Találatok a következő kifejezésre: Normális az, terhesség alatt (41 db)

Szerintetek az normális ha terhesség alatt sötétebb a vizeletem a szokottnál?

sziasztok! még csak 8 hetes terhes vagyok. köszönöm elõre is a válaszokat!

Legjobb válasz: Hát a vizelet általában attól sötétebb, mert kevés folyadékot viszel be a szervezetedbe. Lehet, hogy többet kéne innod a szokásosnál. De ha nagyon nem változik és nyugtalanít a dolog, akkor keress fel egy orvost. Ártani biztos nem árt. Gratulálok, sok egészséget kívánok!

Hát a vizelet általában attól sötétebb, mert kevés folyadékot viszel be a szervezetedbe. Lehet, hogy többet kéne innod a szokásosnál. De ha nagyon nem változik és nyugtalanít a dolog, akkor keress fel egy orvost. Ártani biztos nem árt. Gratulálok, sok egészséget kívánok!
Akkor szokott szokott sötétebb lenni a vizelet, ha valaki nem iszik elég folyadékot. Iszol elég folyadékot? Mert ha nem, akkor attól van. Illetve ha ritkán jársz wc-re. Mert ha sokáig nem megy valaki, akkor is sötétebb vizelet ürül. Amúgy én személy szerint ezt egyáltalán nem tapasztaltam anno, mikor kismama voltam, hogy sötétebb lett volna bármikor is a vizeletem. Max. tényleg akkor, amikor nem ittam annyit. De ezt nem kismamaként is tapasztalom. De amúgy inkább orvost kérdezz meg, hogy utal-e ez bármi problémára.
Napi két liter folyadékot igyál meg mert én így kerültem be a kórházba!
Nekem a vitaminoktól nagyon sötét volt a vizeletem. De ha nem iszol eleget, akkor is sötétebb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a segítséget! lehet hogy a folyadékbevitel a gond akkor mert egyébként én sûrûn járok pisilni óránként 1szer legalább. de azért beszélek majd a dokival puszi mindenkinek megy a like! :)
A megduzzadás lehet vérböseg jele is. Hívd fel az orvosod és kérdezd meg töle.
valószínüleg gombás fertõzés. Ez a kettõ abszolút tünet. Persze biztosat csak orvos tud.
A duzzadás a vérbõség miatt van, ez a terhesség velejárója. Nekem is meg van duzzadva már egy jó ideje, és nincs semmi fertõzésem! 37 hetes km
Én 39 hetes vagyok, és 2-3 napja vettem észre, hogy estére mindig megduzzad odalent. Meg is ijedtem, de aztán megnyugtattak, hogy ez természetes így a vége felé. Nekem sincs semmilyen fertõzésem.

A sárgás folyás az normális a terhesség alatt? Nincs más panaszom!

Legjobb válasz: Szia! Én még észre sem vettem a sárgás folyást,de a doki pont vizsgált,s azt mondta most kezdõdik,s kaptam rá Klion hüvelykúpot.Panaszmentes voltam,ill.vagyok. Hány hetes vagy? 37+1 km

Szia! Én még észre sem vettem a sárgás folyást, de a doki pont vizsgált, s azt mondta most kezdõdik, s kaptam rá Klion hüvelykúpot.Panaszmentes voltam, ill.vagyok. Hány hetes vagy? 37+1 km
normalis a terhesseg alatti fokozott huvely valadekozas. nekem is van. minden terhessegem alatt volt. csak tisztasagi betettel tudok jarni kulonben naponta tobbszor is cserelgethetnem a feher nemut.
Nekem már az elsõ harmadtól végig volt. Teljesen normális. Fehérnek mondják, de inkább sárgás. Ahogy mondta a védõnõ, ha nem szagos, nem viszket, akkor minden OK.
A kérdező hozzászólása: 17 hetes vagyok
A kérdező hozzászólása: Egyébként a védõnõ azt mondta, hogy ha nem viszket, és ha nincs szaga akkor bármilyen folyás elõfordulhat!

Mennyi hízás normális egy terhesség alatt? Az orvosom szerint maximum 6 kg.

164 cm magas vagyok, és 48 kg. Nem mondanám, hogy "komoly" tartalékaim lennének, ráadásul amióta babás vagyok még annyit sem bírok enni, mint el?tte. Az orvoson szerint örüljek neki,ez így jó, legalább hamar visszanyerem az alakom. Szerintetek?

Legjobb válasz: Az én orvosom max. 12 kg-ot mondott, és több cikkben is azt olvastam, hogy 10-12 kg. (ennek ellenére én 23-at szedtem fel :))

Az én orvosom max. 12 kg-ot mondott, és több cikkben is azt olvastam, hogy 10-12 kg. (ennek ellenére én 23-at szedtem fel :) )
Látom te is rájöttél arra már magadtól, amit írni akartam. Ez az orvos szerintem mindenképpen szélsõségesen gondolkodik. Fennál a veszélye, hogy a terhességed további szakaszában is így fog reagálni. El tudom képzelni, hogy állandó nyomást fog rád gyakorolni. Ezért én a helyedben megfontolnám egy másik orvos választását!
A kérdező hozzászólása: Én nagyon ledöbbentem amikor mondta ezt a 6 kg-ot. Fõleg, hogy említettem, hogy mennyire nem tudok enni. Csak zöldséget vesz be a gyomrom, minden más kijön belõlem. Kicsit úgy érzem, hogy ez a mai divat következménye. Nem szeretnék sokat hízni, meg persze, hogy örülnék, ha szülés után gyorsan visszanyerném az alakom, de azért mégiscsak a baba egészsége az elsõdleges. De, hogy már az orvosok is itt tartanak, hogy nem az egészséget, hanem a külsõt nézik!!! Ez szomorú. Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Szia! Én is 48 kilóról indultam 73kg voltam a szüléskor de állítólag nem látszott rajtam, igaz én 174 cm vagyok. Amúgy nagyon gyorsan vissza lehet fogyni ha olyan az alkatod. Az elsõnél meg 18 kg-ot híztam 68kg voltam szülésnél utána egy hónappal már 45 kg. Úgyhogy szerintem alkat kérdése
Ez az ember beteg!!!!A testsúlyod kb.20%-a normális hízásnak számít.Tehát nálad a 9-10 kg.Én 170 cm vagyok, 62 kg.Tehát nekem a 12.5 kg-os hízás teljesen normális lett volna, de én csak 11 kg-t szedtem fel.A babám most 6 hós, és ua.vagyok már augusztus óta, mint amennyivel kezdtem.
szia bemásolok ide neked: "Hogy mekkora súlygyarapodás számít normálisnak a terhesség alatt, az függ a terhesség elõtti súlytól is. Egy átlagos súlyú nõnél kb. 10-14 kg az, amit az orvosok is elfogadnak. Ennél lehet kevesebb is. Ikerterhességnél 16-20 kg az ideális súly-gyarapodás. Mibõl tevõdik össze a súlytöbblet: az újszülött kb. 3-3, 5 kg, ugyanennyi a szervezet megnövekedebb tápanyagraktára, a mellek és a méh kb. 4 kg-mal több, majdnem 2 kg-nyival több folyadék van a testben, amelynek mennyisége 50 %-kal is megnõhet, és a magzatvíz súlya is kb. 1 kg-ot jelent. Nem kell aggódni, mert pár kiló súlytöbbletet fogyókúra nélkül is le lehet adni." "Nem helyes, ha a gyarapodás a terhesség végéig a 12 kg-ot meghaladja. Átlagosan ez a nõ korábbi testsúlyának 20%-os növekedését jelenti. A terhesség elsõ harmadában 1, 5 kg, második harmadában 6 kg, a harmadik harmadban pedig 4 kg testsúlynövekedés az ideális. A terhesség második és harmadik harmadában a heti negyed kg-nál nagyobb súlynövekedés már figyelmeztetõ, míg a fél kg-ot meghaladó többlet már veszély jele lehet."
Hát Rubint Rékának lehet, hogy normális volt a 6 kiló, össze is omlott volna a nagy fitness-birodalom ha felszed vagy 30-at, nem? Én 21et híztam, 10 rögtön lement a szülés után. Van még rajtam 11 és amíg szoptatok nem is tervezek megszabadulni tõle. Legalább melegít... én inkább próbálok büszke lenni a nõies formámra, elvileg kihordtam és megszültem egy gyereket, ennek azért kell, hogy nyoma legyen.
Normális az orvosod? Terhesség alatt 10-12kg hízással leadod az összes kilót.Ez tartalmazza a baba súlyát, placentát, magzatvizet stb...Ilyen hülyeséget.Többször egyél keveset, én napi 5x eszem, s mentes ásványvizet iszom, ne a cukros szénsavas lötyiket idd.Sok vitamin, gyümölcs, zöldség.Ne éhezzen a babád, mert nem fog fejlõdni.Én ezzel a módszerrel 10kg-t híztam, 39.hetes vagyok.Édességet is iktass be csak ne vesd el a súlykot, a babának is árt a sok cukor.C vitamint, ásványi anyagot szedd!!! Kellemes baba várást!
Én is 48kg-ról indultam és semmivel sem ettem többet mint a terhesség elött.Most 39 hetesen plusz 20kg van rajtam, és igy sem hiszik el sokan, pedig alacsony vagyok 160cm.
Szia! Az én véleményem az, hogy nem Rubint Rékát kéne követendõnek tartani, mert csak 6 kg-t hízott, hanem pl. Bálint Antóniát vagy Rába Tímeát. Annyi plusz kiló jön fel, amennyi feljön. Addig nincs vele baj, míg a kilók nem társulnak magas vérnyomással, magas cukorral. És addig nem szabad foglalkozni a pluszokkal, míg szoptat az ember lánya. Mind a ketten huszon kilókat szedtek fel, egészséges bébiket szültek, Rába Tímea 8 hónapig tudott szoptatni, azóta újra a régi formájában van. Én 22-t kaptam magamra, a szülés után 2 héttel -10kg, azóta szoptatok, a súlyom gyakorlatilag minimálisan csökken, de ezt így tartom jónak. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Õ azt mondta, hogy az egész terhesség alatt lehet maximum 6 kg-ot hízni. Ha a hat kg-ból leszámítjuk a baba súlyát, a vizet, a megnagyobbodott méh súlyát, plussz amit cicire hízik az ember, akkor szinte az jön ki, hogy a mama egy dekát sem szedhet fel. Ez kicsit furcsa.
Nálunk is hasonlóan fogalmazott a doki, de õ pontosan úgy értette ezt, hogy 6 kiónál kellene tartanom a jelenlegi terhességi idõszakomban, azaz 24 hetesen. Ehhez képest én 14 kilót híztam, és emiatt sószegény diétára ítélt. Nem hiúsági okokból, csak nem szeretné, ha vizesednék, vagy cukros lennék, stb.
A kérdező hozzászólása: Már tegnap is gyanús volt ez a hozzáállás, de mivel elsõ babásak vagyunk, nincs tapasztalatunk a témában. Ezért gondoltam rákérdezek itt, hogy kinek mit mondtak. Kicsit kétségbe zuhantam, mert egy jónevû magánklinikára mentünk, pont azért, hogy a legjobbat adjuk a babának. Lehet, hogy mellé nyúltunk. :(
nekem a dokim nagyon érzékeny a hízásra és azt mondta a havi 1 kg normális. általában azt szokták mondani 12 kgplussz minusz 2 kg. boldog babavárást

Miért gondolják azt sokan, h terhesség alatt bármiféle vérzés normális? Hogy tudnak a gyk előtt ülni halál nyugodtan, mikor véreznek?

Legjobb válasz: Kisebb vérezgetés barnázgatás normális is lehet a terhesség bizonyos szakaszaiban -de nyilván ezt is orvos hivatott eldönteni,hogy oké vagy nem oké. A nagyobb vérzésnél én sem értem miért ülnek itt és miért itt kérdeznek,de talán mert félnek a dokitól,a vizsgálattól,vagy attól hogy baj van tényleg. Sõt,szinte biztos vagyok benne,hogy sokan meg attól félnek,hogy amitõl õk annyira megijednek amiatt a doki röhögve elküldi õket... Hát szerintem ezért. Én elsõ terhességemmel azonnal ügyeletre rohantam a nemvárt napján,mert véreztem (tudtam h terhes vagyok mert + tesztek voltak és éreztem is)erre elhajtottak hogy mi a francnak megyek ha menstruálok. Azóta 2 éves a lányom,szerencsére úgy döntött hogy velünk marad orvosi segítség nélkül is.

Kisebb vérezgetés barnázgatás normális is lehet a terhesség bizonyos szakaszaiban -de nyilván ezt is orvos hivatott eldönteni, hogy oké vagy nem oké. A nagyobb vérzésnél én sem értem miért ülnek itt és miért itt kérdeznek, de talán mert félnek a dokitól, a vizsgálattól, vagy attól hogy baj van tényleg. Sõt, szinte biztos vagyok benne, hogy sokan meg attól félnek, hogy amitõl õk annyira megijednek amiatt a doki röhögve elküldi õket... Hát szerintem ezért. Én elsõ terhességemmel azonnal ügyeletre rohantam a nemvárt napján, mert véreztem (tudtam h terhes vagyok mert + tesztek voltak és éreztem is)erre elhajtottak hogy mi a francnak megyek ha menstruálok. Azóta 2 éves a lányom, szerencsére úgy döntött hogy velünk marad orvosi segítség nélkül is.
Nem azokkal a nõkkel van probléma, akik feltesznek ilyen kérdést...egyáltalán nem! Mivel õk, ha már érdeklõdnek, az azt jelenti, hogy nem nyugodtan ülnek otthon a babérjaikon, csak nem tudnak bizonyos dolgokat! Itt szerintem azokkal van probléma, akik laikusként azt válaszolják, h nyugodjon meg, semmi gond! Leírhatja mindenki a saját történetét, de senki nem írhatja azt, h biztosan nincs gond, attól, hogy nála nem volt...minden ilyen jellegû kérdésre minimum azt kell válaszolni, ha nem is tud orvoshoz menni, akkor hívja fel, és mondja el hogy vérzett és milyen volt (szín, állag...), azután az orvos meg tudja állapítani, h szükséges a vizsgálat, vagy nem, stb. Én is véreztem, barnáztam...elolvastam elõször mindent a neten, amit tudtam, aztán a sok magnyugtató vélemény ellenére felhívtam az orvosom, és be kellett mennem, megvizsgált, haematomám volt, progeszteront kellett szednem és 2 hétig szigorúan feküdnöm, most már minden ok velünk! Ez az én történetem, DE mindenkié más, és mindig orvossal kell beszélni ilyen esetben!!! üdv
A kérdező hozzászólása: Naigen, én is ezt írtam.. inkább feleslegesen, mint késõn.. Akinek nem lett baja, az jó, de attól még másnak lehet. Fõleg hogy nekem is kb annyi barnás folyás jelezte a hematomámat, mint a 22 hetesnek van. Nem volt görcs, semmi. Csak ez. És mégis baj volt. Ja, én válaszolgattam neked ott.
NEM NORMÁLIS se a vérés, se a rózsszínes folyás, se a barnázás!!! Volt haematómám.
Nekem a védõnõ azt mondta hogyha bármilyen jellegû vérzést tapasztalok (gyenge/erõs, barnás/rózsaszínes/pirosas bármi) azonnal menjek orvoshoz. Nem délután, nem holnap, hanem azonnal. Majdnem 8 hetes voltam amikor volt egy kis barnázás, azonnal mentem ki a kórházba ahol közölték velem az információnál(7:15-kor) hogy csak 9-tõl van rendelés addig várni kell. Felmentem az osztályra, leküldtek a rendelõbe, mire megnézett egy orvos (8:50 körül) már a vérzés nyomai sem voltak láthatóak. Átküldött uh-ra (11-kor meg is érkezett az uh-s orvos) Õ sem látott semmi rendelleneset, hálistennek. Azóta nem volt ilyen, de a védõnõnek amikor mondtam, hogy mi volt megdícsért :) Bocs, hogy hosszú lett, de én is úgy vagyok vele, hogy inkább menjek 1000x feleslegesen, minthogy azért ne maradjon meg, mert úgy gondoltam nincs gond.
Az én kérdésem miatt tette fel a kérdezõ ezt a kérdést. Mivel nem vagyok orvos, nem tudhatom, hogy ez a nagyon enyhe színû barnás folyás mi. Mert leírtam, hogy nagyon enyhe a színe. Piros vérzésrõl szó sem volt. Nekem az orvosom azt mondta (külföldön élek, itt kicsit más a hozzáállás), hogy ha folyamatosan fennálló, vagy erõs vérzésem van, akkor menjek be. A nagyon enyhe barnás folyásra nem mondta. De gondoltam, mivel idegesít a dolog és nem tudom, normális-e, megkérdezem, van-e valakinek tapasztalata. Megyek ma orvoshoz, de azért szívesen veszem, ha a kérdésemre válaszol aki tud, illetve van tapasztalata. Az ez elõtti kérdés az enyém 22 hetesen.
Nekem volt a terhesség elején barnás vérzésem, rohantam az orvoshoz. Amikor legközelebb megint volt, nem mentem, felhívtam, megnyugtatott. Késõbb, 16.hét körül pisilés után megtöröltem magam, véres lett a papír. Rohantam, kiderült, hogy minden rendben, valószínûleg egy ér pattant meg. Nemrég megint volt ugyanilyen (nyilván nem folyt belõlem a vér, csak amikor megtöröltem magam, akkor volt olyan a papír), akkor sem mentem már be. Azóta is minden rendben van. Bár, nem is írtam ki ide....
És akkor miért is a kérdése? :)
A kérdező hozzászólása: Jaigen és a másik: holnap úgyis megyek orvoshoz. És ha addigra már késõ lesz?? Ezt se értem... komolyan gondolják ezek a nõk???
A kérdező hozzászólása: 13:35 egyetértek. Ez a túlzott nyugtatás elég káros lehet. Attól, h neki nem lett baja, a másik nõnek lehet. Ezt én sem értettem soha.
Pont az ilyen oldalak miatt gondolják, ahová bárki bármit beírhat. "én is véreztem, semmi bajom nem volt", na igen, de ez a ritkább. Ha már felmerül, hogy kérdést ír ki róla, akkor biztos sejti, hogy mégse teljesen normális az...Csakhogy várja a megnyugtató szavakat, amit sokszor meg is kap. Pedig csak a telefont kéne felemelni és felhívni a kezelõorvost. Igen, ritkán normál esetben is elõfordul, de akkor is oda kell figyelni és szakembernek eldönteni, mi a kóros.
A kérdező hozzászólása: Nekem meg pont azt mondták, h a piros vér a gáz. De valõszínûleg inkább mindkettõ. Engem nem lehetne megnyugtatni itt semmivel, mert lehet, h nincs gáz, de inkább menjek be 1oox feleslegesen, mint egyszer késõn. A vérzés pedig általában bajt jelent azért.
Kismértékû vérzés (rózsaszínes-pirosas) még belefér. Nekem is volt az 1. babával, dokihoz mentem is, megnézett és azt mondta h nyugi, nincs gond, valószínû egy kis ér megpattanhatott; terhesség alatt ugyanis sokkal vérdúsabb minden. Sötétebb vérzés, barnázás, fõleg fájdalom már jelezhet bajt. De tapasztalatom szerint, aki ilyen tmában ír be, sosem haláli nyugodt.....
A kérdező hozzászólása: Én nemtom, de engen 6 ökörrel se tudnának a gyik elõtt tartani ilyen esetben.
A kérdező hozzászólása: Az oké, h lehet, h nincs baj.. de ha van?? A gyerek élete múlhat rajta!! Pláne a 2.-3. trimeszterben, amikor már tudnának segíteni, ha idõben bemegy valaki!
A kérdező hozzászólása: Az én pszichológiám másmilyen akkor. engem nem nyugtat meg ha laikusok látatlanba azt mondják, m h semmi gond, MERT náluk se volt. Nekem vizsgálat kell és orvos.

Normális az orrverzes terhesseg alatt?

A terhessegem kezdete ota vereset fujok. Most vagyok a 27. hetben es meg mindig vereset fujok, van hogy elkezd verezni is.. Volt mar valaki hasonlo helyzetben?

Legjobb válasz: nekem is volt, hogy véreset fújtam, de csak náthásan. Az egész terhességre jellemzõ egyébként az orrdugulás és az orrvérzés is tünet lehet. Azért említsd meg az orvosodnak, mert nem tudom, hogy milyen mennyiség ami normális, de tudtommal ez nem gond. 20hkm

nekem is volt, hogy véreset fújtam, de csak náthásan. Az egész terhességre jellemzõ egyébként az orrdugulás és az orrvérzés is tünet lehet. Azért említsd meg az orvosodnak, mert nem tudom, hogy milyen mennyiség ami normális, de tudtommal ez nem gond. 20hkm
Említsd meg a dokinak, de szerintem normális. Nekem egyik barátnõm készített anno fel az ilyen dolgokra, mikor teherbe estem. Mondta, hogy ne ijedjek meg, ha ilyen történik, mert neki is többször elõfordult, hogy minden elõjel nélkül elkezdett ömleni az orrából a vér, és õ nagyon megijedt, nem tudta, hogy van ilyen. Mondta dokinak is, de normális volt...
Nekem többször volt olyan hogy csak úgy elkezdett ömleni. És folyamatosan véres volt mikor fújtam. Húgom ugyanígy. Talán meg nem is tudtam h terhes vagyok de már vérzett.

Normális az inkontinencia a terhesség alatt?

Normális az hogy egy teljesen egészséges, fiatal nő a terhessége alatt olyan mértékű inkontinenciában szenvedjen hogy pelenka viselésére kényszerül? Egy ismerősömmel beszéltem aki a 8. hónapban van és azt mondja annyira rossz a helyzet hogy ha nem jut el wc-re kb 15 percenként akkor bepisil, képtelen tartani. Azt tudom hogy ilyenkor nagy a nyomás a hólyagon és gyakran kell wc-re járni és előfordul hogy becsurran de ez ilyen mértékben is normálisnak tekinthető? Ez bárkivel előfordulhat? Próbáltam úgy tenni mintha nem lennék megütközve nagyon, hogy ne bántsam meg ezt az illetőt de valójában lepadlóztam...

Legjobb válasz: Normális, de azért nem hiszem hogy 3 cm vastagságú pelenka van rajta, inkább csak az a vékonyabb (eü betéthez hasonlító) inkontinencia betét. Én a terhesség végénél már félóránként jártam pisilni. Ha szülés után is megmarad a gyakori vizelés, na akkor lehet baj.

Normális, de azért nem hiszem hogy 3 cm vastagságú pelenka van rajta, inkább csak az a vékonyabb (eü betéthez hasonlító) inkontinencia betét. Én a terhesség végénél már félóránként jártam pisilni. Ha szülés után is megmarad a gyakori vizelés, na akkor lehet baj.
A kérdező hozzászólása: Nem betét, ezt is elmondta, hogy a tena betét nem volt elég, tena pelenkát hord. Nem pár csepp vagy egy kevés csurran be hanem teljes hólyagürülés...
hm...és doki, védõnõ nem mondott rá semmit??
A kérdező hozzászólása: Õszintén szólva erre nem kérdeztem rá:s De biztosan orvoshoz kellene vele fordulnia ha eddig nem tette.
A kisfokú inkontinencia normális, de ez amit leírtál, szerintem kizárt, hogy az. Nem is értem, miért nem lép, én biztosan addig zaklatnám az orvosokat, amíg ki nem derítik mi a helyzet. És ezerrel végezném az intim tornát is. Nem mondta, hogy mit mondtak a dokik?
Szerintem ez nagy mértékû, szóval nem normálisdolog. Nekem néha becsorog, ha óriásiakat tüsszögök, vagy köhögök, de alapból nincs problémám :)

Normális, hogy a terhesség alatt rengeteg pici szemölcs kijött a mellkasomon, nyakamon, köldökömön? Mutassam meg orvonak, szóljak, hogy ezek a terhességgel jöttek, vagy ez normális? Az eleje óta jövögetnek.38+5

Legjobb válasz: Szia! Nálam ugyanez a helyzet!! Én most 39 hetes vagyok, és pár hete voltam bõrgyógyásznál, hogy nézze meg ezeket a kinövéseket. Amikre azt hittem, hogy szemölcs - az nem is az! Fibróma, a bõr jóindulatú daganata. Azt mondta a doki, hogy nincs vele teendõ, majd ha már nem szoptatok, akkor már lehet kezelni õket. (ecsetelés vagy leégetés) Nekem is a nyakamon, mellkasomon, a köldököm körül van. Sõt, még a bimbó udvaron is van 3 apró kinövés. :-( Biztos, ami biztos - érdemes megmutatni bõrgyógyásznak!

Szia! Nálam ugyanez a helyzet!! Én most 39 hetes vagyok, és pár hete voltam bõrgyógyásznál, hogy nézze meg ezeket a kinövéseket. Amikre azt hittem, hogy szemölcs - az nem is az! Fibróma, a bõr jóindulatú daganata. Azt mondta a doki, hogy nincs vele teendõ, majd ha már nem szoptatok, akkor már lehet kezelni õket. (ecsetelés vagy leégetés) Nekem is a nyakamon, mellkasomon, a köldököm körül van. Sõt, még a bimbó udvaron is van 3 apró kinövés. :-( Biztos, ami biztos - érdemes megmutatni bõrgyógyásznak!
Nekem is lett sok, fõleg a mellemen, nekem azt modta a doki, h hormonális változástól vannak. Ma már nincsenek, nem is tudom, h mikor múltak el. De ettõl függetlenül nézesd meg sztem!
Szia, nekem is nemrég nõttek a cicim alá, én is el akarok menni bõrgyógyászhoz szülés után addig a kozmetikus csajszit kérdeztem meg, Õ is azt mondta jóindulatú fibróma és lehet szülés után egy részük magától lepotyog de azért jó ha látja orvos is.
nekem egyszer csak ott lettek a nyakamon:) szerintem attól függ mi lesz velük, hogy elmúlnak-e szülés után.ha nem, gondolom nem, akkor lefagyasztjuk.

Az normális terhesség alatt hogy 37, 8 a hőm, erős fájdalmat érzek alul a hasamban, szédülök, vérzik az ínyem és nem tudok sokáig ülni? Kb 4 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem tudom mi a normális, elsõ baba lenne, de még csak sejtés, hiszen orvos még nem látott.de direkt csináltuk,és ezért gondolom hogy az vagyok...eddig a hõm normálisnak mondható volt, 37,6 fölé nem ment.37, 6 is csak tegnap este volt mikor elsõnek rosszul lettem.a derekam is fáj kicsit, meg az izmaim.és nagyon fáradtnak érzem magam...valahogy az az érzésem hogy baj van.elmenjek a sürgõsségire, vagy várjam meg a holnapot?

A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi a normális, elsõ baba lenne, de még csak sejtés, hiszen orvos még nem látott.de direkt csináltuk, és ezért gondolom hogy az vagyok...eddig a hõm normálisnak mondható volt, 37, 6 fölé nem ment.37, 6 is csak tegnap este volt mikor elsõnek rosszul lettem.a derekam is fáj kicsit, meg az izmaim.és nagyon fáradtnak érzem magam...valahogy az az érzésem hogy baj van.elmenjek a sürgõsségire, vagy várjam meg a holnapot?
Hát én ugyan csak 6 hetes vagyok, de nekem nem ment ilyen magasra a hõm! Már a 37, 6 is láznak számít, sztem menj dokihoz!!! Ettõl persze még lehetsz terhes, de fõleg ezért kellene, hogy orvos is lásson!!! Drukkolok, hogy ne legyen gáz! Megírod majd?
A kérdező hozzászólása: igen, megírom, de akkor megyek hûtõfürdõre, aztán doki
A kérdező hozzászólása: elmentem ide a helyi ügyeletre, és hazaküldtek, hogy menjek vissza holnap reggel.és addig igyak sok folyadékot, meg hûtõfürdõzzek, be sem engedtek a rendelõbe, kint a folyosón vizsgálat nélkül mondták ezt.én meg tökre szarul vagyok, és szédülök.ennyit az ügyeletekrõl.2 perc alatt lerendeztek:(
Csak ma olvastam a válaszodat! Hát ez durva, fõleg azért, mert kismama vagy! Ezek az orvosok néha olyan kretének tudnak lenni, ilyenkor vajon mit szólnának, ha az ember jól beolvasna nekik??? Amúgy jobban vagy már? Nõdoki látott? Ja, a másik véglet velem történt, én a fogam miatt mentem ügyeletre (csak simára, mert akkor nem volt fogorvosi), mondtam hogy mi a gondom, meg hogy kismami vagyok és még a fenekemet is kinyalták! Aztán másnap a fogászaton (sztk) uez, bezzeg a magándokim nem fogadott!!! Pedig õ cseszte el a fogamat és mondta a párom, hogy terhes vagyok, meg minden, de nem hatotta meg... Remélem gyorsan gyógyulsz, mert a bébinek is jobb egy fitt Anyuka! :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod, mára kicsit jobban vagyok, de van egy olyan tippem hogy az elevittõl van...mert csak az óta vannak bajok mióta elkezdtem.ma abba hagyom és meglátjuk....elég érzékeny vagyok ilyesmire...a dokiról lekéstem, de szerdán megyek...meglátjuk...köszi a tapasztalataidat, kicsit idegesítõ ez a helyzet, hogy ha baj van sem számíthatsz az orvosokra.pedig ez a dolguk.

1 hónapos terhesség alatt normális ha szúró érzésünk van alulról meg mintha húznák szét? Nem tom kifejezni ezt az érzést de ma kezdõdött és félek.

És ha méhen kívüli a terhesség az hogy mint derül ki? olvastam hogy menstruáció elmarad és az utána következõ napokon vérzés jelentkezik? az elõtt nem lehet meg tudni ? Félek azért van ez a enyhe fájdalom mert méhen kívül van.

Legjobb válasz: Szerintem inkább nyúlnak a szalagok illetve a tested emlékezik még, hogy menstruálnia kellene (most kellene megjönnie nem olyan 4-5 hetes vagy gondolom) Bár nekem nem volt méhen kívülim, de az szerintem az elején nem okoz görcsöt mire meg bajt okozhatna (7-8. hét) már látott doki. Ha nincs vérzésed nem elviselhetetlen a fájdalom akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Az az igazság, hogy ilyen kicsi terhességet még nem biztos, hogy látnak (se méhen kívül vagy belül) ha nagyon aggódsz akkor a 6. hét környékén el tudsz menni, nem biztos, hogy lesz szívhang de a petezsák már látszódni fog. Addig meg nyugi.

Szerintem inkább nyúlnak a szalagok illetve a tested emlékezik még, hogy menstruálnia kellene (most kellene megjönnie nem olyan 4-5 hetes vagy gondolom) Bár nekem nem volt méhen kívülim, de az szerintem az elején nem okoz görcsöt mire meg bajt okozhatna (7-8. hét) már látott doki. Ha nincs vérzésed nem elviselhetetlen a fájdalom akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Az az igazság, hogy ilyen kicsi terhességet még nem biztos, hogy látnak (se méhen kívül vagy belül) ha nagyon aggódsz akkor a 6. hét környékén el tudsz menni, nem biztos, hogy lesz szívhang de a petezsák már látszódni fog. Addig meg nyugi.
A kérdező hozzászólása: És ezek a szalagok általában is ilyenkor kezdhet nyúlni vagy elõbb is lehet mert ismerõsöm 3 hetes õs szerinte terhes és õ is mondta hogy fáj neki. Lehetséges ez?
A kérdező hozzászólása: Értem, és ez a szalag nyúlás 3 hetesen is lehetséges ismerõsöm is mondta hogy fáj neki úgy mint nekem lehetséges ez ? vagy ez mikortól kezd?
Szia! Nekem sajnos volt méhen kívüli terhességem. 5. héten voltam orvosnál, de akkor még semmit nem látott. Semmilyen tünete nem volt, csak valahogy nem éreztem babát várok. 2 hét múlva kellett volna visszamennem, de pont elõtte nap, vagyis már a 7. héten jött a baj. Iszonyatos fájdalmak, mintha szét tépnének odabenn, és barna vérzés. Pár óra múlva már a mûtõben voltam. Elõtte semmilyen vérzésem nem volt, és nem fájt semmin. Elsõ terhességemnél éreztem nyilalgatásokat, illetve ha nem sokat pihentem keményedett a hasam és az is enyhébb fájdalommal járt. Most úgy néz ki megint terhes vagyok, sokat szúr a petefészkemnél, fajdogál
a várandósság alatt elég gyakran sajog a has, a petefészek környékén, ágyéknál van húzódó, szúró fájdalom - ilyenkor nyúlnak a méhszalagok (egy-egy erõsebb sajgásos idõszak után nõ a pocak - legalábbis én így tapasztaltam) aztán a méhe is dolgozik az ember lányának, ez is "érezhetõ" a méhen kívüli terhességet a nõgyógyásznak kell vizsgálnia ultrahanggal, azért az orvost érdemes felkeresni korán - azaz a mensi kimaradása után pár nappal... az orvosnak ez az egyik fõ dolga, hogy vizsgálja, hol helyezkedik el az embrió...
Szia! Nekem sajnos volt méhen kívüli terhességem. 5. héten voltam orvosnál, de akkor még semmit nem látott. Semmilyen tünete nem volt, csak valahogy nem éreztem babát várok. 2 hét múlva kellett volna visszamennem, de pont elõtte nap, vagyis már a 7. héten jött a baj. Iszonyatos fájdalmak, mintha szét tépnének odabenn, és barna vérzés. Pár óra múlva már a mûtõben voltam. Elõtte semmilyen vérzésem nem volt, és nem fájt semmin. Elsõ terhességemnél éreztem nyilalgatásokat, illetve ha nem sokat pihentem keményedett a hasam és az is enyhébb fájdalommal járt. Most úgy néz ki megint terhes vagyok, sokat szúr a petefészkemnél, fájdogál a hasam alja, olyan mintha felfáztam volna. Magnéziumot kezdtem el szedni, az sokat segített illetve segít. Reménykedem benne, hogy nem méhen kívüli terhességem van megint. Mindenképpen menj orvoshoz, reméljük jó helyen meglátja a petezsákot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Volt már egy elvetélésem 1 éve és nagyon félek mindentõl 7 hetesen ment el nekem is de semmire nem emlékszem már, de még most is fáj :( sztm holnap elmegyek azért inkább nem veszítek semmit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!