Találatok a következő kifejezésre: Normális az 1 hetes babámat (15 db)

szia, kg onként 120-180 ml, úgyhogy jó, az alvást nem tudom
Igen elég, nekem azt mondták, hogy ahány kg a baba, annyiszor 100 ml kajcsit kell ennie. Pl. 3 kg = 300 ml. Ez a minimum, a többit állítólag õk tudják.
Ha nem ébreszted, mennyi idõ után ébred fel magától? amúgy ebben a korban még minden normális, akármennyit is alszik. õ még ösztönösen felébred, ha éhes. a 400 ml kaja nagyjából jó neki ebben a korban, ehhez a súlyhoz!
Szia! ha éjszaka fel-felébred, akkor gyanakodhatsz arra, hogy felcserélte az éjszakát a nappallal. Nekik még nincs ez kialakulva. Én is örültem annak idején, hogy tyûû milyen sokat alszik nappal, aztán éjjel fél 2kor sikerült elaltatni. Utána már felébresztettem. Max 4 órát hagytam. Kutatók azt mondják, hogy ebben a korban még az éhségérzetet sem tudják igazán kifejezni, tehát nem bazírozhatsz arra, hogy majd felkel ha éhes lesz. Még nagyon pici, én biztosan ébreszteném.
Már nem sárga?
Ha nincs besárgulva, akkor valószinüleg nincs gond, de a védõnõtök bizti szivesen kimegy és megnézi.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ beteg, még nem volt kint:(!egy picit sárga, de már szépen alakul!köszönöm a válaszokat!

1 hetes babám kb.1.5-2 óráig eszik alkalmanként. Ez napi kb 6-szori étkezést jelent. Normális ez az időtartam? Nem sok?

A szoptatás: eszik, majd pihen kicsit, majd megint eszik...és ez így megy amíg jól nem lakik.

Legjobb válasz: Normális, nem sok. Idõvel, ahogy nõni fog, áttér a 3, majd a 4 óránkénti evésre. Addig is kitartást! :)

Normális, nem sok. Idõvel, ahogy nõni fog, áttér a 3, majd a 4 óránkénti evésre. Addig is kitartást! :)
Teljesen normális :) Az én babám már 10 hetes de az elején 2-3 hétig ugyan ez volt velünk is. Én is az elején teljesen kivoltam hogy ez nem normális + a környezetem is kontrázott...de használd ki ezt az idõszakot. Neked sem árt a pihenés tehát vackold be magatokat a lakás legkényelmesebb pontjába és újság, csoki egy kis TV ha már nagyon nem bírod, vagy énekelj neki sokat azt nagyon szeretik (én mindig egy megadott sorrendben énekeltem neki a dalokat és olyan jó érzés hogy most már látni az arcán hogy felismeri õket:) :) ezt az idõszakot senki sem adja vissza Neked :) Gratulálok a Picidhez :)
Nekem azért kicsit soknak tûnik a 2 óra. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, fél óránál tovább ne tartson a szoptatás, a tej 90%-át ugyanis az elsõ 10 percben eszi meg.
elõzõ válaszoló vagyok szerintem ez minden babánál más és más. De szerintem nem is baj ha ilyen, mert ebben az elsõ pár hétben nagyon fontos nekik az anyukájuk intenzív testközelsége. Sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek késõbb. (nekem pl. már 1 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat)és mindig vidám, mosolyog, nem gyötri annyira a hasfájás sem. Jó nem azt mondom hogy biztos emiatt, de biztosan ez is számított
Nálunk pontosan ugyan ez volt az elsõ hetekben!! Én teljesen kin voltam, nekem is azt mondták, hogy nem jó ha sokáig szopizik, mert megfájdul a hasa és mire befejezi, kezdheti is újra, stb. De ilyen pici babát nem tudsz befolyásolni, etesd addig amíg Õ kéri, majd szép lassan kialakul (megjegyzem most 5 hetes a babám és néha most is jó egy órásak az etetések) de minden baba más, és lehet neki nem elég az az idõ, mert lassabban eszik. Kitartás :)

Normális az ha 1 hetes babámat ha fel veszi valaki vagy felébresztik egyből nagyon ideges leszek. Ugy gondolom kb.4 hetes koráig hagyják békén csak a férjem és én foglalkozzunk vele. Először minket ismerjen meg. Rosszul gondolom?

Ráadásul a család olyanokkal érvel ha felkeltik h nem kell mindíg aludnia stb. Eddig nyugodt baba de ha felébresztik nyügös.Meg amúgy is még 1 hetes és úgy kezelik mintha már jóval id?sebb lenne.

Legjobb válasz: Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.

Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.
SZia! Hogy felébresztik azt egyáltalán nem szabad engedni. Viszont azt nem értem, hogy más miért nem foghatná meg ha ébren van. Fõleg a nagyszülõk. Nekem 2 gyermekem van, de eszembe se jutott soha, hogy más nem foghajta meg a babát.
Naná, hogy ne ébressze fel senki sem! Sõt, ha síri csendben akarod altatni, ahhoz sincs senkinek semmi köze. Persze nem jó, csak példának írtam. Hozzánk eleve 6 hétig nem jött senki, csak a két nagymama. Mindenkit megkértünk erre, nem volt sértõdés.
HÁT ELÉGGÉ TAPINTATLAN CSALÁDOD VAN AZ BIZTOS.MIHAMARABB ÁLLJ A SARKADRA ÉS MONDD MEG NEKIK A MAGADÉT, HOGY NEKED MIK AZ ELVÁRÁSAID ÉS, HOGY TE VAGY AZ ANNYJA A BABÁNAK ÉS TE TUDOD MIKOR MENNYI ALVÁSRA VAN SZÜKSÉGE ÉS HOGY EGY ILYEN PICI BABÁT EGYÁLTALÁN NEM SZOKTÁK KÉZBE VENNI A SZÜLEIN KÍVÛL MÉG EGY JÓ DARABIG.NE FÉLJ MEGMONDANI MERT RÁ FOGSZ MENNI AGYILAG AZ MEG PONT MOST NEM KÉNE HISZEN A PICINEK EGY NYUGODT KÖRNYEZETRE ÉS ANYÁRA VAN SZÜKSÉGE NEM PEDIG EGY IDEGES SZÜLÕRE.
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy akkor veszik fel amikor alszik.Hiába szólok, h ne ébresszék fel egybõl irány a kiságy és már veszik is ki.Amikor alszik akkor viszont nem kell"síri csendben" lenni csak amíg elalszik utána nincs gond, de örüljön neki az akinek a babája nagy zajban elalszik.
Szia!Nekem hihetelenül idegesítõ lenne, ha felkeltenék a gyerekem, még ha rokonról van szó, akkor is leosztanám.Gondoljanak bele: nekik hogy esne, hogyha felébresztenék õket?Az én családomban az a szokás, hogy 6-8 hetes korig nem is megyünk látogatóba, mert annyi idõ kell, hogy erõsödjön a pici.Bár én még csak 15hetes kismami, de nekem ez a véleményem. És hál'istennek be is tartják a rokonok ezt a szokást.Ne engedd, mert utána nem a rokonod nem fog bírni vele, hanem te.Nem kell az elsõ kis nyögdécselésnél felkapni.Fõleg nem akkor, mikor alszik. A rokon ahazamegy, te meg ott maradsz a nyûgös, síró babával. Mondd meg a véleményed, a te gyereked, nem az övéké.Te neveled.Teneked kell megvédened a saját gyerekedet.
Nálunk a férjem családja csinálta ezt. Egyszer eltûrtem, bementek a szobába ahol a kislányom aludt, aztán persze, hogy felébredt, már vették is ki az ágyból. Na, ez volt az utolsó..., csak akkor nem akartam veszekedni, mégis a férjem rokonai, megvártam, amíg hazamennek és leültem a párommal megbeszélni, hogy ezt én nem akarom, beszéljen velük. Legközelebb, amikor jöttek becsuktuk a szobaajtót és a párom megkérte õket, hogy a konyhában üljenek le, mert alszik a pici. Anyósom persze be akart kukkantani, hogy megzézze a babát, de nem engedtük, mondván, hogy felébred az ajtónyitásra, hagyják pihenni. Vette a lapot és késõbb mindig megkérdezte, hogy fent van-e, megnézheti, megfoghatja...


Normális az, hogy a babám kb.1 hete kevésbé aktív, mint volt? Nem rugdosást, boxolást érzek, inkább csak helyezkedést, 28 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Csökken a hely, nem tud már úgy úszkálni, ha érzed a mozgolódást, akkor minden ok. :o)

Csökken a hely, nem tud már úgy úszkálni, ha érzed a mozgolódást, akkor minden ok. :o)
Megint elsõ vagyok: Ne aggódj, mindegy, hányadik baba, mert a gyerkõcök kint is és bent is egyaránt teljesen máshogy viselkednek, majd meglátod, ha jön a tesó... :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elsõ terhesség és nem tudom igazán mikor mennyit kell mocorognia, nem túl sûrûn ad jelet magáról. Voltam 4D-n, azt mondták minden rendben, de akkor éppen szerepelt. :)

1 hetes babám ma éjszaka majdnem 6 órát aludt. Örüljek neki, vagy az lenne a normális, ha éjszakánként is gyakrabban ébredne?

Legjobb válasz: Nálunk is így volt! Örülj neki, ha éhes lesz, majd szól! Ne feledd neki még nagyon pici a gyomra, és ilyenkor még jobban az alvásra van szüksége. Ha van pisis pelus,minden ok, az sem baj, ha ilyenkor még kaki sincs egy ideig.

Nálunk is így volt! Örülj neki, ha éhes lesz, majd szól! Ne feledd neki még nagyon pici a gyomra, és ilyenkor még jobban az alvásra van szüksége. Ha van pisis pelus, minden ok, az sem baj, ha ilyenkor még kaki sincs egy ideig.
Örülj neki hogy éjjel csinálja ezt:) Nekem a fiam napközben aludt ennyit egy hetesen igy éjjel óránként fentvolt, jó nehéz volt megfordítani neki a rendet. De egyébként én meg voltam ijedve mert az én fiam kicsit sárga volt mikor hazajöttünk majdnem egy hetesen és azt mondták ne hagyjam hogy ilyen sokat aludjon, keltsem fel 3-4 óránként minimum szopizni, mert kiszáradhat és jobban besárgulhat.
Normális dolog.Az elején ritkán és keveset esznek és sokat alszanak.De azért igyekezz háromóránként szoptatni napközben legalábbis, mert ha az elején nem stimulálod a tejtermelõdést, késõbb nagyon nehéz lesz.Nekem egy hónapos és vért izzadok, mert az elején túl hosszú idõ telt el a szoptatások között.
Én azt olvastam, hogy az újszülöttek esetében 3 óránál sokkal több ne teljen el egy-egy etetés között, de persze én sem kelteném fel. 3 hós baba anyukája
Én sem keltettem soha. Igen hamar végigaludta az éjjelt egy szopival a lányom. Most fél éves, és nem ritka, hogy 21-tõl reggel 8-9-ig alszik.

Nagyon könnyezik 1, 5 hetes babám bal szeme, mitől lehet? Mellette elég híg a széklete is, lehet esetleg megfázás? Vagy a széklet az még így normális?

Legjobb válasz: a széklet normális, ha anyatejes, akkor mindenképp. nálunk ilyenkor még zöld is lett néhány napra, lehet egy hét is volt. és nyakig képes volt kifolyni a pelusból, mindegy olt, hogy pampers vayg libero, olyan híg volt. a könnyezést nem tudom. nincs beyulladva neki? most kezdett könnyezni? nem piros? muti meg védõnõnek vagy dokinak.

a széklet normális, ha anyatejes, akkor mindenképp. nálunk ilyenkor még zöld is lett néhány napra, lehet egy hét is volt. és nyakig képes volt kifolyni a pelusból, mindegy olt, hogy pampers vayg libero, olyan híg volt. a könnyezést nem tudom. nincs beyulladva neki? most kezdett könnyezni? nem piros? muti meg védõnõnek vagy dokinak.
Szia, a híg széklet még ilyenkor normális. A szeme nagyon sok újszülöttnek könnyezik, lehet hogy be is fog csipásodni és akkor forralt lehûtött vízzel kell neki mosogatni naponta többször, ha ez nem használ jön a szemcsepp ha az sem akkor átmossák a könnycsatornáját. Mi 5, 5 hónapos koráig szenvedtünk vele, végül kitisztították neki. Holnap kérdezd meg a gyermekorvost õ tud biztosat mondani, az is lehet hogy pár nap alatt rendezõdik neki. Jobbulást.
Szia! Az én fiamnak is volt pár hetesen ez a probléma! Felforraltam vizet és vattával törölgettem langyosan! Mindíg csak egy törlésre használd! Volt hogy kamillás vizzel! Épp hogy belemártottam a filtert! El is múlt neki pár nap alatt!
A legjobb: csepegtetni a szembe naponta többször anyatejet. Régebbi anyáklapjában olvastam. Nekünk bevállt, s a doki is megdícsért.:) Ha elzárodás lenne abból fogod tudni, ha az anyatej nem használ, 1-2-3 nap alatt.

11 hetes babámnak már csak 1 ujjnyi az első kutacsa, szerintetek ez normális?

A véd?n?m azt mondta, hogy nagyon gyorsan n? össze, holnap megmutatom dokinak,volt már valakinek így?

Legjobb válasz: Szia! A kislányom kutacsa már születésétõl kezdve 1 ujjnyi volt. Más okok miatt menni kellett agyi uh-ra, valamint koponya röntgenre, az uh-n jól megijesztettek emiatt, viszont a röntgen alapján nincs semmi baj a csontosodással. A gyermekorvos annyit mondott rá mikor megemlítettem, hogy tanácsadásokon mindig megmérjük majd a fejkörfogatot. Mesélte, hogy volt már olyan babája, akinek teljesen össze volt nõve, de nem lett semmi baj. Kislányom feje is nõ rendesen. Bízom benne, hogy nálatok is minden rendben van és lesz. :)

Szia! A kislányom kutacsa már születésétõl kezdve 1 ujjnyi volt. Más okok miatt menni kellett agyi uh-ra, valamint koponya röntgenre, az uh-n jól megijesztettek emiatt, viszont a röntgen alapján nincs semmi baj a csontosodással. A gyermekorvos annyit mondott rá mikor megemlítettem, hogy tanácsadásokon mindig megmérjük majd a fejkörfogatot. Mesélte, hogy volt már olyan babája, akinek teljesen össze volt nõve, de nem lett semmi baj. Kislányom feje is nõ rendesen. Bízom benne, hogy nálatok is minden rendben van és lesz. :)
Nekünk 1 ujjnyival született.
Nekem anno azt mondta a doki, hogy ez folyamatosan változik, ahogy a feje nõ. Tehát egy ideig lehet csak 1 ujjnyi, következõnél meg inkább 2 ujjnyi. Nálunk legalábbis így változott. Én attól ijedtem meg, hogy elõször 1 ujjnyi volt, majd 2 lett, ekkor kérdeztem meg a dokit. Erre a már írt dolgot válaszolta. Ne aggódj, biztos nincs baj! Azért írd majd meg, mit mondott a doki, kíváncsi vagyok!
A kérdező hozzászólása: rendben, megírom :)
A kérdező hozzászólása: a doki csökkentette a D vitamint, minden másnap kell csak adni. mérni kell a fejkörfogatát, ha nõ akkor minden ok. ennyit mondott

Mennyit alszik az 1-2 hetes babád? Mennyi a normális?

1hetes múlt a lányunk de nappal szinte csak alszij.A hajnali ébredések után pár órát "el szórakozik"szopna is nem is,aludna is nem is.Aztán utána úgy elalszik egy kiadós szopi után,du ébred.Aztán megegy újabb bőséges szopi és egy kis nézelődés után megint úgymond ki van ütve és este ébred.fürdéskor.

Legjobb válasz: Szia, Igaz nekem ma hajnalban töltötte a 3. Hetet, de gondoltam azért leírom nálunk hogy van... 3 óránként oramu pontosan kel a Drágám. Délelõtt és délután van egy ilyen szakasz amit ébren tölt. Ha úgy alakul sajna éjjel is eljatsza ezt egyszer. Szerencsére ez azért nem mérvadó. Amúgy nálunk a visszaaltatassal vannak gondok. Sajna beletelik egy fél, 3/4 órába, így tisztán még a két órák sincsenek meg amit alvassal tölt két hamizas között. :-( Bízom bene h ez változni fog idõvel. Neked hogy alszik?

Szia, Igaz nekem ma hajnalban töltötte a 3. Hetet, de gondoltam azért leírom nálunk hogy van... 3 óránként oramu pontosan kel a Drágám. Délelõtt és délután van egy ilyen szakasz amit ébren tölt. Ha úgy alakul sajna éjjel is eljatsza ezt egyszer. Szerencsére ez azért nem mérvadó. Amúgy nálunk a visszaaltatassal vannak gondok. Sajna beletelik egy fél, 3/4 órába, így tisztán még a két órák sincsenek meg amit alvassal tölt két hamizas között. :-( Bízom bene h ez változni fog idõvel. Neked hogy alszik?
Ugyan a gyerekeim már nem babák, de ... A fiam nagyon keveset aludt mindig, már az elsõ perctõl. Napközben egy hosszút aludt ölben, összekuporodva. Egyébként meg minden szopi után 15-20 percet. Az elsõ hetekbe ez éjjel sem volt másként, ha 3-4 órát aludt már nagyon boldog voltam. Jó ha egy nap 12-14 órát aludt. Most 6 éves lesz, délben nem alszik, éjjel 8-9 órát. A lányom a másik véglet volt, az elsõ hetekben 18-20 órát aludt. Alig volt ébren, aggódtam is. Elsõ itthoni éjszaka, este 11 kor szopizott, aztán 2 kor, és délelõtt 9-ig aludt. Napi 2 "nagy" alvása volt, és 2-3
... Bocsi, véletlenül ment el Szóval 2-3, 15-20 perces szundi. Most 3 éves, éjjel 10-11 órát alszik, délben 3-4 et.
Nekem a kisebb fiam kb 3 hónapos koráig csak aludt :)
Nálunk pont most 1 hónapos a baba. 1-2 hetes korában az egész napot végigaludta. Én keltettem 2 óránként enni, komolyan. Nagyon fontos, hogy ilyen korban még ha nem kel fel magától akkor te keltegesd mert kiszáradhat, fõleg ha hajlamos a sárgulásra. Aztán kb 2 hetes korában már magától akart óránként enni, most kb 3-4 óránként kel magától, de ha nem, akkor 4 óra alvás után már picit megbirizgálom, hogy ébredezzen de nem keltem fel erõszakkal.
A kérdező hozzászólása: Akkor ne aggódjak, hogy sokat alszik? Már kezdtem pedig, mert kicsit szerintem besárgult.Voltunk a dokinál vele, a szemét meg se nézte, igaz pont aludt de...Õszerinte nem sárga.A szeme pedig sárgás, na de õ a doki.És amiért aggódok, az az, hogy ha gond van sárgaság esetén akkor aluszékonyabbak, étvágytalan.Nem tudom mire gondoljak aluszékonyság alatt. Enni eszik, mikor ébred. Napi, az éjszakaival együtt kb 15-16órát simán alszik.Sokszor nem kell, hogy éhes lenne, de akkor sokat eszik.
Ne aggódj lesz még így se
Más helyzetben is észrevenni ezt a "féloldalasságot"? Táplálás közben is van kedvenc oldala? HOgyan született?
Lányom is ilyen volt, és iszonyatosan félodalasan lapos lett a feje. Minket a doki 3 hós kortól küldött el ortopédiára. itt megröngenezték, megforgatták de semmi baja nem volt. Valószínü hogy a vákumos szülés miatt meghúzodott a nyaka és kellemeteln volt neki. Minket hogy minél elöbb foduljon és elfogadja a hason fekvést Vojta tornára küldtek. itt külömbözö nyomásokkal stimulálták a gerincet aitöl elkezdett fordulni. lányom imádta. 4 hósan fordult már, és innentöl szerett is hason. második babám is az elején elég egy irányba forgatta a fejét, de észre vettem hogy napközben sokszor fordítja másik irányba is (úgy aludt), és hason is szeretett aludni. így nem is lett lapi a feje. nagyla´nyom 2 éves és hosszú hajú, de én még mindig látom a féloldalas laposságot.
A kérdező hozzászólása: 39.hétre született, komplikációmentes, elég könnyû szülés volt. Mind a 2 cicibõl egyformán szopik, alvásnál sincs féloldalasság (mind a 2 oldalán szokott aludni, legtöbbször viszont háton, a fejét hol az egyik, hol a másik oldalra fordítja). A kérdésen kívül kizárólag pelenkázás közben van kedvenc oldala, de az pont a másik irány, mint hason fekvés esetén. A kérdésen kívül az egyetlen (nekem legalábbis) aggasztó dolog, amit produkál, hogy szoptatás vége felé, félálomban sokszor beremeg a szája, illetve kb. 2 alkalommal észrevettem, hogy a lába is beremegett egy pillanatra. A gyerekorvos erre azt mondta, hogy ezt majd kinövi...

Mitől lett ilyen nagy a babám? Valami baj van vele? 27+1 hetes kismama vagyok, eddig minden uh-on normálisak voltak a méretek, most viszont megugrott és 2 héttel idősebbnek mondja az orvos.

A cukorterheléses eredményem jó. 1295g volt most a bescsült súlya és azt mondta az orvos, ha így folytatja, akkor 4 kg feletti lesz. Eddig kb 6 kg-ot híztam, tehát még ett?l sem lehet. Akkor mi a baj?

Legjobb válasz: Ezekkel a becsült súlyokkal nem kell foglalkozni. Nekem a szülés napján 2600-2700g körülinek tippelték ehhez képest 5 óra múlva megszületett 3160g-al.

Ezekkel a becsült súlyokkal nem kell foglalkozni. Nekem a szülés napján 2600-2700g körülinek tippelték ehhez képest 5 óra múlva megszületett 3160g-al.
Az uh.-ra nem lehet adni.Nekem szülés elõtt 2 nappal csináltak uh.-ot ott azt mondták 3225g.2 nap múlva 3007grammal született.
Ne izgulj! Nekem 60dkg-al és 45 dkg-al mérték el a babáimat! :o Nem sokat kell adni ezekre a mérésekre. Elég ha ici-picit arrébb teszi a doki a kurzort a méréskor! Egy szintén 27 hetes kismama :)
A mi babank 28 hetesen 1472g volt. Igen az uh-szerint 2 hettel nagyobb de ez nem gond. Lehet, hogy majd lemarad vagy egy picit nagyobb baba lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!