Találatok a következő kifejezésre: Normális az, 5 (517 db)

Mensi első napján normális az 5 mm-es méhnyálkahártya?

Fáj a hasam, és a menstruációmnak is már egy hete meg kellett volna jönnie. N?gyógyásznál voltam tegnap, megvizsgált, és átküldött ultrahangra. Ultrahangra ma reggel mentem, ott megállapították, hogy minden negatív, és "endometrium: 5 mm". Visszatérve a n?gyógyász azt mondta, hogy ez arra utal, hogy az e havi már nem is fog megjönni. Tegnap megállapított gyulladást, és mondta, hogy ez is okozhatja a kimaradást. Kb egy óra múlva már itthon voltam, ahhol miután ultrahang el?tt teleittam magam, els? dolgom itthon a wc volt. És ott azt kell tapasztalnom, hogy megjött. Most már este van, és a vérzés mennyisége ugyanannyi mint álltalában. Legjobban azért vagyok meglepve, mert a doki tegnap is rendesen megvizsgált, és ma is biztosan állította, hogy nincs semmi jel arra, hogy megjönne. Akkor most ez hogy van?

Legjobb válasz: Szerintem a dokid tévedett, ennyi. Õ se tévedhetetlen és az emberi test néha meglepõ dolgokra képes...

Szerintem a dokid tévedett, ennyi. Õ se tévedhetetlen és az emberi test néha meglepõ dolgokra képes...

Normális, hogy 5 éves fiú gyerek az anyukája cicijét fogdossa elalvás előtt? Magyarázat:1, 5 éves koráig szopott.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem normális. Tesóm 2.5 éves koráig szoptatta a kisfiát, de mikor megmondta neki, hogy anyának fáj, akkor abba hagyta magától és nem is szopott tovább. Egy 5 évesnek azért már elég értelmesnek kellene ahhoz lenni, hogy nem csinál ilyet. Persze a szülõnek is, hogy elmagyarázza, hogy ez nem normális dolog!!

Egyáltalán nem normális. Tesóm 2.5 éves koráig szoptatta a kisfiát, de mikor megmondta neki, hogy anyának fáj, akkor abba hagyta magától és nem is szopott tovább. Egy 5 évesnek azért már elég értelmesnek kellene ahhoz lenni, hogy nem csinál ilyet. Persze a szülõnek is, hogy elmagyarázza, hogy ez nem normális dolog!!
Kedves utolsó, olvasd el rendesen a kérdést. A gyerek 3 és fél! éve nem szopik, de fogdossa az anyja mellét. Bárki bármit gondol, vagy csinál, ez NEM normális.
Nem, nem normális. Valóban eltolta anyuka.
Kedves utolsó elõtti az sem normális hogy ismerõsöd kisfia 5 éves, és még elalvás elõtt szopik. És az sem, hogy fogdossa az anyuka cicijét az öt éves gyerek, apukának kéne fogdosni nem a gyereknek.
Jesszus! 5 éves gyereket szoptatni? Nem normális. Nemrég mutattak olyan anyukát a tv-ben, aki még a 9 éves gyerekét is szoptatja. Mi a hála istennek???? Jó, hogy nem 20 éves koráig akarja szoptatni. Uram Atyám! De az se normális, hogy fogdossa, még ha nem is szopizik. Tényleg apukának kellene fogdosni, nem a gyereknek!
Anyuka valamit nagyon eltolt!!!!
Ebben szerintem semmi rossz sincs. Ismerõs kisfia is 5 éves, és még elalvás elõtt szopik. Ebben sztem nincs semmi kivetni való. Én nem akarok addig szoptatni, max. 2-2, 5 éves koráig(most 15 hós), de ez mindenkinek a magánügye.
A kérdező hozzászólása: Számomra is megdöbbentõ, amikor azt hittem hülyéskedik vissza kérdeztem, és poénra vettem, majd lehurrogott a csajszi, hogy ez teljesen normális szoptatott gyerekeknél, de mivel én nem szoptattam, ezt nem is tudhatom.

Normális az ha egy 28 hónapos kisgyermek még nem beszél mondatokban? És csak 4-5 szót használ, meg hangutánzó szavakat?

Az általa használt szavak: autó, hoppá, hó van (hol van)

Legjobb válasz: 2 éves státuszon a fiam egy kukkot sem szólt, rá pár hétre 16 szó volt az alap "szókincse" (apa, anya, autó, mama, baba, ham és a hangutánzó szavak), 2,5 évesen 300 szavas szókincse volt, 2 szavas mondatokat használt, 3 évesen be sem áll a szája, mondókázik, énekel. Viszont 2 éves még nem volt, és már éjjel-nappal szobatiszta volt. Én is meg voltam ijedve, hogy nem beszél, erre azt mondta a védõnõ, hogy õ másra koncentrál (szobatisztaság), nem lehet mindent egyszerre. Teljesen normális, hogy eltér a gyerekek fejlõdési üteme. Fiam unokatestvére (lány), már 1,5 évesen mondatokban beszélt, rengeteg mondókát tudott. A fiúk általában erre késõbb érnek meg (persze biztos van kivétel), de a környezetünkben az összes kisfiú 2 éves kora után kezdett el szavakat mondani.

2 éves státuszon a fiam egy kukkot sem szólt, rá pár hétre 16 szó volt az alap "szókincse" (apa, anya, autó, mama, baba, ham és a hangutánzó szavak), 2, 5 évesen 300 szavas szókincse volt, 2 szavas mondatokat használt, 3 évesen be sem áll a szája, mondókázik, énekel. Viszont 2 éves még nem volt, és már éjjel-nappal szobatiszta volt. Én is meg voltam ijedve, hogy nem beszél, erre azt mondta a védõnõ, hogy õ másra koncentrál (szobatisztaság), nem lehet mindent egyszerre. Teljesen normális, hogy eltér a gyerekek fejlõdési üteme. Fiam unokatestvére (lány), már 1, 5 évesen mondatokban beszélt, rengeteg mondókát tudott. A fiúk általában erre késõbb érnek meg (persze biztos van kivétel), de a környezetünkben az összes kisfiú 2 éves kora után kezdett el szavakat mondani.
normális
második vagyok. nincs magyarországon átfogó 2 éves státusz vizsgálat???? De gondolom amiket leírtam tudja már. már mint ahogy írtad tudja a vau vaut, és ha hall egy kutyát akkor felfigyel rá és mondja hogy vau vau. és még annyi kell hogy 2 szót használjon, mint mama auto. barátnöm is mondogatta hogy az ö gyereke ezt nem tudja, de amikor nálunk voltak játszani a gyerek simán tudta ezeket.
a kétéves státuszvizsgálaton nem mondtak erre semmit? Nálunk ott az alap, hogy pár hangutánzást mondjon mint pl: vau vau, csip csip aztán ha hallja a mentö autót mondja hogy ninó, vagy ha kutyát hall mondja hogy vau vau és 2 szavas mondatok mint mama autó, vagy papa le ez a 3 ami követelmény a 2 éves státuszon. lányom pont ennyit tudott a 2 évesen.
A kérdező hozzászólása: A 2 éves státuszon a védõnõ volt csak jelen, és egyáltalán nem javasolt logopédust vagy bármit, tekintettel arra, hogy egyes szavakat mond, és hangutánzókat is. A gyermekorvossal sajnos az utóbbi idõben sokat találkoztunk ( bölcsi beszoktatás -betegség), de õ sem rosszallotta a dolgot. Szóval úgy tûnik, hogy adnak még idõt neki.

Az normalis hogy ha az 5.5 honapos nemetjuhaszomnak kiesett 1-2 foga?

Legjobb válasz: Teljesen normális, azok csak tejfogak, most váltja a fogait.

Teljesen normális, azok csak tejfogak, most váltja a fogait.
Szét fog esni a kutyád. Remélem nem szaporítótól való, mert az nem vállal rá cseregaranciát. Na jó, cask vicc volt. Az enyémnek egy éves kora ellenére még egy foga sem esett ki. (???)
nyugi ez természetes, csak fogat cserél :) az én kutyusomnak is e körül estek ki a tejfogai 2. lehet már kiestek csak mivel általában reflexbõl lenyelik igy nem biztos hogy észrevetted
van egy kutyád és 0 ismereted a fejlõdése menetérõl. A fogzás ideje elég sok helyen le van írva. És az is, hogyan zajlik.
1-2 tejfoga esett ki. Normális. A kora a fogváltás befejezõdés határán van.

Normális az ennyire gyakori széklet 3, 5 hós babánál?

még mindig hasfájós, bár az éjjeleket hasfájásmentesen átalusza, 3x kel enni, hajnalban már görcsökkel kel, és 10-ig kb 3-4 pellust is képes telerakni -hozzáteszem normális széklettel. Ha nagyon sok tejem van, van, hogy délután is kakil...nekem ez tök fura, mert a nagylánom, meg heti 1x kakilt márebben a korban. Ez kb 3-4 hete zajlik...normális ez így?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ volt ilyen tojógalamb (napi 4-5 trottyos pelus, normális széklettel) és a kicsi volt "takarékos". Szóval, ha okés a széklet, akkor nem nagyon lehet gond.

Nekem az elsõ volt ilyen tojógalamb (napi 4-5 trottyos pelus, normális széklettel) és a kicsi volt "takarékos". Szóval, ha okés a széklet, akkor nem nagyon lehet gond.
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom, most egy hét alatt elment 30 db pellus...az nagyon sok! és sokat bukik is. kb majdnem minden kaja "meghajtja", pukizik óriásiakat, és ha nem is mennyiség, de jön széklet vele!
Szerintem akkor a dokidat kérdezd meg, hogyha neked ez gyanus. Én a helyedben adnék neki valami bélflóra erõsítõ dolgot- az általában segíteni szokott. Nekem volt olyan idõszaka a fiamnak hogy napi 8-9x kakilt be! Szinte egész nap kakált. Sokat is evett- de minden hamar távozott belõle- és így megállt a hízása is. MI kezdtük a Pro-kidet- kb 4hónapos kurát tartottunk. 2hónap után kezdett jobb lenni- és csökkeni a kaka mennyiség, és gyarapodni a gyerek súlya. Nálatok a súlygyarapodás megvan? Mert amíg hízik a gyerek, addig nincs gond, ha sokat is kakil.

Normális lehet ennyi eltérés? Az utolsó mensihez számítva 5+1naposan voltam uh-n, a doki semmit nem látott. Aztán voltam 6+4 naposan is és látott petezsákot /17, 9mm/és szikhólyagot. Megállapította az 5+2 napos terhességet. Normális ennyi eltérés?

CSak olyan furcsa, hogy azt hiszed, hogy már majdnem 7 hetes terhes vagy és közben alig múltál 5 hetes...

Legjobb válasz: Persze simán lehet ennyi eltérés, engem például 12 hetesen visszavett 10 hetesnek a doki, mert szerinte a méretei nem feleltek meg, amit azóta sem hozott be a baba és maradt a 2 hét mínusz, ettõl függetlenül egészséges a pici. 31h km

Persze simán lehet ennyi eltérés, engem például 12 hetesen visszavett 10 hetesnek a doki, mert szerinte a méretei nem feleltek meg, amit azóta sem hozott be a baba és maradt a 2 hét mínusz, ettõl függetlenül egészséges a pici. 31h km
A kérdező hozzászólása: Csak még annyit, hogy akkor a születéskalkulátor szerinti idõpont is kitolódik, ugye?
késõbb fogant valószínû.
Ez gyakori eset. Nem félidõben volt peteérésed, hanem késõbb. Nekem pl. egy hét az eltérés. Viszont a petezsák méreted 6 hetesnek felel meg inkább.
Érdekes dolog ez. Nálam pl 5+5 hetesen csak 8 mm-es volt a petezsák, benne semmi. Aztán 8 hetesen kiderült hogy ikrek, 12 hetesen meg 60 és 63 mm voltak, ami meg már nagynak is számít majdnem ehhez a korhoz.
Amíg szépen fejlõdik a pici a pocakodban, addig minden normális. Nekem is késõi peteérésbõl lett a babám, hivatalosan (az utolsó mensi elsõ napjától) már 10 hetes vagyok, de az uh szerint csak 7. Sõt, a papírra 5-6 hetet írtak a múlt héten. A dokim mondta, hogy majd a növekvõ baba méreteibõl számolunk hozzávetõleges születési idõt. Addig meg nézzük uh-n, ha megvan az ülõmagasság, ahhoz viszonyítva kell mennem a 12. heti genetikaira.
Nekem 5 hét 1 naposan volt 9mm petezsák, 12 hét 6 naposan pedig 64mm volt a baba :-)
Egyszerûen ki lehet számolni, hogy milyen idõs terhes vagy. 4 hetes korban a petezsák kb.1mm, innentõl a petezsák napi 1mm-t nõ, egészen a 7. hétig.

Normális az ha egy 5hónapos kutya napi 4-5-ször nagy wc-zik?

Reggel és este kap enni.

Legjobb válasz: Szerintem nem gond, ha a széklete állaga és színe normális! Én kutyusom fél éves koráig napi 3szor evett és õ is kb 4-5 alkalommal végezte el a dolgát!

Szerintem nem gond, ha a széklete állaga és színe normális! Én kutyusom fél éves koráig napi 3szor evett és õ is kb 4-5 alkalommal végezte el a dolgát!
Nincs gond.A kölyök kutyáknak elég gyors az emésztése.
egy 5 hónapos kiskutyának napi 4x kell ennie, 6 hónapos kortól is napi 3 a javasolt lehet tul van terhelve a gyomra, ezért kell ennyiszer nagydolgznia probáljátok meg többfelé osztani a napi kajáját és premium táppal etteni (ugye az alapjáraton csökkenti a produktum mennyiségét)
A kérdező hozzászólása: Szerencsére normális a széklete, csak számomra az nem volt normális, h ennyiszer:) De örülök, h akkor nincs gond. Köszönöm a gyors választ.
A kérdező hozzászólása: Már csak azért is szokatlan, mert van egy 2éves kutyusom is, õ napi 1, max 2:) Rég volt már kölyök:D
A kérdező hozzászólása: Délutánonként szoktuk tanítgatni, ilyenkor kap sok jutit, így úgy gondoltam elég neki a 2-szeri étkezés, és február 1-jén betölti a 6.hónapot.

Normális az, hogy 6 hónaposan 9, 5 kiló egy kislány? Hossza 70 cm.

Kés?bb lelassul a növekedés/hízás? Kicsit félek, mert ez már egy éves gyerek súlyát közelíti. 3300 gr-mal és 52 cm-vel született.

Legjobb válasz: Ne aggódj, nekem a fiam volt 10,5 kiló fél évesen. Most 2 éves, teljesen normális a súlya, hossza, kinézete, nem lóg ki a korabeli gyerekektõl (ha erre gondoltál). :))

Ne aggódj, nekem a fiam volt 10, 5 kiló fél évesen. Most 2 éves, teljesen normális a súlya, hossza, kinézete, nem lóg ki a korabeli gyerekektõl (ha erre gondoltál). :) )
Az én fiam 66cm és 8900 gr 4 hósan.:-)) Kis hörcsög pofija van, de nem kövér egyáltalán. Ha elindulnak, csökken az étvágy és a súly is normalizálódik. Mi is a férjemmel 180 és 190 cm-ek vagyunk. Ez nagyban függ a genetikától is, én a fiaimon ezt tapasztalom.
A kérdező hozzászólása: Igen, pont erre gondoltam, köszi! Az oltáson kicsit elszörnyûlködtem, mikor hasonló korú gyerekek közé raktam vetkõzni. Félszer akkora volt a lányom, mint a többi gyerek! 8 hónaposnak nézték..
Ne aggódj. Lányom hasonló paraméterekkel rendelkezik. Én annak idején 9 hónaposan 14kg voltam, az iskolában viszont a legkisebb és legsoványabb. 2600g-al és 50cm-el születtem.
Nekem azt mondták, hogy a gyermeknek fél éves korára a születési súly dupláját kell elérnie.Ha 3300grammal született akkor 6-7 kg -nak kéne lenni...Nos én nem értek hozzá, hogy kisbabáknál mi számít túlsúlynak, de szerintem ha gond lenne akkor a védõnõ biztos mondaná. Én úgy gondolom, hogy ha a lányod egyszer elkezd kúszni-mászni, szaladni úgyis helyre áll minden...
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok köszönöm! :) Igen, én is úgy tudom, hogy 6-7 kg-nak kéne lennie, de hát nem annyi. :( Védõnõ azt mondta, erõs, egészséges, és nagyon nyugis, barátságos gyerek. Õ is azt mondja, a kúszás-mászásnál nem fog már így nõni. (mert a 70 cm se kicsi). Mi is 180 cm felettiek vagyunk, igaz, kövérek nem vagyunk, és nem is voltunk sose.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, és jó egészséget kívánok Nektek is, az egész családnak! :)
miért olyan normálisnak lennie?
miért olyan fontos*
Szerintem igen
A kérdező hozzászólása: Hát élveztük csak kicsit szerintem fura hogy ilyen korán
A kérdező hozzászólása: 13 évesek vagyunk :D
A kérdező hozzászólása: amm kösz a választ :)
nem normális mert fiatal vagy, de én is így kezdtem csak lánnyal 17N

5 hetes terhesen mennyire normális az enyhén rózsaszínes folyás? És az, hogy úgy érzem időnként, mintha meg akarna jönni?

Legjobb válasz: A rózsaszínû folyás nem igazán normális. Az enyhe menzis görcs önmagában normális, a méhet tartó izmok húzódása okozza. Ha viszont a görcs erõsödik, a folyásod nem múlik az már egyáltalán nem jelent jót. Mindenképp menj orvoshoz, hogy megnézzenek!

A rózsaszínû folyás nem igazán normális. Az enyhe menzis görcs önmagában normális, a méhet tartó izmok húzódása okozza. Ha viszont a görcs erõsödik, a folyásod nem múlik az már egyáltalán nem jelent jót. Mindenképp menj orvoshoz, hogy megnézzenek!
A 'mindjárt megjön' érzés nevezhetõ normálisnak, viszont a rózsaszínes folyás nem igazán. Persze könnyen lehet, hogy semmi baj nincs, de helyedben inkább megnézetném magam orvossal.
Nagyon nem normális! Sõt, rossz! Mindneképp mihamarabb menj dokihoz! Ha kell, ügyeletre!! El kell, hogy lássanak! Vegyél be magnéziumot addig is, és indulj, amint tudsz! Tapasztalatból beszélek, hogy ilyenkor percek is számítanak!!!!
Szerintem is menj dokihoz! Nem minden esetben jelent rosszat de doki mindenkepp lasson mert lehet kene neked hormonpotlas (utrogestan) es maris minden rendben lesz. De ne varj sokaig!
Szia! Mi van veled? Voltál dokinál, vagy elmúlt a folyásod?
Szia.Voltam dokinál, privibe du-n megírom hogy mi volt.Amúgy minden rendben, már ma reggel hánytam is.Biztos kisfiú lesz megint.Du-n írok:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!