Találatok a következő kifejezésre: Normális az, a 7 (149 db)

Nemrég kezdtem fogamzásgátlót szedni. Az normális ha a 7 napos szünet előtt pms tünetek jelentkeznek?

Jópár nappal, talán egy héttel is előtte. Azért kérdezem, mert elvileg a fogamzásgátló enyhítené a görcsöket, és ez lesz az első megvonásos vérzésem.

Legjobb válasz: Normális. Csak csökkenti a görcsöket,teljesen nem múlik el.Van olyan,akinek nem is csökkenti.

Normális. Csak csökkenti a görcsöket, teljesen nem múlik el.Van olyan, akinek nem is csökkenti.
Igen, én is azért kaptam anno, mert iszonyúan görcsölt és csak injekció segített.Azóta minden oké, néha jobban megérzem, de meg sem közelíti az az elõtti idõszakot.

Normális hogy a 7 hós babám a fülét huzogatja meg fogja? Vagy csak az én babám csinálja?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, nem csak a te babád csinálja, az enyém is elkezdte mostanában. Õ 6 hós. Nem hiszem, hogy jelentene bármit is, szerintem örülnek, hogy találtak még valamit, ami hozzájuk tartozik.

Nyugodj meg, nem csak a te babád csinálja, az enyém is elkezdte mostanában. Õ 6 hós. Nem hiszem, hogy jelentene bármit is, szerintem örülnek, hogy találtak még valamit, ami hozzájuk tartozik.
Enyém is csinálja. Néha rossz nézni olyan erõsen húzza, dehát így tanulja meg, hogy neki van ott egy kis fülecskéje és ha meghúzza az bizony fáj :)
Az en babam 6 hos, o is huzogatja a fulet mostanaban, nyugodj meg, ha megnyomogatod a fulet es nem sir, akkor nem lehet semmi baja, csak felfedezi a testet.
A kérdező hozzászólása: Nem fáj neki. köszönöm
De jó, hogy megkérdezted! Az enyém is sokszor csinálja (szintén 7 hós), legalább én is tudom, hogy más babák is csinálják ezt! Ja, és most kezdi megtalálni a fütyijét is, fürdéskor néha úgy megmarkolja, hogy csodálom, hogy nem fáj neki.
Az én lányom akkor huzigálja a fülét ha álmos.

Ez normális? Itt a 7 napos szünet, nekem meg még el sem múlt az előző!

Ma 14.napja,hogy szedem a fogamzásgátlót(menstruáció els? napján kezdtem el),és mégmindíg barnázok!Kicsit már aggódom,mert mindjárt itt a 7 napos szünet,nekem meg még el sem múlt az el?z?!

Legjobb válasz: És? Nem fogsz duplán vérezni :) Majd a következõ levélnél beáll a normál vérzõs/nemvérzõs ciklus.

És? Nem fogsz duplán vérezni :) Majd a következõ levélnél beáll a normál vérzõs/nemvérzõs ciklus.
Nekem is ez volt az elsõ levélnél. Végigbarnáztam, a barnázás ment át megvonásos vérzésbe a gyógyszerszünetben. Elõfordul a szedés elején.
jobb lett volna az 5dik napon elkezdeni a bogyót, kevesebb eséllyel lépett volna fel a barnázás! várj még egy hónapot, ha nem változik, akkor menj vissza az orvoshoz, mert az nem ok, lehet, hogy mégse nekedvaló az a fajta bogyi.

Mennyire normális jelenség a 7. hétben hogy szúr és mintha folyamatosan keményedne a méhem? Ilyet az első terhességemnek a vége felé tapasztaltam.

Legjobb válasz: szten tágul méhes nyúlnak szalagok, mégis második terhesség már lazább minden...lussz lehet elsõ terhességénél felse tüntek ilyenek

szten tágul méhes nyúlnak szalagok, mégis második terhesség már lazább minden...lussz lehet elsõ terhességénél felse tüntek ilyenek

Mennyire normalis az a mai gyerekeknel (kisiskolasok, 7 es 10 ev között), hogy nem köszönnek, ha megerkeznek, köszönöm es kerem nem szerepel nagyon a szokincsben, stb?

Ez manapsag mar altalanos? Ismerös gyerekekröl van szo. Multkor vettem nekik jegkremet, erre a nagyobbik (8 eves) csak annyit mondott, mikor elvette a jegkremet - köszönöm helyett,- hogy maskor masfajtat vegyel, mert ezt nem szeretem annyira. Öszinten megmondva irrital nagyon az ilyen foku neveletlenseg.

Legjobb válasz: Nyilván nem a gyerek nevelte magát ilyenre. Nem lehetnek gyakoriak ezek a szavak otthon. Én fontosnak tartom belenevelni az illedelmességet a gyerekekbe.1,5 éves a fiam, de megköszöni amit kap. Egyébként a férjem 28 vol mikor megismertem. Neki se szerepeltek ezek a szavak a szókincsében. Szerintem ez nem mai probléma hanem nevelési hiba ami mindig is jelen volt.

Nyilván nem a gyerek nevelte magát ilyenre. Nem lehetnek gyakoriak ezek a szavak otthon. Én fontosnak tartom belenevelni az illedelmességet a gyerekekbe.1, 5 éves a fiam, de megköszöni amit kap. Egyébként a férjem 28 vol mikor megismertem. Neki se szerepeltek ezek a szavak a szókincsében. Szerintem ez nem mai probléma hanem nevelési hiba ami mindig is jelen volt.
gyerekként engem is kicsit noszogatni kellett ha kaptam valamit, hogy köszönjem meg. nos, mára egészen jól megtanultam, mert a kortársaimhoz képest kifejezetten jól neveltnek érzem magam, segítek az idõs néniknek leszállni a buszról, köszönök ha bemegyek egy boltba, és ha kapok valamit, akkor megköszönöm. pár éve voltunk egy ismerõsnél, akkor 6 éves volt a kisfia. vittünk neki színes ceruzát meg pár apróságot, és minden felszólítás nélkül az volt az elsõ szava, hogy köszönöm. jólesõ meglepettség fogott el, pedig nem az a klasszik polgári család, egyszerû melósok a szülei, de nagyon jól nevelték a kissrácot, remélem a világ nem fogja elrontani. az tuti, hogy valami jó módszerrel én is belenevelem a gyerekembe, hogy tisztelettudóan viselkedjen az emberekkel. a neveletlenség engem is nagyon irritál...
Sajnos, egyre több az ilyen, õszintén szólva engem is irritál.Még egy gyereknél hagyján(fõleg ha mondjuk öt év alatti)de azért már mikor abban a boltban, ahová tíz éve járunk napi szinten és egyes eladónõknek mai napig derogál fogadni a köszönésemet, az már elég szégyenletes.Nem tudom, egy alap illemet miért nem kell a gyerekeknek tanítani, vagy ha már a szülõ nem úgy nevelte, legalább késõbb(mások jó példáján okulva)venné észre magát.
3: Ez jó, mert sok arról panaszkodik, hogy nem tudják megnevelni a gyerekeket:) Gondolom pénztárosa válogatja.Mint vevõ, engem idegesítenek ezek a dolgok.
Egy kis gyereknél ez még elmegy, az rémisztõbb, hogy felnõttek hogy viselkednek.Bemegyek a boltba, az eladók nem köszönnek, legfeljebb odavakkant egy sziát, , emberek az utcán kitérni nem tudnak, inkább letaposnának.A köszönöm az ma már ritka szó.A legtöbb bunkóság munkahelyi körökben tapasztalható.Nos, milyenek legyenek a gyermekek, ha ilyen felnõttek között mozognak?
2-es. Én direkt nem engedem neki megenni a boltban a még ki sem fizetett dolgot, volt olyan, hogy nyavalygott érte ( míg nem értette a szabályt) és a pénztárosnõ a gyereknek mondta, hogy milyen gonosz anyád van, hogy nem nyithatod ki bent a csokidat...szóval sok a hülye.
Ilyen nevelést kapnak...Nekem ötezerszer elmondták gyerekként, hogy köszönni kell, ha kapok valamit meg kell köszönni, és ha bemegyünk egy boltba nem kell káoszt csinálni és nyavajogni.Azt utálom a legjobban, mikor a kicsi gyerekek hisztiznek ilyen helyeken, és nem bírják megvárni míg odaérnek a pénztárhoz, majszolják már a csokit, meg a kiflit.
A kérdező hozzászólása: ...es Tirpakiaban laktok. :)
A kérdező hozzászólása: Nem magyar a billentyüzetem, ha erre gondolsz. Nem vagyok jol ellatva ekezetekkel. Tudok helyesen irni egyebkent, csak maceras a monitorodba belekarcolni az ekezeteket.:) De nem ez volt a tema. ;)
Kérdezõ, a 15-ös szerintem a 14-esnek válaszolt (és igaza van). :)
A kérdező hozzászólása: Hopp, elnézést!! :)
Aztán mégis érdekes nem robotolunk van tartásunk és jól élünk vásárolgatunk. A semmibõl most kb 300 milliós vagyonunk van. Ha ugy éltem volna ahogy anyám nevelt ugy nyomorognák ahogy õ.
Ugyhogy ez a célravazetö nevelési elv.
Ehhez képest még írni se tudsz. Netán erre vered magad? (: Vagy mitõl vagy jobb másoknál?
Én ugy élek meg ugy nevelem a gyerekeimet hogy mi vagyunk a királyok többiek meg. Szolgálók alattvalók
A kérdező hozzászólása: Jah, es a "Köszönöm" szo kimondasa nem egyenlö azzal, hogy az embernek nincs öntudata!! Jo eg! :D
A kérdező hozzászólása: Akkor valoszinüleg nem lesz tul sok baratja a gyerekeidnek. Mindenkinek jolesik, ha valakinek örömet okoz, ezt altalaban egy köszönömmel ki is lehet fejezni. Erröl szol kb, meg arrol, hogy a gyerek ne Mauglikent eljen a tarsadalomban. :) De ahogy erzed. Es a jegkrem nem a vilag: Nem is csak a jegkremröl van szo... De ugy latom "nem jött at".
En meg ugy nevelem a gyerekeim hogy legyen óntudatok és miért kéne mindent megkószönni? Egy jégkrem nem a világ
Az én szüleim sem nevelték ezt belénk, de viszont a nagyszülõk sokat mondták, hogy tessék köszönteni, megköszönni, stb. De pl. családban ha valaki tüsszent, senki nem mondja, hogy egészségedre. Én ezt iskolában és más társaságban szoktam meg, hogy így illik, ott mondtam is mindig, meg rám is ragadt szerencsére. Nem tetszik, de ez az igazság, anyámék nagyon érdektelenek ilyen témában, gondolom az ismerõs gyerekeknél is ez a helyzet. :S Ha senki nem mutat példát nekik, nem érzik, hogy illetlenséget követnek el.
A kérdező hozzászólása: 4-es az apja es anyja is tud köszönni, azert fura az egesz, csak a gyerekeknek van tul sokminden megengedve. Amugy meg, ha mar kisgyerekkent azt szokjak meg, hogy nem kell mindig köszönni, mit varunk el tölük, ha felnöttek lesznek? Es milyen alapon?
A kérdező hozzászólása: Jomodu a csalad, mindenük megvan, a gyerekek meg szerintem sosem hallottak azt, hogy ezt most nem tudjuk neked megvenni, igy lehet, hogy azt gondoljak, hogy a dolgok, targyak csak ugy vannak, es magatol ertetödik, hogy nekik jar mondjuk - esetemben - a jegkrem... A köszönessel viszont nem tudok mit kezdeni. Nagyon figyelmetlen, önzö gyerekekröl van szo, az az erzesem. De lehet, hogy en nezem ezt tul szigoruan, mert nekem meg nincs gyerekem.
Pont ez a baj, hogy az ilyen GYÖKÉR SELEJTEK, mint a 44%-OS hozzászóló is vállalhatnak gyereket. Dehogy van neked 300 milliós házad, még 30 ezret se láttál soha egyben, kivéve amikor megjött a segély :-D gondolom valami koszos putriban lakó cigány vagy. Nagyon sajnálom a gyerekedet! És a témához visszatérve, igen az én unokaöcsém is 8 éves és se köszönni, se semmi...azért egy iskolás gyerek nehogy már ennyire ne legyen képes. Az én kislányom 1 éves, de biztos hogy illemtudó lesz!

Normális az, ha 7-8 hetes terhesen szinte állandóan 37, 2 körüli a hőm?

Legjobb válasz: Úgy hallottam, hogy lehet magasabb hõje a kismamáknak,de én nem mérem sose, nem érzem magam betegnek,így ilyennel nem idegesítem magam.Ha ez miatt aggódsz akkor kérdezd meg a dokit.Ha nem vagy megfázva vagy nincs semmilyen fertõzésed,akkor szerintem nincs gond.A hormonok sok mindent tudnak mûvelni az ember lányával ilyenkor.Nem kell rögtön aggódni(persze azért kell),de ne ilyenekre koncentrálj.Örülj a babának nem lesz semmi gond!!:))

Úgy hallottam, hogy lehet magasabb hõje a kismamáknak, de én nem mérem sose, nem érzem magam betegnek, így ilyennel nem idegesítem magam.Ha ez miatt aggódsz akkor kérdezd meg a dokit.Ha nem vagy megfázva vagy nincs semmilyen fertõzésed, akkor szerintem nincs gond.A hormonok sok mindent tudnak mûvelni az ember lányával ilyenkor.Nem kell rögtön aggódni(persze azért kell), de ne ilyenekre koncentrálj.Örülj a babának nem lesz semmi gond!!:) )
Terhesen miért kell méregetni a hõt? Nem volt elég elõtte?-mert gondolom méregetted... Csak okot adsz magadnak a felesleges aggódásra... Jó lenne, ha már lazítanál!!
Szia, nekem is magasabb volt az elsõ kb. két hónapban, ez normális, még a 37 körüli érték elfogadható, a szervezeted így is reagálhat. De valóban felesleges már méregetni, ne figyelj erre, mert annál magasabb lesz, pszichoszomatikusan is, az az már nem tesz jót nektek. Nyugodj meg és ne gondolkodj ilyeneken és fõleg csak akkor mérj, ha valóban beteg vagy! Sok sikert.
Elvileg az elsõ harmadban a progeszteron-szint magasabb, hiszen a sárgatest tartja fent a terhességet.A progeszteron valami hõtermelõ hormon. (Így a hõmérséklet is magasabb, ahogy a ciklus 2. felében is, mert már akkor is megnõ a progeszteron szint).
Szia, nekem az elsõ 3 hónapban folyamatosan 36, 9 -37, 3 közt volt a hõmérsékletem.Ez normális , csak ne menjen 37, 5 fölé - ezt a dokim mondta.Ne aggódj , jó babavárást!
7 hetesen nekem 37-2-5
A kérdező hozzászólása: utolsónak: köszi a választ, de már 6 hónapos a babám:)

Az normalis ha a menstruaciom 6-7 napjan mar barnas folyasom van? Nekem mindig igy volt soha nem volt semmi betegsegem

azt melletennem hogy nagyon keves jon mar a 6-7 nap, eleg 1 tisztasagi betet is, aztan mikor vege a menstruaciomnak onnantol minden rendben.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj,ez teljesen normális!

Szia! Ne aggódj, ez teljesen normális!
Igen, ez így van rendjén.

5 hetes terhesen normális a 7 mm petezsák? Vajon mikor lesz már az én kis babomnak szívhangja?

Legjobb válasz: Normális.Szivhang 6.5-7hetesen van.Gondolom 2hét mulva kell visszamenned,akkor már lesz.

Normális.Szivhang 6.5-7hetesen van.Gondolom 2hét mulva kell visszamenned, akkor már lesz.
Szia! Igen ez normális. A következö ultrahangon már biztos lesz szivhangja a babádnak. :)
Biztos minden rendben lesz, miért is ne lenne? A 7 mm-es petezsák tök jó! Lehet hogy már jövöhéten lesz szívhang is, azért mondta a doki azt az idõpontot! Gratulálok!
Én is ma voltam..5-6 hetes, pontosan nem tudta meghatározni az orvos-határon vagyok:) :) 15mm a petezsák:) :) A pici szívcsõ már pulzál, ami szépen kivehetõ volt.Nekem is 2 hát múlva kell visszamennem. Biztos h rendben lesz nálad minden. Majd ha már meghallod a pici szívverrését, biztosan megnyugszol:) :) Csak addig is vigyázz magatokra:)
A kérdező hozzászólása: Nekem jövõhét csütörtökön kell mennem.Remélem minden ok lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nektek a bíztatást. Nektek is kívánok nagyon boldog babavárást.
Szívhang a 7-8. héten már szokott lenni. Nekem 5 hetesen és 6 naposan még csak a szívcsõ pulzált és 3 mm volt a kicsi.
Szia! Igen normális.
Szia. Teljesen normális, sõt ilyennek kell lennie. A hõd is teljesen normális 2-3 nap múlva amikor az ováláció be teljesült akkor föl megy 37-re vagy fölé. Ha babát akarsz akkor a mensi napján is 37 vagy 2-3 tizeddel kell magasabnak lennie. Ha nem jön meg 1 hét múlva sem de a hõd magas, akkor irány tesztér. Sok sikert

Az normális, ha a windows 7-emnek a mappája 30 gb-ot elfoglal?

eléggé idegesítõ mert szinte mindent a D-meghajtóra töltök le de így i megtelt a C meghajtó.

Legjobb válasz: Igen, normális.

Igen, normális.
Igen, normális, ezért kell neki egy 50 gb-os partició
A kérdező hozzászólása: de akkor miért telik meg mindig a meghajtó amikor semmit nem töltök le és csak kis programokat rakok rá? az egész összesen 50 gigás
A kérdező hozzászólása: már a lemezkarbantartó is csak 2 gigát tud felszabadítani :/
Normális. Nem véletlenül mondják, hogy egy 50gigás partíció kell neki. Ez azt jelenti, hogy azt az 50 gigát hagyd meg a winnek, más programokat amúgy sem célszerû a c-re rakni, telepítsd inkább a d-re. Meg kalkuláld bele, hogyha valamit lomtárba raksz, az is a c-n szokott lenni, én rendszeresen benézem, ha elfelejtem, hogy belepakoltam egy 20gigás valamit a lomtárba és onnan elfelejtem törölni. :D A frissítéseknek is kell a hely. Az office is általában a c meghajtón van, annak is elég jó helyigénye van, szóval nem olyan irreális az a 30 giga, nyugi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!