Találatok a következő kifejezésre: Normális az, 8 hete (27 db)

8. hétben vagyok, és most kezdődik a hányinger, de egész nap. Ez normális? Nem az elején kellett volna?

Legjobb válasz: Persze normális, mindenkinél máshogy van. De általában úgy szokott lenni, hogy 6-8. héten kezdõik és a 12-13. héten vége van. Nekem szerencsére nem volt semmi ilyen. Egy picit álomkóros voltam kb a 14.-tõl a 16. hétig, de kibírható volt. Szép terhességem volt szerencsére :) Ne aggódj, minden okés, remélem hamarosan elmúlnak a rosszulléteid! :)

Persze normális, mindenkinél máshogy van. De általában úgy szokott lenni, hogy 6-8. héten kezdõik és a 12-13. héten vége van. Nekem szerencsére nem volt semmi ilyen. Egy picit álomkóros voltam kb a 14.-tõl a 16. hétig, de kibírható volt. Szép terhességem volt szerencsére :) Ne aggódj, minden okés, remélem hamarosan elmúlnak a rosszulléteid! :)
Nálam 7. héttõl kb a 5. hétig tartott a non-stop hányinger. Szagokat megéreztem, egybõl hányás. De néha olyan váratlanul, hogy szégyenkeztem miatta. Rettentõen rossz volt. Reggel 1-másfél óra az ágyban, mire kibírtam mászni belõle. Volt, hogy egész nap szédültem, volt, hogy tök jól el voltam. 14. héttõl meg 24 órából 20 órát képes voltam aludni. Dokim a hányós korszak közepétõl kiírt táppénzre és kijárási tilalmam volt otthonról. (Összeesés, szédülés, stb miatt) Kb. a 17-18. hétnél már semmit se éreztem, de vissza nem mehettem dolgozni. Teletömtek B6 vitaminnal, ettõl egybõl fel is jött jó pár kiló. Nincs semmi bajunk, jól vagyunk. Ja, és hozzá kell tennem, hogy a terhesgondozóban nálunk az éppen ügyeletes 'bohóc' (felülvizsgáló orvos) közölte 10. hét környékén, hogy mennyek el terheléses EKG-ra, meg még 1-2 vicces dolgot mondott.. Azóta nem vagyunk 'puszi pajtik' a büfészakos orvossal.
bocsi, elejérõl kimaradt az '1', tehát 15. hétig
Szia! Normális sajnos. Én 15hetes vagyok és még mindíg hányok. Zavarnak a szagok, sok mindent nem tudok megenni. Fogytam 5kg-t. Vegyél a patikában Ipecacuanha 9CH-t. Nekem ez jött be legjobban, nem drága és homeopátiás, nekem a körzeti doki ajánlotta.
Én is azt hittem, hogy a hányinger a fogantatás után jön, de nem jött. Gondoltam, szerencsés vagyok. Aztán a doki kérdezte úgy a 8. héten, hogy volt-e már hányinger, mondom nem. Erre másnap elkezdõdött :-)
Nekem is kb. ekkor kezdõdött, még dicskedtem is a páromnak, milyen stramm kismama vagyok, én nem rinyálok!Hogyne!23 h km létemre a szagokat, és a sülthúst még mindig nem bírom, nekem volt álomkór, szédülés, sírás-rívás, hiszti, vega lettem, attól vashiányos, olyan négy hónapig tartott.Semmi fûszeres, csak a barna kenyér, csak gyümölcslé vagy víz.Most a fehérhúsra próbálok visszaállni, régen a kedvencem volt:-(. Még annyi, hogy az Elevittõl folyton émelyegtem, akkor áttértem Gravidára, az jobb volt, mert bizonyos vitaminokat és ásványi anyagokat kisebb dózisokban tartalmaz.
Teljesen normális nekem a 10.héttõl a 16.hétig tartott.Naponta 2-szer hánytam, de remélhetõleg te szerencsésebb leszel.
Énis 8 hetes vagyok és 3-4 napja kezdõdtek a hányingerek elég durva módon. Amikor reggel felkelek jóideig nem bírok kikelni az ágyból csak a fejemet hajtom le az ágy mellé ha véletlen hánynék. Napközbe is sokszor rámjön, remélem minél hamarabb elmúlik mert márt így pár nap alatt elegem van a folyamatos rosszullétekbõl. :)

Normális az, hogy lassan 8 hete szültem és még mindig hol jobban, hol kevésbé vérzek?

Hétf?n megyek a dokimhoz, mert a héten a rossz út miatt nem tudtunk menni. Szerintetek ez baj? Er?s vérzésem nem volt, csak az els? 2 héten kb.

Legjobb válasz: Én is 8 hete szültem de nekem 5 hétig volt vérzésem.Ha visszamész kiderül,hogy baj-e?!De szerintem ez is mindenkinél változó ahogy sok minden más is.

Én is 8 hete szültem de nekem 5 hétig volt vérzésem.Ha visszamész kiderül, hogy baj-e?!De szerintem ez is mindenkinél változó ahogy sok minden más is.
Én 10 hétig véreztem, dokim azt mondta, belefér. Már amúgy szétaggódtam magam, de azt mondta, hogy valakinek lassabb a tisztulási folyamat. C vitamint szedj nagyobb dózisban. Az nekem segített.
Normális. Sõt késõbb is jöhet egy kis pecsételés, ha szoptatsz.
Ha maradt vasad, akkor azt szedd! Legalábbis engem úgy engedtek ki a kórházból, hogy csatoltak egy tájékoztatót a zárójelentésemhez, és azon szerepelt, hogy vérképzõk szedése javasolt.
Én 7 hete szültem és még mindig vérezgetek néha, de csak gyengén. Erõs vérzésem nekem 3 hétig volt. Hüvelyi UH-n látszott, hogy még van folyadék a méhemben, így még fog is tisztulni, de ez normális.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, megnyugtattatok, hogy nem vagyok egyedül! Nekem is ráírták a zárójelentésemre, hogy vérképzõk szedése javasolt. Hát azért reménykedem, hogy amire eljutok a dokiig, addigra már nem fogok vérezgetni. Köszi még egyszer!

Az első 7-8 hétben hány kilo a normális hízás?

Legjobb válasz: szia..én az elsö babommal 3 kilot hiztam a 12-ig hétig..és most vagyok 8 hetes de tartom a sulyom..73 kg voltam és vagyok..de én hányok elég sokat..van aki az elején szed fel sokat..a hormonok.:)ne aggodj.szülés után lemegy.

szia..én az elsö babommal 3 kilot hiztam a 12-ig hétig..és most vagyok 8 hetes de tartom a sulyom..73 kg voltam és vagyok..de én hányok elég sokat..van aki az elején szed fel sokat..a hormonok.:) ne aggodj.szülés után lemegy.
Én úgy tudom, hogy ez teljsen alkattól függõ dolog. Ha valaki vékonyabb többet is felszedhet, mint a "statisztikailag" elõírt kilók. Sõt az elõ trimeszterre a fogyást is normálisnak tartják, mert aki nem tud enni, gyakran éppen veszít a súlyából.
Szia! En 13 hetes vagyok, es meg nem igazan hiztam semmit. Az etrendemre odafigyelek, megprobalok sok gyumolcsot es zoldseget adni a babanak, inkabb sokszor keveset eszem. Szerintem is egyenfuggo.
Szia! Én a 12. hétig 5, 5 kg-t híztam. Ha jól emlékszem a 8-9.hétig 2-3 kg volt a plusz. Most 21 hetes vagyok és 9 kg-t szedtem már fel! Rám valószínûleg felugrik a 20-25 kg! :( De majd lefogyok szülés után!
Szia.Én 15 hetes vagyok és fogytam kb.2 kg-t, pedig egyszer sem hánytam.164cm vagyok és kb.69 kg voltam amikor kiderült, hogy babót várunk.Semmivel sem eszem többet ill.kevesebbet mint elõtte.Kívános sem vagyok igazán.Egy dolog amire megpróbálok odafigyelni(persze nem mindig sikerül)6-7 után gyümit v.zöldséget(van hogy sajtot is) eszem.Terhesvitamint nem szedek.Ez teljesen alkatfüggõ, hogy ki mennyit hízik, lehet hogy csak ezután csak úgy felugranak a kilók.:-)
En sem hiztam semmit 8 hetesig..utana kezdtem szedni az elevitet es azota 4 kilot hiztam, most 12 hetes vagyok.
Szia, és az elsõ 3 hónapban csak 1kg szedtem fel.Most 34 hetes vagyok és 6 kg szedtem fel.
Én nem hítam csak a 15.héttöl kezdeve.60kg-ról indultam és eddig 7kg hítam, most 26 hetes vagyok.Szerintem ez alkat kerdése, mindenkinél más és más...
Azt nem tudom, de 13 hét alatt 8 jött fel. 30 kilót híztam összesen:( 158/56-ról kezdtem, most 3 hónapos a kislányom és 67 vagyok.
Én most vagyok 18 hetes, és sztem 2 kiló jött fel talán... nem is tudom igazán. A 15. hétig meg is voltam rémülve néha, mert 1-1 kilóval kevesebb voltam néha, és nagyon sokat eszem!! Rosszul nem voltam sose, és kívánós sem vaygyok igazán!
A hasfájást nem tudom, de a rózsaszínes folyás, áttöréses vérzés az elsõ 3 hónapban normális.

Normális, hogy 8 hetes terhes vagyok és nem kívánom a páromat mint régen? Megritkultak nagyon az együttlétek és szóvá is tette már nekem. Egy héten egyszer vagyunk együtt kb.

Legjobb válasz: Igen normális.Most egy kicsit lelassultál,ezt biztos te is érzed,de meglátod 2-3 hét múlva átfordul a dolog a másik oldalára!Én legalábbis így voltam mind a két terhességgel.Csak az a fontos,h a pároddal ezt szépen megtudjátok beszélni,tényleg kényes kérdés.

Igen normális.Most egy kicsit lelassultál, ezt biztos te is érzed, de meglátod 2-3 hét múlva átfordul a dolog a másik oldalára!Én legalábbis így voltam mind a két terhességgel.Csak az a fontos, h a pároddal ezt szépen megtudjátok beszélni, tényleg kényes kérdés.
Én se kívántam kb heti egyszer voltunk együtt kb a harmadik héttõl mert én azóta küzdök a hányással, hányingerrel.Meg folyton az járt a fejemben hogy nehogy valami baja legyen a babának és erre gondoltam közben is.Kb 1 hete viszont legszívesebben naponta többször is összebújnék a férjemmel.Persze még mindig rosszul vagyok, de a hányások ritkultak és egyre több az olyan alkalom amikor jobban vagyok.Úgyhogy most lassan 12 hetes leszek és egyre jobban kívánom a szexet. Szerintem a helyzet nálad is változni fog csak kitartás. Boldog és egészséges babavárást nektek!
Nekem is ez volt a terhességem elején, mert állandóan tök fáradt voltam. Aztán meg hirtelen ugyanolyan "kívánós" lettem, mint a terhesség elõtt. Ez még mindig tart :) Ne izgulj, üdv, 31 hetes kismami
Tényleg ne aggódj.ÉN is kb a 8héttõl nagyon rosszúl voltam egész nap, fáradság , hányinger és meg is haltam volna , ha együtt kellett volna lennünk.Szerencsére párom ezzel tisztában volt még a baba érkezése elõtt, így nem volt gond.Persze, ha picit jobban voltam engedtem neki:) , hisz férfi.De szerencsére 12 hét körûl elmúlt minden rosszúllét és újra a régi vagyok, Sõt.... Ezt majd Te is tapasztalni fogod. Most a 32. hetet töltöm és majd meg zavarodok a páromért minden nap, hát ez sem sokkal jobb hidd el:) Kitartás Nektek Ancsy
Nekem az a véleményem, hogy ez is benne van a pakliban amikor az ember terhes. Van akinek mégjobban megnõ az étvágya az együttlétekre, de van akinek csökken. Pont az elején vagy még és ilyenkor nagy hormon változások mennek végbe a szervezetedben, szóval szerintem ne aggódj, hogy kevésbé kívánod. A pároddal ülj le és beszéljétek meg ezt a dolgot, hogy azért te most egy más állapotba léptél és legyen megértõ és türelmes. Mi az elején még voltunk együtt párszor, de ahogy teltek a hetek mind ketten úgy éreztük, hogy ott van pár centire a magzat és olyan fura érzésünk volt szex közben, pedig tudtuk, hogy semmi baja nem eshet az együttléttõl. Nem is élveztem úgy a dolgot, mint az elõtt, mert a baba járt a fejemben. Mi inkább egymás kielégítésével oldottuk meg a dolgot. Így is jó volt, persze már alig várjuk, hogy egy jót szeretkezhessünk. 34 hetes vagyok és már nem soká megint összebújhatunk normálisan. Olvass utána az Informed oldalán vagy az Origo Babázó oldalán mit írnak a terhesség alatti szexrõl vagy csak egyszerûen írd be a google keresõjébe, hogy "terhesség alatti szex" olvasd el és ezt mutasd meg a párodnak is. Nem tudom segítettem-e.
Az elsõ trimeszterben én sem kívántam a szexet, állítólag ez normális, mivel ekkor ágyazódik be a baba, kezdõdnek döntõ átalakulások és a nõ szervezete érzi, gondolom, hogy jobb ha egy darabig "egyedül" marad. Az elsõ néhány hétben a szex sokszor még fájdalmas is lehet, pl nekem is az volt, na meg amúgy is nagyon rosszul voltam az elsõ néhány hétben. Ez a második trimeszterben majd megváltozik, ne aggódj, hogy a 3. vége felé ismét elmenjen tõle a kedved. Mondjuk ez egyénfüggõ. Szeritem még 3-4 hétig válaszd más módját a párod kielégítésének, ha nem kívánod a szexet. Aztán meg majd változnak a dolgok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, már azt hittem hogy velem van a gond.
Ne aggódj, teljesen normális. Én az elsõ trimeszterben még kívántam a dolgot, de sokkal ritkábban voltunk együtt, mint elõtte. Mióta viszont érzem a kicsit mozogni, azóta még gondolni sem tudok a szexre. Ha a párod igazán szeret, akkor megérti ezt. És nem csak a hagyományos módon lehet kielégíteni a másikat. ;) Azért azt se felejtsd el, hogy csak te vagy terhes, õ nem, neki még megvannak a vágyai, sõt, terhesen még izgatóbbnak találhat, mint elõtte. Szóval próbálkozzatok más módon. 25 hetes kismama
Szia Szerintem minden no atesik az elejen egy ilyen perioduson, van akinek aztan valtozik van akinek nem. Nekem kb ket het volt amikor majd megorultem a szexert, de mostmar ujra szinte gondolni sem akarok ra...mert nem hoz lazba. A parom iszonyuan megerto...es van mas modja is hogy oromet szerezzek neki...nekem is jo mert ot kielegiti...es alapjaba veve nengem beken hagy. Lehet hogy masok szamara ez szornyu, de nalunk ez van :) 22 hetes pocakos
Ez normális ilyenkor, majd a 2. harmadban talán megjön az étvágyad. De szerintem ilyenkor sem kell a másikat elhanyagolni, ha neked nem is olyan jó, de neki had legyen.

Az normális ha 8 hónapos (1, 5 hét múlva lesz 8 hónapos) babám " még csak" gurul (hasról, hanyatt és vissza)?

6 hónapos kora óta begurulja az egész lakást, már próbálja felhúzni a térdét a kezével is szépen tartja magát, de a kettő együtt még nem megy, így kúszni sem nagyon tud még, bár próbálkozik. Mondjuk elég nagy a súlya (8,5 kg lehet most). Kinek mennyi idős korában kezdett forgásból kúszni a babája?

Legjobb válasz: ÓÓ nagyon édi lehet,hogy gurulva közlekedik.:)))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj,lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön,hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt,azt.

ÓÓ nagyon édi lehet, hogy gurulva közlekedik.:) ))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj, lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön, hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt, azt.
Ha már próbálkozik a kúszással, akkor fog kúszni. Ás ha kúszni fog, akkor utána biztosan mászni is. (Azért ha 9 hós koráig se kezdene kúszni, akkor vidd el orvoshoz, biztos, ami biztos.)
Ennyi idõsen nekem is csak ezt csinálta.9 hónaposan kúszott, 11 hónaposan mászott, felállt, és kapaszkodva lépegetett.
A lanyom is igy közlekedett 8 honapos koráig. Aztán felult, és felállt, kapaszkodva lepegetett, és csak utana mászott. Aztán 10, 5 honaposan indult el. Szoval a kuszas az kimaradt.

Az normális dolog, hogy most vagyok 8 hete és ahogy eszem nagyon ki dudorodik a hasam?

Legjobb válasz: Szio!ezt most igazán nemvágom mi a gond??? valoszínü vékony vagy,8hetesen nem a babo látszik még az tuti,de ha joízût eszel,a vékonyakon amugy is meglátszik,ha megeszik egy szelet kenyeret is......teljesen normális dolog!!! Vigyázz magadra!!! Üdv 36heteske

Szio!ezt most igazán nemvágom mi a gond??? valoszínü vékony vagy, 8hetesen nem a babo látszik még az tuti, de ha joízût eszel, a vékonyakon amugy is meglátszik, ha megeszik egy szelet kenyeret is......teljesen normális dolog!!! Vigyázz magadra!!! Üdv 36heteske
felpuffadsz. normális.
A kérdező hozzászólása: Vékonynak nam vagyok vékony mert 66kg vok .Inább az-az érdekes reggel tök lapos a hasam ha meg megeszek vmit akkor meg ki dudorodik.
ha puffadsz, ha nem, én is mondhatni normálisan táplálkoztam, mint azelõtt és hihetetlen módon nõtt a hasam
Szia, en most 17 hetes vagyok de meg mindig reggel szinte tok lapos a hasam es amint eszem megno. Estere kifejezetten nagy, gondolom ez normalis mert nalam minden rendben van a babaval.

Normális az, hogy 1 hete meg van fázva 8 hós babám és nem nagyon akar neki múlni?

Voltunk orvosnál is pár napja, orrcseppezünk, kapott a köhögésre is cseppeket, kap c-vitamint is, tengervizes orrspray-t is használunk és orrszívót is használunk.

Legjobb válasz: Igen. A lányom 2 hétig volt beteg, bár õ nem köhögött, csak az orra folyt. Használtuk az orrspray-t, meg az orrszívót. Pár napja gyógyult meg. Jobbulást a kicsinek.

Igen. A lányom 2 hétig volt beteg, bár õ nem köhögött, csak az orra folyt. Használtuk az orrspray-t, meg az orrszívót. Pár napja gyógyult meg. Jobbulást a kicsinek.
Persze.

Normális az, hogy a 26. héten haskeményedéseim vannak és ha igen, akkor baj, ha ezek néhány órán belül akár 8-10 alkalommal is előfordulnak?

A keményedések nyugalmi(fekv?)állapotban is el?fordulnak.Fájdalommentesek és néhány másodpercig tartanak.Közben nem, de el?tte és utána is érzem, hogy mennyire mozgékony a kisfiam odabent.Lehet,hogy az Õ aktivitása okozza?

Legjobb válasz: Az a baj , hogy a méhszáj állapotát változtatják ezek a keményedések és a 36. hét elõtt nem túl jó a sok keményedés, inkább menj dokihoz én 31 hetesen emiatt voltam kórházban, de a doki azt mondtanapi max 10 keményedés és nem óránként! Menj be az ambulanciára!

Az a baj , hogy a méhszáj állapotát változtatják ezek a keményedések és a 36. hét elõtt nem túl jó a sok keményedés, inkább menj dokihoz én 31 hetesen emiatt voltam kórházban, de a doki azt mondtanapi max 10 keményedés és nem óránként! Menj be az ambulanciára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Mindenképpen felhívom az orvosomat hétfõn. Görcseim nincsenek, de a méhnyakam szinte már teljesen besimult 3 héttel ezelõtt. A méhszájak még 8 nappal ezelõtt zártak voltak.Kaptam rá Magne 6-ot és sokat pihenek. Nagyon féltem a kicsikémet!
A kérdező hozzászólása: Szia utolsó hozzászóló 27 hetes kismama! Igaz, hogy én tettem fel a kérdést, de látom, hogy Te is ugyanezért a probléma miatt rettegsz. Ma délután meglátogatott egy szülésznõ ismerõsöm, aki azt mondta, hogy a haskeményedések akkor okoznak méhnyak rövidülést ill.nyílást, ha az egész has alja bekeményedik (nem csak a mozgásra) és görcsöket okoz. Amíg nem jár görcsökkel és csak néhány másodpercig tart, az a 26. héttõl normális.Szerinte is a megoldás a lehetõ legtöbb fekvés és a magnézium tartalmú vitaminok és gyógyszerek szedése. Engem megnyugtatott, remélem most én is téged!
Köszönöm a hozzászólásodat, kicsit megnyugodtam, mert görcseim nincsenek, de a keményedések sajnos sokszor nem csak percekig tartanak, hanem órákig. Van, hogy órákig semmi bajom és egyszercsak elkezd keményedni és egy-két percenként van kb. 15 másodpercig tartó keményedés, amitõl szenvedek akár 1-2 órán keresztül is. Aztán elmúlik. Szóval így vagyok. Lényeg, hogy sokat pihenek, szedem a magnéziumot, vigyázok magamra. Többet sajnos nem tehetek. :( Neked minden jót kívánok és boldog babavárást!
2. vagyok. Igaza lehet a szülésznõnek! Nekem pár napja megérkeztek a görcsök is és most már elkezdtem nyílni és rövidülni. Amíg csak keményedés volt, addig nem, de a dokim azt mondta, mostmár ne aggódjak így a 35. hét után. Minden jót!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!