Találatok a következő kifejezésre: Normális az, a menzeszem (68 db)

Az normális, hogy a menzeszem 20 naponta jön meg?

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Mióta menstruálsz? Mindig 20 napos, rendszeres?

Hány éves vagy? Mióta menstruálsz? Mindig 20 napos, rendszeres?
Remélem, hogy azóta megoldódott a probléma, de ebbe a 20 napba a vérzést is bele kell számolni. Tehát, ha vérzel 5 napig és a két vérzés közt 20 nap telik el, az egy 25 napos ciklus.
sziasztok én 35 éves vagyok, és a menszeszem 20 naponta jön meg régen, 28 naponta, baj ez??? van van ennek valami oka??
Attól függ, hogy számolod. Bele kell venni a havibajt is, tehát amikor megjön a menzeszed, az az elsõ nap, és mikor újra megjön, az azt megelõzõ nap az utolsó. Ha így számoltad, akkor nem normális, túl rövid. De mivel fiatal vagy, ez még könnyen változhat. Ha nagyon nyugtalanít, menj el orvoshoz. 24N
Szerintem korai aggódnod, nekem is körülbelül 20 naponta jött meg, igaz egyáltalán nem volt erõs, mikor elõször megjött, kb fél-1 évig. :)
Van, akinek felnõtt korára sem lesz szabályos, de azt tudom, hogy 17éves korig normális (az is, ha pl.:2 hónapig nem jön, bár akkor már elküldenek mindenféle vizsgálatra) Az iskolába lehet kérdezni..., de jó, hogy legalább megkérdezted.
Ilyen korban még normális. Ha túl hosszú vagy erõs a vérzésed, akkor azért menj el dokihoz, mert vérszegény lehetsz miatta.
A kérdező hozzászólása: 14 éves vagyok. És kb. ez úgy fél éve van.
amúgy nem normális, 21 naptól 36ig a normális nekem ezt mondta a magándokim.
nekem kb. 23-24 naponta van, úgyhogy normális
Miért nem rendszeres? (Mi az oka?)
A kérdező hozzászólása: nem tudom mi lehet az oka
http://www.egeszsegbolt.hu/389-egeszsegugyi-tesztek/109-pg/5.. Nézd meg ezt! Nekem van ilyen. Kicsi mikroszkóp, rákened a nyálat a tárgylemezre, megvárod míg megszárad és belenézel. Megmutatja.
Hány éves vagy, és mióta menstruálsz?
Elsõ vagyok. Akkor eléggé gyorsan el kéne menni nõgyógyászhoz és kideríteni. Mert az is lehet, hogy egyáltalán nincs peteérésed, csak elöregszik a nyálkahártya és leválik. Ha hosszabb ciklusaid vannak, ez eléggé valószínû, és az életbe' nem esel teherbe.
A kérdező hozzászólása: 18, 4 éve
Ugy utalom , h lelektelenul ijesztegetik itt az embert!! elarulom, h nekem sose volt rendszeres. elmentem mindenhova, minden vizsgalatot csinaltak, es minden rendben volt. a hormon, a pajzsmirigy a terheles, nincs elvaltozas!es megis volt h 52 napig nem volt. es kepzeld a peteeresem meg nem is egyszer.. szoval... minden no mas es mas.. ne hagyd h ijesztegessenek, h nem lehet. menj el nezesd meg magad.. es ha akarsz egy jot ami nekem bevalt az az aviva torna :) sok sikert!

Az normális ha a menzeszem előtt 1 héttel már nagyon görcsölök?

Most a héten reggel,felkelés után közvetlen iszonyatosan elkezdett görcsölni az alhasam,olyan érzés volt,mintha le akarna szakadni,és mintha vki szúrkálná odabent.Általában nem szoktam görcsölni,vagy csak nagyon enyhén.Több mint 5 éve menstruálok,és arra is gondoltam,hogy már kezd megváltozni a ciklusom,meg a vérzésem,ahogy növök.

Legjobb válasz: Mostanában a vérzéseim enyhébbek,és rövidebb ideig tartanak,mint régebben.Régen elhúzódott 5-6 napig is,és elég erõs volt,fõleg az elsõ 2-3 napban.

A kérdező hozzászólása: Mostanában a vérzéseim enyhébbek, és rövidebb ideig tartanak, mint régebben.Régen elhúzódott 5-6 napig is, és elég erõs volt, fõleg az elsõ 2-3 napban.
Amennyiben a görcsök elviselhetetlenek, akadályoznak a napi rutin elvégzésében, úgy szeded a fájdalomcsillapítót mint a cukorkát, mindenképpen irány a nõgyógyász! Valamilyen szinten természetes a görcsölgetés, de saját magamon megtanultam, hogy sosem szabad elfogadni azt, hogy ez a nõk sorsa, természetes ha szarul érezzük magunkat... Ne törõdj bele, irány az orvos, ma már elég sok módszer van a fájdalom enyhítésére! Ha nem akarsz gyógyszert szedni, és természetesnek érzed ezt a fájdalmat, akkor menj be egy bio boltba, vagy olyan patikába ahol árulnak gyógynövényes készítményeket. Van olyan teafû, ami segít a görcsök enyhítésében. Természetesen a görcs erõsségétõl függ, nekem nem vált be... barátnõmnek igen!
Bizonyára a sok stressz.De bármi kiválthatja felfázás ilyenek.Ha sokáig így marad fordulj nõgyogyihoz =)

A fehérfolyás az miért van és mi az? . Az a menstruálás előtt menyi ideig tarta? . Nekem kb 1-2 éve tart az normális- most vagyok 13 és még nincs meg a menzeszem :/

Legjobb válasz: A fehérfolyás teljesen normális, normális, hogy évek óta, és ha minden jól megy, még lesz évtizedekig. :) Azt jelzi, hogy beindult a nemi hormontermelõdésed, ez a hüvelyváladék lesz jó arra, hogy menstruálj, a késõbbiekben gyermeked szülessen, szóval jelzi, hogy minden rendben van odalenn. A fehérfolyás nem a menstruálás elõtt tart x ideig, hanem folyamatosan van, és folyamatosan tart, minden nap. A barna folyás az, ami a menstruáció kezdetét jelzi, az ált. 1-2 nappal jelentkezik a menzesz elõtt, de sokaknak nem szokott lenni. 13 vagy, és még nincs menzeszed, az nem nagy baj. :) A nõvérem 16 volt, mikor megjött neki, sosem volt vele semmi probléma, a késõbbiekben sem, ma már két gyereke is van, szóval ne aggódj azon, mikor fog megjönni. Majd jön, ha jönnie kell. Sõt, azt mondanám, addig örülj, amíg nincs. :) De elolvashatod ezt: http://www.csakmiketten.hu/index.php?option=com_content&task..

A fehérfolyás teljesen normális, normális, hogy évek óta, és ha minden jól megy, még lesz évtizedekig. :) Azt jelzi, hogy beindult a nemi hormontermelõdésed, ez a hüvelyváladék lesz jó arra, hogy menstruálj, a késõbbiekben gyermeked szülessen, szóval jelzi, hogy minden rendben van odalenn. A fehérfolyás nem a menstruálás elõtt tart x ideig, hanem folyamatosan van, és folyamatosan tart, minden nap. A barna folyás az, ami a menstruáció kezdetét jelzi, az ált. 1-2 nappal jelentkezik a menzesz elõtt, de sokaknak nem szokott lenni. 13 vagy, és még nincs menzeszed, az nem nagy baj. :) A nõvérem 16 volt, mikor megjött neki, sosem volt vele semmi probléma, a késõbbiekben sem, ma már két gyereke is van, szóval ne aggódj azon, mikor fog megjönni. Majd jön, ha jönnie kell. Sõt, azt mondanám, addig örülj, amíg nincs. :) De elolvashatod ezt: http://www.csakmiketten.hu/index.php?option=com_content&task..
Sok nõnek minden nap van folyása. Ha nincs kellemetlen illata és nem csíp vagy viszket a puncid, akkor semmi baj.

Miért van az hogy amióta tabit szedek (3 hónapja) azóta a menzeszem fél napig van meg normálisan? A következő pár napban csak csipp csepp van.

Legjobb válasz: Mert tabletta mellett nincs menzesz, csak megvonásos vérzés. De ez még annak is gyenge. Menj el dokihoz.

Mert tabletta mellett nincs menzesz, csak megvonásos vérzés. De ez még annak is gyenge. Menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam volna hogy tabi mellett ilyen lesz a menszim.
Mondom, hogy nem menzesz!!! A tabletta mellett nem vastagodik meg rendesen a nyálkahártya, ezért nem is lesz erõs a vérzés. De mint mondtam, egy fél nap pecsételés még gyógyszer mellett is kevés, menj vissza az orvosodhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ
Elõfordulhat, hogy már napokkal elõtte jelzi a szervezeted, kitartás!
Általában fiataloknál fordul elõ ilyen probléma, mert még fejletlen a méh. 2-3 év után elmúlik
Változnak az idõk. :) Nekem is volt, hogy csak elõtte egy nappal, de manapság már több nappal elõre is jelez. Ú, a mellem pedig le akart szakadni, úgy fájt...

Az normális, hogy - rendszertelen táplálkozás mellett - van hogy akár egy hónapig tart a menzeszem? És van hogy egyszer hó elején és az utána következő alkalommal hó végén jön csak meg?

Kb. 3 éve jött meg el?ször.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem normális dolog 1 hónapig, vagy egy hónapon belül kétszer vérezni. Rengeteg vért vesztesz így. Keresd fel az orvosod. Ha még nincs, akkor gyorsan keress egyet.

Egyáltalán nem normális dolog 1 hónapig, vagy egy hónapon belül kétszer vérezni. Rengeteg vért vesztesz így. Keresd fel az orvosod. Ha még nincs, akkor gyorsan keress egyet.
Ha 10 napnál tovább tart a menstruáció, akkor mindenképpen orvoshoz kell menned!
A kérdező hozzászólása: Már beterveztük a dokit, de anyám szerint csak a hormonháztartásommal van baj... Én nem tudom, most nyáron úgyis lesz idõm, muszáj lesz elmenni orvoshoz.:S
És miért nem eszel normálisan? Tinikorban a fogyókúrák hatására akár le is állhat hosszú idõre a menzeszed! Totál felborítod a hormonháztartásodat és az épp kialakulóban lévõ tested fejlõdését. Késõbb meg jössz kérdezni, hogy miért kicsi a mellem, miért olyan a puncim mint a 8 éves kishugomé......
A kérdező hozzászólása: Khmmm... Csont és bõr vagyok, életemben nem fogyókúráztam, de anyám és öreganyám alkatából is adódik hogy hiába eszek, nem bírok elhízni. A melleim így is sokkal nagyobbak mint az évfolyamomba járóknak, és nem is értik hogy ez hogy lehet, ha nem eszek sose semmit. És nem azért nem eszek mert anorexiás vagyok, az okához semmi közöd. Köszi hogy a részletekbe kötsz bele, legközelebb próbálj a kérdésre koncentrálni! Amúgy ha nem lenne mellem sem kérdeznék semmit, van akinek kicsi. Ha meg olyan lenne a puncim mint a 8 éves húgomé, akkor valószínûleg nem itt kérdezném meg.;) És mielõtt belekötnél hogy akkor ezt a kérdést miért itt tettem föl... Mint azt olvashattad, anyámmal már beszéltünk errõl és a doki is biztos. Csak kíváncsi voltam hogy mások mit tudnak errõl, hátha megtudok még valamit. Legközelebb légy kicsit empatikusabb ha ilyenrõl van szó, lehet hogy más nem viselné így a töketlen kommentjeidet. Ismeretlenül ne írj ilyet. Persze ezt névtelenül könnyû.:)
A kérdező hozzászólása: kérlek sürgõsen válaszoljatok!köszönöm
Honnan számolod a 4. 5. 6. napod ha nem jött meg? A ciklus elsõ napja a vérzés elsõ napja. De ha neked ilyen nem volt akkor 2 dolog lehet terhes vagy, vagy a hormonjaid szórakoznak, esetleg ciszta. Tehát csinálj egy tesztet és menj el orvoshoz.
Szerintem úgy érti, hogy késett 4napot.Majd az 5.és6.nap jött ez a barnás dolog.De javíts ki kérlek, ha tévedek. Hihetetlen, de egy cipõben járunk.Annyi, hogy nekem nagyon fáj a mellem is.Vagyis idegesít a melltartó.De nagyon.Neked van esetleg más tüneted is?Tényleg jó lenne ha tudhatnánk mi ez.Mert ugyebár bármi lehet...
A kérdező hozzászólása: Igen úgy értem, hogy a menzeszem ma késik 6 napja, mert nem jött meg normálisan úgy ahogy szokott. nem tudom, hogy most végezzek e tesztet, mert dokihoz nem tudok így elmenni, hogy egy kicsit vérzek is.tüneteim, már a 4.napon elmúlt.akkor is csak olyan hasgörcs gyötört, mint a menzesz elõtt.ráadásul a petefészkem környékén nyomásra elég érzékeny.Nem tudom, hogy mitõl?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!