Találatok a következő kifejezésre: Normális az, a babám (284 db)

Normális persze, de nem öreg ez téves.... én megtartanám ez egy csoda, az élet ajándéka
Lehet már nem tartja annyira fontosnak hogy testileg is megélje az anyaságot. Tudja mivel jár, tudja hány éves és nem meri bevállalni. De én tuti megtartanám. Egész hátralevõ életemben bántana a lelkiismeret ha nem.
Ez a semmi közöm kategória. 45. évesen érthetõ valamilyen szinten, hogy nem akar szülni. Az 9rökbefogadót gyerekek is sajátok.
fel kell nevelni persze, de lehet 80 évig is elél és meg van az anyagi jólét... az én édesanyám is 18 volt hogy szült mégis elhunyt hamar 28 volt... sajnálom hogy így történt de ilyen is van garancia semmihez sincs..... nem igaz?
kérdezõ. te vagy ilyen helyzetben?
Igen, józan paraszti ésszel gondolkodik. Azt a gyereket fel is kell nevelni.
Teljesen, ilyen öregen már nem normális dolog gyereket vállalni.
Nézd, ehhez senkinek semmi köze, csak és kizárólag neki. Én megmondom õszintén, hogy én sem szülnék 45évesen. Persze jól kitolt vele az élet, hogy mikor szeretett volna nem jött össze, és végül lett gyermeke örökbefogadás révén, most meg, hogy ennyi idõs, természetesen teherbe esett. Tényleg egy csoda, de attól még lehet józanul gondolkodni szerintem is.
Egy ismerõsöm 43 éves, van két, felnõtt gyermeke, vér szerintiek, és nyáron szüli a harmadikat... Szóval reális, ha nem akar ebben a korban szülni, de nem öreg hozzá.

Normalis az ha babam nem szinte nem tud labra allni annyira faj a ket laba a vedooltastol?

kulfoldon elunk es itt 1 evesen kapja az MMR-t.de azota nem tud se ulni se allni se menni anyira faj szerintem a laba,mivel a 2 combjaba kapta.normalis ez?valakivel tortent mar ilyen.

Legjobb válasz: Szerintem nem normális, mi oltás után mire hazaértünk már " el is felejtettük", hogy oltást kapott. Szerintem menj vissza az orvoshoz, ha ez nem változik.

Szerintem nem normális, mi oltás után mire hazaértünk már " el is felejtettük", hogy oltást kapott. Szerintem menj vissza az orvoshoz, ha ez nem változik.
Nekünk a 4 hós oltás után volt ilyen, nem bírta megmozdítani a lábát, csak sírt szegényem. ROssz helyre kapta, állítólag nem elég mélyre adta a doktornõ. Beborogattam, másnapra már nem fájt neki. Remélem nálatok is megoldódik!

Az normális hogy a babám inkább a lábával próbálja elérni a tárgyakat?

3 hós, és már 1 hónapja elkezdte rúgdosni a lelógó játékait. Akkor örültem hogy már 2 hósan elkezdte összehangolni a szemét a mozgásokkal, de most már fura... a lábával írtó ügye, céloz majd rúg :) De a kezével semmit se csinál, nem nyúl semmiért, csak a feje alá rakott pelust markolássza. Ez normális? Más babája is el?bb mahinált a lábával?

Legjobb válasz: Az enyém 4-5 hós koráig se a kezével, se a lábával nem kalimpált, sõt, szopja az ujját, úgyhogy a játékok nem is érdekelték. Sztem a babód is elõbb-utóbb felfedezi a kezeit. Próbálhatsz pl. csip-csip csókásat játszani, meg nagyokat nyújtózni elõtte, hátha hamarabb utánozza. Addig meg hidd el, neki ez egy tök jó játék! Nincs vele gond!

Az enyém 4-5 hós koráig se a kezével, se a lábával nem kalimpált, sõt, szopja az ujját, úgyhogy a játékok nem is érdekelték. Sztem a babód is elõbb-utóbb felfedezi a kezeit. Próbálhatsz pl. csip-csip csókásat játszani, meg nagyokat nyújtózni elõtte, hátha hamarabb utánozza. Addig meg hidd el, neki ez egy tök jó játék! Nincs vele gond!
az én fiam ue-t csinálta.2hónaposan kapott egy phenõszéket/hintát, és abban is a lábaival rugdosta a zenélõ kütyüket.Amellett ha hanyatt feküdt, a lábai folyamatosan a szemei elõtt az "égben" voltak.Aztán fokozatosan fölfedezte a kezeit is.Most már kézzel lábbal fog...rúg, ráncigál :-) nyugalom, náluk ez szinte természetes :-)
A kérdező hozzászólása: Akkor jó... :) A kezeivel egyelõre annyit csinál hogy betolja a szájába :) ) Meg minden pelust teljesen összegyûr amit alárakok :)


Mennyi ideig normális az, hogy babám lábújjhegyen lépeget? Néha teszi csak le a sarkát.

Egyedül még nem megy,bútorokba kapaszkodva csinálja ezt.11 hónapos és 7 hónapos kora óta áll.

Legjobb válasz: Igazából egyáltalán nem helyes mozgásforma.

Igazából egyáltalán nem helyes mozgásforma.

Az normális hogy a babám még mindig viszonylag gyakran és nagyokat bukik, és nem csak közvetlenül szopi után, van, hogy rá fél/1 órával? Babám 5 hós múlt, anyatejes, hozzátáplált.

Legjobb válasz: Ugyanebben a cipõben járunk mi is, 5 hós múlt a kisfiam és sokat bukik - ált szopi után min. fél órával. Nálunk a hozzátáplálás egyelõre annyit jelent, hogy kóstolgatjuk a gyümiket. A védõnénink tanácsolta, hogy adjunk szopi elõtt krumplipépet a Manónak, az besûríti a tejet és nem fog annyit bukni. Még nem próbáltuk ki, mert úgy vettem észre, hogy a kisfiam tényleg csak akkor bukik, ha sokat/többet evett a szokásosnál. Egyébként nálunk akkor sûrûsödtek a bukások, amikor már nem volt el kicsit sem a hátán - egybõl hasra vágta magát.

Ugyanebben a cipõben járunk mi is, 5 hós múlt a kisfiam és sokat bukik - ált szopi után min. fél órával. Nálunk a hozzátáplálás egyelõre annyit jelent, hogy kóstolgatjuk a gyümiket. A védõnénink tanácsolta, hogy adjunk szopi elõtt krumplipépet a Manónak, az besûríti a tejet és nem fog annyit bukni. Még nem próbáltuk ki, mert úgy vettem észre, hogy a kisfiam tényleg csak akkor bukik, ha sokat/többet evett a szokásosnál. Egyébként nálunk akkor sûrûsödtek a bukások, amikor már nem volt el kicsit sem a hátán - egybõl hasra vágta magát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, fogzással nem állhat ez kapcsolatban?
súlya nem stagnál vagy veszít belõle?mert ha igen akkor az baj, az én lányom is volt így, épp ebben a korban, de õ hízott rendesen így a doki azt mondta csak a felesleget bukja ki.volt hogy 2 órával evés után is.bár õ tápszeres.
6 hósak vagyunk!A mai napig is néha elõfordul, hogy bukik de én azt vettem észre, hogy általába akkor ha ül, vagy hason van és próbálna kúszni, gondolom ilyenkor nyomódik a kis gyomra!
Szia, nálunk is ez van , fõleg akkor, ha erölködik vagy ha hasra vágja magát akkor kijön a felesleg. De ha sokat eszik akkor is jön ki. Hízik rendesen tehát nem gond.

Meddig normális, hogy a babám háton fekve mindig behajlított lábbal fekszik és alszik? Tegnap volt 3 hónapos. Valahol azt olvastam, hogy ez nem elfogadható. De mikortól?

Legjobb válasz: Amíg így érzi jól magát. Napközben megpróbálhatod hasra fektetni, de semmi baja nem lesz, ha a hátán alszik. Csak mostanában mindenre van "elõírás".

Amíg így érzi jól magát. Napközben megpróbálhatod hasra fektetni, de semmi baja nem lesz, ha a hátán alszik. Csak mostanában mindenre van "elõírás".
Hason fekve hogyan tartja magát, hogyan alszik? Ha kézbe veszed, akkor hogyan tartja magát? Ha kiegyensíted, akkor azonnal visszahúzza? Fáj esetleg neki ez?
A kérdező hozzászólása: Hason fekve is egy picit be van hajlítva lába. Ha kézben van akkor is. Teljesen nyújtott lábbal talán még sosem láttam. Pedig nem hasfájós baba. Ha kinyújtom nem fáj neki, de 1-2 másodperc és visszahúzza.
Lehet, hogy icipicit "feszes" a babád. Mert az igaz, hogy az újszülöttek természetes reflexe, hogy "béka" pozícióban kényelmes a lábtartás, hiszen ez a póz az, amiben az izomzat és az izületek a tehermentes, ellazult állapotban vannak. De három hónapos korban a térdfelhúzás általában csak karba vételkor illetve hason fekve szokott reflex- szerûen történni. Hogyan született a kicsid? Más tartásbéli sajátosságot fedeztél fel? HOmorítani szokott?
A kérdező hozzászólása: Hát még annyi, hogy nagyon nehezen vagy egyáltalán nem sikerül jobb oldalra fordítania a fejét hason fekve. Gyûlöl hason lenni. Császáros volt, de ott minden rendbe zajlott. Eddig nem figyeltem, de szerintem nem szokott homorítani. Tornáztatom minden nap, de nem változik semmi.
A fejfordítási problémával együtt sajnos egyre valószínûbb, hogy feszes izomtónusú a babád:(. Ezt a hason fekvés elutasítása is alátámaszthatja. Milyen tornát, és ki javasolt? Mindenképp elmennék hipertónia gyanújával(ezt a nyaki féloldalasság miatt leginkább) gyermek- neurológushoz, illetve a házi gyermekorvossal mindenképp alaposan mégegyszer megnézetném. Nem megijeszteni szeretnélek, elnézést ha mégis"sikerült", csak azt gondolom, hogy a nyaki féloldalasság, "kényszeres" lábfelhúzás okot adhat alaposabb vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! A doktornéni azt mondta, hogy ez a normális testtartás, és minden rendben.

Meddig "normális", hogy a babák lábfeje befelé áll? És az, hogy a tartása nem teljesen szimmetrikus még- bár javult-, hány hónapos korig rendeződik általában?

A kisfiam most 3 hónapos.

Legjobb válasz: Jobb lenne megvizsgáltatni, nincs e csípõficama, azt még ilyen kicsi korban szépen lehet korrigálni.

Jobb lenne megvizsgáltatni, nincs e csípõficama, azt még ilyen kicsi korban szépen lehet korrigálni.
A kérdező hozzászólása: Az tuti nincs, de a lábfeje még befele áll. Holnap megyünk ortopédiára. Köszi a választ, csak már nem bírok várni!
Szia! A fiamnak is így volt, a pocakomban elnyomódott a bal lába. Sokat kellett masszírozni, sima babakrémmel. Kb fél év múlva mondták, hogy már jó. Nálunk ez hosszú folyamat volt. Aztán ahogy elkezdett járni a bokája befele dõlt, emiatt mindig magas szárú szandit/cipõt kellett hordania. Nem tudom, hogy a két dolog összefüggõt-e, de nálunk ez volt.
szia! nekünk is befelé állt, s még most is ha elbambul kisfiam.Mi kaptunk az ortopédián kis mûanyag sínt a lábára, ami segít a kifelé tartásban, nem kellett folyton viselnie.Viszont kisfiam folton leszedte aludni meg nem akart benne így mi eljártunk Dévény tornára mi sokat segített! Jól teszed hogy orvoshoz viszed mert a késõbbiekben amikor feláll, nem fog tudni a befelé fordult lábfej miatt! viszont ne aggódj semmi olyanról nincs szó, amit nem lehet helyre hozni, ja és persze otthon is lehet neked tornáztatni.mi is ezt tesszük. kisfiam 6, 5 hónaposan felállt s már semmi ilyen gondunk nics, szóval ne aggódj!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat!

Az normális, hogy a babám mindig csak az egyik oldalon van és csak ott nyomja ki magát? Az hogy lehet, hogy a jobb oldalon nem szokott lenni?

26 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Az elsõ babámnál én is ezt tapasztaltam, és faros volt, most a 2.-nál mindenhol érzem a mozgását.

Az elsõ babámnál én is ezt tapasztaltam, és faros volt, most a 2.-nál mindenhol érzem a mozgását.
Az én babám is csak jobb oldalon tolja ki magát (bal oldalon egyáltalán nem). Mozgását (rúgás, ütés) mindenhol érzem, de fogalmam sincs hogy fekszik. Ma megyek 31. heti UH-ra, ott majd kiderül.
Szia:) Szerintem igen, mert az én babám is inkább balra lent aktív, csak nagyon ritkán érzem Õt a jobb oldalon. A te kisbabád is farfekvéses?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, az enyém harántfekvéses.
az én hugom is olyan volt..mindig néztük anya hasát és mindig csak az egyik oldalon volt..kicsit vicces volt mikor mindig féloldalas hasa volt mikor feküdt..:D
Sziasztok, nekem pont a jobb oldalon bujkál mindig a picur, de én is megnyugodtam most hogy ez normális náluk, haránt fekvéses õ is, és kislány.

Szerintetek normális az a kismama aki saját magának repeszt burkot az egyik ismerös meg akkarta probálni csak félt, hogy árt a babának szerintetek jogosan fél töle?

Legjobb válasz: Ez durva !!! Nem szabad , a doki is csak akkor repeszt ha a babafeje annyira nyomja , hogy elég megkarcolni és megreped . Otthon magának burkot repeszteni szerintem fizikai képtelenség .

Ez durva !!! Nem szabad , a doki is csak akkor repeszt ha a babafeje annyira nyomja , hogy elég megkarcolni és megreped . Otthon magának burkot repeszteni szerintem fizikai képtelenség .
Hogy gondolta? az egyetlen módszer, ami így hírtelen eszembe jut, ha jó nagy ütés vagy rúgás hatására történik. Nem bírja kivárni???
Tudod, ezzel nemcsak a baba életét, de a sajátját is veszélyezteti! Csak nehogy megcsinálja és megbánja :(
Micsoda aberrált elme talál ki ilyet?
Szia Nekem repesztettek burkot, nincs az az isten, hogy én azt önként magamnak akár meg is próbálnám, és nagyon, de nagyon veszélyes dolog!
Akinek az agyában ez egyáltalán megfogalmazódik, annak nem való gyerek! Komolyan! :(
Hogy micsoda??:S milyen burkot repeszt??Nem egészen érthetõ a kérdés...
Persze, hogy jogosan fél tõle. De nem is értem ezt az egészet. Magának akar burkot repeszteni, aztán mégse mert fél tõle??? Ne haragudj a kérdésért, de minden rendben van a hölgynél szellemileg? Eszembe nem jutott volna ilyesmi! Egyáltalán miért akar ilyet csinálni? Vannak más módjai is a szülés beindításának, bár én ezeket sem támogatom!!!! A baba akkor jön, amikor akar. De ha már minden áron szülni akar, akkor vannak kevésbé veszélyes módjai is annak, hogy megpróbálja beindítani!
17:08 vagyok. Nem akartam írni, de én is úgs gondolom, hogy akinek ilyen még csak gondolati szinten is felmerül, annak nem való gyerek...
Mondd meg neki hogy NAGYON veszélyes, és ha nem akarja hogy az elmult 9hónapja mind kárba menjen egy hülyeség miatt akkor forduljon inkább egy orvoshoz
A kérdező hozzászólása: Akkor nyugodtan meg mondhatom neki, hogy jo nagy hülyeséget akkar csinálni és nem érdemes. egyébbként azt hiszem 39 hetes.
Hát szerintem nem normális!de komolyan!az orvosik is csak végszükségletbe csinálnak már ilyet amikor muszály.Miért mennyi idõs terhes hogy nem bírja kivárni?(én ki tudtam várni 42 hetet!)
Nem normális!!!

Az normális hogy a babám ennyit eszik?

3 hetes.Ma nagyon nyügös pl délel?tt 4-szer szoptattam.ha sír mindíg cicire teszem és ott megnyugszik.De ha mindíg fél órákat eszik az szerintem nem oké.Mással is van így?

Legjobb válasz: 3 hetes baba még nagyon picike. NEm feltétlenül éhes, lehet, hogy csak kell neki a közelséged és emiatt vágyik a cicire és jó neki, ha ilyen sokat van ott. De akár a meleg miatt szomjas is lehet. :) Ne aggódj, ez természetes ilyen korban!

3 hetes baba még nagyon picike. NEm feltétlenül éhes, lehet, hogy csak kell neki a közelséged és emiatt vágyik a cicire és jó neki, ha ilyen sokat van ott. De akár a meleg miatt szomjas is lehet. :) Ne aggódj, ez természetes ilyen korban!
Most sokallod vagy kevesled? Igény szerint szoptatod? Nekem is sokáig evett a fiam, volt néha egy-másfél óra is!! Amúgy meleg van kell neki a folyadék, meg ahogy te is mondtad ott nyugszik meg :) kicsi még türelem
nekem most 10 hetes a babám, de nekem is ez volt az elején, lehet hogy csak szomjas, vagy csak téged akar. Nekem most is vannak olyan napok, hogy a babám állandóan a cicin lógna, 3390 grammal született, és 57cm, most 6 kg, és 63cm.
Meg picike.De ne tedd mindig mellre, elobb fulelj, tanuld meg szep lassan minden sirasat, hogy biztos azt add ami kell.Kaja, peluscsere, ruha stb. Jo babazast!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!