Találatok a következő kifejezésre: Normális az, nincsen 1. unokatestvérem (1 db)

Normális az, hogy nincsen 1. unokatestvérem se anyai se apai oldalról, nincsen nagynéném, nincsen keresztanyám? És az normális hogy egyik nagybátyám se nősült meg?

Csak 2 nagybátyám van , és 1 nagyszül?m akiket ismerek a rokonságból , de velük se tartjuk a kapcsolatot.Nincs olyan rokonunk akikkel jóban lennénk.Bár tudom hogy ez enm az én hibám,de akkor is zavar ....

Legjobb válasz: Nem tudom, hány éves vagy. De miért nem próbálod meg Te magad felvenni a kapcsolatot velük? Biztos örülnének. Nem kell mindig a szülõk után menni ilyen ügyekben, mert késõbb nagyon megbánhatod és akkor már késõ lesz (tapasztalat).

Nem tudom, hány éves vagy. De miért nem próbálod meg Te magad felvenni a kapcsolatot velük? Biztos örülnének. Nem kell mindig a szülõk után menni ilyen ügyekben, mert késõbb nagyon megbánhatod és akkor már késõ lesz (tapasztalat).
Szia! Nekem sincs se keresztszülõm, se nagybácsi, se nagynéni, két nagymamám él (Persze anyut, aput leszámítva). Távoli rokonok vannak anyu részérõl vidéken, õket nem is ismerem. Apu részérõl összesen 5 vérszerinti rokonom van, ott is a "gyerekek" velünk egyidõsek, ennek ellenére sosem beszélünk. Teljesen másfajta értékeket képviselünk, mi családtervezõ fajták vagyunk, õk inkább bulizósak. Nem hiszem, hogy tudnánk mirõl beszélgetni, leszámítva az én fiaimat.... Van egy nõvérem, és mi felnõtt korunkra kerültünk közelebb egymáshoz, nekem van két kisfiam, neki egyelõre egy. De mi már most összetartásra neveljük õket. Éreztetjük velük, hogy mi mindannyian egy vérbõl valók vagyunk, hátha õk tartják majd a kapcsolatot egymással felnõtt korukban, esetleg jóban is lesznek. Nagyon remélem, mert nekem nagyon hiányoznak a rokonok. Jó, hogy az én fiaimnak van unokatestvére (remélem, lesz még :o)) De a lényeg: Én a helyedben megpróbálnám felvenni a kapcsolatot velük, hátha jóban lesztek, szerintem sokat számítana Neked is. Fõleg a nagymamáddal. Sok sikert! :o)
A kérdező hozzászólása: Hát a nagymamámat azért nem látogataom mert elég messze lakik tõlem az ország másik részében ráadásul szociális intézetben van.
Magyarországon van busz és vonat!! Szegény nagymama szarik rá mindenki . Kérjél pénzt anyádtól, vagy tegyél félre a fizudból és nézd meg a nagyanyádat, mert ha már nagykoru vagy és nem cselekszel akkor az már a te hibád lesz. Majd ha meghal az a nagymama eszedbe jut hogy megnézhetted volna. Az elsõ válaszolót nem kellett volna lepontozni. Mondott egy véleményt. Én is mondtam . Engem is lepontoztok??
Szerintem menj el a levéltárba, érdemes hidd el.Kutass! Nekem se sok rokonom van de velük azért viszonylag gyakran találkozom, és õk is vidéken laknak. Persze ezt apának is köszönhetem mert õ hozta össze az egyébként elég szétesett családot. Szóval szerintem kutass, és hozd össze acsaládodat, nagyon jó érzés lesz majd ottülni egy ebéden a rokonokkal;)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a teendő, hogyan tovább? (Részletek lent)

Családfámat kutatom (még az elején vagyok), és a következő lenne a kérdésem:
Csak plébánián lehet anyakönyvi kivonatokhoz hozzájutni levéltárakon kívül?
Úgy tudom, hogy apámat megkeresztelték, viszont ő megrögzött ateista. Engem ezen (és még néhány) okból már meg sem kereszteltek. Ezek szerint nekem hol maradt "nyomom" a születésemről?
És mi a teendőm, ha pl. valamelyik ősömet nem keresztelték meg, és nincs nyoma semmilyen plébánián? Akkor hogyan tovább, hol bukkanhatnék a létezésének nyomára?

7

Családi nevem Kajzinger Zsuzsanna Ildikó. A Kajzinger név honnan származik?

7

Hogyan vegyem rá az apát hogy engedélyezze külföldön élést gyermeke számára?

Már nem élünk együtt.
A gyermeke felől alig érdeklődik, azóta mióta konkrétan rákérdeztem hogy engedélyezi e vagy sem hogy legalább had járhasson óvodába a gyermek külföldön azóta az interneten 1 mondatot nem írt.
Persze előtte megírta hogy nem hajlandó együtt működni.
Most ilyenkor mit tegyek?
Nekem egyenlőre itt az otthonom, itt vagyok terhesen és azt szeretném ha gyermekem is továbbra is velem maradna úgy mint 4 éven keresztül eddig is.

14

Mit csináljak? (bővebben lent)

Tesómmal néha verekszünk és véletlen megkarmoltam az arcát de nem szeretném ha mások tudnák hogy én volta,mit csináljak?

2

Hogy érjem el hogy a szüleim megengedjenek dolgokat? (több lent)

13 éves vagyok, és esténként szoktak lenni nem bulik hanme ilyen összejövetelek, és sose engednek el, mert sötét van, meg 13 vagyok...mit csináljak hogy elengedjenek? :/

10

Mit tegyek, ha már nem érzem olyan fontosnak magam?

az apukám és anyukám 3 éve elváltak. apa azóta újraházasodott, és fontosabb neki a felesége, akit én gyűlölök, mint én... és elegem van már ebből, pedig azt mondja én vagyok az első. de szerintem ez nem így van. az anyámmal nem tartom a kapcsolatot... mert régen összeakart ugrasztani a párommal, szerencsére nem sikerült neki, mindenféle hazugságot kitalált... itt vagyok egyedül, és teljesen magányosnak érzem magam, mit lehet ebben az esetben tenni? azért egy gyereknek szüksége van a szüleire, és lelkileg már totál kész vagyok...

8

Szerdán este derült ki hogy nekem van egy rokonom aki papámnak (apukám ágáról) a testvérének a fia és neki még van egy 7. -es lánya Nekem az milyen család tag?

4

A másodunokatestvérem gyemeke még közeli rokonnak számit? Egyáltalán mi számit távolabbi rokonnak?

12

Ki az asszony? Csak aki házas? Ha elvált az asszony akkor mi lesz az új megnevezése? Nő? Vagy ha már volt férjnél, marad az asszony elnevezés?

10

Akiknek a vezetéknevük valamilyen nemzetíség név, pl: Orosz, Németh, Szerb, Horváth, Czigány, Török, stb. , azoknak tényleg olyan nemzetíségű ősei voltak?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!