Találatok a következő kifejezésre: Normális az, 21 hetesen (13 db)

Az normális, hogy 21 hetes vagyok és nőgyógyászatilag utoljárra akkor lettem megvizsgálva, amikor megállapították a terhességet?

Legjobb válasz: 6-8 hét I.UH I.Trim I. labor, hepatitisz, belgyógyászat 12. UH. Down szûrés 16-17 AFP 18-20 UH. belsõ vizsg. rákszûrés 23-24 II. labor 28-32. UH. belsõ vizsg. 31-32

6-8 hét I.UH I.Trim I. labor, hepatitisz, belgyógyászat 12. UH. Down szûrés 16-17 AFP 18-20 UH. belsõ vizsg. rákszûrés 23-24 II. labor 28-32. UH. belsõ vizsg. 31-32
Engem sem vizsgáltak meg azóta. A doki sem erõlteti és én sem. Panaszmentes vagyok, az eredményeim jók. Az elsõ terhességemnél elkaptam egy kisebb fertõzést, akkor megvizsgáltak. Ha aggódsz, akkor mindenképp kérj vizsgálatot. Biztos megcsinálja a doki. 37h
bár én vérezgettem az elején, de a dokim mindig vizsgálja a méhszájat, sõt a múltkor hüvelyi UH-val is megnézte.
fizetsz az orvosnak és nem vizsgál meg minden alkalommal. Szerintem akkor mondjad neki, hogy téged megnyugtatna ha megnézné hogy mi a helyzet
A kérdező hozzászólása: Hát igen, csakhogy én fizetek az orvosnak.
én fizetek az orvosnak így mindig minden hónapban megvizsgál. Barátnõm nem fizet õ neki nem is kell menni havonta és és úgy mond az orvos aki épp van szarik rá. Elég szomorú ez a helyzet.
Havonta járok a dokimhoz és minden alkalommal megnézi, hogy zárva van-e a méhszáj és be is írja a terheskönyvbe.
Nekem pl. minden alkalommal nézi méhszájam, mert kinyílhat. De nézi azt is, hogy van-e fertõzésem, mert egy nem észrevett fertõzés is elég nagy bajt okozhat. Nem tudom, szerintem ez alap!
31-32 III. lbor 36 NSt 38 UH ezeknek a vizsgálatoknak kell meglennie
Én azt gondolom, ha panaszmentes vagy és semmi vérzés, ismeretlen eredetû folyás... nincs, akkor elegendõ a 36-dik hétig 1-2 alkalommal megnézni a méhszáj állapotát. Ha valakinek vérzése, méhszájsebe van, biztos vagyok benne, hogy minden hónapban kontroll ajánlott. Remélem segítettem. K.

Kismamik! 21 hetes vagyok, az normális, hogy szinte csak este érzem a babám mozgását? Mitől lehet, hogy ilyen lusti, a melegtől? Hány hetes kortól érezhető többször egy nap?

Legjobb válasz: Szia! A lényeg, hogy mozog!! Biztosan hat rájuk v.milyen szinten a meleg, én is 21 hetes vagyok, és ha ilyen pokoli meleg van, csak reggel és este igazán aktív a babám. Próbálj meg a hûsben maradni és pihenj sokat, az mindkettõtöknek jót tesz. De nem kell aggódni.

Szia! A lényeg, hogy mozog!! Biztosan hat rájuk v.milyen szinten a meleg, én is 21 hetes vagyok, és ha ilyen pokoli meleg van, csak reggel és este igazán aktív a babám. Próbálj meg a hûsben maradni és pihenj sokat, az mindkettõtöknek jót tesz. De nem kell aggódni.
En is egykoru vagyok veletek, nalam hajnalban van rugi, sokszor egesz nap semmi, aztan este megint...szerintem olyan 24 26 het fele lesz az amikor tobbet erezzuk...meg befele is rughatnak, azt meg nem erezzuk meg addig amig pici
Sziasztok!Az én babóm rengeteget mozog egész nap.Azon szoktam gondolkodni, hogy mikor pihen már egy kicsit.Reggeltõl késõ estig (10-11-ig)boxol, amit nagyon élvezek.Nektek ilyenkor nem szokott több lenni a gyomorsavatok? 30 hetes km

A BPD 3 mm-es eltérése normális? Tegnap voltam 20 hetes uh-n, az eredmények: a bpd 19 hetesnek felel meg a védőnő táblázata szerint, a mellkas és lábméret meg 21 hetesnek. A doki semmit nem mondott. Ez még nem jelent problémát?

Legjobb válasz: Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!

Mire megszületik, normális babakülseje lesz! Ne izgulj ezeken a méreteken! A táblázatok csak átlagok, minden baba másképp fejlõdik! Nyugi, nem lesz kisfejû-nagylábú babád!
Persze, hogy normális! A legközelebbi UH-n meg lehet, hogy nagyobb lesz, mint a korának megfelelõ méret. Nekünk a combcsont ilyen. Egyszer kisebb, másszor meg nagyobb az átlagnál. :) A babácskák nem táblázat szerint fejlõdnek, az csak egy átlagértéket mutat. Minden rendben van a babáddal, ne aggódj!
nekem is voltak eltérések, de behozta és gyönyörû lett:) már 7 hetes a kisfiam
A bébik nem sablon szerint születnek:) ne izgulj miatta.Mire kibújik tökéletes lesz.Dinka védõnõd lehet, ha hagy így õrlõdni. Egyébként a MamaNet-en van egész jó fejlõdési táblázat.
Az én babám is végig 3-5 mm-rel kisebb volt, fõleg a BPD-je. Akkor én is megijedtem, mert a nõdokim csinált mindig ügyet belõle, mintha még nem látott volna ilyet. A védõnõm mindig megnyugtatott, és igaza volt! Gyönyörû babám született :-) És egyeltalán nem látszik kicsinek sem a teste, sem a feje, nem torz vagy ilyesemi :-) Szerintem egyeltalán ne foglalkozz azzal a pár millivel, minden ember, így minden baba is más paraméterekkel rendelkezik!
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönetem a megnyugtató válaszokért!!!!!!

20-21 hetesen mennyi az átlagos hízás? Mennyinél tartottatok ilyenkor? Mi a normális?

Legjobb válasz: én a legelsõ méréshez számított -0,5 kg-nál tartok. a második méréshez számítva +1 kg. 21 hetes vagyok. szerintem a nagy meleg miatt is. egyébként kis túlsúllyal kezdtem

én a legelsõ méréshez számított -0, 5 kg-nál tartok. a második méréshez számítva +1 kg. 21 hetes vagyok. szerintem a nagy meleg miatt is. egyébként kis túlsúllyal kezdtem
Nekem +1kg, az elsõnél is így volt. Sok függ attól is, hogy ki milyen súllyal indul, mennyire kívánós, stb. 20+2 hkm
22 hetes vagyok és + 4 kg-nál járok, és iszonyat kívánós vagyok!
Betöltöttem tegnap a 22. hetet, és +4, 5-5 kg között mozgok, de én eléggé le voltam fogyva, amikor teherbe estem. 173 cm és 54-55 kg, szóval most kb 60 kg vagyok. Elõzõ babámnál 19 hetesen volt + 5 kg, és a végén + 13 kg-mal mentem szülni.
21hetes vagyok, eddig csak 2kg-ot hiztam. Pedig lenne hova hizni, de nem megy.

Normálisak az adatok? Nektek is hasonló méret volt a babátoknál? Nem kicsi a baba? 21+1 hetes. Mit jelentenek ezek a szavak? Minek a mérete? Az elsőt tudom csak a többit nem.

BDP:52 mm

Legjobb válasz: Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....

Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....

Az normális, hogy a medencém már az első perctől nagyon fáj, pláne amikor sokat állok és hajlongok, de van amikor csak magátok, az ágyban megfordulás kín, ahogy megemelem a csípőm hihetelen fájdalmat érzek. Ez mitől van? Normális? 21 hetes terhes.

Legjobb válasz: Jól mondták a medencéd az elsõ hetektõl tágul a szülés idõpontjáig így könnyítva meg a baba útját ez a lassú tágulás is okozhatja .Mint mikor nõttél akkor is fájt nem tudom emlékszel e ne aggódj.Párodnak kötelezõ a maszírozás:)

Jól mondták a medencéd az elsõ hetektõl tágul a szülés idõpontjáig így könnyítva meg a baba útját ez a lassú tágulás is okozhatja .Mint mikor nõttél akkor is fájt nem tudom emlékszel e ne aggódj.Párodnak kötelezõ a maszírozás:)
Valószínüleg a megnövekedett méh ideget nyom a csípõdben. Sajnos segíteni nem nagyon lehet rajta, amennyire én tudom. Talán, ha kitapasztalod, hogy mikor jobb, az segíthet.
Én 20 hetes vagyok az enyém is fáj a derekammal csípõmmel együtt eléggé kelemetlen de ne feledd a baba nõ a tested korigál ráadásul sokat is nõtt az elmúlt pár hétben mostanra gondolom felszedtél egy két kilót is ez is lehet oka.
A kérdező hozzászólása: csak 3 kg szedtem fel, de ez már az elsõ hetektõl fáj. Mások azt mondták lehet tágulnak a dolgaim, de nem hiszem el, vagyis elég valószínûtlennek tartom. De azért köszi a válaszokat

Normális az, hogy 21 hetesen néha keményedik a hasam rendszeres Magne B6 szedése mellett?

Legjobb válasz: Ha ritkán keményedik,akkor normális.Èn is így voltam.Pihenj,ne stresszeld magad,ha jól esik,se´ta´lj nagyokat.

Ha ritkán keményedik, akkor normális.Èn is így voltam.Pihenj, ne stresszeld magad, ha jól esik, se´ta´lj nagyokat.
Szia, nekem is hamar kezdett keményedni a hasam, én is magne b6 kaptam napi 3x2 szedtem, de semmit nem csinált.Még a vádlim is mindig begörcsölt tõle.Egy kismama ajálotta a Béres magnéziumot, és az nekem nagyon bevált.3 nap után megvolt a hatása.Most már befelyeztem a szedését mert 36 héttõl nemajálatos szedni.Boldog babavárást!!!
20 hetes korom óta nekem is állandóan kemény volt a hasam, akkoris, mikor szedtem 3X2 mgot. Mindig, ha mozogtam, kemény volt, és itt olvastam, hogy nem vagyok egyedül. Én azóta vettem észre, hogy nem kemény, mióta kaptam a Rutascorbint, recept nékül vehetõ izomlazító. (én vérzés miatt kaptam). nem tudom, összefügg-e, de kérdezz rá a dokidnál:-)
A kérdező hozzászólása: köszike a válaszokat!picit megnyugodtam
Nem gond. Mindenkinél máskor kezd rövidülni a méhnyak, vagy épp nyílni a méhszáj.Ez még semmi rosszra nem utal. Nekem pl 34hetesen még semmi.... De volt ismerõsöm akinek a 24.héten kinyílt a méhszáj (nem emlékszem mennyire) és neki sok pihenést javasolt a doki, de a méhnyak rövidülés az teljesen más tészta! Nyugodj meg nem lesz semmi baj, bár én a helyedben próbálnék többet pihenni. Boldog babavárást!
nekem ugyan így volt.Pont 21 hetes voltam én is.addig dolgoztam.Mivel álló munkát végeztem így abba kellett hagynom, azóta táppénzen vagyok.Nekem a dokim adott egy szex limitet is ami 3-4 naponta lehetett, mivel nyomja a méhszájat az együttlét.34 hetes koromig 2000 maradt az érték, most a 36 hetesen már 2100 volt.Szóval nem lesz belõle semmi gond ne ugra bugrálj :) Mert nekem azt mondták, hogy ez azért rövidülhet mert a baba feje vagy ép a lába vagy bár mi nyomódik lefelé.
Nekem az elejétõl kezdve 2000-es.Légyszives ne pánikoljatok már!!!Az uttsó 3 nulla a lényeg, de ha mondjuk 2100-as lenne, sem történne katasztrófa.Boldog babavárást!

21 hetes vagyok, és az elmúlt 3-4 napban nagyon kívánom a tejet, normális ez?

mindig sok tejet ittam, meg szedek terhesvitamint is, de azon veszem észre magam, hogy már megint megittam egy liter tejet alig 2-3 óra alatt!

Legjobb válasz: Azt szokták mondani, a kismamák azt kívánják ( de mások is), amire a szervezetüknek épp szüksége van. Lehet, hogy nálad ez most a kálcium..a babának szüksége lehet rá a csontok fejlõdéséhez. Igyál nyugodtan annyit, amennyi jól esik!

Azt szokták mondani, a kismamák azt kívánják ( de mások is), amire a szervezetüknek épp szüksége van. Lehet, hogy nálad ez most a kálcium..a babának szüksége lehet rá a csontok fejlõdéséhez. Igyál nyugodtan annyit, amennyi jól esik!
Hát persze, hogy normális. Amit terhesen megkívánsz, azt lehetõleg fogyaszd el, mert nem véletlenül kívánod! Fogd fel úgy, hogy tulajdonképpen a baba kívánja, és add meg neki!
A kérdező hozzászólása: köszi, én is erre gondoltam, csak jó mástól is olvasni! :)
Én eddig is nagyon szerettem a tejet, de mióta terhes vagyok még többet iszom. Én is osztom a véleményt, hogy a bébik jelzik, hogy mire van szükségük és ennek engedelmeskednünk kell :) Biztos nem lesz baj ebbõl, lehet 2 hét múlva elmúlik ez a fene nagy tejivó inger de ha nem az sem baj. A szervezetünk csak annyi kalciumot épít be amennyire szükség van, tehát ezt nem lehet túladagolni. (kivéve, ha D-vitamint szedsz mellé de ez elég ritka) Minden jót! 36 hetes kismama
Világ életemben utáltam a tejet. 1 hete minden nap az a reggelim, és van, hogy elfogy majdnem egy liter egy reggelihez... :S Én nem aggódnék a helyedben. :) 22 hetes km
én is kívánok pedig ez elõtt nem ittam tejet csak ugy elvétve a kávéba. most minden reggel tejeskávéval kezdek és még a reggeli mellé is jobban kívánom a tejet mint a teát vagy bármi mást. 20hetes km
Ami jólesik, azt nyugodtan edd és idd meg. A tejben lévõ kalcium egyébként nagyon jó a baba fejlõdéséhez. Én régen tejeskávét ittam, a terhesség elején aztán nem tudtam meginni a tejeskávét a kávé miatt. A tej maradt, csak áttértem a kakaóra. És egy hete újra tejeskávézom :) A tej és a tejtermékek jót tesznek. Boldog babavárást! 20 hetes kismama

21 hetes kismama vagyok mitől lett csúnya az arcom, a hormonok dolgoznak, ez normális?

2-4 napja kijött rajtam egy jó pár miteszer, amik be is vannak gyulladva, a hormonoktól van, vagy valami baj lehet.

Legjobb válasz: Szerintem a hormonok miatt van. Én alapból pattanásos típus vagyok, a terhesség elején letisztult az arcom, aztán most így a vége felé megint kezdenek elõjönni a mitesszerek meg a patik:( Nyugodtan használj valami kímélõ tonikot a bõrödre.

Szerintem a hormonok miatt van. Én alapból pattanásos típus vagyok, a terhesség elején letisztult az arcom, aztán most így a vége felé megint kezdenek elõjönni a mitesszerek meg a patik:( Nyugodtan használj valami kímélõ tonikot a bõrödre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!