Találatok a következő kifejezésre: Normális az, egy 6 és fél (3 db)

Normális az, hogy egy 6 és fél éves gyerek nem tud egyedül fürdeni, fogat mosni, wc-zni, stb? Mit tegyek, hogy jobb legyen a kapcsolat?

A páromnak van egy 6 és fél éves fia, és semmit nem csinál meg egyedül, amire elvileg képes lenne. Még azért is könyörögnöm kell, hogy felöltözzön egyedül.Nekem még nincs saját gyerekem és sajnos nemtudom mi normális és mi nem, csak azt tudom, hogy bármit teszek az neki nem jó.Soha nem szidom le, inkább kedvesen megkérem.Próbáltam közös programot is szervezni, de amit én találok ki az a gyereknek nem tetszik.Állítólag szeret, de én ezt csak akkor érzem ha akar v.mit.Próbáltam beszélni a párommal is de ? nem látja a problémát.Igaz nem sokat van a gyerekkel(inkább dolgozik v. mit ha itt a gyerek).De ha eggyütt vagyunk 3-an akkor én nem számítok mondhatni útban vagyok.Ez minden hétvégén igy van.Mit tegyek, hogy ez változzon.Nagyon szeretem ?ket, de így nem birom sokáig.Nem akarok a cselédük lenni.

Legjobb válasz: Egy gyerek mindig próbálgatja, hogy meddig "mehet el" egy felnõttnél. Lehet, hogy az elején sok mindent megengedtetek neki (a jó kapcsolat kialakítása miatt), és ezt szokta meg. A párodnak a gyerekkel kellene foglalkoznia, mert elvileg, hozzá érkezik a hétvégére. Érdemes lenne az anyukával (õszintén) beszélgetni, hogy otthon õ ennyire kiszolgálja a gyereket, vagy csak veletek szórakozik.

Egy gyerek mindig próbálgatja, hogy meddig "mehet el" egy felnõttnél. Lehet, hogy az elején sok mindent megengedtetek neki (a jó kapcsolat kialakítása miatt), és ezt szokta meg. A párodnak a gyerekkel kellene foglalkoznia, mert elvileg, hozzá érkezik a hétvégére. Érdemes lenne az anyukával (õszintén) beszélgetni, hogy otthon õ ennyire kiszolgálja a gyereket, vagy csak veletek szórakozik.
Szia! Én a Te helyedben: elsõsorban a párommal tisztáznám az én helyemet a kapcsolatban. Az nagyon dicséretes, hogy Te "minden hétvégén" programot csinálsz az õ kedvükért, de tõled ki kérdezi meg mire vágysz. Tehát, elõször a pároddal tisztázátok, hogy mennyire vagy te az õ életébe, vagy csak egy rossz házasságból lépett ki, és most a te segítségeddel probál erõt gyûjteni. Hasonló helyzetben vagyok/voltam, azért vagyok ilyen okos! Nem biztos, hogy a gyerekben és az anyukájában van a hiba. Talán a párod nem vált el lélekben az elõzõ családjától.Sok sikert!
Szia! Az én kerersztfiam 3éves lesz de ezt mind már egyedül csinálja amit leírtál
Elõszõr is, ne magadat hibáztasd, úgy tûnik Te mindent megtettél, hogy jó kapcsoaltot alakíts ki a párod gyermekével.Másodszor:ez a gyerek el van kényeztetve semmi más baja nincs:-).Vagy abszolút nem foglalkozik vele az anyukája.Egy gyereket fogozatosan kell az önállóságra nevelni, késõbb az ovoda is erre tanítja.Megtudná csinálni a párod gyereke is, de miért ne használjuk ki akit ki lehet:-)gondolja õ. Asszem az elsõ dolog amit tehetsz, hogy leülsz a pároddal beszélgetni a gyerekrõl.A többi sajnos az õ hozzáállásán múlik. Ja, és ott van még a gyerek anyja.Nem lehet, hogy õ neveli ellened a gyereket?És anyucival sem ártana a párodnak beszélni miután ti beszéltetek, hogy kicsit hagyja önállósodni a kisfiát, vagy kezdje már el nevelni ha eddig még nem tette volna:-).
Szerintem egyszerûen féltékeny. Az ugyan nem derül ki, hogy anyukájánál mit tud megcsinálni, de egy ilyen új kapcsolatban a gyerek pozíciója mindig megsérül, vagy õ hiszi azt, hogy megsérült. Azt akarja, hogy foglalkozzanak vele, mert úgy érzi, apa már mást szeret helyette. Kérdezd meg a párod, elõtted hogyan telt a napjuk kettesben. Egyébként ajánlom a szakirodalmat: Fischer Eszter: Modern mostohák - A páromnak gyereke van, Saxum, 2005.
teljesen normális az összes okostelefont naponta kell tölteni.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ :)
nekem is 4S 16 GB-om van és nekem is kb ennyit bír, bár az enyém 1, 5 éves :D
A kérdező hozzászólása: Most is 2, 5 órája használom és 60 % on van se kb 1 órát wifizek meg játszók is szerintem hamar lemerul ma is kb 6 órát fogja bírni amúgy neked milyen ios van rajta ??! :)
6.1.3
Sajnos az iPhonoknak elég gyenge az aksijuk. De lehet venni hordozható akkumlátort, én is ilyennel használom. Nekem ilyenem van: iPhone 4S; 16GB; iOS 6.1.3

Milyen pelenkát javasoltok 6 hónapos 8 és fél kg, 65cm-es fiamnak? Akármit veszek (Libero, Pampers, Babylove) egyik sem jó neki, nincs normális átfedés, legalábbis az ő pociján.

Persze tudom, kicsit ducibb a lelkem, de ez így nem jó,3-4 óra alatt gyakorlatilag átnedvesedik a ruhája az oldalánál.

Legjobb válasz: Ha nem találsz megfelelõ pelust, akkor ne várd ki a 3-4 órát, hanem cseréld le sûrûbben a pelenkát. Egyébként nálunk is a tescos lila csomagolású pelenka tartja legtovább a nedvességet!

Ha még a 7-14-ig pelust használod, de "szûknek" érzed, válts a 9-18-igra. A barátnõmnek is mindig váltani kellett az alsó határok elérésénél. Megéri, mert egyszer úgyis bele fog nõni, ha nem válna be. De szerintem jó lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket, már csak azt nem tudom, mihez kezdek az 1 csomag Pamperssel, meg Babyloveval.
Ha nem találsz megfelelõ pelust, akkor ne várd ki a 3-4 órát, hanem cseréld le sûrûbben a pelenkát. Egyébként nálunk is a tescos lila csomagolású pelenka tartja legtovább a nedvességet!
a tescos pelus nagyon jo én azt hittem hogy nem lessz jo de tévedtem. Eddig liberot használtunk és a párom javaslatára ki probáltuk a tescosat, ez bisztos jo lessz a picidre
Szió! Az én lányom is 6 hónapos, 8 kg, 68 cm, és a Huggies-t használjuk, a 3-ast. Bár hamarosan a 4-esre váltunk. Ami miatt nagyon szeretem a Huggiest, az a gumírozott derék (végig a pántokig) és a cuki, Micimackós minta. Ebbõl nekünk még sosem csorgott ki semmi. A Pampersbõl és a Libero-ból viszont többször is. Mindenki az ára miatt nem próbálja ki, pedig a 78-as kiszerelésû 3-as akcióban 3.000.- forintba kerül (akción kívül 3.600.-) és havonta 1x mindig van valahol kedvezmény. (A Pampers ackióban is 3.500.- körül van.) Egy próbát megér. Zita
Nálunk van ez a Schlecker nevû drogéria, és abban is van ilyen saját márkás pelenka, mint a Dm-ben meg a Rossmannban.Nekünk nagyon bevált és árban is jó.
A Tesco színes pelussal én is nagyon meg vagyok elégedve, még nem volt baleset, sot, miota elfogyott a Pampers, éjszakára is azt használom 7 hónapos kisfiamnak. A hátsó része elasztikus, így tényleg jobban áll a kis pocakos babámnak. Ami még nagyon bevált, az a Happy márkáju pelusok, ezt a kettot használjuk. Egyébként ne aggódj, ha majd kúszni, járni kezd, változik a testalkata.
Szia, az én manóm 3 hónapos, 7, 5 kg és 64 centi. Nálunk bevált a pampers és a dm pelenka is, most térünk át a 3as méretrõl a 4-esre. Esetleg próbáld a 4-es méretû DM pelenkát, és húzd meg jó szorosra a hasán.
A kérdező hozzászólása: Régebben a kéket próbáltuk, hát nagyon mûanyag volt, de a lilát dícsérik többen is, akkor most megpróbáljuk azt is.Köszi.
A kérdező hozzászólása: Szia, azt elfelejtettem írni, hogy mindegyikbõl a Maxi-t használjuk, 7-14 vagy 7-18 kg-ig van méretezve.Mindig is elõbb kellett váltanunk 1-2 kg-val, mint ami rá volt írva, de ez most nagyon nem jó.Bízhatok benne, hogy lassacskán elkezd forgolódni, felülni, és akkor kicsit kisebb lesz a pocija?
Elõzõ vagyok. Nem hiszem, hogy márka gondok lennének. Nagyobb "teljesínény" kell a pelustól, amit nagyobb mérettel érsz el. Sok sikert!
Írd meg, hogy melyik városban laksz hátha jelentkezik valaki érte.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a segítséget.Vidéki vagyok, Celldömölkhöz közel, Vas megye.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!