Találatok a következő kifejezésre: Normális a napos (217 db)

A 40 napos ciklus normális? Normális a hormonháztartásom?

13 éves korom óta igy van, és miután szültem igy maradt.

Legjobb válasz: Nekünk általánosban is és középiskolában is azt mondta a védõnõ,hogy a normális ciklus 21-35 nap között mozog.Az átlagos ciklus pedig 28 napos.

Nekünk általánosban is és középiskolában is azt mondta a védõnõ, hogy a normális ciklus 21-35 nap között mozog.Az átlagos ciklus pedig 28 napos.
Az epe szerintem sem termel hormonokat! Szerintem tesztoszteron, nekem is az volt, azt nézesd meg!
A kérdező hozzászólása: Valóban hiztam is, vagyis szülés után valahogy rajtam maradt, pedig nincs epém és naponta többször is ...megyek. Lehet az epehólyag hiánya hormonzavar? Tudtommal az nem termel hormonokat. Egyszerûen nem tudom mi válthatta ki. És valahogy nem ezek teherbe, pedig lett volna rá esélyem. Köszönöm mindenkinek.
Attól, hogy van már gyereked, még nem biztos, hogy most is van peteérésed! Egyébként valószínû magas a tesztoszteronod, fõleg ha híztál is, és zsírosabb, pattanásosabb a bõröd, ezt nézesd meg, meg persze az összes többi hormont endokrinológusnál!
A 40 nappal nincs gond, ha már van gyereked, és 13 éves korod óta ilyen. Mert azt szokták mondani, ilyen hosszú ciklusnál nem biztos, hogy van peteérés. De nálad minden bizonnyal van, hiszen van gyereked. (Alapvetõen tényleg a 25-35 nap lenne normális, az alatt és felett már kóros elvileg) Viszont a sötét szõrök egyértelmûen nem normálisak, azzal mindenképp fordulj orvoshoz!b
A kérdező hozzászólása: Köszi a kommenteket. Akkor ez komoly? Most akkor van valami bajom? Irány az orvos :(
A negyven nap sok irány a nõgyógyászat endokrin szakrendelés. végzõs orvostanhallgató
menj nõgyógyászhoz és vizsgáltasd ki magad, valalmi nincs rendben a hormonjaiddal.
Ha nem lenne a sötétedés és a szõrösödés, azt mondanám, normális, mert mindig ilyen volt és tudtál szülni is. De a szõrporbléma sajnos arra utal, hogy valami történt, meg kéne nézetni, mi.
Esetleg PCOS?

23 napos ciklus lehet normális? A 14. nap körül érzem az ovu. Fájdalmat, majd 22-23 nap körül 1-2 csepp vérzésem van 2 napig, aztán jött meg rendesen 5 napig. Párommal együtt voltunk kb a 10. napon, majd késett a mensim 4 napot.

Terhességi tüneteket észleltem már a 3. hétt?l: émelygés, éhségérzet, tompa hasi fájdalom, hidegrázás, barnás váladék (mellfeszülés nem volt). A vérnyomásom megugrott 150/100-ra, lehet hogy az idegességt?l, majd reggel, 27 napra megjött a mensim. Ez mi lehetett? Lehet, hogy terhes voltam, csak nem tudott beágyazódi?

Legjobb válasz: Lehetett baba is. De a 23 napos ciklussal az a baj, hogy ha a 14. napon van a peteérésed, akkor csak 9 napos a luteális fázis. Ennek legalább 11 naposnak kell lennie. Menj orvoshoz, mert igy nagy a valószinûsége, hogy a következõ baba sem fog megmaradni. Mondd az orvosnak, hogy rövidek a ciklusaid.

Lehetett baba is. De a 23 napos ciklussal az a baj, hogy ha a 14. napon van a peteérésed, akkor csak 9 napos a luteális fázis. Ennek legalább 11 naposnak kell lennie. Menj orvoshoz, mert igy nagy a valószinûsége, hogy a következõ baba sem fog megmaradni. Mondd az orvosnak, hogy rövidek a ciklusaid.
Szia! Mint ahogy az elöttem szóló is írta, a luteális szakasz (ciklus 2. fele) rövid. Feltehetöleg sárgatest elégtelenséged van. Ez megnehezíti a teherbeesést. Erre utal a vérezgetés is! De pontossággal az orvos tudná megállapítani. Ha még nem akarsz orvoshoz fordulni, akkor próbálj hömérözni, a babatervezok.otthona.net-en segítenek kiértékelni. Palástfü teával is lehet próbálkozni!
Szia! Én ahogy olvastam, bár többször kellett mert nem igazán lehet érteni, nem 23 napos a ciklusod ahogy az elõzõ hozzászólók értették, hanem 27 napra jött meg csak a 23. napon volt pár csepp vérzésed. A menstruációd elég erõs volt?
A kérdező hozzászólása: Bocs, ha nem volt érthetõ, kicsit ideges voltam. Igazából ez 2 kérdés volt. 23 napos az átlagos ciklusom. 2 napig csak pár csepp, majd megjön 5 napig. Nem túl erõs, mini tampon elég. És a másik része, hogy ilyen ciklus mellett terhes lehettem-e, és érezhettem-e a fenti tüneteket, és az hogy a 27.napra megjött a mensim, azt jelentette, hogy nem tudott beágyzódni?

Normális a 2-3 napos mensi? Vagy akkor nincs peteérésem?

4 hónapja próbálkozunk babával,eddig sikertelenül,és kb.3 hónapja megrövidült a mensim 2 nappal.ez még szerintetek normális,vagy már nem?

Legjobb válasz: hát passz nekem pl alapból 3 napos és van 3 gyerekem szal szerintem nem feltétlen az az oka ja és nekem mind a 3 gyerek kb fél évre jött össze :-)

hát passz nekem pl alapból 3 napos és van 3 gyerekem szal szerintem nem feltétlen az az oka ja és nekem mind a 3 gyerek kb fél évre jött össze :-)
Ez érdekes dolog, m nekem is azóta rövidult meg mióta próbálkozunk, nekem volt, h 1-2 napig tartott. 1 nap erõs vérzés, aztán másnap alig.
Szerintem a vérzés hossza nem függ össze a peteéréssel. Nekem mindig 2-3 napig tartott és 3 gyermekem van. Szerintem ha van vérzés akkor kell lenni peteérésnek is.

10 hetes 4 napos terhes vagyok. Normális a napi 2x hányás még ilyenkor is? Ilyenkor fog mérséklődni majd?

Legjobb válasz: Sajnos normális... :-( Kitartás! Tapasztalatból mondom, hogy már csak napok, max. 2 hét van hátra, aztán egy nap úgy ébredsz, mintha elvágták volna az egészet!

Sajnos normális... :-( Kitartás! Tapasztalatból mondom, hogy már csak napok, max. 2 hét van hátra, aztán egy nap úgy ébredsz, mintha elvágták volna az egészet!
Szia! Ne parázz, hogy még mindig hányingered van sógor nõm egész terhessége aladt hányt.Bocsi nem elkeseríteni akartalak.Valakinek ilyen nehéz sajnos.
Sajnálom, de én 20-22 hetes koromig hánytam mindkét gyerekemmel. Vegyél gyömbérgyökeret és reszelj a teádba egy keveset, hidd el, jót fog tenni.
Normális. És sajna kiszámíthatatlan elõre, hogy meddig tart majd. :o( Bár esélyes, hogy a második trimesztertõl enyhül, de mint olvastad, van, akinél nem... Kitartás! Hideg italok, jégkrém nekem valamicskét enyhített. (Gyömbértõl égett a gyomrom)
A kérdező hozzászólása: :S dejó hírek :D a baj csak az, hogy eddig azt hittem csakis a savtól hányok és majdnem csak savat hánytam. viszont egy hete mindent :S (bocsánat a részletességért). és persze, a babáért mindent, de már a torkom is kezd kikészülni.
Sajnos ez tényleg kiszámíthatatlan. Én 18. hétig hánytam :( borzasztó volt. Nekem egy pohár hideg cola segített. Semmi más. Kitartás!

Normális a 18 napos luteális fázis?

Legjobb válasz: A nagykönyv szerint 12-16 közt normális. Egyszeri alkalomból sikeredett hosszabbra? És nem lehet, hogy mégis 2-3 nappal késõbb volt ovud, mint gondoltad?

A nagykönyv szerint 12-16 közt normális. Egyszeri alkalomból sikeredett hosszabbra? És nem lehet, hogy mégis 2-3 nappal késõbb volt ovud, mint gondoltad?
A kérdező hozzászólása: Nem egyszeri, már több görbém alapján is min. 18 napos, valamelyiken 20. :S Sose volt pozi a teszt. Nem tudom, lehetséges-e, vagy normális-e.
A kérdező hozzászólása: Ja, és ez most kivételes alkalom, hogy ébren vagyok, egyébként normálisan szoktam aludni, megvan 6-7 óra alvás, amikor mérem. Mellesleg 3 éve hõmérözök, tehát az sem lehet, hogy elnézek valamit.
Találtam ezt: "Az is lehetséges, hogy a szervezet pár nappal többet igényel, amíg a progeszteronszint emelkedésére hömérsékletemelkedéssel válaszol (alsó görbe). Ebben az esetben nem áll fenn sárgatest elégtelenség." Nem szoktam hõmérõzni, nem tudom, jelent-e ez számodra valamit, vagy, hogy segítettem-e vele.:S Hosszú luteális szakasz okairól nem nagyon találni semmit.
nem hiszem

Ha normális a ciklusom (ált.28 napos) akkor is jó lesz a Closti? Nem tudom, hogy szokott-e lenni peteérésem, nem nézte a doki.

Babát szeretnénk. A ciklusaim eddig rendben voltak,azt leszámítva,hogy nagyon er?sen görcsöltem.Meg az utolsó két menses el?tt 1-2 napig barnáztam. De ennyi, amúgy rendben vagyok.

Legjobb válasz: Persze, hogy fog hatni! De kivizsgáltak elõtte? Doki írta fel a clostit? Miért nem néztek peteérést? Nekem is 28 naposak a ciklusaim, és a clostitól 9 db petém lett 1.hónapban és 6 db a második hónapban

Persze, hogy fog hatni! De kivizsgáltak elõtte? Doki írta fel a clostit? Miért nem néztek peteérést? Nekem is 28 naposak a ciklusaim, és a clostitól 9 db petém lett 1.hónapban és 6 db a második hónapban
A kérdező hozzászólása: A nõdokim írta fel.Most váltottam orvost, mert az elõzõnek hiába mondtam, hogy már 2 éve nem jön össze a baba, õ nem tett semmit. Ez az új doki, meg egy általános vérvételt csinált+megvizsgált és rögtön a Clostit írta. Nem mondta, hogy menjek vissza UH-ra megnézni a tüszõket.
Érdekes az új dokid is. Azért 2 év után alaposabban ki kéne vizsgálni, nem csak egy általános vérképet nézni, és nem egybõl clostival tömni az embert. Hormonokat nem ártana ellenõrizni, van-e peteérésed stb. Párod sem lett még kivizsgálva? Mert ha pl. az õ fickóival van gond, akkor te hiába szeded a clostit.
keress másik dokit. a clostinak így nincs értelme, lehet anélkülis van péd és más a gond, sõt a closti alatt is többször kéne uh-ra menni.
Én is szedtem, mert nem akart össze jönni a baba. A 2. kúrában nem jött meg, csak pecsételtem fél napig. Alig lehetett vissza állítani a hormonjaimat. Pedig a ciklusaimmal nem volt az elején gond. Lehet hogy be vállik, de lehet, hogy rosszabb lesz. De siker nincs tét nélkül.
Closti elõtt normális nõgyógyász csináltat teljes hormonképet, ettõl függetlenül simán lehet, hogy enélkül is jó lesz nálad. Csak így egy kicsit lutri, mert az is lehet, hogy nem lesz hatása. Ha nincs eredménye, menj másik orvoshoz, aki csináltat rendes meddõségi kivizsgálást.

Ma büfizés közben vettem észre, hogy kicsit be van esve a babám kutacsa, ha függőlegesen van, szomjas lehet, vagy normális? 12 naposak vagyunk. Ha fekszik, akkor nem érezhető.

Itt olvastam, hogy talán normális így? Mi az igazság? Tudjátok még nagyon aggódós vagyok, els? babánk.

Legjobb válasz: Függõlegesen normális...dolgozik a gravitáció. :-D Fekve kell nézni,de nálunk volt már olyan,hogy fekve is be volt süppedve,fél óra múlva meg semmi.

Függõlegesen normális...dolgozik a gravitáció. :-D Fekve kell nézni, de nálunk volt már olyan, hogy fekve is be volt süppedve, fél óra múlva meg semmi.
Igen, ez normálisnak mondható. Nyáron nekünk elõfordult, hogy még lüktetett is. Akkor már tuti szomjas. Nyáron, ha még anyatejes is érdemes neki vizet adni.
Így van: a gravitáció "húzza" le. A dokik is mindig fekvõ helyzetben simítják, ha a kiszáradásra kiváncsiak pl. Úgyhogy az a mérvadó, hogy vízszintesen milyen a kis kutacsa. De igen, ha be van esve az szomjúságra utal. Ne aggódj, nálatok minden ok!! MInden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
A lüktetés nem a szomjúságra utal, hanem a szívdobogást lehet látni.Állítólag néha az agyi tevékenységtõl is függhet.Onnan is vesznek vért, szóval ott ér van, azért lüktet.

Teherbe eshetek, ha a ciklusaim még nem álltak vissza a normális - 28 napos kerékvágásba a missed ab után?

31-31 napra jön meg mindig, nem ovutesztezem, nem h?mér?zöm, a természetre bízom. De lehet baba, ugye? Nem kizáró ok, hogy nem úgy menstruálok, mint eddig?

Legjobb válasz: Szia! Persze hogy lehet. Nekme sem álltak vissza normálisra és hétfõn egy szép pozitívat teszteltem. Szóval hajrá! Mikor volt mûtéted? szia

Szia! Persze hogy lehet. Nekme sem álltak vissza normálisra és hétfõn egy szép pozitívat teszteltem. Szóval hajrá! Mikor volt mûtéted? szia
Szia! Dehogy kizáró ok...sztem.Bár lesz, aki ez megkérdõjelezi, de itt van példának az én esetem, akinek 30-50 napos ciklusaim voltak, és az elsõ próbahónap után sikerült :) ))))) Az is tény, hogy én megéreztem mikor van pé-m így biztos voltam abban, hogy nem lehet nagy gond :) ) Ha az a kis angyal menni szeretne majd hozzátok, úgyis megérkezik :) ) Sok sikert!
1. vagyok. Nyugodj meg az a lényeg. Jönni fog hidd el. Kitartás.
neke is augusztusban volt amásodik missed ab és azóta semmi pedig eddig hipp hopp sikerült mindig, én már nem vagyok nyugodt sõt kezdek egyre idegesebb lenni, már azon gondolkodtam hgoy hátha a mûtét miatt volt valmi gyulladásom és petevezeték elzáródásom lett, már mindenféle rosszra gondoltam de a dokihoz majd csak májusban megyek mert akkor már egy éve lesz és akkor hátha kezdenek velem valamit addig meg még próbálkoozunk
nekem a mûtét után a 3. hónapban sikerült újra a babó (de sajnos vele is elvetéltem)
A kérdező hozzászólása: Május végén volt missed ab-om, augusztus vége óta próbálkozunk, de azóta nem sikerült újra. A peteéréskor mindig együtt vagyunk, és nem csak akkor, de eddig semmi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, még bizakodunk! :-)
Szia! Nekem februárban volt missed ab-om, és sajnos azóta sem jött össze a baba. A novemberi volt az elsõ ciklusom, ami újra 28 napos lett. Az e havi hõgörbém tökéletes.Kinek több, kinek kevesebb idõre van szüksége, hogy visszaálljon a hormonális mûködése. Persze ez nem zárja ki, hogy hamarabb is összejöjjön. Én mindig azzal tudok példálózni, hogy van olyan ismerõsöm, aki m.a. utáni elsõ vérzését sem várta meg, és máris ott kapaszkodott egy baba a pocijában. Egészséges kislányt szült 1 hónapja! Kitartás!

Mennyi ideig tart az ovulacio? Es a fajdalom erzet? Normalis a 3-4 napos ovu fajdalom?

Legjobb válasz: Az ovu az tulajdonképpen nem napokig tart, hanem néhány óra alatt lassan kilökõdik az érett petesejt. A pete érést érezheted több napig, ami az ovut megelõzi. Ilyenkor ugye kissé megnõ a tüszõ, végül megreped. Ez jár feszítéssel, szúrással a petefészekben, illetve kicsit "húzhat" a méhed is. Normális a 3-4 nap. Nekem is kb. ennyi.

Az ovu az tulajdonképpen nem napokig tart, hanem néhány óra alatt lassan kilökõdik az érett petesejt. A pete érést érezheted több napig, ami az ovut megelõzi. Ilyenkor ugye kissé megnõ a tüszõ, végül megreped. Ez jár feszítéssel, szúrással a petefészekben, illetve kicsit "húzhat" a méhed is. Normális a 3-4 nap. Nekem is kb. ennyi.

A magas prolaktin szintnek van valami tünete? Lehetséges normális 28 napos ciklus esetén is, hogy valakinek ez a problémája?

Légy szi irjon akinek tapasztalata van e téren mert fontos lenne.

Legjobb válasz: szia! szerintem lehet normális ciklus magas prolaktin mellett is. de menyire magas az a magas? lehetséges, hogy nagyon izgultál a vérvételen? mert az is csinálhatja ezt. TSH-t nézettél? mert sajnos a magas prolaktin azt is maga után vonhatja, hogy a pajzsmirigy hormon is magas, azaz pajzsmirigy alulmûködésed van.

szia! szerintem lehet normális ciklus magas prolaktin mellett is. de menyire magas az a magas? lehetséges, hogy nagyon izgultál a vérvételen? mert az is csinálhatja ezt. TSH-t nézettél? mert sajnos a magas prolaktin azt is maga után vonhatja, hogy a pajzsmirigy hormon is magas, azaz pajzsmirigy alulmûködésed van.
Szerintem, elég kevés rá az esély rendszeres ciklus mellett, De azért nézetsd meg, biztos, ami biztos!
Szia, igen, lehetséges. Nekem szabályos, 28-29 napos ciklus mellett a prolaktinszintem kétszerese a normálisnak. A hõgörbém még ovulációt is mutat. Nálam az elsõ (és egyetlen) tünet az volt, amikor 3 hete kezdett tejszerû nemtudommit termelni a mellem. Eddig analíziseket végeztek, és holnap megyek vissza, hogy kiírják a kezelést. Ha valamiben segíthetek, írj nyugodtan, akár privit is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!