Találatok a következő kifejezésre: Normális az 5 hetesen (102 db)

Normális, hogy az 5 hetes babánk egyik napról a másikra 150 grammot hízik?

Hisz az kb. egy heti hízás mennyiség. A kórházból súlyvesztéssel hoztuk haza, itthon is fogyott, így kap tápszeres kiegészítést, de még az anyatej van nagyobb arányban.

Legjobb válasz: Szia! Nem irtad hogy mekkora volt a súlya és most mennyi 5 hetesen. Szinte minden baba súlyvesztéssel megy haza a kórházból. Véleményem szerint ez elég nagy súlynövekedés mert akkor ez így majdnem 1kg egy hét alatt. Nem lehetne elhagyni azt a tápszert???? Mert attól híznak nagyon a babák. Szerintem ha van elég tejed akkor inkább csak szopiztasd mert így lassan gurulni fog szegényke :)) 6 hónapos korukban kell hogy elérjék a születési súlyuk dupláját. Üdv: 8 hetes kislány anyukája

Szia! Nem irtad hogy mekkora volt a súlya és most mennyi 5 hetesen. Szinte minden baba súlyvesztéssel megy haza a kórházból. Véleményem szerint ez elég nagy súlynövekedés mert akkor ez így majdnem 1kg egy hét alatt. Nem lehetne elhagyni azt a tápszert???? Mert attól híznak nagyon a babák. Szerintem ha van elég tejed akkor inkább csak szopiztasd mert így lassan gurulni fog szegényke :) ) 6 hónapos korukban kell hogy elérjék a születési súlyuk dupláját. Üdv: 8 hetes kislány anyukája
Ne haragudj kedves elsõ válaszoló, de ekkora hülyeségeket ne írjál!Mi 15 hetesek vagyunk, és volt olyan hét, h 54dkg-ot-jól olvasod, több mint fél kilót hízott!Ehhez képest most 6és fél kg, és még csak nem is duci.Ez majd lassulni fog.És ha kell a tápszer, hát add neki!Ezek a tápszerek már nem puffasztanak.És ha utána nézel, vagy megkérdezed a dokidat, mivel jóléti társadalomban élünk, már nem mérvadó, h mikorra duplázza meg a születési súlyát.Most már az arányokra figyelnek inkább.Ha olvasod a válaszokat, a legtöbb kismamának már 3-4 hónapos korában dupla súlyú a babája a születéséhez képest.Szóval légyszi ha segítni nem tudsz, legalább frászt se hozz a kismamára!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kedves elsõ válaszoló, azért nem mindennap hízik ennyit a lányzó, hisz pont azért tettem fel a kérdést, mert meglepett ez a 150 gramm. A gurulástól pedig messze van, így lett 3, 6 és több, mint 5 hetes. Tápszert pedig nyilván azért adok, mert muszáj! Ha elég tejem lenne, csak azt kapna! És Judy, igen, tegnap tényleg nem kakilt, pedig mindennap akár többször is szokott, úgyh ez is benne lehet. Az öklös dolgot nem tudtam, majd figyelem!
Szia. Nem baj, most intenzívebb a gyarapodása. A 150-200 gramm az alja, ami még elfogadható. Nekünk is volt, hogy egy nap hízott 10-15 dekát. Most is elõfordul, hogy egy nap meghízza a 8 dekát is, aztán pár nap szünet, stagnál. A lányom 14 hetes volt.
Az én fiam is sokat hízott mindig volt , hogy 1 hónap alatt 1kg20dkg-ot.3500g mal és 52cm rel született .Most 4 hós 7500g és 66cm , 3.5hós korára megduplázta a súlyát.Azt gondolom lehetséges hogy nem volt hely a pocakban és ezt hozza be mert apa is nagy.Szerintem ha kell akkor adj neki tápszert te látod hogy mit igényel.Sajnos az én fiam tápszeres és sokat is eszik de ezek a mai tápszerek már nem fújják fel õket.

Hányszor kakil az 5 hetes babátok? Normális, ha pár hete többet kakilt, mint most? Napi 4 nem kevés?

Legjobb válasz: Nem kevés, normális hogy ritkult. Nálunk is úgy volt, hogy újszülötten meg pár hetesen minden pelus kakis volt, 1 hónapos kora körül kezdõdött, hgy kb. csak minden 2-ba volt, most ott tartunk (3 hó)hogy napi 1x kakil.

Nem kevés, normális hogy ritkult. Nálunk is úgy volt, hogy újszülötten meg pár hetesen minden pelus kakis volt, 1 hónapos kora körül kezdõdött, hgy kb. csak minden 2-ba volt, most ott tartunk (3 hó)hogy napi 1x kakil.
Nekem egy hónapos korától heti egyszer kakilt. A védõnõ szerint még ez is normális.

Normális, hogy 5 hetes terhesen fáj az alhasam és derekam? Mit lehet ez ellen tenni? Ugye ez nem ad aggodalomra okot?

Legjobb válasz: Teljesen normális..változásokon megy át a tested..meg még új neki ez az egész terhesség dolog. Szedj magne B6-ot az sokat segít a görcsökön! jaa..és gratulálok! :-))

Teljesen normális..változásokon megy át a tested..meg még új neki ez az egész terhesség dolog. Szedj magne B6-ot az sokat segít a görcsökön! jaa..és gratulálok! :-))
A kérdező hozzászólása: Köszi tegnap óta szedem:)
A kérdező hozzászólása: Az jó, ha most úgy szedem, hogy külön magnézium és külön b6 tabletta napi 2? Jaa és, ha fáj a az alhasam akkor az jeletheti, hogy most alakul ki valamije vagy sem?
szerintem mindegy, hogy egyben van-e a tabletta vagy külön..csak azért a napi ajánlott mennyiséget se szabad túllépni..de gondolom a 2 tabi az rendben van!meg azt végülis nagyon túladagolni se lehet, hiszen vitaminok. legfõképp azt érezheted, hogy nyúlnak a méhtartó izomszalagok, mert ugye növekszik a méhed és egyre nagyobb hely kell neki..ezek nem rossz dolgok, csak max. néha kellemetlen érzés. Azt úgy konkrétan nem érezni, hogy mikor mije fejlõdik ki a babának..de vannak olyan oldalak, ahol utána tudsz nézni, hogy az 5. héten hol tart a fejlõdésban a babó.. boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: ÓÓÓ, köszi azokat az oldalakat már láttam:D Ti is beszéltetek már hozzá ilyenkor vagy csak én (mi) várjuk ennyire a párommal?
:-) akkor oké.. az is teljesen normális, ha beszéltek hozzá.. én sajna ebben nem tudok nyilatkozni, mert még nem vagyok terhes (vagyis remélem, h az vagyok mára-holnapra nem várom )..de egyszer már voltam ( de annak a terhességnek meg vetélés lett a vége 5és fél hetesen) szóval sokat nem tudtam ilyennel tölteni az idõm..de hagyjuk is ezeket a szomorú témákat! Tök jó dolog, h beszéltek hozzá és hogy ennyire várjátok! :-)) én is így tennék..az tuti!
Én 2x1 Magnerotot szedek. Nekem jobban bevált, mint a MagneB6. Nekem elég izmos a hátam, a derekam, így "csak" a 9-10. héttõl fájt a derekam. Aztán elmúlt, és 15 hetesen visszajött :) Mi is beszéltünk a babához, ahogy a 7. héten láttuk hogy dobog a szíve. :) 18 hkm


Normális az, ha az 5 hetes kisfiam végigalussza az éjszakát? Tegnap este 10 körül aludt el, és reggel 6-kor ébredezett, de ha nem veszem ki a kiságyból lehet tovább is alszik.

Miután evett ismét elaludt, és azóta is alszik, majd 3 órája. Normális ez?

Legjobb válasz: Szia! Persze,hogy normális.Örülj neki igy te is tudsz pihenni.Az én fiam is 1hónapos kora óta átalusza az éjszakát.mostmár 13éves.A kislányom holnap lesz 11hónapos még egy fél éjszakát sem aludtunk egyhuzamban.De már nagyon várom! Neked jó babázást kívánok!További szép napot!:)

Szia! Persze, hogy normális.Örülj neki igy te is tudsz pihenni.Az én fiam is 1hónapos kora óta átalusza az éjszakát.mostmár 13éves.A kislányom holnap lesz 11hónapos még egy fél éjszakát sem aludtunk egyhuzamban.De már nagyon várom! Neked jó babázást kívánok!További szép napot!:)
:) ÖRÜLJ!!! :) Az én kisfiam másfél éves korától alussza át!Kistesózunk, és mivel azt hallom minden baba más bizakodom õ olyan lesz mint a tied! :)
de jó neked!az én fiam lassan 7 hónapos, a mai volt az elsõ éjjel, amit átaludt.
Szia! Az enyém is szinte átalussza. Csak egy órával aludt kevesebbet mint a tied. És szerencsére nálunk ez heti 5-6x így van. :)
Enyém 6 hetes korától este 8-tól reggel 8-ig aludt. Nagyon gyarapodott, így nem aggódtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtató mind! :)

Normális az, hogy az 5 hetes kislányunk még 2-3 órával evés után is visszabukik?

Ilyenkor nyugtalan el?tte, tekergeti magát, forgatja a szemét, kalimpál a kezével. Van, hogy az orrán, száján is jön, néha 2-3-4 másodpercre nem kap leveg?t. Már szinte félek vele egyedül itthon maradn, mert mi van, ha éppen nem veszem észre, és megfullad?! Ajánlották már a gyermek gasztroenteorológiai vizsgálatot. Ott megtükrözik a gyomrát, hogy megállapítsanak valamit?? Amúgy anyatejesek vagyunk.

Legjobb válasz: az orrán is?! az szerintem nem normális vidd el a gyerekorvoshoz a gasztroenterológián nem tükrözik, max. hasi ultrahang van

az orrán is?! az szerintem nem normális vidd el a gyerekorvoshoz a gasztroenterológián nem tükrözik, max. hasi ultrahang van
nem normalis, gyomorszajszukultre utal, ami azt jelenti, h a tej nem/nehezen tud atjutni a gyomorbol a patkobelbe. ezt ki kell vizsgalni, mert megoldhato, de a babad fejlodese lassulhat, mert jut eleg taplalekhoz. nem biztos, h meg kell tukrozni, mert a tunetek egyertelmuek. szerintem ne keslekedjetek a vizsgalattal.
Bizonyos mértékben normális. Nekem is volt hasonló, és azt mondták, hogy az orrban lévõ baciktól, káros dolgoktól megtisztítja a kifolyó anyatej.
Szia!Az én fiam is bukós, és olyan is elõfordul, hogy sugárba hány.Nekem is mondta a gyerekorvos, hogy van ez a vizsgálat és mûtét lehet belõle és a fiuknál 7-szer gyakrabban fordul elõ.De addig is probáld azt, hogy sokáig van büfiztetve, és a kiságyat meg kell dönteni egy picit a fejénél, mondjuk 2 tégla az elsõ lábak alá, mi ezt csináltuk, és a szörcsögésre is jó. 5 hetes kisfiu anyukája

Az normális, hogy 5 hetesen érzem, hogy nagyon "hangulat ember" vagyok, pedig én nem szoktam ilyen lenni?

Foglalkozik velem a férjem, mégis azt akarom, hogy állandóan csak velem legyen. Kb. 2 napja van ez az érzésem. Elmúlik azért, vagy végig ilyen leszek?

Legjobb válasz: Ne aggódj! ha teljesen nem is,de szépen-lassan enyhülni fog ez a hangulatingadozás. Nekem az elsõ pár hét szörnyû volt,de mindeki kibírta. Tudod: a hormonok.:) 15 hetes kismami

Ne aggódj! ha teljesen nem is, de szépen-lassan enyhülni fog ez a hangulatingadozás. Nekem az elsõ pár hét szörnyû volt, de mindeki kibírta. Tudod: a hormonok.:) 15 hetes kismami
ó majd elmulik lesz olyan amikor majd az agyadra megy mert tul sokat foglalkozik veled nem fázol?nem vagy éhes?takaróz be, ne vegyél magas sarku cipöt na ilyen is lesz legallábis nálunk van de mindent el kell nekik nézni ilyenkor ök a másadik gyerekünk mindent kell nekik magyarázni mi történik velünk de szeretnek minket hát ne boszatsuk õket ok légy vele megértõ és szépp baba várásotok lesz együt

Az normális, hogy 5 hetes babám éjszaka még mindig 2 óránként ébred föl enni?

Legjobb válasz: persze hogy normális. szoptasd igény szerint, egyébként 6. hét után valószinüleg már változni fog.

persze hogy normális. szoptasd igény szerint, egyébként 6. hét után valószinüleg már változni fog.
Igen, normális. Én babám 3 hósan állt be a 3órás evésre.
Igen, normális.
Igen normális, nekünk is így volt. Most 13hetes a kisfiam és már 5-6 órát is alszik éjszaka egyhuzamban :)
ööö..igen normális.egy 5 hetes babának még nagyon pici a gyomra nemtud egyszerre még annyi mennyiségeket szopni!

Normális-e, hogy az 5 hetes babám BCG oltásának a helye bepirosodott?

Eddig, mintha húzodott volna vissza, de most egyre nagyobb és pirosabb.

Legjobb válasz: Igen, normális.Nekünk még három hónaposan is piros volt.

Igen, normális.Nekünk még három hónaposan is piros volt.
Így biztosan hatott.Nekünk nem volt semmilyen reakció, és próbát kellett csinálni, hogy tuti védett-e.
Igen, így a tuti! :)
Nekünk is bepirosodott és ki is fakadt.
A BCG oltás nagyon széles skálájú.Az is jó, ha csak picit piros és az is belefér ha egészen kidudorodik és ha kifakad, esetleg sárgás zöldes váladék távozik.Még ez is belefér, mégha durvának is hangzik.Olyankor a köldökérõl maradt alkohollal le kell törölni.Semmiképp nem dörzsölni. Nekem 3 hónapos a babám és igencsak ki van dudorodva és piros is, ami 1 hónapja a fele volt.Teljesen normális 5 hetesen ez a reakció.
hónapokig "csúnyán" néz ki én is meg voltam ijedve, de mondta a doki, hogy 1 éves korára már nagyon szép lesz... ...és így is lett
Az én fiam vállán nem is látszik már hogy kapott, így ismétlés lesz belõle. 3hónapos.
Örülj neki hogy látszódik. Így legalább nem kell ismételni.

Normális ha 5 hetes fiam átalussza az éjszakát? Csak anyatejes. Felkeltsem?

már 2 napja 8 körül lefekszik és reggel 5 körül kel. normális ez?

Legjobb válasz: Dehogy keltsd!!! Ha rendesen hízik, nem kell, eszedbe se jusson. Örülj neki! Én 10 hónapja nem aludtam végig egy éjszakát sem. :-)

Dehogy keltsd!!! Ha rendesen hízik, nem kell, eszedbe se jusson. Örülj neki! Én 10 hónapja nem aludtam végig egy éjszakát sem. :-)
Szia! Éjjel ne keltsd fel ha alszik. Az én kisfiam is végigalussza az éjszakákat 7 hetes kora óta.Ha nap közben rendesen eszik akkor semmi gond nincs. Örülj, hogy Te is a szerencsések táborába tartozol:-)
Igen a mienk is átaludta, majd változik, örülj neki és kérlek fel ne keltsd!!!!!
Ha nem sárga és szépen hízik akkor ne keltsd fel és örülj nagyon, hogy ilyen szépen alszik. Az én fiam 8 hetes korától alussza át az éjszakákat.
Óóó, emlékszem mi is hogy megijedtünk, amikor egyszercsak nem keltünk fel éjszaka hozzá. Mi 5-kor, mikor férjem ment dolgozni, ijedtünkben felkeltettük, hogy minden rendben van-e. Nem nagyon értette a gyerek, hogy minek piszkáljuk. :D Én is úgy tudom, hogyha napközben eszik rendesen, nem sárga, beteg stb. akkor nem érdemes felébreszteni, hiszen tudja õ, hogy éhes-e vagy sem.
Örömmel üdvözöllek a jól alvó gyerekek boldog anyukáinak táborában. A miénk 10 napos korától csinálja ezt (remélem ma este is és még sokáig). Most 5 hós múlt. "Rossz hír", hogy általában az ilyen babák napközben nem alszanak olyan sokat, de persze akadhat kivétel.
A kérdező hozzászólása: Oké köszi a válaszokat! :) ))

Az normális hogy 5 hetes kislányom mikor bukik néha ilyen"darabos" jön vissza? Csak anyatejet eszik. Fehér darabkákat látok, de nem sűrűn.

Legjobb válasz: Köszönöm a választ,csak így elsõ babánál az ember még annyi mindent nem tud:) Majd belejövök!!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, csak így elsõ babánál az ember még annyi mindent nem tud:) Majd belejövök!!
Teljesen normális ne aggódj az én kisfiam már másfél éves és még mindig szopik persze már nem bukik, de ma például büfizett és jött egy kis lé is mert ugrándozott és egy kicsivel elõtte szopizott és még neki is van benne fehér darabkák. Amikor kicsi volt még többször elõ fordult ammi annak a jele hogy sokat eszik.
szia az a tej picit már megalvadva


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!