Találatok a következő kifejezésre: Normális az, a terhesség elején (9 db)

Normális, ha a terhesség elején meg voltam győződve arról, hogy szó sem lehet apás szülésről, most meg már inkább az ellenkezőjére hajlok? 25. hétben vagyunk és egyre többet foglalkoztat a dolog.

Csak akkor lehet bent a papa, ha vmilyen tanfolyamot elvégzett vagy nem muszály hozzá??

Legjobb válasz: Szia! Nem kell hozzá semmilyen tanfolyam. Szerintem egyre több kórházban divat az apás szülés. Azért ahol szülni fogsz kérdezz rá hogy a párod is bent lehet-e. Mostanában már nagymamás szülés és barátnõs szülésrõl is hallottam.

Szia! Nem kell hozzá semmilyen tanfolyam. Szerintem egyre több kórházban divat az apás szülés. Azért ahol szülni fogsz kérdezz rá hogy a párod is bent lehet-e. Mostanában már nagymamás szülés és barátnõs szülésrõl is hallottam.
Normális, én is hasonlóképpen voltam. Nagyon jó volt, hogy velem volt a párom, így utólag el sem tudom képzelni, milyen lett volna egyedül végigcsinálni az egészet. Amúgy nem kell semmit hozzá elvégezni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!! Szegeden fogok szülin, remélem, bent lehet Õ is!!

Normális az, ha a terhesség elején nem feszül a mell, hanem csak a bimbó érzékeny?

Kb. 5 hetes terhes vagyok és egyáltalán nem feszül a mellem csak a bimbó érzéken.

Legjobb válasz: Teljesen normális. Minden terhesség más, mivel nem egyforma a szervezetünk. Máskor se ilyedj meg ha valami eltér a Nagy Könyvben írottaktól, mindenkinél hihetetlen különbségek vannak a "tünetek" terén!

Teljesen normális. Minden terhesség más, mivel nem egyforma a szervezetünk. Máskor se ilyedj meg ha valami eltér a Nagy Könyvben írottaktól, mindenkinél hihetetlen különbségek vannak a "tünetek" terén!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Igazából ez nem az elsõ terhességem, csak tavaly volt egy vetélésem és azóta ijedõsebb vagyok.
Szerintem is teljesen normális! Nekem is az csak a bimbó volt érzékeny az is csak akkor , hogyha fáztam ! Egész a 16. hétig! 25 hetes kismama
Nálam kb. a 8 hét körül kezdett a mellem feszülni, fájni, és duzzadni. Addig csak a bimbóm volt érzékeny, és úgy állt mint a cövek:) Nyugi, eljön mindennek az ideje! Gratulálok, és boldog babavárást! 11 hetes kismama

Mennyire normális az erõs fejfájás a terhesség elején? Mit használhatok rá?

Nem tudom, hogy terhesség miatt e, de fáj mostanában a fejem. Hallottam, hogy ez is egy tünet. De beteg is vagyok már több, mint egy hete. Hasmenéssel kezdõdött, aztán köhögés, nátha, láz, fejfájás, és az erõs orrfújás miatt fülfájás, füldugulás, esetleg dobhártya sérülés. Tegnap elõtt teszteltem pozitívat.

Legjobb válasz: Fejfájásra szedhetsz algopyrint. Amúgy menj el dokihoz, a láz nem túl jó a magzatnak, csak hogy minden ok-e. A szaglás, ízlelés lehet a terhesség miatt, még az étvágytalanság, fáradtság is, de én spec. fejfájásról nem tudok. Jobbulást!

Fejfájásra szedhetsz algopyrint. Amúgy menj el dokihoz, a láz nem túl jó a magzatnak, csak hogy minden ok-e. A szaglás, ízlelés lehet a terhesség miatt, még az étvágytalanság, fáradtság is, de én spec. fejfájásról nem tudok. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Hõemelkedésem volt csak pár napig, de már elmúlt. A szaglásom teljesen meghalt, nem érzek semmit. Most jött le a férjem a fürdõbõl, borotválkozott, de nem érzem az aftershave-jét, abszolút semmi szagot nem érzek. Ilyen még soha nem történt velem.
16 hetes korunkig napi 24 orat fajt a fejem..sajnos semmi nem segitett..a borsmenta olajjal a halantekot dörzsölve enyhithetö..Kitartas..
A kérdező hozzászólása: 16 hetes korodig?! jajj, szegény! Lehet én is megpróbálok szerezni ilyen borsmentát. Majd szét robban a fejem egyfolytában.
Ha netán már nem birod a fejfájást, és gyógyszerhez kell, hogy nyúlj, mindenképp vagy kérdezz rá a dokidnál, vagy a patikában a gyógyszerésznél, hogy melyik az a fájdalomcsillapító, amit szedhetsz, mert nem mindegy, van amelyiket abszolút nem lehet az elsõ trimeszterben szedni(úgy tudom az algopirin közéjük tartozik) és van olyan, amit a 3. trimeszterben nem szedhetsz....Nekem amikor már iszonyatosan fájt fél szem algoflexet vettem be, mert azt szabad volt...

Normális az olyan a terhesség elején hogy a cici nagyon viszket?

Ma vagyok a 24. napon a ciklusaim 30-31 naposak, tegnap arra lettem figyelmes, hogy a ciciim nagyon el kezdtek viszketni! Lehet ez valami terhesség "el?jele"? Tapasztaltatok már ilyet?

Legjobb válasz: Szia!! Nekem viszkettek, bár nem ilyen korán! Bár az is elõfordulhat, hogy ha tényleg babás vagy, beindulank a hormonok és nõni kezdenek... Nekem ilyen tájban már állandó pisilés volt a jel, úgyhogy elképzelhetõ, hogy ilyen korán legyen ez a jele a terhességednek! Drukkolok!

Szia!! Nekem viszkettek, bár nem ilyen korán! Bár az is elõfordulhat, hogy ha tényleg babás vagy, beindulank a hormonok és nõni kezdenek... Nekem ilyen tájban már állandó pisilés volt a jel, úgyhogy elképzelhetõ, hogy ilyen korán legyen ez a jele a terhességednek! Drukkolok!
nekem is késöbb kezdett csak viszketni ugy a mensi megjövetele tályékán.addig nem.csak a szokásos ciklusos melnagyobbodás volt ami minden mensi elött szokott.szerintem is picit korai lenne még, de kitudja, bár igazad lenne. drukkolok.
A kérdező hozzászólása: Igen! Én is erre tippeltem, hogy korai lenne még, hiszen van még 1 hetem a mensiig! Bár a mellnagyobbodás, és a feszülés lassan aktuális lesz! Azért köszönöm a válaszokat, de én remélem baba lesz! Jó lenne!

Mikor látszik már az uh-n a petezsák? Normális az ha a terhesség elején "mindjárt megjön" érzésem van?

Bocs, lehet hülye a kérdés, de tegnap teszteltem pozitívat és nagyon félek, mert volt már vetélésem. Ilyenkor kapok valami gyógyszert? Hogy lehet az aggodalmat ilyenkor kiírtani? Remélem nem lesz ilyen az egész terhességem.

Legjobb válasz: Pont ezt kérdeztem a dokimtól, és õ azt mondta, hogy kb. 5 hetesen szokott látszani szépen. Biztosan vannak akik erre ellenpéldát tudnak mondani, mindenesetre én így tudom.

Pont ezt kérdeztem a dokimtól, és õ azt mondta, hogy kb. 5 hetesen szokott látszani szépen. Biztosan vannak akik erre ellenpéldát tudnak mondani, mindenesetre én így tudom.
Szia! Én is tegnap teszteltem pozitívat, s azonnal hívtam az orvosomat, mert alacsony a progeszteron szintem és könnyen elvetélhetek. Én Utrogestan hüvelytablettát kaptam, amibõl 8 óránként kettõt kell használni. Szerintem sürgõsen konzultálj a dokiddal, nehogy baj legyen. Gratulálok!
Szia! Gratulálok! 5 hetesen már lehet petezsákot látni. A mindjárt megjön érzés nálam a kimaradt mensi után még kb. 2 hétig tartott. Ez nem probléma, baj akkor lehet, ha nagyon erõsen görcsölsz és vérzel. Minden jót!
Szia! Gratulálok és remélem minden rendben lesz. 5 hetesen már a petezsákot látnia kell ha még mést nem is. Én különben pont ebben a cipõben vagyok csak én olyan kb 6 hetes lehetek és 3 hónappal vagyok egy vetélés után. Nekem a kell mennem este uh-ra nagyon izgulok, félek, s kiváncsi vagyok. Én is azért megyek korán mert hátha szednem kell valamit. Az elõzõ babával 5 hetesen voltam akkor még csak petezsák volt benne egy "pötty".7 hetesen kellett visszamennem akkor már volt szivhang, utána 11 hetesen mentem és akkor már sajnos nem volt:-( Szoritok Neked és vigyázz magadra!
Szia! Én most 15 hetes vagyok, és az elejétõl fogva van "mindjárt megjön" érzésem, még most is szokott. A doki azt mondta, hogy teljesen természetes, tágul a méh.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor délbe felhívom inkább én is, nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!

MOst 2-szorra maradt ki, az első kimaradás után 2 tesztet próbáltam, melyek negatívak lettek. Nem tapasztalok semmit, minden normális, lehet az mégis, hogy a tesztek ellenére terhes legyek? Tévedhet a terhesség elején a teszt?

Legjobb válasz: Csak a legelején tévedhet, ha korán teszteltél. De ha kimaradás után több nappal teszteltél, az már elég tuti sajnos. Valószínûleg rendetlenkednek a hormonjaid, menj el dokihoz.

Csak a legelején tévedhet, ha korán teszteltél. De ha kimaradás után több nappal teszteltél, az már elég tuti sajnos. Valószínûleg rendetlenkednek a hormonjaid, menj el dokihoz.
Illõ lenne felkeresned egy orvost. Én már biztosan mentem volna, mert ez egyáltalán nem normális, fõleg ha nem terhesség miatt maradt ki.

21 hetes vagyok és a terhességem elején sokat hánytam úgy a 16. hétig, azóta nem, de tegnap a reggelit is ma meg epret és málnát ettem azt is. Ez normális? Visszatérhet a hányás? Ha igen mi okozza/okozhatja?

Legjobb válasz: én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.

én a 14. hétig hánytam, aztán elmúlt, és most nekem is visszatért, nem tudom mitõl, délután úgyis megyek orvoshoz , megkérdezem. de hallottam olyat, hogy esetleg sokat ehettél, baba már nyomhatja a gyomrodat, és ezért volt. de úgy tudom, ez a visszatérõ nem rendszeres, csak egyszer-egyszer van.
SZia! Én nem voltam hányos a terhesség alatt, mégis a 35.héttõl minden nap többször is kijött belölem minden. Nem ettem más izû, más állagú kajákat mint addig, nem tömtem tele a hasam, szinte csak csipegettem. A doki azt mondta, hogy olyan helyre kucorodott be a baba, ahol nyomja a gyomrom és ezért lehet a hányás. Még a születése napján is hánytam. 40 hétre született. Üdv. 9 hónapos lányka anyuja
Igen, ne aggódj, abszolút normális! :)
szia! teljesen normális, elkezd növekedni a méhed, nyúlnak a méhszalagok, ezért érzed.
Igen, normális, nekem is volt, én is aggódtam, de nem kell!

Normális a terhesség (nagyon) az elején a fehér folyás?

Legjobb válasz: Szerintem nem gond nekem is volt, van hol több, hol kevesebb. Ha sárgás, zöldes, büdi akkor érdemes az orvosnak szólni mert gomba lehet.

Szerintem nem gond nekem is volt, van hol több, hol kevesebb. Ha sárgás, zöldes, büdi akkor érdemes az orvosnak szólni mert gomba lehet.
A kérdező hozzászólása: köszi
nem nem gond! nekem meg is maradt, sõt késõbb még több lett!:( De a dokim megnézte, és semmi baj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!