nyáron, vírusok – jellemzõen tavasszal és télen, gombák) – a vírusos hasmenés a leggyakoribb. Ételmérgezés (romlott étel) Gyomorrontás (zsíros vagy nagyon rostos ételek túlzott fogyasztása) Ételallergia (pl. tejcukor érzékenység, liszt érzékenység) Mérgezõ anyagok (pl. nehézfémsó- vagy gombamérgezés) Egyes gyógyszerek (pl. antibiotikumok, antidepresszánsok, savcsökkentõk, vérnyomáscsökkentõk) Stressz, félelem okozhatnak hasmenést. Így kategorikusan nem jelenthetõ ki, hogy nem fertõzõ a collega betegsége.Tudni kellene milyen ételeket, antidepresszánsokat fogyaszt, valamint érik-e naponta stresszhatások.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint nem ragályos? :)
Lehet hogy tejcukor allergia (laktóz intolerancia) és õ sem tud róla. Nekem tejfölös dolgoktól, feta sajttól jön elõ, akkor én is azt csinálom, mint a kollegád.
A kérdező hozzászólása: Onnan tudjuk, hogy hasmenés, mert olyan hangot ad, mintha moslékos vödörbõl öntenék ki. De volt már olyan nap, amikor 8 óra alatt 6-szor ment WC-re WC papírral a kezében. Úgyhogy biztosan a "nagy dolgot" csinálja.
De sok idõtök van, hogy ezt figyelitek :D Tán pisilés után is megtörölheti?
A kérdező hozzászólása: Férfi kollégáról van szó, úgyhogy biztos, hogy nem pisilés céljából visz WC papírt. Azért szoktuk egyébként figyelni, mert zacskóban tartja a papírt, így a zacskócsörgést akkor is meghalljuk, ha nem is figyelünk konkrétan erre. Egyébként nem csak mi figyeltünk fel erre a jelenségre, hanem a csarnokban még feltûnt egy pár embernek is, hogy nagyon gyakran mászkál a WC-re.
Az ilyen gyakori székelés valóban nem normális. De mivel kollégáról van szó, nagyon más kérdést nem tudok feltenni: Közöd?
A napi 3 valóban nem sok, de nyolc óra alatt három már valószínûleg több.
A kérdező hozzászólása: Hát csupán annyi közünk van hozzá, hogy aggódunk, hogy nem-e valami féle fertõzõ dologról van-e szó (többen vagyunk egy közegben vele). Mert volt olyan, hogy munkatársam látta, hogy nem is mosott kezet WC-zés után.
Ki kellene vizsgáltatni magát, mert ez nem normális. Nagyon sok dologtól van hasmenés, ezt sajnos tapasztalatból tudom. Gyulladás, allergia (tej, stb ételekre), legrosszabb esetben daganat.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ez nem rossz ötlet, hogy kivizsgáltassa magát, de hogy vegyük rá, hogy menjen el? Vagy hogyan adjuk a tudtára a mi félelmünket? A legjobban attól félünk, hogy valami ragály, többen már nem is akarják felvenni a munkát :) . Kezet is alig merünk vele fogni, ráadásul evés közben kell vele. Úgy eszik, mint egy kacsa, egy falat, egy korty, és úgy is jön ki belõle. :D
11.2o. A hosszan tartó hasmenés valami betegséget jelent.Hogy lehet ezt négy hónapon keresztûl elviselni?Nem biztos, hogy fertözõ, de a találgatásoknak semmi értelme.Belgyógyászhoz kell sürgõsen fordulni.Nem suttogni kell a munkatársaknak, hanem komolyan beszélni a kollégával, menjen szakorvoshoz, mert tönkre fog menni.

3000-es méhszáj mit jelent? Egy darabig akor még nem bujik ki a pici igaz? És az igaz hogy a meleg fürdő beindithatja a szülést? Volt akinek bevált? Hasmenés vas szedése melett normális? Pedig eddig nem volt hig a székletem!

39-hetes kis mama vagyok!

Legjobb válasz: http://piszenpisze.hu/tablazatok/mehszajertekek/ Melegfûrdõ, szex, lépcsõzés, csípõs kaja elvileg beindíthatja a szülést, de hidd el a megfelelõ idõben beindul az magától is bírd még ki azt a 7-10 napot. Sokkal jobb a babának ha õ dönti el mikor akar kibújni, ha nem akar akkor sem fog kibújni bármit is csinálsz. Addig jó míg bent van hidd el. :D És van olyan nõ akinek szülés elõtt párnappal hasmenése van mert tisztul a szervezet is és készül a szülésre.

http://piszenpisze.hu/tablazatok/mehszajertekek/ Melegfûrdõ, szex, lépcsõzés, csípõs kaja elvileg beindíthatja a szülést, de hidd el a megfelelõ idõben beindul az magától is bírd még ki azt a 7-10 napot. Sokkal jobb a babának ha õ dönti el mikor akar kibújni, ha nem akar akkor sem fog kibújni bármit is csinálsz. Addig jó míg bent van hidd el. :D És van olyan nõ akinek szülés elõtt párnappal hasmenése van mert tisztul a szervezet is és készül a szülésre.
3000-es méhszáj értékem volt végig, tehát teljesen zárt. A 37. héttõl hasmenésem volt, mégis 40+6ra szültem. Ja, és a méhszájam csak a vajúdás 11. órájában kezdett nyílni, addig totál zárt volt. Meleg fürdõztem mindig, nem használt.
A vas általában székrekedést okoz, de van olyan vas is ami híg székletet okoz, de ez a vas szedése után már 1 héttel jelentkezik, nem pedig egyszer csak elkezdõdik hetek múlva.
3100-as értékkel folyt el a magzatvizem, 5 óra múlva a kezemben volt a kisfiam. Kibújik majd, már nincs sok hátra :)

37 hetes kismama vagyok és hetek óta napi 5-ször 6-szor hasmenésem van (már azt sem tudom milyen a normális széklet) Ez már lehet a szülés jele?

Legjobb válasz: Nekem hetekig voltak olyan napok, amikor hasmenésem volt, napjában többször. Én is azt hittem, szülök:-) De nem szültem. Van akinél jele, nálam nem az volt... Kitartás, még egy kicsit bírj ki, és élvezd az "együttlétet":-)

Nekem hetekig voltak olyan napok, amikor hasmenésem volt, napjában többször. Én is azt hittem, szülök:-) De nem szültem. Van akinél jele, nálam nem az volt... Kitartás, még egy kicsit bírj ki, és élvezd az "együttlétet":-)
Sokan mondják, hogy ez a szülés elõtti napokban elõfordul.Meglehet, hogy az izgalomtól van, de én a helyetekben mérnék egy hõt.Ha kicsit magasabb a kelleténél akkor orvos.Ha normál akkor az izgalom.Szerintem nem nagy áldozat kideríteni a pontos okát.
Szia! Nálam ugyanez a helyzet. Nem tudom szedsz-e magnéziumot a keményedésre, én magnerot-ot 3*1-et. Állítólag a mg hashajtó hatású. Pusz 36 hetes kismammut
A kérdező hozzászólása: Szedek magnéziumot, de azt eddig is szedtem. Bár igazatok van, ezt a kis idõt már kibírom....!Köszi a válaszokat mindenkinek boldog babavárást!
A hasmenés lehet a szülés elõjele, de szerintem nem hetekkel ezelõtt. Max. 1-2 nappal elõtte jelezheti. Ha hetek óta hasmenésed van, az szerintem más miatt lehet.

Meddig normális a fogzás miatti hasmenés? Két napja tart. Ez már azt jelenti, hogy nemsokára itt a fogacska?

Legjobb válasz: Nálunk hasmenés nem volt viszont mielõtt kibújt afoga elõtte 3napig napi 4x akilt és 2 napig lázas volt

Nálunk hasmenés nem volt viszont mielõtt kibújt afoga elõtte 3napig napi 4x akilt és 2 napig lázas volt

Az normális, ha éppen úgy jön ki és csak pár órát tudok aludni (4-5) - pedig előtte teljesen kipihentem magam -, akkor mindenem fáj, a szemem csupa vér, és hasmenésem van?

másnál is van ilyen a kevés alvástól? pl ma három órakor aludtam el és reggel 8kor már fel kellett kelnem mert dolgom volt, nem csak most el?ször vannak ilyen tüneteim. :|

Legjobb válasz: szia! az tény és való hoyg napi 8-10 órás alvásra szüksége van a szervezetnek.a 4-5 óra kevés normális hoyg oylan tüneteket produkálsz én mondjuk émelygek levert vagyok a szemem karikás ,de nagyon nem tesz jót a szervezetednek!

szia! az tény és való hoyg napi 8-10 órás alvásra szüksége van a szervezetnek.a 4-5 óra kevés normális hoyg oylan tüneteket produkálsz én mondjuk émelygek levert vagyok a szemem karikás , de nagyon nem tesz jót a szervezetednek!

Másfél hete csinálom a diétát. Az elmúlt 4 napban hasmenésem van. Mennyire normális ez? Elég kellemetlen és fáj a gyomrom is, bár elviselhető.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem normális, annak a jele, hogy az általad választott diéta erõsen megterheli a bélrendszered. Javaslom hagyd abba, és keress olyan diétát, ami nem nyírja ki a szervezeted, illetve legjobb lenne, ha nem is diétáznál, hanem sportolnál!

Egyáltalán nem normális, annak a jele, hogy az általad választott diéta erõsen megterheli a bélrendszered. Javaslom hagyd abba, és keress olyan diétát, ami nem nyírja ki a szervezeted, illetve legjobb lenne, ha nem is diétáznál, hanem sportolnál!
a sport es a dieta nem zarja ki 1mast szarul kajalsz azert van hasmenesed olvasd el ezt http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!