Találatok a következő kifejezésre: Normális az, az embernek (367 db)

Normális az az ember aki azert elválik hogy kizárhasson a későbbi haszonból? (ráadásul van 2 kisgyermekünk 4 és másfél éves)

Legjobb válasz: Ez nem normális, de tényleg ez lenne az ok? Érthetetlen, hogy ezért válik valaki. Más lehet a háttérben, csak azt nem tudod, vagy nem mondja meg. Azt sem mondanám, hogy könnyû erre fogni, mert nem könnyû. Ilyen eszement indokot...!?

Ez nem normális, de tényleg ez lenne az ok? Érthetetlen, hogy ezért válik valaki. Más lehet a háttérben, csak azt nem tudod, vagy nem mondja meg. Azt sem mondanám, hogy könnyû erre fogni, mert nem könnyû. Ilyen eszement indokot...!?
Az ember azért vállik mert már nem müködik a dolog 2 ember között. Ha eldönti hogy õ vállni akkar bármiért akkor kezd el agyalni az anyagiakon és ilyemkor jelentik ki (föleg férfiak) hogy ök nem osztoznak a pénzen. Persze errõl a bíroság dönt nem ök.
Magyarul bele ültél a jóba, de cserébe a férjednek vannak elvárási, amit Te nem akarsz teljesíteni Nem mind arany, ami fénylik... Erre is gondolhattál volna, amikor csak a pénzt nézted...
A 8.26. nem tudom hol él, de nem Magyarországon , az biztos. Váláskor soha nem a nõ kerül kiszolgáltatott helyzetbe, hanem mindig a férfi. A nõk még a gyatyát is leakarják húzni róluk. Nem biztos, hogy a férjed a hibás, neked is benne van a kanalad, ha válni akar. Lehet, hogy csak a pici gyerekkel törõdsz, a házasságoddal pedig nem!
-Mondta neked a férjed, hogy emiatt (haszonból kizárni) akar válni, vagy ezt csak te gondolod egy kis rosszindulattal? (Mert így jobban hangzik, hogy miért is akar válni...) -Miért hivatkozol a két kisgyerekre? Akkor a te hibáid -amik a házasság megromlásában neked felróhatók-, nem számítanak, vagy mi?
"gondolom arra gondolsz h esetleg meghalnak a szülei és nem szeretné, h részesülj az örökségbõl, v vállalkozást indít be és abból lesz haszna....stb " Az örökség házasságon belül is külön vagyonnak számít, ezért felesleges papírt íratnia.
nem
Jaj, hagyjuk már ezt a dumát! Szerintem arról van szó, hogy a kérdezõ férje lelépett (vagy õ maga a férj), és az esélyeit latolgatja. 1. A feleség semmit nem örököl automatikusan, csak ha így szól a végrendelet, amit ugye a férj nem megírni, ha nem akar pénzt adni a nõnek. Mindent a gyerek örököl, a feleségnek haszonélvezeti joga van, ami viszont erõsebb, mint a tulajdonjog. 2. Közös bankszámlán lévõ pénz arányos része a feleségé, akkor is, ha a férj többet keresett, vagy a feleség egyáltalán nem. Ez örökléskor és váláskor is így van. 3. Házassági szerzõdés nem házasságkötés elõtt van? Amúgy semmi értelme, mert a házasság elõtt szerzett vagyonról rendelkezik, ami tök fölösleges, mert a magánvagyon nem válik közössé, 15 év házasság után sem. (Kivéve a szokásos mértékû mindennapi életvitelt szolgáló tárgyak, pl. porszívó, az is csak 15 év tán, ugyan ki fog egy 15 éves porszívón vitatkozni?!) A 4. A házassággal vagyonközösség jön létre, a közösen szerzett javak 50-50%-ban illetik a feleket (váláskor), akkor is, ha az egyik fél többet keresett vagy a másik egyáltalán nem. Szerintem ezt a házassági szerzõdés sem befolyásolhatja, hiszen egy törvényt szerzõdéssel nem lehet felülírni. Szerintem. Mindettõl eltekintve, szerint tök mindegy, miért akar válni az állítólagos férj, ha válni akar, NEM SZERETI a feleséget. Én biztosan nem akarnék olyan férfival élni, aki nem szeret.
gondolom arra gondolsz h esetleg meghalnak a szülei és nem szeretné, h részesülj az örökségbõl, v vállalkozást indít be és abból lesz haszna....stb természetesen nem normális, én is ismerek ilyen embert, valamelyest biztos h együtt jutottatok idáig és a "jóból" meg egyedül akar részesülni, sajnos egyre jellemzõbb emberi tulajdonság és sajnálom h az ilyen még a gyerekeire se gondol...erre szokták mondani, h költse a pénzét gyógyszerre
Ügyvédet kellene fogadnod, ha most nincs pénzed, akkor a helyzet ismeretében tudja, hogy késõbb lesz, egyelõre kisebb összegért is elvállal téged. Sajnos mindig mondom, hogy a nõk helyzete rossz ebben az országban, nincsen biztosítva a gazdasági önállóságuk! Válásnál kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek.
és olyanra nem gondoltál h megvédeni akar?olyan céget alapít amivel a teljes vagyonával felel ha házastársak vagytok akor gyakrolatilag a te részedet is bukhatja. szoval megvédeni akar csak. persze nem biztos de ezis lehetõség. mért kell mindig a legszemetebbnek hinni?
A késõbbi haszonhoz neked mi közöd? Nem te dolgozol meg érte. Gyerektartást meg nyilván fogsz kapni. A pasi nem a gyerekeket akarja kizárni, hanem téged.
Ha olyan jól keres a férjed, akkor a gyerektartásból is vígan megélsz. Ha el akar válni, akkor el is fog. Legfeljebb minnél tovább húzod, annál szarabb lesz a gyerekeknek, hogy látják az egész procedúrát amíg felnõnek. Ha hamar túl lesztek rajta, akkor õket is megkíméled egy töréssel.
Szerintem már elég sok fogalmaasban tetted fel ugyanezt a kérdést: 1. Ha a férjed válni akar, akkor el fog válni, akár akarod, akár sem. 2. Ne irj alá semmilyen lemondó nyilatkozatot, hanem menj be a birósági panasznapra és ott érdeklödj. 3. NE tegyél fel még több kérdest ugyanahhez a témához, mert akkor sem kapsz más a válaszokat.
Normálisnak normális, hiszen amikor az ember ésszerûen cselekszik, az normális, és õ biztos tudja, miért teszi ezt, minden bizonnyal megvan rá az oka. Hogy korrekt dolog-e? Azt már nektek, kettõtöknek kell tudni, még az is lehet, hogy az. Az elõttem szólók vázolták nagyjából, hogy mikor lehet erre valakinek nyomós oka, és akkor tök korrekt.
Egyetértek a 6.18.-al. Ismernünk kellene a férj indokait is. Váláskor a gyerekeket szinte mindig az anyánál helyezik el. A férj pedig fizethet. Ezt nyilván a férj is tudja. Ha mégis a válás mellett dönt, akkor komoly oka lehet erre,
Az elsõ válaszoló nagyon határozottan egy nem-et válaszolt. Én a választ körülményektõl függõvé teszem. Ha feltételezzük hogy a "haszontól elszakított" házastárs normálisan viselkedik, nem szórja a pénzt, akkor egyetértek az elsõvel. Ha viszont igenis elpazarol komoly összegeket a közös vagyonból, akkor egyet kell értenem a válni akaró féllel, minél súlyosabb a helyzet, annál inkább. Mert én se akarnám pénzelni, ha mondjuk játékszenvedélye van és elmegy rá a pénzünk... És ilyen esetben a "ráadásul van 2 kigyermek" az pedig egy érv a válás mellett! Nehogy már a gyerekre szánt pénzt is eljátsza! Tehát családon belüli pénzmozgások ismeretének hiányában nem lehet erre precíz választ adni. Biztos vagyok benne, hogy nem a válni akaró fél él a másik vagyonából...
Házasságban ennek nem kellene felmerülnie, de gondolom a férjed sok rémtörténetet hallott és ezért ez a reakció. Ne vedd személyes sértésnek, rengeteg az ocsmány válás, aminek többnyire a szenvedõ alanyai férfiak. Én nõ vagyok, mégsem mennék férjhez soha házassági szerzõdés nélkül. Ami az enyém, az az enyém. Ilyen szerzõdést most is írhattok, hogy mi kié, talán ezt felajánlhatnád, így nem kell a késõbbi kellemetlenségektõl tartani egyikõtöknek sem, és a válás máris feleslegessé válik.

Normális az ilyen ember? A többi lent.

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Az askon keresel normális embert?

Az askon keresel normális embert?
Hm ki lehet az a Pista?:D

Normális az ilyen ember?

Szobatársam megtudta,hogy a kezel?orvosunk zsidó.Mióta megtudta,azóta meg?rült,hogy hogy lehet ilyen emberre betegeket bízni,ki kéne r?gni innen ezt a kuruzslót-ezt mondta,meg hogy neki ne zsidó orvosokat küldjenek.A doki tiszta jófej,szakmailag,is nagyon jó.

Legjobb válasz: > Normális az ilyen ember? Nem.

> Normális az ilyen ember? Nem.
nem normális.egy p.cs
uh, kedves második, milyen pénznyomtatást? Mirõl beszélsz te? Ez a hallgattál volna, bölcs maradtál volna tipikus esete.
Nem, nem normális. Egyébként a helyedben ajánlanék neki egy pápua orvost, aki egyáltalán nem zsidó, viszont kannibál :P Õ nyilván megfelelne a szobatársadnak...
Nem, hogy köszönetet mondana a dokinak, hogy észrevette a baját.Tök mindegy, hogy hová tartozik az ember ha normális, szerintem.Az ilyen embert mint a szobatárad jól meg kéne rugdosni.
Mondd meg neki, hogy akkor kapja a cucát és meneküljön, nehogy a kuruzsló kiirtsa. Ja, és ne neked dumáljon, mondja a dokinak. Vagy csak a háta mögött jár a pofája?
Gondolom az emberek azért nem szeretik a zsidókat mert van az a család aki a pénznyomtatást intézi.És õk is zsidók, de elég szemetek.Ez is lehet ilyen.És igen normális az ilyen ember.Nem szerethet mindenki mindenkit.Majd akkor rájön ha bajba lesz és ez az orvos fogja meggyógyítani :)
Egyszerûen nem a kérdésre válaszoltál, provokáltál és el akartad terelni témát. Viszont már eleget romboltunk itt, kérlek jelents be a legutóbbi 3 válaszomat (ezzel bezárólag).
Kedves 11.27es! Te is bölcs maradtál volna ha nem szólsz be az elsõnek.De biztos jobban érzed magad hogy leszóltad.Nem baj ynugottan csináld.Õ legalább adott választ.Te meg csak leszólni tudsz. Nem tudom hogy normális dolog e hogy a szobatársad így viselkedik, de hálásnak kéne lennie... Attól még hogy zsidó lehet rendes is.
"Kimoderálták azt, amire válaszoltam." Csak tudnám, hogy két google linkgyûjteményben mi volt az, ami a moderálási irányelveket sértette. Örülnék, ha egy modi felvilágosítana errõl, mert számomra a moderálás egyre inkább ötletszerûnek, illetve "közkívánatra" történõnek tûnik.
Kimoderálták azt, amire válaszoltam. Így értelmetlen, azaz szerintem törölhetõ. Valaki jelentse be legyen szíves. Elnézést és köszönöm!
Helyesbítenék, nem zsidóellenes, hanem inkább cionista ellenes, és hisztéria helyett jogos felháborodás. A normális zsidókkal senkinek semmi baja, ahogy a normális cigányokkal sincs (csak a balliberális média mondogatja az ellenkezõjét, meg az általa elbutított élõholtak tömege). Viszont nem vitatkozom, nem errõl szól a kérdés, csak te keverted ide a politikát, hogy mocskolhass egy pártot. Szégyenletes.
<covenant> Ne keverd már ide a Jobbikot, semmi köze nincs hozzá. Nem értem minek kell itt gyûlöletet kelteni (érdekes, mindig a radikálisok kezdik, nem? :-). A gyerek egyszerûen nem normális, ennyi.
A szobatársad a jobbikos média intenzív néphülyítésének újabb szerencsétlen áldozata. A butaság sajnos fertõz.
nem vagyok egy nagy zsidóimádó, de elég képmutató dolog, hogy csak azután akad ki hogy megtudta. ha meg meggyógyította, sõt: megmentette az életét, végképp nem értem.
Én nem rugdosnám meg, csak mondanám visitnél a dokinak, hogy a kedves szobatársam orvost szeretne váltani, de az érveit majd kifejti saját maga. És udvariasan átadnám a szót neki. Valószinüleg vörös fejjel ülne ott és nem szólna eg szót sem. Esetleg dünnyögné: dehogy is, mindennel meg vagyok elégedve. És valószínüleg nem szólna hozzád többet.De lehet, hogy azt nem is bánnád.
A kérdező hozzászólása: akkora patáliát csapott, mikor megtudta, hogy azt hittem megõrülök tõle, ezt se gondoltam, hogy ilyen elõfordulhat egy kórházban, nemhiába, nagy az isten állatkertje és alacsony a kerítés
A kérdező hozzászólása: természetesen csak a háta mögött
A kérdező hozzászólása: ez az orvos ha nem veszi észre a betegségét, a szobatársam nem élne
Ha nem akarjátok, hogy töröljék a válaszaitok, akkor legyen benne nõgyûlölet, azokat a kérdéseket/válaszokat valahogy sose törlik...

Normális az ilyen ember?

Éjszaka történt egy elég érdekes dolog.Hajnali háromig nem bírtam aludni,mert éreztem,hogy valami nincs rendjén.Hát reggel anyu felhívott,hogy betörtek a szomszédba,a mi kertünkön keresztül mentek át.A kutyámat bezárták,szerintem valami nyugtatót is adtak neki,hogy ne ugasson.

Legjobb válasz: Persze, hogy normális a szorongás. Minél több embernek beszélj róla, hogy mit érzel, és légy magadhoz türelmes. Nem tudtok esetleg rácsot szerelni az ajtóra? Az talán megnyugtatóan hatna rád.

Persze, hogy normális a szorongás. Minél több embernek beszélj róla, hogy mit érzel, és légy magadhoz türelmes. Nem tudtok esetleg rácsot szerelni az ajtóra? Az talán megnyugtatóan hatna rád.
Én már beszereztem egy gáz-riasztó fegyvert. Ha valaki megtámadna, nem tetszene neki a válaszom.
én is félnék.De nem kell :) Szerintem ugyan arra a helyre vagy a közelébe nem mennek fõleg ha el is kapták õket. Ajtózárás meg ablak meg ilyenek ez legyen alap: D nagymamám olyat is csinált, hogy minden este az ajtó elé tett egy széket, hogy ha ilyen széktolódás hangot hall, akkor felébred a zajra.
Teljesen normális vagy! Nyugodj meg, az idõ segít, de beszélj a szüleiddel is errõl, mondd el, hogy félsz, stb. Ha kibeszéled, már könnyebb lesz! Ha félsz egyedül, kérd meg õket legyenek veled! Lassan könnyebb lesz, és mint írtam, idõvel visszatérsz a régi kerékvágásba.
Szerezz be egy minigun-t, és ha valaki betör, ürítsd bele a teljes hevedert. Többet garantáltan sohasem fog sehová betörni :)
1. A kerítésetek legyen áthatolhatatlan 2. Mozgásérzékelõ lámpa 3. Taníttasd meg kutyádat õrizni-védeni 4. Szerezz be egy gázpisztolyt (ismerõsöm módszere: elsõ 2 töltény vak, utána 2 gáz, az utolsó éles) Nyugodtan készülj fel ilyesmikre, légy bátor, és ha bemegy valaki, addig üsd, amíg megdöglik. Törvényes.
Hát TTCC, a tettes mindig visszatér a tett színhelyére :D
Szerinted mennyi az esélye annak hogy 2x egymás után u.abba a házba törnek be?:D
A gázpisztolyba hogyan teszel élest?
Az ember esze megaáll. Én is félnék a helyedben. Annyi ilyen van. Ez már hihetetlen! Hát legyél bátor! Okosabbat nemtudok neked mondani. De amúgy, ha ugat a kutyánk, én is gyakaran kinézek, sosm lehet tudni.
A kutyusod ennyire rendes az idegenekkel? Mert akkor õt is meg kéne védeni valahogy, legközelebb bánthatják, hogy finoman fogalmazzak.
Próbáld meg mindig lefoglalni magad/tudatosan próbáld meg elterelni a gondolataidat. Pl. ha éjszaka felébredsz v nem tudsz elaludni: vegyél elõ egy könyvet, ülj le a gép elé, tanulj... csinálj bármit, csak ne "hagyd magad", hogy elkezdj a történeten agyalni.
A kérdező hozzászólása: Hát az ajtót mindig zárjuk éjszakára is, és most van rajta egy külön zár+pár perce csináltuk meg az elõszobai ajtót úgy, hogy az is zárható legyen, kicsit megnyugtat, de azért mégis félek :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a rendes, megnyugtató válaszokat!:) Anyuékkal beszéltem errõl mondták, hogy ne féljek nem lesz semmi baj. Amúgy nekem egy Husky kutyusom van, de képzeljétek, hogy amikor bejöttek a kertbe benyugtatózták a kutyát ezért nem tudott mit csinálni.

Normális hogy az emberek azért gürcölnek, hogy "könnyebb" legyen az életük?

Az emberek azért dolgoznak olyan sokat, akár olyan munkát, amit ki nem állhatnak, meg gy?lölik, hogy megkönnyítsék az életüket. Kitudják fizetni a kenyeret, a gáz számláz, autót tudjanak venni, azzal járni. Ami ugye megkönnyíti az ember életét, meggyorsítja, ha el?bb oda ér valahova, több ideje marad másra. Jó, van aki olyanra költi a pénzét, amivel szeret foglalkozni, szóval hobbi. De, annyi ember gürcöl nap mint nap, olyan munkával amivel igen sokáig kell melózni hogy meg vegyen valamit. És az embereknek így telik el az életük, hogy dolgoznak autóért, lakásért, ételért. Az élet apró örömeinek egyre kevésbé tudnak örülni, csak a tárgyilagos dolgok boldogítják az embereket, hogy megtudja venni azt a kocsit, motort, lakást... Régen is ugyan ez ment? Biztos jó ez így?

Legjobb válasz: Nekem jó. Mellesleg nem mindenki értékeli többre a tárgyakat a nem kézzelfogható dolgoknál. Én igen, de ha én így érzem jól magam, akkor hagy éljek így. Igaz, az nem jó ha az ember nem azt dolgozza amit szeret, mert hát a munka kiteszi az ember fél életét, de erre meg akkor kell gondolni, amikor még van lehetõség dönteni a jövõrõl. Nem utólag nyavajogni hogy jajj utálom a munkám..

Nekem jó. Mellesleg nem mindenki értékeli többre a tárgyakat a nem kézzelfogható dolgoknál. Én igen, de ha én így érzem jól magam, akkor hagy éljek így. Igaz, az nem jó ha az ember nem azt dolgozza amit szeret, mert hát a munka kiteszi az ember fél életét, de erre meg akkor kell gondolni, amikor még van lehetõség dönteni a jövõrõl. Nem utólag nyavajogni hogy jajj utálom a munkám..
Kedves kérdezõ!Én probáltam kilépni ebbõl a mókus kerékbõl, de itt magyarországon lehetetlen én úgy gondolom!Én ahogy kiléptem a mókus kerékbõl egybõl elbuktam mindent, kocsi, motor, munka és még sorolhatnám!De legalább megprobáltam és kb majdnem 2 évig putri már majdnem nomád körölmények között éltem, pedig elötte elég jól éltem!Ha ebbõl kilépsz a mai világban, ami így van kitalálva, akkor eláshatod magad és megdöglesz egy híd alatt!Persze ki lehet költözni egy erdõben és teljessen elszigetelten élni, de szerintem az ember egy társas lény és elöbb utobb ott az ember megkattanna!Én úgy gondolom hogy külföldön megéri görcölni, mert van értelme és mondjuk 10 év kemény munkából az ember hátra dõlhet is kicsit élvezheti az életet, de itt nem lehet megvalósittani és úgy gondolom!Külföldön 10 év munkával eltudod érni azt amit itthon talán életed végéig sem fogod!Sajnos ez az igazság, én azt gondolom hogy akiben megvan az affinitás és egy kis kalandra vágyik, az menjen külföldre és akár mindent égessen fel maga mögött, mert aki beszél egy nyelvet ha nem is perfektül, de az ott kintt sokra viheti!De a mókus kerékbõl itthon kilpéni lehetetlen, ha csak nem vagy milliomos!Külföldön is bele kerülsz, de nem mindegy hogy 40 évessen kiszálsz belõle és élvezed az életed vagy pedig addig gürcölsz amig fel nem dobod a talpad, mert sajnos ez vár az emberekre ha valami sûrgõs változás nem lesz!Plussz még arról nem is beszéltem hogy ott külföldön a magas élet színvonal miatt tovább is él az ember akár 5-10 évvel is!
Normális mert annyira elterjedt, annyira általános, hogy ez lett a norma, de nem jó, és ebbõl az ördögi körbõl nagyon nehéz kilépni.
ma 09:02-es, büszke lehetsz az unokatestvéredre. jó, hogy ma is vannak ilyen törekvõ emberek :) én nagyon becsülöm, aki igyekszik, nagyapám is mindig azt mondta, hogy sose szabad azt nézni, hogy valakinek mi van a tárcájában, csak azt, hogy mi van a fejében. ez ilyen családi mondás nálunk, mert távoli õsöm mezítláb és rongyosan állt be valamikor inasnak egy kocsigyártóhoz. és az õ fiának már nemcsak kocsigyártó mûhelye, de borkereskedése is volt, díszpolgárrá avatták és nemesi családból nõsült. ki gondolta volna arról a maszatos, poros kis kölökrõl, hogy a fia már tekintélyes ember lesz, õ maga pedig egy grófnõ apósa, aki kezét csókolommal fog neki köszönni? valószínû kinevették volna, ha elmondja, hogy ez a célja. pedig már akkor benne volt minden. az ambíció, az akarat, az igyekvés. igen, az anyagi javakért, de ami talán még ennél is fontosabb: a megbecsülésért és az elismerésért. ez olyan meseszerûnek tûnik, de látjuk, ma is vannak ilyen törekvõ emberek, akik elérnek valamit az életben.
Tudod mi az izgi? Van egy olyan értelmes réteg a mai fitalok között, aki képes átlátni korunk anarchiáját, és nem csak eligazodni benne, hanem azt irányítani is. Erre jó példa, hogy van nekem egy unokatesókám, aki 16 évesen kijelentette, hogy márpedig õ bankigazgató lesz (akkor elég pénztelenül), mert azt látta, hogy azzal tud már boldogulni anyagilag. És láss csodát, rendkívül kemény fejjel, nagy öntudattal ment a Corvinusra, baromi jó kapcsolatrendszert épített ki, és mára bankigazgató. Valamint mára õ lett az a kategória, aki nem érti, hogy lehetnek másnak anyagi problémái. Szóval érdekes egy dolog ez, de tagadni a pénz, vagyon jelentõségét, véleményem szerint több, mint hülyeség, legalábbis nem ebbe a társadalomba való gondolkodásmód, egyszerûen életképtelen.
jó hát szép ez a példa, csak kihagytad a közbeesõ szükségleteket, hogy a halásznak is meg kell oldania valahogy a lakhatást, a közlekedést, a gyerek iskolázását, szóval annak a közbeesõ kis "kilengésnek" meg lenne az értelme, csak az persze valahogy nem illik a történetbe de úgy gondolom, a realitás azért kicsit keményebb ennél
Csak akkor könnyû az életed, -ha gazdag családba születtél: nem kell semmiért se megküzdenek, gondtalan az életed, -ha gazdaghoz mész hozzá vagy gazdag lányt veszel el feleségül Ha egyik se jött be akkor dolgozhatsz azért hogy megélj, örülsz ha jut pénzed a fontos dolgokra, nemhogy autót vásárolj. Én inkább dolgozok sokat hogy legyen pénzem, mint hogy beletörõdjek egy minimálbérbe. Igaz hogy a pénz nem boldogít de ha nincs az még rosszabb. Nem szeretnék albérletben lakni és a banknak se akarok tartozni nyugdíjas koromig.
ayyy de szereetnék én is csak hobbyból dolgozni, mert nem a pénz miatt kell :( tökre bírom az ilyeneket, és én is annyira el tudnám képzelni, na ehelyett marad sajnos a mindennapos munka. sztem kevesen mondhatják el, hogy csak azért dolgoznak, hogy menjen az idõ, de a pénz nem érdekes .... de azért jó nekik
bizony fontos, amit 08:13 leírt, vagyon nélkül se tudsz létezni, ez ténykérdés, sajnos nem csak egy választható hóbort
Elõzõ! Azt azért etgyük hozzá, hogy egy fogyasztói társadalomban szinte képtelenség szembe menni ezekkel az elvárásokkal, mert a saját magad életét könnyíted vele. Írtad a jó nevû iskolát is pl, na azt meg nem is értem. Hát kifejezetten rosszat szeretnél a gyerekednek, hogy elkallódjon? Mert ebbõl az következik! Lehet öntörvényûnek lenni, de annak meg is vannak a következményei, és nem csak nem kifizetõdõ, hanem ebben a társadalomban kifejezetten értelmetlen megrekesztése a saját életednek. Más az, hogy évente autót cserél valaki csak hogy villogjon, és más amikor egyszerûen akár munkaeszközként akár a család életének megkönnyítése céljából egyszerûen nélkülözhetetlen. Manapság van pár ilyen dolog, ami nélkül igazából létezni se tudsz. Pl. Nagyon jó dolog az a tömegközelekdés is bizonyára, csak éppen képtelenség megoldani vele az utazásokat. És egy sor példa jöhetne, amit te valószínûleg a fogyasztó társadalom ártalmai közé sorolsz, csak azt nem veszed figyleembe, hogy az árral szemben nem tudsz menni, és annál azért fejlettebben fogyasztói ez, minthogy nélkülözni lehessen bizonyos javakat.
Biztos sokan le fognak hurrogni, készülj fel rá, de én értem, hogy mire gondolsz. Az emberek sodródnak a csapásirányban a "fõsodorral", úgy érzik, hogy azzal válnak jó emberré, ha a társadalmi elvárásoknak akarnak mindenáron megfelelni. Aki pedig nem így gondolkodik, azt leoltják, lehülyézik, kioktatják, hogy manapság az tudja csak a frankót, aki úgy él, mint a nagyátlag. Én filozófikusabb gondolkodású vagyok, teljesen átérzem, hogy az életben azért más is van, mint az, hogy azért gürcöljünk, hogy a fogyasztói társadalom által "elõírt" normatívák szerint élhessünk, hogy azzal érezzük boldognak magunkat, ha a legújabb plazmatévé befigyel, ha háromévente cseréljük a kocsit, a gyereknek különóra, nyelvóra, jó nevû iskola, hisz hogy lesz máskülönben igazi nagymenõ a gyerekbõl? Mit mondok majd a szülõknek, ha nem jár lovagolni stb stb? Ezek mind mind egyfajta megfelelniakarásból fakadó pótcselekvések. Nem mondom, hogy nem helyes dolog az életminõségért erõfeszítéseket tenni, de sokan arányt tévesztenek és beáldozzák magukat, alárendelik az életüket az anyagi javaknak. Nagyobb kocsi, nagyobb ház, még több fogyasztási cikk, márkás ruhák stb stb. De kedves Kérdezõ! Felhívom a figyelmedet és mindenki másét is, hogy NEM KÖTELEZÕ így élni!
Igaza van az elõttem szólónak. 10 év munkával külföldön össze lehet spórolni annyi pénzt hogy családi házat tudj magadnak építeni. Már azzal sokkal elõrébb vagy ha nem kell hitelt fizetned. Ha lesz rá lehetõségem akkor külföldön fogok dolgozni.

Szerintetek normális az ilyen ember?

Legjobb válasz: Én is írtam neki, z ilyen ember értelmi színvonalához csak gratulálni lehet:( Nem az a baj, hogy igaza van, vagy sem, hiszen nem baj, ha egy gyerek lábujjhegyen jár, amíg ez nem valami probléma jele, hanem az erõszakos arrogancia, amivel ráerõlteti a véleményét másokra. Nem kicsit frusztrált, de sajnos vannak ilyen emberek. Ne is foglalkozz velük, csak magadat idegesíted.

Én is írtam neki, z ilyen ember értelmi színvonalához csak gratulálni lehet:( Nem az a baj, hogy igaza van, vagy sem, hiszen nem baj, ha egy gyerek lábujjhegyen jár, amíg ez nem valami probléma jele, hanem az erõszakos arrogancia, amivel ráerõlteti a véleményét másokra. Nem kicsit frusztrált, de sajnos vannak ilyen emberek. Ne is foglalkozz velük, csak magadat idegesíted.
sajnos vannak itt ilyen emberek akik az életben semmit nem értek el és csak itt tudják kiélni magukat, kisebbségi komplexusban szenvednek... én is kaptam már ilyentõl választ Én ezért nem adom ki az e-mailem.... betegek ezek.
Én most tértem vissza erre a honlapra. Kb 5 hónapig nem néztem erre felé, pont egy ilyen "állat" miatt. Besokalltam, hogy nincs értelmes ember, sõt vannak olyan anyukák is akik ideg betegek:-( Egyszerûen nem akartam bele folyni a hülyeségbe! Szerintem sok közöttünk a tini akik ezt "poénosnak tartják", aztán lehet, hogy tényleg ennyire nyomik:-( Ki tudod kapcsolni a privi lehetõségét:-) És ne foglalkozz az ilyenekkel
Húúúúúú, ez nem semmi! Kisbarátom:) Egyáltalán nem nõies a fogalmazás, lehet, hogy egy frusztrált 20 éves "kisember" itt éli ki magát! Az ilyenen csak nevetni lehet. Vagy nem? Tényleg érthetetlen, hogy az ilyenek minek írnak babákkal kapcsolatos témákhoz!
Unatkozó tízen évesek az ilyenek, direkt kötekednek arctalanul , otthon meg a suliban kis beszari alakok!Az ilyenekre már nem is reagálok.
Ki mondta, hogy nem lehet megvizsgáltatni a gyereket, ha lábujjhegyen jár? Miért ne? Kiderülhet, persze, hogy az Achilles-ina rövid, vagy kiderülhet, hogy a szüleitõl nemibetegséget kapott el. És akkor kezelni kell. Ha beteg. Ha meg nem, akkor nem. Ennyi. Én csak arra szóltam be, amikor szülõk AZÉRT elégedetlenek, mert máshogy jár egy gyerek, mint a tornasorban mellette álló gyerekek. Ezzel az elvvel van csak problémám, mert ismerõs a szitu, korlátolt pedagógusokat sikerült megismernem... amúgy a lábujjhegyen járás közben látszik, hogy valaki kényszerbõl csinálja, fájdalmasan, vagy csak, mert épp úgy kényelmes, úgy jó. De ezt természetes, hogy csak sejteni lehet, de a szakember megmondhatja, hogy valódi gond van-e. Persze létezhet olyan szakember, aki csak a névjegykártyáján szakember és azt mondja, hogy maga a lábujjhegyezés a probléma, mindenkinél, aki csak lábujjhegyezik. Ha már pár évet jártam lábujjhegyen, akkor hadd tudjam már jobban ezt a dolgot :) Az pedig szerintem nem igaz, hogy a lábujjhegyen járóknak a fele, vagy akár a negyede BETEG és problémái miatt jár lábujjhegyen, amin "segíteni kell". Nyilván vannak olyanok, akiknek problémájuk van és azon segíteni kell, aminek csak egy kísérõjelensége a lábujjhegyezés, de tuti, hogy nem az esetek fele. Sõt.
Milyen SZAKÉRTÕ meg ORVOS te szegény? Nem érted, hogy saját példa van, én magam? És még egy ember? És éppen, hogy semmi bajunk nincs a lábunkkal, SÕT? :D Mennyi eszed van? Vidd el a gyereket az orvoshoz, ha úgy érzed, hogy lehet valami baja, de az TÉNY, hogy maga a lábujjhegyen járás nem probléma, ezt fogadd el, akkor is, ha egyes orvosok szerint a maszturbálástól tönkremegy a gerinced. Az meg egyértelmûen többet árt, amikor a hülye orvosok és botcsinálta szagemberek által vezérelve a magadfajták ráerõszakolják akaratukat a gyerekre.
A kérdező hozzászólása: a 10. 39-es válaszoló nagyon igazakat írt! és igen, lehet hogy provokatív volt a beszólásom, de éppen azért szóltam be, mert annyira csúnya szavakat használva válaszoltál a kérdezõnek, hogy még törölték is a kommentedet így nem lehet! nem ez az oldal célja, hogy megbántsunk másikat, aki segítséget kér ha nem értesz egyet a kérdezõvel, vagy hülyeségnek tartod a kérdést, akkor lépj tovább, nem kell válaszolni, vagy ha mindenképp válaszolni szeretnél, akkor azt meg lehet tenni normális hangnemben is
Kedves mail író, legalább felvállaltad, hogy te voltál, ez is valami.-) Lányok, anyák! Inkább itt tomboljon sem mint az utcán:-)
"sokáig jártál lábujjhegyen, lehet ezért lettél ilyen" Na, így lehet kihozni az állatot valakibõl, mielõtt valaki nekiállnak hülyét játszani Az ilyet szeretném élõben, rejtett mailboxos "felnõttemberek" :)
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy írtatok, aranyosak vagytok :) igen, én is arra gondoltam, hogy nem nõ/lány az illetõ, nekem is ez jön le ebbõl a szövegbõl de igazatok van, lehet kikapcsolom a privit
A kérdező hozzászólása: igen, teljesen egyetértek veled
Haldoklik a topic! Mi legy így? :D Kérdezõ, te ezt hagyod? :D Nyomjad öcsém, nyomjad, nyomjad :D

Szerintetek normális az ilyen ember? Ilyen szituban ti is ezt tettétek volna?

Épp mentem az utcán, egy keresztezõdésnél láttam egy idõsebb nõt, kerekes szatyorral, oldalán a tacskójával, póráz nélkül. Aztán amikor a nõ át akart menni az úton megállt, majd elõre küldte (!!!) a kutyáját. Aztán láttam én is hogy pont jön egy kocsi, mire a nõ nem az hogy visszahívná, hanem még utána kiabál hogy "gyorsan, fuss gyorsan!". Hát a vér megfagyott az ereimben, de a kocsi még idõben megállt. De nem fér a fejembe hogy egyesek hogy lehetnek ilyen b_szott felelõtlenek! Nem az lenne a normális hogy leülteti a kutyát, szétnéz hogy jön-e autó, aztán a kutyával EGYÜTT megy át?!

Legjobb válasz: Az lenne a normális, amit az utolsó mondatban leírtál, de én már semmin nem lepõdöm meg.

Az lenne a normális, amit az utolsó mondatban leírtál, de én már semmin nem lepõdöm meg.
Az lenne a normális, ha pórázt is tenne forgalmas helyen a kutyájára...
Idõsebb nénik és bácsik gyakran tesznek nem ésszerû dolgokat. Én csak azt nem értem, hogy miért tartanak kutyát? Hiszen ahhoz felelõs döntéseket kell tudni hozni. De hát ez van. Nálunk van egy járókeretes néni. A lánya hozott neki menhelyrõl egy kutyust, hogy ne legyen egyedül és hogy sétáljon. Csak sajnos a kutyus agresszív a nála nagyobbakkal. Szerintem a néni lánya sem komplett teljesen. A néni próbálja szocializálni a kutyát, de járókerettel nem könnyû...

Normális az ilyen ember, aki azért kezdett mocskolódni mert ugyan azt a nevet választottuk a gyerekemnek, mint amilyen nevû neki is van?

Tegnap voltam uh-n ahol mondták fiú gyanús a babám, erre tegnap sikerült találni is neki nevet, fõleg a jelentése tetszett mert úgyan azt jelenti a lányunk neve mint ez a név. Máté-Isten ajándéka. Tegnap megosztottam néhány ismerõssel, erre tegnap már írt nekem az egyik csaj, hogy neki mocskolt ez a másik, szó szerint ez: " Ez a ... undormány a gyerekével együtt, oká.dok tõlük, Sok mindent tudok róluk szegények szerencsétlenek nagyon" na ami kiakasztott az hogy szájára vette a gyerekem, a másik lehet nem dúskálunk a pénzben, de párom rendesen dolgozik kõmûvesként, én meg itthon vagyok a kislányunkkal és most pocakban a tesóval. Nem tudom tán levédette a Máté nevet, vagy tán õ találta ki esetleg õ tetette a naptárba, ezt se hinném, akkor mi köze hozzá, másrészt mi jogon mocskol, fõleg a gyerekemet?!

Legjobb válasz: Nem normális egyáltalán. A Máté egyébként is elég gyakori név, ha az ismerõsöd olyan nevet akart a gyerekének, ami másnak nincs, miért nem választott egy ritkább nevet?

Nem normális egyáltalán. A Máté egyébként is elég gyakori név, ha az ismerõsöd olyan nevet akart a gyerekének, ami másnak nincs, miért nem választott egy ritkább nevet?
Ezért nem kell mindent megosztani a közösségi oldalakon. Még meg sem született már is kiírtad? Ráértél volna akkor ha majd megszületik. Nyilván nem normális aki ilyeneket ír, mint az ismerõsöd, de most mit vársz tõlünk? Megerõsítést?
A kérdező hozzászólása: nem interneten irtam ki, szóban mondtam pár embernek.
A kérdező hozzászólása: nem megerõsítést vártam, egyszerûen csak iszonyú rosszul esik, bánt ez a dolog, és fõleg az hogy a gyerekemet aki 19 hónapos és semmirõl nem tehet mocskolja.
Na most ez akkor vagy igaz vagy nem. Az ilyen hogy egyik ember mondta, hogy azt mondta a másik. Hát, tudod...? Most akkor kit mocskolt szerinted?
Nyugi, nem kell ilyen hülye p.csák véleményére adni. Hát még ha vmi nagyon ritka nevet adott volna a gyerekének, akkor megértem... de azért a Máté nem olyan hû de ritka. Úrinõ egyébként sem beszél ilyen mocskos szájjal, és nem undormányoz le egy másik nõt, de fõleg az ártatlan gyereket nem kellene belekeverni. Hisztériás neveletlen paraszt. Amúgy Dóra / Dorottya a leányzó? Én Dorottya vagyok, és imádom a nevem... Dóra meg a legjobb barátnõm :) .
En most legszivesebben a szajaba lepnek...
A kérdező hozzászólása: Dóra a lányom :)
a bátyám neve is Máté. egy barátnmnek a nevem meg Máté Dóra. akkor most õk is ássák el magukat? :D:D:D:D

Miért nem tudom normálisan kifejezni magam? Miért nem tudok normálisan beszélgetni az emberekkel?

Osztálytársaim rendesen el tudják mondani a mondandójukat, és rendesen pörög az agyuk beszélgetés közben, és mindig határozottan mondják azt ami éppen a fejükben van.. Nekem meg néha a hangomon is hallani, hogy nem vagyok határozott, sok helyzetben nem tudom mit mondjak.. Viszont itthon neten én vagyok a legnagyobb szószátyár.. És annyira jól el tudok beszélgetni, hülyéskedni az emberekkel.. Ezt szeretném átvinni a való életbe..:s Csak nem tudom hogy hogyan.. A mimikám is eléggé érdekes, nem sok mindent lehet leolvasni az arcomról.. Önbizalmam meg ingadozó, egyszer az egekben, másszor meg teljesen a padlón..:s

Legjobb válasz: Ezt a problémát nem lehet sehogy se kiküszöbölni?:(

A kérdező hozzászólása: Ezt a problémát nem lehet sehogy se kiküszöbölni?:(
fú na nekem is pont ez a problémám.. én is mindig irigyeltem azokat akik bárkivel el tudnak beszélgetni mindenrõl én meg alig bírok megszólalni :( hát nekem eddig nem sikerült tenni ellene semmit.. gondolom összekapcsolódik az önbizalommal, meg ilyen az ember természete. de szerintem ha gyakorlod vagy sokat beszélgetsz idegenekkel akkor hozzászoknál.
A kérdező hozzászólása: Hát ha gondolod beszélgethetünk mi 2-en is, ha már sorstársak vagyunk:DD
A kérdező hozzászólása: Ha szeretnéd, linkeld a facebookod privátba, vagy valami elérhetõséget, amúgy hány éves vagy?:D

Normális az olyan ember, aki a virágkarneválon zenére rázza a koraszülött gyereket a tűző napon?

Legjobb válasz: Kedves cicafülü lány! Drágám, kérdezel valamit, aztán a kulcs szavakban meg is válaszolod? Szerinted ez normális? Te is tudod a kérdésre a választ..

Kedves cicafülü lány! Drágám, kérdezel valamit, aztán a kulcs szavakban meg is válaszolod? Szerinted ez normális? Te is tudod a kérdésre a választ..
Attól függ, hogy milyen idõs a baba, és meddig volt vele a napon! Nekem is koraszülöttek az ikreim. Nem zárhatjuk õket be a lakásba.
Nyilván nem.
Felelõtlen, az biztos.
Nem fõleg ha még képet is készít róla amit feltesz a facebookra..
A kérdező hozzászólása: 2 óra hosszát és folyamatosan rázta a zenére. 2 hónapos. Nem azt mondtam, hogy "be kell zárni a lakásba". Szóval nem kell védekezni, mert senki sem támadott, csak azt hogy még egy egészséges felnõtt ember is rosszul van a karneváli melegben, nemhogy egy csecsemõ.
Szerintem sem normális, de egyszerûbb ha magaddal foglalkozol és nem mással. ;)
Szerintem erre te is tudod a választ h nem csak nem értem miért kérdezed...
Gondolom, nem erõsen rázta, hanem, hogy jó legyen a gyereknek. Ha a gyerek nem üvöltött közben, akkor valószínûleg nem zavarta a dolog. A csecsemõk sokkal jobban alkalmazkodnak mindenhez, mint a felnõttek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!