Találatok a következő kifejezésre: Normális az, a védőnő nem jött (2 db)

Normális az, hogy a védőnő nem jött (eddig)családlátogatásra?

Ugy tudom,hogy terhesség során ki kell jönnie,vagy csak miután megszületett a baba?hogy is van ez...?

Legjobb válasz: Szia. Nálam már kétszer volt. De az én védõnõm egy tüneményes, lelkiismeretes szakember. A nagy általánosság, hogy a szülés elõtt legalább egyszer ki szoktak menni környezettanulmányra. Üdv, 29 hetes kismami

Szia. Nálam már kétszer volt. De az én védõnõm egy tüneményes, lelkiismeretes szakember. A nagy általánosság, hogy a szülés elõtt legalább egyszer ki szoktak menni környezettanulmányra. Üdv, 29 hetes kismami
Szerintem ez védõnõtõl függ.Nálam már 3-szor volt kinn és még van vissza 2 hónapom, szerintem jön majd még. 31 hetes kismami
Nálam is terheség alatt 1-szer volt kint kb.37-38 hetes terhes lehetem és miután megszületett a babó haza érkezésünk után 3 órára ott volt.És ennyi többet nem jött én vittem a ligába a babát. De ha gondolod nyugodtan kérdezz rá.Szerintem egyántalán nem gond, hogy kiváncs vagy.
Az én védõnõm annyira elfoglalt, hogy csak leletekkel akar látni eddig 2szer voltam nála, és mindig 3 hetet kellett várnom hogy egyáltalán bejussak.A kismamtornán ahová járok a nálam fiatalabb terheseknél már volt kint a saját védõnõ, mondjuk nekem nem hiányzik, hogy rám rontson, mert nem bejelentve jön hanem egyszercsak betoppan állítólag.Remélem pont akkor amikor a frontoktól kifekszek és áll a kupleráj a kecóban :D 25 hetes kismami
Elsõ babánál csak akkor jött ki, amikor már hazajöttünk a kórházból, én mentem mindig, hogy beírja az adatokat. Aztán elköltöztünk, az új védõnõ azért nem jött ki terhesség alatt, mert úgyis tudom már, mit hogyan kell, vagyis elsõre kellett volna, hogy jöjjön, na mindegy. Õk azért beírják, hogy voltak kinn, mert kötelezõ.
Sajnos a védõnõket nem magunk választjuk.:-( Nálunk volt kinn egyszer - de minek? - de nem nagyon vagyok oda érte, hogy sokszor jöjjön. Nagyon kedves, de jó szakembernek nem mondanám.
Nálunk sem volt még, 37 hetes vagyok.Pedig elméletileg szülés elõtt egyszer kötelezõ kijönnie meglátogatni.Igaz nem nevezhetném egy tüneményes, lelkiismeretes jó szakembernek, dehát van amit nem választhat az ember...nekem õ jutott:S
Nálam szülés elõtt egyáltalán nem volt, szülés után is csak egyszer. Másfél éve szültem...
A kérdező hozzászólása: én nem dolgozom a 12.héttõl, most vagyok 25hetes.Lehet, hogy rákérdezek...vagy inkább ne...
24 hetes vagyok, és nálam sem volt még. azt mondta, hogy amíg dolgozom, nem tud jönni, mert csak munkaidõben tudna eljönni.
4 x a terhesség alatt kötelessége meglátogatn!!!!!

Azt mondta a védőnőm, hogy nem normális, hogy szülés óta még nem jött meg, hiába szoptatok aktívan. Szerintetek?

márciusban szültem

Legjobb válasz: Nekem öt hónapig nem jött meg szülés után. Ez teljesen egyénfüggõ. Van, akinek hamar megjön, van, akinek majd csak miután befejezte a szoptatást (legyen az 10 hónap vag egy év).

Nekem öt hónapig nem jött meg szülés után. Ez teljesen egyénfüggõ. Van, akinek hamar megjön, van, akinek majd csak miután befejezte a szoptatást (legyen az 10 hónap vag egy év).
Még csak négy hónapja szültél. Nem értem ezzel mi a baj? Van akinek a szoptatás alatt meg sem jön... "A szoptatás és a menstruáció nincs összhangban Sok nõ esetében a szoptatás megszakad a peteérés idején, ami szabálytalan menstruációhoz vezet a tejtermelés alatt. A tejmirigy több váladékot termel, ami egy olyan anyag, amely a petefészek szerepét helyettesíti. A nõk egy részénél a tüszõrepedés normális idõközökben történik meg, a petefészkek mõködésétõl függetlenül, míg másoknál egyáltalán nem jelentkezik. Így a szoptató nõk esetében a szülés utáni elsõ menstuáció változó idõközönként jelentkezik: akár háromhetente is lehet menstruációjuk vagy csak 6 hónap múlva, illetve egyáltalán nem. "
Igen, akkor ideje egy képzettebb védõnõt keresni. Általában négy hónapnál elõbb nem jön meg, szerintem e hó végén, augusztusban neked is meg fog.
én 2 évig szoptattam, és addig nem is jött meg.
Nem tul okos es kepzett a vedonod... Nem is ertem, miert mondott ilyet. Ez teljesen normalis. Nekem szoptatas alatt megjott, de mar 15 hos volt a babam.
A védõnõd nem ért hozzá. Általában amíg aktívan szoptatsz addig nincs meg. Szóval nyugi.
gondolom a védõnõ még nem szoptatott aktívan:) azért nem tudja...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Akkor megnyugodtam.Lényegében azért mondta ezt, mert akarunk tesót és igy jött fel errõl a szó, h még nem jött meg, igy akkor teherbe sem eshetnék a tesóval. De igen, tuti szoptatott amúgy mert 3 gyereke van 40 körül jár.
akkor rosszul tudta
Nekem 9 hónapig nem jött meg. De ha mondjuk 2 évig szoptatok, az is teljesen normális lenne ha addig nem jönne meg.
Én 2010 júniusában szültem, majd 2011. áprilisában jött meg, szoptattam 2011.októberéig.A védõnõddel gondok vannak.Ez normális.
7. hónapban jött. A 6.-tól kezdtük a hozzátáplálást, így akkor már kevesebbet szopizott. Amúgy szerintem a védõnõdnek ilyenkor hozzád már semmi köze, csak a gyerekhez. Meg õ amúgy sem orvos, szóval akár csendben is maradhat. Fõleg, ha hülyeségeket beszél.
Én januárban szültem, és még szopizik a babám, de még nekem se jött meg!
Nekem 13 hónapos volt a kisfiam mikor elõször megjött. Most 20, és még mindig szopizik, azóta is elég rendszertelen, de nekem elõtte is az volt. Szerintem ez teljesen normális, nekem eszembe sem jutott aggódni emiatt. Sõt, még egyszer dokinál is voltam más miatt (akkor volt 1 éves a kisfiam), kérdezte az utolsó menzeszt, én meg mondtam, még szülés óta nem volt, és még szoptatok, nem szólt rá semmit, nem mondta, hogy ez baj lenne. Szerintem is inkább a védõnõ "tájékozottsága" miatt kéne aggódni.
Jézusom! Szülés után 15 hónappal jött meg elõször nekem, akkor se rendesen. Most 16, 5 hónapos a lányom és még anyatejes. A védõnõt korrepetálni kellene. Nehogy megijedj! Inkább örülj neki, hogy így alakul(t), mert tényleg egyénfüggõ a dolog. Van, akinek 6 hét után tér vissza, hiába szoptat éjszaka is.
Mindkét gyermekemnél 8 hónap telt el a szülés után. Szerintem nyomtasd ki a válaszokat neki. :-)
én ianuárban szültem, szintén aktívan szoptatok, és még nem jött meg a védõnõ nem normális. egyik gyerekemnél se jött meg 14 hónapnál elöbb
Én januárban szültem és még mindig nem jött meg, hála az égnek. A kisfiam születése után 8 hónapig nem jött meg. A védõnõd ostoba, már bocs. Van aki egész szoptatási idõ alatt nem menstruál. Ne aggódj, semmi baj nincs ezzel.
Nõvérem elsõ fia 3 éves volt, amikor elõször megjött Neki. Amíg szoptatsz, teljesen normális, ha nem menstruálsz :-) és a szoptatás abbahagyása után még 3-4 hónapig tartják normálisnak a menstruáció hiányát! Azonban ez nem jelenti azt, hogy védett lennél, így ha gond lenne egy baba váratlan fogantatása, akkor javaslom, hogy védekezzetek valahogy. Errõl a nõgyógyászod pontos felvilágosítást tud adni :-) A védõnõd kicsit rosszul van tájékoztatva...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!