Találatok a következő kifejezésre: Normális az, egy 6 és (25 db)

Normális az, hogy egy 6 és fél éves gyerek nem tud egyedül fürdeni, fogat mosni, wc-zni, stb? Mit tegyek, hogy jobb legyen a kapcsolat?

A páromnak van egy 6 és fél éves fia, és semmit nem csinál meg egyedül, amire elvileg képes lenne. Még azért is könyörögnöm kell, hogy felöltözzön egyedül.Nekem még nincs saját gyerekem és sajnos nemtudom mi normális és mi nem, csak azt tudom, hogy bármit teszek az neki nem jó.Soha nem szidom le, inkább kedvesen megkérem.Próbáltam közös programot is szervezni, de amit én találok ki az a gyereknek nem tetszik.Állítólag szeret, de én ezt csak akkor érzem ha akar v.mit.Próbáltam beszélni a párommal is de ? nem látja a problémát.Igaz nem sokat van a gyerekkel(inkább dolgozik v. mit ha itt a gyerek).De ha eggyütt vagyunk 3-an akkor én nem számítok mondhatni útban vagyok.Ez minden hétvégén igy van.Mit tegyek, hogy ez változzon.Nagyon szeretem ?ket, de így nem birom sokáig.Nem akarok a cselédük lenni.

Legjobb válasz: Egy gyerek mindig próbálgatja, hogy meddig "mehet el" egy felnõttnél. Lehet, hogy az elején sok mindent megengedtetek neki (a jó kapcsolat kialakítása miatt), és ezt szokta meg. A párodnak a gyerekkel kellene foglalkoznia, mert elvileg, hozzá érkezik a hétvégére. Érdemes lenne az anyukával (õszintén) beszélgetni, hogy otthon õ ennyire kiszolgálja a gyereket, vagy csak veletek szórakozik.

Egy gyerek mindig próbálgatja, hogy meddig "mehet el" egy felnõttnél. Lehet, hogy az elején sok mindent megengedtetek neki (a jó kapcsolat kialakítása miatt), és ezt szokta meg. A párodnak a gyerekkel kellene foglalkoznia, mert elvileg, hozzá érkezik a hétvégére. Érdemes lenne az anyukával (õszintén) beszélgetni, hogy otthon õ ennyire kiszolgálja a gyereket, vagy csak veletek szórakozik.
Szia! Én a Te helyedben: elsõsorban a párommal tisztáznám az én helyemet a kapcsolatban. Az nagyon dicséretes, hogy Te "minden hétvégén" programot csinálsz az õ kedvükért, de tõled ki kérdezi meg mire vágysz. Tehát, elõször a pároddal tisztázátok, hogy mennyire vagy te az õ életébe, vagy csak egy rossz házasságból lépett ki, és most a te segítségeddel probál erõt gyûjteni. Hasonló helyzetben vagyok/voltam, azért vagyok ilyen okos! Nem biztos, hogy a gyerekben és az anyukájában van a hiba. Talán a párod nem vált el lélekben az elõzõ családjától.Sok sikert!
Szia! Az én kerersztfiam 3éves lesz de ezt mind már egyedül csinálja amit leírtál
Elõszõr is, ne magadat hibáztasd, úgy tûnik Te mindent megtettél, hogy jó kapcsoaltot alakíts ki a párod gyermekével.Másodszor:ez a gyerek el van kényeztetve semmi más baja nincs:-).Vagy abszolút nem foglalkozik vele az anyukája.Egy gyereket fogozatosan kell az önállóságra nevelni, késõbb az ovoda is erre tanítja.Megtudná csinálni a párod gyereke is, de miért ne használjuk ki akit ki lehet:-)gondolja õ. Asszem az elsõ dolog amit tehetsz, hogy leülsz a pároddal beszélgetni a gyerekrõl.A többi sajnos az õ hozzáállásán múlik. Ja, és ott van még a gyerek anyja.Nem lehet, hogy õ neveli ellened a gyereket?És anyucival sem ártana a párodnak beszélni miután ti beszéltetek, hogy kicsit hagyja önállósodni a kisfiát, vagy kezdje már el nevelni ha eddig még nem tette volna:-).
Szerintem egyszerûen féltékeny. Az ugyan nem derül ki, hogy anyukájánál mit tud megcsinálni, de egy ilyen új kapcsolatban a gyerek pozíciója mindig megsérül, vagy õ hiszi azt, hogy megsérült. Azt akarja, hogy foglalkozzanak vele, mert úgy érzi, apa már mást szeret helyette. Kérdezd meg a párod, elõtted hogyan telt a napjuk kettesben. Egyébként ajánlom a szakirodalmat: Fischer Eszter: Modern mostohák - A páromnak gyereke van, Saxum, 2005.
nem de mibõl lett négyes
Nem normális dolog. Milyen büntetést kaptál? :S
Mi értelme van a jegyre menni? Oké késõbb felvételi az oké. De ha vki kitünõ ellenben semmit se tud, amíg tudni kell, mert kérdezhetik tudja utána többé nem??? Plusz ezzel hogy bünti mert csak jó, hát én ettõl falnak mentem. pl fizikából 3as lettem ohm törvényét ma is tudom...:) közgáz vonal mellett, 7évvel az érettségi után...
Én ezt szép bizonyítványnak tartom. Annyi, hogy a töri és a német épp fontos tárgyak, tehát abból kéne 5-ösnek lenni, de azért büntit nem kéne adni érte, fõleg mivel ez csak a félévi...
nem normális ....ha ez van akkor nem hagynak gyerekkort szegénynek...rátukmálják a tanulást...nem kéne
Szerintem eleve rossz dolog ilyenért büntetni, hacsak valaki nem azért kap "rossz" jegyet (a négyes az én szememben nem az amúgy), mert tényleg lusta vagy elhülyéskedte. Én nem várnám el a gyerekemtõl, hogy tiszta kitûnõ legyen, csak hogy tegye meg, ami tõle telik, és mellette még éljen is, és boldog legyen.
nekem most 7.-ben lett 2db 4-em (infó etika) és a szüleim meg voltak velem elégedve és én nem (pontosabban mind a kettõt hülyeségen szúrtam el)
Mindenki máshogy gondolja ezt. Engem szüleim nem büntettek meg amikor 6. osztályos voltam és év végén pótvizsgára buktam földrajzból. Most pedig jogi egyetemre járok.
hát nemtom.inkább azon van a hangsúly szerintem ahogy más is mondta hogy 2 fontos tárgyból van négyese.
A kérdező hozzászólása: Az a büntetés hogy nem találkozhatok egyik barátommal se és csak este 6 tól 8 ig gépezhetek.
Nem büntetném meg, bár a lányom amióta suliba jár azóta kitûnõ. Ha lennének négyesei, hármasai én nem szidnám le. :-) Persze azért jó, hogy nem szakad meg, és mégis kitûnõ pedig mindig kikapcsolódik, bulizgat :-) 35.N
Nem normális, velem is ezt csinálták. Elvették a gyerekkorom, olyan iskolába kényszerítettek, ahol utáltam a fél osztályom (8 osztályos gimibe jártam és 4 év után el akartam menni egy jobb gimibe, se nem engedték a szüleim)... 8-asként, mikor bioszból 4-esre feleltem, 1 hétre elvették az internetem... 14 éves gyereknek... Igaz, ma már egyetemre járok, de ezt el tudtam volna érni úgy is, ha nem zárnak be, mint egy állatot. Ha olyan erõsködõk, akaratosan és fafejûek a szüleid, mint az enyémek voltak, sajnos nem tudsz ellenük semmit sem tenni. Azért próbáld úgy élni az életed, hogy ne menjen rá a tanulásra az összes emberi kapcsolatod, mint nekem.
Pedagógus vagyok és szülõ. Nem büntetném a gyerekem egy ilyen bizonyítvány miatt, ugyanis ez szép eredmény. Gratulálok! Nagyon könnyen ki is tudod javítani tanév végére. Milyen büntetést kaptál?
Én hatodikban kitûnõ voltam de félévkor volt egy négyesem és szépen megbüntettek ért :D most nyolcadikban 3 hármas és 5 négyes lett és nem érdekli õket :D
A kérdező hozzászólása: Informatika, Történelem, Német.
én általánosban szinte végig kitûnõ voltam. mi lesz középsuliba majd?
teljesen normális az összes okostelefont naponta kell tölteni.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ :)
nekem is 4S 16 GB-om van és nekem is kb ennyit bír, bár az enyém 1, 5 éves :D
A kérdező hozzászólása: Most is 2, 5 órája használom és 60 % on van se kb 1 órát wifizek meg játszók is szerintem hamar lemerul ma is kb 6 órát fogja bírni amúgy neked milyen ios van rajta ??! :)
6.1.3
Sajnos az iPhonoknak elég gyenge az aksijuk. De lehet venni hordozható akkumlátort, én is ilyennel használom. Nekem ilyenem van: iPhone 4S; 16GB; iOS 6.1.3

Normális dolog, ha egy 6-7 éves gyereket a szülei elengednek egész napra egyedül játszani a barátokkal olyan helyen ahol nagyon sok autó közlekedik és az sem gond, ha nem megy haza ebédelni?

Már lassan magamat érzem furcsának ,mert alig páran vagyunk anyukák a környékünkön,akik az 5-6-7 éves gyerekeinket még nem engedjük el szül?i felügyelet nélkül .

Legjobb válasz: Eszembe nem jutna ilyen, nem engedném el, mert még kicsi és csúnya világot élünk. Bármikor megtörténhet a baj. Ne az utca hanem én vigyázzam és neveljem a gyerekemet, akit mindennél jobban féltek. És ez nem azt jelenti, hogy nem adok neki szabadságot, és nem fogom elengedni a kezét, de nem ebben a korban. Szerintem ez szülõi felelõtlenség!!

Eszembe nem jutna ilyen, nem engedném el, mert még kicsi és csúnya világot élünk. Bármikor megtörténhet a baj. Ne az utca hanem én vigyázzam és neveljem a gyerekemet, akit mindennél jobban féltek. És ez nem azt jelenti, hogy nem adok neki szabadságot, és nem fogom elengedni a kezét, de nem ebben a korban. Szerintem ez szülõi felelõtlenség!!
Ugyan már. A 30-40 éves korosztály is így nõtt föl, és mégis emberek lettek belõlük. Azt aláírom, hogy ma már több autó van, és veszélyesebb a világ, de ha több generáció fel tudott így nõni, akkor a mai gyerekek is fel fognak tudni. Annyi a lényeg, hogy meg kell tanítani a gyereket az alapvetõ szabályokra. Pl nem szaladsz ki az úttestre, nem fogadsz el senkitõl semmit, és bármi gond van, hazajössz. Persze azt is megértem, ha valaki nem szívesen engedi el az ilyen idõs gyerekét, de lassan ott tartunk, hogy a 15 éves gyereket se engedik ki a lakásból felügyelet nélkül. (Úgy érzem nagyon le fognak itt páran pontozni, de nem baj)
A gyerkek nem olyan hülyék, mint ahogy manapság a köztudatban él. Nem halnak meg a játszótéren, ha nincs téálló burkolat és nem halálos a fáramászás sem. Alapvetõen ha valóban van olyan gyerek, aki irányítja a bandát és vigyáz rájuk akkor nincs nagyob veszélyben, mint veled. Vagy megfordítva, meletted is történhet baj, ugyanúgy elüthetik, mert pl éppen álmos vagy és nem figyelsz.
Attól is függ hol laksz.Mi pl. Budaörsön, itt a gyerekek egész napokat elvannak az erdõben, a hegyen, bicikliznek....6-7 évesen az enyémek is mennek. Sokszor csak hazaszülnak, hogy valamelyik barátjuknál esznek, vagy csomagolnak reggel szendvicset és bringáznak. Lb csak akkor nem engedem õket, ha quadoznak a nagyobbak. Akkor haza kell jönniük, vagy hívni az apjukat, vele mehetnek
Szerintem nem normális. 5 éves múlt a nagyobbik fiam. Nem tudom, hogy 1-2 év múlva milyen lesz, de jelenleg iszonyúan szeleburdi, fõleg ha a barátaival van, akkor se lát, se hall. Pl. tegnap edzés után a parkolóban simán elrohant a kocsi mellõl, amikor meglátta az egyik barátját, akinek mutatni akart valamit. Én a kicsit kötöttem be a másik oldalon, így csak a kiabálását hallottam, meg egy fékezést, mert pont jött egy autó (nem lett baj, csak mindenki megijedt, a sofõr is). Elõtte 5x mondtuk el egy másik anyukával, hogy csak a járdán játszhatnak, az úttestre nem mehetnek ki. Amúgy tudja is, amikor sétálunk, mindig megáll az úttest elõtt, de olyankor, amikor izgatott lesz valamiért, egyszerûen elfelejti ezeket a szabályokat. Amúgy engedem fára mászni és felfedezni, nem fogom a kezét, de azért a szemem mindig rajta tartom. És az, hogy nem megy haza ebédelni, különösen gáz, szerintem! 1-1x nincs gond, ha a másik szülõvel is meg van beszélve, hogy ott ebédel a gyerekem, de gondolom itt nem errõl van szó...
Nem
Én 15 éves vagyok, de öt-hat évesen engem is engedett anya ki a játszótérre egyedül. Való igaz, hogy az ablakból látott, és kocsik nem járkáltak arra, de kint voltam, és felnõttem, és néhány esésen kívül semmi bajom nem lett.:) Mondjuk, ha forgalmas környékrõl van szó, ahol sok az autó, oda én sem engedném egyedül a gyerekem.
40/N Én 2 éves koromtól, gyakorlatilag amint járni tudtam, az utcán nõttem fel. Egy szülöm volt, s általában mindig dolgozott, így sokat voltam egyedül. 2-3 évesen már bandáztunk. Ahol épp voltunk, ott kajáltunk. 6 évesen egydül mentem a közeli városba busszal, anyám csekkeit befizetni 7 évesen lovaskocsiba kapaszkodva közlekedtünk, autó akkoriban kevés volt. 8-9 parittya, csúzli volt a játékszerünk. 11-12 évesen már jogsi nélkül, simsonnal száguldoztunk. Felnõttem, és szigorúan, túl féltve nevelem a gyerekeimet.
Akk most egy ovis nagy szerelemröl van szo?
A kérdező hozzászólása: nemtudom az is lehet...
Elég kevés, ez van, ezen nem tudsz változtatni.
A kérdező hozzászólása: es ha valami tesztoszteronszint novelot szednek?
de lehet ám! Szerintem tesztelj nyugodtan! Van, hogy már a mensi alatt megjelenik a domináns tüszõ!!!
persze, szaporítsatok csak felelõtlenül, ráadásul úgy, hogy szart se tudsz a témáról.
Ha nem értesz hozzájuk hogy mikor és hogyan kell pároztatni akkor ne csináld, mert ezzel nekik okozol rosszat és fájdalmat!! Ráadásul minek szaporítani õket, az is lehet hogy nem is illenek össze és beteg kishörik lesznek! Mit teszel majd a sok-sok kis hörivel? Ebbe belegondoltál már? Ne pároztasd õket. Amúgy meg tudni kell hogy a lány hörcsög mikor termékeny, akkor kell és csak akkor. De tényleg, ne tedd õket össze, mert még nagyobb baj is lehet, a hörik nem tûrik meg egymást, bármelyik pillanatban végzetes sebeket ejthetnek egymásnak, kinyírhatják egymást. Ugye te se akarod, hogy ez megtörténjen?
Ne paroztasd oket. Agyon is verik egymast, ha a lany nem tuzel, a fiy meg hajtja. Kulonben is, rengeteg a torpehorcsog, hova teszed utana?
Eddig miert voltak kulon?
A kérdező hozzászólása: pároztatni akarom õket .hogyan kell??
A kérdező hozzászólása: Van nekem egy fiú hörcsögöm, az unoktaesómnak meg lány de õk ezen a héten jöttek haza külföldröl..(õk hollandiába laknak) Gondoltuk megpróbáljuk õket pároztatni..
6 hónaposan a nõsténynek már becsontosodott a medencéja NEHOGY PÁROZTASD MERT MEGHAL!!!

A vizeletemben emelkedett a fehérjeszint, vérnyomásom normális és csak a lábam dagad. Ez is már toximia? Az előző négy babával is dagadt a lábam az utolsó 6-8 hétben, de nem emlékszem, hogy fehérjeszint emelkedett volna. Egy 35. hetes anyuka

Legjobb válasz: Méresd meg újra a fehérjeszintet. Nálam egyetlenegy magas érték volt laborban, utána állandóan a vérnyomásomat mérették, de az ismétléseknél már negatív lett a fehérje, szóval ott valamit elszúrtak... Hátha NÁlad is csak ennyi!

Méresd meg újra a fehérjeszintet. Nálam egyetlenegy magas érték volt laborban, utána állandóan a vérnyomásomat mérették, de az ismétléseknél már negatív lett a fehérje, szóval ott valamit elszúrtak... Hátha NÁlad is csak ennyi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!