Találatok a következő kifejezésre: Normális a nyáltermelés a terhesség alatt (1 db)

Normális a túlzott nyáltermelés a terhesség alatt?

Legjobb válasz: A túlzott nyáltermelés elsõsorban a várandósság elsõ három hónapjában jellemzõ. Ez a tünet általában az elsõ trimeszter végére szûnik meg. Ez teljességében fiziologikus jellegû, vagyis normális jelenség, és az az oka, hogy a terhességi hormonok rendkívüli módon stimulálják a paraszimpatikus idegrendszert, melynek következtében a nyálmirigyek jóval több nyálat termelnek a megszokottnál. A túlzott nyáltermelést nem lehet megelõzni, de tanácsos lehet a napközbeni nassolások során inkább száraz ételeket (kekszet, kétszersültet) fogyasztani, mivel ezek idõlegesen megszüntethetik a kismama panaszát. Ez ugyanis hányingert, illetve gyomorégést is kiválthat.

A túlzott nyáltermelés elsõsorban a várandósság elsõ három hónapjában jellemzõ. Ez a tünet általában az elsõ trimeszter végére szûnik meg. Ez teljességében fiziologikus jellegû, vagyis normális jelenség, és az az oka, hogy a terhességi hormonok rendkívüli módon stimulálják a paraszimpatikus idegrendszert, melynek következtében a nyálmirigyek jóval több nyálat termelnek a megszokottnál. A túlzott nyáltermelést nem lehet megelõzni, de tanácsos lehet a napközbeni nassolások során inkább száraz ételeket (kekszet, kétszersültet) fogyasztani, mivel ezek idõlegesen megszüntethetik a kismama panaszát. Ez ugyanis hányingert, illetve gyomorégést is kiválthat.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Baj ha néha a laptopom a hasamon van, árt a babának?

10

Miért adtok két utónevet a gyereketeknek?

16

Császár után természetes szülés?

Első gyermek császáros volt,van rá esély,hogy természetesen szülessen a második baba? Természetesen ha befordul :)

4

Ti mit tennétek ilyen esetben?

Anyósomnál most, a napokban derült ki, hogy a Hepatitis betegséget elkapta. A legsúlyosabb fajtáját nem találták meg nála, de kap ellene oltást! Párom születésekor kapott fertőzött vért. Ezért menni kell neki is vizsgálatra! Olvastam, hogy nyállal és vérrel terjed főleg! Na már most ha sem én, sem a párom nem kapta el, amit nagyon remélek...anyósommal mi és hogy legyen? a legkisebb csikarásra elkezd úgy vérezni a keze, hogy csak na! Ráadásul egy házban élünk vele, elég figyelmetlen, feledékeny. Valljuk be, nem szívesen engedné egyik szülő se az anyósának, hogy körbenyalja a gyereket miközben fertőző betegséget hordoz. Egyébként kismama vagyok!

6

A pocaklakom befordult mar a masodik trimeszterben, most viszont lennebb van a kelletenel. Valakinel hasonlo? 33hetes kismama

4

25-26 hetes kismamik hogy vagytok?

Mikorra vagytok kiírva?Mitek lesz? :) Érdekel minden,meséljetek :)

7

Kiss Ferenc Adjunktusról Debrecenben vélemények?

1

Ma voltam dokinal, 8 Hetesnek megfelelo embriot latott szivveressel. Mire hazaertem ilyen vilagosbarna kremes folyasom volt. Baj lehet?

Megijedtem :(

21

Fájás vagy jósló? Akkor görcsöl a hasam amikor egy bizonyos helyzetben ülök, és akkor amikor a baba mocorog.

Ezek csak jóslók?Mert ha felállok,vagy nem mozog,akkor elmúlik.39Hetes vagyok.

2

Terhes lehetek?

aug. 19-én történt a baleset, rá 48 órára vettem be semény utánit. 25-én megjött (alapból is akkor kellett volna) 7 napig tartott és rendes menstruáció volt, nem csak a tabi mellékhatása. Most viszont több, mint két hete késik. Ez a nagy dózisú hormonadag miatt van, vagy mert terhes lehetek?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!