Találatok a következő kifejezésre: Normális az, az 5 hónapos babánk (4 db)

Ez normális, hogy itt sokan azt irjak, hogy 5 hónapos babájuk "jó, hogy nem szalad"?

vagy akinek kevesebbet tud babája nem irja meg?az enyém 5 hósan még csak hasról hátra fordul kb kétszer, hason most kezdi magát kinyomni,nem kúszik, nem áll négykézlábra sem, nem ül, amugy nagyon virgonc kislány.le vagyunk maradva?

Legjobb válasz: De,hogy is vagytok lemaradva.Minden baba más,az én kilányom sem ült még 5 hónaposan,7 hónaposan kezdett el ülni.Most 16 hónapos és még nem is megy.Úgyhogy ne aggódj,nincsen seemi baj,nálunk sincsen semmi baj!

De, hogy is vagytok lemaradva.Minden baba más, az én kilányom sem ült még 5 hónaposan, 7 hónaposan kezdett el ülni.Most 16 hónapos és még nem is megy.Úgyhogy ne aggódj, nincsen seemi baj, nálunk sincsen semmi baj!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi, aranyosak vagytok :)
Én meg folyton azt hallgatom, hogy a 4 hónapos fiamnak még nem kellene ülnie, de ha egyszer akar:-) Minden baba más, lehet egyszer csak azt veszed, hogy szalad.
Hát egy 4 hónaposnak nagyon nem kéne ülnie! Biztos nem magától ül fel, s akkor nagyon nagy hibát követ el az anya! Egy 16 hónaposnak viszont már mennie kellene, mert az már nagyon nem fér bele, hogy még nem indult el!
Nem vagytok.
Szia!Mi most leszünk 5 hónaposak!Szépen kinyomja magát, hasról hátra párszor megfordult, hátról hasra folyamatosan próbálkozik.De ennyi!Nem érzem hogy el lennénk maradva!Folyamatosan gagyarászik, nevetgél!Én is meglepõdve olvasom, hogy másnak már kúszik vagy ül.Minden baba másképp fejlõdik.
hát egy kicsit igen!!!!!!
Szia! Amikor nekem volt 5 hónapos a kislányom, én is tök el voltam keseredve, mert a gyerek még átfordulni sem akart, de mire betöltötte az 5 hónapot elkezdett pörögni, aztán másnap négykézlábra állt, két nap múlva felült, újabb két nap múlva felállt, feltérdelt, újabb két nap múlva pedig mászott. Kb. két hét alatt olyan hihetetlen fejlõdésen ment keresztül, hogy nem tértem magamhoz... Mire 6 hónapos lett a bútorok mellett oldalazva ment! Nem hittem a szememnek, pedig elég jó súlyban volt a kislányom, és még van is. Most 12 hónapos, és már egy hónapja önállóan jár. Nálunk igaz volt a mondás, hogy utolsókból lesznek az elsõk. Szóval ne izgulj, ha egyszer neki áll a gyerek mocorogni, utána roham tempóban fejlõdik tovább.
Az én fiam 5 hónaposan már felállt a nagy kádban, aztán 6 hónaposan a kiságyban is (elsõ alkalommal ki is esett!).Onnantól kezdve kapaszkodva mindent körbesétált.Ennek ellenére azt gondolok, hogy egyáltalán nincs elmaradva a babád.Az enyém ilyen kis sietõs.A családban mindannyian ilyenek voltunk, sõt!!!Anyukám és én 4, 5 évesen írtunk, olvastunk, számoltunk! Szóval van olyan baba, aki egyszerûen "csak" siet!Ennek is van ám hátránya!Én gyakran azon agyalok, nem lesz-e baja a gerincének??!!
Minden vitát lehetõleg elkerülve....nem írom le, hogy mit tudott ennyi idõsen a babám. MINDEN baba más, más a fejlõdési ritmusa. Vannak ráérõs, lusti babák, vannak zsizsikek akik nem nyugszanak egy helyen sem. 18 éves korában nem tök mindegy lesz, hogy mikor fordult, mikor ült fel és mikor kezdett el járni? Én mindig ezt mondom, mikor kérdeznek és hasonlítgatnak. Gondolom jártok orvoshoz, látja védõnõ. El szoktad mondani mit tud, mit nem. Ha aggódsz kérdezz rá nyugodtan és kérd, hogy na szükség van-e további vizsgálatra vagy sem. Úgyhogy nyugi :) és tegyél magasról a "szuperbabák" anyukáira. 18 hónapos duracell nyuszi anyukája
az enyém is pont azt tudta 5 hósan mint a te babád!
Nyugi, semmi gond, minden baba másképp fejlõdik! Vannak babák, akik a "nagymozgásokat" gyorsabban megtanulják. A nagyfiam ilyen volt, mindent hamarabb csinált, viszont pl. beszélni csak majdnem 2 évesen kezdett és a szobatisztaság is nagyon lassan ment neki. A kicsi pedig mindent éppen akkor csinált, amikor már nagyon aggódtam, hogy miért nem csinálja, pl. forogni csak 6 hónaposan kezdett, 8 hónaposan ült fel és rá 1 hónapra kezdett csak el mászni, felállni is csak 10 hónaposan tudott. Most 14 hós, de még nem jár. Viszont már rengeteget beszél, a nagy ennyi idõsen még 1 szót sem mondott, azt hiszem. Viszont már 10 hónaposan járt. Amúgy én mindig azzal nyugtatom magam, hogy a 2 gyerekembõl jön ki az átlagbaba, mert az egyik mindent korábban, a másik pedig késõbb csinált, tehát az átlaguk pont jó :) ))
ezen én is fent voltam akadva, de 1hónappal ezelõtt az én babám sem tudott semmivel sem többet mint a te picikéd! most 6hónapos és forgolódik, gurul jobbra balra a saját lábába kapaszkodva felül (nem stabilan) próbálgat mászni de amint felhúzza a lábacskáit már dõl is oldalra! imád a lábunkon hasunkon ugrálni amihez költünk neki kis versikéket! ne keseredj el minden baba a saját tempójában fejlõdik, 1ik napról a másikra fedez fel dolgokat!
nem nem :) csak tedd le a pocijára és hagyd, hogy kinyíljon elõtte a világ :) én babám 5 hónaposan semmit nem csinált, épp csak kitámasztotta magát, azt is ökölbe szorított kézzel :) aztán 2 hét múlva elkezdett forgolódni és kúszni :) 6 hónaposan már mászott és felült segítség nélkül :) minden rosszindulat nélkül, azért megnézném ahogy a 4 hónapos baba egyedül felül és szaladni akarjon. még nagyon gyenge a gerince, ha egyedül ül is föl se szabadna hagyni mert nem érett meg rá :(
Hidd el nem én ültetem fel erõszakkal, mert nem vagyok hülye.Legszívesebben már állna és szaladna is.
egyáltalán nem vagytok lemaradva, csak nyugi. Kisfiam 9 hos 8hos korában kezdett el kuszni es mostanra már feláll, es a lépegetéssel probálkozik, és még nem ül stabilan. Minden gyerek más és mas. Egyébként ajánlom ezt az orvosi oldat. http://www.google.de/#hl=hu&source=hp&q=fejl%C3%B6d%C3%A9si+.. A 2. az igazi
nincsen lemaradva, ne aggódj, meg nem is szabad erõltetni. minden baba máshogy fejlõdik. nem kell szegény gyerekeket besorolni sehová sem. egyik ismerõsöm már a 6 hónapos gyerekét a kompba rakta, mert tud a gyerek, aztán még csak fel sem tudott állni szegényke, nem is kúszott, csak gurult még...a baba tudja mikor mit bírnak el az izületei, az szerint fog fejlõdni. azonkívül itt én is sokat olvasom, hogy az én gyerekem igy meg úgy, hát szerintem vannak néhányan akik igencsak kiszínezik a dolgokat! én személy szerint viszont nem örülök, hogy 8 hónapos kora óta ácsorog a kisfiam(nem ül még egyedül), mert féltem a kis izületét, meg csontjait, olyan lesz a kis lába mint a kútgyûrû. mások vagyunk mi is, ne várjuk el a kicsiktõl sem, hogy egyformák legyenek, nem?
Én megkérdeztem annó a védõnõt, azt mondta 6 hónapos kora elõtt a babakocsit se emeljem meg, nemhogy ültetni. Úgyhogy nem ült akkor még, mert azért egy 5 hónapos magától nem ül fel, én meg nem ültettem, nem engedtem, hogy felhúzza magát sem. Nem kúszott még akkoriban, négykézlábra sem állt-szerintem ezeket mindet 6 hónapos kora után csinálta vagy aközelében. És nem volt lemaradva, mert nagyon jól koordinált mozgása van, 3 évesen olyan akadálypályán végigment a levegõben, hogy néztem lentrõl és nagyokat nyeltem. Amelyik barátnõm meg etetõszékbe meg babahintába ültette meg kompban járatta a gyerekét, egy asztalra nem tud és nem mer felmászni. Én a mozgásokban semmit nem segítettem, tanítottam neki és nálam bejött.
Nem lóverseny. Persze, biztos jó érzés lehet, ha mindent korán megcsinál a pici, de attól még normális az is, ha a másik irányban van egy kis kilengés az átlaghoz képest (most nem rólatok beszélek). Nálunk 7 hósan fordult át elõször, 9 hósan kezdett kúszni, 10 hósan ült fel, 11 hósan kezdett mászni, egy éves kora után állt fel, most 14 hós lesz. Nem jár még, de nem érdekel, szépen fejlõdik minden tekintetben, jókedélyû, értelmes gyerek, kicsit laza az izomzata, ennyi. Én is másfél évesen kezdtem el járni.
Dehogy van lemaradva. Az elsõ válaszoló téved, kicsit sincs lemaradva. A gyerekek eltérõen fejlõdnek, nincs séma, amit rájuk lehetne húzni:) A fiam 6 hónaposan fordult ide oda, 5 hónaposan még csak hasról hátra tudta magát tenni, semmi más. Aztán belehúzott, 7 hónaposan mászott, és hetente csinálta a nagymozgásokat. Az unokahuga 6 hónaposan már felállt, ült, de mászni csak 10 hónaposan kezdett, és 14 hónapos koráig nem járt:) Mindkettõ teljesen normális.
Ja a barátnõm kisfia, aki 6 héttel idõsebb a nagyfiamnál, csak 18 hónaposan indult el, már éppen orvoshoz akarták vinni. Most 4 évesen tökéletesen ugyanazokat a dolgokat tudják, ugyanúgy futnak, labdáznak, bringáznak, pedig 8 hónappal késõbb kezdett el járni, mint a fiam!

Normális az, hogy az 5 hónapos babánk nappal csak 4-5-ször 10-30 perceket alszik?

Legjobb válasz: Szia! Ugy látszik hogy neki igy jó ,azért alszik igy, sokszor keveset.Még csak 5hónapos változhat,de te is segithetsz azzal hogy megpróbálod játékkal-mókával ugymond ébren tartani.És rászoktatni lassan fokozatosan az ebéd utáni alvásra.

Szia! Ugy látszik hogy neki igy jó , azért alszik igy, sokszor keveset.Még csak 5hónapos változhat, de te is segithetsz azzal hogy megpróbálod játékkal-mókával ugymond ébren tartani.És rászoktatni lassan fokozatosan az ebéd utáni alvásra.
Minden baba másképp alszik. Ez normális. IDõvel ez változni fog, de nem lehet azt sem megmondani, milyen lesz késõbb. Az én fiam is hasonlóan aludt 5-6 hónapos korában. Aztán kb. 8 hónaposan beállt két nagyobb alvásra. Most 1 éves, kezd leszokni az egyik alvásról, a másodiknak meg elõrébb kerül az ideje, de ez sem ilyen egyértelmû, ma például kétszer aludt elõször kb. 2, aztán fél órát. Szóval normálisaan alszik a babád, de fog még máshogy is. És az is normális. Gratula hozzá!
Ha 4-5-ször alszik átlagban 20 percet, az kitesz egy ebéd utáni pihenteõ alvást.Nekem a nagyobbik lányom volt ilyen, órákat fentvolt, 20 perceket aludt, újszülött korától.Ébren kell tartani, lefoglalni, ha lehet levegõre vinni, mikor már annyira fáradt mire lerakod szerintem többet fog egy huzamba aludni.

5 hónapos babám éjjel óránként felkel szopizni, ez normális? Volt valakinek ilyen babája, és meddig tartottak ezek az álmatlan éjszakák?

Elég fárasztó, mert minden órában fent van, szopizik 2-3 percet és alszik tovább, így megy az kb 1 hónapja. Régebben minden 3 órában volt csak fent. Még nem eszik semmi mást, csak anyatejet. Nappal persze más a helyzet, 2-3 óránként eszik, és nagyon nyugodt, mosolygós baba.

Legjobb válasz: Én alig ismerek olyan babát aki ne ezt csinálta volna kb ennyi idõsen. Nem sok közé volt nálunk pl a szopi mennyiségéhez - a kezdõdõ fogzás váltotta ki. Az ínye bizsergett, fájt, azért kellett a szopizás (az egyetlen gyógymód). Érdekes, hogy nappal a sok inger elterelte a figyelmét, éjjel viszont felriadt. Aki emiatt hozzátáplálást kezd szerintem nem jó nyomon van.

Én alig ismerek olyan babát aki ne ezt csinálta volna kb ennyi idõsen. Nem sok közé volt nálunk pl a szopi mennyiségéhez - a kezdõdõ fogzás váltotta ki. Az ínye bizsergett, fájt, azért kellett a szopizás (az egyetlen gyógymód). Érdekes, hogy nappal a sok inger elterelte a figyelmét, éjjel viszont felriadt. Aki emiatt hozzátáplálást kezd szerintem nem jó nyomon van.
a nejem ezt úgy oldotta meg , hogy köztünk aludt az aktuális kicsi nyafizot kómában ki a cici és már aludtak is tovább! A tea be pótlásához is fel kell kelni, vagy nem?
Nem lakik jól este, vagy hozzászokott, hogy éjjel állandóan cumizzon. Adj neki, ha nagyon sír, teát szopi helyett. Nappal pedig kezd meg a hozzátáplálást.
Érdekes, az én babám is most kezdi ezt a gyakoribb szopizást, fõleg hajnalban. csak 4 hónapos, akkor nekem is hozzá kellene táplálnom? Lehet, hogy ez sok gyereknél normális, csak az anyukák nem lesznek normálisak a kevés alvástól :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak, nagyon szépen koszonom a választ, szinte egy óriási ko esett most le a szivemrol mert en is igy gondolom és megnyugodtam, mert még nem szeretném elkezdeni a hozzataplalast. A nagyobbik lanyomnal szinten 4 hónapos korban kezdodott ez a gyakori éjjeli szopizás és sajnos nála 5 hónaposan el is kezdtem a hozzátáplálást, de nem segített, tehát, nem volt éhes.
Szia!Csak ismetelni tudom az utolso valaszadot, mert az en babam 4 honapos es ugyanezt csinalja.De csak kb.1 hete kezdte, elotte vegigaludta az ejszakat!Nalunk szerintem ehseg miatt kel fel, mert egyre kevesebb a tejem sajnos.Most elkezdem a fagyasztobol elovenni a tejemet es azzal "taplalom hozza", hatha az segit.Kedves kerdezo szerintem nalatok is az ehseg lehet vagy a foga?Bocsi, nem sokat segitettem..Szep napot!


Ugy tudom ahogy az elozo is irta, az idegrendszer fejlodesehez tartozik az ijen reszketes, vagy ....
Az én fiam is csinálja, igaz, még csak hét hetes. Nekem a doki azt mondta, hogy azért van, mert az idegrendszerük még nem elég kifejlett és ha nagyon koncentrálnak valamire, vagy néha csak úgy spontán, akkor remeghetnek. De még nem kell aggódni, elmúlik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!