Találatok a következő kifejezésre: Normális az, a védőnő nem (8 db)

Védőnöm sehova nem tud adni beutalót, se vérvétel, se vizelet. Szívhangot se néz soha. Nem is nagyon találkozunk. Mindent a dr intéz. Normális az ilyen védőnő?

Legjobb válasz: A beutalókat nekem is mindig a doki adja. A védõnõ csak beír a kiskönyvbe és max. megkérdezi, hogy vagyok, stb. Szívhangot viszont lehet nála hallgatni! Szerintem védõnõje válogatja, hogy melyik milyen.

A beutalókat nekem is mindig a doki adja. A védõnõ csak beír a kiskönyvbe és max. megkérdezi, hogy vagyok, stb. Szívhangot viszont lehet nála hallgatni! Szerintem védõnõje válogatja, hogy melyik milyen.
jaaa, nekem. Ha elmegyek hozzá, rendszerint én beszélek... Csakhogy beszéljünk. Egyébként vérnyomás, testúly, hasátmérõt mér, és ennyivel volt ennyi. Se szívhang...semmi, az égegyeadta világon. Háromszor voltam nála, még egyszer elmegyek, h meglegyen a 4 és befejeztem vele. Majd jön a gyerekorvos a babácskához, és elmond õ mindent, és persze anyukám, és TI itt :) üdv: 34 hetes kismami
Én a Péterfy kórházba járok és saját körzeti védõnömön kívül a fogadott dokim miatt még oda is kell mennem beutalóért.Tehát ha úgy vesszük, akkor van egy védõnõ aki eddig 1szer látott, akkor marha sokat beszélt és azt mondta szívhangot majd a 20. hét után hallgatunk csak, és van a másik akihez a beutalóért kell mennem.De ez azért van mert a kórházba van az orvosom.Nekem a doki nem sok beutalót adott csak a nyaki redõre.Amúgy kérdezz inkább többet, nekem be nem áll a szám mindig tele vagyok kérdésekkel sokszor meg is mosolyognak de inkább, minthopgy kimaradjon az infó. Boldog babavárást. 17 hetes kismami
A védõnõ nem adhat beutalót, csak az orvos.Szívhangot kell néznie, de nem az elejétõl.Az enyém már kétszer volt lakáson, csodálkoztam is.
Nálunk a védõnõk súlyt meg vérnyomást mérnek, kérik havonta a vizeletet amit ott rögtön megvizsgálnak. Kiállítja az összes beutalót amit kérsz, õ adta a papírt az apaságihoz is. Ezután be kell menni egy állandóan ott levõ orvoshoz aki leellenõrzi az eredményeket. A vérvétel meg a ctg is itt van helyben. Nekem hasátmérõt meg magzati szívhangot még egyszer sem néztek. Szóval ahány város annyiféleképp mûködik ez az egész. Van ahol szinte úgy érzed nem is foglalkoznak veled, máshol meg agyadra megy az a sok vizsgálat. Üdv.:32 hetes kismama
Az én védõnõm vérnyomást és súlyt mér. Magyjából ennyi. 34 hetes vagyok, még egy szívhanghallgatás, vagy vizeletvizsgálat, vagy egyéb semmi. Ez tuti nem normális.

Normális az, hogy a védőnő nem jött (eddig)családlátogatásra?

Ugy tudom,hogy terhesség során ki kell jönnie,vagy csak miután megszületett a baba?hogy is van ez...?

Legjobb válasz: Szia. Nálam már kétszer volt. De az én védõnõm egy tüneményes, lelkiismeretes szakember. A nagy általánosság, hogy a szülés elõtt legalább egyszer ki szoktak menni környezettanulmányra. Üdv, 29 hetes kismami

Szia. Nálam már kétszer volt. De az én védõnõm egy tüneményes, lelkiismeretes szakember. A nagy általánosság, hogy a szülés elõtt legalább egyszer ki szoktak menni környezettanulmányra. Üdv, 29 hetes kismami
Szerintem ez védõnõtõl függ.Nálam már 3-szor volt kinn és még van vissza 2 hónapom, szerintem jön majd még. 31 hetes kismami
Nálam is terheség alatt 1-szer volt kint kb.37-38 hetes terhes lehetem és miután megszületett a babó haza érkezésünk után 3 órára ott volt.És ennyi többet nem jött én vittem a ligába a babát. De ha gondolod nyugodtan kérdezz rá.Szerintem egyántalán nem gond, hogy kiváncs vagy.
Az én védõnõm annyira elfoglalt, hogy csak leletekkel akar látni eddig 2szer voltam nála, és mindig 3 hetet kellett várnom hogy egyáltalán bejussak.A kismamtornán ahová járok a nálam fiatalabb terheseknél már volt kint a saját védõnõ, mondjuk nekem nem hiányzik, hogy rám rontson, mert nem bejelentve jön hanem egyszercsak betoppan állítólag.Remélem pont akkor amikor a frontoktól kifekszek és áll a kupleráj a kecóban :D 25 hetes kismami
Elsõ babánál csak akkor jött ki, amikor már hazajöttünk a kórházból, én mentem mindig, hogy beírja az adatokat. Aztán elköltöztünk, az új védõnõ azért nem jött ki terhesség alatt, mert úgyis tudom már, mit hogyan kell, vagyis elsõre kellett volna, hogy jöjjön, na mindegy. Õk azért beírják, hogy voltak kinn, mert kötelezõ.
Sajnos a védõnõket nem magunk választjuk.:-( Nálunk volt kinn egyszer - de minek? - de nem nagyon vagyok oda érte, hogy sokszor jöjjön. Nagyon kedves, de jó szakembernek nem mondanám.
Nálunk sem volt még, 37 hetes vagyok.Pedig elméletileg szülés elõtt egyszer kötelezõ kijönnie meglátogatni.Igaz nem nevezhetném egy tüneményes, lelkiismeretes jó szakembernek, dehát van amit nem választhat az ember...nekem õ jutott:S
Nálam szülés elõtt egyáltalán nem volt, szülés után is csak egyszer. Másfél éve szültem...
A kérdező hozzászólása: én nem dolgozom a 12.héttõl, most vagyok 25hetes.Lehet, hogy rákérdezek...vagy inkább ne...
24 hetes vagyok, és nálam sem volt még. azt mondta, hogy amíg dolgozom, nem tud jönni, mert csak munkaidõben tudna eljönni.
4 x a terhesség alatt kötelessége meglátogatn!!!!!

Babám most lesz 7 hónapos még nem ül és még nincs kint a fogacskája ez normális így? Persze segítséggel már ücsörög . Védőnő, orvos szerint normális a fejlődése. Nem akarom siettetni, de van aki azt mondja már ülni, mászni kellene.

7hónapos

Legjobb válasz: 1: ne ücsörögjön segitséggel!!! amig magától nem ül fel, nem szabad ültetni! ezt gondolom már te is 100x olvastad, és mondták is. 2: nincs elkésve, az okoskodókat meg zárd ki, sokan fleslegesen idegesitik fel az embert...:S nem egyformák a kicsik. a nagykönyvban 8hósan kell felülni. de ha késõbb sikerül akkor sincs baj. sok mindentõl függ. a baba nagyágától, mennyie erõs az izomzata, mennyit van földön hogy probálkozhasson stb...egy bnõm kislánya 10hónaposan ült föl most pár hete, már elvitte õ is dévény tornát végzõ szakemberhez, de õ is azt mondta h nem kell járniuk,mert semmi baj nincs a csajszival s rá pár napra fel is ült. nyugi nem marad mindig fekvõ baba:)

1: ne ücsörögjön segitséggel!!! amig magától nem ül fel, nem szabad ültetni! ezt gondolom már te is 100x olvastad, és mondták is. 2: nincs elkésve, az okoskodókat meg zárd ki, sokan fleslegesen idegesitik fel az embert...:S nem egyformák a kicsik. a nagykönyvban 8hósan kell felülni. de ha késõbb sikerül akkor sincs baj. sok mindentõl függ. a baba nagyágától, mennyie erõs az izomzata, mennyit van földön hogy probálkozhasson stb...egy bnõm kislánya 10hónaposan ült föl most pár hete, már elvitte õ is dévény tornát végzõ szakemberhez, de õ is azt mondta h nem kell járniuk, mert semmi baj nincs a csajszival s rá pár napra fel is ült. nyugi nem marad mindig fekvõ baba:)
Ne ültesd. Szerintem a Te babád is mászásból fog majd kiülni oldalra, és úgy tanulja meg a csücsülést. :) Ha aggódsz, akkor nézesd meg egy Dévényessel, de szerintem totál ráértek még :)
Dehogy kell másznia 7 hónaposan, az én orvosom azt mondta, hogy 10 hónapos korukig szoktak elkezdeni mászni a babák, 7 hónaposan még a gurulás a jellemzõ. A fiam 8 hónapos, Õ is még csak négykézláb hintázik. A foggal sem vagytok elkésve, nálunk is 7 hónaposan jött ki az elsõ, azóta már 4 van.
Szia, az én babám is 7 hós lesz, ugyan az a helyzet mint nálatok! Orvosok szerint ez a normális, nem az ha 4 hósan mászik. Ne hallgass az okoskodókra, mind hülye!
Nem igaz, hogy nem szabad ültetni a babát. Az alábbi oldalon egy konduktor írja, hogy egy babának 9 hónapos koráig kell tudnia önállóan ülni, DE nem felülni. Az én fiamat is fel- illetve le szoktam ültetni magam elé, vagy pl. az etetõszékbe. http://igy-probalja.blogspot.hu/
NEM kellene. semmit sem kellene. Aki ezzel a szóval alkot mondatokat egy 7 hós babáról az nem normális :) . Nekem nagyobbik babám 18 hós és nem gondolom úgy h beszélnie kellene, vagy mondokáznia kellene, vagy bliznie kellene. Majd ahogy alakul.
Tényleg ne aggódj! Lányom 10 hónapos. 8 és fél hónaposan ült fel, 9 hónaposan kezdett kúszni, mászni, 9 és fél hónaposan állt fel és most lépeget a bútorok mellett. Foga pedig még mindig nincs. Én nagyon aggódtam, elvittem Dévényeshez is. Ott azt mondták, semmi baj sincs vele, minden baba más ütemben fejlõdik.
Ezek amiket leírtál 9 hónapos körül kell tudnia, az se baj ha késõbb. Az én fiam 7 hónapos, de nagyon makacs. Pár napja mászik, felül magától és fel is áll, ha valami alacsonyabb dologba tud kapaszkodni. Ti se vagytok lemaradva szerintem. Nem minden gyerek egyforma és ez így jó!
Szia, teljesen normális.Minden baba más és másképp fejlõdik.Hidd el, pár hét aztán a te babád is ugyanezt csinálja.Lányom 9 hónaposan ült fel magától.Teljesen rendben van attól függetlenül:) ))
Az ültetésrõl eléggé megoszlanak a vélemények, én is mindenhol azt olvasom, hogy nem szabad, de a mi orvosunk is azt mondta, hogy ültessük néha, hogy tapasztalja meg ezt is, és akarjon magától felülni. Az enyém pár nap múlva 1 éves lesz. Még csak kúszik, nem mászik, bár tud négykézlábra állni, nem ül, nem áll fel, viszont feltérdel. Az elsõ foga 10 hónaposan bújt ki, akkor viszont mindjárt kettõ egyszerre. És õ is teljesen egészséges. Szóval ne aggódj, egyáltalán nincs lemaradva a babád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat . Amúgy orvos mondta, hogy mostantól ültethetjük picit, de csak úgy , ha megfogjuk a kezét és saját magát húzza. Nem erõltetjük rá.
Ültetni tilos a gyereket. Ülnie még nem is kell enyi idõssen.Mondjuk másznia már kéne
Nincs vele semmi baj, ne idegeskedj. Az en lanykam 9hosan ult fel eloszor es csak utana kezdett el kuszni - maszni. Nem volt 1 eves mikor felallt. A foga is eleg keson bujt ki, majdnem 1 eves volt. Onnantol viszont kettesevel/negyesevel jonnek. Ugyhogy no para. Minden amugy egeszseges gyerek felul, felall egyszer.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló! Én csak egy kérdést tettem föl . Amúgy normálisnak érzem magam ettõl függetlenül.Nekem õ az elsõ babám szóval szerintem érthetõ , hogy vannak kérdéseim .Köszönöm szépen a többieknek a válaszokat, segítséget ...

A BPD 3 mm-es eltérése normális? Tegnap voltam 20 hetes uh-n, az eredmények: a bpd 19 hetesnek felel meg a védőnő táblázata szerint, a mellkas és lábméret meg 21 hetesnek. A doki semmit nem mondott. Ez még nem jelent problémát?

Legjobb válasz: Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!

Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!
Persze, hogy normális! A legközelebbi UH-n meg lehet, hogy nagyobb lesz, mint a korának megfelelõ méret. Nekünk a combcsont ilyen. Egyszer kisebb, másszor meg nagyobb az átlagnál. :) A babácskák nem táblázat szerint fejlõdnek, az csak egy átlagértéket mutat. Minden rendben van a babáddal, ne aggódj!
nekem is voltak eltérések, de behozta és gyönyörû lett:) már 7 hetes a kisfiam
A bébik nem sablon szerint születnek:) ne izgulj miatta.Mire kibújik tökéletes lesz.Dinka védõnõd lehet, ha hagy így õrlõdni. Egyébként a MamaNet-en van egész jó fejlõdési táblázat.
Az én babám is végig 3-5 mm-rel kisebb volt, fõleg a BPD-je. Akkor én is megijedtem, mert a nõdokim csinált mindig ügyet belõle, mintha még nem látott volna ilyet. A védõnõm mindig megnyugtatott, és igaza volt! Gyönyörû babám született :-) És egyeltalán nem látszik kicsinek sem a teste, sem a feje, nem torz vagy ilyesemi :-) Szerintem egyeltalán ne foglalkozz azzal a pár millivel, minden ember, így minden baba is más paraméterekkel rendelkezik!
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönetem a megnyugtató válaszokért!!!!!!

Azt mondta a védőnőm, hogy nem normális, hogy szülés óta még nem jött meg, hiába szoptatok aktívan. Szerintetek?

márciusban szültem

Legjobb válasz: Nekem öt hónapig nem jött meg szülés után. Ez teljesen egyénfüggõ. Van, akinek hamar megjön, van, akinek majd csak miután befejezte a szoptatást (legyen az 10 hónap vag egy év).

Nekem öt hónapig nem jött meg szülés után. Ez teljesen egyénfüggõ. Van, akinek hamar megjön, van, akinek majd csak miután befejezte a szoptatást (legyen az 10 hónap vag egy év).
Még csak négy hónapja szültél. Nem értem ezzel mi a baj? Van akinek a szoptatás alatt meg sem jön... "A szoptatás és a menstruáció nincs összhangban Sok nõ esetében a szoptatás megszakad a peteérés idején, ami szabálytalan menstruációhoz vezet a tejtermelés alatt. A tejmirigy több váladékot termel, ami egy olyan anyag, amely a petefészek szerepét helyettesíti. A nõk egy részénél a tüszõrepedés normális idõközökben történik meg, a petefészkek mõködésétõl függetlenül, míg másoknál egyáltalán nem jelentkezik. Így a szoptató nõk esetében a szülés utáni elsõ menstuáció változó idõközönként jelentkezik: akár háromhetente is lehet menstruációjuk vagy csak 6 hónap múlva, illetve egyáltalán nem. "
Igen, akkor ideje egy képzettebb védõnõt keresni. Általában négy hónapnál elõbb nem jön meg, szerintem e hó végén, augusztusban neked is meg fog.
én 2 évig szoptattam, és addig nem is jött meg.
Nem tul okos es kepzett a vedonod... Nem is ertem, miert mondott ilyet. Ez teljesen normalis. Nekem szoptatas alatt megjott, de mar 15 hos volt a babam.
A védõnõd nem ért hozzá. Általában amíg aktívan szoptatsz addig nincs meg. Szóval nyugi.
gondolom a védõnõ még nem szoptatott aktívan:) azért nem tudja...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Akkor megnyugodtam.Lényegében azért mondta ezt, mert akarunk tesót és igy jött fel errõl a szó, h még nem jött meg, igy akkor teherbe sem eshetnék a tesóval. De igen, tuti szoptatott amúgy mert 3 gyereke van 40 körül jár.
akkor rosszul tudta
Nekem 9 hónapig nem jött meg. De ha mondjuk 2 évig szoptatok, az is teljesen normális lenne ha addig nem jönne meg.
Én 2010 júniusában szültem, majd 2011. áprilisában jött meg, szoptattam 2011.októberéig.A védõnõddel gondok vannak.Ez normális.
7. hónapban jött. A 6.-tól kezdtük a hozzátáplálást, így akkor már kevesebbet szopizott. Amúgy szerintem a védõnõdnek ilyenkor hozzád már semmi köze, csak a gyerekhez. Meg õ amúgy sem orvos, szóval akár csendben is maradhat. Fõleg, ha hülyeségeket beszél.
Én januárban szültem, és még szopizik a babám, de még nekem se jött meg!
Nekem 13 hónapos volt a kisfiam mikor elõször megjött. Most 20, és még mindig szopizik, azóta is elég rendszertelen, de nekem elõtte is az volt. Szerintem ez teljesen normális, nekem eszembe sem jutott aggódni emiatt. Sõt, még egyszer dokinál is voltam más miatt (akkor volt 1 éves a kisfiam), kérdezte az utolsó menzeszt, én meg mondtam, még szülés óta nem volt, és még szoptatok, nem szólt rá semmit, nem mondta, hogy ez baj lenne. Szerintem is inkább a védõnõ "tájékozottsága" miatt kéne aggódni.
Jézusom! Szülés után 15 hónappal jött meg elõször nekem, akkor se rendesen. Most 16, 5 hónapos a lányom és még anyatejes. A védõnõt korrepetálni kellene. Nehogy megijedj! Inkább örülj neki, hogy így alakul(t), mert tényleg egyénfüggõ a dolog. Van, akinek 6 hét után tér vissza, hiába szoptat éjszaka is.
Mindkét gyermekemnél 8 hónap telt el a szülés után. Szerintem nyomtasd ki a válaszokat neki. :-)
én ianuárban szültem, szintén aktívan szoptatok, és még nem jött meg a védõnõ nem normális. egyik gyerekemnél se jött meg 14 hónapnál elöbb
Én januárban szültem és még mindig nem jött meg, hála az égnek. A kisfiam születése után 8 hónapig nem jött meg. A védõnõd ostoba, már bocs. Van aki egész szoptatási idõ alatt nem menstruál. Ne aggódj, semmi baj nincs ezzel.
Nõvérem elsõ fia 3 éves volt, amikor elõször megjött Neki. Amíg szoptatsz, teljesen normális, ha nem menstruálsz :-) és a szoptatás abbahagyása után még 3-4 hónapig tartják normálisnak a menstruáció hiányát! Azonban ez nem jelenti azt, hogy védett lennél, így ha gond lenne egy baba váratlan fogantatása, akkor javaslom, hogy védekezzetek valahogy. Errõl a nõgyógyászod pontos felvilágosítást tud adni :-) A védõnõd kicsit rosszul van tájékoztatva...

16 hetes terhes vagyok. A védönő kiírt afp-re. A nőgyógyásznál viszont nem csináltak ultrahangot és most nem értem mi van. Elküldtek afp-re/az aszisztens/. Most azt sem tudom hogy jól van-e a babám. Normális hogy nem volt ultrahang?

Legjobb válasz: jövõ héten én is 16 hetes leszek, múlt héten voltam orvosnál, és nem csinált UH-t, sõt megmondta hogy jövõ héten se fog, csak AFP-re küld majd el. nem tudom én se hogy mi van, miért olyan nagy dolog egy UH-t csinálni, de szerintem ne idegeskedj, annál rosszabb. én is úgy vagyok vele, hogy nekem semmi bajom nincs, hát biztos a babámnak sincs :)

jövõ héten én is 16 hetes leszek, múlt héten voltam orvosnál, és nem csinált UH-t, sõt megmondta hogy jövõ héten se fog, csak AFP-re küld majd el. nem tudom én se hogy mi van, miért olyan nagy dolog egy UH-t csinálni, de szerintem ne idegeskedj, annál rosszabb. én is úgy vagyok vele, hogy nekem semmi bajom nincs, hát biztos a babámnak sincs :)
Szia. Igen normális. Probléma mentesség esetén a 12-ik heti uh után a következõ a 18-ik héten van, ahová az afp eredménnyel kell menni. Minden jót! 25 hetes pocakos.
Teljesen normális szerintem. Az AFP eredményével csinálnak újabb szûrés jellegû komoly UH-t. Ne idegeskedj ezen, nem érdemes. A babád biztosan teljesen jól van:-)
Normális. A 16. heti AFP szûrés kontrollvizsgálata a 18. heti UH. A babód meg jól van ne izgulj :)
Azért kell a 16 hetes AFP után az ultrahang, mert a kettõ összefügg.A vérvétel genetikai vérvétel, és ennek az eredményével csinálják a 18 hetes genetikai ultrahangot.Itt kromoszóma és más rendellenességet szürnek.

Nálunk a 22. hét körül a védőnő végez cukor vizsgálatot (reggeli után másfél órával megböki az ujjam), és ha ennek nem jó az eredménye csak akkor küldenek el terheléses cukorvizsgálatra. Ez normális?

Legjobb válasz: Én még ilyenrõl nem hallottam. Nálunk automatikusan a doki mindenkit elküld terheléses vércukor vizsgálatra a 24-25. héten. Akinek eddig nem volt gond a cukrával azt tejes-zsömlésre küldi, akinek esélyes, hogy gond lehet azt cukoroldatosra.

Én még ilyenrõl nem hallottam. Nálunk automatikusan a doki mindenkit elküld terheléses vércukor vizsgálatra a 24-25. héten. Akinek eddig nem volt gond a cukrával azt tejes-zsömlésre küldi, akinek esélyes, hogy gond lehet azt cukoroldatosra.
Nálunk nem így van. Nekem mindenképp kellett mennem cukorterhelésre.Hát véeredménybe megspórólsz egy utat magadnek, én csak azt nem értem hogy ebbe hol a cukor terhelés?Én diabeteses vagyok, és 2 hetente kapok a korházból vércukor mérõt 1 hétre, és nekem is így kell itthon mérnem. Reggeli után, vagy ebéd után, vagy vacsi után 1 órával, de hangsúlyozom ez már a rossz cukor eredmény miatt van nekem. Kicsit furi, mert ez nem nevezhetõ terhelésnek, de azért én a dokidat megkérdezneém. Jó babavárást 35hetes kismama
A kérdező hozzászólása: a doki adja a beutalókat, szóval õ együtt mûködik a védõnõvel. :S akkor ez most baj?
Ha nálatok így van, akkor nem baj.Az a lényeg, az orvos is be van vonva.
Ha a doki b avan avatva akkor nem baj, de hangsúlyozom, hogy én a helyedbe kérném. Ha terhességi cukor betegsége van valakinek, az nem rád hanem a babódra veszélyes. Ha nem derül ki a terhesség alatt akár a baba cukrosan is születhet.Nem éri meg játszani vele. Jó babavárást 35 hetes kismama
Mindenképpen meg kell csinálni a terheléses cukorvizsgálatot. Utolsó hozzászolónak mondnaám, h akinek magasabb, mint 7.8 mmol/L a terhesség allat, az nem azt jelenti, hogy cukros lenne az illetõ. Így az utolsó hozzászóló sem cukros, csupán csökkent glükóztoleranciáról van szó, ami azt jelenti, amit már õ is jól fogalmazott, hogy a szervezeted nehezebben bontja le a cukrot, így a vércukorérték tovább marad magasan, és nem tér vissza 1-2 óra múlva az étkezés elõtti értékre, csak kb 3 óra múlva, ami a babára nézve és születéskor valóban veszélyes lehet. Tehát ezt a vizsgálatot mindenképpen el kell végeztetni. A védõnõ méregessen utána, miután kiderült, hogy van-e anyagcsere elváltozás, vagy nincs. Mert ha van, akkor fokozott figyelemmel kell étkezni! És ez csak a terhelés után derül ki. Én a zsemlés módszert sem tartom túl jó ötletnek, bár valakinek a tejcukor dob magasra. És a kérdezõ kérdésére válasz: reggeli után eleve egy órával kell mérni, másfél órával a tényleges cukrosoknak mérik, akiknek terhelés után 11mmol/L fölötti az értékük, és annak 7 alatt kell lennie. Terheseknek reggeli után egy órával kell 7 alatt lennie! A házi vércukormérõk nem adnak minden esetben pontos eredményt! Ennek eredményétõl föggetlenül is el kell menni terheléses vizsgálatra! Boldog babavárást!!! 36hetes kismama

Normális, vagy egészséges az ha a nejem (védőnő) a lányunk (2, 5éves) előtt közli velem, hogy leöli a famíliámat ha megpróbálom elvenni tőle a lányt a válás során? Egyébként nem akarom elvenni, de szeretném látni legalább hetente a kislányomat!

Legjobb válasz: Köztudott, hogy az un. "tanult" szülõk rontják el legjobban a gyereküket. (pedagógus, pszich., stb.) Gondolom, azért, mert elfeledkeznek az egyébként jó, normális ösztönökrõl. De Te mit tettél, hogy így kibújt a védelmezõ? A gyerek elõtt mutatni kell, lám, én megvédlek, gyerek mindenkivel szemben? sztem ez is benne van a pakliban. A gyereket maga mellé akarja állítani. De ez bumeráng. Lehet, nem most de visszacsap. Amellett nem korrekt. Ne vedd fel a kesztyût.

Köztudott, hogy az un. "tanult" szülõk rontják el legjobban a gyereküket. (pedagógus, pszich., stb.) Gondolom, azért, mert elfeledkeznek az egyébként jó, normális ösztönökrõl. De Te mit tettél, hogy így kibújt a védelmezõ? A gyerek elõtt mutatni kell, lám, én megvédlek, gyerek mindenkivel szemben? sztem ez is benne van a pakliban. A gyereket maga mellé akarja állítani. De ez bumeráng. Lehet, nem most de visszacsap. Amellett nem korrekt. Ne vedd fel a kesztyût.
Hát ez a viselkedés nem éppen normális, de azt nem tudhatjuk, hogy ezt milyen idegállapotban mondta. Én sem akartam a fiam elõtt kiabálni az apjával, de amiket õ szép csöndben suttyomban mondott nekem, hát asszem arra már mindenki felemelte volna a hangját.
Ez itt egy apa leirása - ha éppen már órák óta veszekszenek egymással a válás és a gyereke miatt, akkor elöfordul, hogy dühében ilyet mond valaki, de azért nem gondolja komolyan. Itt sokszor olvashatunk olyat, hogy az apuka/anyuka az exnek kijelenti, hogy mehet az utcára, a gyereke meg marad és többet látni se fogja. Egy hosszabb veszekedés és egy ilyen kijelentés után bárkivel elszaladhat a ló és rövidzárlatban mondhat akármit. Hogy ebben az esetben mi az igazság, azt nem tudhatjuk, de furcsa, ha az apa itt akar megerösités szerezni arra, hogy a felesége nem alkalmas a gyerek nevelésére, illetve hogy nem normális.
Természetes lenne, ha nem a gyerek elõtt mondaná.Anyatigris effektus. De azért te nyugodtan piríts rá nem a gyerek elõtt, hogy mások gyerekei elõtt is így beszél? VÉDÕNÕ? Legalább kontrollálja magát.
"A véleményem a körülöttem történt válások, és ezen a fórumon írtakból szûrtem le.Egyébként én is nõ vagyok, de nem váltam el.30 éve élek együtt a párommal, és felneveltünk 3 gyereket.Közöttünk is voltak viták, de azokat mindig megoldottuk közösen.Ma viszont már ez nem jellemzõ." Akkor viszont...mivel véleményed szerint az összes mai nõ kivétel nélkül mind ilyen, akkor a te lányod is ezt fogja tenni és így fogja csinálni, vagy ha fiad van, akkor a párja fogja ezt csinálni, hisz a mai nõ, mind ilyen...
Szerintem csak fél, hogy majd téged jobban fog szeretni a gyerek, mint õt.Az normális, hogy harcol és fél, hogy elveszíti a gyermekét, de az nem normális, hogy mind ezt a gyerek elõtt közli veled.Fõleg, hogy védõnõ, hisz ezzel a gyerek is sérülhet, ha veszekedni látja a szüleit.Neki azt kellene látnia, hogy ti jól kijöttök egymással függetlenül attól, hogy nem éltek együtt.Én biztos, ha lenne gyerekem, de nem lenne velünk az apja, akkor is csak a szép dolgokat mondanám el a gyereknek, esetleg ha már idõsebb lesz és rákérdez, hogy miért nincs velem az apja akkor elmagyaráztam volna, de nem mocsokolódással.
Húúú most lehet gonosz leszek, de ez szerintem természetes.Tudod ilyenkor az "anyatigris" ösztön elõbújik!Szerintem én is így reagálnék.Azért a lányotok érdekében , próbáljatok szerintem meg "szépen" elválni egymástól :S
Ez a nõ tiszta hülye!és az ilyen védõnõ??? 30/L.
Egészséges.
Szia, biztosan engedni fogja az anya a heti ket napot, ne aggodjal! Jo lesz neki majd egy kicsit pihenni, gyerek nelkul jonni-menni, baratnok, fodrasz, kozmetika, sport, szinhaz...stb. szoval van boven mit tennie egy egyeduallo nonek. Barcsak az en volt ferjem is elvinne heti ketszer a gyereket, orulnek oszinten mondom. Nalunk meg az a baj, hogy meg EVENTE sem viszi el ket napra! Nemhogy hetente. A feleseged halas lehet neked, hogy kicsit hagyod majd szusszani ot. Ne aggodj, elviheted a kicsit! Minden jot neked, probalj megnyugodni. Ha szereted a kicsit, alig varja majd mindig, hogy te menjel erte az oviba!
Ez a szituációtól is függ. Ha megcsaltad és elhagyod akkor teljesen normális ha így reagál. Aki higgadt az nem is érez semmit a másik iránt. Itt pedig nincs jelentõsége annak hogy védõnõ vagy sem. Anya!
Elõttem szóló 11.54-es-nek tiszteletem, okos. Teljesen egyetértek.
Vajon miért haragszik ennyire az a védõnõ, a kérdezõ családjára? Mit tett vele ez a család, hogy 2, 5 éves gyermekkel a válás mellett döntött?
Nem normális. Ha a helyedben lennék, nem hagynám egy ilyen nõnél a lányomat, hanem foggal-körömmel küzdenék a felügyeleti jogért. Pl úgy is, hogy ezt a kijelentést elismétlem a tárgyaláson a bírónak, aki a kislányról dönt.
Azt talán kihagytad, hogy TE mit mondtál neki annakelõtte?? Azt majd talán majd õ fogja megírni a saját tálalásában... Ok nélkül nem szoktak az emberek így kivetkõzve magukból vagdalkozni!
A ma 08:49-es vagyok: nekem nagyon úgy tünik - de erös felindulásában bárki mondhat olyat, amit ellene lehet forditani.
Kedves utolsó! Van abban valami amit írtál, lehet tényleg így van, hogy apuka használja a neje ellen a fórumot....így van mit felhoznia ellene.Lehet az asszonyt kéne sajnálni, mert nem is sejti mit mûvel a háta mögött a férje?(mármint hogy ír a fórumba és úgy állítja be a nejét a válaszolók elött, hogy az neki elõnyös legyen...)
Itt az apa manipulálni akarja a válaszoklókat: különben meg se emlitené, hogy mi a feleség foglalkozása. Egyébként aki még SOHASEM mondott hülyeséget dühében, az itélje csak el ezt a nöt.
A védõnõk kb. 80%-a agresszív, gúnyos, bunkó, és butaságokat beszél, de vannak kivételek, csak ez a poszt megint az állításomat igazolja. Részvétem.
Ez teljesen normális! A félelem, a kétségbeesés beszélt belõle mikor ezt mondta! Az anyai érzést, nagyon nehéz elmagyarázni, én imádom a férjemet, de ha egyszer elakarná venni a fiunkat, képes lennék megölni, az tuti!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!