Találatok a következő kifejezésre: Normális az, 21 (58 db)

Srácok, csak szerintem nem normális az hogyha egy 12 éves lány egy 21 éves pasira hajt? :D

Még a táborban mondta nekem hogy egy ilyenre hajt ,,, gondolom olyan mint az összes többi reménytelen 21 éves, kopasz, ostoba, rusnya, és úgy megy mint egy gorilla... Csak szerintem nem normális ez?! És mielőtt kérdezné valaki , Nem nem én vagyok a lány.... se az említett fiú...

Legjobb válasz: Szerintem normális, kb. minden 12 éves hajt ilyenekre. A baj ott kezdõdik, ha a 21 éves srác is hajt a 12 éves lányra. :D

Szerintem normális, kb. minden 12 éves hajt ilyenekre. A baj ott kezdõdik, ha a 21 éves srác is hajt a 12 éves lányra. :D
Amíg a srácnak van esze addig nem baj, múgy természetes dolog, a legtöbb kislány ilyesmirõl álmodozik.
A kérdező hozzászólása: De minek kell nekik a vénebb k*ki ? xD osztály társamék is 16 évesen 1x megbukott és 18 éves pasija volt és meglepõdött hogy meg akarta keféllni , , hát akkor egy bögyös kis 12 évestõl vajon mit akarhat egy 21 éves?!
Ezeknél a kis hülyéknél a serdülõknél elfogadható ilyenek :) De fordítva már gáz lenne.
nem normális, de te se vagy túlzottan az. "olyan mint az összes többi reménytelen 21 éves, kopasz, ostoba, rusnya, és úgy megy mint egy gorilla... " mit képzelsz te magadról hogy így általánosítod a férfiakat?!
A kérdező hozzászólása: én nem általánosítom õket mivel énis férfi vagyok , mellesleg a kopaszságot nem kell úgy venni mint egymagában lévõ elkeseredettség jelképét, hanem ezek együtt alkotják ennek a jelképét, de ha már 21 éves akkor miért Chattel egy 12 éves lánnyal ???? Meg írja hogy pizzát küld neki ???! ha én lennék a srác helyébe már megmondtam volna a dolgot és kész, , , , Basszus minnnél jobban húzza az idõt annál jobban szivatja a lányt, , , de engem nem érdekel csak siralmas hogy vannak még ilyen emberek akiknek ez a hobbijuk, , , ,
Egyik haverom mesélte, hogy amikor 22 éves volt egy 12 éves lány mindenáron gyereket akart tõle és folyton cseszegetett a srácot, hogy szexeljen már vele. a csaj egy dagadt, testileg koránál fejlettebb csaj volt. Nem vonzó és hát sík hülye is, persze, hog ynem kellett haveromnak meg ne hülye, hogy egy ilyen miatt megszívja. :D
Én is ismerek egy ilyen lányt. :O Bp mellett lakik?:D
A kérdező hozzászólása: a siralmas ebben az csak az hogy a csaj egyáltalán nem dagadt se, hanem tök jól nézett ki , , , (azóta már lehet hogy 1 gyerekes családanya xD)

Normális, hogy 21 éves korom ellenére taszít az élet nagykanállal habzsolása, a bulizás?

Legjobb válasz: Ez lenne a normális. Nehogy elhiggyétek, hogy a züllés, önpusztítás a normális. :)

Ez lenne a normális. Nehogy elhiggyétek, hogy a züllés, önpusztítás a normális. :)
szerintem igen, normális
Engem is taszít a bulizás, piálás, meg össze-vissza kefélés. Nem mondanám, hogy "normális", de nem gáz, ilyenek vagyunk. :)
A kérdező hozzászólása: A piálás mértékkel az nem taszít, csak a részegeskedés :)
Amúgy lány vagy, vagy fiú?
ha tényleg jól érzed magad ezek nélkül, akkor normális.a lényeg, hogy legyél magadhoz õszinte.
nem normális, de ne érdekeljen hogy mások mit csinálnak. ha mindenki nagykanállal enné a kutyagumit, az lenne a normális - beállnál a sorba?
Szia! Én 20 ées vagyok, hasonló felfogással:) néha hétvégente eljárok csavarogni, szórakozni haverokkal, de amúgy életvidám, "csendes" de szórakoztató ember vagyok:) Nézd meg a Titok címû filmet, és megváltozik, mind az életed, mind a gondolkodásmódod:)

Az normális, ha 21 évesen félek a kapcsolatoktól?

Még nem is voltam kapcsolatban soha. Igazából esélyem sem volt rá, mivel nem vagyok valami jókép?, illetve társaságba se nagyon jártam/járok. 17-18 évesen felmerült bennem, hogy jó lenne egy barátn?, de igazából semmit nem tettem a siker érdekében. Egy-két éve megpróbálkoztam az interneten, az ott ért "kritikák" pedig a maradék önbizalmamat is megsemmisítették.

Legjobb válasz: Nem kell félni tõle. Ne add fel, legyél nyitott. Nekem is 21 évesen lett elõször kapcsolatom. 23/F

Nem kell félni tõle. Ne add fel, legyél nyitott. Nekem is 21 évesen lett elõször kapcsolatom. 23/F
Szerintem te csak egyszerûen önbizalom hiányos vagy. Ez egy nehéz belsõ harc lesz. És akkor most jön a szokásos maszlag, hogy kitartás, barátkozz, ismerkedj, bla, bla, bla... sajnálom de ez ugye nem az elsõ ilyen, és nem is az utolsó sajnos. Fejet fel, mellet ki, hasat be és minden oké. (határozottság)
ömm, hát ne félj tõle. akár normális akár nem, nemtudok vele micsinálni, általában nem hinném hogy nagyon jó ha 21 évesen félsz tõle. az nem baj ha még nem volt, nekem is nemrég, 21 évesen lett az elsõ :) , de nemszabad félni tõle, akkor sose lesz... 21/f
barátaid csak vannak . mennyél el velük partyzni aztán szedj fel egy csajt, most részeg e vagy sem az nem számit igyál egy picit , hogy jól érezd magad. aztán táncolj és ismerkedj. én is igy voltam mielött volt bármiféle kapcsolatom . azt gondoltam háát nem vagyok valami szép .. aztán elmentem bulizni barátokkal (ilyenkor lehettem 15 nem volt semmilyen kapcsolat szóval csók vagy ilyesmi se.) õk segitettek abban , hogy például hogyan és hol fogjam meg a csajt mikor táncolok vele. aztán elsõ bulin megismerkedtem jópár emberrel (amugy nem vagyok egy beszédes tipus)majd egyre több buliba mentem ittam jóléreztem magam aztán az egyik bulin táncoltam egy lányal aki szintén bevolt állva aztán táncoltunk , megfordult aztán lesmárolt elöször felsem fogtam mivan .. és akkor döbbentem , hogy az milyen ge.cijó (ilyenkor voltam 16) a csajt nem nézett ki rosszul (merthát nem mintha olyannal táncolnék aki nem tetszik) de sosem tudtam , hogy ki volt. ezek után fontosabbnak tartottam a csajozást . adtam a külsõmre (új ruha , új frizura) eljártam kondizni azóta is csinálom választottam sportot és igy egyre jobban éreztem magam úgy gondoltam most már fa.sza vagyok és nem csak én azóta 3 barátnõm volt és most is van egy (remélem õ az igazi) most vagyok 18 és minden sokkal jobban megy! szóval csak hajrá:D
Felejtsd el, hogy a kapcsolat taktikázásból, harcból meg szexuális teljesítménybõl áll, igazából a lényege, hogy kiteljesedjetek a pároddal egymás mellett, és boldogan, stresszmentesen éljetek. Nincsenek mindenféle elvárások, csak légy olyan, amilyen vagy, és nincs mitõl tartanod.
én 17 évesen félek a kapcsolatoktól, mintha be lennék zárva, összeszorul a torkom a szívem, az egész mellkasom, mintha meg lennék kötve...:S nem normális, de elõfordul
olyan vagyok mint
erre egyszer már válaszoltam !

Szerintetek normális az a nő aki így áll hozzá a dolgokhoz 21 évesen?

A következ?ket mondta:

Legjobb válasz: Még változhat a véleménye, bár én 17-18 évesen mondtam ilyeneket, nem 21 évesen... lehet, hogy késõn érõ típus, hagyd békén.

Még változhat a véleménye, bár én 17-18 évesen mondtam ilyeneket, nem 21 évesen... lehet, hogy késõn érõ típus, hagyd békén.
A kérdező hozzászólása: Igen a fogalmazása elég durva volt, mert felkapta a vízet elég gyakran hoztam elõ a dolgot, 3 éve vagyunk együtt.
Még változhat, de õ legalább tudja, hogy nincs türelme a gyerekekhez, akkor nem vállal gyereket, sokan tudják, és mégis vállalnak gyereket, aztán nem tudnak bánni a saját gyerekükkel. Õ legalább nem szül a vakvilágba, hogy aztán ne törõdjön vele.
Csókollak, 13.03 - egy "elbutult feminista kör" tagja vagyok, és csak hogy tudd, több köztünk a családos, gyermekes, mint a "szingli". Van köztünk 3 gyerekes anya is, és olyan is, aki már nagymama. Hadd világosítsalak már fel, a legtöbb feminista maga is szeretne családot, ahogy sokaknak van is - csak nem a "hagyományos" azaz nõket kizsákmányoló módon. A feminista és a szibgli összekeverése nagy hiba. A "szingli" számomra egy fogyasztói kategória, magamat nem tartom annak, noha jelenleg egyedülálló vagyok. A népesség fogyását pedig hogy akarod megállítani? Visszakényszerítenéd a nõket a tûzhely mellé, és kényszerítenéd õket, hogy szüljenek 5 gyereket? Nem inkább kedvet kellene csinálni a családhoz? Mondjuk úgy, hogy a férfiak is kiveszik a részüket. Kedvenceim az ilyenek, mint Te...
ebben az országban nem nagyon fogunk gyereket szülni, mi magyarok, mert nincs pénze mindenkinek, és megfontoljuk kétszer is, hogy miben neveljük fel a gyereket, elõbb biztosíteni szeretnénk neki a körülményeket, nhaa ez a baj, hogy reálbérek alacsonyak, árak magasak, nem könnyû az anygai helyzet, így nem biztos h 21, de lehet hogy 31 évesen se nagyon akar, ezéért csúszik el az egész, ez a másik ok, nem csak a szingliséget, az élet élvezetét kell okolni. Régen nem volt elterjedt, hogy ennyien egtemre járjanak, késõbb is érünk, tovább vagyunk , , gyerekek". Ennyi. ÉS nem fejtem ki tovább, mert nem akarok faji viát kelteni nem is az a kérdés. Pont. És legytek szívesek ti se azzal a résszel fogllakozaztok a mondanivalomból.
14:09 - És azt tegyük hozzá, hogy milyen nehéz munkát találni, megtartani, fõleg egy olyan nõnek, aki gyereket akar, sokszor kapásból hátrány már az is, ha valakinek már van kicsi gyereke.
ahaa, hozzátettem volna, aztán eszembe jutott hogy máshol nem ilyen hosszu a gyes mint nálunk. Tehát senki nincs otthon 3 évet a gyerekkel....de ott van az is, hogy ott pedig még a szülõágyról is dolgoznak, hogy megmaradjon a melójuk..:S nos án ezekért, is amiket leírtam most, plusz mert nem óhajtok hízni 10-15 kilót, nem akarok nagy hasat, élvezem h lement rólam 20, és élvezni akarom az életet, nem rögötn valami komolyba belevágni, a többség így van.û PErsze nekem is vannak volt osztálytársaim, akik már anyukák, de hát ez olyan, hogy valaki menedzser akar lenni, más pedig biológus ( csak hogy két egyetemi, egy szinten lévõ szakot említsek) Nem akarok még felelõsséget vállalni sem, szerintem z érthetõ. Elõször felépíteném az életem, és élvezném egy ideig.
A kérdező hozzászólása: Húú na jó sokan írtatok, megértem a dolgot ha úgy nézzük, részben igaza volt a páromnak, válaszát, annyira átélni nem tudom, bár kezdem kapisgálni a dolgokat, mint férfi persze, hogy nem szeretnék egy gyerekkel bezárva lenni otthon, gyesen egyértelmû, hogy akkor nem várom el a páromtól sem.
Talán igen talán nem ezt még nem lehet tudni. Egyelõrre ne veszegest a témát. Talán rájön magától egy pár év múlva hogy mekkora butaságokat mondot annak idején. Nem kell már most gyereket szülnie még nagyon fiatal. De ha minden igaz akkor benne is felfognak támadni az anyai ösztönök. Majd egyszer. Semmi képp ne erõltesd!
Elõzõ vagyok, most, hogy így belegondolok, az túlzás, hogy mindegyik seggnyaló nõ jól nézne ki a melóhelyen, de azért egyik se átlagon aluli (nagyon meglátszik, már csak kinézet, viselkedés alapján is, kit vettek fel a tudásáért).
A kérdező hozzászólása: 1.Nem vagyok papucs. 2.A barátnõm nem buta, ha az lenne nem lennék vele. Már tisztáztuk a dolgokat, viszont téged sajnállak amiért van idód ennyit okoskodni a semmirõl, igen valószínûleg egy otthon ülõs elnyomott nõ vagy. További idióta válaszaidra nem vagyok hajlandó válaszolni, amúgy meg arról ne is beszéljünk: nagyon sok buta, sötét nõ válall gyereket, ráadásul oda ahova nem kellene.
A kérdező hozzászólása: ja és kit érdekel, hogy hogy néznek ki a munka társaid?:) Ezt az idiótát. Na minden jót, boldogabb életet.
A kérdező hozzászólása: Nem minden fekete meg fehér, ahogy azt leírtad "az okos nõk nem néznek ki jól" "a buta nõk meg jól néznek ki" vagy hogy írtad nincs is kedvem át tanulmányozni bocs.
19 57 te nagyon elvont lehetsz ha azon agyalsz hogy valakinek gépelési hibái voltak, mert esetleg nem csak idefigyelt, vagy mert [email protected] a billentyûzete :D jó h ilyenekre ráérsz h beleköss az írásba és szépen megfogalmazz, hba nélkül, ennyi hülyeséget :D irigyellek, tök klafa életed lehet
Szia! 21 évesen én is ezt gondoltam. Majd 23 évesen megszületett a nagyon várt kisbabánk a férjemmel. Boldogok vagyunk, most 14 hós a kisfiunk. Tévhit, hogy otthon ülsz és várod a férjecskéd! Van elég dolgod otthon, nem unatkozol gyerek mellett sem. Én suliba is járok, és jövõre megyek vissza dolgozni! Igen egyszer élünk, de ha nem lenne gyerekem (így utólag belegondolva) nem biztos, hogy ilyen vidám napjaim lennének :)
Miért nem lehet megérteni, ha valaki nem akar gyereket? Miért kell mindenkinek bizonygatnia, hogy márpedig fogod akarni, ez a világ legnagyobb, legtutibb csodája? Az az Õ élete, ha neki így jó, akkor egészségére! Lehet, hogy változik majd, de addig is miért nem gondolhatja így? Gondolom én, ha a férfi szeretne gyereket, akkor megérti, hogy miért nem marad vele, és elengedi. Én is megértem párom, ha eljön az ideje, akkor hagyom elmenni, mert akármennyire is szeretem Õt, a szülésre nem fog rávenni, mert nekem így jó, és punktum. Nem vagyunk egyformák, mindenki másban találja meg a kiteljesedést! És itt az a legnagyobb probléma, elõre is tisztelet a kivételnek, hogy a legtöbb anyuka annyira elvakult, hogy márpedig mindenkinek szülnie kell, mert ez így van és pont. Ha az én lovam megdöglött, akkor a szomszédé is...
7:44-es Senki nem mondta, hogy kötelezõ szülnöd. És képzeld, igenis sok nõnek megváltozik a véleménye. Nem kötelezõ, és nem biztos, hogy így jó, DE nem várd el, hogy megértsem az álláspontod, ha te sem vagy hajlandó elfogadni azt, ha valki gyereket szül. Baromi nagy feminizmus mi? Hát akkor dogozz, legyen egy megértõ párod, és ne oszd az észt olyan dolgokról, amiben még nem volt részed és nem is lesz! Nekem nem döglött meg tehenem mert lett egy gyerekem. Nagyon rossz indulatú buta ember vagy. És ha próbálkoznál, nem vagyok háztartásbeli, dolgozom, tanulok, és köszönöm nekem így jó! Elnézést az Offért kedves Kérdezõ!!
"Vannak okos nõk, de mint tudjuk azok általában nem néznek ki jól, " - no comment, nem is tárgyalok veled, semmi értelme, elõbb szakadj el a sztereotípiáidtól... Ma is vannak, akik 20 évesen házasodnak és szülnek, ezen az oldalon is szoktak olyanok írni. Ha ezt akarják, oké. Mindenki csinálhassa úgy, ahoyg neki jó, és ne bélyegezzenek meg senkit, se azt, aki 19 évesen szül, se azt, aki 40 évesen, se azt, aki, horribile dictu, soha. Kérdezõ, az nem papucs, aki egyenlõ partnernek tekinti a barátnõjét! Te csinálod jól!
A kérdező hozzászólása: 13:03-as Azért ez egy kicsit durva volt, fõleg úgyhogy nem is ismered az illetõt, honnan tudod, hogy buta befolyásolható csitri csak, mert nem akar gyereket és háziasszony szerepet? Nos mindegy végülis, már lezártam magamban, majd jõvõre próbálkozom.:)
13:03-nak: Naiv lenne, csak mert szeretne még többet látni a világból? Elfelejted, hogy a régi idõkben a nõt gyakran hozzákényszerítették a férjéhez, a vagyon, a rang és egyéb tényezõk miatt. Esélye sem volt azt tenni, amit szeretett volna. Ez nem feminizmus, csak a szabad akarat és az önmagunkról való rendelkezés vágya. Gondolj bele, mi volt pl a középkorban. A másik meg, hogy szerintem nem szingli, akinek barátja/barátnõje van, fõleg, ha hosszú kapcsolatban él. Márpedig ha elõjött a gyerek kérdése, akkor nem kéthetes a dolog. Igenis változhat még a lány, és biztosan fog is valamennyit. Viszont nagy a korkülönbség, ezért elég eltérõ a gondolkodásmódotok. Kétlem, hogy 1-2 éven belül gondolja meg magát. Neked kell eldöntened, hogy ezt elfogadod-e. Mindenesetre én drukkolok nektek. (Tényleg kicsit erõsen fogalmazta meg a véleményét, de lehet, hogy azért, mert úgy érezte, "nyüstölöd" ezzel a dologgal, és már unta.)
11: 30 ast én is mondhattam volna, teljesen egyetértek. Nekem eddig nem volt komoly kapcsoaltom, de ha lenne egy komoly, annak sem akarnék szülni, ennyi idõsen ( 21 szintén). Bár a középút híve vagyok, azaz, hogy nem hetente más, de ha szélsõségek lennének, és vagy gyerek, vagy hetente más, akkor utóbbit válaszatnám. És azzal is egyetértek, aki mondta Neked hogy 21 évesen te is fejsvezstve menekültél volna, ha az akkori mondjuk szintán 21 éves barátnõd gyereket akarna, mert õ olyan gondolkodású. Nekem talán ezért sem kell 23-4 évesnél idõsebb pasi, pedig hidd el, 18-9 éves koromig csak 26-7 fölöttiek jöttetk be...( talán még szültem is volna ).nem is foglakoztam kortársakkal, be se jöttem nekik akkor...nha most, még fiatalabbaknak is...és tök jó érzés, meg már nekem uncsi lenne egy annyival idõsebb is, hogy annyival komolyabb, msot Így jül el vagyok, én fordítva változtam, szerintem jól. Majd ráérek 30 körül babázni, 30 éves pasival :) Bocs a kitérõért, csak a más gondolkodás miatt említettem példaként....
Szia. Változhat még a véleménye, de sajnos nem valószínû ha ezt 21 évesen mondta, sajnos ez sokszor nevelés kérdése a lányoknál, szerintem túlságosan el volt kényeztetve, nem arra akarlak rábeszélni, hogy hagyd ott de ha családot akarsz alapítani akkor ne nála próbálkozz mert lehet, hogy majd 60 évesen fog belegondolni: Milyen jó lenne egy gyerkõc...
21 évesen én is így voltam, sõt így volt egészen 27 éves koromig, mikor valami bekattant az agyamban, és mondtam a férjemnek, hogy MOST :D azóta van egy 7 hós manócskánk, akit imádunk, és igen, minden este meleg vacsorával várom haza a férjemet szóval lehet, hogy most így látja, nem baj, majd eljön az ideje mindennek
Nos lehet hogy kicsit erõs a fogalmazási stílusa, és nem is biztos, hogy szó szerint így értette, de szerintem teljesen normális, hogy egy nõ 21 évesen még nem akar családot alapítani és elkötelezõdni 100%-ig. Én is ennyi idõs vagyok, és 28-30 éves koromig el nem tudnám képzelni, hogy anya vagyok, felelõsséggel tartozom másokért, amikor épp hogy elkezdtem vállalni a felelõsséget MAGAMÉRT... Ez nem jelenti azt, hogy nem szeret, vagy nem veled képzeli el az életét, egyszerûen még nem érett meg egy ilyen komoly döntésre.
Szia. Én 18 vagyok és nekem sem az az életcélom, hogy egész nap otthon ülve takarítsak meg vacsorát fõzzek a férjemnek, és pesztráljam a gyerekeket. El lehet ítélni, de szerintem normális dolog, ha egy nõ is szeretne még többet látni és tapasztalni a világból, tanulni, dolgozni, és hasonlók. Nem mondom, hogy sosem lesz férjem meg gyerekem, de hogy nem mostanában lesz, az biztos. Szerintem õ is hasonlóan érez, korai még neki a családon gondolkodni. De biztos meg fog változni, a nõkben benne van a család vágya. Csak legyél türelmes.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mit gondoljak, hogy beszéljem meg vele, azt, hogy házasság ellenes azt tudom azt már megbeszéltük, bele nyugodtam, hogy õ szerinte nem kell papír arról hogy szeretjük egymást, viszont mikor a gyerek kérdéstõl ennyire elrettent és kb úgy festette le, hogy aki gyereket szül az húzza le magát a klotyón hát akkor nem tudom....de szeretem és õ is engem, a gond csak az, hogy lassan 31 leszek nem akarok 40felett apa lenni.
Lehet, hogy nem változik, lehet, hogy igen. Mindenesetre, ha te késõbb szeretnél családot, õ még mindig nem, inkább hagyjátok egymást, így lesz jó mindkettõtöknek. (Nem biztos, hogy megváltozik, nem minden nõ akar gyereket!)
ilyet énis szoktam mondani, 22 leszek lassan párom 24, egyenlõre örül is ennek, õ se akar gyereket még joideig 10 év mulva majd átgondolom, és akkor egy baba L
Az a baj, hogy egy 21 éves lánynak nagyon korai ez. Twe sokkal idõseb vagy, de gondolj bele, ha téged 21 évesen arra kényszerítettek volna hogy házasodj és kösd le magadat egy gyerekkel, akkor nem így reagáltál volna? Sztem teljesen normális a lány, és ebben a korban tényleg nem szaros pelenkákat kellene cserélni. Késõbb biztos akar majd gyereket, de nyilván nem ennyire fiatalon! Ha egy 25 évesnél idõsebb barátnõd lenne, akkor lehet h akarna. De õ fiatal. Én 27 éves vagyok, és nem akarok gyereket!!! És nagyon nehéz az életem, és ezért nem. ennyi.
A mai világban már nem kell 21 évesen szülni, elég 30 évesen is, még akkor nem lesz down-szindrómás a gyerek, mielõtt vki azt hinné.Igaza van, az életet ki kell élvezni, amíg csak lehet, gyereket nevelhet még eleget, a férjét várhatja vacsorával még 40-50 évig, akkor miért ne most tegye meg, amire akkor már nem lesz lehetõsége??Késõbb majd megváltozik, hidd el.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.
abszolút normális. ne is akarjon ilyen fiatalon gyereket. feltehetõen ez meg fog változni, de van olyan is, akinél nem.
Az ilyen hozzáállás oka a sokat életetett "hagyományos nemi szerepekben" keresendõ. A nõknek - nekem is - több kedvük lenne a férjhezmenéshez, gyermekneveléshez, ha utána nem az várna rájuk, hogy õk csinálnak mindent otthon egyedül, és ez a munkahelyi érvényesülésüket megnehezíti, szabadidejüket meg elveszi. Ez a lány körülnézett az ismerõs házaspárok közt, látta, hogy a férfi eljár, szórakozik, a nõ meg lerobbant otthon a házimunkában - és azt, hogy lerobbant, még jól a szemére is vetik! - beszûkült az élete, nem jár sehova, a férje sem szereti, csak úgy beszél róla, hogy a "zasszony" - csoda, hogy ezt nem akarja?
A kérdező hozzászólása: nem bánnék így vele. Õ úgy gondolja, hogy aki ilyen szinten elkötelkezi magát, annak nagyon sok mindenrõl le kell mondania fõleg a jó dolgokról, amíg a férfinak nem. Miért hiszi ezt, ha jól megvagyunk?
Szia! Szerintem nem normalis hozzaallas egy no reszerol. Normalis az lenne, h MEG nem szeretne gyereket, de kesobb igen, mert milyen aranyosak a gyerekek stb.. Szerintem az ilyen no nem felesegnek valo. Attol lehet aranyos, kedves lany, de szerintem ne tervezz vele hosszu tavra. Neki meg a buli, haverok fontosabbak a csaladnal. Addig erezzetek jol magatokat egymassal! (persze kesobb lehet valtozhat a velemenye, de szerintem azert az ember alaptulajdonsagai ritkan valtoznak).
A kérdező hozzászólása: Jó meggyõztél, hagyom a dolgot, majd pár év múlva ha még együtt leszünk, megint felhozom.
Szóval a kérdéseidre a válasz: igen, ha meggyõzöd, hogy nem lesz az, mint egy átlag magyar nõvel, akko rigen, változhat. Hagyd-e annyiban: döntsd el, hogy a 100 százalék biztos házasságkötés fontosabb Számodra, tehát az, hogy legyen feleséged, vagy Õ, a szerelmed. (Aki késõbb szintén lehet a feleséged, de érted mirõl beszélek... ÉN kelljek a pasinak, és ne a tény, hogy ne legyen egyedül.)
ma 12:02 Végre egy normális ember!
A kérdező hozzászólása: 19:57-es nem akarok vitatkozni, sajnállak amiért 21 évesen itt írogatsz oldalakat ez gáz, élni kellene az életed, ehelyett olyanokat írsz amit mondjuk még anyám se mondana, pedig õ közel van 60-hoz.

Mióta azt álmodtam kb 1 hete, hogy a barátnõm megcsalt, azóta egyszerûen nem bírok vele lenni másfél év után. Tudom, hogy nem csalt meg a valóságban, de mióta ezt álmodtam úgy érzem nem akarok vele lenni. Ez normális? (F/21)

Egészen eddig az álomig nagyon jól megvoltunk, és szerettem, de teljesen kiábrándultam belõle, pedig csak egy álom volt...

Legjobb válasz: nem normális.. menj pszichológushoz.

nem normális.. menj pszichológushoz.
Tipikus "Nincs problémád? Csinálj magadnak.." :( túl sokat agyalsz. Engedd el azt a hülye álmot, azért befolyásolja a jelenedet mert hagyod.
Beszéld meg vele. Kérd meg h nyugtasson meg h nincs okod féltékenységre. Gondolkodj el, mi lehet az oka, hogy ezt álmodtad. Adott okot rá a párod, h ilyen tudatalatti gondolatod legyen ?

Normális az, hogy 21 hetesen néha keményedik a hasam rendszeres Magne B6 szedése mellett?

Legjobb válasz: Ha ritkán keményedik,akkor normális.Èn is így voltam.Pihenj,ne stresszeld magad,ha jól esik,se´ta´lj nagyokat.

Ha ritkán keményedik, akkor normális.Èn is így voltam.Pihenj, ne stresszeld magad, ha jól esik, se´ta´lj nagyokat.
Szia, nekem is hamar kezdett keményedni a hasam, én is magne b6 kaptam napi 3x2 szedtem, de semmit nem csinált.Még a vádlim is mindig begörcsölt tõle.Egy kismama ajálotta a Béres magnéziumot, és az nekem nagyon bevált.3 nap után megvolt a hatása.Most már befelyeztem a szedését mert 36 héttõl nemajálatos szedni.Boldog babavárást!!!
20 hetes korom óta nekem is állandóan kemény volt a hasam, akkoris, mikor szedtem 3X2 mgot. Mindig, ha mozogtam, kemény volt, és itt olvastam, hogy nem vagyok egyedül. Én azóta vettem észre, hogy nem kemény, mióta kaptam a Rutascorbint, recept nékül vehetõ izomlazító. (én vérzés miatt kaptam). nem tudom, összefügg-e, de kérdezz rá a dokidnál:-)

Normális az, ha az alattunk levõ szomszéd feljött azért most 21:15-kor, mert a szüleim pulykát klopfoltak és a szomszéd gyerekei aludnának?

Egyszerû húsklopfolásról van szó, nem pedig ütvefúrózásról.

Legjobb válasz: Negyed tízkor én sem örülnék neki. Nem ért rá holnap?

Negyed tízkor én sem örülnék neki. Nem ért rá holnap?
Pontosan arról van szó amit Valamokka írt. Bizonyos alapzajok vannak és ezekkel együtt is lehet élni. De a tolerancia nem azt jelenti, hogy fogadja el mindenki, ha éjjel kettõkor akarok a trombitámon gyakorolni, ha enm tetszik neki akkor meg költözzön tanyára. Normális esetben az ember tekintettel van a szomszédaira és nem kezd este 9-kor húst klopfolni. Fordított esetben a szomszéd se hagyja, hogy a gyereke üvöltve trappoljon este 9-kor.
A gyerekeknek az a jó, ha rendes idõben fekszenek le, akkor is ha nincs iskola. Rendszer kell nekik. És igen, ha a szerencsétlenek este negyed 10-kor már fáradtak, akkor hadd aludjanak már. Nem este 6-kor mentek át hozzátok pampogni. Egy társasházban a tolerancia nem arról szól, hogy este hangoskodsz és a többieknek ezt el kell viselniük. Nem mellesleg a legtöbb társasháznak van egy házirendje. A miénkben például az áll, hogy este 8 óra után nem szabad olyan hangos tevékenységet folytatni, amellyel a többi lakó nyugalmát zavarhatjuk. Én ezt el is fogadom, mert rühellem ha valaki éjszaka tombol. Azt is ha valaki hajnalban húst klopfol, azt is ha éjjel kettõkor zenét hallgat amikor én aludnék. Ettõl függetlenül én éjjel 11-ig baromi toleráns vagyok. Az este 8 utáni hangoskodás tiltása szerintem nem olyan nagy gond, úgysem veszi véresen komolyan senki. Akinek nem tetszik a házirend, az spóroljon és költözzön tanyára, vagy családi házba, ahol maximum csak a szomszéd kutyájának folyamatos ugatását kell hallgatnia. Na, annak mondd meg, hogy éjjel duguljon már el.
A kérdező hozzászólása: 8 szeletrõl volt szó és amikor feljött a szomszéd, akkor már a vége felé jártunk.
A kérdező hozzászólása: A negyed 10 a hajnali 2-vel nem összehasonlítható. 2 hete 6 emelettel lejjebb este 3/4 9-kor álltak neki fúrni baromi hangosan, az a kutyát nem zavarta.... Amúgy válaszolni sem kötelezõ. Innentõl kezdve, aki sértegeti, bírálja a családomat, annak a válaszát töröltetem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "8 szeletrõl volt szó és amikor feljött a szomszéd, akkor már a vége felé jártunk." Õ honnan tudhatta volna, hogy 8 szeletet és nem 38-at a másnapi családi összejövetelre készítetek, persze utána még nekiálltok diót törni a bejglibe???? Üljön ott éjfélig, hogy vajon melyik lesz az utolsó puffantás? Amúgy meg tényleg este 9-kor estetek haza, hogy napközben nem volt pár perc kiklopfolni? "A negyed 10 a hajnali 2-vel nem összehasonlítható." Akinek gyereke van vagy korán fekvõ mert másnap dolgoznia kell, annak igen. Nálunk már mentette meg az életét a rács annak, aki egy vasárnap délben felcsöngette az épp elalvó gyerekeimet. Elõtte egész éjjel nem aludtam, délben is nehezen sikerült elszunnyadniuk, erre valaki szépen rátenyerelt a csengõre. Ha nincs a rács amit kulccsal kell kinyitni, elevenen téptem volna szét. Úgyhogy megértem azt a szülõt is, akinek altatásidõben kissé gyengébb az idegrendszere. "2 hete 6 emelettel lejjebb este 3/4 9-kor álltak neki fúrni baromi hangosan, az a kutyát nem zavarta...." Ha nem hibaelhárítás volt, akkor nyugodtan lehetett volna neki is szólni. Te tényleg eldöntötted, hogy a szomszédod reagálta túl, este negyed 10-kor normális dolog húst klopfolni, innentõl kezdve hiába bizonygatjuk azt, hogy igenis illetlenség, és tekintettel kellene lenni másokra is.
Most komolyan! A 21:15 kései idõpontnak számít?
A kérdező hozzászólása: 24-es, köszönöm! :) Zöld kezet kaptál.
24: van akinek igen. Mondjuk en minden nap ejfel utan fekszem, de van aki meg koran fekvo, vagy gyerekek vannak. Kerdezo, hagyd mar ezt a zold meg piros kezezest, nyomkodd a gombokat ha jol esik, de folosleges bejelenteni, mert sokan vagyunk, akik tojnak ra.Zoldre es pirosra is, mert baromira nem erdekel a szazalekom.
Ha neked ez kérdés, akkor TE nem vagy normális.
A kérdező hozzászólása: Basszus, már rég megettem a pulykát (2-3 napja) és itt még mindig vonaglanak a válaszolók. Innentõl kezdve nem tartok igényt a további válaszokra.
nem érdekel, azért még leírom, kedves kérdezõ, hogy bepisilok a röhögéstõl rajtad :D töröltetheted, pirosat is adhatsz, nagyon nem hat meg, és bocsi a késõi válaszért, de csak most láttam meg. komolyan, ilyenkor sajnálom, hogy a kérdezõ kommentjeit nem lehet pontozni. te megkérdezed, hogy szerintünk normális-e, válaszolnak, és te lepontozod? te talán jobban tudod, hogy nekik mi a véleményük? de nem is elég hogy lepontozod, még dicsekedsz is vele. az eszem megáll komolyan :D amúgy én is magamba dünnyögtem volna, ha a szomszéd akkor áll neki klopfolni, de ezért nem mentem volna fel. remélem legközelebb õ éjfélkor áll neki klopfolni, és nem csak 8 szeletet :)
En mar csak azert valaszolok, hogy kielvezhesd, hogy nyomkodod a piros kezet. :-D Ha megirod a cimeteket vinnek egy-egy zsak diot ajandekba a szomszedaidnak.
törvény szerint a nap bármely szakában feljelenthet csendháborításért. társasházban az ott meghatározott idõben lehet csak felújítást végezni, hogy ez egyenlõnek számít e a kalapálással. normál esetben, illemszabályok alapján 8 után az ember alszik reggel 8ig.
Te nem választ vársz, hanem megerõsítést a bunkóságodhoz!!! Kívánom, hogy, amikor pihennél véssenek, fúrjanak a szomszédban és még nekik álljon följebb!!!
Teljesen egyetértek mindennel, amit leírtál. Egyáltalán nem ezekre gondoltam, mint megszüntetendõ zajokra. De abban meg remélem te értesz velem egyet, hogy a nyilvánvalóan hangos tevékenységeket a "pihenõidõben" (késõ este és éjszaka) illik kerülni. Tehát oké társasház, de én pl nem indítom el a mosógépet este 8kor, hanem szépen egy pár száz forintos mechanikus idõkapcsolóval megoldom, hogy egy olyan idõpotra legyen kész, amikor pont otthon vagyok és ki tudok teregetni. Nem klopfolok húst este kilenckor. Nem kezdek el hangszeren gyakorolni este kilenckor. Sorolhatnám vég nélkül az ilyen példákat. Azért ezeknek az íratlan szabályoknak a betartása egy teljesen jogos elvárás.
Ja, és még valami: szerintem nincs olyan (normális ingerküszöbû) ember, aki a szomszédok miatt késett volna el bárhonnan. Vagy ha van is, valószínû azért, mert nem sok ideje él itt. De akkor idõvel megszokja, de addig se a szomszédokat kell okolni meg cseszegetni, mert õ nem alkalmazkodik. Amúgy a falszomszédom reggeli rituáléja: felkel, kinyitja az erkélyajtót, hallom a kávéfõzõt, beül youtube-on keres valami standup comedy klippeket (röhögés, tapsolás hallatszik a legjobban), és így ébred fel. Az elején röhögtem, hogy mit csinál ez az ember, de mostmár fura lenne, ha nem hallanám, nem tudom, otthon érzem magam tõle már:) Na mindegy. Szóval társasház = nyüzsgés = tolerancia.
A kérdező hozzászólása: 15-ös válasza hasznos, köszönöm! Jó éjt, kellemes ünnepeket!
este amikor csend van a klopfoló is baromi hangos tud lenni :) ) én nem mennék át miatta, de hogy zavarna és magamban szidnám az biztos(ha a gyerekem ezért nem tud aludni)hogy miért nem ért rá egész nap... miért ilyen késõn kell ilyennek nekiállni...
Ki az az állat, aki este tízkor áll neki klopfolni?! Ráadásul pulykát?!! Ez szerintem kamu...
A kérdező hozzászólása: Nem kamu, a karácsonyi pulykát kellett kiklopfolni. Amúgy egész nap elvoltunk foglalva, nem voltunk itthon. Holnap karácsony elõtti nagytakarítás lesz.
Normális. És a körülményektõl függõen a kloffolás is lehet baromi hangos.
ünnepek elõtt simán van... régen ahol laktam igaz nem este, hanem hajnal 6-kor vasárnaponként klopfolt állandóan a felsõ szomszéd.. ez volt az ébresztõnk... baromira örültem neki... igen pulykát is kell klopfolni... nem ettél még rántott pulykamellet?? "2"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A 2-es és a 6-os kapott zöld kezet. Az 1-es, 3-as, 5-ös pirosat kapott. Várom még a véleményeket! Elõre is kellemes ünnepeket! :)
Ilyenkor már illetlenség ennyire zajongani, bármi is a kifogás (nem értetek rá, stb..), függetlenül attól, hogy az alsó szomszédnál van-e gyerek vagy sem.
A kérdező hozzászólása: A 2-es és a 6-os válaszolót leszámítva Mindenkinek egy kis fúrást kívánok az ünnepekre reggel 6 óra és este 9 óra környékén.
Nehogy neked álljon már feljebb, hogy este negyed 10kor klopfoltok és valaki megkér titeket, hogy máskor nem kellene ilyet csinálni... Eszembe nem jutna ekkora tahóság. A "napközben el voltunk foglalva" nem mentség, ha társasházban élsz akkor igenis úgy kell alakítanod a dolgokat, hogy másra is tekintettel légy. Szerintem a holnapi nagytakarítás elõtt belefért volna a klopfolás, és így mindenki jól járt volna.
A gyerekeknek nincs is holnap iskola, mit kényeskednek? Amúgy aki társasházban lakik, az azzal a tudattal vett lakást, hogy a szomszéd dolgai át fognak hallatszani. Akit meg ez zavar, az tessék, spóroljon és költözzön a külvárosba kertesházba, ennyi. Mellesleg kari elõtt 2 nappal még jó, hogy fõz mindenki! Holnap azért is át fog jönni mert a szagelszívón átjön a pulykaillat? Pff... A karácsony a toleranciáról is szól, majd emlékeztesd a szomszédodat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, 11-es, zöld pacsi. :) Végre a 2-es és a 6-os után egy normális válaszoló. :)
Utolsó, a toleranciának kétoldalúnak kellene lenni, azt ugye tudod? Vagy szerinted mindig csak a többi embernek kell tolerálnia téged? Ebben az esetben a tolerancia az egyik részrõl annyi, hogy ha nap közben csinál hangosabb dolgot a szomszéd, akkor azt igenis viselje el, akármennyire is szeretne mondjuk aludni délután, vagy éppen nagyon fáj a feje. De a másik féltõl ezért cserébe elvárható, hogy este már ne zajongjon. Amúgy meg akármi miatt szükséges lehet a korai lefekvés a gyerekeknek, mondjuk másnap korán indulnak egy hosszú utazásra, vagy korán kell menni vérvételre, anyámkínja.
Vagyis töröltetted azokat a véleményeket, amelyek neked nem tetszettek. Ez is megoldás. De attól még késõ este zajongani akkor is modortalanság.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem, azt a tényt kell elfogadni, hogy a társasház relatíve zajos hely. Mint egy tornaterem - nem kell senki üvöltsön ahhoz, hogy állandó nyüzsi és nagy alapzaj legyen. Panelban mindenki máskor csinál hangos dolgokat, a lift 5 percenként jön-megy, pedig mindenki csak átlag 5-ször használja naponta, mégis állandóan kattog. A Wc lehúzásokat is percenként hallod, pedig te nem mész pisálni percenként. Szóval sok ember = sok zaj, de ezek életzajok, nem csendháborítás. A tolerancia a társasházban meg arról szól, hogy elfogadod ezeket az életzajokat, cserébe a tieidet is elfogadják. Nem ülhetsz egész nap az ágyon, hiszen a te lakásod basszus. DE cserébe te is lenyeled, ha beindul a 20 éves orosz centrifuga a fölsõ szomszédodnál. Érted? Aki csendet akar, meg pátyolgatja a gyerekeit szünidõben, az tényleg költözzön ki kertesházba, mert mindig csak baja lesz a szomszédokkal, akárki is lakjon mellette / fölötte / alatta.
A kérdező hozzászólása: 32 Ez így is van nálunk... Kívánatod, már költözésünk óta teljesül (7 éve). Remélem boldog vagy. Amúgy húsklopfolásról volt szó és nem a fõfalat akartuk kiszedni. Amúgy õk csináltak velünk igazán bunkóságot. Pár éve a szülõapa apja bepurhabozta az erkélyünket, mert õk a kicseszett beépített erkélyüket a mienkre hegesztették anno és csodálkoztak, hogy lejön az esõvíz a kis résen. Basszus nem kéne ránk hegeszteni. Remélem a te erkélyedet lefûrészeli a szomszédod... Hamár a rossz kívánságoknál tartunk.

Normális az, hogy 21 évesen ennyit gondolok erre a témára?

21éves lány illetve már nő vagyok. :) Barátom 23éves, lassan 1éve járunk. Tudom-tudom ez nem sok idő, de szeretjük egymást, és már a megismerkedésünk első percében éreztem, hogy Vele más... ha értitek mire gondolok :) A nyáron pedig 2 esküvőn is voltunk. Azelőtt is foglalkoztatott az esküvő házasság, gyerek téma, de csak amióta vele vagyok, azóta érzem ezt. Az esküvők óta, azonban már szinte minden nap ezekre gondolok. Elég gyakran beszélünk erről mostanság. Mondta, hogy szeretne majd összeköltözni velem, mihelyt az anyagiak úgy engedik stb. Õ is szeretne majd gyerkőcöt, és Õ is nagyon esküvő párti. Nem mondom neki, de minden nap ezekre gondolok, ha letérdelne elém, egyből IGENT mondanék :) Viszont sokszor már haragszom magamra, mert ez már beteges, amikor olyan helyen járok egyből nézem a gyűrűket, ha bevásárlóközpontban vagyok tudatosan a babaholmik és a lakberendezési cuccok felé veszem az irányt, persze csak ha egyedül vagyok, illetve ha betévedek a könyvtárba ilyen jellegű könyveket választok. Az esküvős írásokon mindig elgondolkozom, meghatódom, tegnap el is sírtam magam. Rám ez egyáltalán nem jellemző, de rengeteget kattogok ezen, már lassan bedilizek :D Sokszor gondolok arra, hogy megkérné-e késöbb a kezemet, illetve hogy hogyan csinálná meg hasonlók... és nekem mi lenne a reakcióm. Bátyámnál járt minap a párom és felhozódott ez a téma. Tesóm mondta hogy "Hát az én húgom elég házasság ellenes, nem tudom elképzelni azt, hogy valaki megkérje a kezét..." Erre barátom csak annyit mondott mosolyogva "Sose tudhatod mit hoz a jövő" Ettől tesóm totál elképedt és még zavarba is jött :)) Arra akarok kilyukadni, hogy az elején lehet "tudni" hogy majd a férfi késöbb közös életre-esküvőre adja a fejét, ha igen miből??? Illetve normális az, hoGy ilyesmikre gondolok ilyen sűrün?? MIÉRT GONDOLKOZOK EZEN FOLYTON??

Legjobb válasz: Nem lehetne ezeket a gondolatokat vele megbeszélned?

Nem lehetne ezeket a gondolatokat vele megbeszélned?
6-os attól hogy te még nem éreztél így egy pasi iránt sem már ha nõ vagy attól még más gondolhatja így!Persze a szerelmen kivül meg kell lennie annak a biztonság érzetnek hogy vele menni fog ezt érzi egy nõ bizonyos kor után neki most érkezet el ez az idõ ennyi!Valakinek összejön valakinek nem fogadd el!:) És igenis nagyon helyes!;) Szuper ilyeneket hallani!Azok viszont ne házasodjanak meg szüljenek akik nem érzik magukban hogy készek lennének rá ha 21 ha 30!
Életem szerelméve a kapcsolat legelejétõl akaratlanul ábrándoztam az esküvõrõl, közös életrõl, stb. Most már házasok vagyunk egyébként. Viszont az elõzõ barátom esetében inkább megrémített a gondolat, ha belegondoltam hogy esetleg majd vele élek le egy életet, ekkor ki is szálltam a kapcsolatból. Teljesen normális ez a dolog egy 21 éves szerelemes nõ esetében, semmi gond :)
Viccelsz 3 éves korom óta gyakran gondolok az esküvõre. Ezek olyan romantikus, csajos gondolatok, szerintem teljesen normális.
Ez nem kérdés szerintem teljesen normális 21 éves szerelmes nõ vagy!De talán egy picit többet kellene errõl a témáról beszélnetek ennyi mert attól hogy õ is házasság párti és szeret nem biztos hogy ugyanilyen lázban ég mint ahogyan te, de ha kicsit belemerültök a témába õ is biztos hogy magabiztosabban áll a dologhoz és felbátorodik aztán kezdödhet a tervezgetés!Hajrá, hajrá!:)
nem vagy terhes?
Én a szexre gondolok ilyen gyakran. Az sem jobb, hidd el. Pláne nõként.
A kérdező hozzászólása: Istent ments, szegénykém lehet megijedne, ha ekkora dózisban kapná ezeket :D Gondoltam Tõletek kérdezem meg, hogy mi lehet az oka annak, hogy ilyesféle témákra ilyen sokat gondolok...
Hatosnak igaza van...
Nemrég feltettem ugyanezt a kérdést, csak nálunk a párom (férfi) ilyen.:) Kicsit idõsebb mint te és mindjárt mindenkitõl azt kaptam, hogy egy év után felelõtlenség meg komolyatalanság ilyesmire gondolni. Szerintem meg nem! Nem mindenki akar 30 felett házasodni. Ha te úgy érzed, hogy megtaláltad a párod és vele akarod leélni az életed, akkor normális, hogy ezekrõl ábrándozol.
Ábrándozni és racionálisan gondolkodni két külön dolog.Még nem vagytok együtt 1 éve.Ez azt jelenti, hogy a rózsaszín köd kellõs közepén vagy (jó esetben) vagyis természetes, hogy végre van valaki, aki potenciális férj lehet és rögtön rá is vetíted a kislánykori vágyaid.Ha házasságpárti az jó dolog, de nem jelenti azt, hogy a közeljövõben nõsülne.Lehet, hogy ez még bõven az 5 éves terven kívül esik.A racionális gondolkodás pedig szükséges, bár nem túl romantikus.Át kell gondolni, hogy mire házasodnátok.Nem éltek együtt, vagyis elõször ennek a feltételét kell megteremteni.Ha ez megvolt, akkor kell pénz esküvõre is, mert gondolom a habos-babos ruha alap az álmodban, a gyerek pedig még több pénz, tanulásról, munkáról pedig még nem is beszéltem.Tök jó, hogy megtaláltad a párod, de sajnos jó, ha leszállsz a földre és egy kicsit a való élet szemszögébõl is nézed a dolgokat, abban pedig még fényévekre van az álmod.De legalább van célod...
Szerintem normális, ha gonolsz erre, maximum tényleg kicsit ha sok, hogy ennyiszer. A helyedben én mindenképpen nyiltan és õszintén megbeszélném a párommal, hogy mi a véleménye a házasságról konkrétan rátok nézve, hogy mikor tervezi az összeköltözést, a házasságot és a gyerekvállalást veled. Biztos van véleménye errõl. A válaszából meg tudod, hogy jó nyomon jársz-e, vagy tényleg kicsit lazítanod kell a témán, mert még korai.

Normálisak az adatok? Nektek is hasonló méret volt a babátoknál? Nem kicsi a baba? 21+1 hetes. Mit jelentenek ezek a szavak? Minek a mérete? Az elsőt tudom csak a többit nem.

BDP:52 mm

Legjobb válasz: Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....

Szia! Itt egy link, ahol megtudhatod, h mi mit is jelent. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/u.. De sajnos nem minden esetben kell komolyan venni a méréseket. Én 2x! is úgy jártam, h elmérték. Az Istvánban kötelezõ vizsgálaton 36 hetesen 1700g-ot mértek, és mindene kisebb volt a kelleténél. Majd rá 1 hétre a magándokim 2666g-ot mért... Szintén kötelezõ vizsgálaton a szülés elõtt 3nappal! 3000g-ot mért az sztk-s doki, majd megszületett 3870g-mal a lányom. Egyszerûen nem mindig van kedvük velünk foglalkozni (ha nem magándoki), és meghagyják az elõzõ kismama-baba adatait....

Szerintetek normális az, hogy egy 21 éves fiút nem vonnak be a család pénzügyeibe?

Legjobb válasz: Mit értesz ezalatt? Én pl. nem tartok igény rá hogy fillérre pontosan tudjam a szüleim fizetését és hogy mennyiért vásároltak tegnap. Nagyjából tudom, de nem kotorászok a pénztárcájukban.

Mit értesz ezalatt? Én pl. nem tartok igény rá hogy fillérre pontosan tudjam a szüleim fizetését és hogy mennyiért vásároltak tegnap. Nagyjából tudom, de nem kotorászok a pénztárcájukban.
Attól függ. Ha a srác még tanul, eltartják, akkor mirõl akar tudni? Õ nem tesz hozzá semmit... Ha csak azért akarja tudni, hogy rámutasson, hol vannak megspórolható ezresek, amibõl valami hülyeséget vegyen, akkor felejtõs. Ha viszont van keresete és ad a családi kasszába, akkor illik tudnia róla, hogy oszlik el és mire a pénz. Hisz így õ is aktív tagja a keresõknek.
Én 20 éves vagyok és nekem sincs fogalmam ezekrõl. Fõiskolára járok, diákmelóm van. Abból finanszírozom a szórakozásom, mert jó érzés, h nem kell kuncsorogni ha mozizni vagy buliba van kedvem menni. De a család pénzügyei egyáltalán nem érintenek.
majd megtanulja, ha önálló keresete lesz.
Egyébként szerintem érdemes beavatni a kiadásokba a gyereket is akár. Fõként, ha követelõzõ típus, hadd lássa, miért nem tudnak a szülei hülye iphonet venni neki meg egyéb badarságot. Sajnos az én szüleim nem avattak be minket, a húgomra pedig ráférne. Olyan könnyen dobálózik a pénzzel, fel sem fogja a 16 éves eszével, mi az. Pl. van egy legalább 17 éves kocsija apunak, már nagyon a végét járja. Húgom meg olyan mit sem egyértelmûbb módon kijelenti, hogy hát vegyen újat, minek ilyen csotrogánnyal járni? Azt hiszi, az ember bárhonnan leakasztja egy új (vagy egy használt) kocsi árát.
A kérdező hozzászólása: Sajnos én is így látom, hogy néhány ismerõsömnek fogalma sincs arról, hogy mennyi egy lakás rezsije...Egyikõjük pár napja mondta, hogy "felesleges sokat keresni", ha 3 ember (2 szülõ+1 gyerek) bõven megél 2x80 ezres fizetésbõl egy 2-3 szobás lakásban, és még félrerakni is tud.. Hát nem tudom.Lehet velem van a baj, de szerintem annyira kényelmesen nem élne meg belõle õ sem... Persze nem akarom õket leszólni, csak kicsit sajnálom néhányukat, hogy ilyen "álomvilágban" élnek. :(
Persze, hogy álomvilágban élnek, azon vannak, minél tovább húzzák a fõsulit/egyetemet valami büfészakon és közben azt hiszik, profán semmiség elõteremteni azt a pénzt, amibõl a szüleik az õ hülyeségüket meg a saját megélhetésüket fedezik.
Annyira undorító amikor azt írják sokan hogy "eltartják" az egyetem alatt.Nem albérletben lakik a saját szüleinél!Undorítóak vagytok hogy le akarjátok húzni állandóan a gyereket.Tõlem sosem várták el a szüleim hogy pénzt adjak nekik míg tanulok és náluk lakom.Mégis önálló lettem késõbb és sokkal jobb karriert futottam be mint az átlagemberek.Én soha nem fogom elvárni egyik gyerekemtõl sem hogy adjon pénzt rezsiköltség néven. Én mindig tudtam mennyit kerestek a szüleim , õk is tudják hogy én mennyit keresek.
Én gyerekkorom óta kb 6-7 éves kóróm óta be vagyok avatva a családi pénzügyekbe. Ez azért volt jó h mert legalább nem hisztiztem ha vmire nem tellett, hanem megértettem. És nem ugy indulok neki a világnak h azt se tudom mennyi egy kg kenyér. Van olyan osztálytársam aki tényleg nem tudja mennyibe kerül. panaszkodott h az apja milyen szemét mert nem ad neki pénz tankolni, mert fizuig még kell vagy 2-3 kg kenyér, erre azt mondja h pedig egy 3 kg -s kenyér meg van 100Ftból, nem tudom miért ilyen sóher. Háét köpni nyelni nem tudtam... inkább odébb mentem. Sajnos nem õ az egyetlen iylen ismerösöm aki ilyen alap dolgokkal nincs tisztában
Oké, köszönjük az önfényezõ kérdést...nem nagyon érdekel senkit.
utolsó vagyok 220 ezer ft
én 18 éves vagyok, és nagyon régóta tudom, h mennyit keresnek a szüleim, mennyi a lakásunk rezsije, mennyit költünk kb. a boltba egy átlagos bevásárlásnál.lehet, , h vki azt hiszi, h kotorászom a zsebükben. de nem, mert így legalább látom, h ennyi pénzbõl mire futja és nem élek álomvilágban, tudom ha fél napig folyatom a vizet, akkor kb. mennyivel emeltem meg a vízszámlát.ez szerintem jó dolog, mivel szept.-tõl egyetemista leszek és albérletben fogok lakni pár barátommal.így nem gondolom azt, h 15 ezerbõl kijön a gáz és villanyszámla, mint ahogy azt egyes oszt.társaim hiszik...szóval szerintem minden gyereket fel kellene arról világosítani, h igen kislányom nekünk a havi bevételünk 220 ft, és ebbõl nem futja 1 milliós tandíjra...
Hát akkor jelentõs különbség van az általad említett srác és a te életed között. Mint magad írod, õ nem tesz hozzá a kasszához, igazából még gyerek, te viszont beleadsz és nagyjából tudod is, mi a helyzet. Megsaccolni biztos a srác is tudná, mit keresnek a szülei, de mivel eltartott, nem érdeklik az anyagiak. Fõ, hogy gondoskodnak róla.
A mi anyagi helyzetünk sem volt eddig túl jó, és nem is tudtunk róla, szüleink mennyit keresnek. Diákmeló, néha zsebpénz, mi is elvoltunk a saját "jövedelmünkkel". Aztán idén jöttek olyan változások, hogy szüleink fizetése komolyan megcsappant. Most sem tudjuk, pontosan mennyit keresnek, de tudjuk, mennyivel kevesebbet, és hogy a kiadásokon ennyit kell spórolni. Persze ha akarnánk, ki tudnánk kotorni a paprírokat, hogy pontosan mennyit és milyen jogcímen keresnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor ez csak nekem furcsa, hogy teljesen hidegen hagyják ezek a dolgok, és ha érdeklõdne is, akkor se sok köze lenne hozzá. Tanul, zsebpénzt kap, szóval semmit nem ad a közös kasszába. Nálunk ez pont fordítva van: tudjuk, hogy ki mennyit keres, mennyi megy el számlákra stb... Néha beleadok a közös kasszába, bár én is tanulok még, de mellette dolgozok. De ezek szerint nem ez a mindennapos... Pedig én azt hittem! :) Mondjuk ez lehet attól, hogy nekünk elég húzós az anyagi helyzetünk, az övéké viszont (szerintem) elég jó? Köszi még egyszer!
én se tudom, pedig 26 vagyok és 25 éves koromig otthon laktam. nagyjából be tudom saccolni, de soha nem kérdeztem rá.
Ha belead, akkor jogosan kéri számon, hogy mire mennyi megy el. Ha nem, akkor max. érdeklõdhet, ha kiváncsi, de sok köze nincs hozzá. Legyen hálás, ha segitik még.
A kérdező hozzászólása: Olyan szinten, hogy egyáltalán nincs fogalma arról, hogy mennyit keresnek a szülei, mennyit adnak ki számlákra, mennyi a ház törlesztõje, ilyenek... Szóval semmit se tud ezekrõl... Nekem ez egy kicsit furcsa.
A kérdező hozzászólása: Nem önfényezõ kérdésnek szántam, bocsáss meg, ha annak tûnik. Egyébként, ha nem érdekel, akkor máskor ne kommentálj! Én csak kíváncsi voltam pár ember véleményére, hogy szerintünk mennyire normális az, ha valaki 21 évesen nincs tisztában a családja anyagi helyzetével. A választ erre megkaptam: ahány ház, annyi szokás. Ezt tiszteletben is tartom, nem szólok le senkit. Szóval még egyszer: nem fényezni akartam magamat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!