Találatok a következő kifejezésre: Normális az, szülés után (42 db)

Normális ha szülés után két hónappal még egy deka sem ment le rólam? Pedig szoptatok. Az elég sok kalóriát éget el. Nem hiúságból érdekel!

Legjobb válasz: Szoptatás alatt NEHOGY fogyjál!!! Teljesen normális! A szervezet még ilyenkor -fõleg szoptatásnál- tartalék üzemmódon van a baba miatt. Az étkezésed legyen változatos, hogy jó minségû tejed legyen, viszont nem árt ha kerülöd a cukros dolgokat, az nem jó a szervezetnek. Nekem fél év után indult meg a súlycsökkenés, de akkor már tornáztam is.

Szoptatás alatt NEHOGY fogyjál!!! Teljesen normális! A szervezet még ilyenkor -fõleg szoptatásnál- tartalék üzemmódon van a baba miatt. Az étkezésed legyen változatos, hogy jó minségû tejed legyen, viszont nem árt ha kerülöd a cukros dolgokat, az nem jó a szervezetnek. Nekem fél év után indult meg a súlycsökkenés, de akkor már tornáztam is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod.Talán ennek is köszönhetem, hogy kisfiam 25.én lesz három hónapos és több, mint hét kg.Jó babázást kívánok Neked.

Normális, hogy szülés után 4 hónappal még mindig fájdalmas az együttlét? Császáros voltam.

Legjobb válasz: Én nem voltam császáros, de amikor én szültem abban a szobában, két hölgy is másodszorra szült császármetszéssel.Õk mondták, nagon szerették volna, ha hüvelyi úton szültek volna, mert a császár után elég sokáig lábadoztak. Ugyanis amikor császármetszést végeznek egy szülõ anyán, akkor a méhet is felkell vágják, hogy a gyermeket kivegyék onnan. Tehát a méhnek abban esetben több idõre van szüksége a regenerálódáshoz, mint természetes szülésnél. De ha gondolod menjél vissza ahhoz az orvoshoz akinél szültél, és mond el neki a panaszodat. Biztosan megfog vizsgálni, hogy rendben van e ott belül minden.

Én nem voltam császáros, de amikor én szültem abban a szobában, két hölgy is másodszorra szült császármetszéssel.Õk mondták, nagon szerették volna, ha hüvelyi úton szültek volna, mert a császár után elég sokáig lábadoztak. Ugyanis amikor császármetszést végeznek egy szülõ anyán, akkor a méhet is felkell vágják, hogy a gyermeket kivegyék onnan. Tehát a méhnek abban esetben több idõre van szüksége a regenerálódáshoz, mint természetes szülésnél. De ha gondolod menjél vissza ahhoz az orvoshoz akinél szültél, és mond el neki a panaszodat. Biztosan megfog vizsgálni, hogy rendben van e ott belül minden.

Az normális, hogy szülés után nem záródik a hüvely? Tükörrel belátok a hüvelyembe a kisajkak nem záródnak össze, mint anno.

szülés után 1 hónappal vagyok. ez már mindig így marad? plasztikáztatni kell? vagy mit kell ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: mármint, hogy nem záródik a hüvelynyílás. az normális?

A kérdező hozzászólása: mármint, hogy nem záródik a hüvelynyílás. az normális?
Várnék azért a következtetések levonásával, mert több idõ kell azért, hogy visszaálljanak a dolgok. 1 hónappal szülés után még én is megvoltam ijedve, hogy hogy fogok én kinézni odalenn ezentúl? De már minden a régi. Ha 1-2 hónap múlva sem ok, akkor kezd el ezen gondolkodni szerintem. Mármint a plasztikán, ha téged, vagy esetleg a párod ez zavarja..
A kérdező hozzászólása: nem is a hüvely, maga a nyílás ami nem stimmel a baktériumok is eszemben vannak nagyon így. elvégre pl a végbélnél sem normális hogy belátunk a belünkbe... de a hüvelynél az lenne...?
A hüvelyed azért nyilván jellegében és anatómiáját tekintve is teljesen más, mit a végbélnyílásod. És igen, ez még rengeteget változhat, vsz. Kevésbé rugalmasak a szöveteid. A hat hetes kontrollon majd mond rá valamit a nõdokid.
Változni fog még, de arra azért számíts, hogy ott azért kibújt egy gyerek, aki jóval nagyobb mint egy férfi szerszám, így ennek azért nyoma marad. Sokan azt mondják, hogy semmi nem változott odalent, ezt kétlem. De annyi tuti, hogy azért változni fog és jobb lesz.
3 honap is kellhet hozza, plasztikazasra ne is gondolj.
A kérdező hozzászólása: szerintem szét van szakadva a nyílásom és azt nem varrták össze a plasztikával már csak nem tudják tovább rontani

Az normális hogy szülés után első menzesz megjön, aztán utána nem jön meg egy darabig? Nem vagyok terhes

Legjobb válasz: Igen, teljesen normális. Akár hónapokba is telhet, amíg visszarendezõdik a hormonháztartásod, és beáll a ciklusod.

Igen, teljesen normális. Akár hónapokba is telhet, amíg visszarendezõdik a hormonháztartásod, és beáll a ciklusod.
Szülés után 16 hónappal jött meg elõször, utána rá 42 napra. Még mindig szoptatok. Szerintem normális hogy nem válik rendszeressé azonnal, vissza kell rázódni a hormonoknak a régi kerékvágásba.
Nem tudom mikor "jött meg", de gyakran a gyermekágyi vérzésnek úgy van vége, hogy már-már úgy tûnik, abbamaradt a vérzés, majd egy kis szünet (akár egy hét), és utána még egy menstruáció mennyiségû vérzés, és akkor zárul le. Lehet, hogy erre hitted hogy "megjött"? Egyébként az gyakori, hogy hosszabb ciklusok jönnek, 40 nap körüliek. Az, hogy egyszer megjön, aztán hónapokig nem, azt nem tartom valószínûnek, ha nekem ilyen lenne, megkérdezném az orvost.
3. vagyok. Negyven nap körül még "normális", teljesen belefér, lehet hogy néhány nap múlva megjön. Ha még két hétig nem jön, akkor esetleg keress fel egy dokit, csak a biztonság kedvéért. Minden jót és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: 11 hónapra jött meg elõször, gyengébb és rövidebb volt mint terhességem elõt de azóta 40 napja semmi

Mennyire normális, hogy szülés után 7 hónappal, még mindig nagyon érzékeny és fáj az érzéstelenítő helye?

Legjobb válasz: Még mindig fáj? Azért kérdezem( és leszek fordított). Mert nekem 2 hónapja fáj egy injekció helye.És nem tudom, hogy ez mennyire normális. És ha neked elmúlt esetleg kapnál gyógymódot ide meg tudnád-e írni, hogy alakult? Elõre is köszönöm a segítséget! Üdv: "Skywalker"

Még mindig fáj? Azért kérdezem( és leszek fordított). Mert nekem 2 hónapja fáj egy injekció helye.És nem tudom, hogy ez mennyire normális. És ha neked elmúlt esetleg kapnál gyógymódot ide meg tudnád-e írni, hogy alakult? Elõre is köszönöm a segítséget! Üdv: "Skywalker"

Az normális ha szülés után 11héttel még néha fáj a hasam?

Olyan fájdalom mint mikor húzódott össze a méhem szülés után.Néha szoptatáskor érzem,néha meg csak úgy.

Legjobb válasz: semmi aggodalom ez normális. nekem is sokat fájdogált.

semmi aggodalom ez normális. nekem is sokat fájdogált.

Az mennyire normális hogy szülés után 4, 5 hónappal még mindig piros a császáros hegem?

Legjobb válasz: Kb egy év mire kifehéredik (nem csak a császáros heg), általában ez a minimum. Néha kell több is...

Kb egy év mire kifehéredik (nem csak a császáros heg), általában ez a minimum. Néha kell több is...
Engem más miatt mûtöttek de nekem is nagy hegem volt, dudoros pirosas és idõvel halványodott. -:)
Nekem 3, 5 éve volt a 2. császárom, és halványan még mindig rózsaszínes a heg.
1. császárom után nekem is piros és dudoros maradt a heg. Rá 2, 5 évre volt a második császár, akkor kivágták azt a csúnya dudoros részt és másodszorra szépen megcsinálták. Már alig látszik. A másodikat 1 éve szültem.

Szülés utáni szexnél normális az aktus után vérzés? Volt másnak is?

Most telt le a 6hét. Voltam a dokinál kontrollon, azt mondta minden rendben. Mikor mentem hozzá, már 3 napja nem volt vérzés. Aztán az együttlét után újra szivárogni kezdett, és azóta is még van. Nem vészes mennyiség, de vér, nem barna maszat. Normális ez így? És meddig lesz még?

Legjobb válasz: Nincs ilyen tapasztalatom, de bizonytalan eredetû vérzéssel nem érdemes packázni, szerintem hívd fel az orvosodat, és nyilván útbaigazít (megnyugtat), vagy azt mondja, hogy inkább megnézné, az a biztos...

Nincs ilyen tapasztalatom, de bizonytalan eredetû vérzéssel nem érdemes packázni, szerintem hívd fel az orvosodat, és nyilván útbaigazít (megnyugtat), vagy azt mondja, hogy inkább megnézné, az a biztos...
Én is így jártam, ráadásul fájt is. Elõször csak kicsit vérzett, azóta meg rendesen.Lehet, hogy pont megjött volna a menszeszem, vagy esetleg valami gond van. Ezt én is szeretném tudni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak. Szerintem várd ki a kb 1 hetet, mert nekem menszesz volt. Azóta elmúlt és újra voltunk együtt. Nem volt vérzés. És már nem is volt olyan kellemetlen. Dehát idõ kell hogy újra teljesen fájdalommentes legyen. Azért csak hajrá.

Szülés utáni szexnél normális az aktus után vérzés? Volt másnak is?

Most telt le a 6hét. Voltam a dokinál kontrollon, azt mondta minden rendben. Mikor mentem hozzá, már 3 napja nem volt vérzés. Aztán az együttlét után újra szivárogni kezdett, és azóta is még van. Nem vészes mennyiség, de vér, nem barna maszat. Normális ez így? És meddig lesz még?

Tizenhat hónapos kislányom leszokotta ciciről, rá három hétre megjött a vérzésem. Nagyon erős volt, mintha szülés után lennék, Super plus tampont három óránként cseréltem az első két napon. Ez ilyenkor normális?

Legjobb válasz: Ha szülés után most jött meg elõször, akkor szerintem normális. A szülés utáni elsõ pár vérzés még elég bõ, utána majd szépen rendezõdik. Én is beszereztem a szuper pluszt:-(

Ha szülés után most jött meg elõször, akkor szerintem normális. A szülés utáni elsõ pár vérzés még elég bõ, utána majd szépen rendezõdik. Én is beszereztem a szuper pluszt:-(
Igen normális. Nekem az elsõ 2 volt olyan mint a niagara. Még szerencse hogy itthon voltam mert hirtelen jött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!