Találatok a következő kifejezésre: Normális az, terhesség (188 db)

Normális az orrverzes terhesseg alatt?

A terhessegem kezdete ota vereset fujok. Most vagyok a 27. hetben es meg mindig vereset fujok, van hogy elkezd verezni is.. Volt mar valaki hasonlo helyzetben?

Legjobb válasz: nekem is volt, hogy véreset fújtam, de csak náthásan. Az egész terhességre jellemzõ egyébként az orrdugulás és az orrvérzés is tünet lehet. Azért említsd meg az orvosodnak, mert nem tudom, hogy milyen mennyiség ami normális, de tudtommal ez nem gond. 20hkm

nekem is volt, hogy véreset fújtam, de csak náthásan. Az egész terhességre jellemzõ egyébként az orrdugulás és az orrvérzés is tünet lehet. Azért említsd meg az orvosodnak, mert nem tudom, hogy milyen mennyiség ami normális, de tudtommal ez nem gond. 20hkm
Említsd meg a dokinak, de szerintem normális. Nekem egyik barátnõm készített anno fel az ilyen dolgokra, mikor teherbe estem. Mondta, hogy ne ijedjek meg, ha ilyen történik, mert neki is többször elõfordult, hogy minden elõjel nélkül elkezdett ömleni az orrából a vér, és õ nagyon megijedt, nem tudta, hogy van ilyen. Mondta dokinak is, de normális volt...
Nekem többször volt olyan hogy csak úgy elkezdett ömleni. És folyamatosan véres volt mikor fújtam. Húgom ugyanígy. Talán meg nem is tudtam h terhes vagyok de már vérzett.

Normális az inkontinencia a terhesség alatt?

Normális az hogy egy teljesen egészséges, fiatal nő a terhessége alatt olyan mértékű inkontinenciában szenvedjen hogy pelenka viselésére kényszerül? Egy ismerősömmel beszéltem aki a 8. hónapban van és azt mondja annyira rossz a helyzet hogy ha nem jut el wc-re kb 15 percenként akkor bepisil, képtelen tartani. Azt tudom hogy ilyenkor nagy a nyomás a hólyagon és gyakran kell wc-re járni és előfordul hogy becsurran de ez ilyen mértékben is normálisnak tekinthető? Ez bárkivel előfordulhat? Próbáltam úgy tenni mintha nem lennék megütközve nagyon, hogy ne bántsam meg ezt az illetőt de valójában lepadlóztam...

Legjobb válasz: Normális, de azért nem hiszem hogy 3 cm vastagságú pelenka van rajta, inkább csak az a vékonyabb (eü betéthez hasonlító) inkontinencia betét. Én a terhesség végénél már félóránként jártam pisilni. Ha szülés után is megmarad a gyakori vizelés, na akkor lehet baj.

Normális, de azért nem hiszem hogy 3 cm vastagságú pelenka van rajta, inkább csak az a vékonyabb (eü betéthez hasonlító) inkontinencia betét. Én a terhesség végénél már félóránként jártam pisilni. Ha szülés után is megmarad a gyakori vizelés, na akkor lehet baj.
A kérdező hozzászólása: Nem betét, ezt is elmondta, hogy a tena betét nem volt elég, tena pelenkát hord. Nem pár csepp vagy egy kevés csurran be hanem teljes hólyagürülés...
hm...és doki, védõnõ nem mondott rá semmit??
A kérdező hozzászólása: Õszintén szólva erre nem kérdeztem rá:s De biztosan orvoshoz kellene vele fordulnia ha eddig nem tette.
A kisfokú inkontinencia normális, de ez amit leírtál, szerintem kizárt, hogy az. Nem is értem, miért nem lép, én biztosan addig zaklatnám az orvosokat, amíg ki nem derítik mi a helyzet. És ezerrel végezném az intim tornát is. Nem mondta, hogy mit mondtak a dokik?
Szerintem ez nagy mértékû, szóval nem normálisdolog. Nekem néha becsorog, ha óriásiakat tüsszögök, vagy köhögök, de alapból nincs problémám :)

Normális, hogy a terhesség alatt rengeteg pici szemölcs kijött a mellkasomon, nyakamon, köldökömön? Mutassam meg orvonak, szóljak, hogy ezek a terhességgel jöttek, vagy ez normális? Az eleje óta jövögetnek.38+5

Legjobb válasz: Szia! Nálam ugyanez a helyzet!! Én most 39 hetes vagyok, és pár hete voltam bõrgyógyásznál, hogy nézze meg ezeket a kinövéseket. Amikre azt hittem, hogy szemölcs - az nem is az! Fibróma, a bõr jóindulatú daganata. Azt mondta a doki, hogy nincs vele teendõ, majd ha már nem szoptatok, akkor már lehet kezelni õket. (ecsetelés vagy leégetés) Nekem is a nyakamon, mellkasomon, a köldököm körül van. Sõt, még a bimbó udvaron is van 3 apró kinövés. :-( Biztos, ami biztos - érdemes megmutatni bõrgyógyásznak!

Szia! Nálam ugyanez a helyzet!! Én most 39 hetes vagyok, és pár hete voltam bõrgyógyásznál, hogy nézze meg ezeket a kinövéseket. Amikre azt hittem, hogy szemölcs - az nem is az! Fibróma, a bõr jóindulatú daganata. Azt mondta a doki, hogy nincs vele teendõ, majd ha már nem szoptatok, akkor már lehet kezelni õket. (ecsetelés vagy leégetés) Nekem is a nyakamon, mellkasomon, a köldököm körül van. Sõt, még a bimbó udvaron is van 3 apró kinövés. :-( Biztos, ami biztos - érdemes megmutatni bõrgyógyásznak!
Nekem is lett sok, fõleg a mellemen, nekem azt modta a doki, h hormonális változástól vannak. Ma már nincsenek, nem is tudom, h mikor múltak el. De ettõl függetlenül nézesd meg sztem!
Szia, nekem is nemrég nõttek a cicim alá, én is el akarok menni bõrgyógyászhoz szülés után addig a kozmetikus csajszit kérdeztem meg, Õ is azt mondta jóindulatú fibróma és lehet szülés után egy részük magától lepotyog de azért jó ha látja orvos is.
nekem egyszer csak ott lettek a nyakamon:) szerintem attól függ mi lesz velük, hogy elmúlnak-e szülés után.ha nem, gondolom nem, akkor lefagyasztjuk.

Normális az, ha a terhesség elején nem feszül a mell, hanem csak a bimbó érzékeny?

Kb. 5 hetes terhes vagyok és egyáltalán nem feszül a mellem csak a bimbó érzéken.

Legjobb válasz: Teljesen normális. Minden terhesség más, mivel nem egyforma a szervezetünk. Máskor se ilyedj meg ha valami eltér a Nagy Könyvben írottaktól, mindenkinél hihetetlen különbségek vannak a "tünetek" terén!

Teljesen normális. Minden terhesség más, mivel nem egyforma a szervezetünk. Máskor se ilyedj meg ha valami eltér a Nagy Könyvben írottaktól, mindenkinél hihetetlen különbségek vannak a "tünetek" terén!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Igazából ez nem az elsõ terhességem, csak tavaly volt egy vetélésem és azóta ijedõsebb vagyok.
Szerintem is teljesen normális! Nekem is az csak a bimbó volt érzékeny az is csak akkor , hogyha fáztam ! Egész a 16. hétig! 25 hetes kismama
Nálam kb. a 8 hét körül kezdett a mellem feszülni, fájni, és duzzadni. Addig csak a bimbóm volt érzékeny, és úgy állt mint a cövek:) Nyugi, eljön mindennek az ideje! Gratulálok, és boldog babavárást! 11 hetes kismama

Terhesség elején normális az alhasban szúrkálás, és enyhe derékfájás időnként?

6 hetes vagyok

Legjobb válasz: szia! igen, normális. nekem volt olyan hogy egész éjjel nem aludtam úgy fájt a derekam. sokszor elõjöhet a "mindjárt megjön" érzés, de ez is normális. Persze ha teljesen nyugodt akarsz lenni, keresd fel a nõgyógyászod!

szia! igen, normális. nekem volt olyan hogy egész éjjel nem aludtam úgy fájt a derekam. sokszor elõjöhet a "mindjárt megjön" érzés, de ez is normális. Persze ha teljesen nyugodt akarsz lenni, keresd fel a nõgyógyászod!
Normális.
Lehet normális is meg nem is. :) A kis szúrkálás inkabb normális, a nagy, éles, tõrszúrás-szerû fájdalom nem az.
A kérdező hozzászólása: gondoltam egyébként, hogy normális, de azért kellett a megerõsítés! :) Köszi!

Mennyire normális az erõs fejfájás a terhesség elején? Mit használhatok rá?

Nem tudom, hogy terhesség miatt e, de fáj mostanában a fejem. Hallottam, hogy ez is egy tünet. De beteg is vagyok már több, mint egy hete. Hasmenéssel kezdõdött, aztán köhögés, nátha, láz, fejfájás, és az erõs orrfújás miatt fülfájás, füldugulás, esetleg dobhártya sérülés. Tegnap elõtt teszteltem pozitívat.

Legjobb válasz: Fejfájásra szedhetsz algopyrint. Amúgy menj el dokihoz, a láz nem túl jó a magzatnak, csak hogy minden ok-e. A szaglás, ízlelés lehet a terhesség miatt, még az étvágytalanság, fáradtság is, de én spec. fejfájásról nem tudok. Jobbulást!

Fejfájásra szedhetsz algopyrint. Amúgy menj el dokihoz, a láz nem túl jó a magzatnak, csak hogy minden ok-e. A szaglás, ízlelés lehet a terhesség miatt, még az étvágytalanság, fáradtság is, de én spec. fejfájásról nem tudok. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Hõemelkedésem volt csak pár napig, de már elmúlt. A szaglásom teljesen meghalt, nem érzek semmit. Most jött le a férjem a fürdõbõl, borotválkozott, de nem érzem az aftershave-jét, abszolút semmi szagot nem érzek. Ilyen még soha nem történt velem.
16 hetes korunkig napi 24 orat fajt a fejem..sajnos semmi nem segitett..a borsmenta olajjal a halantekot dörzsölve enyhithetö..Kitartas..
A kérdező hozzászólása: 16 hetes korodig?! jajj, szegény! Lehet én is megpróbálok szerezni ilyen borsmentát. Majd szét robban a fejem egyfolytában.
Ha netán már nem birod a fejfájást, és gyógyszerhez kell, hogy nyúlj, mindenképp vagy kérdezz rá a dokidnál, vagy a patikában a gyógyszerésznél, hogy melyik az a fájdalomcsillapító, amit szedhetsz, mert nem mindegy, van amelyiket abszolút nem lehet az elsõ trimeszterben szedni(úgy tudom az algopirin közéjük tartozik) és van olyan, amit a 3. trimeszterben nem szedhetsz....Nekem amikor már iszonyatosan fájt fél szem algoflexet vettem be, mert azt szabad volt...

Terhesség alatti fejfájás mennyire normális? Az utóbbi pár napban jelentkezett, most vagyok 11 hetes.

Legjobb válasz: Szia. Nekem eleinte nagyon sokat fájt a fejem, és nem tudom, hogy igazából miért, mert sosem voltam egy fejfájós fajta. De mivel nekem alapból is alacsony a vérnyomásom, terhesség alatt, sem mértek eddig 100-nál többet, szóval amikor fájt a fejem ittam egy kis kávét, és egy kis idõ múlva el is múlt a fejfájásom. De sokmindentõl fájhat, pl. nem iszol elég folyadékot, vagy front van, stb. Nyugi, el fog múlni, nekem már csak a szülés miatt "fáj" a fejem. :D 33 hkm

Szia. Nekem eleinte nagyon sokat fájt a fejem, és nem tudom, hogy igazából miért, mert sosem voltam egy fejfájós fajta. De mivel nekem alapból is alacsony a vérnyomásom, terhesség alatt, sem mértek eddig 100-nál többet, szóval amikor fájt a fejem ittam egy kis kávét, és egy kis idõ múlva el is múlt a fejfájásom. De sokmindentõl fájhat, pl. nem iszol elég folyadékot, vagy front van, stb. Nyugi, el fog múlni, nekem már csak a szülés miatt "fáj" a fejem. :D 33 hkm
Az elsõ harmadban iszonyú fejfájós voltam, akkor azt mondták normális. (Bár ez sovány vigasz:) )
Ezt a kérdést én is feltehettem volna :-) Múlt héten voltam 11hetes!pénteken és szombaton azt hittem megõrülök a fejfájástól! sajna veszélyeztetett vagyok és a dokim azt mondta, csak akkor vehetek be gyógyszert ha "életmentéshez" kell! úgyhogy ittam sok vizet, feküdtem, borogatás a tarkóra...stb. valahogy kibírtam!!! de remélem nem lesz több ilyen!!! Kitartás neked kedves kérdezõ!
Igen fáj. Különben ez a második terhességem. Terhesség elõtt, után nem vagyok fejfájós. De terhesen hajaj, szinte minden idõjárás változásra hevesen reagálok.
13 hetes vagyok. Nekem is kb két hete folyamatosan fájt a fejem. Több napig. Már féltem, hogy ugye nincs valami nagy bajom. Plussz még iszonyat levert és fáradt voltam. És itthon vagyok a két nagyobbal akik nem is olyan nagyok... Szóval már nagyon rossz volt. Egyszer csak egyik napról a másikra elmúlt. Nem tudom, hogy ez besorolható-e a terhességi tünetek közé. De most hogy írod, hogy érzed magad, és ahogy én voltam, arra gondolok, lehet hogy besorolható. És ahogy elõttem írták: azt hiszem én is minden frontot tízszeres nagyításban éreztem meg. Ja, és gyógyszert inkább ne vegyél be. Szerintem. Sok folyadék. Tarkóborogatás, pihenés, séta szabad levegõn. De ezeket már elõttem is írták.
14hetes vagyok nekem is az elmúlt 2hétben nagyon sokat fájt a fejem. Elõször arra gondoltam, hogy a hirtelen kávé leszokástól van és így elkezdtem tejeskávét inni. De tévedtem. Aztán rá jöttem hogy rég hordtam már a szemüvegemet (távolra nem látok jól) így elõ vettem és most pár napja hordom. Csillapodott a fej fájásom is. Nekem ez miatt fájt a fejem. De sok mindentõl lehet.
Nekem is nagyon sokat fájt a fejem, nekem sem tudták megmondani hogy mitõl van, már szülés után olvastam valahol, hogy a hormonok okozzák a fejfájást, ami ebben az állapotban hihetõ szerintem. na meg most ez a rengeteg front sem tesz túl jót. Én hideg-vizes borogatást használtam.
A fejfajas normalis, hormonalis valtozasok okozzak. Sok folyadek, egy nagy seta friss levegon csodakra kepes. 15hkm

Első pár terhességi hétben (4-5) normális az, ha hasmenésszerű tüneteim vannak?

Nekem menzesz el?tt és annak els? napjain is így szokott lenni (bélgörcsök, gázok, hígabb széklet)(egyébként sokat iszom, f?leg ebben a melegben), most meg ötödik hetes terhes vagyok, és tökéletesen megvan minden PMS-es ilyen jelleg? tünetem.

Legjobb válasz: Nekem is megvolt minden tünetem, mint mensi elõtt-közben-után, mégis terhes voltam. Sõt a terhesség 4. hónapjában még mindig voltak mensi szerû görcseim (amikor nagyjából meg kellett volna jönnie, de amúgy nem menstruáltam). A szervezet emlékszik a menstruációra és egy ideig még terhesen is képes ugyanazokat a tüneteket produkálni, úgyhogy nincs gond velem sem, majd idõvel enyhülnek vagy elmúlnak a tünetek és jönnek helyette az igazi terhestünetek. :)

Nekem is megvolt minden tünetem, mint mensi elõtt-közben-után, mégis terhes voltam. Sõt a terhesség 4. hónapjában még mindig voltak mensi szerû görcseim (amikor nagyjából meg kellett volna jönnie, de amúgy nem menstruáltam). A szervezet emlékszik a menstruációra és egy ideig még terhesen is képes ugyanazokat a tüneteket produkálni, úgyhogy nincs gond velem sem, majd idõvel enyhülnek vagy elmúlnak a tünetek és jönnek helyette az igazi terhestünetek. :)
Én is ugyanebben a cipõben vagyok, 4-5 hetes terhes vagyok és hasmenésem van/volt, bár mondjuk enyhülni látszik de azt mondják ilyenkor a hormonok mûvelik ez, boldog babavárást :D
Hát, elvileg éppen hogy székrekedést illene produkálni... :D Én 9 hetes vagyok, és még mindig megy a hasam valamitõl. Lehet, hogy csak a sok gyümölcs, meg sokat is iszom, meg a "rendes" kejáktól rosszul vagyok, így szilárdat alig eszem. Remélem, késõbb elmúlik. Arra azért figyelj, hogy ha hasmenésed van, akkor igyál többet! :)
Szia, nekem a legelsõ perctõl kezdve ez van!. Fel vagyok fújódva, mint egy lufi és délutánra megjönnek a szelek, gázok és tartanak estig! Napi többször járok vécére (pisilni is ezerszer) de nem hasmenés, csak lazább. Tény, h én is többet iszom, meg sok gyümölcsöt is eszek, de ha nem vagyok egyedül, kész vagyok :D Amúgy nekem ennyi az össz tünetem, OK a napi 12óra alvás és mellfeszülés mellett :) ) Ma vagyok 6+4 :)
A kérdező hozzászólása: Na ezaz, hogy én is székrekedésre vártam, errefel... bocs, tudom, hogy nagyon... izé :D, de folyamatosan szelek is kínoznak, és ez sem volt régebb. Lányok, jó babavárást és ennyi legyen a legkisebb bajunk!
A kérdező hozzászólása: Ez a része elég ciki :o)
Na látom, nem vagyok egyedül! :D Legalább megnyugodtam. Vicc ez az egész... :)

Normális a terhesség vége felé, az erős visszeresedés?

Eddig csak a lábszáramon és a lábfej-boka környékén vettem észre most viszont, azt tapasztaltam hogy a nagyajkak egyikén is van visszerem! Csak én "szenvedek" ett?l, vagy más is tapasztalt ilyet? Elmúlik szülés után???

Legjobb válasz: a nemi visszert tudom, hogy elmulik terhesseg utan, a labon nem tudom.

a nemi visszert tudom, hogy elmulik terhesseg utan, a labon nem tudom.

Terhesség alatt a pulzus meddig tekinthető normálisnak? Azt tudom, hogy a vérnyomás 140/90 fölött gáz. De mi a helyzet a pulzussal? Annak mennyi a felső határa?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ azt mondta, 140-ig elfogadják.Nekem is magas, 100-120, de eddig soha senki nem foglalkozott vele se a terhesség elõtt, se a terhesgondozáson. Ha nagyon zavar, érdemes elmenned belgyógyászhoz. Én például nem mentem, legfeljebb szülés után, most nem szerencsés gyógyszert szedni, hacsak kifejezetten nem fontos. 25 hetes kismama

Nekem a védõnõ azt mondta, 140-ig elfogadják.Nekem is magas, 100-120, de eddig soha senki nem foglalkozott vele se a terhesség elõtt, se a terhesgondozáson. Ha nagyon zavar, érdemes elmenned belgyógyászhoz. Én például nem mentem, legfeljebb szülés után, most nem szerencsés gyógyszert szedni, hacsak kifejezetten nem fontos. 25 hetes kismama
Nem tudom, hogy van-e felsõ határ, de tény, hogy terhesség alatt a pulzusszám is emelkedik, hiszen nagyobb a szervezet vérigénye-oxigénigénye. Ha zavar, emeld meg a Magne B6 adagodat akár napi 3X2-re, feltéve, hogy még nem töltötted be a 37 hetet. A Magne b-nek ugyanis van pulzuscsökkentõ hatása.
Szerintem (az itt olvasottak alapján) kb. 110-ig normális.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!