Találatok a következő kifejezésre: Normális az 1 hetes (53 db)

A galambunk több órára egyedül hagyja az 1 hetes fiókáit, csak megetetni megy oda. Ez normális?

Legjobb válasz: igen. Én tenyésztõ vgyok. Az én madaraim van hogy fél npig is magukrahagyják a fiókákat.

igen. Én tenyésztõ vgyok. Az én madaraim van hogy fél npig is magukrahagyják a fiókákat.
A kérdező hozzászólása: Nálunk is. De éjszakára általában mellettük marad. Mi nem vagyunk tenyésztõk, maguktól költöztek be hozzánk a galambok, egyébként valószínûleg tenyésztettek.
Elsõ vagyok! De ne lepõggy meg ha a kisseb fióka elpusztul. Perzse ha van rá mód akkor etetheted te is fecskendõvel a kisseb fiókát de az ugy sem lenne életrevaló.:(((( Nálam az esetek 60%-ában elpusztul a kisseb.
A kérdező hozzászólása: Nálunk ez így megy már pár napja, de nincs semmi bajuk.
A kérdező hozzászólása: itt van egy kép is: http://www.kepfeltoltes.hu/view/130810/DSCN0690_www.kepfelto..
Ja!!Hogy már ilyen nagyok!!Ha ezt a kort megérte akkor már megmarad a kisseb!
A kérdező hozzászólása: Ma augusztus 10-e van. Az elsõ július 30-án, a másik 31-én kelt ki. Most már szerintem is meg fognak maradni.
Ezek már komoly nagy gyerekek. Ezeknek már nem árt, jóformán semmi. :-)
szia, kg onként 120-180 ml, úgyhogy jó, az alvást nem tudom
Igen elég, nekem azt mondták, hogy ahány kg a baba, annyiszor 100 ml kajcsit kell ennie. Pl. 3 kg = 300 ml. Ez a minimum, a többit állítólag õk tudják.
Ha nem ébreszted, mennyi idõ után ébred fel magától? amúgy ebben a korban még minden normális, akármennyit is alszik. õ még ösztönösen felébred, ha éhes. a 400 ml kaja nagyjából jó neki ebben a korban, ehhez a súlyhoz!
Szia! ha éjszaka fel-felébred, akkor gyanakodhatsz arra, hogy felcserélte az éjszakát a nappallal. Nekik még nincs ez kialakulva. Én is örültem annak idején, hogy tyûû milyen sokat alszik nappal, aztán éjjel fél 2kor sikerült elaltatni. Utána már felébresztettem. Max 4 órát hagytam. Kutatók azt mondják, hogy ebben a korban még az éhségérzetet sem tudják igazán kifejezni, tehát nem bazírozhatsz arra, hogy majd felkel ha éhes lesz. Még nagyon pici, én biztosan ébreszteném.
Már nem sárga?
Ha nincs besárgulva, akkor valószinüleg nincs gond, de a védõnõtök bizti szivesen kimegy és megnézi.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ beteg, még nem volt kint:(!egy picit sárga, de már szépen alakul!köszönöm a válaszokat!

Normálisak az adatok? Nektek is hasonló méret volt a babátoknál? Nem kicsi a baba? 21+1 hetes. Mit jelentenek ezek a szavak? Minek a mérete? Az elsőt tudom csak a többit nem.

BDP:52 mm

Legjobb válasz: Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....

Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....


1 hetes babám kb.1.5-2 óráig eszik alkalmanként. Ez napi kb 6-szori étkezést jelent. Normális ez az időtartam? Nem sok?

A szoptatás: eszik, majd pihen kicsit, majd megint eszik...és ez így megy amíg jól nem lakik.

Legjobb válasz: Normális, nem sok. Idõvel, ahogy nõni fog, áttér a 3, majd a 4 óránkénti evésre. Addig is kitartást! :)

Normális, nem sok. Idõvel, ahogy nõni fog, áttér a 3, majd a 4 óránkénti evésre. Addig is kitartást! :)
Teljesen normális :) Az én babám már 10 hetes de az elején 2-3 hétig ugyan ez volt velünk is. Én is az elején teljesen kivoltam hogy ez nem normális + a környezetem is kontrázott...de használd ki ezt az idõszakot. Neked sem árt a pihenés tehát vackold be magatokat a lakás legkényelmesebb pontjába és újság, csoki egy kis TV ha már nagyon nem bírod, vagy énekelj neki sokat azt nagyon szeretik (én mindig egy megadott sorrendben énekeltem neki a dalokat és olyan jó érzés hogy most már látni az arcán hogy felismeri õket:) :) ezt az idõszakot senki sem adja vissza Neked :) Gratulálok a Picidhez :)
Nekem azért kicsit soknak tûnik a 2 óra. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, fél óránál tovább ne tartson a szoptatás, a tej 90%-át ugyanis az elsõ 10 percben eszi meg.
elõzõ válaszoló vagyok szerintem ez minden babánál más és más. De szerintem nem is baj ha ilyen, mert ebben az elsõ pár hétben nagyon fontos nekik az anyukájuk intenzív testközelsége. Sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek késõbb. (nekem pl. már 1 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat)és mindig vidám, mosolyog, nem gyötri annyira a hasfájás sem. Jó nem azt mondom hogy biztos emiatt, de biztosan ez is számított
Nálunk pontosan ugyan ez volt az elsõ hetekben!! Én teljesen kin voltam, nekem is azt mondták, hogy nem jó ha sokáig szopizik, mert megfájdul a hasa és mire befejezi, kezdheti is újra, stb. De ilyen pici babát nem tudsz befolyásolni, etesd addig amíg Õ kéri, majd szép lassan kialakul (megjegyzem most 5 hetes a babám és néha most is jó egy órásak az etetések) de minden baba más, és lehet neki nem elég az az idõ, mert lassabban eszik. Kitartás :)

Kisfiam 1 hetes anyatejes és tápszeres. Már több, mint 10%-ot veszített súlyából (3460-nal született-3080gr most). De amit megeszik az szinte rögtön ki is jön a pelusba. Hogy fog így hízni? Normális, hogy ennyit kakil?

Elég aluszékony, de próbálom sokat mellre tenni. A széklete amúgy mustársárga, de elég szagos, majdnem mint egy felnőtté.

Legjobb válasz: Normális a sok kaki, próbáld tényleg minél többet mellere rakni, szerintem nem kell a tápszer. Mennyit szopik? Itt kérhetsz segítséget: www.lll.hu

Normális a sok kaki, próbáld tényleg minél többet mellere rakni, szerintem nem kell a tápszer. Mennyit szopik? Itt kérhetsz segítséget: http://www.lll.hu
A kérdező hozzászólása: Reggeli órákba akár 70-et, késõbb csak 30-40-et, de együtt a 2 mellbõl. De mára kevesebb tejem lett. Egy evéssel 20-at evett a két mellbõl. Szóval kell a tápszer. Ja és még mellé bukni is szokott. Ma sugárból jött kétszer is :-(
Szerintem meg kellene mutatnod sûrgõsen egy orvosnak. A sok kaki az normális, de az, hogy ilyen büdös, az nem. Az én babám is anyatejes volt, de még így hozzátáplálva sincs közel sem a szaga...(érted) Sokat veszített a súlyából, és egy 1 hetes picúrnak már 60-80 között kellene lassan ennie. Nem sárgult be? Akkor szokott ez lenni, nem eszik, mert bealszik a cicin, így pedig csak veszít a súlyából! Szóval irány a doki!
a bukást kéne kiküszöbölni. szopi alatt ügyelj rá, hogy minél kevesebb levegõt nyelhessen (jól kapja be a mellett). utána pedig hosszan büfiztesd. ha megnyugtat, akkor szakembertõl kérj tanácsot, szopi tanácsadótól: http://www.lll.hu de megnyugtatásul mesélem, hogy a lányom 1 hét alatt fél kg-ot fogyott, utána pedig 1 hónap alatt több mint 1 kg-ot hízott. szüval amilyen gyorsan veszített a súlyából, utána olyan gyorsan fel is szedte.
Evés közben büfizetsd többet, és beszélj az orvossal, védõnõvel, lll.hu-n lévõ tanácsadókkal.
A kérdező hozzászólása: A 30-40 az csak az anyatej, tápszerrel pótoljuk olyan 70 körülire. De mára jobb a helyzet, mert egy cicibõl már van 30-40. Kint volt a védõnõ is, nincs hasmenése. Anyatejes kaki szaga volt szerinte. Sõt elkezdtünk hízni is 2 nap alatt. Valószínû kicsit besárgult, egyébként már a kórházban is ilyen volt, de azért mondhatták volna :-I

1 hetes a kislányom. Az normális hogy szinte minden pelusába van kaki? Folyékony. Szopizás után ritka hogy büfizik. Ilyenkor mit csináljak?

Legjobb válasz: Normális persze ilyen sok kakis pelus ekkoránál! Amíg anyatejes, addig pedig híg. Ha nem büfizik, de szemmel láthatóan nem fáj a hasa (nem húzkodja fel a lábá, sír), akkor ez is rendben van.

Normális persze ilyen sok kakis pelus ekkoránál! Amíg anyatejes, addig pedig híg. Ha nem büfizik, de szemmel láthatóan nem fáj a hasa (nem húzkodja fel a lábá, sír), akkor ez is rendben van.
Szerintem ez teljesen normális. Legalábbis nálunk is így volt. A büfi miatt se aggódj, azért nincs, mert nem nyel levegõt.Az én lányom is ilyen volt. Most 6 hetes és kb 2 hete van az, h nem minden pelusban van kaki.Minden másodikban viszont van:-) Napi 1x kap tápszert, büfizni most is csak az után szokott.
A kakija teljesen normális. Neki az anyatej az étele és itala egyben és még nem fejlett a tápcsatornája, hogy ezt a kettõt megfelelõen "elkülönítse". Büfizni nem minden baba szokott, de azt megpróbálhatod, hogyha felvevéssel nincs böfi, akkor tedd le a nagy -ágyra hason és simizd a hátát finoman. Hidd el, egészségesebb ha többször kakil, mintha hasfájós vagy rekedéses lenne!
Persze normális. Nálunk is így volt. Minden kaja után kakivolt. Volt hogy még kaja közbe is, meg utána is. Ne aggódj!! Talán 3 hónapos kora körül kezdett elmaradni a "minden kaja utáni kaki". Akkor már csak napi 2-3 volt. Már kap tápot is kiegészítésnek és már csak napi 1 van ha van. Most 4, 5 hós lesz.
Ez így teljesen normális. Az anyatej gyorsan átmegy a szervezetén. Mi szinte sose büfiztünk. Ezzel sokat nem tudsz mit kezdeni. Szopizás után tedd a válladhoz, simogasd a hátát 10 percig és ha semmi, akkor semmi, nincs ezzel semmi baj.
A kaki teljesen normális, ne aggódj! :) Az én babám se büfizett, hiába büfizettem, nem jött semmi, vagy csak igen ritkán. Eleinte féltem betenni a kiságyba, hogy hátha akkor jön majd valami, de soha semmi, így nem aggódtam, aztán késõbb nem is foglalkoztatott. Nem volt hasfájós sem. 10.5 hónapos anyukája
Én is csatlakozom: teljesen normális, hogy minden kajánál van kakija. Sõt, ez szerintem szerencsés is, mert az ember lánya látja az "eredményt", hogy sikeres a szopizás, van anyag a babában :) . Az enyém most 2 és fél hónapos, a büfi kérdés kb. fél hónapja téma nálunk, addig egyáltalán nem büfizett. Most viszont figyelnünk kell rá, hogy kijöjjön az a kb. 3 büfi, nehogy késõbb zavarja. Hasfájása egyáltalán nincs a fiamnak, de talán azért, mert a büfire figyelünk. Szóval késõbb még büfizhet, ne lepõdj meg!:)

Normális az ha 1 hetes babámat ha fel veszi valaki vagy felébresztik egyből nagyon ideges leszek. Ugy gondolom kb.4 hetes koráig hagyják békén csak a férjem és én foglalkozzunk vele. Először minket ismerjen meg. Rosszul gondolom?

Ráadásul a család olyanokkal érvel ha felkeltik h nem kell mindíg aludnia stb. Eddig nyugodt baba de ha felébresztik nyügös.Meg amúgy is még 1 hetes és úgy kezelik mintha már jóval id?sebb lenne.

Legjobb válasz: Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.

Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.
SZia! Hogy felébresztik azt egyáltalán nem szabad engedni. Viszont azt nem értem, hogy más miért nem foghatná meg ha ébren van. Fõleg a nagyszülõk. Nekem 2 gyermekem van, de eszembe se jutott soha, hogy más nem foghajta meg a babát.
Naná, hogy ne ébressze fel senki sem! Sõt, ha síri csendben akarod altatni, ahhoz sincs senkinek semmi köze. Persze nem jó, csak példának írtam. Hozzánk eleve 6 hétig nem jött senki, csak a két nagymama. Mindenkit megkértünk erre, nem volt sértõdés.
HÁT ELÉGGÉ TAPINTATLAN CSALÁDOD VAN AZ BIZTOS.MIHAMARABB ÁLLJ A SARKADRA ÉS MONDD MEG NEKIK A MAGADÉT, HOGY NEKED MIK AZ ELVÁRÁSAID ÉS, HOGY TE VAGY AZ ANNYJA A BABÁNAK ÉS TE TUDOD MIKOR MENNYI ALVÁSRA VAN SZÜKSÉGE ÉS HOGY EGY ILYEN PICI BABÁT EGYÁLTALÁN NEM SZOKTÁK KÉZBE VENNI A SZÜLEIN KÍVÛL MÉG EGY JÓ DARABIG.NE FÉLJ MEGMONDANI MERT RÁ FOGSZ MENNI AGYILAG AZ MEG PONT MOST NEM KÉNE HISZEN A PICINEK EGY NYUGODT KÖRNYEZETRE ÉS ANYÁRA VAN SZÜKSÉGE NEM PEDIG EGY IDEGES SZÜLÕRE.
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy akkor veszik fel amikor alszik.Hiába szólok, h ne ébresszék fel egybõl irány a kiságy és már veszik is ki.Amikor alszik akkor viszont nem kell"síri csendben" lenni csak amíg elalszik utána nincs gond, de örüljön neki az akinek a babája nagy zajban elalszik.
Szia!Nekem hihetelenül idegesítõ lenne, ha felkeltenék a gyerekem, még ha rokonról van szó, akkor is leosztanám.Gondoljanak bele: nekik hogy esne, hogyha felébresztenék õket?Az én családomban az a szokás, hogy 6-8 hetes korig nem is megyünk látogatóba, mert annyi idõ kell, hogy erõsödjön a pici.Bár én még csak 15hetes kismami, de nekem ez a véleményem. És hál'istennek be is tartják a rokonok ezt a szokást.Ne engedd, mert utána nem a rokonod nem fog bírni vele, hanem te.Nem kell az elsõ kis nyögdécselésnél felkapni.Fõleg nem akkor, mikor alszik. A rokon ahazamegy, te meg ott maradsz a nyûgös, síró babával. Mondd meg a véleményed, a te gyereked, nem az övéké.Te neveled.Teneked kell megvédened a saját gyerekedet.
Nálunk a férjem családja csinálta ezt. Egyszer eltûrtem, bementek a szobába ahol a kislányom aludt, aztán persze, hogy felébredt, már vették is ki az ágyból. Na, ez volt az utolsó..., csak akkor nem akartam veszekedni, mégis a férjem rokonai, megvártam, amíg hazamennek és leültem a párommal megbeszélni, hogy ezt én nem akarom, beszéljen velük. Legközelebb, amikor jöttek becsuktuk a szobaajtót és a párom megkérte õket, hogy a konyhában üljenek le, mert alszik a pici. Anyósom persze be akart kukkantani, hogy megzézze a babát, de nem engedtük, mondván, hogy felébred az ajtónyitásra, hagyják pihenni. Vette a lapot és késõbb mindig megkérdezte, hogy fent van-e, megnézheti, megfoghatja...

23 hetes tehes vagyok.1 hete elindult az előtejem. Normális, hogy 1 hétre rá már folyik? Ez mostmár így marad, vagy enyhülni fog?

Ha itthon vagyok, és nem veszek fel melltartót néhány percen belül tenyérnyi tejfoltok lesznek a pólómon.

Legjobb válasz: Szia Nem baj,örülj neki,és ne aggódj.Nekem is szivárog már jó rég,szerintem már a 23. hét elõtt bõven.így marad,persze nem minden nap fog ugyanennyi,sõt lehet,hogy egyáltalán,aztán másnap megint.Vegyél a patikában mellartóbetétet,az ezért van,és tedd be,ha mész valahova,nehogy elázzál. Boldog babavárást

Szia Nem baj, örülj neki, és ne aggódj.Nekem is szivárog már jó rég, szerintem már a 23. hét elõtt bõven.így marad, persze nem minden nap fog ugyanennyi, sõt lehet, hogy egyáltalán, aztán másnap megint.Vegyél a patikában mellartóbetétet, az ezért van, és tedd be, ha mész valahova, nehogy elázzál. Boldog babavárást

19. hetesek vagyunk. Az elmúlt két hétben hetente feljött +1 kg. Azt mondják csak a hasamon látszik, de azért aggódom. Ilyenkor normális heti 1 kg +?

Nem eszek sokkal többet, meg szedem az elevitet is. Lehet, hogy attól van? Vagy ez lehet a cukornak is a jele? Volt valakinek hasonló "problémája" ennyi id?sen?

Legjobb válasz: Szia! Ez terhesség alatt kiszámíthatalan. Nem kell izgulnod, nekem is volt olyan hónap, hogy 4 hét alatt több mint 5 kg-ot híztam az elején, aztán meg egy hónap alatt jóindulattal másfelet. 8. hónap végén vagyok, összesen 13 kg-ot szedtem fel. Az elõzõnél több, mint huszat. Sok függ attól, hogy elõtte milyen volt az alkatod. Ha nem folytatódik ez több héten keresztül, akkor szerinem nincs miért aggódni.

Szia! Ez terhesség alatt kiszámíthatalan. Nem kell izgulnod, nekem is volt olyan hónap, hogy 4 hét alatt több mint 5 kg-ot híztam az elején, aztán meg egy hónap alatt jóindulattal másfelet. 8. hónap végén vagyok, összesen 13 kg-ot szedtem fel. Az elõzõnél több, mint huszat. Sok függ attól, hogy elõtte milyen volt az alkatod. Ha nem folytatódik ez több héten keresztül, akkor szerinem nincs miért aggódni.
Az egészséges súlygyarapodás Az, hogy mekkora súlygyarapodás számít normálisnak a terhesség alatt, függ a babavárás elõtti súlytól és a magasságtól, valamint természetesen attól, hogy egy babát vagy ikreket vár valaki. Egy normális súlyú nõnél kb. 11-15, 5 kg az ajánlott súlygyarapodás, ennél többet az orvosok már egészségtelennek tartanak (általában ennél kevesebbet is). Mi lesz a plusz kilókból? A 11-15, 5 kg-ból körülbelül: 3-3, 5 kg a baba, ugyanennyi a testedben megnövekedett tápanyagraktár, kb 50-80 dkg a méhlepény. Csaknem 1 kg-nyival nõnek a melleid és ugyanannyival a méhed. Majdnem 2 kg-nyival több folyadék van a testedben a babavárás végén (elsõsorban vér, amelynek a mennyisége 50%-al is megnõhet), és 1 kg körül van a magzatvíz súlya. Épp ezért nincs okod aggodalomra: ugyanezt a súlyt minden fogyókúra nélkül is leadod majd a szülés után, körülbelül 6-7 hónap alatt. Mikor mennyit gyarapodsz Az összes súly körülbelül egynegyedét az elsõ harmadban, a többit pedig a második kettõben szeded majd fel - a harmadik harmadban valamivel többet, de az utolsó 1 hónapban a gyarapodás lelassul. A lényeg a folyamatos testsúlynövekedés: a babavárás mindegyik szakaszában káros a fogyókúra illetve a testsúlyvesztés. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=66 boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat:)
Szia! Szerintem is nagyon egyéni, illetve idõszakos, hogy ki mennyit hízik. Nekem a 20. hétig szinte tilos volt hízni (vérnyomásproblémák miatt), a 21. hétig 3-4 kg-ot mégis híztam. Most 31 hetesen 9-nél tartok, igaz más problémák miatt ágynyugalom, és nagyon kevés mozgás mellett! Ne aggódj, amíg neked és a babának nem okoz valamilyen egészségi problémát, addig nem lesz baj! Boldog babvárást!
Szia! Nálam szinte ugyanaz a helyzet, mint Nálad: a 20. hétig én kb. 2 kilót híztam, majd a 20. és a 27. hét között további 6-ot (tehát most vagyok 8 kilónál). Vagyis a 20-27. hét között én is szinte hetente 1 kilót híztam. Viszont a szakirodalom szerint is lehet ennyit (egész pontosan 8-9 kilót) hízni a 28 hét végéig. Egy majdnem 28 hetes kismama
Szia, Nálam teljesen ugyanez volt, csak elindult a hízás már a 17. héten.Most a 21. hétben vagyok és van rajtam 6 kg plusz.Tudom nem kevés, de adokim mondta, hogy számoljam a kalóriákat napi 1800 amit megszabad ennem.Hozzáteszem én sem zabáltam nem ettem édességet sok rostosat fogyasztottam és mégis.Rajtam se látszik csak a pocimon, gondoltam is, hogy azért van mert has tájékon annyira gebe voltam, hogy ráfért a hízás.Mindenesetre beütemeztem heti 1 nap gyümönapot, sokan ajánlották, ez majd vizesedés ellen is jót fog tenni állítólag, de a beleimnek biztosan.Sajnos sosem voltam megelégedve az emésztésemmel, de most aztán fõleg nem.Biztosan sokminden közrejátszik, én próbálok odafigyelni, de ha továbbra is ugrálnak fel a kg-k akkor nincs mit tenni...Amúgy te hány kg-nál tartasz? Boldog babavárást.
Újra én...a lényeget kifelejtettem.Miután szépen felugráltak a kilók rám akkora nagy gyönyörû pocakom lett, hogy sokan azt hiszik a végén járok....ez van :oD

Mennyit alszik az 1-2 hetes babád? Mennyi a normális?

1hetes múlt a lányunk de nappal szinte csak alszij.A hajnali ébredések után pár órát "el szórakozik"szopna is nem is,aludna is nem is.Aztán utána úgy elalszik egy kiadós szopi után,du ébred.Aztán megegy újabb bőséges szopi és egy kis nézelődés után megint úgymond ki van ütve és este ébred.fürdéskor.

Legjobb válasz: Szia, Igaz nekem ma hajnalban töltötte a 3. Hetet, de gondoltam azért leírom nálunk hogy van... 3 óránként oramu pontosan kel a Drágám. Délelõtt és délután van egy ilyen szakasz amit ébren tölt. Ha úgy alakul sajna éjjel is eljatsza ezt egyszer. Szerencsére ez azért nem mérvadó. Amúgy nálunk a visszaaltatassal vannak gondok. Sajna beletelik egy fél, 3/4 órába, így tisztán még a két órák sincsenek meg amit alvassal tölt két hamizas között. :-( Bízom bene h ez változni fog idõvel. Neked hogy alszik?

Szia, Igaz nekem ma hajnalban töltötte a 3. Hetet, de gondoltam azért leírom nálunk hogy van... 3 óránként oramu pontosan kel a Drágám. Délelõtt és délután van egy ilyen szakasz amit ébren tölt. Ha úgy alakul sajna éjjel is eljatsza ezt egyszer. Szerencsére ez azért nem mérvadó. Amúgy nálunk a visszaaltatassal vannak gondok. Sajna beletelik egy fél, 3/4 órába, így tisztán még a két órák sincsenek meg amit alvassal tölt két hamizas között. :-( Bízom bene h ez változni fog idõvel. Neked hogy alszik?
Ugyan a gyerekeim már nem babák, de ... A fiam nagyon keveset aludt mindig, már az elsõ perctõl. Napközben egy hosszút aludt ölben, összekuporodva. Egyébként meg minden szopi után 15-20 percet. Az elsõ hetekbe ez éjjel sem volt másként, ha 3-4 órát aludt már nagyon boldog voltam. Jó ha egy nap 12-14 órát aludt. Most 6 éves lesz, délben nem alszik, éjjel 8-9 órát. A lányom a másik véglet volt, az elsõ hetekben 18-20 órát aludt. Alig volt ébren, aggódtam is. Elsõ itthoni éjszaka, este 11 kor szopizott, aztán 2 kor, és délelõtt 9-ig aludt. Napi 2 "nagy" alvása volt, és 2-3
... Bocsi, véletlenül ment el Szóval 2-3, 15-20 perces szundi. Most 3 éves, éjjel 10-11 órát alszik, délben 3-4 et.
Nekem a kisebb fiam kb 3 hónapos koráig csak aludt :)
Nálunk pont most 1 hónapos a baba. 1-2 hetes korában az egész napot végigaludta. Én keltettem 2 óránként enni, komolyan. Nagyon fontos, hogy ilyen korban még ha nem kel fel magától akkor te keltegesd mert kiszáradhat, fõleg ha hajlamos a sárgulásra. Aztán kb 2 hetes korában már magától akart óránként enni, most kb 3-4 óránként kel magától, de ha nem, akkor 4 óra alvás után már picit megbirizgálom, hogy ébredezzen de nem keltem fel erõszakkal.
A kérdező hozzászólása: Akkor ne aggódjak, hogy sokat alszik? Már kezdtem pedig, mert kicsit szerintem besárgult.Voltunk a dokinál vele, a szemét meg se nézte, igaz pont aludt de...Õszerinte nem sárga.A szeme pedig sárgás, na de õ a doki.És amiért aggódok, az az, hogy ha gond van sárgaság esetén akkor aluszékonyabbak, étvágytalan.Nem tudom mire gondoljak aluszékonyság alatt. Enni eszik, mikor ébred. Napi, az éjszakaival együtt kb 15-16órát simán alszik.Sokszor nem kell, hogy éhes lenne, de akkor sokat eszik.
Ne aggódj lesz még így se


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!