Találatok a következő kifejezésre: Normális az 17 hetesen (27 db)

Az normális hogy 17 hetesen még csak a szeméremdomb tövében érzem a babát? !

második baba,a kislányomat ekkor már a köldökömnél éreztem.

Legjobb válasz: Nekem már fentebb mocorog, én is 17 hetes vagyok, elsõ gyerekemet még ilyenkor nem is éreztem mozogni, csak a 20.hét körül.

Nekem már fentebb mocorog, én is 17 hetes vagyok, elsõ gyerekemet még ilyenkor nem is éreztem mozogni, csak a 20.hét körül.
A kérdező hozzászólása: nem tudom miért annyira lent érzem.. fejvégû fekvésben van , de minden rendben vele csak ez kattog bennem hogy már fentebb kéne jóval. na majd rákérdezek a védõnõnél..
Én a 20. hétig egészen lent éreztem, szerintem ezen ne izgulj. :)
Szia! Én még most is lent érzem, pedig 29 hetes vagyok. :-) Igaz, nekem alul van a popsija, így érthetõbb és ha olyan van akkor felül, a köldökömtõl is jönnek az ütések, de ezt is nagyon késõn éreztem. Boldog Babavárást! :-)
Kapirgál!!! Ez nagyon aranyos!!! :) Nyugi, én is 17+3 hetes vagyok, és péntek óta én is lent érzem "kapirgálni". Olyan pukkanó, kapirgáló érzés, amit eddig még nem éreztem, úgyhogy feltételezem ez már Õ! Szerintem teljesen normális, hogy ott érezzük. Néha meg szoktam hallgatni szívhangfigyelõvel, és egészen a szeméremdomb felett érzem dobogni a szívét.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen nagyon megnyugodtam :-)
én 20 hetes leszek és a szeméremcsont teteje és a köldök közötti kb félutún érzem, de szinte mindig egy helyen:) sztem ez normális!:)

Normális, hogy 17 hetes terhességnél annyira érzem a babámat mozogni, mint az előzőt kb 25 hetesen? Vagy kevés lenne a magzatvíz?

Igaz, 2. baba, és most a lepény is hátsó fali. Szabályszer?en érzem, ahogy mozog. Nagyon sokszor. Óránként, s?t, ha lepihenek, akkor szinte folyton. Utolsó uh 12 hetesen volt átlagos mennyiség? magzatvízzel.

Legjobb válasz: Lehet azért érzed jobban, mert második terhesség. Nyugi ez nem jelenthet bajt.

Lehet azért érzed jobban, mert második terhesség. Nyugi ez nem jelenthet bajt.
A kérdező hozzászólása: ja, és ennél a terhességnél most 6 kg-al kevesebb vagyok.
Lehet, hogy most a hátsó falon van a méhlepény, akkor meg az elülsõn volt. Szerintem nagyrészt ettõl függ.
én az elsõt éreztem 15 hetesen már. nekem is hátul volt a méhlepény, és túlsúlyos is voltam.

Normális az, hogy mensitől számítva 17, még a baba méreteiből ítélve 16 hetesen még nem érzem, hogy mozogna a baba? és még mindig hason tudok csak aludni! Az nem baj?

Legjobb válasz: Miért ne lenne normális? Elsõ babát többnyire a 19-20. hét környékén lehet elõször, és biztosra érezni. Sõt lehet, érzed már, csak összekevered bélmozgással pl. 16 hetesen még nagyon kicsi ahhoz, hogy félreérthetetlenül tudd õt érezni. Pár hét múlva már biztosan fogod tudni, hogy mikor mocorg, mikor nem. Én 20 hetes voltam, mikor biztora mertem mondani, hogy igen, ez õ. 23 hetes kismama

Miért ne lenne normális? Elsõ babát többnyire a 19-20. hét környékén lehet elõször, és biztosra érezni. Sõt lehet, érzed már, csak összekevered bélmozgással pl. 16 hetesen még nagyon kicsi ahhoz, hogy félreérthetetlenül tudd õt érezni. Pár hét múlva már biztosan fogod tudni, hogy mikor mocorg, mikor nem. Én 20 hetes voltam, mikor biztora mertem mondani, hogy igen, ez õ. 23 hetes kismama
Egyetértek az elõttem válaszolóval.teljesen normális, én a 18. héten éreztem elõször a babámat.
Teljesen normális. Én 18 hetesen éreztem elõször, bár annyira gyenge volt, hogy nem is voltam biztos abban, hogy a baba volt. Majd jó egy hét múlva éreztem legközelebb, de még azután is erõsen koncentrálnom kellett rá egy ideig. Most a 32. hétben már az egész felsõtestem beleremeg, akkorákat rúg... Szóval csak türelem. A hason alvást pedig addig csináld, amíg jól esik. Én is úgy szerettem és bár próbáltam másképp elaludni, mindig hason ébredtem. Majd egy idõ után már kényelmetlen volt, azóta már álmomban sem fordulok hasra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, csak már teljesen kétségbe voltam esve, hogy más már mondja, hogy elsõ babánál 17 hetesen érzi!
Szia. 20 hetesen mindenki mondogotta, hogy menjek orvoshoz, mert már rég éreznem kellene a babát. Jól ráparáztattak, így elmentem, megnézettem 20+4naposan, semmi baja nem volt, másnap pedig már éreztem is. Van aki elõbb, van aki késõbb érzi, függ attól is, hol van a méhlepény. Nekem a melsõfalon van, azért éreztem késõbb. Hason pedig addig aludtam, míg a babó hagyta, de még most is sokszor alszom félig hason, ha nem jó neki, úgyis jelez. Minden jót! 32 hetes kismama.
Mivel elég csontos, széles termet vagyok, a babám úgy elbújt, hogy én a 22. héten éreztem talán már valamicskét. Ne aggódj, még rengeteg idõd van, hogy érezd. A hasról meg annyit, hogy néhányan még nálam sem veszik észre, hogy babát várok, pedig nem vagyok kövér. 32 (!) hetes kismama


17 es fel hetes terhesen normalis az enyhe petefeszek fajdalom?

Tudom h ilyenkor no a mehem de okozhatja e ez a problemat? Estenkent meg a kacagastol is faj ott lent mindenem,dokihoz hetfon megyek mert egy honapja nem voltam mar lassan utoljara azt mondta minden a legnagyobb rendbe van. A hasam nem igazan no de lehet azert mert terhesseg elott eleg sokat sportoltam ugymond kockas hasra gyurtam es magas is vagyok 1.75.

Legjobb válasz: teljesne normálisak a tüneteid, még az aggódásod is :-) a fájdalmat, amit érzel valóban a méh növekedése okozza, nyúlnak a méhtartó szalagok, húzódik ott bent minden én az elsõt 18 hetesen éreztem, elõtte is voltak talán õ volt érzések, de 18 hetesen egyszeriben átköltözött a jobb oldalra és ezt az érzést mér semmivel nem lehetett összetéveszteni, nem lehetett mással magyarázni. A pocakom nekem is késõn kezdett el nõni, ez abszolút alkati, emiatt se aggódj! Hidd el, minden rendben van a picivel. Az pedig mázli, hogy kevés tüneted van, örülj neki!

teljesne normálisak a tüneteid, még az aggódásod is :-) a fájdalmat, amit érzel valóban a méh növekedése okozza, nyúlnak a méhtartó szalagok, húzódik ott bent minden én az elsõt 18 hetesen éreztem, elõtte is voltak talán õ volt érzések, de 18 hetesen egyszeriben átköltözött a jobb oldalra és ezt az érzést mér semmivel nem lehetett összetéveszteni, nem lehetett mással magyarázni. A pocakom nekem is késõn kezdett el nõni, ez abszolút alkati, emiatt se aggódj! Hidd el, minden rendben van a picivel. Az pedig mázli, hogy kevés tüneted van, örülj neki!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a gyors valaszod!:)
Szia! Nem hiszem, hogy a petefészked fáj, inkább csak a méhed tartó szalagok, amiknek a nyúlása hasonló érzést kelt, mint a petefészkek fájdalma. Fõleg abból gondolom, hogy azt írod a kacagástól és esténként szokott fájni. Tehát olyankor megfeszülnek a szalagjaid, és azokat érzed. Ne aggódj, nincs ott semmi baj, úgy is nem sokára mész dokihoz, újra találkozhatsz a picúroddal és tök jó lesz minden!
A kérdező hozzászólása: Már mint 17 hetes terhes vagyok :) !!!
Egész terheség alatt normális ez az érzés!

Normális az hogy 17 hetesen ha egy órát állok, már majd leszakad a keresztcsontom, meg nagyon fájnak a lábaim?

Tudom, hogy ezzel jár, csak ugye most vagyok a 2. trimeszterben, és aktív id?szakomat élném, de így elég nehéz.Más hogy dolgozza végig akár az egész napot?

Legjobb válasz: Szia. Minden szervezet más. Valaki bírja az egész napos munkát, valaki nem. Ezek szerint neked több pihenésre van szükséged. A lábaid a víz visszatartás miatt is fájhat, a keresztcsont pedig a táguló méh miatt. Ne aggódj, nem lesz baj. Az egy óra állást fizikai munkára érted? Mert akkor vigyázni kell, nehogy megemeld magad. Pihenj sokat és vigyázz a babócára. Üdv.: 17 hetes kismama.

Szia. Minden szervezet más. Valaki bírja az egész napos munkát, valaki nem. Ezek szerint neked több pihenésre van szükséged. A lábaid a víz visszatartás miatt is fájhat, a keresztcsont pedig a táguló méh miatt. Ne aggódj, nem lesz baj. Az egy óra állást fizikai munkára érted? Mert akkor vigyázni kell, nehogy megemeld magad. Pihenj sokat és vigyázz a babócára. Üdv.: 17 hetes kismama.
nekem a derekam szokott fájni....na meg a méh nõvekedés miatt a pocim... 17 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm a válaszokat.Nem dolgozom, csak otthon tevékenykednék(vesz. terhesség miatt), ahogy elfáradok, és tehetem pihenek, csak sokaktól hallom, milyen aktívak, felforgatják az egész lakást stb.
Én 19 hetes vagyok, szintén veszélyeztetett és én is rettentõ fáradékony vagyok, pedig elõtte a munkámból adódóan volt hogy 10-12 órát folyamatosan talpon voltam és meg sem kottyant.Most legszivesebben végigpihenném az egész napot. Ugyhogy ne aggódj, ez ezzel jár néhányunknál. Jó babavárást és pihenj sokat ha az esik jól : )
Kérdezd meg a dokit hogy jógázhatsz e.Én fodrászként 7 hónapot végig dolgoztam(majdnem állva)Én is ilyen panaszoktól szenvedetem most hogy itthon vagyok megprobálok sokat pihenni, de a jóga a munka alatt sokat segített.Könyvbõl persze.Sok sikert 28 hetes kismama.

Én 17 hetes vagyok . Most várom az első babámat. Sajnos még nem érzem a mozgásokat és csak 3 hét múlva kell vissza mennem a nőgyógyászhoz. Mikorra meglesz az Afp eredményem. Kicsit aggódom . Szerintetek ez normális vagy van valami gond?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam,hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!

Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam, hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!
nyugi 19-22 hét! de ha baj lenne az már jelentkezett volna!
Szia. Nyugi, semmi baj!! Az elsõt mindig késõbb érzi az ember. É 19+1hetesen éreztem elõször az elsõt. Nem kell sok idõ és te is meg fogod érezni ezt a csodás érzést! 15hkm.
Tök para ez az idõszak, nem érzed még a mozgást, és meg sem tudsz róla gyõzõdni, hogy jól van-e. Ha nagyon aggódsz menj el szerintem egy UH-ra. Nekem kellett 19 hetesen menni, meg majd 30 hetesen, de ki nem bírom az tuti, szóval a köztes idõben elmegyek egy 4D-re :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! Kicsit megnyugodtam .Remélem minden okés lesz várok türelmesen :) )))

17 hetes múltam! Tegnap estétől elkezdődött megint az, hogy egyre érzékenyebb a mellbimbóm! Ez normális? Vagy ez is jelzi, hogy minden rendben van odabent? Mire számítsak még?

Legjobb válasz: Szia. Teljesen normális. Nekem is hol érzékenyebb, hogy kevésbé az. Mire számíts még? Ajaj, most jön a java. Néha nekem már a cipõfûzõ bekötése is gondot okoz. Akkor jön a hát és derékfájás, ez szerencsére csak olyankor, ha görnyedek, a nehéz alvás, mert sehogy sem jó. A gyomrodnak egyre kisebb lesz a helye, ezért többszöri hányinger, gyomorsav. A tüdõd összepréselõdik. De ezek mind kibírható, örömteli dolgok, hiszen azt jelenti, hogy a baba jól van, és szépen növekszik, és nem is tart örökké. Szép babavárást! 32 hetes kismama.

Szia. Teljesen normális. Nekem is hol érzékenyebb, hogy kevésbé az. Mire számíts még? Ajaj, most jön a java. Néha nekem már a cipõfûzõ bekötése is gondot okoz. Akkor jön a hát és derékfájás, ez szerencsére csak olyankor, ha görnyedek, a nehéz alvás, mert sehogy sem jó. A gyomrodnak egyre kisebb lesz a helye, ezért többszöri hányinger, gyomorsav. A tüdõd összepréselõdik. De ezek mind kibírható, örömteli dolgok, hiszen azt jelenti, hogy a baba jól van, és szépen növekszik, és nem is tart örökké. Szép babavárást! 32 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat! nincsen még nagy hasam, bár már nem tudnám letagadni, de a lehajolás már nekem is kellemetlen! jó babavárást!

17 hetes vagyok de elég sok folyásom van. Voltam orvosnál azt mondta ez normális. Kicsit meg vagyok ilyedve ez miatt. Ez normális?

Legjobb válasz: Nyugodj meg nincs semmi baj!Nekem is rengeteg folyásom volt meg van is, bár mostanra már kevesebb.Én most vagyok 26 hetes!Ne aggódj hisz a doki is mondta, hogy minden rendben!Amíg nem viszket, nem büdös biztos nincs semmi baj!Boldog babavárást!!

Nyugodj meg nincs semmi baj!Nekem is rengeteg folyásom volt meg van is, bár mostanra már kevesebb.Én most vagyok 26 hetes!Ne aggódj hisz a doki is mondta, hogy minden rendben!Amíg nem viszket, nem büdös biztos nincs semmi baj!Boldog babavárást!!
Nekem is volt egy ideig (napi 2-3 tisztasági betét), eléggé utáltam, és szerencsére elmúlt. Ne izgulj, ha nem büdi, nem viszket!! Minden jót, 25 hetes kismami
Nekem sem volt büdös, nem is viszketett, csak a mennyisége és a színe nem tetszett. Szóltam a dokinak az sztk-ban, megvizsgált, majd közölte, h normális, nyugodjak meg. 4 hét múlva még mindig uazzal a tünettel mentem hozzá, megvizsgált, majd ismét közölte, h természetes folyamat. Én hiába mondtam, h nekem nem tetszik. Ez volt kedden. Pénteken (berágtam a dokira, elmentem máshoz) a másik doki megvizsgált, közölte, h "szépen fejlett" gombás fertõzésem van. Kikezelte, bár azóta már elõjött újra. Mindig kikezeli, persze fizetek érte, de azóta az sztk-ban nem voltam. Gondolom, h értitek miért. A kérdezõnek:A Tiéd, ha nem szagos, csípõs, és/vagy csúnya színû, természetes jelenség. Lehet bõvebb is. Ha nem, kezeltesd ki mihamarabb!
Szia! Nekem is világ életemben volt folyásom, most a terhesség alatt is van és van és van!Hol nagggyon sok hol kevesebb hol kicsit sûrûbb, hol nyálkásabb hol átlátszó hol fehér.....Állandóan nyaggattam a dokit vele de Õ mindig csak nyugtat h akkor van baj ha viszket, csíp, ég szúr, fáj, büdös....de hála az égnek se szaga se viszketés!Hormonok......ennyit mondott!Úgyh nyugodjunk meg:-))) Boldog babavárást! 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem viszket meg semmi ilyesmi.

17 hetes vagyok és kb.1 kilót híztam idáig, normál testalkatú vagyok! Ez normális? A pocim az nől :-)! Nincs farkas étvágyam nagyon kevés dolgot kívánok! Lehet hogy nem jó a terhes vitamin amit szedek?

Legjobb válasz: En szerdan toltom a 19 hetet es mindossze 4 kilot hiztam mostanig.Tudom egy kicsivel tobbet, mint te, de azert az enyem se szamit soknak.Nekem sincs farkasetvagyam es nem is vagyok nagyon kivanos de azert megprobalok minel egeszsegesebben taplalkozni.Naponta eszek tejtermeket, zoldseget, gyumolcsot.A baba biztosan megkapja a neki szukseges tapanyagot, vitaminokat, hanem kivannank bizonyos eteleket, amiben megtalalhato az, amire a babanak szuksege van.A terhesvitaminok is a baba igenyei szerint vannak osszeallitva.Ne aggodj, minden ok es szerintem meg szerencsesek is vagyunk. Boldog babavarast! 18+6 hetes pocis

En szerdan toltom a 19 hetet es mindossze 4 kilot hiztam mostanig.Tudom egy kicsivel tobbet, mint te, de azert az enyem se szamit soknak.Nekem sincs farkasetvagyam es nem is vagyok nagyon kivanos de azert megprobalok minel egeszsegesebben taplalkozni.Naponta eszek tejtermeket, zoldseget, gyumolcsot.A baba biztosan megkapja a neki szukseges tapanyagot, vitaminokat, hanem kivannank bizonyos eteleket, amiben megtalalhato az, amire a babanak szuksege van.A terhesvitaminok is a baba igenyei szerint vannak osszeallitva.Ne aggodj, minden ok es szerintem meg szerencsesek is vagyunk. Boldog babavarast! 18+6 hetes pocis
30 hetes vagyok, eddig 3, 5 kg hízással, és a baba jól fejlõdik. Vitamint én is szedek, de nem attól hízunk. Én mondjuk örülök, hogy nem híztam eddig sokat, így könnyebb a mozgás, és amúgy az én pocim is szép kerek most már, bár abszolút nem nagy. 17 hetesen rajtam még mínusz 3 kiló volt, nagyjából ez jött vissza mostanra. S rajtam sem volt felesleg, szóval ez alkati kérdés. Szerintem ne aggódj, majd fogsz még hízni. :)
14 hetes vagyok, de még nem híztam.Ne aggódj, az a lényeg, hogy a babuci szépen fejlõdik.
A lányommal már az elején elkezdtem hízni a 17 hétre már vagy 5 kg-nál tartottam, most 14 hetes vagyok és egy grammot nem híztam még, nekem sincs farkas étványam, mondjuk még a rosszullétek sem múltak el teljesen, de sokkal kevesebbet eszem, mint az elõzõ terhességemnél. A babával minden a legnagyobb rendben.
szia!Ne aggódj emiatt.Én a 9 hónap alatt összesen 7 kilót híztam.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi mindenkinek megnyugodtam!
Szia.Én is pont így voltam, nem voltam kívánós sem, összesen 9kg híztam, és 3150g lett a kisfiam:) .Nincs semmi gond, csak így tovább. Boldog babavárást. Üdv


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!