Találatok a következő kifejezésre: Normális az, az első (531 db)

Az normális, hogy az első alkalommal amikor lovagoltam, hogy egy kicsit, pár lépésben gyakoroltuk a tan ügetést?

úgy csináltuk , hogy lépés (kb.:2-3 kör és egy fél kör ügetés) persze közben monda az oktató, hogy mit hogy csináljak és nagyon jól tanítja, amint látta hogy kiesek az egyensúlyomból egyből vissza fogta a lovat (persze szerintem ez természetes) de nagyon jó hely és a végefelé, már nagyon belejöttem (amikor bent kell maradni a nyeregben és nem kiállni, azt gyakoroltuk egy kicsit, de nagyon jó volt)

Legjobb válasz: Teljesen normális. Az nem lenne normális, ha a kezedbe adná a szárat, meg a lovaglópálcát, hogy nesze galoppozz végig a mezõn. 12 évesen az elsõ órán ügetni természetes. (Én is oktatok, 7 éves gyerekek már ügetnek elsõ alkalommal) Amit elmondtál, hogy tanügetést tanultatok, az szuper (Sok helyen egybõl azt tanítják, hogy állj ki a nyeregben, sõt, lovagolj végig kiállva, ha meginogsz kapaszkodj a szárba, és 3 futószáras alkalom után menj terepre) ha figyel rád, és megállítja a lovat mikor elveszted az egyensúlyod, meg eleve, ha nem telefonál és szendvicset eszik, miközben a nyolcéves kislánya hajtja körbe a lovat, biztató. Ha tetszik a hely, maradj ott nyugodtan! Arra kell csak figyelni, hogy ha túl sokat kér tõled, túl nehezen kezelhetõ lóra ültet, és félni kezdesz, akkor keress más helyet, de nem gondolom, hogy ez elõfordul egy ilyen helyen, az elmondásod alapján tényleg jónak tûnik. Ha van weboldaluk, és elküldöd, lehet, hogy ismerem személyesen a helyet, tudok tapasztalatot mondani.

Teljesen normális. Az nem lenne normális, ha a kezedbe adná a szárat, meg a lovaglópálcát, hogy nesze galoppozz végig a mezõn. 12 évesen az elsõ órán ügetni természetes. (Én is oktatok, 7 éves gyerekek már ügetnek elsõ alkalommal) Amit elmondtál, hogy tanügetést tanultatok, az szuper (Sok helyen egybõl azt tanítják, hogy állj ki a nyeregben, sõt, lovagolj végig kiállva, ha meginogsz kapaszkodj a szárba, és 3 futószáras alkalom után menj terepre) ha figyel rád, és megállítja a lovat mikor elveszted az egyensúlyod, meg eleve, ha nem telefonál és szendvicset eszik, miközben a nyolcéves kislánya hajtja körbe a lovat, biztató. Ha tetszik a hely, maradj ott nyugodtan! Arra kell csak figyelni, hogy ha túl sokat kér tõled, túl nehezen kezelhetõ lóra ültet, és félni kezdesz, akkor keress más helyet, de nem gondolom, hogy ez elõfordul egy ilyen helyen, az elmondásod alapján tényleg jónak tûnik. Ha van weboldaluk, és elküldöd, lehet, hogy ismerem személyesen a helyet, tudok tapasztalatot mondani.
Hogy gyakoroltátok, vagy hogy pár lépésben?
Ha korba is megvagy gondolom azér nem 6-8 éves vagy :) Már az elsõ lovaglásnál én is ügettem szinte az természetes, hogy nem is végig csak séta van. Meg gondolom látta az oktató hogy jól megy és ezért is :) )
A kérdező hozzászólása: igen 12 éves vagyok és élveztem is csak elõsször ijedtem megamikor ügetésbe át mentünk, pedig monda hogy figyeljek, mert ügetés jön, de akkor elõsször elvesztettem az egynsúlyom, de a vée felé egész belejöttem :)
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdeztem meg, mert már olvastam olyat hogyha egybõl ez meg ez akkor inkább válts lovardát , de nagyon szimpatikus a hely és jó az oktató is (kedves, egybõl figyelmeztet türelmes, szelíd hangon stb) és meg akartam gyõzõdni arról, hogy nem kell emiatt ott hagyni a lovardát, de így megnyugodtam :)
Én 11 évesen kezdtem ott üget minden 12 már vágta is .D De vannak olyan ook sokna aki 10 év alatt már vágtázott normálisan :)
A kérdező hozzászólása: nem tudom, hogy van-e honlapjuk, de azt én is szívesen megnézném egyébként (miskolc mellett) Görömbölyön van a 4-es busz végállomásánál (NEM a bükkaljai lovarda, annak tudom, hogy van honlapja)

A törpenyuszi kölyök mikor kezd a wc-jébe bogyózni? Normális, ha az elsõ 2 napban máshova is bogyózik?

Legjobb válasz: Szia Igen normális A késõbbiekben sem csak a wc-jébe fog bogyózni elsõsorban ahoz szoktasd hozzá, hogy a folyó ügyeit intézze a wc-be ezt úgy tudod megtenni, hogy forgácsot teszel a ketrecébe és megnézed, hova pisil oda teszed a nyuszi wc-t és teszel bele egy kis pisis almot, hogy érezze a szagát és megszokja, hogy oda kell végeznie a dolgát ez eltarthat 3-4 hétig is

Szia Igen normális A késõbbiekben sem csak a wc-jébe fog bogyózni elsõsorban ahoz szoktasd hozzá, hogy a folyó ügyeit intézze a wc-be ezt úgy tudod megtenni, hogy forgácsot teszel a ketrecébe és megnézed, hova pisil oda teszed a nyuszi wc-t és teszel bele egy kis pisis almot, hogy érezze a szagát és megszokja, hogy oda kell végeznie a dolgát ez eltarthat 3-4 hétig is
A kérdező hozzászólása: A pisivel nincs gond, oda pisil.
(elsõ vagyok) nekem is van nyulam és már féléve nálunk van még mindig van hogy nem oda bogyózik ahova kell :)

Mar van eggy gyerekem es most testvert szeretnenk neki de 8 dik honapja es semmi nem tortenik, mi lehet a baj szerintetek? Voltam egy parszor felfazva lehet az hogy nem kezeltem ki magam elegge? Vagy ez meg normalis? Az elso elsonek sikerult.

Legjobb válasz: Azt, hogy semmi nem történik gondolom úgy érted, hogy 8 hónap alatt nem sikerült még teherbe esned. Ez így elég kevés információ, arról nem is beszélve, hogy rengeteg oka lehet. Én azt javaslom neked, hogy minél elõbb keress fel egy nõgyógyászt, mondd el neki, hogy babát szeretnétek, õ majd megvizsgál, az a tuti. Ultrahangot is csináltass mindenképp (ez FONTOS!!! én is ráfaragtam vele), mondjuk szerintem egy normális orvosnak ha mondod, hogy babát szeretnél, akkor alapvetõ, hogy csináltat egy uh-t is. Egyébként én nem gondolnám, hogy a felfázás lehet az oka. Fogamzásgátlót szedtél például? (Csak mert nálam ebbõl van a gubanc.) A ciklusaid hány naposak? Rendszeres a menzeszed? Hány napig tart? Szedsz-e valamilyen gyógyszert? Van-e valamilyen betegséged? Magasvérnyomás? Túlsúly?...stb. stb. :)

Azt, hogy semmi nem történik gondolom úgy érted, hogy 8 hónap alatt nem sikerült még teherbe esned. Ez így elég kevés információ, arról nem is beszélve, hogy rengeteg oka lehet. Én azt javaslom neked, hogy minél elõbb keress fel egy nõgyógyászt, mondd el neki, hogy babát szeretnétek, õ majd megvizsgál, az a tuti. Ultrahangot is csináltass mindenképp (ez FONTOS!!! én is ráfaragtam vele), mondjuk szerintem egy normális orvosnak ha mondod, hogy babát szeretnél, akkor alapvetõ, hogy csináltat egy uh-t is. Egyébként én nem gondolnám, hogy a felfázás lehet az oka. Fogamzásgátlót szedtél például? (Csak mert nálam ebbõl van a gubanc.) A ciklusaid hány naposak? Rendszeres a menzeszed? Hány napig tart? Szedsz-e valamilyen gyógyszert? Van-e valamilyen betegséged? Magasvérnyomás? Túlsúly?...stb. stb. :)
Szia! Hogy mi lehet a baj, csak egy kivizsgálás tudja eldönteni (persze ha nincsenek egyértelmû problémáid). Sajnos az hogy már van gyermeketek nem garancia arra, hogy most is minden rendben van. Ha semmi konkrét panaszod nincs (pl rendszertelen ciklus), akkor a doki egy év sikertelen próbálkozás után fog csak foglalkozni veled. Addig még van egy kis idõ, hátha sikerül! :-)
A kérdező hozzászólása: semmi kulonos bajom nincs rendszeresek a ciklusaim fogamzasgatlot soha nem szedtem, es mar voltam dokinal aki csinalt ultrahangot es minden rendben volt, akkor egy kicsit fel voltam fazva kaptam gyogyszert es azt mondta minden rendben lessz , de azota sem sikerult.egy kicsit elvagyok keseredve.
ne legyél elkeseredve. Milyen a pajzsmirigyed?
A kérdező hozzászólása: hat fogalmam sincs, soha nem volt ilyesmi gondom(pajzsmirigyes).

Normális hogy az első szeretkezés utáni napokban tapasztaltam pár csepp vért? Meddig fog ez tartani? És minden szeretkezés után ez lesz? Vagy csak az első után? És védekeztünk óvszerrel de mennyi az esély hogy netán mégis baj legyen?

Egy év után most feküdtem le el?sször a barátommal. Nagyon jó volt. Megérte eddig várni úgy érzem. Nem is véreztem semmi baj nem volt. Viszont másnapra tapasztaltam egy kis vért. Csak pár cseppet.Védekeztünk.Óvszerrel.De azért bennem van a félelem hogy nehogy terhes legyek. Mert nem véd az óvszer sem 100%osan ugyebár.Gyógyszert viszont nem nagyon szeretnék még szedni.18 éves vagyok.

Legjobb válasz: Ha kiszakadt van esélye. HA nem akkor nincs . Normális.

Ha kiszakadt van esélye. HA nem akkor nincs . Normális.

Az normális, ha az első együttlét után gyengébb a mestruációm, mint eddig?

Gondolom, köze van ennek ahhoz,hogy ahogy elvesztettem a szüzességem, véreztem. Lehet, hogy eért nem olyan er?s?

Legjobb válasz: Az elsõ szeretkezésnél mindenféle hormon szabadul fel a szervezetedban, ez bafolyásolhatja menszit, hamarabb jön meg vagy késõbb, kevesebb vagy több lesz, ez mindenkinél más, teljesen normális, valamint te is változol és ezáltal a menszid is.

Az elsõ szeretkezésnél mindenféle hormon szabadul fel a szervezetedban, ez bafolyásolhatja menszit, hamarabb jön meg vagy késõbb, kevesebb vagy több lesz, ez mindenkinél más, teljesen normális, valamint te is változol és ezáltal a menszid is.
Elsõ szextõl hormon szabadul fel? :D (egy fiú)

Mi a normális, ha az első előtt elmegyek nőgyógyászhoz tablettát íratni v. csak óvszerrel védekezünk? Az első mért nem olyan gyakori?

Legjobb válasz: Attól is függ, mikor lesz az elsõ. Hiszen a gyógyszer csak egy bizonyos idõ múlva hat, tehát szerintem még használjatok óvszert, ha most lesz az elsõ alkalom.

Attól is függ, mikor lesz az elsõ. Hiszen a gyógyszer csak egy bizonyos idõ múlva hat, tehát szerintem még használjatok óvszert, ha most lesz az elsõ alkalom.
Szerintem normális, csak nem gyakori, szerintem azért mert más a trend :) ... Ezzel tuti nem lesz olyan gondotok hogy lecsúszik, kiszakad... és még a félhúzásával sem kell veszõdni szóval ha a doki engedi akkor miért is ne. Mi gumival csináltuk.
Ez attól is függ, hogy tartós párkapcsolatban élsz-e vagy sem. Ha igen, akkor nyugodtan irass tabit, ha nem inkább maradjatok a guminál. Az a biztosabb szerintem. Mi óvszerrel csináltuk.
Óvszer. Általába ez ajánlatos elsõre, a tabletta pedig 17 éves kortól AJÁNLOTT. Csak ajánlott :) Ahogy te gondolod.
MÉg én is szûz vagyok és elsõnek én is úgy gondoltam, hogy az elsõnél majd tabival dee ne felejtsük el, hogy a legtöbb hormonokat tartalmaz ami nem gyerekjáték és nem lehet csak úgy abbahagyni ha ne adj Isten szakítanánkk, ráadásul elsõnek még valószínû nem is élünk majd "normális" nemi életet-ezek miatt és az óvszert+krémet javasolnám nekes..rem segíthettem
azt még csak óvszerrel.
Szia! Én az elsõ elõtt mentem el tabit íratni.

Az normális ha az első tampon felhelyézés fáj?

Eddig betétet használtam, most használok el?ször tampont, és fáj, pedig mini tampont helyeztem föl.

Legjobb válasz: igen, az elsõnek fáj de csak az elsõ pár felhelyezésnél aztán már nem fog

igen, az elsõnek fáj de csak az elsõ pár felhelyezésnél aztán már nem fog
nekem is fájt :S:S de most már nem:)
A kérdező hozzászólása: akkor jó, amúgy 15/L.:)
Nekem csak a legelsõ fájt, mert rosszul helyeztem fel. ha jól teszed fel, akkor érezned sem volna szabad használat közben, nemhogy fájjon. Van síkosítód? ha nincs, szerezz be egy kis tubussal (gyógyszertárba, drogériában), és mielõtt feltennéd a tanpomt, kicsit kend be vele a hüvelybemenetedet és a hüvelyed alsó, külsõ részét. Így sokkal könnyebben fog csúszni. Krémet, testápolót, masszázsolajat stb ne használj ilyen célra! 33/L
fiatal vagy még a tamponhoz!! majd ha nem leszel szûz akkor már nem fog fájni!!
2. vagyok én 13 évesen raktam fel elõször... most már nem fáj. 14 vagyok:)

2012. novemberében jött meg először a menstruációm. Utána csak rá félévre a következő. (május vége) azóta semmi. Normális ez az első évben h ilyen rendszertelenül és soká jön meg?

Legjobb válasz: Abszolút normális! Majd 17 éves korodra fejlõdsz ki teljesen, addigra kellene beállnia. Hónapok is kimaradhatnak, akár 8 is!

Abszolút normális! Majd 17 éves korodra fejlõdsz ki teljesen, addigra kellene beállnia. Hónapok is kimaradhatnak, akár 8 is!
Ha novemberben sem jön meg a menstruációd, akkor jobb lenne orvoshoz menni, mint a bizonytalanság miatt stresszben élni.
Az elsõ pár évben teljesen normális. Nekem elsõ 3 hónap rendszeres után nem jött meg fél évig. Az a lényeg, ne stresszelj rá. Az is késlelteti.
Nekem 8 hónapja nem jött meg. 14L Várok...
Nekem 8 és fél hónapra jött meg...
Nekem is 8 és fél hónapos kimaradásom volt. Már nagyon aggódtam , de egyszer csak , hopp és már meg is jött. 14L
Mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: Most lettem 15

Az normális, hogy az első szex annyira fájt, hogy majdnem sírtam? És a pasi még jobban erőltette befelé a a farkát amikor nyögtem

Ez normális?

Legjobb válasz: ha nem mondtad mi bajod normális azért van szád hogy beszélj a partnereid meg válogasd meg jobban (ezt mér elszúrtad)

ha nem mondtad mi bajod normális azért van szád hogy beszélj a partnereid meg válogasd meg jobban (ezt mér elszúrtad)
Egy faragatlan önzõ tuskó a pasid...
Elsõ szexet szerelembõl kéne... a szerelmeddel! Aki elvileg szeret , tehát ha látja, hogy neked nem jó / fáj, akkor tesz ellenne. :) Ennyi..ha buta vagy , viseld a következményeket. :)
a pasid egy gyökér ott kéne hagynod max 15 évesek lehettek ha ilyen történt
Nem csak szopásra van a szád..szólj ha fáj az aktus. Okoska.
Basszus... Miért nem szóltál? Egész életedbe az elsõ szex gondolata ehhez fog kötõdni. :/

Normális, ha az első trimeszterben a rosszullétek és a 2 óránkénti éhség egyik napról a másikra megszűnik? 8 hkm

trimeszter, rosszullét

Legjobb válasz: Persze, hogy normális. Nekem ez a kétóránkénti éhség két hétig tartott, akkor ha nem ettem azonnal, ki tudtam hányni volna a gyomrom - ha lett volna benne valami. Nyugodj meg, most a tested elég nagy furcsaságokat produkál, lelkileg is kilehetsz. Én volt, hogy egyik percben nevettem, másikban sírtam és nem akartam látni senkit.

Persze, hogy normális. Nekem ez a kétóránkénti éhség két hétig tartott, akkor ha nem ettem azonnal, ki tudtam hányni volna a gyomrom - ha lett volna benne valami. Nyugodj meg, most a tested elég nagy furcsaságokat produkál, lelkileg is kilehetsz. Én volt, hogy egyik percben nevettem, másikban sírtam és nem akartam látni senkit.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)
Teljesen normális, ugyanez normális a hasfájás és a mellfájdalom jövés-menéssel is. Meg lényegében minden más tünettel :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!