Találatok a következő kifejezésre: Normális az, szopi (24 db)

2 hónapos a babám, szopik. Normális az, hogy megjött a menstruációm?

Vagy legalábbis gondolom, hogy nem más miatt vérzek... Most vettem észre, és meglep?dtem...

Legjobb válasz: Igen, normális. Vannak nõk, akik szoptatás alatt egyáltalán nem menstruálnak, viszont vannak, akik rendszeresen, vagy hébe-hóba. Mindegyik normális. Én 6hétig véreztem szülés után, onnantól kezdve minden hónapban menstruálok, pedig csak szopizott/szopizik a babám, most kezdtük a hozzátáplálást (fél éves lesz).

Igen, normális. Vannak nõk, akik szoptatás alatt egyáltalán nem menstruálnak, viszont vannak, akik rendszeresen, vagy hébe-hóba. Mindegyik normális. Én 6hétig véreztem szülés után, onnantól kezdve minden hónapban menstruálok, pedig csak szopizott/szopizik a babám, most kezdtük a hozzátáplálást (fél éves lesz).
Nekem is megjött a lányunk 7 hetes korában...azóta rendszeresen van, igaz én nem szoptatok már rég, mert elapadt egy betegség folytán.
Normális nekem még nem jött meg de a barátnõmnek már 6 hét után ugyanúgy volt mensese mint azelõtt.
Szia! Én császárral szültem, nem egészen 8 hétig tisztultam, a szülés után 10 héttel újra menstruáltam, pedig 12, 5 hós koráig szoptattam a babánkat. Szóval, normális, hogy megjött a menzeszed.
Szia. 4hét volt a tisztulás, aztán egy hét szünet, majd megjött, sokkal gyengébben mint amúgy, 13, 5hónapos a törpe, még mindig szopizik, bár én már 20hete nem menzizek újra:D Szóval ha esetleg hamar jönne a kistesó akkor sem törvényszerû, hogy a babád leválasztja magát, és a szopi nem fogamzásgátló.

Normális az, hogy szopi után büfi közben és utána vagy fél órán át olyan hangokat ad ki 2 hónapos babám, mintha krákogna?

Olyan,mintha köszörülné a torkát vagy nem tudom, valakinél még van ilyen???

Legjobb válasz: SziA4 Eddig is csinálta?Az én fiam születése óta ezt teszi,azt mondták,h ez normális.Ha nagyon csinálja,lehet,h reflux.Védõnõnek mutatsd meg,hadd hallja,majd õ megmondja,hogy belefér-e a normálisba.

SziA4 Eddig is csinálta?Az én fiam születése óta ezt teszi, azt mondták, h ez normális.Ha nagyon csinálja, lehet, h reflux.Védõnõnek mutatsd meg, hadd hallja, majd õ megmondja, hogy belefér-e a normálisba.
A kérdező hozzászólása: Szoptatom, nagyon jól eszik, sõt, valamikor napi 600-700 grammot is, pedig "csak" 4 kiló (35 hétre született 2700 grammal), eléggé tud enni, talán azért krákog, mert sok volt neki, elég sokat bukik is.
A kérdező hozzászólása: Igen, a kezdetek óta csinálja, csak tegnap volt egy félrenyelése vagy ilyesmi és vagy fél percen át nem vett levegõt, azt hittem, meghalok, aztán valahogy átlendült rajta, de most minden amit csinál, gyanús, persze lehet, hogy beképzelem :(
Sokszor fog még félrenyelni:) Fejletlen nekik még a nyelõcsõ, és emiatt bentmarad egy kis kaja.Ha szoptatod akkor minden ok, ha tápszer, akkor lehet kellene másikat kérni, lehet, h ez túl sûrû neki.
AZ enyém folyton nyikorgott. Nem viccelek! :-) Tudnak érdekes hangokat kiadni. Halálra röhögtem néha magam. Aztán elmúlt. Még hiányzott is.
Normális, nekem is ezt csinálja... A görcsoldóról én nem hallottam még ilyet.
A kérdező hozzászólása: Szoptatás utáni fejéskor is néhány csepp jön csak.
A kérdező hozzászólása: Normál szülés volt, makk egészséges, nincs a nyelve lenõve, szépen, erõteljesen szopizik, amíg jön a tej nagyokat nyel, aztán csak szívja szívja, de nem nyel, sajnos egy idõ után nincs mit. Aluszékony volt, de erre azt mondta a védõnõ és az orvos is, hogy így védekezett az éhsége ellen. 3 óránként evett. Nincs semmilyen betegségem csak a lelkiismeretfurdalás amiért nincs elég tejem. A tejleadó reflexem mûködik, sõt amíg az egyiket szívja a másik csöpögni kezd. Most azon gondolkozom, hogy veszek egy szoptanít készüléket, hátha beválik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hm, hát ezek tényleg nem a legjobb arányok, ahogy számolom. Ha jól nézem(?), majdnem 7%-os volt a súlyesése, amikor hazahoztad. Az azt követõ napokban nem mérted? Nem esett tovább a súlya? Mert ez a felsõ határ, ami még normálisnak tekinthetõ. A számok szerint kb. 3 hetes korára nyerte vissza a születési súlyát, ez megint több, mint a még elfogadható (max 14 napot szoktak mondani). Utána látszik, hogy a csak szopi alatt legalábbis nem nõtt a súlya, de amióta pótlást is kap, azóta megint igen. Nem mondta neked eddig senki, hogy keress fel egy szaktanácsadót? Mert lehet, hogy kellett volna, már akkor, amikor relatíve sokat esett a súlya születés után... (Bár azon nem nagyon csodálkozom, hogy nem szóltak errõl.) A vajúdás, szülés rendben ment? Kaptál te vagy õ valamilyen szert közben? Nem sárgult be nagyon a babád, nem volt aluszékony? Nézték a nyelvét, nincs lenõve? Nem hipoton esetleg? Amikor szoptatsz, fejsz, észlelsz valami furcsát? Pl. jó-e a szopis póz, mellrekapás. Érzed-e ill. látod-e a tejleadást, a babád nagyokat nyel. Nem túl késõn indul be a reflex. stb. Van valamilyen (krónikus) betegséged?
A kérdező hozzászólása: Kedves xStefix! Minden pelusban volt kis pisi és 3-4-szer kaki is, ezért én nem is gondoltam, hogy nem elég a tej. A súlya: október 22-én született 3630 grammal, 3400-zal vittem haza a 3. napon. November 15-én 3670 gr volt. Ekkor kezdtük a pótlást 1 héttel késõbb már 3870 gr volt. A tápszert szerettük volna elhagyni jött a tejszaporítás, 5 nap után 3950 gr. Az egész napos cicizés után ( november 30.) 3920 gr. Tegnap mértem fürdetésnél, 4430 gr. 6-szor eszik egy nap.
Ugyan nem válaszoltál még a fenti kérdéseimre (pisi-kaki stb.), de akkor írd le azt is, hogyan alakult eddig a súlya. Születési, legalacsonyabb, amikor fogyott stb.
A kérdező hozzászólása: Napi két üveg másfél literes ásványvizet iszom. Szoptatás elõtt is mindig egy nagy pohárral és közben is szoktam kortyolgatni. Én azt hittem minden rendben van, mert a babám soha nem sírt, sokáig szopizott, elfáradt, bealudt. Az orvos szerint alvással védekezett az éhség ellen. Nem hízott, így vettük észre, hogy valami nem stimmel. Akkor kezdtem el mérni. A tejszaporító egész napos szoptatás vége pedig fogyás lett. Szoptatás közben termelõdik a tej a nagykönyv szerint, de nekem kell minimum 2 óra a szoptatások között, hogy legalább a 30 ml meglegyen.
Igaz, de nalam az valik be, ha kb. rosszulletig iszom magam vizzel :) kinek hogy. :)
Pontosabban: amennyit kívánsz? Ne írjunk inkább pontos számokat, mert én pl. sose ittam 3, 5 litert, mégis sok tejem volt. A szakik is úgy mondják, hogy a szomjunkra hallgassunk elsõsorban.
Iszol te eleget? (3, 5 l/nap)
Akkor az 5 nap után is lemérted, hogy mennyit szopott ki, ha jól értem. És több nap szopitúra után õ hogyan viselkedett? Nyûgös volt, éhesen sírt szopi után? Pisis-kakis pelusokat rendben találtad? Arra gondolok itt, hogy a mérésen kívül milyen más jel volt még, amibõl úgy gondoltad, hogy nem elég a tej.
A kérdező hozzászólása: Kedves xStefix! 5 nap óránkénti szoptatás volt, 3 nap egész napos. Befeküdtünk a nagyágyba egymás mellé a babámmal, és gyakorlatilag egész nap a szájában volt a cicim. Amikor elaludt akkor rohantam enni, wc-re. Azért volt sikertelen, mert mindezek ellenére is csak kb.30 ml tej termelõdik cicinként, fejéssel sem jön több. Sokáig hagyom szopizni, hogy minnél több tejet szívjon. 1 óra minimum.
Az intenzív szoptatást meddig próbáltad? Mibõl gondolod utólag, hogy nem volt eredményes?
A kérdező hozzászólása: Minden szopi után mérem 60 grammot tud két cicibõl enni. Sokáig hagyom szopni. Sajnos minden erõfeszítés ellenére (egésznapos ciciztetés, bogyók, teák, fejés) csak ilyen kevés a tejem, de ennek is nagyon örülök. Tápszeres pótlásként van amikor csak 10 ml-t fogad el, van, hogy több adagot is kell készítenem. Szerencsére nagyon cicifüggõ, intenzíven szopik a cumisüveges pótlás ellenére is.
Persze, te sem eszel mindig ugyanannyit. ;) A mennyiséget a szopásra írod vagy a pótlásra?
Hm, hát akkor szerintem érdemes lenne beszélned egy szaktanácsadóval, mert ez már szakmai terület. Lehetséges egyébként, hogy tényleg nincs elég tejed, de azt ennyibõl nem lehet tudni, hogy miért és fõleg, hogy min kéne változtatnod. Amiket leírtál, abból én azt gondolom, hogy elvileg minden jól mûködik és mindent jól csinálsz, de valami mégis hibádzik, ha ez nem elég. Itt most nyilván nem tudunk minden eshetõséget körüljárni, úgyhogy én azt mondanám, hogy konzultáció. Még mielõtt SNS-t veszel, merthogy elég jó ára van még használtan is. (Aztán ha egy szakember is ezt javasolja, akkor hurrá, de én szemszer kikérném elõször az õ véleményét.)

SOS nagyon hurutos babánál "normális" az étvágytalanság (szopin kívül), de a napi 2-3 hurutos széklet?

Legjobb válasz: "Normális." A sok trutyit lenyeli, meg a betegségtõl se lesz étvágya. Utána mindaz amit "megeszik" alul kijön. Az én pici fiam fogzás idején kakilt nyálat. Éppen nem volt rajta pelus, és láttam, amint a popójából jött ki habozva a tiszta víz színû nyál.

"Normális." A sok trutyit lenyeli, meg a betegségtõl se lesz étvágya. Utána mindaz amit "megeszik" alul kijön. Az én pici fiam fogzás idején kakilt nyálat. Éppen nem volt rajta pelus, és láttam, amint a popójából jött ki habozva a tiszta víz színû nyál.
Sajnos igen. :( Mi is nemrég lettünk túl egy ilyenen és borzasztó volt, ahogy hörgött, köhögött, taknyos volt. Naponta többször szívtam az orrát. De mivel szopik, ezért hamar túlesett a betegségen.

Normális az, hogy fejni megközelítőleg nem tudok annyi tejet, mint amennyit a babám szopik?

Tehát: enni tud 70 ml-t, de kifejni maximum 40-et tudnék. Persze nem pluszban - sajnos.

Legjobb válasz: Szerintem igen, valahol olvastam, hogy a babák hatékonyabban kiszívják, mint a mellszívó, vagy akár a kézi fejés. Amúgy én ugyanígy vagyok, mint te.

Szerintem igen, valahol olvastam, hogy a babák hatékonyabban kiszívják, mint a mellszívó, vagy akár a kézi fejés. Amúgy én ugyanígy vagyok, mint te.
Teljesen normalis. A baba tudja a leghatekonyabban kiszivni a mellet. En se tudtam sose kifejni 30-40 ml-nel tobbet, megis jollakott a babam. 6-hos.koraig csak szopizott, es meg most is 10 honaposan. Ne aggodj:-)
teljesen normális, elõbb szoptass, aztán fejjél ha tudsz, meg van mit, aztán szoptass megint, gyakran, attól lesz még több.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat
Nem baj, ez egy kicsit olyan, mint az elsõ menstruációk. Ha pár hónapon belül nem rendezõdik, fordulj orvoshoz!
én is addig szoptattam, de nekem már hamarább megjott már 4hónapra.ha agg´dsz a rendszertelenség és a fájás miatt nézesd meg magad egy orvossal.egy jó tanács: ha nem akartok mindjárt kovetkezo babát akkor most jobban védekezzetek, mert ha már megjott és rendszertelen akkor nagyon konnyen teherbe lehet esni

Normális az, hogy szopi közben mindig nagyon leizzad a kisbabám feje?

Tiszta víz mindig a haja. A melegt?l lenne?De bent ugyanúgy 22 fok van, mint eddig is.

Legjobb válasz: A kicsiknek a szopizás olyan mint a "maratonfutás",nagyon megdolgoznak a finom tejcsiért és ez simán kiválthatja az izzadást(föleg ha mohon eszik:))Ne aggodj,ahogy erõsödik,könnyebb lessz és nem fog annyira izzadni.De azért kérdezz meg egy gyermekorvost is.Jó babázást!:)

A kicsiknek a szopizás olyan mint a "maratonfutás", nagyon megdolgoznak a finom tejcsiért és ez simán kiválthatja az izzadást(föleg ha mohon eszik:) )Ne aggodj, ahogy erõsödik, könnyebb lessz és nem fog annyira izzadni.De azért kérdezz meg egy gyermekorvost is.Jó babázást!:)
Szia! Az én kicsi fiam is állandóan leizzadt :o) De általában azon az oldalon erõsebben, amelyikkel a karomhoz ért.

Az normális hogy a babám még mindig viszonylag gyakran és nagyokat bukik, és nem csak közvetlenül szopi után, van, hogy rá fél/1 órával? Babám 5 hós múlt, anyatejes, hozzátáplált.

Legjobb válasz: Ugyanebben a cipõben járunk mi is, 5 hós múlt a kisfiam és sokat bukik - ált szopi után min. fél órával. Nálunk a hozzátáplálás egyelõre annyit jelent, hogy kóstolgatjuk a gyümiket. A védõnénink tanácsolta, hogy adjunk szopi elõtt krumplipépet a Manónak, az besûríti a tejet és nem fog annyit bukni. Még nem próbáltuk ki, mert úgy vettem észre, hogy a kisfiam tényleg csak akkor bukik, ha sokat/többet evett a szokásosnál. Egyébként nálunk akkor sûrûsödtek a bukások, amikor már nem volt el kicsit sem a hátán - egybõl hasra vágta magát.

Ugyanebben a cipõben járunk mi is, 5 hós múlt a kisfiam és sokat bukik - ált szopi után min. fél órával. Nálunk a hozzátáplálás egyelõre annyit jelent, hogy kóstolgatjuk a gyümiket. A védõnénink tanácsolta, hogy adjunk szopi elõtt krumplipépet a Manónak, az besûríti a tejet és nem fog annyit bukni. Még nem próbáltuk ki, mert úgy vettem észre, hogy a kisfiam tényleg csak akkor bukik, ha sokat/többet evett a szokásosnál. Egyébként nálunk akkor sûrûsödtek a bukások, amikor már nem volt el kicsit sem a hátán - egybõl hasra vágta magát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, fogzással nem állhat ez kapcsolatban?
súlya nem stagnál vagy veszít belõle?mert ha igen akkor az baj, az én lányom is volt így, épp ebben a korban, de õ hízott rendesen így a doki azt mondta csak a felesleget bukja ki.volt hogy 2 órával evés után is.bár õ tápszeres.
6 hósak vagyunk!A mai napig is néha elõfordul, hogy bukik de én azt vettem észre, hogy általába akkor ha ül, vagy hason van és próbálna kúszni, gondolom ilyenkor nyomódik a kis gyomra!
Szia, nálunk is ez van , fõleg akkor, ha erölködik vagy ha hasra vágja magát akkor kijön a felesleg. De ha sokat eszik akkor is jön ki. Hízik rendesen tehát nem gond.

4 hónapos fiam szinte egész nap az ujját szopja, sokszor még szopi közben is próbálja betömni a szájába. Normális ez?

Már másfél óránként etetem, hátha éhes. Amikor álmos, akkor így simán elaltatja magát. Szeretgetem, babusgatom is, foglalkozom vele, egyáltalán nincs elhanyagolva. :( Miért csinálja ezt?

Legjobb válasz: Szia! Normális. Azaz reflex inkább, ugyanezt csinálta odabent a pocidban is. Ne zavarjon, egyesek szerint jobb mint a cumi.

Szia! Normális. Azaz reflex inkább, ugyanezt csinálta odabent a pocidban is. Ne zavarjon, egyesek szerint jobb mint a cumi.
Én még most is szopom, de nem tudok róla leszokni 17/F
én 12 éves koromig szoptam:$ de vigyázz mert így rosszul fognak nõni a fogai és fogszabi lesz a vége:S 16/L
El kezdhetett noni a fogai is....ez persze nem 1-2 hetig tart!!!(es persze csak egy lehetoseg) a lanyomnak 7 hetesen kezdodott, de O sirt is es piros is volt Neli 3-4 napig. aztan 1-2 het szunet es ujra fajt....4 hos es 3 hetes volt amikor kibujtak a fogacskak:) ennek mar 2 hete :)

Ebben a kategóriában komolyan hemzsegnek az ilyen beteg emberek, akik szerint 2 évesen normális dolog, ha a gyerek csak szopik és nem etetik semmi mással?

Ezek a nők tisztában vannak vele, hogy egy két éves gyerek már szinte mindent meg tud enni, amit egy felnőtt? A nehéz ételeket leszámítva. Az egyéb vonzatairól (érzelmi fejlődési következmények) nem is beszélve... Komolyan vannak ilyenek?

Legjobb válasz: Én sem láttam még ilyet. Attól, hogy valaki szoptat, még eszik a gyerek rendes kaját is, csak mellette még szopik esetleg naponta egy vagy akár több alkalommal. Szerintem te nagyon benéztél valamit.

Én sem láttam még ilyet. Attól, hogy valaki szoptat, még eszik a gyerek rendes kaját is, csak mellette még szopik esetleg naponta egy vagy akár több alkalommal. Szerintem te nagyon benéztél valamit.
Én nem igazán értem, hogy minek ezen pörögni, hogy ki meddig szoptat. Szerintem ez is - mint minden más is - teljesen egyén függõ. Van amelyik gyerek nem igényli, van amelyik igen. Attól még egyik sem jobb vagy rosszabb, egyik sem lesz ettõl hátrányosabb helyzetû.
A WHO szerint 2 éves korig ajánlott a szoptatás. De ez nem azt jelenti, hogy addig nem eszik mást egy gyerek. Ugyanez az ajánlás tartalmazza azt is, hogy fél éves koráig csak szopizni kellene, onnantól egy éves korig fokozatosan bevezetni a szilárd táplálékot úgy, hogy egyre több legyen a szilárd étel és egyre kevesebb az anyatej. Egy éves kortól pedig csupán a szilárd táplálék kiegészítése a célja. Ja, és szerencsére sok anyuka gondolja úgy, hogy ha ezt betartja, azzal csak jól tesz a gyermekének.
Én sokszor járok erre, de még soha nem láttam olyat, aki 2 éves gyerekét csak szoptatta. Nem lehet, hogy félreértesz valamit?
Soha senki nem írta, hogy nem ad semmi mást a gyerekének, te nézted be. Vannak gyerekek, akik amellett, hogy esznek mindent, még szopiznak 2 évesen napi 1-2 alkalommal. Jogod van persze ahhoz, hogy ezt érzelmileg károsnak tartsad, de ezt a véleményedet egyetlen valamire való szakember sem osztja (a Velvet pszichológusa számomra nem mérvadó).
Én sem olvastam még itt ilyet.
ÉN sem olvastam még egyet sem, linkelj egy ilyen kérdést, választ. Egyébként egy két éves gyerek ha éhes már kér enni.
Szerintem sincs ilyen (remélem), de olyan buta nõvel futottam már össze itt, aki szerint 1 éves korig nem kell adni semmit a tejen kívül a gyereknek. Már ez is szomorú szerintem.
És még annyit, hogy a WHO az egészségügyi világszervezet rövidítése, tehát csak tudják mit beszélnek...
Jól van akkor, örülök, hogy ezek után már nyugodtan fogsz aludni :) .
A kérdező hozzászólása: Ennyi idõsen már egy gyerek sem "igényli" egészségügyileg, csak azért kéri, mert ezt szokta meg. De ez más kérdés, ezen felesleges vitatkozni, mert tény. Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam, hogy ez csak valami félreértés lehet.
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy benéztem... mert ez így nagyon betegesen hangzik. Bár 2 éves kor körül már semmiféle szoptatás nem indokolt, de ez más kérdés.
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos, volt aki még olyanokat is írt, hogy az ismerõse gyerekei 4-5 éves korukig szoptak... :(
A kérdező hozzászólása: Az nem egy másik anyuka, aki (ma?) írta, hogy napi egyszer szoptat?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!