Találatok a következő kifejezésre: Normális az, szinte egész nap (17 db)

22 hetes ikres kismama vagyok. El kezdett keményedni a hasam. Hol a bal oldalt, hol a jobb oldalt keményedik. Ez normális? Már most nem alszom jól és szinte egész nap sajog az egész testem. Ez is normális? Magnéziumot szedek, napi 6-ot kell bevennem.

Sétálni,sportolni nem lehet,mert az A magzatnak túl sok,a B magzatnak túl kevés a magzatvize,ezért pihiznem kell,ennek ellenére sokat sajog a derekam.

Legjobb válasz: Sziasztok! Én még csak 9 hetes vagyok és szintén két babát várok. Vannak valamilyen tanácsaitok, hogy miket csináljak- ne csináljak, hogy késõbb rendben legyen minden. Egyenlõre semmi baj, csak nagyon fáradékony vagyok, hányni nem hánytam. Privátban is szívesen fogadom a tanácsokat! Elõre is köszönöm!

Sziasztok! Én még csak 9 hetes vagyok és szintén két babát várok. Vannak valamilyen tanácsaitok, hogy miket csináljak- ne csináljak, hogy késõbb rendben legyen minden. Egyenlõre semmi baj, csak nagyon fáradékony vagyok, hányni nem hánytam. Privátban is szívesen fogadom a tanácsokat! Elõre is köszönöm!
szia, én is ikres anyuka vagyok :) nekem is mindig keményedett, az elevit mellett a magnéziumot is szedtem, és mivel görcsöltem is, 3x voltam kórházban infúzióra.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondta a doki, hogy a 30.héten be kell feküdnöm, hogy infúzión keresztül adják a magnéziumot.Az egyik baba nyomja a jobb oldalamat teljesen felül a bordámnál, szerinted ez is normális?
Én is infúzión kaptam még pluszba magnéziumot. Nem hinném hogy gond lenne, ha a baba nyom valamit, mert nekem is az egyik babám nagyon odanyomta magát, de annyira hogy keletkezett egy kis vérömleny, de nem lett baj, úgyhogy te se izgulj :) elsõ hsz voltam
A kérdező hozzászólása: és te hogy viselted a terhességet?Milyen nemûek?Hány hetesen szültél?Császároztak?

28 hetes pocakos vagyok. Az egész hasam feszes, szinte egész nap annak érzem. Ez normális? Nem fáj, csak feszül.

Legjobb válasz: Szia, en is 28 hetes vagyok. Normalis, az en hasam is kemeny sokszor. ilyenkor jo lenne lefekudni egy kicsit, de mivel dolgoznom kell, nem lehetseges.

Szia, en is 28 hetes vagyok. Normalis, az en hasam is kemeny sokszor. ilyenkor jo lenne lefekudni egy kicsit, de mivel dolgoznom kell, nem lehetseges.
szió teljesen normális, ne aggódj. a magnezium nekem ezt is "elmúlasztja", bár én max napi egy szemet szedek be (béres). a másik módszer a pihi.

Normális, hogy egyéves baba bárkivel szívesen együtt van szinte egész nap és nem hiányolja az anyukáját?

Ismerõsöm hetente 1-2 alkalommal rábízza a kicsit valakire . Apukára, vagy a kicsi felnõtt testvérére, nagynénire stb.)A kicsi bárkivel elvan, eszik, alszik stb. Nekem fura, mert az én kicsim már 1-2 óra múlva is hiányol, pedig csak anyukám és a férjem vigyáz rá havonta 1-2 alkalommal és csak 1-2 órára.

Legjobb válasz: Normális.

Normális.
Õk nem akárkik. A gyerkõc ezek szerint vidám, kiegyensúlyozott, nem értem, miért zavar ez téged annyira és miért foglalkozol vele. Ha nem tetszik, mondd meg, hogy te nem szeretnél rá vigyázni. De még mindig azt mondom, hogy õ csinálja jól, nyilván a te babád azért nincs el senkivel, mert nem ahhoz szoktattad.
A kérdező hozzászólása: Apuka, nagytesó, nagynéni, szomszédcsaj, nagymama, én(igaz csak párszor és havonta egyszer-kétszer találkozunk)Úgy tudom az utóbbi két hétben õk voltak.
De várj, valamit nem értek: most akkor rokonokra vagy "bárkire" bízza a babát? Mert a testvér és a nagynéni számomra nem "bárki" és a gyerekeim simán elvannak velük, ha már ismerik õket persze. Akkor az lehet a gond, hogy a babád ritkán van rajtad kívül másokkal, ezért nem érzi úgy jól magát, ennyi. Mondjuk hogy apukával miért nincs el 1-2 óránál tovább, az azért kicsit furcsa, de persze nem ismerjük a körülményeket.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pedig nem abnormális. Sõt. Miért is volna...? Nálunk a férjem ragaszkodott pl. heti 2 óra apás programhoz, a lányunk születésétõl kezdve, mert azt mondta, szeretné átélni, amit én minden nap, hogy csak ketten csinálnak valami izgalmasat (játszóház, séta, vásárlás, itthoni játék ha épp én mennék valahová). Anyuméknál vagy anyósoméknál pedig 11 hónapos korától van minden szombat délelõtt - most 22 hónapos (kb. 9-tõl kettõig, utána megyünk érte és mi is ott vagyunk valameddig). Hetente egyszer fél éve önismeretre járok (pszichológus leszek ugye, ehhez ez kötelezõ), akkor húgom vigyáz rá. Én így érzem fairnek, mindenki, akivel rendszeresen tölt idõt a lányunk igényli is ezt, és JÁR is nekik. Abszolút nem érezném kielégítõnek, ha csak a szoknyám mellõl kandikálna a nagyvilágra. Elfogadom, hogy van, aki nehezen engedi a gyerek kezét, no de azért ne legyen abnormális, hogy más nem így van ezzel. :) Nálunk totálisan bevált ez a rendszer, szóval arról, hogy ez abnormális, nem vagyok meggyõzhetõ. ;) Szombatonként már a pizsire veszi a csizmát, és mondja, hogy mamaáékhoz megy, meg azt is, hogy mi lesz az aktuális program - amikor meg érte megyünk, szalad, és mesél, nevet, vidám. Mi ezzel a baj? Ugyanígy megy ez ha más alkalommal vigyáznak rá - mindig elmesélem, hogy ki és miért vigyáz (anya megy beszélgetni a nénivel, játszatok, és jövök hamarosan), és totálisan boldog így. :)
#9es vagyok igen nálunk is így volt ahogy a x10es nél már pár hetesen, pár hónaposan is volt vele anyukám, és nagyon könnyen beilleszkedik bárhova bölcsibe és oviba is, idegenek között is 5-10 perc alatt teljesen felszabadul.
A kérdező hozzászólása: Akkor velem van a probléma. Számomra még mindig abnormálisnak tûnik, hogy egy egyéves gyereket bárkinek oda lehet adni, nem hiányolja az anyukáját, apukáját. Nálunk egy nagymama képviseli a nagyszülõket, ha 2-3 hetente eljön anyukám, akkor tudok egy kicsit lelépni, de akkor se hosszú idõre, mert az altatáshoz én kellek. A nagyobb gyerekkel ugyanígy volt, mégis 2.5 évesen simán beilleszkedett a bölcsibe, az ovi meg már természetes volt számára. 10-es válaszoló! Mit szólok hozzá? Nagyon örülök neki.
Igen, normális. Viszont nálatok meg pont amiatt van az ellentéte, amit írsz: "az én kicsim már 1-2 óra múlva is hiányol, pedig csak anyukám és a férjem vigyáz rá havonta 1-2 alkalommal és csak 1-2 órára." Nekem nagyon fura, hogy úgy írod: a férjed vigyáz rá. De hiszen õ az apja, nem? Tehát ugyanannyi joga van a gyerekhez és gyereknek hozzá, mint neked! Az anyukád meg a nagymamája, nem egy vadidegen! Talán ha így állnál hozzá, hogy a gyerekednek is jót tesz, ha másokkal is együtt tölt egy kis idõt, akkor õ is könnyebben elengedne téged. A heti 1-2 alkalom meg egyáltalán nem sok. Én mindkét gyerekemnél már 1-2 hetes korukban elkezdtem ezt, vagyis hogy hetente 1-2x 2 etetés között leléptem otthonról. Jól esett egyedül lenni egy kicsit, kutyát sétáltatni, vásárolni, fodrászhoz/kozmetikushoz menni, edzeni vagy akár ügyintézni, bár ez utóbbi nyilván nem a kikapcsolódásomat szolgálja :) Nem is volt soha probléma a gyerekekkel, simán beszoktak a bölcsibe-oviba is amellett, hogy persze ragaszkodnak hozzám. Viszont tudják, hogy ha idõnként nélkülük "feltöltõdöm", akkor az jót tesz nekem és így velük is türelmesebb vagyok. Sõt képzeld, mi a párommal kettesben is szoktunk lenni, amíg a gyerekek nagyszülõznek, na ehhez mit szólsz? :)
Igen teljesen, én kisfiam is ilyen volt mindig is:D
Ez a normális. Az a nem normális, aki csak magához szoktatja a gyereket a nap 24 órájában. Sokkal jobban beilleszkedik az ilyen gyerek a közösségbe, nyitottabb, érdeklõdõbb, mint aki állandóan az anyján lóg.
Hát természetesen abszolút normális, ezt pszichológusként totális nyugalommal ki merem jelenteni. Ha teljesen idegen közegben hagyják, és úgy nem hiányolja anyát, az gyanús picit, de akár az is lehet normális. Semmi gond nincs ezzel. Az én lányom pl. anyummal, apummal, anyósomékkal, a nagynénjével szokott idõt tölteni születése óta, akár egész délelõttöket is, baromi jól elvan. Idegen helyen, számára teljesen ismeretlenek között pedig egy darabig tartózkodó, utána oldódik. Miért lenne baj? :)
Igen, normális, most lesz 3 éves a kislányunk és amikor a mamával van pár órát, nemrég kezdte mondogatni, hogy: mama, hiányzik anya (repülök érte).
Abszolút normális. Gyerekfüggõ is, de inkább szoktatás kérdése. Mostanában lett ekkora divat, hogy a gyerek csak az anyján lóghat 0-24 órában. Szerintem jobb így, ahogy az ismerõsöd csinálja, persze mindenki döntse ezt el maga.
Utolsó vagyok. A mi lányunk másfél éves mondjuk. De már 1 évesen is ott aludt.
Normális teljesen. Nálunk a nagyszülöknél van hol itt hol ott hétvégente.de pár órára akit ismer bárkivel elvan.És semmi panasz nincs rá hogy bármi gond lenne. Ott is alszik. Engem eleinte "zavart " de aztán azt mondták örüljek! És ez igy is van. Gyereknek is kell a kikapcsolódás meg a szülõnek is.
Szerintem normális. Meg jobb is ha ilyen - elvan az emberekkel nem csak anyával - típus a gyerek, mert az is elég sz-ar ügy, h nem tudod 2 órára leadni vkinek ha dolgod van, m üvölt utánad. Meg az ismerõsöd nem idegenre bízza, hanem apura, tesóra, rokonra. Teljesen normális szerintem a dolog!
A kérdező hozzászólása: Nem zavar, miért is zavarna? Egyszerûen érdekel más véleménye. Köszönöm a válaszokat.

4 hónapos fiam szinte egész nap az ujját szopja, sokszor még szopi közben is próbálja betömni a szájába. Normális ez?

Már másfél óránként etetem, hátha éhes. Amikor álmos, akkor így simán elaltatja magát. Szeretgetem, babusgatom is, foglalkozom vele, egyáltalán nincs elhanyagolva. :( Miért csinálja ezt?

Legjobb válasz: Szia! Normális. Azaz reflex inkább, ugyanezt csinálta odabent a pocidban is. Ne zavarjon, egyesek szerint jobb mint a cumi.

Szia! Normális. Azaz reflex inkább, ugyanezt csinálta odabent a pocidban is. Ne zavarjon, egyesek szerint jobb mint a cumi.
Én még most is szopom, de nem tudok róla leszokni 17/F
én 12 éves koromig szoptam:$ de vigyázz mert így rosszul fognak nõni a fogai és fogszabi lesz a vége:S 16/L
El kezdhetett noni a fogai is....ez persze nem 1-2 hetig tart!!!(es persze csak egy lehetoseg) a lanyomnak 7 hetesen kezdodott, de O sirt is es piros is volt Neli 3-4 napig. aztan 1-2 het szunet es ujra fajt....4 hos es 3 hetes volt amikor kibujtak a fogacskak:) ennek mar 2 hete :)

Három napja erősebb és több a haskeményedésem. Szinte egész nap. Eddig nem fájt most már kicsit érzem is a görcsöket. Az alhasamban pedig nagyon húzódik a méhem olyan izomláz szerűséget érzek odabent. Mintha tépnék. Ez normális?

Az ágyból nehezen kelek fel és a mozgásnál is fáj. Szedek Magne+B6-ot. Másnak is volt ilyen? 25 hetes vagyok

Legjobb válasz: Úgy érzem a derekam is leszakad.

A kérdező hozzászólása: Úgy érzem a derekam is leszakad.
Én már a 20. hét körül éreztem ilyen tüneteket és azóta is rengeteget keményedik a hasam. A 24. héten az ügyeletet is megjártam, mert már 5 percenként keményedtem, majd az ijedségtõl hánytam és hasmenésem is volt. Az ügyeleten nagyon kedvesek voltak és megmérték a méhösszehúzódásokat. Szerencsére nálam un. alvarez-hullámok voltak, amire magnesii citrici-t és seduxent kaptam, amit még most 27 hetesen is szedek. Bár már nem olyan sûrûk a keményedések, de azért vannak rendesen. A biztonság kedvéért vizsgáltasd meg magad, hisz gondolom ott is van ügyelet, mert a méhnyak és méhszáj állapotának ellenõrzése ilyenkor nagyon fontos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nekem is 5 percenként volta azon az elsõ napon a méhösszehúzódásaim nagyon megijedtem. Mindenképp fogok szólni valakinek hogy nézzen meg.
Én is külföldön vagyok. Nekem is szokott keményedés lenni, és sokszor nagyon kényelmetlen. Két napja épp egy üzletben nézelõdtem mikor rámjött ez a menzis (de nem görcsölõ) érzés, nem bírtam állva megmaradni, és inkább rettentõ kellemetlennek mint fájdalmasnak mondanám, és ki kellett mennem a boltból, pont volt ott egy pad elõtte és le kellett ülnöm pihenni. Egész nap utána csak pihentem, meg bevettem magne b6-ot, mára már jobban vagyok. majdnem 19hetes pocis

Azt mondta nekem a barátom hogy szinte egész nap állt a farka miattam és azért kókadt le neki nagyon hamar amikor szeretkezni akartunk ill. pihentetni kellett mielött újra szexeltünk de akkor is kb 2-3 perc alatt elment bennem. Ez normális?

Mert nekem volt már olyan barátom aki akármikor tudott. És nagyon sokáig állt a farka.

Legjobb válasz: Ez minden alkalommal így van vele, vagy ez most egyszeri eset volt? Nem mindegy.

Ez minden alkalommal így van vele, vagy ez most egyszeri eset volt? Nem mindegy.
Ez megintcsak egybefüggõ. Kamaszkoromban nekem is mindenre felállt a farkam meg a suliban a kilincsre is aztán simán végig tudtam szexelni egy péntek délutánt hogy estére már csak nyöszörögni tudott az akkori "szivszerelmem" Egyszerû a dolog: a jelenlegi partnered nincs hozzászokva a puncihoz igy nem is tud vele mit kezdeni. Gyorsan lezavarja a menetet és elmodhatja hogy aznap is dugott. Igaza van a fenti válaszolonak hogy elkéne kezdeni lassitani a tempon mert tapasztalatbol mondom hogy a nõk egy része igenis azt akarja hogy a lelküket kikeféljék :)
Nekem is volt hogy majdnem egész nap állt a farkam, és egy idõ után fájdalmat éreztem. Így mással kezdtem el foglalatoskodni hogy elmúljon a fájdalom, amit az izmok túlzott igénybevétele okozott.
A kérdező hozzászólása: Hülye vagyok én hogy ilyet az orra alá dörgöljek? Csak szimplán kíváncsiság hogy ha egésznap áll a férfiaknak akk természetes e hogy hamar elmegy.
De ugye nem dörgölöd az orra alá, hogy a volt pasid sokkal tovább bírta? Csak mert ha ezt mondtad neki, nyilvánvaló, mitõl áll fel neki nehezen...
Szerintem gyors menetekhez szokott hozzá....ez a maszturbálás egyik nagy hibája...de ezen tudatosan lehet javítani...mielõtt elmenne el kell szorítani egy rövid idõre. Ha sokáig izgalmi állapotban volt, akkor simán elfáradhat a pénisze ....ilyenkor nem feszengeni kell, hanem egy kicsit lazítani és más dologgal foglalkozni...egy fél óra és újra munkaképes. :)
hány menetet bír egymás után? gumival csináljátok, nem lehet, hogy amiatt van?
A kérdező hozzászólása: Nem igy van mert egésznap a szemem elõtt volt :) De elég hamar elmegy az elõzõ barátomhoz képest. És ez nem egyszeri eset hogy pár percig birja.
Szerintem meg verte a farkát és mire a premierre kerult volna a sor ki volt fáradva...
A kérdező hozzászólása: Beszél az aki egy péntek délutánt végig tud kefélni. :)

Az normális, ha egy gyerek (1-1, 5éves) rengeteget eszik? Szinte egész nap és bármit, bármennyit. Szerintetek nem kóros ez?

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy túlsúlyos-e, vagy hogy hogyan fejlõdik egyébként. Különbözõ igényûek lehetnek, nálunk is van olyan, hogy a két éves lányom többet megeszik ebédre, mint én. (Igaz, nem mindig).

Ez attól függ, hogy túlsúlyos-e, vagy hogy hogyan fejlõdik egyébként. Különbözõ igényûek lehetnek, nálunk is van olyan, hogy a két éves lányom többet megeszik ebédre, mint én. (Igaz, nem mindig).
A sokat evõ gyermek a kutatások szerint, felnõtt korában bulémiás lehet.
A kérdező hozzászólása: Az a gáz, hogy nem lehet elõtte enni, vagy meglát valami kaját, hall zacskó zörgést akkor kiakad és addig hisztizik amíg nem kapja meg.Olyan mintha csak a kaja érdekelné.Még nem megy magától, ha fogom a kezét is csak pár lépést, 15hónapos.11, 5kg, 80cm
ugyanakkora, mint a lányom, aki 16 hónapos. hát vagy nem lakik jól fõétkezések alatt - ez akkor igaz, ha sokszor keveset eszik vagy sok a nasi... vagy szomjas és keveset iszik lehet pszichés is, az érzelmi hiányokat pótolja akkor - ha ez lehetséges, akkor sokkal több foglalkozást, babusgatást, közös játékot, tanulást, érzelmi ingereket igényel. sok beszélgetést, mondókázást stb... lehet persze pl. reflux is, biztos más gond is.
Én lányom is ugyanilyen volt ennyi idõsen (viselkedésre) nem lehetett elõtte semmit se enni. Szerencsére egészséges dolgokból is ugyanúgy evett (és ez sokkal gyakrabban elõfordult mint hogy mondjuk kekszet vagy kukit ilyesmit enne). 16 hónaposan 11.5 kiló volt 82 cm. Most 2.5 éves 15 kiló 94 cm. Nem átszakadt típus de nem is túlsúlyos. Amit akarok ezzel kapcsolatban írni, hogy akkoriban nagyon jól evett tényleg bármit elé tehettem, na ez egy fél éve teljesen megváltozott. Válogatós, és egyáltalán nem olyan jó evõ már, pedig semmit se csinálunk másképp, csak most már "nem ér rá" enni olyan sokat és gyakran, illetve akarat kifejezõ ez hogy sok mindenre nemet mond. Úgyhogy én nem aggódnék, simán lehet hogy kinövi ezt a "zabás típust". :)
A fõétkezések legyenek tápláló ételek, és utána, elõtte semmi nasi. Feldarabolt zöldségek, gyümölcsök.
A kérdező hozzászólása: Szerintem csak azért ennyi kiló, mert dugdossuk a kaját:) bármibõl bármennyit képes megenni pillanatok alatt, persze egészségesebbet teszek elé akkor már, csak nem tudom mi lesz enne a vége.
egyem meg de aranyos :) )

Második babámat várom, most vagyok a 6. hétben. Az elsőnél néhány kisebb émelygést leszámítva semmi problémám nem volt. Most már második hete szinte egész nap rosszul vagyok. Normális ez?

Hányingerem van, és borzasztóan fáradt vagyok, alig bírok magammal, pedig egy örökmozgó 22 hónapos mellett nem tudok pihenni. Néha már azt gonolom hogy beteg vagyok. Remélem nem! Más is volt így?

Legjobb válasz: Szia. Hasonló cipõben járok, 18 hetes várandós vagyok, és egy 13 hónapos kislány anyukája. Nekem az elsõ három hónap volt kritikus (eddig!), úgy éltem túl, hogy mindig aludtam, mikor õ is, és apa is sokat segített. Most kicsit könnyebb, de kicsit tartok az utolsó trimesztertõl. :S

Szia. Hasonló cipõben járok, 18 hetes várandós vagyok, és egy 13 hónapos kislány anyukája. Nekem az elsõ három hónap volt kritikus (eddig!), úgy éltem túl, hogy mindig aludtam, mikor õ is, és apa is sokat segített. Most kicsit könnyebb, de kicsit tartok az utolsó trimesztertõl. :S
Szia! Én ma léptem a 16. hétbe a 2. babámmal, a nagyobbik nyáron lesz 3 éves. Az elsõ pár hétben olyan voltam, mint egy holdkóros. Álmos voltam, hányingerem volt, a cicim meg majd leszakadt.:) Most már csak ez utóbbi maradt, kitartás.:)
Szia! Ne aggódj, nincs két egyforma terhesség :) Én a kisfiammal mikor terhes voltam, semmi tünetem nem volt, ha nem tudtam volna, észre se vettem volna, hogy terhes vagyok.Most a második babámat várom, 21hetes vagyok, de a 18. hétig folyamatosan hánytam, sokat fáj a fejem, amikor front van , sokszor azt se tudom, hogy merre van elõre :) ))Ez teljesen normális, másképp reagál a szervezet .Úgyhogy ne aggódj, biztos nincs semmi baj! :) Nagyon boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Normális az, ha szinte egész nap mocorog a kicsi a pocimban? 28 hetes kismami.

Én nagyon élvezem,és örülök,hogy ennyit mozog,de nem jelent ez rosszat?

Legjobb válasz: Ugyan ezt kérdéztem szombaton az orvosomtól azt mondta hogy teljesen normális4 Bolodg babavárást

Ugyan ezt kérdéztem szombaton az orvosomtól azt mondta hogy teljesen normális4 Bolodg babavárást
én 22hetes vagyok és nekem is egésznap mozog.este meg / 10után, velem együtt / szépen elalszik. :D azt mondják ez normális boldog babavárást
27hetes kismami vagyok. Nálam is ugyan ez a szitu. Nagyon sokat mocorog és néha csak nézek nagyokat. A dokim azt mondta hogy ez igy normális
Én is 27 hetes vagyok, és az én babám is megállás nélkül tornázik, szinte egész nap.Én is kérdeztem már az orvost, szerinte is normális dolog......
Sziasztok! Én is 27 hetes vagyok, és egésznapos a torna:) )) Majd pár hét múlva már nem lesz ennyi helye mozogni. Boldog babavárást.
Szia én 29 hetes vagyok és nincs 10 perc nyugalmam hogy ne érezzem a baba mozgását.De fõleg este 10 után nagyon aktív.Szerintem teljessen normális.

Mennyire normális az, hogy a fél éve tacskóm végig alussza szinte az egész napot?

Tegyük hozzá éjjel is úgy alszik mint akit agyon csaptak! Ha kiviszem sétálni,akkor minden okés vele,mozgékony és fürge.De amint be tesszük a lábunkat,már alszik is! Ennyire lusta lehet?Vagy valami baj van vele?

Legjobb válasz: Mi,ha kinn vagyunk, úgy pörög a kutyám hogy nézni is fárasztó. Parkban, szabadon. Napi 4-5 órát vagyok vele kinn. Itthon, ha nem játszik vele senki, vagy nincs rágcsálnivalólja amivel lefoglalja magát, akkor õ is alszik. Ha néha elmarad egy egy séta, vagy kinntlét, akkor is átalussza azt az idõt. Elvégre, tévézni, sakkozni, xboxozni nem tud. :D Szerintem normális, jobb mintha nekiesne bútoroknak vagy másnak, és szétszedné unalmában.

Mi, ha kinn vagyunk, úgy pörög a kutyám hogy nézni is fárasztó. Parkban, szabadon. Napi 4-5 órát vagyok vele kinn. Itthon, ha nem játszik vele senki, vagy nincs rágcsálnivalólja amivel lefoglalja magát, akkor õ is alszik. Ha néha elmarad egy egy séta, vagy kinntlét, akkor is átalussza azt az idõt. Elvégre, tévézni, sakkozni, xboxozni nem tud. :D Szerintem normális, jobb mintha nekiesne bútoroknak vagy másnak, és szétszedné unalmában.
Nekem is volt tacsim - gyerekkoromban. Ha kint voltunk, játszottunk/sétáltunk, pörgött, mint a ringlispíl, de amikor bementünk a házba, bebújt a kosarába, és észre se lehetett venni, hogy létezik. Max abból, hogy amikor már idõsebb volt, horkolt. :D Nagyon szerettem, jó kis kutya volt. 14 évig élt.
Szerintem ez jó amúgy. Sokat mozog, játszik, sportol, és sokat pihen. Néha irigylem.:D
Ha eddig mindig ilyen volt, nem hirtelen változott meg, akkor valószínûleg ez normális. Általában akkor kell csak betegségre gyanakodni, ha hirtelen változik meg az alvásigénye.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!