Találatok a következő kifejezésre: Normális az, 8,5 (19 db)

Az én kislányom 5 hónapos, és még nem tud hasra fordulni, ha hasra fordítom akkor a fejét megtartja, a könyökén támaszkodik, kinyujtott kézzel nem tud támaszkodni. Normális dolog? 8.5 kg.68cm.

Legjobb válasz: En kisfiam 7 honapos volt mikor eloszor hasra fordult. Elotte nem eroltettem, azt mondta szakember, hogy, amig nem fordul meg magatol, addig ne eroltessem a hasra tevest. Minden ok meg, ne parazz!

En kisfiam 7 honapos volt mikor eloszor hasra fordult. Elotte nem eroltettem, azt mondta szakember, hogy, amig nem fordul meg magatol, addig ne eroltessem a hasra tevest. Minden ok meg, ne parazz!
Az én kisebbik fiam is most lesz 5 hónapos, de nem fordul egyik irányban sem.Megmutattam gyógytornásznak, szerinte túl merevek a karjában az izmok, ez is akadályozhatja a megfordulásban.Hát nem tudom, de én sem akarom sürgetni, majd ha megérik rá a kis idegrendszere úgyis átfordul.
És még annyit, hogy az én fiam is 8, 5 kg, az orvosunk szerint a nagyobb súlyú babáknál jellemzõbb a mozgásfejlõdés késése.
A lányom 6 hósan fordul hasról-hátra, és vissza. Szerintem minden ok. nálatok.
A kérdező hozzászólása: remélem így van.köszi a megnyugtatást!
Én így tudom, hogy a 4. hónapban kellene nekik hasról hátra fordulni, de a másik irányba ( hátról hasra ) ráér 6 hónaposan.Ezt szakirodalomban olvastam, úgyhogy biztos nem hülyeség.Ezek szerint nagyon idõben vagytok!Most én is ezen agyalok, mert a lányom 4 hónapos, és esze ágában sincs hasról hátra fordulni.Igaz, utálja is a hason fekvést rendesen.Csak amikor azt hallom, hogy a szomszéd Pistike, Marika fordul, akkor elkezdek aggódni.Nem kicsit!Tudom, milyen érzés!Nyugi, minden oké!Bár a saját babámmal szemben én is parázós vagyok.

Az normális, hogy 8, 5 hónaposan jelent meg a koszmó a kutacsnál?

Azelõtt szép tiszta volt mindig a fejbõre a babának, és amikor azt hittem, ezzel a problémával nekünk nem kell foglalkozni, akkor ilyen késõn alakult ki. Mitõl lehetett? mit tegyünk ellene?

Legjobb válasz: kend be neki babaolajjal es vattaval torold le

kend be neki babaolajjal es vattaval torold le
Normális, sajnos még ovis korban is elõjöhet.
Ez nalunk is elofordult, mivel a kutacsanal nem mertem ugy sose mosni a hajat, amig kopaszka volt addig nem vokt baj. Egy eves kora korul amikor mar szep hajacskaja nott es ugye kutacsa is volt kialakult a koszmo. Miota nincs kutacsa azota ilyen problemank nincs es sokkal tobb a haja azota. Hasznaljatok babe sampont par nap alatt teljesen eltunteti. :-). Ne aggodj nem csinaltal semmit rosszul :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Zöld...
Fiam 1, 5 éves és a múlt héten jött elõ neki. :((((( Vegyél Babé sampont. Elég drága, de az szépen eltünteti. Sajna ez normális jelenség. :/
Nálunk is visszajött a koszmó 9 hónaposan, fõleg a kutacs környékén, Babé sampon helyrehozta hamar.

Mennyinek kell lennie a kutyus (8-11kg) testhõmérsékletének ha a hónaljánál mérem? Az normális ha 37, 5 - 38 c fok?

Csak azért kérdem úgy hogy a hónaljánál mert nem fogom beledugni a végbélnyílásába..

Legjobb válasz: 38,5 a normális testhõmérséklet,de csak a végbélben mérve. Kutyáknál nem szokták hónaljban mérni :)

38, 5 a normális testhõmérséklet, de csak a végbélben mérve. Kutyáknál nem szokták hónaljban mérni :)
kedves kerdezo, a kutyusoknak mindig a popsiban merik. viszont!!!!!!uveg lazmerovel meg ne probald m ha beleorik nagy bajt csinalsz vele. ha muanyag a merod nyugodtan megmerheted!! kenj ra kremet h jobban csusszon. nincs ebben semmi fura. nem faj neki, nem szeretik de nem faj. ennek ez a modja. mndenhol igy csinaljak. aztan ha zavar higeniai szempontbol fertotlenited termeszetesen a lazmerot es annyi.
A kérdező hozzászólása: 8. kommentelõ.. Csak azért írtam a testsúlyák mert máshol azt olvasham hogy azoka kutyák akik kissebbek magasabb a testhõmérséklete.
Honaljba nem tudsz mérni mert nem valós adatokat kapsz...
1 ez egy kutya, igyekezz akként kezelni. 2 a végbelében mérjük a lázát akár tetszik, akár nem. Ha beteg lenne, és ezen múlna az élete akkor is itt tökölnél? 3 mindegy hány kiló, a kutya az kutya. Mint ilyen, átlag testhõmérsékletük van. Egy 1 kilós csivinek ugyanannyi, mint egy 60 kilós bulmasztiffnak. Normális esetben valahol 37, 4 - 39 fok között.
Ne próbálgasd, vidd orvoshoz, majd megméri neki az!
A kérdező hozzászólása: bocsi kétszer küldtem el :D
A kérdező hozzászólása: Ok meg próbálom de akinek van 8- 11 kg kutyuja az nem mérné meg a hánaljánál ? Légyszí "."
A kérdező hozzászólása: 3.válaszoló xd ok akkor megpróbálom :D de akinek van kutíája az lenne szíves megmérni hogí mennyi a hónaljánál "." ..
picit bekrémezed, észre sem veszi, nem kell a gyomráig feldugni, csak a végét egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: De nagyon sajnálom a .. ott mérni :)
nem a kisebb meretu kutyaknak magasabb a homersekletuk hanem a kolyokkutyaknak. nem meret hanem kor kerdese.

Az normális ha 8 hónapos (1, 5 hét múlva lesz 8 hónapos) babám " még csak" gurul (hasról, hanyatt és vissza)?

6 hónapos kora óta begurulja az egész lakást, már próbálja felhúzni a térdét a kezével is szépen tartja magát, de a kettő együtt még nem megy, így kúszni sem nagyon tud még, bár próbálkozik. Mondjuk elég nagy a súlya (8,5 kg lehet most). Kinek mennyi idős korában kezdett forgásból kúszni a babája?

Legjobb válasz: ÓÓ nagyon édi lehet,hogy gurulva közlekedik.:)))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj,lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön,hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt,azt.

ÓÓ nagyon édi lehet, hogy gurulva közlekedik.:) ))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj, lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön, hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt, azt.
Ha már próbálkozik a kúszással, akkor fog kúszni. Ás ha kúszni fog, akkor utána biztosan mászni is. (Azért ha 9 hós koráig se kezdene kúszni, akkor vidd el orvoshoz, biztos, ami biztos.)
Ennyi idõsen nekem is csak ezt csinálta.9 hónaposan kúszott, 11 hónaposan mászott, felállt, és kapaszkodva lépegetett.
A lanyom is igy közlekedett 8 honapos koráig. Aztán felult, és felállt, kapaszkodva lepegetett, és csak utana mászott. Aztán 10, 5 honaposan indult el. Szoval a kuszas az kimaradt.

Úgy számoltam 8 hetes terhes vagyok, erre ma az orvos közölte, hogy 5-6 hetes lehetek.10mm az embrió, szívhang nincs.4 nap múlva rendelt vissza. Félek, hogy baj lesz. Szerintetek normálisak az értékek?

Legjobb válasz: Az értékek normálisak, a 4 nap múlvára szóló visszarendelés a szívhang miatt van. Ne aggódj, azzal nem segítesz sem magadon, sem a babán. Ha baj van, akkor úgyis megtudod, ha visszamész, addig segíteni úgysem tudsz rajta. Kitartást kívánok!

Az értékek normálisak, a 4 nap múlvára szóló visszarendelés a szívhang miatt van. Ne aggódj, azzal nem segítesz sem magadon, sem a babán. Ha baj van, akkor úgyis megtudod, ha visszamész, addig segíteni úgysem tudsz rajta. Kitartást kívánok!
Szerintem semmi gond, biztosan csak azért hívott vissza, hogy a szívhangot is hallja, addigra már az is lesz. Az utolsó menszitõl csak a szülés várható idõpontját számolják ki. Nekem 7 hetes terhesen, az uh-n 5 hetesnek írták. 34 hetesen pedig 33 hetesnek, itt már csak 1 hét volt a különbség :) Kíváncsi leszek mekkora lesz a végére.
Nekem dec. 16-án volt az utolsó menstruációm, és 8 hét 5 napos vagyok.Ezt UH-on állapították meg, szóval így van.A terhességet az utolsó vérzéstõl számolják, mert az a biztos. Te már lassan a 9. hétben jársz.
Táblázat szerint a 6. hét végén, 7. hét elején 10 mm-es a baba
Nekem a 4 mm-es babámra mondták, hogy 6 hetes. Nem a petezsákod 10 mm?
Mikor volt az utolsó mensid? Milyen hosszúak szoktak lenni a ciklusaid?
A pici mérete inkább a 8 hetes terhességnek felel meg. Én a 7-8. hét között voltam elõször Uh-on. 9, 5 mm volt a Babuci, volt szívhang is.8 hét+1 naposan már 15 mm volt. Szerintem 5-6 hetesnek nagy a baba.Próbálj megnyugodni!
Akkor az 5-6 hét az jó.Számolj utána.Reméljük, hogy lesz szívmüködés a köv.kontrollon.Ha mégsem keress fel egy másik dokit nézzen meg ö is.Nem szabad egyböl feladni. Szorítok nektek.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó mensim december 14én volt, ezért gondoltam, hogy 8 hetes, de a megtermékenyülés január 2án lehetett, mert elõtte nem voltunk úgy együtt a párommal.
Szia! Akkor mi pont egyidõsek vagyunk(+/- 1-2 nap)!. nekem 6hetes 6naposan volt 9.3mm, volt egy kis szívhangom, és csak 10 hetesen kell visszamenjek. Ez szerintem normális, ne aggódj!

Az normális hogy egy 8.5 hós még nem kúszik, nem mászik?

Annyit csinál, hogy kinyomja magát a karjaival és tolja magát hátrafelé. Ez megy 3 hete, de semmi egyéb.

Legjobb válasz: Ez is valami. Elméletileg nincs elkésve, ha nem hipotón, akkor hamarosan beindul a kúszás, mászás.

Ez is valami. Elméletileg nincs elkésve, ha nem hipotón, akkor hamarosan beindul a kúszás, mászás.
A már 11 éves kisfiamnál nem volt mászás. Felült, felállt és elindult. Elindulni is 1 éves szülinapja elõtt nemsokkal. Nem szeretett hason feküdni. Sírt. Így nem sokat erõltettem a hasonlétet. Lehet, hogy ez hátráltató tényezõ volt, mitöbb, kiderült, hogy fontos lett volna a mászás a késõbbi beszédfejlõdés szempontjából...
Nem baj, van még ideje. Az én fiam 10hónaposan kezdet mászni. Biztos Neki is menni fog, csak lustálkodik. :)
babám 11 hónaposan kezdett kúszni, ennek már egy hónapja, de még nem mászik
Szia! Az én kislányom 9 hónapos és õ is csak kinyomja magát, de ezenkívül semmi.:( A védõnõnk tanácsára azért elviszem egy gyógytornászhoz, hogy nézze meg, hátha egy kis spec.torna elõsegíti, hogy aktivizálja magát. (kicsit merevek az izmai)
Ha tolja magát hátrafelé, és halad, az is kúszás. 8 hónapos volt a fiam, mikor 1 hetet kórházban töltöttünk. Õ valami érdekes módon közlekedett, fekvésbõl. Egyszer csak ott volt, ahol akart, de nem kúszott vagy ilyesmi, inkább gurult. Bár más miatt voltunk benn, de a nõvérek mindig mondták, hogy milyen ügyes, így is mozog minden izma. Végül rá jó másfél hónapra kezdett el kúszni (elõször hátrafele), majd 1-2 hónap múlva mászni.
szerintem nincs elmaradva. a lányom 10 hósan kezdett el mászni, de nem vitte túlzásba, és a kúszást sem. 13 hósan már jár.
Szia, ne aggódj, én ugyanígy voltam, mindenki azt mondta diszleksziás lesz, mert nem mászik, aztán mindenki meglepetésére, egy évesen elindult, és azóta mászik is ha elfárad:-)

Mitől van az, hogy a terheléses vércukor értékem magas, ha a cukros víz (illetve cukros ételek) után nézik (8, 5), viszont ha annak megfelelő szénhidrát mennyiség (amiben nincs konkrétan cukor) után, akkor teljesen normális?

Cukros ételek után magasabb az érték, viszont ha zsemle, tej, stb. szénhidrát terhelés után az 1 órás 5,9, a 2 órás pedig az éhgyomrinak megfelel?.

Legjobb válasz: Szia! A babádnak nem lesz baja, ha követed az elõírt diétát. A mostani állapotod csökkent cukor toleranciának hívják, ami még nem cukorbetegség,de a hozzá vezetõ úton haladsz. A szervezeted egy nagyobb szénhidrát adag bevitelnél már megküzd az elegendõ inzulin termeléséért, és ha gyakran kell így küzdenie akkor bizony ki fog merülni, és feladja. Akkor majd jöhetnek a gyógyszerek, vagy az inzulin injekció. Szóval érdemes most kicsit diétáznod, nehogy késõbb nagyobb baj legyen. A babád el veszi ami kell neki, emiatt tényleg ne aggódj!

Szia! A babádnak nem lesz baja, ha követed az elõírt diétát. A mostani állapotod csökkent cukor toleranciának hívják, ami még nem cukorbetegség, de a hozzá vezetõ úton haladsz. A szervezeted egy nagyobb szénhidrát adag bevitelnél már megküzd az elegendõ inzulin termeléséért, és ha gyakran kell így küzdenie akkor bizony ki fog merülni, és feladja. Akkor majd jöhetnek a gyógyszerek, vagy az inzulin injekció. Szóval érdemes most kicsit diétáznod, nehogy késõbb nagyobb baj legyen. A babád el veszi ami kell neki, emiatt tényleg ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Csak azt nem értem, hogy a doki ezt miért nem tudta elmondani. Elintézte annyival, hogy nem lesz semmi baj, 10-20 év múlva úgyis cukorbeteg leszek...

Normális az, hogy 8, 5 hetesen már 7 órakor elalszom?

Ált. simán végigalszom az éjszakát is, tehát legalább 12 órát. Ez jó vagy inkább bajra utal?

Legjobb válasz: Semmi gond! Fáradt vagy, a szervezetednek át kell állnia. A sok alvás nálam kb. a 12. hétig megvolt, utána már nem volt szükségem ilyen sok alvásra. Boldog babavárást! 24 hetes kismama

Semmi gond! Fáradt vagy, a szervezetednek át kell állnia. A sok alvás nálam kb. a 12. hétig megvolt, utána már nem volt szükségem ilyen sok alvásra. Boldog babavárást! 24 hetes kismama
Sziasztok! Mikortól lehet ezt tapasztalni? Még mielõtt nem derül ki, hogy terhes vagyok, már akkor is? Tehát egy-két hetesen is? Hétvégén kellene megjönni, múlt hét óta érzem, hogy fáradékonyabb vagyok.Lehet, hogy csak tavaszi fáradtság? Jó lenne ha terhes lennék.
Én a buszon, kocsiban is elaludtam-szinte bárhol. Nálam is elég sokáig tartott. De nem csak az elsõ trimeszterre jellemzõ ám-most leszek 33 hetes, és ismét kezdõdik. Korán eltudnék aludni (de már nem teszem), és simán alszok reggel 10-ig, sõt aludnék akár délig is(igaz, 2x minden éjjel felkelek).
Én 7 hetes terhes vagyok és szinte mindentõl nagyon hamar elfáradok és le kell feküdnöm.Kicsit lelkiismeretfurdalásom is van a sok pihenés miatt, de akkor mostmár megpróbálom legyõzni ezt.Jó volt olvasni hogy más is kûzd ezzel a problémával... Nehéz ez a munkahelyemen...iszonyat fáradtság tör rám néha.
Teljesen normális. Engem a párom mormotának hívott! :-)) Én volt, hogy már fél 7-kor aludtam, mert reggel korán keltem, és másképp nem tudtam volna napközben fennmaradni! A fáradékonyság, és az aluszékonyság a terhesség, és az 1. trimeszter velejárója! Készülõdik a szervezet! További szép várandós heteket, hónapokat! :-)
Az elsõ 12 hétben már akkor elaludtam, ha leültem valahol. De ne aggódj, idõvel elmúlik! Most rettenetesen gyorsan fejlõdik a magzat, rengeteg a változás, a testednek alkalmazkodnia kell, ami nem könnyû. Ezért vagy folyton álmos. Késõbb jobb lesz! 24 hetes kismama
Gondolj arra, hogy a szervezetet nagy erofeszites eri, hiszen nagyon gyorsan fejlodik a pici es ettol nagyon kifaradsz. Ez teljesen normali! En sosem voltam jo alvo, ellemben most barmikor es barhol tudok aludni. Orulj neki es durmolj minel tobbet! ;) 12 hetes kismama
Szia.Én 10 hetes vagyok, én 8 körül alszom el a tv elõtt :-) 11 körül kelt fel a párom, hogy menni kéne fürdeni.Utánna simán visszaalszom reggelig.Van, hogy munka közben alszom egy órácskát a kocsiban.:-)Úyhogy, szerintem ne aggódj.Sõt van olyan, hogy valaki azért is alszik , mert amúgy hányingere lenne...
Semmi baj, normális!! :-) Ilyenkor a kismamáknak rengeteg alvásra van szüksége, minél többet alszol, annál jobb! Ilyenkor fejlõdik a babád a legtöbbet, amikor alszol. Ez az álomkór majd elmúlik, általában a 14. hét után. Addig pedig téliálom! Gratulálok a babádhoz!
Nem gond, ilyenkor normális, hogy sokat alszol :-)
A kérdező hozzászólása: Szerintem a terhesség igen korai szakaszában még nem jellemzõ ez a fáradékonyság, én legalábbis 5 hetesen tudtam, hogy jön a baba és még bírtam mindent csinálni, a 6. hét után már nehezen és inkább a 7. hét után voltam/vagyok álomkóros :)

5. és 6. hét között (5+5 lehetek az ovu alapján) 8, 7 mm petezsák (ez van a leleten) és látszódó szikhólyag - ez normális?

Semmit nem mondott a dokim, kb. túlesett rajtam és kitessékelt. Fogalmam sincs mi van :(

Legjobb válasz: Nagyon korán mentél. A megállapított terhesség onnan kezdõdik, amikor már van szívhang (elvileg a 6. hét után), általában 7-8. hét környékén már mindenkinél észlelhetõ. Az orvos sem tud semmit mondani, mert ebbõl még bármi lehet. Ne parázz várj türelmesen és 2-3 hét múlva menj vissza a dokihoz.

Nagyon korán mentél. A megállapított terhesség onnan kezdõdik, amikor már van szívhang (elvileg a 6. hét után), általában 7-8. hét környékén már mindenkinél észlelhetõ. Az orvos sem tud semmit mondani, mert ebbõl még bármi lehet. Ne parázz várj türelmesen és 2-3 hét múlva menj vissza a dokihoz.
tényleg korán mentél ráérsz 7-8 hetesen
Teljesen jónak számít, fõleg hogy látszódik a szikhólyag is :) Én talán 5 hetes voltam mikor dokihoz mentem csak 4 mm-es petezsák volt, engem ez megnyugtatott az elõzményeimhez képest.
A kérdező hozzászólása: Nekem mennem kellett, mert az IR és a PCOS miatt fel kellett írnia utro-t. Csak az egyi hülye ismerõsöm meg azzal etetett, hogy a megtermékenyítés után a 22. napon már elkezd pulzálni a szíve. Ami amúgy igaz is. Azt mondta ha nincs szívhang akkor tuti nem jó semmi, mert tudjuk ugye h mikor volt ovu.. De most (így utólag, én hülye) utánaolvastam, tényleg akkor kezd el pulzálni, csak még annyira picike, hogy nem lehet magát az embriót sem látni, hát még a szívecskéjét! Két hét múlva megyek vissza... Amúgy az normális, hogy még azt se mondta h kb mikorra leszek kiírva?
Amíg nem lát szívhangot az orvos addig nem állapítja meg a terhességet ésaddig egyértelmûen a szülés várható idõpontját sem fogja megmondani. Nyugi! Hosszú a terhesség 40 hete mindig lehetne min idegeskedni, de nem érdemes mert azzal csak a babádnak ártasz. Boldog, gond mentes babavárást kívànok neked!
Én nekem is utro miatt kellett menni, és a korábbi vetélések miatt. Semmi gond nem volt, minden rendbe, senkire ne hallgass :)
Igen, túlaggódod. :) A 12. héten a legideálisabb megnézni a redõ vastagságát. Legalábbis ezt mondják. Örülj neki, hogy csak 0, 8. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egyébként nagyon örülök!! Nagyon élénken mozgott a vizsgálat alatt :-) jó volt látni.
Ha tudod hogy jó akkor miért írsz?
A kérdező hozzászólása: Mert elbizonytalanodtam...
Az Uh gép gondolom kidobta, hogy a méretei szerint hány hetesek vagytok. Ha a gép is 12 hetet adott ki, akkor ez nagyon jó érték. :)
Nekem 1, 7, akkor az sok? Én nem tudom mik a normál értékek...
Hali! Nálunk a 11. héten végzik el ezt a vizsgálatot, és nekem a nõdokim azt mondta, hogy a 3, 5-ös értékig "jó", de aki nagyon közel van hozzá, azt már további vizsgálatra küldik. Nekem majdnem kerek 1 mm volt, így megnyugodtam, és az AFP-m is 0.8 MoM lett :) Én azt tanácsolnám annak, aki aggódik az értékek miatt, hogy menjen el a legközelebbi 4d-s UH-ra, ott nagyobb pontossággal meg tudják mondani mi a helyzet :) Boldog babavárást mindenkinek! 24 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!