Találatok a következő kifejezésre: Normális a vérnyomás (117 db)

Ha valakinek általában normális a vérnyomása, annak sohasem lehet annál magasabb és alacsonyabb értékeket mérni?

Ébredéskor is és különleges izgalmi állapotban vagy megterheléskor is, a megengedett értékek közé esik?

Legjobb válasz: Izgalmi állapotban,és megterheléskor annak is magasabb,akinek általában teljesen normális a vérnyomása.

Izgalmi állapotban, és megterheléskor annak is magasabb, akinek általában teljesen normális a vérnyomása.
A kérdező hozzászólása: Egy 1.kicsi 2.közepes 3.nagyobb mentális izgalom hatására mennyi ideig mérhetõ a magasabb vérnyomás, ami több mint a (135 /80 )

Előfordulhat olyan, hogy normális körülmények között az illetőnek normális a vérnyomása, de orvosi rendelőben mindig magas?

Ezt hogy magyarázzam meg az új orvosomnak? Itthon van normális vagy alacsony. Rendel?ben meg mindig magas. Félek, hogy vérnyomáscsökkent?t fog felírni, de ha 100/72 vérnyomásra vérnyomáscsökkent?t kell bevennem biztos hogy el fogok ájulni...:(

Legjobb válasz: Stresszeled magad a dokinál, gondolom, ezért megy föl nála a vérnyomásod. Megmondhatod neki nyugodtan, hogy otthon milyen értékeket mérsz és hogy idegesebb vagy, amikor orvosi rendelõt látsz. Ezt is számításba fogja venni. Ha meg nem, akkor legfeljebb nem váltod ki a gyógyszert, fölöslegesen minek szednéd?

Stresszeled magad a dokinál, gondolom, ezért megy föl nála a vérnyomásod. Megmondhatod neki nyugodtan, hogy otthon milyen értékeket mérsz és hogy idegesebb vagy, amikor orvosi rendelõt látsz. Ezt is számításba fogja venni. Ha meg nem, akkor legfeljebb nem váltod ki a gyógyszert, fölöslegesen minek szednéd?
Olyannyira, hogy olyanról is hallottam, hogy valakinek nagyon gyorsan vert a szíve és be akarták utalni, holott csak a vizsgálattól izgult.
Ha nagyon erõsködik, kérhetsz egy 24 órás mérést, akkor majd meglátja, hogy normális a vérnyomásod.
Cserélj orvost, tök normális a vérnyomásod! http://www.hipofizis.hu/vernyomas.php
A kérdező hozzászólása: Nem szerencsére a volt dokim ilyen téren nagyon rendes volt, a város másik dokija mondta ezt egyszer. Az enyém mindig csak nevetett rajtam, mosolygott, hogy minek idegeskedek, nézzem meg már mennyi a pulzusom a vérnyomásmérõn, ilyen adatot õ nem írhat be. :D
Izgulsz a dokinál. 100/72 tökre nem magas, sõt!, miért is kéne vérnyomáscsökkentõt szedni. Ha mégis akar, elõtte tetess föl magadnak egy 24 órás vérnyomásmérõt, amit a doki meg tud nézni és látni fogja, hogy egyenletes a vérnyomásod!
Itt olvashatsz is róla: http://drinfo.hu/betegsegek/betegseg-abc/sziv-errendszer/145.. Egyébként fiamnak is ez van, már iskoláskora óta, itthon teljesen normális a vérnyomása.
Nem értem a dokidat, teljesen természetes, hogy ha valaki fél, stresszel, akkor följebb megy a vérnyomása. Na, mindegy, reméljük, az új dokid ezzel tisztában van. Nyugodtan meséld el neki, hogy frászt kapsz az orvosi rendelõktõl, megsértõdni nem fog, de egy fontos információ a számára.
Igen, ez a fehérköpeny szindróma, és az emberek negyede legalább ezzel kûzd.
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy figyelembe veszi, az elõzõ lakóhelyemen volt olyan doki, aki azt mondta az egyik betegnek, hogy akkor is normálisnak kell maradnia a vérnyomásnak, ha valaki ideges. Remélem ez az orvos nem fogja ezt az elvet vallani. Én halálosan félek az orvosi rendelõktõl sajnos, mindenkinek vannak félelmei...
Fehérköpeny szindrómának hívják. Nekem is ez van szerintem. Alapból nagyon alacsony a vérnyomásom (90/60 akár...), de mikor alkalmasságin mérik, akkor 135/90:D

Mettõl meddig normális a vérnyomás?

Legjobb válasz: Ez függ életkortól, edzettségtõl, nemtõl is. Szóval nehéz meghatározni. De a felsõ érték átlagosan 100-140 között, míg az alsó érték 60-90 között tekinthetõ normálisnak. Egy oldalon ezt találtam életkor szerint, de igazából ezek az értékek is csak tájékoztató jellegûek, viszont nagyjából ezek lennének életkornak megfelelõen a legideálisabb értékek: ÉLETKOR NÕK FÉRFIAK 6 100/62 102/60 8 102/63 107/62 10 107/64 112/63 12 110/66 114/67 14 112/65 116/67 17-29 110/71 121/73 30-39 113/72 122/77 40-49 121/78 125/81 50 fölött 130/81 133/85

Ez függ életkortól, edzettségtõl, nemtõl is. Szóval nehéz meghatározni. De a felsõ érték átlagosan 100-140 között, míg az alsó érték 60-90 között tekinthetõ normálisnak. Egy oldalon ezt találtam életkor szerint, de igazából ezek az értékek is csak tájékoztató jellegûek, viszont nagyjából ezek lennének életkornak megfelelõen a legideálisabb értékek: ÉLETKOR NÕK FÉRFIAK 6 100/62 102/60 8 102/63 107/62 10 107/64 112/63 12 110/66 114/67 14 112/65 116/67 17-29 110/71 121/73 30-39 113/72 122/77 40-49 121/78 125/81 50 fölött 130/81 133/85


Normális a vérnyomásom?

a vérnyomásom 140/70, 16/f vagyok 165 cm magas és 74kg szerintetek nem magas ez?

Legjobb válasz: Magasabb, mint kellene! 110-120 lenne az ideális a Te korodban.

Magasabb, mint kellene! 110-120 lenne az ideális a Te korodban.
A kérdező hozzászólása: értem, és az közre játszhat hogyha izgultam kicsit?
Természetesen közrejátszott.

Normális a vérnyomásom? Nem értek hozzá.100/61 p:95 Csak mert fáj a fejem, már vagy egy hete és talán köze lehet hozzá, vagy csak az időjárás miatt.

15 hetes vagyok. Nagyon kínoz a fejfájás. Néha jobb, néha rosszabb. Ha 1-1 panadolt beveszek mikor már nem bírom azzal nem ártok ugye?

Legjobb válasz: Alacsonynak tûnik. szédelegni nem szoktál?

Alacsonynak tûnik. szédelegni nem szoktál?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor azért nyugodtabb vagyok. Kedden megyek majd az orvosomhoz. Megkérdezezm fejfájásra ha már elviselhetetlen mit lehet bevenni.
Nekem 100/70, a védõnõ szerint belefér, de ez a 70 nagyon az alsó határ. Minimális kávét lehetne inni, de én annyira nem kívánom.
Elõzõ vagyok: még jobban utánaolvastam, és azt tanácsolják: Az ártalmatlan javaslat bõ folyadék és ásványi anyag bevitelrõl, vitaminokról, testi és szellemi békérõl (semmi apokaliptikus felkelés reggel!) szólnak, azzal a kiegészítéssel, hogy a kávé-tea fogyasztása szinte korlátlanul megengedett. Vizsgáltassa ki magát vashiányra: nemcsak a vérkép, de a szérum vas, a vaskötõ kapacitás, a telítettségi index, a ferritin szintje, a szolubilis transzferrin receptor értéke együtt mutatja meg a vasraktárak állapotát. A magyar nõk átlagát ismerve: az Ön baja alapvetõen a vashiány és a nem megfelelõ folyadék-ellátottságra visszavezethetõ. Egy biztos: ezek rendezésével bajt nem csinál.
A kérdező hozzászólása: A pulzusom biztos azért nagy mert államvizsgára készülök és a férjemnek magyarázom a tételeket (életszerûbb) és nagyon beleélem magam... :) legalábbis ezért is lehet magas.
A kérdező hozzászólása: De igen néha, ha hirtelen állok fel. Akkor ez alacsony? Pedig ittam ma 2 db 3az1-ben kávét. Néha csokit is szoktam enni.
Én ezt alacsonynak mondanám 120-130/80-90 a norm. Egy kis kávé, kola?? Próbáld meg. De ha beveszel néha egy szem gyógyszert nem lesz semmi baj, bár én algopirint szedtem ilyenkor. De a legtutibb ha dokinál rákérdezel.
Én pont tegnap hívtam fel az orvosom és kérdeztem meg tõle, hogy a 100/60-as vérnyomásom normális e. azt mondta, hogy azzal nincs még baj, az alatt már alacsony, de inkább a magas vérnyomástól kell tartani. Bár azért hozzáteszem, nekem nem terhesen is ennyi volt átlagban a vérnyomásom. A pulzusom viszont több a normálnál. De egyébként a terhesség alatt normális, hogy alacsonyabb a vérnyomás, mivel az erek kitágulnak és nagyobb mennyiségû vér kering a szervezetben.
Elég alacsony, viszont a pulzusod meg magas. 120/80 72 körül lenne ideális.
A kérdező hozzászólása: ja még annyit, hogy rengeteg vizet megiszom! Világéletemben "kacsa" voltam :) napi 3-4 liter vizet is legurítok. Így még az sem lehet hogy kevés a folyadék.

Néha kileng a vérnyomásom olyan 158/97 értékre. Ez normális? Amúgy tök normális sőt inkább alacsony a vérnyomásom. Álltalába 115/60 szokott lenni. Baj ha néha, ritkán felszökik? Főleg frontok közelettével jelentkeznek a tünetek.

Legjobb válasz: Ha nem tartós és nem okoz különösebb panaszt, akkor szerintem elég arra figyelned, hogy ilyenkor ne fogyassz vérnyomást növelõ ételt, italt, és kerüld az idegességgel járó helyzeteket. Egyébként én is ilyen vagyok, csak nekem lefelé megy többször a vérnyomásom, ha front van, felfelé ritkábban.

Ha nem tartós és nem okoz különösebb panaszt, akkor szerintem elég arra figyelned, hogy ilyenkor ne fogyassz vérnyomást növelõ ételt, italt, és kerüld az idegességgel járó helyzeteket. Egyébként én is ilyen vagyok, csak nekem lefelé megy többször a vérnyomásom, ha front van, felfelé ritkábban.
Egyenlõre nem baj, de mérd rendszeresen, mert szinte biztos, h egyszer(talán nem is sokára)magasvérnyomás betegséged lesz.

160-180/70-90-es vérnyomás 130-150espulzusal az normális sex közben? Utána visszaáll.20éves vagyok. Egyébként jo szokott lenni a vérnyomás.

Legjobb válasz: A partnered mit szólt, hogy közben mérted a vérnyomásod? :D Normális, hogy közben megemelkedik, hiszen az egy erõs izgalmi állapot. A baj akkor kezdõdik, ha nem áll vissza a normálisra. ;D

A partnered mit szólt, hogy közben mérted a vérnyomásod? :D Normális, hogy közben megemelkedik, hiszen az egy erõs izgalmi állapot. A baj akkor kezdõdik, ha nem áll vissza a normálisra. ;D
Ez komoly, hogy Magadra kötötték egy vérnyomásmérõt? Amúgy elsõnek igaza van, még jó, hogy normális...
EZ MEKKORA POÉN MÁR!!! XD XD :D :D :D ezt én is kipróbálom, szex közben vérnyomást mérni!!!!!! haha :D
XD mennyit tudok röhögni ezen az oldalon! Egyébként igen! normális. Ha legalább 20 percig van ilyen pulzusod, akkor az egy gyengébb aerobic edzésnek felel meg :D
az XDXD
ezt ugye nem mondod komolyan nem hallottál te még olyanról hogy az ember ha fizikai munkát végez akkor megemelkedik amugy azt ne mond nekem hogy méred a vérnyomásodat szex közben mer ha igen akkor te 1 elég nagy állat vagy az bizti

Mennyi a normálisnak számitó vérnyomás érték a terhesség alatt? Mit lehet tenni ha kicsit magasabb?

28 hetes vagyok,tegnap elég rossz volt a közérzetem,gondolom a melegfront miatt.Megmértem a vérnyomásomat,138/83 volt.Azután még mértem többször is,átlagban olyan 120-130 körül mozgott.Mit lehet tenni hogy ennél ne legyen magasabb?Illetve napi 1-2 kávét iszok(ittam)eddig,ha azzal leállok ,az használhat?Eddig nem volt sosem vérnyomás problémám,és megijedtem,nehogy baja legyen a babámnak.Köszi a segitséget.

Legjobb válasz: "Mivel a terhesség során az anya vérnyomása kissé csökken, itt a magas vérnyomás meghatározása szigorúbb. Terhességi magas vérnyomásról beszélünk akkor, ha a vérnyomás 140/90 Hgmm, vagy ennél magasabb, illetve, ha a felsõ, a szisztolés vérnyomás érték a terhesség alatt 30 Hgmm-t emelkedik, a diasztolés, az alsó érték pedig 15 Hgmm-t." Használj kevesebb sót, inkább zöldfûszerekkel ízesítsd az ételt. Kerüld a készételeket, gyorskaját, azokban iszonyatosan sok a só! Igyál sokat, vizet, gyümölcsleveket, ezek hígítják a vért, így csökkentik a vérnyomást! Mozogj, sétálj minél többet a friss levegõn! ezek is csökkentik a vérnyomást :)

"Mivel a terhesség során az anya vérnyomása kissé csökken, itt a magas vérnyomás meghatározása szigorúbb. Terhességi magas vérnyomásról beszélünk akkor, ha a vérnyomás 140/90 Hgmm, vagy ennél magasabb, illetve, ha a felsõ, a szisztolés vérnyomás érték a terhesség alatt 30 Hgmm-t emelkedik, a diasztolés, az alsó érték pedig 15 Hgmm-t." Használj kevesebb sót, inkább zöldfûszerekkel ízesítsd az ételt. Kerüld a készételeket, gyorskaját, azokban iszonyatosan sok a só! Igyál sokat, vizet, gyümölcsleveket, ezek hígítják a vért, így csökkentik a vérnyomást! Mozogj, sétálj minél többet a friss levegõn! ezek is csökkentik a vérnyomást :)
Szia! Nem tudom mennyi a normális, de nekem mindig 120-130 között volt, végén több is. Pedig alapban jó ha van 110. Nem volt semmi gond. Mondjuk én nem ittam kávét, csak maci kávét. Azért leírom nekem miket mértek a végéig. Védõnõnél mért adatok 8 hét: 129/72; 12 hét: 115/80; 15 hét: 125/83; 18 hét: 129/80; 21 hét: 124/84; 24 hét: 121/82; 27 hét: 129/77; 30 hét: 139/98; 33 hét: 137/92; 36 hét: 123/79; 37 hét: 142/93; 38 hét; 140/89 Most megint terhes vagyok, 11 hetes, most 111/78 -at mértek 8 hetesen, meg is lepõdtem. Itthon mértem azóta 121 körülit. Nekem is frontkor volt.
csökkentsd a só bevitelét.ha pedig többször ilyen érték lesz, menj orvoshoz, hogy írjon gyógyszert.a kávé csökkentése is használhat.
Nekem is ilyen körül volt a terhességem alatt a vérnyomásom sõt volt hogy magasabb is de nem volt semmi gond vele.Szerintem ne izgulj ez nem olyan rémisztõen magas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most mértem 115/87 volt.Jövõhéten megyek a dokihoz, majd meg emlitem neki.Boldog babavárást kivánok Nektek!
Fordulópont ez a 27-28. hét, nekem is most lett magasabb, most kezdett vacakolni.

Ez a vérnyomás, és pulzus normális? Mennyi számít normálisnak?

114/64 a vérnyomásom, és 95 a pulzusom

Legjobb válasz: Vernyomas kicsit alacsony, pulzus kicsit magas. Igyal kicsit tobb folyadekot rendszeresen, illetve, ha felnott vagy, akkor adj rendszeresen vert.

Vernyomas kicsit alacsony, pulzus kicsit magas. Igyal kicsit tobb folyadekot rendszeresen, illetve, ha felnott vagy, akkor adj rendszeresen vert.
120/80Hgmm az ideális vérnyomás.72/min az ideális pulzus.Függ, a magasságtól, súlytól, életmódtól(táplálkozás, sport), betegségek, genetika. :)

Mivel tudom befolyásolni a magas ill. az alacsony vérnyomást? Mit kell ennem-innom ahhoz, hogy normális legyen a vérnyomásom? Vagy, hogy legalább ne legyen annyira magas vagy alacsony?

Mivel az enyém tegnap 95/66 volt,a páromé pedig 156/68, (a fels? érték biztos, az alsó nem, de kb. az is annyi volt) Általában midkett?nknek igy szok lenni, nekem alacsony neki magas. Esetleg a páromét befolyásolhatta, hogy megivott el?tte egy üveg sört? Az enyém miatt annyira nem is aggódom, mert nekem vagy normális vagy alacsony, de a páromé általában mindig magas 130-140-150 körül mozog. én N/21, a párom F/26

Legjobb válasz: Az alacsony vérnyomás önmagában nem gond. Az lehet csak probléma, hogy rossz közérzet, szédülés vagy akár ájulás is társulhat hozzá. A rossz közérzet ellen lehet egy kicsit kávéval doppingolni. A 140/90 feletti vérnyomást tekintik magasnak, tehát nagyon nem mindegy, hogy a párodnál mennyi volt a második érték. A dolog annál veszélyesebb minél magasabb a második érték. Ezért a párodnál érdemes lenne orvoshoz fordulni, mert a magas vérnyomásnak már fiatalkorban is lehetnek olyan következményei ami visszafordíthatatlan.

Az alacsony vérnyomás önmagában nem gond. Az lehet csak probléma, hogy rossz közérzet, szédülés vagy akár ájulás is társulhat hozzá. A rossz közérzet ellen lehet egy kicsit kávéval doppingolni. A 140/90 feletti vérnyomást tekintik magasnak, tehát nagyon nem mindegy, hogy a párodnál mennyi volt a második érték. A dolog annál veszélyesebb minél magasabb a második érték. Ezért a párodnál érdemes lenne orvoshoz fordulni, mert a magas vérnyomásnak már fiatalkorban is lehetnek olyan következményei ami visszafordíthatatlan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!