Találatok a következő kifejezésre: Normális az, 8 (194 db)

Mar van eggy gyerekem es most testvert szeretnenk neki de 8 dik honapja es semmi nem tortenik, mi lehet a baj szerintetek? Voltam egy parszor felfazva lehet az hogy nem kezeltem ki magam elegge? Vagy ez meg normalis? Az elso elsonek sikerult.

Legjobb válasz: Azt, hogy semmi nem történik gondolom úgy érted, hogy 8 hónap alatt nem sikerült még teherbe esned. Ez így elég kevés információ, arról nem is beszélve, hogy rengeteg oka lehet. Én azt javaslom neked, hogy minél elõbb keress fel egy nõgyógyászt, mondd el neki, hogy babát szeretnétek, õ majd megvizsgál, az a tuti. Ultrahangot is csináltass mindenképp (ez FONTOS!!! én is ráfaragtam vele), mondjuk szerintem egy normális orvosnak ha mondod, hogy babát szeretnél, akkor alapvetõ, hogy csináltat egy uh-t is. Egyébként én nem gondolnám, hogy a felfázás lehet az oka. Fogamzásgátlót szedtél például? (Csak mert nálam ebbõl van a gubanc.) A ciklusaid hány naposak? Rendszeres a menzeszed? Hány napig tart? Szedsz-e valamilyen gyógyszert? Van-e valamilyen betegséged? Magasvérnyomás? Túlsúly?...stb. stb. :)

Azt, hogy semmi nem történik gondolom úgy érted, hogy 8 hónap alatt nem sikerült még teherbe esned. Ez így elég kevés információ, arról nem is beszélve, hogy rengeteg oka lehet. Én azt javaslom neked, hogy minél elõbb keress fel egy nõgyógyászt, mondd el neki, hogy babát szeretnétek, õ majd megvizsgál, az a tuti. Ultrahangot is csináltass mindenképp (ez FONTOS!!! én is ráfaragtam vele), mondjuk szerintem egy normális orvosnak ha mondod, hogy babát szeretnél, akkor alapvetõ, hogy csináltat egy uh-t is. Egyébként én nem gondolnám, hogy a felfázás lehet az oka. Fogamzásgátlót szedtél például? (Csak mert nálam ebbõl van a gubanc.) A ciklusaid hány naposak? Rendszeres a menzeszed? Hány napig tart? Szedsz-e valamilyen gyógyszert? Van-e valamilyen betegséged? Magasvérnyomás? Túlsúly?...stb. stb. :)
Szia! Hogy mi lehet a baj, csak egy kivizsgálás tudja eldönteni (persze ha nincsenek egyértelmû problémáid). Sajnos az hogy már van gyermeketek nem garancia arra, hogy most is minden rendben van. Ha semmi konkrét panaszod nincs (pl rendszertelen ciklus), akkor a doki egy év sikertelen próbálkozás után fog csak foglalkozni veled. Addig még van egy kis idõ, hátha sikerül! :-)
A kérdező hozzászólása: semmi kulonos bajom nincs rendszeresek a ciklusaim fogamzasgatlot soha nem szedtem, es mar voltam dokinal aki csinalt ultrahangot es minden rendben volt, akkor egy kicsit fel voltam fazva kaptam gyogyszert es azt mondta minden rendben lessz , de azota sem sikerult.egy kicsit elvagyok keseredve.
ne legyél elkeseredve. Milyen a pajzsmirigyed?
A kérdező hozzászólása: hat fogalmam sincs, soha nem volt ilyesmi gondom(pajzsmirigyes).

Az normális ha 8 hónapos (1, 5 hét múlva lesz 8 hónapos) babám " még csak" gurul (hasról, hanyatt és vissza)?

6 hónapos kora óta begurulja az egész lakást, már próbálja felhúzni a térdét a kezével is szépen tartja magát, de a kettő együtt még nem megy, így kúszni sem nagyon tud még, bár próbálkozik. Mondjuk elég nagy a súlya (8,5 kg lehet most). Kinek mennyi idős korában kezdett forgásból kúszni a babája?

Legjobb válasz: ÓÓ nagyon édi lehet,hogy gurulva közlekedik.:)))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj,lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön,hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt,azt.

ÓÓ nagyon édi lehet, hogy gurulva közlekedik.:) ))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj, lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön, hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt, azt.
Ha már próbálkozik a kúszással, akkor fog kúszni. Ás ha kúszni fog, akkor utána biztosan mászni is. (Azért ha 9 hós koráig se kezdene kúszni, akkor vidd el orvoshoz, biztos, ami biztos.)
Ennyi idõsen nekem is csak ezt csinálta.9 hónaposan kúszott, 11 hónaposan mászott, felállt, és kapaszkodva lépegetett.
A lanyom is igy közlekedett 8 honapos koráig. Aztán felult, és felállt, kapaszkodva lepegetett, és csak utana mászott. Aztán 10, 5 honaposan indult el. Szoval a kuszas az kimaradt.

Az normális, hogy 8 hetesen 18, 8 mm a babám? Nem túl pici vagy nagy?

Legjobb válasz: Az én babám 7 hetesen 13 mm volt. Ez teljesen jóméret 8 hetesen!:) www.babaszoba.hu----9 hónap. Innen mindent megtudhatsz. Boldog babavárást!:) Egy 13 hetes kismami

Az én babám 7 hetesen 13 mm volt. Ez teljesen jóméret 8 hetesen!:) http://www.babaszoba.hu----9 hónap. Innen mindent megtudhatsz. Boldog babavárást!:) Egy 13 hetes kismami
Nekem 7 hetesen 9mm volt.
Nekem 6 hetesen 10.3 mm volt. Szerintem optimális!
ez nem normális.vmilyen gombád lehet.az a normális ha a rózsaszínes a folyás vagy van egy kis vérzés de ez nem..menj el nõgyógyászhoz
A kérdező hozzászólása: ma reggel már nem volt sárga folyásom, de még mindig viszketek néha. de csak a szeméremajkaim és a csiklóm, a hüvelyem nem..
ha nincs semmi eltérõ akkor lehet vmi kicsípte csak:) de ha továbbra is viszket vegyél kenõcsöt és kenegesd vagy ha rosszabbra fordul(folyás..)akkor menj el orvoshoz

Normális az, hogy lassan 8 hete szültem és még mindig hol jobban, hol kevésbé vérzek?

Hétf?n megyek a dokimhoz, mert a héten a rossz út miatt nem tudtunk menni. Szerintetek ez baj? Er?s vérzésem nem volt, csak az els? 2 héten kb.

Legjobb válasz: Én is 8 hete szültem de nekem 5 hétig volt vérzésem.Ha visszamész kiderül,hogy baj-e?!De szerintem ez is mindenkinél változó ahogy sok minden más is.

Én is 8 hete szültem de nekem 5 hétig volt vérzésem.Ha visszamész kiderül, hogy baj-e?!De szerintem ez is mindenkinél változó ahogy sok minden más is.
Én 10 hétig véreztem, dokim azt mondta, belefér. Már amúgy szétaggódtam magam, de azt mondta, hogy valakinek lassabb a tisztulási folyamat. C vitamint szedj nagyobb dózisban. Az nekem segített.
Normális. Sõt késõbb is jöhet egy kis pecsételés, ha szoptatsz.
Ha maradt vasad, akkor azt szedd! Legalábbis engem úgy engedtek ki a kórházból, hogy csatoltak egy tájékoztatót a zárójelentésemhez, és azon szerepelt, hogy vérképzõk szedése javasolt.
Én 7 hete szültem és még mindig vérezgetek néha, de csak gyengén. Erõs vérzésem nekem 3 hétig volt. Hüvelyi UH-n látszott, hogy még van folyadék a méhemben, így még fog is tisztulni, de ez normális.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, megnyugtattatok, hogy nem vagyok egyedül! Nekem is ráírták a zárójelentésemre, hogy vérképzõk szedése javasolt. Hát azért reménykedem, hogy amire eljutok a dokiig, addigra már nem fogok vérezgetni. Köszi még egyszer!

Napi hányszor van széklete 7-8 hós babátoknak? Mennyire normális az, amit az én babám produkál?

Mert az enyémnek kb. 1,5-2 hete 3-4 (!) normális adag és normális állagú széklete van, azon kívül pedig még másik 2-3 olyan kakis pelus, amiben ilyen nyálkás, hasmenés-szer? zöldes kaki van. Egyébként nincs baja, orvosnak mutattam, azt mondta, hogy ráment a nátha a beleire, de hát az már több mint egy hete elmúlt! Szerinte nem kell vele csinálni semmit sem, de engem nagyon zavar, hogy éjszaka is szegénykémet legalább kétszer tisztába kell tenni, mert hallom hogy jön a nagy pukival a kaki is, nem sok, de éppen elég ahhoz, hogy ha nem szedem ki rögtön alóla, akkor vörösre marja a popsiját!

Legjobb válasz: Ez nem normális. Vagyis a kaki mennyisége még elmegy, de az állaga nem. Vegyél normaflor-t és napi 1 ampullát tegyél az innivalójába. Ez nem gyógyszer, segít helyreállítani a bélflórát. Én nagyon szeretem, mindig helyrehozza a családot.

Ez nem normális. Vagyis a kaki mennyisége még elmegy, de az állaga nem. Vegyél normaflor-t és napi 1 ampullát tegyél az innivalójába. Ez nem gyógyszer, segít helyreállítani a bélflórát. Én nagyon szeretem, mindig helyrehozza a családot.
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem tegnap a dokinktól, hogy adjak-e neki, de azt mondta, hogy probiotikum van a tápszerben is, amit eszik, ezért fölösleges. De akkor mégis elkezdem neki adni, mert bajt nem csinálok vele, igaz? Egyébként a normál állagú székletet azért gondoltam normálisnak, mert elég nagy mennyiségeket eszik meg naponta ( min. 250gramm, de inkább 300 gr fõzelék, ugyanennyi gyümölcs, plusz tejpép és tápszer).

Normális, ha 8 hónapos fiam csapkodja a lábát a földhöz, ha nem az van, amit ő akar? Ez már hiszti?

Legjobb válasz: Én is pont ezen gondolkoztam. Azt mondják, hogy ebben korban még nincs hiszti, de nekem is annak tûnik. Az én fiam is 8 hónapos, de pl. ha meg akarom itatni (utálja), akkor veri a lábt, meg rázza kegyetlenül a fejét.

Én is pont ezen gondolkoztam. Azt mondják, hogy ebben korban még nincs hiszti, de nekem is annak tûnik. Az én fiam is 8 hónapos, de pl. ha meg akarom itatni (utálja), akkor veri a lábt, meg rázza kegyetlenül a fejét.
Ajjaj, az én lányom is ezt csinálja ha valami nem az õ akarata szerint történik, 20hónapos.Nem figyelek rá, már mint úgy teszek mintha nem érdekelne mit csinál, "otthagyom", s rájön, nem ér el semmit, s abbahagyja.Most feszegetik a határaikat, ne engedj neki, mert utána nincs megállás.Én is nagyon sajnálom, s legszivesebben felkapnám, de késõbb ezzel többet ártok.
hát attól függ mit értesz hisztin. ha a hiszti az, hogy azért csináljam mert tudja hogy ezzel talán elér valamit, tehát tudatosan akar téged manipulálni, akkor: nem hiszti. ha a hiszti az, hogy valami zavarja és a frusztráció kiváltja a bömbölést, akkor igen, hiszti. de ez még nem direkt van, nem téged akar befolyásolni, egyszerûen csak a nemtetszését fejezi ki. 20hós kislány anyukája

Úgy számoltam 8 hetes terhes vagyok, erre ma az orvos közölte, hogy 5-6 hetes lehetek.10mm az embrió, szívhang nincs.4 nap múlva rendelt vissza. Félek, hogy baj lesz. Szerintetek normálisak az értékek?

Legjobb válasz: Az értékek normálisak, a 4 nap múlvára szóló visszarendelés a szívhang miatt van. Ne aggódj, azzal nem segítesz sem magadon, sem a babán. Ha baj van, akkor úgyis megtudod, ha visszamész, addig segíteni úgysem tudsz rajta. Kitartást kívánok!

Az értékek normálisak, a 4 nap múlvára szóló visszarendelés a szívhang miatt van. Ne aggódj, azzal nem segítesz sem magadon, sem a babán. Ha baj van, akkor úgyis megtudod, ha visszamész, addig segíteni úgysem tudsz rajta. Kitartást kívánok!
Szerintem semmi gond, biztosan csak azért hívott vissza, hogy a szívhangot is hallja, addigra már az is lesz. Az utolsó menszitõl csak a szülés várható idõpontját számolják ki. Nekem 7 hetes terhesen, az uh-n 5 hetesnek írták. 34 hetesen pedig 33 hetesnek, itt már csak 1 hét volt a különbség :) Kíváncsi leszek mekkora lesz a végére.
Nekem dec. 16-án volt az utolsó menstruációm, és 8 hét 5 napos vagyok.Ezt UH-on állapították meg, szóval így van.A terhességet az utolsó vérzéstõl számolják, mert az a biztos. Te már lassan a 9. hétben jársz.
Táblázat szerint a 6. hét végén, 7. hét elején 10 mm-es a baba
Nekem a 4 mm-es babámra mondták, hogy 6 hetes. Nem a petezsákod 10 mm?
Mikor volt az utolsó mensid? Milyen hosszúak szoktak lenni a ciklusaid?
A pici mérete inkább a 8 hetes terhességnek felel meg. Én a 7-8. hét között voltam elõször Uh-on. 9, 5 mm volt a Babuci, volt szívhang is.8 hét+1 naposan már 15 mm volt. Szerintem 5-6 hetesnek nagy a baba.Próbálj megnyugodni!
Akkor az 5-6 hét az jó.Számolj utána.Reméljük, hogy lesz szívmüködés a köv.kontrollon.Ha mégsem keress fel egy másik dokit nézzen meg ö is.Nem szabad egyböl feladni. Szorítok nektek.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó mensim december 14én volt, ezért gondoltam, hogy 8 hetes, de a megtermékenyülés január 2án lehetett, mert elõtte nem voltunk úgy együtt a párommal.
Szia! Akkor mi pont egyidõsek vagyunk(+/- 1-2 nap)!. nekem 6hetes 6naposan volt 9.3mm, volt egy kis szívhangom, és csak 10 hetesen kell visszamenjek. Ez szerintem normális, ne aggódj!

Normális az az amerikai nő, akinek nemrég születtek 8-as ikrei? Ki mit gondol erről?

Nincs férje, a szüleivel lakik és otthon már van neki 6 másik gyerek. Igy most lett 14 gyereke. Mindegyik mesterséges úton. Miért engednek meg ilyet az orvosok? Azokat a gyerekeket fel is kell nevelni. Mib?l? A n? azt mondja, a segély miatt csinálta, amit a gyerekek után kap. Szerintem dilis.

Legjobb válasz: nem normális, szegény hülye...de nálunk is vannak ilyenek....h csak segélyért szülnek...ugye ugye....ez ellen kéne már tenni!!!!

nem normális, szegény hülye...de nálunk is vannak ilyenek....h csak segélyért szülnek...ugye ugye....ez ellen kéne már tenni!!!!
Szegény gyerekek. Milyen ingerszegény és szeretetmentes környezetben lesznek. A szívem szakad meg értük :((
A segély az csak pénz.A gyerekek mellé ember is kell szõröstöl-bõröstõl. A gyerekek megélhetése céljáúl szolgálnak.Lehetetlen megadnia az anyai szeretetet annyinak. Nem normális.
Elég undorító, ha valaki azért szül, hogy a gyerekek után járó segélybõl éljen! Az orvosokat pedig elítélem, hogy belementek a beültetésbe! Miért engedik Amerikában, hogy ennyi embriót ültessenek be egy alkalommal? Mekkora az esélye annak, hogy ezek a babák egészségesek legyenek? Nem láttam a tv-ben, de biztosan nagyon picik. Szegényeknek nem elég, hogy van egy felelõtlen anyjuk, de még az életük is ilyen borzalmasan kezdõdik.

Ez lenne a normális? Azt olvastam az egyik könyvben, hogy a terhesség alatt ideális súlygyarapodás 6-8 kg.

Szerintem ez nagyon kevés, mert csak a baba+ a vele járó változások többet nyomnak. Gondolok itt: magzat, magzatvíz, megnövekedett mell és méh, több vér az anya szervezetében+ ha még valaki vizesedik.

Legjobb válasz: Szerintem is nagyon kevés 6-8 kg. Én 14 kg plusszal mentem szülni, és a kórházból 3 kg felesleggel jöttem haza. 24 hetesen a 4kg pont jó. boldog babavárást:)

Szerintem is nagyon kevés 6-8 kg. Én 14 kg plusszal mentem szülni, és a kórházból 3 kg felesleggel jöttem haza. 24 hetesen a 4kg pont jó. boldog babavárást:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát. Ezek szerintem nem csak én gondolom úgy hogy kevés az a 6-8 kg. Nem aggódom a súlyom miatt. Majd leadom, nekem a baba az elsõ! Amúgy én is mindig azt eszem, amit éppen megkívánok. :) Mindenkinek szép és problémamentes pocakos hónapokat kívánok!!
Szia! A normális hízás az a 10-12 kg, én csak 6 kg- ot szedtem fel, ebbõl 3 kg volt a baba. És tényleg kevés volt, mert szoptatáskor a súlyom alá mentem 5 kg-al! Ennyit fogytam... Tényleg a 10 kg- kell!
Köszi!
Utolsónak! Ne aggódj, majd hízol.Én a középsõ gyerekemmel -11 kg.nál tartottam 18 hetesen.Betegséggel kezdtem, majd állandóan hánytam.Utána már csak híztam, a 40-ik hétig 20 kg-ot.Ha levonom a 11-et akkor csak 9-et az eredeti súlyomra.Semmi bajunk nem lett.Ha félidõ után is annyira hánynál, hogy fogysz, úgyis befektetnek.De csak elmúlik addig. Boldog babavárást.
Sziasztok! Az eddig olvasottak alapján most piszkosul kétségbe kellene esnem!? Szerintetek? Az elsõ 4 hónapot végighánytam, ennek eredménye -5 kg. a kezdõsúlyból, ami 68 kg volt. Aztán az elmúlt 1.5 hónapban majdnem behoztam a lemaradást, de mivel most meg a gyomorsav kínoz, szintén nem tudok sokat enni , és egy grammot nem híztam. Sõt, ha a bébim 500 grammját levonom, még mindig nem tartok a 68-nál. Tehát, félidõsen majdhogynem mínuszos a mérlegem. Aggódjak?
Szerintem is kevés a 6-8 kg. Én is kb ott tartottam annyi idõsen mint te. Összesen 12 kg-ot híztam, két héttel szülés után már 14 kg-mal könnyebb voltam, vagyis 2 kg-mal kevesebb, mint kezdtem a terhességet. Szerintem sokat számít, hogy szoptatok, mintha az összes kajám elvenné, pedig a férjem szerint állandóan eszek.
Én is a szoptatás alatt kezdtem el igazán hízni.
Ja, és azt még megjegyzem, hogy a szoptatás alatt csak híztam még mindig, nemhogy fogytam volna.De nem érdekelt, és most sem érdekel.Majd leadom, vagy ha nem úgy is jó. 13, 52-es voltam.
Ez nagyon kevés.Különben meg szerintem terhesen nem azon kell agyalni, hogy mennyi felesleg marad rajtunk.Azon majd ráér az anyuka a szoptatás befejeztével gondolkodni, hogy hogyan adja le.Legalábbis nekem csak a gyerekeim voltak a fontosak ebben az állapotomban.Hogy egészségesen táplálkozzak, bevigyek mindent mire szükségük van.A hízás mértéke alkatfüggõ is, persze nem azt mondom, hogy zabálni kell, de én nem számolgattam a kalóriákat, megettem bármit ami jól esett.Nézd meg hazánk fitt mamáját, a nagy példaképet, akkora gyerekei lettek mint egy csipás macska császárral.Ez persze bárkivel elõfordulhat, a három szülésem közt nekem is volt császár, de a kis súlynak biztos köze van az elégtelen táplálékbevitelhez. Nálad szerintem jó az a 4kg most, majd ezután fogsz jobban gyarapodni.Én mindig az utolsó 8-10 hétben híztam a legtöbbet.Sajnos a szülések számával egyenes arányban egyre nehezebben adom le, de majd csak sikerül.Ha meg nem, akkor sem leszek boldogtalanabb.A lényeg, hogy a férjemnek a gyerekeimnek mindig úgy vagyok jó ahogy vagyok. Boldog babavárást, üdv
A forrás váltogatja, hogy mennyi hízást tartanak normálisnak. De nagy általánosságban 10-12 kiló plusz teljesen elfogadott szerintem. Persze vannak orvosok vagy védõnõk akik már egy kilóért is szólnak és beszólogatnak. Teljesen felesleges ezzel stresszelni a kismamákat, mert az több kárt okoz mint az az egy kiló plusz.
A BMI indexem szerint csak 7, 5 kg hízás lett volna a megengedett.A kezdõ súlyomhoz képest 12vel többel mentem szülni.A kórházból a kiinduláshoz képest 5 kg +al jöttem haza.
15 kilót híztam, 3 hónappal a szülés után még van rajtam 5. Sztem 6-8 kg kevés! Amúgy ezen ne parázz, nagyrészt genetika, de van pár éved leadni, amit esetlegesen felszedsz. Én nem hánytam, azt ettem, amit megkívántam, és fõleg az utsó hetekben heti 2-3 alkalommal is ettem pl csokit (meghaltam volna, ha nem ehetek! ;) ). Úgy voltam vele, h a szervezetem biztos nem hülye, meg majd lemegy idõvel, amit felszedek! Bûntudat nélkül bûnöztem, pedig én az az ember vagyok, aki szinte mindig fogyózik, mert a levegõtõl is hízik. Érdekes módon, még nem tudtam, h terhes vagyok, amikor eszeveszetten kívántam a brokkolit (sok benne a folsav), pedig máskor eszembe se jut ez a zöldség. Szerintem a szervezet tudja, h mire van szüksége!
en ugy tudom hogy a normalis az a 11-13kg

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!