Találatok a következő kifejezésre: Normális az, szinte (233 db)

Barátnőmmel kezdünk megismerkedni egymás testével. (szüzek vagyunk) Normális hogy szinte mindig a szexen jár az agyunk és legtöbbször arról beszélünk? (szüzek vagyunk, 17 évesek)

Legjobb válasz: normális. nemsokára ki is fogjátok próbálni, és akkor egy jó fél évig alig lesz más programotok, mint beugrálni az ágyba. az is normális lesz.

normális. nemsokára ki is fogjátok próbálni, és akkor egy jó fél évig alig lesz más programotok, mint beugrálni az ágyba. az is normális lesz.
Ha neki is ezen jár az esze, akkor nagy valószínûséggel igen.
A kérdező hozzászólása: és bnõm is ugyan így gondolkodhat?
Igen, normális.
Nálunk ugyanez.....most 8hetes a babank.
Normalis, novekedesi ugrasa van valoszinuleg. Hagyd annyit ennyi amennyit csak akar, igy tudja felnovelni a tej mennyiseget az igenyeihez. Be fog majd allni, nyugi:-)
Igen, az. Lesz ilyen késõbb is, ahogy a többiek mondják: növekedési ugrás :)

Hét hetes a babám, csak anyatejes, szopizik 4 óránként. Normális az, hogy 100 és 200 ml között eszik? Mármint az, hogy ennyire eltérõ mennyiségeket? Illetve miért van az, hogy miután evett néha szinte semmit nem tudok már fejni?

Legjobb válasz: Szerintem normális, hogy eltérõ mennyiséget eszik. Te sem eszel mindig ugyanannyit. Ha jóllakott érzi. Ez nálam is mindig kérdéses volt az elején, de úgy vettem észre, ha jól lakott, szépen elfeküdt és elpilledt. Ha még éhes volt, sírt és követelte a kaját. Volt hogy még 100ml-t sem evett. A másodikra nem tudok mit mondani, a mi babánk sajnos tápszeres volt és nem anyatejes.

Szerintem normális, hogy eltérõ mennyiséget eszik. Te sem eszel mindig ugyanannyit. Ha jóllakott érzi. Ez nálam is mindig kérdéses volt az elején, de úgy vettem észre, ha jól lakott, szépen elfeküdt és elpilledt. Ha még éhes volt, sírt és követelte a kaját. Volt hogy még 100ml-t sem evett. A másodikra nem tudok mit mondani, a mi babánk sajnos tápszeres volt és nem anyatejes.
Normális. Annyi eszik, amennyire szüksége van. Az én lányom volt, hogy csak 40-et szopott, máskor meg 180-at.
Ha jóllakik, akkor szerintem felesleges szoptatás után fejni. És egyébként igen, természetes, és normális, hogy változó az étvágya, felnõtteknél is az. Nyugi..
Az enyém is hol 50-et evett, hol 180-at. Ha nem sír sokat és nõ a súlya, minden rendben.
Szerintem teljesen normális. Nekem is általában 50-100 között evett ennyi idõs korban, de néha 150-180-at. Néha marad szoptatás után a ciciben, néha meg nem. De nekem pl sokszor 10-15 perc fejés után indul meg a tej, olyan mintha ciklikusan jönne. Én MINDEN szoptatás után fejtem, mert gyarapítani akartam a tejtermelésemet, hogy legyen tartalék a mélyhûtõben. Jól is jött, mert egyszer a fogaim miatt egy hétig antibiotikumot kellett szednem, ami mellett elvileg szoptathattam, de én inkább a mélyhûtött tejet adtam neki. Illetve sok rémtörténetet hallottam, hogy másoknak egyik napról a másikra apad el a teje, ezért én állandóan fejtem és raktam el, hogy legyen tartalék. Hát most ott tartok, hogy a mélyhûtõnk mindhárom fiókja teli van a tejemmel. Húst már nem is tárolunk a mélyhûtõben. :-) Tehát szerintem ha akarsz lefagyasztani/tartalékolni/gyarapítani a tejed, akkor fejj szakadatlanul, egyébként nem kell csak napi 1-2szer és akkor szépen majd beáll a kereslet-kínálat arány.
Normális az én fiam is így evett , hol ennyit hol annyit. Fejés: nekem rengeteg a tejem , hízik a fiam normálisan sõt... :-) sokszor elkezd folyni magától pedig már majdnem 4hós a gyerköcöm, de ha fejni akarok alig jön valami, állítólag vannak olyan nõk akiknek csak a babájukra indul be a tejcsitermelõdés. Lehet Te is ilyen vagy
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megnyugtattatok, hogy nem a tej mennyisége fogy és az befolyásolja az evés és a fejés mennyiségét!


Szerintetek normális az hogy évi szinten 240ezer ft-ot fizetünk fűtésre és megfagyunk!?

22 fok van a lakásban,egész évben fizetünk havi 20ezer ft-ot a fűtésre,tehát nem csak télen fizetünk.

Legjobb válasz: ez nem normális jó hogy nem fatytók meg 22 fokban

ez nem normális jó hogy nem fatytók meg 22 fokban
Hát, 30 fokra nem méretez senki. Az már üvegház. A 22 fok is sok. Lehet, hogy a hõmérõtök nem jó?
Érdekes, hogy sokan írják, hogy 17-19 fok van náluk, én meg is fáznék olyan hidegben, és a komfortérzetem sem lenne meg. Nálunk 21-22 fok van. Éjszaka a paplan néha lecsúszik rólam, meg is betegednék 18 fokos hálószobában. Valami nem jó a szigetelésetekkel, vagy a kazánnal.
A kérdező hozzászólása: pedig tényleg fázunk, inkább 21-22 fok van.a nyílászárok fából vannak, nyáron lelettek szigetelve de még mindig fúj a szél a lakásba.lehet h ez a gond.A ruhákat is bent teregetem mert kint megfagyna. Ugyanebben a háztömbben, ugyanennyi költségért más lakásokban majdnem 30 ok is van.A kazán teljesítményével lehet gond talán mire ideérne a meleg víz a végére kihül vagy nem tudom mi lehet még az ok...
Ha 22 fokban fáztok, akkor nem a fûtéssel van a gond.
A cserépkályha érdekes dolog, ez a ház volt vagy 60nm-es, a nyílászárók se voltak rosszak (kivéve a tetõtérben, ahol ráadásul kutyaházak voltak...), de az alulméretezett cserépkályhát napi 3-szor megrakva (nonstop fûtés) sem tudtam elérni, hogy 15 fok fölött legyen mindenütt a házban. Azért elég sok fa fogyott, jóval többe került a fûtés, mint most villannyal s egész jól szigetelve, hja, a B30-as fal túl sok vasbetonnal kegyetlenül rossz a hõszigetelés szempontjából. Bár laktam rosszabb helyen is. Ha rossz a szigetelés, nyilván nagy fûtõérték kell a ház fûtéséhez, csodák nincsenek, a fizika tényei makacs dolgok.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); NAgy a belmagasság? Régifajta, egyrétegû plafon van? (pl az alul nyitott deszkapadlás) AMúgy én ismerek olyat, aki tömbházba évi 400.000 Ft-ot költ fûtésre. És nincs 20 fok se. Havi 34.000 átalány. Úgy, hogy csak egy szobát fût, egy konyhát, egy nappalit, meg a fürdõt(kb 60m2)régi lemezradiátorokkal. Meg persze régi szar gázkazánnal. Fûtéskorszerûsítst ajánlották, meg 10 cm-es szigetelõgyapot terítését a padlásra. 3 év alatt meghozná az árát. Ugyanis mi új építésû, de szigeteletlen 38 cm-es téglaházba havi 12.000-et fizetünk, és itt is van 20-22 fok. De pl az elõbbi tömbházba egy cserépkályha+valami kis kályha is befûtene, nem tudom, nálatok mekkora a hely, de egy cserépkályha elég jó, fõleg ha kertesházba laktok, mert ami fa gyûlik, azt etethetitek meg vele. Ha nagy területet kéne fûteni, akkor meg vegyestüzelésû kazán, abba aztán a háztartási papírhulladékot is elégetheted. De egy használt cserépkályha 20.000 Ft, mire berakják lesz vagy 80-100.000 Ft. De abba reggel begyújtassz, este még langyos. És a házat is felmelegíti. Én egy zsák morzsolt csutkával egy napig tudom felfûteni 15 fokosra egy hát nem épp szigetelt házat. Ablakok nem záródnak, ajtók se. Gondolhatod akkor, ha szigetelve is lenne valamennyire felmenne 20 fokra is. És ez ilyen minusz pár fokokba. Minusz 10 alatt nem tudom, de szerintem stabil 10 fok akkor is lenne, de lehet több. És a kályhát is egyszer túlfûtötték, mert púpos a hátulja. Tehát az se 100%-os.
Kimaradt, hogy nem mindegy, hogy a falak hõmérséklete milyen, nálunk a belsõ felületük meleg. Ez elég logikus a fûtési költségünkbõl, nyilván milliókba került a szigetelés és a nyílászárók :) Sõt, a szigetelés miatt voltaképpen átépítettük a fél házat, de így jobb is.
A pára növeli a hõérzetet... Nálunk 18-18.5 fok van, számunkra ideális. Hangulatfüggõ, hogy rövidujjúban vagy pulóverben vagyok, de meleg pulóver kizárt és 19 fok fölött már zavarna a meleg. Mi havi 20 ezret a téli hónapokban fizetünk fûtésre, most novemberben valamivel 6 ezer fölött volt. Villannyal fûtünk. Természetesen szellõztetek, napi többször is :) Fontos a friss levegõ. Gyorsan és kereszthuzattal, az csak a levegõt tudja kihûteni, de a ház hõtároló tömege nagyon sokszorosa annak, úgyhogy a ház által tárolt meleg picike darabkája távozhat csak, feltéve, hogy nem könnyûszerkezetes házról van szó... Azért ez sem elhanyagolható, de szellõztetés nyilván kell. Anélkül rossz és egyre párásabb levegõ lenne a házban, ami egy idõ után élhetetlen, de minimum egészségtelen és pihenni sem lehet benne. Szellõzetlenséget nem próbáltam, magas páratartalmat igen. Nem poénos.
Ha nagyon párás a levegõ, akkor 22 fokot hidegnek érzékeli az ember.
Ez havi 20.000.-, ami inkább kevés. 22 fok pedig még meleg is. Nálunk soha nincs 20-21 foknál melegebb, éjjel csak 18, még sem fázunk.
22 fokban nem szabadna fáznotok. nálunk per pillanat 18 fok van idebent de én meleges vagyok nagyon, nem fázok.
Másik. A gyereknek nagyon nem jó, ha télen indokolatlanul meleg házban/lakásban van. Tönkre vágja az immunrendszerét. Bõven elég, hogy az oviban illetve a bölcsiben van 24 fokos szaunában.

Mennyire normális az, hogy a fél éve tacskóm végig alussza szinte az egész napot?

Tegyük hozzá éjjel is úgy alszik mint akit agyon csaptak! Ha kiviszem sétálni,akkor minden okés vele,mozgékony és fürge.De amint be tesszük a lábunkat,már alszik is! Ennyire lusta lehet?Vagy valami baj van vele?

Legjobb válasz: Mi,ha kinn vagyunk, úgy pörög a kutyám hogy nézni is fárasztó. Parkban, szabadon. Napi 4-5 órát vagyok vele kinn. Itthon, ha nem játszik vele senki, vagy nincs rágcsálnivalólja amivel lefoglalja magát, akkor õ is alszik. Ha néha elmarad egy egy séta, vagy kinntlét, akkor is átalussza azt az idõt. Elvégre, tévézni, sakkozni, xboxozni nem tud. :D Szerintem normális, jobb mintha nekiesne bútoroknak vagy másnak, és szétszedné unalmában.

Mi, ha kinn vagyunk, úgy pörög a kutyám hogy nézni is fárasztó. Parkban, szabadon. Napi 4-5 órát vagyok vele kinn. Itthon, ha nem játszik vele senki, vagy nincs rágcsálnivalólja amivel lefoglalja magát, akkor õ is alszik. Ha néha elmarad egy egy séta, vagy kinntlét, akkor is átalussza azt az idõt. Elvégre, tévézni, sakkozni, xboxozni nem tud. :D Szerintem normális, jobb mintha nekiesne bútoroknak vagy másnak, és szétszedné unalmában.
Nekem is volt tacsim - gyerekkoromban. Ha kint voltunk, játszottunk/sétáltunk, pörgött, mint a ringlispíl, de amikor bementünk a házba, bebújt a kosarába, és észre se lehetett venni, hogy létezik. Max abból, hogy amikor már idõsebb volt, horkolt. :D Nagyon szerettem, jó kis kutya volt. 14 évig élt.
Szerintem ez jó amúgy. Sokat mozog, játszik, sportol, és sokat pihen. Néha irigylem.:D
Ha eddig mindig ilyen volt, nem hirtelen változott meg, akkor valószínûleg ez normális. Általában akkor kell csak betegségre gyanakodni, ha hirtelen változik meg az alvásigénye.

Normális az, hogy 1 éves múlt és még nem csinál szinte semmmit?

Sógoromék kislánya már 1 éves múlt, és a kúszáson, meg a felülésen kívül még semmit nem csinál, mászni sem nagyon mászik még. Mikor mondtam sógornőmnek, hogy miért nem viszik el orvoshoz, kiakadt, hogy semmi baja a kicsinek, csak nem olyan hiperszuper ügyes mint az én gyerekem. Azt mondta mikor a gyerekorvos rákérdezett hogy mit tud már csinálni most 1 évesen, azt hazudta hogy már feláll, kapaszkodva lépked stb. Normális dolog ez? Sajnálom szegény kislányt!

Legjobb válasz: Errõl az jutott eszembe hogy sogornõm kislánya detto ilyen majd most 4 hét kórház után kiderült hogy gyógyíthatalan izomsorvadása van! Szólj hogy vigye el a dokihoz! Igaz az én kislányom is még 8 hónapos nem mászik, de fel áll, fel ûl, és lépeget is, el jutt oda ahova akar csak még elõre nem indult de viszont hátra megy mint a golyó! Ez nem normális dolog annak a csemtének már talán egyedül kéne mennie!

Errõl az jutott eszembe hogy sogornõm kislánya detto ilyen majd most 4 hét kórház után kiderült hogy gyógyíthatalan izomsorvadása van! Szólj hogy vigye el a dokihoz! Igaz az én kislányom is még 8 hónapos nem mászik, de fel áll, fel ûl, és lépeget is, el jutt oda ahova akar csak még elõre nem indult de viszont hátra megy mint a golyó! Ez nem normális dolog annak a csemtének már talán egyedül kéne mennie!
Lehet õ valóban ilyen baba, én is találkoztam már ilyennel. Csak azt nem értem, hogy anyuka miért hazudik az orvos elõtt? A lehetõ legnagyobb butaság ez. Biztos nem meri elmondani, fél, hogy gond van. De így senki nem fog tudni rajta segíteni, ha valóban gond lenne!
Ismerõsömék kislánya csak másfél évesen indult be, addig komolyan mondom alig-alig csinált valamit. Viszont a szülei nem hazudoztak össze-vissza, hanem vitték orvosról-orvosra! Nem értem miért hazudik ebben az ügyben az anyuka. Nagy felelõtlenségnek tartom. Lányom sem járt önállóan egy évesen még, de ezer mást csinált. Az viszont aggasztó, hogy a kicsi csak kúszik és csak felül. Én biztos megnézetném orvossal, bár nálunk a doki soha nem kérdezett, hanem átvette a gyereket és alaposan megvizsgálta!
A kérdező hozzászólása: Igazából félek hogy megharagszik ha szólok neki, mert most is hogy említettem a dokit neki iszonyatosan kiakadt. Tudom hogy nem lehet összehasonlítani a gyerekeket, de szerintem az, hogy 1 évesen még csak kúszni tud, meg felülni...ott valami gond van. 10 hónaposan még csak úgy engedte megfogni, ha elfektettem a kezemben, mert azt mondta nem bírja el a gerince a súlyát. :/
Elvileg a védõnõnél van 1 évesen vizsgálat. Nálunk ott is csak kérdezik hogy mit tud a baba, és azt válaszolok amit akarok, de én a helyedben bogarat ültetnék a védõnõ fülébe hogy vizsgálja meg tényleg a gyereket. Ez a dolga. Meg lehet rá kérni hogy ne mondja el hogy te szóltál neki. Tudom hogy semmi közöm hozzá, és ha kiderül akkor lehet hogy rád is megharagszanak a sógorodék, de az is lehet hogy megmentesz egy gyereket és egy életre hálásak lesznek. Csak a baba érdekeit nézném. Ja a védõnõ dolga házhoz is menni ha gond van, ha szólsz neki akkor biztos kimegy családlátogatásra.

23 hetesen alig van hasam ez normális? Az orvos nem mondta hogy baj lenne azt mondta h akkora a baba amekkorának lennie kell de engem akkor is izgat h szinte semmi hasam és mindjárt 6 hónapos vagyok!

Legjobb válasz: Teljes mértékig normális a hugomnál is ígyvolt aztán a 6ik hónap után hatalmasra nõtt a pocija. Tessék megnyugodni mert a stressz árt a lánynak.

Teljes mértékig normális a hugomnál is ígyvolt aztán a 6ik hónap után hatalmasra nõtt a pocija. Tessék megnyugodni mert a stressz árt a lánynak.

Az normális, hogy szinte alig eszek valamit? (többi lent)

égen még semmi baj nem volt, de mostanság már beéreem napi egy szendviccsel és kész!

Legjobb válasz: vannak idõszakok, amikor kevesebbet eszik az ember... nekem is nemrég volt hasonló, egy szelet kenyeret ettem reggelire, és elvoltam egész nap, pedig mindenfelé mentem. Barátnõm is reggel eszik csak egy melegszenyát, és kifújt, ssemmi mást. Maximum mocorogj kicsit többet, de hamarosan visszaáll szerintem a normálisba az étkezésed :)

vannak idõszakok, amikor kevesebbet eszik az ember... nekem is nemrég volt hasonló, egy szelet kenyeret ettem reggelire, és elvoltam egész nap, pedig mindenfelé mentem. Barátnõm is reggel eszik csak egy melegszenyát, és kifújt, ssemmi mást. Maximum mocorogj kicsit többet, de hamarosan visszaáll szerintem a normálisba az étkezésed :)
A kérdező hozzászólása: az a gond, hogy a mostanában vagy fél éve tart ://
Az gáz. Totál lelassult az anyagcseréd. Legalább iszol eleget? Vegyél multivitamint, elvileg étvágynövelõ.
Ha te így jóllakottnak érzed magad akkor nem lehet tenni semmit, megváltozott az emésztésed ez normális. Ha éhes vagy egyél, ha nem kényszerbõl ne tömd magadba!

Kisfiam 1 hetes anyatejes és tápszeres. Már több, mint 10%-ot veszített súlyából (3460-nal született-3080gr most). De amit megeszik az szinte rögtön ki is jön a pelusba. Hogy fog így hízni? Normális, hogy ennyit kakil?

Elég aluszékony, de próbálom sokat mellre tenni. A széklete amúgy mustársárga, de elég szagos, majdnem mint egy felnőtté.

Legjobb válasz: Normális a sok kaki, próbáld tényleg minél többet mellere rakni, szerintem nem kell a tápszer. Mennyit szopik? Itt kérhetsz segítséget: www.lll.hu

Normális a sok kaki, próbáld tényleg minél többet mellere rakni, szerintem nem kell a tápszer. Mennyit szopik? Itt kérhetsz segítséget: http://www.lll.hu
A kérdező hozzászólása: Reggeli órákba akár 70-et, késõbb csak 30-40-et, de együtt a 2 mellbõl. De mára kevesebb tejem lett. Egy evéssel 20-at evett a két mellbõl. Szóval kell a tápszer. Ja és még mellé bukni is szokott. Ma sugárból jött kétszer is :-(
Szerintem meg kellene mutatnod sûrgõsen egy orvosnak. A sok kaki az normális, de az, hogy ilyen büdös, az nem. Az én babám is anyatejes volt, de még így hozzátáplálva sincs közel sem a szaga...(érted) Sokat veszített a súlyából, és egy 1 hetes picúrnak már 60-80 között kellene lassan ennie. Nem sárgult be? Akkor szokott ez lenni, nem eszik, mert bealszik a cicin, így pedig csak veszít a súlyából! Szóval irány a doki!
a bukást kéne kiküszöbölni. szopi alatt ügyelj rá, hogy minél kevesebb levegõt nyelhessen (jól kapja be a mellett). utána pedig hosszan büfiztesd. ha megnyugtat, akkor szakembertõl kérj tanácsot, szopi tanácsadótól: http://www.lll.hu de megnyugtatásul mesélem, hogy a lányom 1 hét alatt fél kg-ot fogyott, utána pedig 1 hónap alatt több mint 1 kg-ot hízott. szüval amilyen gyorsan veszített a súlyából, utána olyan gyorsan fel is szedte.
Evés közben büfizetsd többet, és beszélj az orvossal, védõnõvel, lll.hu-n lévõ tanácsadókkal.
A kérdező hozzászólása: A 30-40 az csak az anyatej, tápszerrel pótoljuk olyan 70 körülire. De mára jobb a helyzet, mert egy cicibõl már van 30-40. Kint volt a védõnõ is, nincs hasmenése. Anyatejes kaki szaga volt szerinte. Sõt elkezdtünk hízni is 2 nap alatt. Valószínû kicsit besárgult, egyébként már a kórházban is ilyen volt, de azért mondhatták volna :-I

1 hetes a kislányom. Az normális hogy szinte minden pelusába van kaki? Folyékony. Szopizás után ritka hogy büfizik. Ilyenkor mit csináljak?

Legjobb válasz: Normális persze ilyen sok kakis pelus ekkoránál! Amíg anyatejes, addig pedig híg. Ha nem büfizik, de szemmel láthatóan nem fáj a hasa (nem húzkodja fel a lábá, sír), akkor ez is rendben van.

Normális persze ilyen sok kakis pelus ekkoránál! Amíg anyatejes, addig pedig híg. Ha nem büfizik, de szemmel láthatóan nem fáj a hasa (nem húzkodja fel a lábá, sír), akkor ez is rendben van.
Szerintem ez teljesen normális. Legalábbis nálunk is így volt. A büfi miatt se aggódj, azért nincs, mert nem nyel levegõt.Az én lányom is ilyen volt. Most 6 hetes és kb 2 hete van az, h nem minden pelusban van kaki.Minden másodikban viszont van:-) Napi 1x kap tápszert, büfizni most is csak az után szokott.
A kakija teljesen normális. Neki az anyatej az étele és itala egyben és még nem fejlett a tápcsatornája, hogy ezt a kettõt megfelelõen "elkülönítse". Büfizni nem minden baba szokott, de azt megpróbálhatod, hogyha felvevéssel nincs böfi, akkor tedd le a nagy -ágyra hason és simizd a hátát finoman. Hidd el, egészségesebb ha többször kakil, mintha hasfájós vagy rekedéses lenne!
Persze normális. Nálunk is így volt. Minden kaja után kakivolt. Volt hogy még kaja közbe is, meg utána is. Ne aggódj!! Talán 3 hónapos kora körül kezdett elmaradni a "minden kaja utáni kaki". Akkor már csak napi 2-3 volt. Már kap tápot is kiegészítésnek és már csak napi 1 van ha van. Most 4, 5 hós lesz.
Ez így teljesen normális. Az anyatej gyorsan átmegy a szervezetén. Mi szinte sose büfiztünk. Ezzel sokat nem tudsz mit kezdeni. Szopizás után tedd a válladhoz, simogasd a hátát 10 percig és ha semmi, akkor semmi, nincs ezzel semmi baj.
A kaki teljesen normális, ne aggódj! :) Az én babám se büfizett, hiába büfizettem, nem jött semmi, vagy csak igen ritkán. Eleinte féltem betenni a kiságyba, hogy hátha akkor jön majd valami, de soha semmi, így nem aggódtam, aztán késõbb nem is foglalkoztatott. Nem volt hasfájós sem. 10.5 hónapos anyukája
Én is csatlakozom: teljesen normális, hogy minden kajánál van kakija. Sõt, ez szerintem szerencsés is, mert az ember lánya látja az "eredményt", hogy sikeres a szopizás, van anyag a babában :) . Az enyém most 2 és fél hónapos, a büfi kérdés kb. fél hónapja téma nálunk, addig egyáltalán nem büfizett. Most viszont figyelnünk kell rá, hogy kijöjjön az a kb. 3 büfi, nehogy késõbb zavarja. Hasfájása egyáltalán nincs a fiamnak, de talán azért, mert a büfire figyelünk. Szóval késõbb még büfizhet, ne lepõdj meg!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!