Találatok a következő kifejezésre: Normális a héten az, hogy fáj (28 db)

Normális a 7. héten az, hogy fáj a derekam és az alhasam ugy görcsöl, mint amikor megkéne jönnie? Nem fáj igazán csak kellemetlen. Tudok valami kárt okozni azzal, hogy ahogy felhejezem a hüvelykúpot megsértem magam?

Legjobb válasz: Miért akarnál kúpot felhelyezni.Szerintem ne tedd,mert lehet,hogy baja lehet a babádnak.Én nem tenném.A terhességem alatt még egy Algopirint sem mertem bevenni.Ha pedig görcsölsz inkább keress fel egy orvos még mielõtt elvetélnél.Ez csak jó tanács.Boldog babavárást.

Miért akarnál kúpot felhelyezni.Szerintem ne tedd, mert lehet, hogy baja lehet a babádnak.Én nem tenném.A terhességem alatt még egy Algopirint sem mertem bevenni.Ha pedig görcsölsz inkább keress fel egy orvos még mielõtt elvetélnél.Ez csak jó tanács.Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: az orvos irta fel nekem az utrot. csak attol tartok, hogy ahogy felhelyezem megsértem magam. szoval a derékfájás norma? na meg a görcsök?
Az utrogestantól semmi bajod nem lehet. Ha az orvosod írta fel, miért bírálod és kérdõjelezed meg??? A görcsökre jó a MagneB6. Ha nagyon fájdogálsz, görcsölgetsz szedheted a maximális (3x2) adagot is.
Én is használtam hüvelykúpot a 9. héten az orvos írta fel mert polipot talált a méhnyakon.Abszolút semmi kockázata nincs a babára nézve. A görcsöt vedd komolyan , és mond el a dokidnak én Magne B6-ot szedek 3×2-t , igaz nem görcsölök, de volt a 10 héten egy kis vérzésem és akkor írta fel nehogy begörcsöljek.
Amikor az az idõszak van, amikor a ciklusod szerint meg kellett volna jönnie, elõfordulhatnak mensi szerû görcsök, tünetek. Nekem ez 3 hónapos koromig volt így. Ha a szakorvosod írta fel a kúpot, biztosan nem lesz semmi bajotok. A Magne B6-ot szedheted nyugodtan a görcsökre. Ha pedig nyugtalan vagy, inkább keresd fel újból az orvosodat.

Hogy lehet kibírni ezt a 2 hetet a nőgyógyászig amit a háziorvos tanácsolt? Hogy győzzem le a félelmeimet? Ugye most akkor minden rendben? Ha egy kicsit fáj a hasam az ugye normális?

Több mint 6 év próbálkozás után (mialatt az orvosok nem tudtak mit kezdeni velem) ma 2 napos késés után teszteltem életem els? pozitívját. És igen, úgy jött össze (spontán módon), hogy a stressz stresszt ért az elmúlt 2 hónapban, mindenre gondoltam, csak erre nem. Nem bírok magamhoz térni. Ekkora örömre nem számítottam...

Legjobb válasz: normális, hogy fáj a hasad. Nekem is fájd a hasam, derekam és minden rendben volt. Pihenj és ne streszelj tovább! Gratula!

normális, hogy fáj a hasad. Nekem is fájd a hasam, derekam és minden rendben volt. Pihenj és ne streszelj tovább! Gratula!
Én is Gratulálok!Olyan jó hallani ilyen sikereket. Most nagyon kell magadra vigyáznod, elhiszem hogy tiszta izgalomba vagy, én is így voltam.Kezdj el olvasni arról, hogy mi történik most a testedben, hogy mikor foganhatott meg a pici.Én állandóan a terhesség kalkulátorokat néztem a neten. Kiszámolhatod addig, hogy kb mikorra esik majd a szülés.Az eleje a legizgalmasabb, legalábbis nekem az volt.Vitamint mindenképpen kezdj el szedni, persze csak ha eddig nem tetted.Sétálj nagyokat.Ezek mind lefoglalnak, amíg le nem telik a két hét.Kellemes babavárást Kismama!
Szia! Gratulálok!!! Nekünk 8 év után sikerült, szintén spontán. Emlékszem egy szombati napon teszteltem, akkor kellett volna megjönnie. Következõ héten szerdán már az orvosnál vigyorogtam. Uh-n nem látott semmit, csak megvastagodott méhnyálkahártyát. 2 hét múlva kellett visszamenni, akkor már látszódott petezsák, majd ismét 2 hét várakozás után már 23 mm-es volt a mi kis Csodánk. Úgyhogy ez a 4 hét elég feszült várakozással telt el. Majd a 12 hetes uh-ig elég lassan telt az idõ. Most meg azóta szalad, már 36 hetesek vagyunk. És tényleg nem tudsz mit tenni, csak nyugodtan várni! :) Amúgy nekünk is akkor sikerült, mikor épp nem számítottunk rá, sok stressz, ebbõl fakadó veszekedések a párommal. Abban a hónapban max 2x-szer voltunk együtt, és láss csodát épp akkor sikerült. :) Jó egészséget nektek! És türelem, tudom nehéz ilyenkor türelmesnek lenni! :)
Szívbõl gratulálok!Kismama :) ! Elõször is tényleg nyugi, nincs és nem lesz semmi baj, az ha fáj a hasad normális mert a méhed készülõdik nekem is fájt és féltem is, vigyázz magadra pihenj sokat ne fürödj forró vízben, ne emelj nehezet, nézzél sok kisbabás videót a neten olvass a terhességrõl pozitív dolgokat, és hidd el gyorsan eltelik az a 2 hét. Csak pozitivan! 26hetes km.
:) Elõször is: Nyugi!! Ha fáj a hasad alja az "normális", - csak ne görcsöljön. Másodszor is: ha nehéz is, de gondolj arra, hogy most semmiképp sem lehetnek negatív gondolataid, félelmeid! A vizsgálat, uh több "bizonyítékot" ad , az igaz, de türelem, türelem!
Igen, azt hiszem igazad van..tényleg többet aggódunk, de szerintem ez jogos, mert olyan nehezen jött... Nincs olyan nap, óra, perc, hogy ne gondoljak rá és ha esetleg rossz is, akkor megpróbálom kiverni a fejembõl :D Minden egyes tünetnek örülök, még akkor is ha rosszak, ha hányok, hányingerem van vagy feszül a pocakom és már most imádom õõt, mi lesz még késõbb :D Mikor mész ultrahangra? Szép napot! Gitta
A kérdező hozzászólása: Szia, Gitta! Örülök, hogy van aki megérti a bajomat! Igen, örülök a fájdalomnak, a puffadásnak, mindennek, ami azt jelzi, ott a pici. És aggaszt, ha az állapotomban bármilyen változás bekövetkezik. Ebbõl azt gondolom, ugyanúgy vagyunk, mármint te is korai terhesként nem? Szept. 5-én megyek. Te?
Arra gondoltam, hogy terhesen majdnem tilos a terhességrõl olvasni, mert csak a félelmeket táplálja, és öli magát a csodát. Ezeket ívesen a kukába(kismama újság, anyáklapja... ezeket csak a kósza gondolat alatt jó olvasni, utána mindent túlaggódásra buzdítja az anyákat) így lehet legyõzni a félelmeket. Az elsõ babával rettenetes volt az a bizonyos két hét, mert bújtam a szakirodalmat. Ehelyett olvass mondókás könyveket, vagy hallgass gyerekzenét:) Amúgy minden rendben lesz, ha úgy állsz hozzá. Meg és átéled.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! Egyre határozottabban hiszek abban, hogy nem kell rágörcsölni, és amellett teljesen tisztában vagyok azzal, hogy ezt kiiktatni nem lehet. De ezt csak az tudja, aki ilyen helyzetben volt. És azt is hiszem, hogy sokkal másképp éljük meg a terhességet (sokkal több félelemmel) mi, akik sok éven át próbálkozunk, mint azok, akiknek egybõl sikerül.
Szia! Azt hiszem sorstársak vagyunk :D elõször is gratulálok neked, valami hihetetlen csodában van részed..De sajna természetes, hogy félsz, mert olyan régen vágytok már a babára..Bátorság és kitartás, próbálj meg és ne gondolj rosszra.. Én is hasonlóképpen jártam mint te :D 4 éve tervezzük és nem jött, közben kiderült, hogy nem is valószínû, hogy fog spontán, hanem rá kell segíteni :( mert nincs minden rendben a ciklusommal, sõt a peteérésemmel sem :( a ciklusom katasztrófa és soha nem lehet követni :( Így a párommal azt gondoltuk, hogy hí baba nem, akkor esküvõ igen és elkezdtük szervezni, a babacsinálással :) ) nem is foglalkoztunk, persze nem védekeztünk..:D ééés íme láss csodát, megfogant ÕÕÕÕÕÕ :D el sem hiszem :) Nagyon sok félelmem van nekem is, hogy mi lesz ha elveszítem, de nem merek erre gondolni most :D Készülj fel, az ultrahang valami fenomenális érzés, amikor elõször meglátod, ha jó a készülék amikor beteszi, rögtön meglátod és a pici szivét is :D Én olyan szépnek láttam :D Majd írd meg mit mondott a nõdoki és hogy hány hetes vagy :) Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Kedves lanfear, ha ez lekukázás, akkor szerintem rossz kérdést olvastál :o) 18:50-es kismama: rá is kérdeztem a háziorvosra ezügyben, azt mondta, miután ("hála" a pár évvel ezelõtti kezelésnek) van rajtam némi túlsúly, inkább addig ne, amíg nem látjuk, mi nincs bennem elég. Ma teszteltem még egy pozitívat. :o)
A 18:50-es kismama vagyok. Szerintem szedheted az Elevitet vagy esetleg mást én a tervezésnél is szedtem és még most is szedem nem ártasz vele! És még egyszer gratulálok! Vigyázz magatokra és nyugi! :)
A kérdező hozzászólása: Én is gratulálok a Kismamáknak! Noha a 6 év babatervezés alatt rengeteget olvastam a témáról, most olyan ismeretlennek tûnik az egész, a számok, a dátumok - ma épp megnéztem, hogy a pici kb 0.5 mm ezidõtájt. Vitamint nem szedtem, mert nem gondoltam arra hogy összejön, de ma már bevettem a folsavat - egyelõre ennyit mondott a háziorvos, amíg nem látjuk mi és hogy van.
A kérdező hozzászólása: :o) ezt még szoknom kell, de jólesik, köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Próbálok nyugiban lenni, csak ez a pozitív sokk is sokk :o) ennyi idõ után, amikor gyakorlatilag letettem róla - és tessék. (abban van valami, hogy nem szabad erre gondolni, csak ember legyen a talpán aki képes nem erre gondolni miközben minden hónapban jönnek a pofonok...) Nem görcsöl a hasam, csak olyan mintha készülne megjönni és fõleg baloldalt szurkál. Mind félek, nehogy megjöjjön, de annyira nyilvánvaló volt a 2 csík a teszten.
Szia! Ne haragudj, hogy eddíg nem írtam :) Bekövetkezett az az idõszak, amikor olyan fáradt vagyok esténként, hogy haza érek munkából, vacsi, zuhi és kidõlök :) )) Én most csütörtökön voltam a 12 hetes uh-n és nagyon boldog vagyok mindíg, amikor láthatom õt :D és azt, ahogy növekszik :) De akkor már te is voltál és láttad :D Milyen érzés volt?Minden rendben ment? Majd írj! Gitta

15 hetes kismama vagyok és kb. egy hete abszolúlt nem fáj a mellem. Ez normális. Ez nem jelenti azt, hogy elvetéltem, igaz?

Legjobb válasz: Nem, egyáltalán nem jelenti azt. A tünetek jönnek-mennek végig a 40 hét alatt, nyugi! Nekem egyik héten van hányingerem, a másikon meg nincsen. A mellem sosem fájt. A szagundor nálam nagyon erõs, de van, hogy az is megkímél egy-egy napra! Szerintem semmiképp se aggódj!

Nem, egyáltalán nem jelenti azt. A tünetek jönnek-mennek végig a 40 hét alatt, nyugi! Nekem egyik héten van hányingerem, a másikon meg nincsen. A mellem sosem fájt. A szagundor nálam nagyon erõs, de van, hogy az is megkímél egy-egy napra! Szerintem semmiképp se aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Szia Én 14 hetes vagyok. Már nekem sem fáj a mellem, de ez bármikor jöhet. Ne gondolj rosszra, biztosan jól érzi magát a babód.Inkább gondolj arra h bármikor megmozdulhat már! (persze ha eddig még nem tette) Jóbabavárást 14 hetes kismama
Szia!Ne aggódj semmi gond, nekem 12 hetesen eltüntek a terhes tünetek:) Most leszek 30 hetes pocakos, és jól vagyok.Csak hát itt fáj, meg ott izültek nagyon kikészülnek terhesség végére!Szép baba várást!Üdv:Zsuzsa

Normális az, hogy ezen a héten szinte minden nap fájt a hasam? Rossz időben jobban fáj a hasam alja+az egész derekam. Már kezdek aggodni.

hétf?n megyek dokihoz.azzal nyugtatom magam,hogy minden rendbe van csak a baba növekszik.de ez normális?

Legjobb válasz: Normális, ha nincs mellé görcs ami erõs vagy vérzés.

Normális, ha nincs mellé görcs ami erõs vagy vérzés.
Lehetnek ilyen apróbb fájdogálások, de nem gondolom, hogy ez jellemzõ lenne. Nálam pl nem fordult elõ. De arról olvastam, hogy a erõssebb derékfájás az nem túl jó. Ne gondolj rögtön rosszra, de én a helyedben megkérdezném az orvosomat. A baba növekedését pedig úgy érzékeltem, hogy a méhszalagok nyúltak, ezért szurkálást éreztem olyankor a hasam bal és jobb oldalában. Ezt is inkább kicsit késõbb éreztem, nem a 8-9. héten, hanem amikor már kezt nõni a baba illetve láthatóan a pocak.

Normális az, hogy a 17. héten még semmit nem érzek a babából? Csak annyi, hogy szokott a hasamba nyilalni, de egyáltalán nem fáj, gondolom ez a méh növekedése miatt van! Mikor érezni ezt először?

Legjobb válasz: Persze, hogy normális, én pl 18. héten éreztem elõször, utánna jó pár napig megint semmi, és úgy 22 hetes korom óta érzem mindennap:) Boldog Babóvárást!

Persze, hogy normális, én pl 18. héten éreztem elõször, utánna jó pár napig megint semmi, és úgy 22 hetes korom óta érzem mindennap:) Boldog Babóvárást!
A kérdező hozzászólása: oké! nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
én is 19. héten éreztem elõször, azóta 2 hét telt el, és nagyon aktív!
Szia! Én a 19. héten. Szóval, nyugodj meg, nemsoká érezni fogod. :)
szia! nekem is a 19.héten mozdult meg a pici:) aztán valami motoszkálást éreztem a púpomnál:) nagyon jó volt.. nemsokára biztos te is érzed majd.
Szia! Én 19 hetes vagyok, 2. terhességem, és még mindig nem érzem a Manónkat! :(

Normális dolog az, hogy menzi után már 1 héttel borzalmasan fájnak, égnek, sajognak a melleim? Máskor nálam ez csak félidő után szokott kezdődni, és akkor nem fáj ennyire. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Szia, lehet most hormonok kicsit másképp alakunak...nekem is félidõ után szokott szinte másnaptól de iszonyatosan.De vmikor még félidõ elõtt is érzem kicsit már.

Szia, lehet most hormonok kicsit másképp alakunak...nekem is félidõ után szokott szinte másnaptól de iszonyatosan.De vmikor még félidõ elõtt is érzem kicsit már.
A kérdező hozzászólása: Pont aznap voltam dokinál, mikor elkezdett fájni, de azt mondta hogy ilyen hamar kizárt, hogy peteérés legyen.De ekkor elmondtam, hogy nekem már menzi elõtt egy héttel barnás folyásom van ált., -azt mondta, így lehetséges most a peteérés. De máshol meg mindíg azt olvasom, hogy a menzit a vérzéstõl kell számolni, a barnázás még nem számít. ...most már az se tudom, hogy számoljak... ( ráadásul most voltam hormonvizsgálaton, és a menzi 3. napján kellett menni.De így akkor nem is a 3. napon voltam, mert barnázás már elõtte 1 héttel is volt.Így lehet, hogy az az eredmény nem is jó.) Teljesen összezavarodtam most....:-(

6. héten vagyok, az normális, hogy a mellem csak este fáj? Aggódom, hogy rosszat jelent

Volt már vetélésem, akkor vettem észre a vérzés el?tt még, hogy baj van, hogy a mellem már nem fájt annyira. Most a hatodik héten vagyok, a mellem össze vissza fáj, a színes is össze vissza változik... normális ez még? Orvoshoz csak 2 hét múlva tudok menni

Legjobb válasz: Szerintem azért érzed este, mert akkor vagy nyugalomba és jobban észre veszed. Napközben is fáj, csak sokkal inkább mással foglalkozol. De ne idegeskedj! Nekem az elején még viszkedett is, mint a fene, és hámlott is. Szóval fura dolgok történhetnek, ami nem jelent feltétlenül rosszat.

Szerintem azért érzed este, mert akkor vagy nyugalomba és jobban észre veszed. Napközben is fáj, csak sokkal inkább mással foglalkozol. De ne idegeskedj! Nekem az elején még viszkedett is, mint a fene, és hámlott is. Szóval fura dolgok történhetnek, ami nem jelent feltétlenül rosszat.
Örülj neki ha csak este fájt, a viszketés is a halálom.
Nekem mindig csak este fájt, amikor levettem a melltartót. Egyébként sosem, pedig szekáltam õket napközben is, nyomkodtam, meg ilyenek. :) Minden OK velünk, 19 hetes vagyok. Nekem is volt vetélésem, emiatt fóbiám is. Próbáld meg elhessegetni ezeket a gondolatokat, bár tudom, nehéz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Megpróbálom leküzdeni a fóbiát, és arra gondolni, hogy minden rendben :) Mégegyszer köszi!
Nekem is csak este fájnak a melleim amikor leveszem a melltartómat! Egyébként egyáltalán nem érzékenyek pedig azt hallottam és olvastam is, hogy ikreknél erõsebbek a tünetek!

Normális az hogy menstruáció előtt több mint egy hétig feszül, fáj a mellem ha hozzáérek?

Hason alszok általában és elég kellemetlen ilyenkor,mert szinte fáj,más is küzd hasonló gondokkal?Ja nem szedek és sosem szedtem fogamzás gátlót,27 éves vagyok,2 éve szültem,de el?tte is így volt azt hiszem.

Legjobb válasz: PMS-nek hívják, legalábbi ez az egyik tünete. Elég sok nõ él át hasonlót, valakinek már a hasa is fáj elõtte, ingerültebb, hányingere van, többet/kev.sebbet eszik ésatöbbi. Semmi extra. Aludj el ilyenkor inkább oldalt aztán majd hasra fordulsz álmodban, ha úgy kényelmesebb, akkor már nem fogod érezni.

PMS-nek hívják, legalábbi ez az egyik tünete. Elég sok nõ él át hasonlót, valakinek már a hasa is fáj elõtte, ingerültebb, hányingere van, többet/kev.sebbet eszik ésatöbbi. Semmi extra. Aludj el ilyenkor inkább oldalt aztán majd hasra fordulsz álmodban, ha úgy kényelmesebb, akkor már nem fogod érezni.
normális, nekem is fáj, abból tudom kb hogy mikor fog megjönni, még akkor is ha egyébként nem emlékeznék a dátumra :)

A 7. hetben vagyok az orvos 1het agynyugalomra irt ki es magneziumot irt fel, mert barnaztam kicsit! Normalis az, hogy nem vagyok mar egyatalan faradt, se puffadt es a melleim is alig fajnak? Valahogy nem erzem mar magam trehesnek!

Legjobb válasz: Szia! Nem akarlak riogatni, de nekem is az tûnt fel elõször, hogy "jól" éreztem magam, nem émelyegtem, nem fájt már a mellem. Utána barnáztam kicsit, majd ultrahangon derült ki a baj. Igaz nekem 9 hetes babám halt el így. Már erõs tüneteid voltak?

Szia! Nem akarlak riogatni, de nekem is az tûnt fel elõször, hogy "jól" éreztem magam, nem émelyegtem, nem fájt már a mellem. Utána barnáztam kicsit, majd ultrahangon derült ki a baj. Igaz nekem 9 hetes babám halt el így. Már erõs tüneteid voltak?
hát ha tényleg elhalt volna akkor egy erösebb vérzéssel távoznia kellett volna. viszont a hormonoknak idö kell ha elmegy a baba akkor is míg vissza vesznek. szóval a bab már rég elment amikor me´g midnig van terhes érzésed. szerintem ez normális. de gondolom vissza kell menned a dokihoz és majd meglátjátok mi lesz.
Egyet értek azzal, hogy ha az embrió elhal, a szervezeted egy ideig még azt hiszi, hogy ott van valami. Így a tünetek nem múlnak el olyan hirtelen. Persze lehet kivétel. Én is barnázgattam, sõt vérezgettem is ennyi idõsen. Bent töltöttem 4 napot a kórházban, majd amikor hazamentem, egy ideig sokat pihentem. Plusz a doki letiltott mindet a szexrõl. Nekem azt mondta, hogy nem a babától látja a vérezgetést. Lehet valami seb vagy gyulladás miatt. Szerintem ne parázz. És ne beszélj be magadnak semmit! Amíg a doki azt mondja, hogy nincs baj, addig feleslegesen streszeled magad! Minden jó! 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A melleim mindig erösen fajtak, es fel voltam puffadva is, de rosszul eddig csak ketszer voltam!Ma mintha minden elmult volna!:(Az orvos a jövö hetre adott idöpontot!
Szigorúan tartsd be a pihenést, azt hiszem mást nem nagyon tehetsz. És csak pozitívan gondolkodj! Tudom, hogy nehéz, de azt mondják, az idegeskedés is árthat nektek! Remélem minden rendben lesz veletek! Szorítok!

Mitöl lehet az hogy már napok ota sokat kemény a hasam és nem tudok ülni sokat mert fáj, nyom, szurkál, minden rendben? A 38 dik héten vagyok, a derekam is fáj, meg a forgoimat érzem folyton, sokat alsok és nehezemre esik fölkeli ez normális?

Ha már egyszer fentvagyok semmi bajom,mindent meg tudok csinálni nem érzek fáradságot.

Legjobb válasz: szia ilyenkor már természetes a keményedés-és vitamint sem lehet szedni rá.sõt "jó "is ha néha keményedik..pihenj,lazits sokat-már nincs sok hátra

szia ilyenkor már természetes a keményedés-és vitamint sem lehet szedni rá.sõt "jó "is ha néha keményedik..pihenj, lazits sokat-már nincs sok hátra

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!