Találatok a következő kifejezésre: Normális az, 14 hetesen (18 db)

Normális az 14 hetesen hogy állandóan aludni tudnék, szédülök, fáradékony vagyok, és nem érzem túl jól magam? Eleinte nem volt semmi ilyesmi.

Legjobb válasz: Jo neked, en mar a 8-9 hettol kezdodoen faradtabb vagyok az atlagosnal. Szinte minden keso delutan le kell dolnom egy oracskat aludni. Most a 13.hetben tartok es az alomkor meg mindig tart.Szedulni nem szedulok, inkabb csak emelygek, de hanyni meg nem hanytam... Szoval kitartast!

Jo neked, en mar a 8-9 hettol kezdodoen faradtabb vagyok az atlagosnal. Szinte minden keso delutan le kell dolnom egy oracskat aludni. Most a 13.hetben tartok es az alomkor meg mindig tart.Szedulni nem szedulok, inkabb csak emelygek, de hanyni meg nem hanytam... Szoval kitartast!
Igen, teljesen normális. Nagy változások mennek át most rajtad, a testeden, ne csodálkozz, ha fáradt vagy. Amúgy ez (is) mindenkinél más, de abban egyetérthetünk, hogy ezeket a változásokat valamiképp mindenki érzékeli. Nálam mindez hullámokban jött - ment. Egyszer fenn, aztán lenn, úgy fizikailag mint lelkileg. Minden jót és boldog babavárást! 36 hetes kismami
Szia! Teljesen normális. én is hasonló cipõben járok, leszámítva a rossz közérzetet. Terhesség elõtt tele voltam energiával, fõállás, másodállás, most meg a házimunkát is be kell osztanom...Ha összeadom a nappali és éjjeli alvásom, kb 12-13 órára jön ki...Ez van, pihenj, aludj amíg lehet:) ) Boldog babavárást! 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget! puszika

Éjjel görcsölt a hasam, normális ez 14 hetesen? Nem húzódás volt, az előfordul gyakran mostanában.

Legjobb válasz: Általánosnak nem mondható, de nem is biztos, hogy bajt jelent. Szedsz magnéziumot?

Általánosnak nem mondható, de nem is biztos, hogy bajt jelent. Szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: Amikor érzem, hogy húzódik akkor igen. Visszagondolva egészen oldalt és felül fájt a hasam, csak nagyon megijedtem. Elsõ baba, de nem elsõ terhesség...
nem olyan mintha szúrna ?nekem is szokott lenni de azt mondta a védõnõ hogy beszorul a levegõ vagy a belek rosszalkodnak
Éjjel és reggel nekem is görcsölt a hasam, de nekem már hétvége óta, olyan erõs menstruáció görcs szerû. Nem tudom mitõl lehet voltam dokinál, de futószalag szerûen vizsgált. "Rendben van minden, viszlát." De azóta is görcsölök.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy némi átrendezõdés volt csak, azóta teljesen elmúlt. Talán egy erõsebb húzódás a méhnövekedés miatt? A dokim korábban azt mondta ez ezzel jár, az a gáz ha középen görcsöl és folyamatosan + vérzés.

Az normális, hogy 14 hetes terhesen "világvége" hangulatom van? Semminek nem tudok örülni, és elegem van mindenkiből. Mit tegyek, hogy megváltozzon ez az érzés bennem?

Legjobb válasz: Szerintem ez hormonális. Ha teheted, pihenj sokat, hogy ne attól legyél feszült, aztán meg sétálj sokat a levegõn.

Szerintem ez hormonális. Ha teheted, pihenj sokat, hogy ne attól legyél feszült, aztán meg sétálj sokat a levegõn.
örülj neki, hogy kisbabád lehet! 1hónapja depresszióban élek mert elvesztettem akit a szívem alatt hordhattam 8hétig de aztán jött a szörnyû nap... hidd él megadnék mindent ha kisbabám lehetne , próbálj belegondolni abba, hogy milyen lesz amikor a karjaidban tarthatod! és akikkel most ellenséges vagy õk majd ne így fogadjanak téged ahogy most Te hozzájuk viszonyulsz majd amikor bemutatod a kismanódat!:)
Ohh.. persze! Nekem is volt. Többször is a terhességem alatt! Sírtam a semmin, kétségbe voltam esve, semmi nem volt jó.. :) Mondjuk úgy, hogy a sz*r is büdös volt! Nekem ilyenkor az segített, ha anyósommal beszélgethettem aki nagyon pozitív és megnyugtató személyiség! Ha Neked is van ilyen ismerõsöd, beszélgess Vele, esetleg sétálgass a napsütéses napokon (ha még lesz), foglalkozz valami olyannal, amit szeretsz, és boldoggá tesz! Jól írta az elsõ válaszoló, ez a hormonok játéka, és lesz még ilyen! Át kell vészelni! Boldog babavárást! 7hós baba anyukája 24/L
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy megnyugtattatok! Másodiknak! Nagyon sajnálom, hogy elveszítetted Õt! Elgondolkodtattál!
Nekem talán pont akkortájt ugyanilyen bajom volt, el fog múlni magától, akárhogy erõlködtem, nem tudtam "leküzdeni", jött és ment, szerintem normális. Minden jót 20 h km
Nekem is akkor jött ez a hangulat, de egy pár hét alatt elmúlt, ahogy egyre jobban éreztem, hogy mozog megszállt a boldogság, szóval 2-4 hét és jobb lesz! Akkora öröm, mikor rúgdos, tök cuki. Ez akkora örömet ad! Boldog babavárást!
Ilyen nekem is van többször a terhességem alatt.Ezek a hangulat változások normálisak. Én is van hogy síros, ideges-ingerült vagyok, ellenséges, depressziós, de ezek csak pár napot szoktak tartani, és utána lenyugszok. Most egy kicsit így a 36-dik héten már bele vagyok fáradva a terhességbe.:) Vizes vagyok nagyon, fáradékony, magas a vérnyomásom, hú...:) De már nagyon várom az én kicsi babám érkezését. Szóval kitartás!Hidd el megéri!!!:)

14 hetes kismama vagyok és az utóbbi néhány napban elég sűrűn fájdogál alul a hasam! Kibírható de azért érzem hogy fájdogál! Ez normális ilyenkor vagy kezdjek aggódni?

Legjobb válasz: Szia ! Én is 14 hetes vagyok és hasonló fájásokkal. Általában két napig érzem ilyenkor aztán megint minden oké. Szerintem egyszerûen csak nõ a méh és tágulnak a dolgok, hogy legyen helye a babusnak. A 9.héten is voltak ilyen fájások akkor dokihoz mentem, azt mondta, hogy minden oké a babával, csak hát növöget és ezt érzem! Bár tudom hogy az a mnegnyugtatóbb amikor uh-n látja az ember, de ha nem vérzel és nem görcsölsz fájdalmasan akkor ne félj, nincs baj. Boldog babavárást!

Szia ! Én is 14 hetes vagyok és hasonló fájásokkal. Általában két napig érzem ilyenkor aztán megint minden oké. Szerintem egyszerûen csak nõ a méh és tágulnak a dolgok, hogy legyen helye a babusnak. A 9.héten is voltak ilyen fájások akkor dokihoz mentem, azt mondta, hogy minden oké a babával, csak hát növöget és ezt érzem! Bár tudom hogy az a mnegnyugtatóbb amikor uh-n látja az ember, de ha nem vérzel és nem görcsölsz fájdalmasan akkor ne félj, nincs baj. Boldog babavárást!

Normális az, hogy 14 hetesen még van majdnemmegjön érzésem a hasamban?

Legjobb válasz: Persze, hogy normális, hiszen folyamatosan nõ a méhed. Én 20 hetes vagyok és most is érzem.

Persze, hogy normális, hiszen folyamatosan nõ a méhed. Én 20 hetes vagyok és most is érzem.
Én 26-ban vagyok és még most is érzem. Ne aggódj!

14 hetesen ma erős alhasi nyilalást éreztem, az utobbi órában vagy 5-6 alkalommal. Ez normális?

Legjobb válasz: a nyilallás normális, hacsak nem kibírhatatlanul erõs. de ez kb mindenre igaz terhességben. ha nagyon fáj, az azért orvost igényel.

a nyilallás normális, hacsak nem kibírhatatlanul erõs. de ez kb mindenre igaz terhességben. ha nagyon fáj, az azért orvost igényel.
Én 18 hetes vagyok, 4 napja egész nap úgy fájt a vesém , hogy azt hittem másnapra meghalok, de még sem. Nekem 6 hetes korától kedve mindig is voltak itt ott nyilalások, de soha semmi baj nem történt, a köldököm szokott fõleg szúrni, de nagyon. Egyik nap jobb másik nap rosszabb. Nem normális és én is halálra aggódtam magam, hogy most akkor mi van, de rá kellett jönnöm, hogy ez normális mert nõl a méhem és nyúlnak a szalagok. Én magnézimot szedek, és bár nem hittem benne, de tényleg használ. Próbáld ki szerintem te is a magnéziumot, pihenj le ha hétfõig nem múlik akkor azért nézesd meg magad, csak, hogy meg nyugodj.
A kérdező hozzászólása: magne b 6-ot szedek en is. a nyilallasok kb masfel oraja vannak, es kisse megijedtem.
2 vagyok: nekem a magneB6 nem használt, Magnerot mondott a doki az bevált, illetve itt olvastam a megnesii citrici rõl ez elég olcsó és jobb szerintem mint a magneB6 de nem olyan jó mint a amgnerot, esetleg próbálj ki más fajta magnézium készítményt is.

14 hetes kismama vagyok uh szerint 15 2. napja eltüntek az kicsi tünetem is ami volt mellem már nem fáj és a hasam puha lett mintha több erőm lenne. Normális ez vagy valami baj lehet?

Legjobb válasz: Kevesek vagyunk mi ehhez úgygondolom. Ha félelmeid vannak - szerintem alaptalanok- fordulj a nõgyógyászodhoz aki uh-val igazolja a baba életjelenségeit. Normális jelenség egyébként nem kell félned.

Kevesek vagyunk mi ehhez úgygondolom. Ha félelmeid vannak - szerintem alaptalanok- fordulj a nõgyógyászodhoz aki uh-val igazolja a baba életjelenségeit. Normális jelenség egyébként nem kell félned.
Normális. A terhes tünetek általában az elsõ harmad végére megszûnnek. Nem kísérik (néhány kivétellel) végig a terhességet. A babád jólléte eleve nem a tünetek erõsségén, meglétén múlik. http://szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=teljes_..
Nekem már 8 hetesen egyik napról a másikra elmúltak a tünetek. Most is itt rugdal a pocakban a 25 hetesem. :)
Ez mindenkinek eltünik, jobb esetben. aztán majd jön sok másik. én a legjobban kb a 15-20-ik hét között éreztem magamt. vagy inkább a 15-ik körül mert akkor még nem érzetem a babát, de elünt az összes tünetem. éppen akkor voltam ultrahangon így tudtam hogy minden rendben. mikor megmozdult a baba 16-ik héten onnantól meg aggódtam állandóan hogy mikor mozog stb..
A kérdező hozzászólása: Ez a második babám de hirtelen jött egy csoda 10évre és nagyon féltem 1.5 hete voltam uh minden renbe volt még nagyobb is de nem tudjuk hogy fiu v lány
A kérdező hozzászólása: És amig nem mozog a babátok honnan tudjátok orvos nálkül hogy jól van??
Teljesen normális. Még sok helye van ezért mozog össze-vissza.

Vagy két napja érzek valami mozgolódást a pocimban, és ma egész nap hányingerem volt, pedig az már elmúlt 14 hetesen. Most 19 h. vagyok. Normális hogy megint visszajött? Volt már másnak is így? Lehet köze ahhoz hogy éreztem a babát?

Legjobb válasz: Ahhoz nem hiszem, hogy köze lenne, hogy érezted a babát! A terhességi tünetek visszatérhetnek most vagy akár késõbb is! Igyál sok folyadékot ezekben a meleg napokban! 39+5 hkm

Ahhoz nem hiszem, hogy köze lenne, hogy érezted a babát! A terhességi tünetek visszatérhetnek most vagy akár késõbb is! Igyál sok folyadékot ezekben a meleg napokban! 39+5 hkm
Szia! Én 23 hetes vagyok és pár napja nekem is megint hányingerem van, de én úgy gondolom, hogy a nagy meleg miatt van. Egyébként pedig igaza van is elsõnek is! Bármikor visszatérhet. Sõt! A vége felé sokaknak visszatér. A mozgáshoz biztos nincs köze, esetleg ahhoz, hogy ahogy nõ a méhed, egyre kevesebb a hely a belsõ szerveknek. Kitartás! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszike!Könnyû szülést! :)
Az a dudor a baba :-)))
Ezt én is éreztem annak idején, és megkérdeztem a dokit, hogy mitõl van, és ott van-e a baba. Azt mondta, hogy terhesség idején jobb oldalra "dõl" egy kicsit a méh, és ezt látjuk. :-) A baba a tizennegyedik héten még olyan kicsi, hogy nem látható kívülrõl.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat, megnyugodtam... Amugy ebben a pillanatban kozepen erezheto az a bizonyos dudor, szoval tenyleg az en picim uszkalhat:)
orvosodat kéne megkérdezni, vagy vizsgáljon meg.
Lehet, hogy oda bújik a baba. Ha jobban megnõ, akkor te is jobban fogod érezni, hogy hol van. Nálam ahová megy, ott kicsit keményebb lesz a méhem, gondolom, nekibújik a méh falának. Eleinte nálam is a jobb oldalt szerette, most már úszkál mindenfelé. Ha nem görcsölsz, nincs miért aggódni. Még sok furcsaság lesz... :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!