Találatok a következő kifejezésre: Normális az, az egész hasam (35 db)

28 hetes pocakos vagyok. Az egész hasam feszes, szinte egész nap annak érzem. Ez normális? Nem fáj, csak feszül.

Legjobb válasz: Szia, en is 28 hetes vagyok. Normalis, az en hasam is kemeny sokszor. ilyenkor jo lenne lefekudni egy kicsit, de mivel dolgoznom kell, nem lehetseges.

Szia, en is 28 hetes vagyok. Normalis, az en hasam is kemeny sokszor. ilyenkor jo lenne lefekudni egy kicsit, de mivel dolgoznom kell, nem lehetseges.
szió teljesen normális, ne aggódj. a magnezium nekem ezt is "elmúlasztja", bár én max napi egy szemet szedek be (béres). a másik módszer a pihi.

37 hetes kismama vagyok. Mar kb.3-4napja estenkent nagyon kemeny a hasam. De az egesz hasam es eleg sokaig, van hogy egy oraig is. Meg fajdogal is neha, de igazi joslom meg csak 1x volt. Ez normalis? Masnak is van ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 36 hetesen kezdõdött. Legalább hatszor voltak jóslóim a 3 hét alatt órákon keresztül. Mikor szülni mentem, akkor is úgy indult. 9 órán keresztül nem mertem elindulni a kórházba, mert mi van, ha elmúlik...:)

Szia! Nekem 36 hetesen kezdõdött. Legalább hatszor voltak jóslóim a 3 hét alatt órákon keresztül. Mikor szülni mentem, akkor is úgy indult. 9 órán keresztül nem mertem elindulni a kórházba, mert mi van, ha elmúlik...:)
Ez teljesen természetes.Nekem az utolsó kéthétben kemény volt mint a kõ, mégis két napot késett a legény.
Ez teljesen természetes. A méhed el kezdett 'eddzeni' a nagy napra. Amikor itt az idõ, ugyanilyen keményedéseket fogsz érezni + még enyhén majd erõsebben a menstruációs görcsökhöz hasonló fájdalmakat. Nekem amikor kellemetlenek voltak a keményedések, felálltam és elkezdtem táncolni úgy, mint amikor lassúzik az ember és sokkal elviselhetõbb volt. Ezt szülés alatt is kipróbálhatod, nagyon sokat tud segíteni! Könnyû szülést kívánok :) ))

A 19 -dik hétben vagyok és most elkezdett zsibbadni az egész hasam olyan mintha egy nagy lufi lenne, pár másodperc alatt ugyan elmúlik, de nagyon megijesztett ez az érzés, hogy ez normális-e?

Legjobb válasz: Hello!ezt nagyon nem értem,de nekem általában ha háton felszem akkor keméyedik a hasam és mindenem fáj:S 18 hetes kismami

Hello!ezt nagyon nem értem, de nekem általában ha háton felszem akkor keméyedik a hasam és mindenem fáj:S 18 hetes kismami

Kérlek írjatok, 25 hetesen, ha kemény az egész hasam, az normális?

Nem periodikusan, hanem folyamatosan. Alapból 4x2 magnesi citricit szedek.

Legjobb válasz: Ha folyamatosan keményedik, az nem normális. Feküdj le, pihenj, vagy ha fekszel és úgy keményedik akkor sétálj kicsit, és ha nem múlik el akkor irány a kórház. Nekem is sokszor keményedett, bementem a kórházba, elég durva fájásokat mutatott a ctg. Rögtön nyomták belém az infúziót. Már korábban is voltak keményedéseim, a 20. héttõl, 4x2 magnerot-ot szedtem félidõtõl, szerintem ennek is köszönhetõ hogy kihúztam a 34. hétig és "csak" akkor szültem. Lehet hogy csak a hõség miatt, de inkább legyen egy felesleges köröd a kórházban, mint hogy 25 hetesen szülj.

Ha folyamatosan keményedik, az nem normális. Feküdj le, pihenj, vagy ha fekszel és úgy keményedik akkor sétálj kicsit, és ha nem múlik el akkor irány a kórház. Nekem is sokszor keményedett, bementem a kórházba, elég durva fájásokat mutatott a ctg. Rögtön nyomták belém az infúziót. Már korábban is voltak keményedéseim, a 20. héttõl, 4x2 magnerot-ot szedtem félidõtõl, szerintem ennek is köszönhetõ hogy kihúztam a 34. hétig és "csak" akkor szültem. Lehet hogy csak a hõség miatt, de inkább legyen egy felesleges köröd a kórházban, mint hogy 25 hetesen szülj.
Ennyi magnesi citrici mellett, nem gondolom, hogy normális. Basszus már az is rengeteg. Pláne nem folyamatosan. Persze nem akarlak megijeszteni. De nekem nem tûnik normálisnak. Így ahogy leírtad, így nem. Nekem is keményedett idõközönként a hasam, a baba ha mozgolódott akkor tovább is, mert az õ mozgása is okozhatja. Fõleg az övé ami tovább tart. De keményedés és keményedés közt is van különbség, szerintem figyeld mikor jön elõ... A baba mozgására normális, ha csak úgy a semmitõl elõjön és nem múlik az nem gondolom, hogy normális.
Bocsi azt elfelejtettem hozzátenni, ha pihenésre sem múlik... Fontos, hogyha érzed akkor pihenj le. 20 perc pihi után el kéne múljon.
Nem normális, holnap menj be az orvoshoz. Én is 25 hetes vagyok és csak picit kemény a mozgásnál, de ha tovább mocorog visszaáll normálisba. Én csak magnerotot szedek 3x1-et
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm, hogy írtatok! Sétáltam és elmúlt. Nem úgy kemény, hogy összetömörül gombócba, ahogy sok helyen is olvasom, csak érzem, hogy feszesebb, nem olyan puha. Nem tudom, ez vàltoztat így valamin? A baba nekem sokat mocorog àltalàban szerencsére, lehet csak ez okozza? Meg a hirtelen hõség?
Szerintem akkor csak a baba, meg a meleg. Úgy nem kell aggódj.

Normális, hogy ilyet csinál a baba mozgása? Addig teper erősen, míg a végén be nem görcsöl az egész hasam. Bekeményedik és fáj is.28 km.

Legjobb válasz: Igen normális! Az én pici lányom is csinált ilyet, sõt! Teljesen behúzodott a jobb oldali bordám alá annyira, hogy még levegõt sem kaptam! Volt, hogy az ájulás környékezett! Ilyen esetben, próbáld meg egy picit finoman nyomkodni a pocid, hogy helyezkedjen másképp. Lehet, hogy nevetségesnek tûnik, de nekem a férjem simizte olyankor a pocakom, beszélt hozzá és hiszed vagy nem, de teljesen ellazult a pocakomban:). További kellemes babavárást kívánok. 4 hónapos pici lány anyukája

Igen normális! Az én pici lányom is csinált ilyet, sõt! Teljesen behúzodott a jobb oldali bordám alá annyira, hogy még levegõt sem kaptam! Volt, hogy az ájulás környékezett! Ilyen esetben, próbáld meg egy picit finoman nyomkodni a pocid, hogy helyezkedjen másképp. Lehet, hogy nevetségesnek tûnik, de nekem a férjem simizte olyankor a pocakom, beszélt hozzá és hiszed vagy nem, de teljesen ellazult a pocakomban:) . További kellemes babavárást kívánok. 4 hónapos pici lány anyukája
Mostanában én is ezt érzem, nem rúg, hanem mintha belülrõl húzná végig a hasfalamon a lábát, kezét. Furcsa dolog, néha kellemetlen is. Múltkor hozzányomtam a pocimhoz egy pillanatra egy hideg vizes flakont, na attól elkezdett rugdosni, az jobb érzés volt, mint a feszülés. :) 27 hetes pocis

Normális ha fáj az egész hasam alja? 19+2hkm

Gondoltam, hogy az ínszalagok, most talán nagyobbat fog n?ni a pocim, de tegnaptól elég rémiszt? már. Azt mondanám olyan görcs szer?, de nem egyértelm? görcs és hullámokba érzem, néhány másodpercig er?s aztán pedig semmi. Nem akarok pánikolni, de nagyon aggódom.

Legjobb válasz: Ha nagyon fáj, akkor menj kórházba. A derekad alja nem fáj? Mert nekem így kezdõdött a korai vajúdás. Elkezdett vékonyodni a méhnyak, majd nyílni a méhszáj. Szerintem nem ártana egy vizsgálat. Kétlányos 28hkm.

Ha nagyon fáj, akkor menj kórházba. A derekad alja nem fáj? Mert nekem így kezdõdött a korai vajúdás. Elkezdett vékonyodni a méhnyak, majd nyílni a méhszáj. Szerintem nem ártana egy vizsgálat. Kétlányos 28hkm.
A kérdező hozzászólása: A derekam nem fáj. Annyira borzasztóan azért nem fáj, fogalmam sincs mi a normális, elsõ baba. Viszont mozogni is alig éreztem egész délelõtt, most kezd ébredezni. Ha megint érzem akkor bemegyek a kórházba.
Nekem is fáj pár hete, ilyen mensis görcs szerû az egész. Szedjed a magnerotot és próbálj meg pihenni. A dokim azt mondta, normális. Amíg nem elviselhetetlen a fájdalom és nem vérzel, addig normális. Viszont ha tényleg úgy érzed, hogy ez már a nemnormális kategória, akkor nézesd meg, nehogy gond legyen.

3 napja volt a beültetésem. Normális az, hogy egész nap szúrkálást érzek a hasamban? Éreztettek ti is ilyet?

Legjobb válasz: igen, de szerintem csak beképzeljük, egyébként nekem elsõre sikerült, kívánom, hogy neked is megkapaszkodjanak, iigaz, nekem kettõt ültettek be, és a 12 hetes UH-n csak egy látszott, de a lényeg, hogy baba lett! mindegy, hogy tényleg érzed, vagy érezni véled, a lényeg, hogy dolgoznak benned a kis emberek!

igen, de szerintem csak beképzeljük, egyébként nekem elsõre sikerült, kívánom, hogy neked is megkapaszkodjanak, iigaz, nekem kettõt ültettek be, és a 12 hetes UH-n csak egy látszott, de a lényeg, hogy baba lett! mindegy, hogy tényleg érzed, vagy érezni véled, a lényeg, hogy dolgoznak benned a kis emberek!
A kérdező hozzászólása: Ennek örülök. Már megijedtem, hogy vmi baj van. nekem is kettõt ültettek be.Nagyon bízom benne, hogy mindketten megmaradnak. Gratula neked! Remélem nekem is elsõre sikerül! Csupán 11 nap és kiderül!

Az egész hasam (méhem) be van keményedve, nem csak pillanatokra, hanem tegnap óta folyamatosan. 30 hetesen mennyire normális ez? Hívjam fel az orvosom? Vagy természetes jelenség?

Tegnap du nagyon keveset mozgott a babám, de ez a melegt?l is lehetett. Ami jobban aggaszt, hogy az egész hasam (méhem) be van keményedve, nem csak pillanatokra, hanem tegnap óta folyamatosan. Nem fáj, de kellemetlenül feszül, mint amikor az ember fel van fújódva. Ha picit megnyomkodom, akkor különösen érzékeny. Ma reggel pedig szagtalan, fehéres, savóhoz hasonlító folyásom van. Baba mocorog, keménység maradt, mozgásra húzódik. Magnéziumot vettem be. Meg kéne ijedjek (ha lehet ennél jobban)? Hívjam a dokimat? Vagy ne fárasszam ilyenekkel, mert csak a növekedés miatt van? Hasonló tapasztalata van vkinek? El?re is köszi!

Legjobb válasz: Itt most jöhetnek a nyugtató, nem nyugtató válaszok, de a lényeg, hogy Te úgy is akkor nem fogsz idegeskedni, ha beszélsz a dokiddal. Szerintem felhívhatod, vagy akár a védõnõt is. Aztán maximum azt mondja, hogy semmi baj sincsen. Amúgy meg a személyes tanácsom, hogy pihenjél, feküdjél, nekem akkor mindig elmúlnak a keményedések (sajna én is ezzel küzdök). Minden jót!

Itt most jöhetnek a nyugtató, nem nyugtató válaszok, de a lényeg, hogy Te úgy is akkor nem fogsz idegeskedni, ha beszélsz a dokiddal. Szerintem felhívhatod, vagy akár a védõnõt is. Aztán maximum azt mondja, hogy semmi baj sincsen. Amúgy meg a személyes tanácsom, hogy pihenjél, feküdjél, nekem akkor mindig elmúlnak a keményedések (sajna én is ezzel küzdök). Minden jót!
A méhkeményedések a várandósság ebben a szakaszában már elõfordulnak. Viszont ez csak addig van rendben, amíg nem tartanak sokáig, amíg nem kellemetlen. A leírásodból azt érzem, hogy ez számodra kellemetlen. ajnos nekem is van saját tapasztalatom. 27-ik héttõl folyamatosan keményedtem. Addig húztam, míg kétperces fájásaim lettek. Nem foglalkoztam vele, gondoltam minden renben lesz. Nagy mázlim volt, mert reggelre elmúltak a fájások. Utána a dokim keményen letolt, hogy ne én döntsem már el, hogy baj-e vagy sem, ha keményedik a méhem. Ilyenkor azonnal menjek és mutassam meg magam, hiszen nem vagyok orovs, nem tudhatom. Szerintem mindenképp hívd fel az orvosod. Nincs vezstenivalód. Majd megmondja mi a teendõ. Nekem pár napig gyógyszert kellett szednem és végig magnéziumot. De ezt a kérédést ne te döntsd el magadtól. Az orvosod azért van, hogy ilyen esetekben segítsen, tanácsot adjon. Ezzel nem fárasztod a dokid. Úgy gondolom, hogy most a te eseted nem túlparázás, hanem egy felmerült furcsa állapot megbeszélése lenne, tehát minnél hamarabb hívd fel. Ez nem játék. A savós folyás viszont természetes. Olyan híg is lehet, mint a víz. Ettõl ne félj. Viszont különbséget kell tenni a folyás és a magzatvíz szivárgás között. Erre is figyelj. De ne ijedj meg, a kismamaság ilyen aggodalmakkal telik el, de végül minden redben lesz.
Én is csak azt tanácsolhatom, hívd fel a dokidat, vagy menj be hozzá, lásson doki mindenképpen! Én a 22. hétben vagyok, ugyanevvel a problémával és nekem már sajna kinyílt a méhszájam! Úgyhogy ilyen problémát okoz! Vegyél be több magnéziumot, avval nem árthatsz! Nekem azt mondta doki, 3-4 keményedés normális, ha sokáig kemény marad a poci, érzékeny, az görcsnek számít, vizsgálat és kezelés szükséges! Még 10 heted van, bent kéne hogy maradjon a Babód! A keményedéstõl levállhat a lepény és koraszülés lehet! Igen, sok a lehet, de a dokik ezért vannak hogy õk döntsék el, mit kell tenni. Majd írd meg, hogy hogy vagy!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindannyiótoknak! A Mg hatására elmúlt a vészes keményedés, meg azóta pihengetek. A dokit még nem értem el (talán szül). Kocsival elvittek a védõnõhöz, azt mondta, h pihenjek, szedjem a Mg-ot, meg meghallgatta a babót. Kislányom szerencsére jól van. Eddig ennyi történt. :)

Normális az, hogy egész ciklusom alatt úgy fáj a mellem, hogy csak na és 2 naponta szúrkálgat a hasam? Mitől lehet?

nem értem. volt már így valaki.tesztet csináltam csütörtökön (du), negatív lett.még márciusban voltunk együtt,de azóta megjött csak kevesebb.szoval már ki kellett volna mutatnia.

Legjobb válasz: Ha megjött, akkor nem valószínû, hogy terhes maradtál! Ne add fel, mert bármikor sikerülhet.

Ha megjött, akkor nem valószínû, hogy terhes maradtál! Ne add fel, mert bármikor sikerülhet.

Normális, hogy most már 2. hónapja az egész ciklusom alatt mindjárt megjön érzésem van, szurkál, görcsölget a hasam?

36 napos ciklusaim vannak, van peteérésem is, de nem csak akkor fájdogál és szurkál a hasam hanem egész ciklus alatt. Ez nem normális, ugye? 8 hónapja próbálkozunk, még nem sikerült a baba, március elején megyek nődokihoz.

Legjobb válasz: Én is ugyanilyeneket éreztem csak nekem úgy görcsölt a hasam hogy felkellni nem tudtam, és a nõdoki szerint ez normális mert tágul az uterus (méh) fog majd csillapodni, és valóban csillapodott 6+3nkm

Én is ugyanilyeneket éreztem csak nekem úgy görcsölt a hasam hogy felkellni nem tudtam, és a nõdoki szerint ez normális mert tágul az uterus (méh) fog majd csillapodni, és valóban csillapodott 6+3nkm
A kérdező hozzászólása: De az én méhem miért tágul? Nem vagyok még terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!
nem szedtél valamit: closty? vagy nem ittál cickafark palástfû teát? ezektõl volt ekem ilyen élmény. Vagy esetleg sajna ciszta is lehet, nekem akkor is ilyen érzésem volt, de ne legyen!!! Ezek lehetnek, másra nem tudok gondolni. Estleg csinálj egy tesztet, tudod van aki terhes, de megjön neki még egy darabig.
A kérdező hozzászólása: Biztos nem vagyok babás, utoljára 16.-án jött meg, aznap teszteltem egyet és negatív volt. Nem ittam semmi teát és nem szedtem semmit. Köszönöm a válaszod. Remélem nem ciszták.
Nálam voltak már több ciklusban is ilyen tüneteim és nem volt baba, de semmi más probléma sem. Sosem volt cisztám, rendszeres ciklusaim vannak és mindig érzem az ovut is. Szóval nyugodj meg nem jelentik ezek a tünetek azt, hogy baj van. Mondták lehet lelki oka is /mivel jobban figyel az ember "befelé" a tünetekre, hátha baba... Hát nem tudom , meglehet. Én már a 4 év alatt sokmindent éreztem már , de nem baba miatt volt , pedig nem is vagyok egy görcsölõs típus sem ennyire kifürkészhetetlen az emberi lélek :( mélyen tudat alatt ki tudja mik munkálkodnak épp amik kihatnak a szervezetre is. Na ez költõi volt :) Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!