Találatok a következő kifejezésre: Normális a héten az, (506 db)

Az első három hónapban normális a fejfájás? Az első hat hétben nem volt sem hányinger sem fejfájás, de azóta beindult. Szinte egésznap. Plusz állandóan alszok.

Legjobb válasz: Ezek a tünetek teljesen normálisak, szinte minden kismama átéli, ne aggódj! Próbáld meg kitapasztalni, hogy neked milyen praktikák válnak be pl. hányingerre keksz. Neked is és mindenkinek ajánlani tudom a homeós szereket pl. hányingerre Sepia 9ch, fejfájásra ( ami a megnövekedett vérmennyiségtõl van: 5liter helyett 7liter vért kell a szívednek átpumpálni- a pulzusszámod is megnõhet) Belladonna , székrekedésre Alumina stb. Nézz utána a neten, vagy a patikában vegyél hozzá kiskönyvet, amibõl kinézheted épp mire van szükséged! Kitartást és könnyû terhességet és szülést 37hetes km

Ezek a tünetek teljesen normálisak, szinte minden kismama átéli, ne aggódj! Próbáld meg kitapasztalni, hogy neked milyen praktikák válnak be pl. hányingerre keksz. Neked is és mindenkinek ajánlani tudom a homeós szereket pl. hányingerre Sepia 9ch, fejfájásra ( ami a megnövekedett vérmennyiségtõl van: 5liter helyett 7liter vért kell a szívednek átpumpálni- a pulzusszámod is megnõhet) Belladonna , székrekedésre Alumina stb. Nézz utána a neten, vagy a patikában vegyél hozzá kiskönyvet, amibõl kinézheted épp mire van szükséged! Kitartást és könnyû terhességet és szülést 37hetes km
6-8hetesen jelennek/jelenhetnek meg a leírt tünetek. :) És igen -sajnos- normális. :) Ha úgy érzed pihenned kell akkor, ne állj neki ellen, pihizz nyugodtan. Most mindkettõtök sok változáson megy át amihez sok energia kell. :) Boldog Babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Még dolgozom és pont attõl félek, hogy egész nap álmos vagyok, de nem tudok pihenni.De majd próbálkozom.
Szia, sajnos normális... Én mindig elég fejfájós voltam, és ez csak rosszabb lett, nagyon erõs migrénes fejfájásaim voltak, fõleg frontnál, - elõfordult, hogy hánytam is - de tulajdonképpen bármitõl... szerencsére mostanában mintha elmúlt volna, vagy legalább is elég ritka lett. Sok sok folyadék, az nagyon fontos, ill, amikor csak tudsz, pihenj...

5 hét 2 naposan voltam ultrahangon és az volt a papíron, hogy 8 szor 4mm es, nyújtott petezsák, benne embrió még nem látható. Ez normális? A nyújtott az rosszat jelenthet?

Legjobb válasz: Nem jelent rosszat. :-) Ilyen a formája. Ilyenkor többnyire még csak a petezsák látható. Ha egy héttel késõbb mentél volna, már embriót is látott volna az orvos, sõt, talánb szívmûködést is.

Nem jelent rosszat. :-) Ilyen a formája. Ilyenkor többnyire még csak a petezsák látható. Ha egy héttel késõbb mentél volna, már embriót is látott volna az orvos, sõt, talánb szívmûködést is.
A kérdező hozzászólása: muszáj volt kizárni a méhen kívüli t.-et, azért mentem. legközelebb akkor már lesz szívhang?
Remélhetõleg. :-) Nekem csak a 8. héten volt, 6+3 hetesen még nem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!
Nincs 5 perce, hogy írtam egy másik kérdésre:) hogy nekem mind kéteszer 5 hetesen csak egy üres petezsák volt látható. Az egyik üres petezsákom 4 éves, a másik 12 hetes :) Minden jót neked
Szívhang betöltött 6 hetesen látható leghamarabb. Ezt az idõt ki kell várni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. megnyugodtam.

Hány hétre való születés már a normális? Hány hétre születhet legkorábban egy baba, hogy az normális időben legyen?

Azt írták itt, hogy a 34 hét még korai. Mikortól normális?

Legjobb válasz: Szerintem a 38. hét az már lehet! Akkor már kivan fejlõdve a baba! Én ugy tudom!

Szerintem a 38. hét az már lehet! Akkor már kivan fejlõdve a baba! Én ugy tudom!
Ikreim aznap betöltött 35. hetesen születtek, makk egészségesen, 5 napig maradtunk benn (csak mert ikrek, ne siessünk). Ugyanott ugyanabban az idõben született koraszülöttek sokáig inkubátorban voltak. Gyereke is válogatja tehát... Ha a 36 hét megvan, akkor megnyugodhatsz!
36.héttõl már nem számít koraszülöttnek a baba. De ismerek olyat is aki korábban szült, 34. hétre, a baba jól fejlett volt, egy hét múlva hazaengedték Õket a kórházból.
Nekem 37. hétre született a kisfiam, 9/10 apgarral, 3800g-al. (terhességi cukor miatt volt ilyen nagy)
A koraszülés hivatalos határa a betöltött 36. hét.
26. héttõl már életképes, ezt senki sem írta.
Hát igen elvileg életképes, de nagyon veszélyes. A "normál" 36 héttõl. Úgy értem a normált, h már ilyenkor nem koraszülött. De van olyan is h pl. a 38. hétre születik a baba, de olyan kis súllyal, h koraszülöttként kell kezelni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Még távol állok tõle, de akkor, ha jól értem, a hivatalos idõintervallum 36-40 hét között van.
kórháza is válogatja, a minap voltam tanácsadáson és egy kismama 37 hetesen bejött hogy rosszul van, és azt mondták rá az orvosok hogy fenyegetõ koraszülés áll fennt nála...
A 37. héttõl már teljesen normális. Nekem a 36. héten lett meg 3050g-al, semmi gond nem volt vele, nem is került inkubátorba, 4 nap után hazamehettünk. De a 24-26. héttõl már életképes lehet.
Szia! 12 napja szültem 36+2 hetes voltam. Teljesen egészséges a kislányom 2780g-mal született. Igaz császár lett a vége, mert nem tágultam. Sajnos a méhszájam tartotta magát a 36. héten betöltendõ szerepéhez és nem nyílt.
6 hétig minden normális.
Sajnos igen, nekem is ez volt és én legalább 8 hétig tisztultam, a 6 hetes vizsgálaton megnyugtatott a doki, hogy nincs semmi baj ez természetes dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Ha jól tudom, "természetes kiürülés" esetén normális a 3 hét, mûtéti befejezés esetén szokott a 4-6.héten megjönni.
Nekem sajnos mindkettõben volt részem, és rendesen egy hónap múlva jött meg.

Egy hete szültem meg, teljesen jol vagyok, gyogyul a gátsebem, de egy napja hogy ha pisilek csipi a sebemet. Ez normális? Vagy menjek az orvoshoz?

Legjobb válasz: Szerintem normális,nekem is csípte még egy hét után,hiszen oda is folyik azért akarva akaratlanul,ráadásul szülés után azért valljuk be örülünk,hogy tudunk pisilni,nemhogy még célozni...mmint na:D Csak annyi,hogy utána mindig mosd meg,ha nem bidétek van,jah és nedves tojlet papír,és aloe first-öt rá:)

Szerintem normális, nekem is csípte még egy hét után, hiszen oda is folyik azért akarva akaratlanul, ráadásul szülés után azért valljuk be örülünk, hogy tudunk pisilni, nemhogy még célozni...mmint na:D Csak annyi, hogy utána mindig mosd meg, ha nem bidétek van, jah és nedves tojlet papír, és aloe first-öt rá:)
Hu húúúú de csípte nekem is. Anyósom azt mondta nem normális dolog, sõt az sem, hogy vérzek (ezt aznap mondta mikor hazahoztuk a picit a kórházból). Ehhez képest csípett vagy 1-1, 5 hétig és véreztem 3-ig. Sõt ülni alig tudtam. Normális dolog, ne aggódj, el fog múlni.
Én mennék orvoshoz!Terhesség alatt a vérzés nem normális!!
én is bemennék vele az ügyeletre. nem biztos hogy rosszat jelent, talán csak egy hajszálér a hüvelyben, de mindenképp megnézetném
azonnal menj orvoshoz!!!
a vérzéssel, barnázással mindig orvoshoz kell menni minél elöbb. sok esetben nem elsz baj, de meg kell nézni honna jön és van-e teendõ.
orvos!
A kérdező hozzászólása: de nem volt eros verzes csak par pontocska es azota semmi, de hetfon megyek orvoshoz, szerintetek eleg hetfon??
Szerintem még ma, lehet éjjel valami baj és esetleg késõ lesz segítséget kérni, ne legyen igy, jobb minnel elõbb!!! Én ha csak fél pöttyöt látnék rohannék a korházba!

40. hétben járó kismama vagyok és pár napja dagad a lábam. A furcsa az hogy a jobb, kicsit jobban mint a bal. Normális lehet ha valakinek különböző mértékben dagadt a lába? Holnap megyek orvoshoz és rákérdezek, de addig is jó lenne némi információ.

Legjobb válasz: Kedves szülésznõ hallgató: jársz órákra? A terhesség utolsó hetében-heteiben NORMÁLIS a vizesedés, sõt szükségszerû, a szülés közeledtét jelzi! Légyszi ne ijesztgesd a kismamákat, a toxémia nem a vizesedésbõl áll, hanem több tünet együttes megléte! Kamu

Kedves szülésznõ hallgató: jársz órákra? A terhesség utolsó hetében-heteiben NORMÁLIS a vizesedés, sõt szükségszerû, a szülés közeledtét jelzi! Légyszi ne ijesztgesd a kismamákat, a toxémia nem a vizesedésbõl áll, hanem több tünet együttes megléte! Kamu
Igen, a két oldalunk majd mindent másképp csinál, normális dolog. Nekem pl a jobb mellemben mindig több tej termelõdött mint a balban:)
Nem akarlak beijeszteni, de a lábdagadás (vizesedés) egy nagyon súlyos terhességkor jelentkezõ betegség jele lehet. Szülésznõ hallgató vagyok a sote-n, találkoztam már ilyennel. Jó lenne minél hamarabb orvoshoz menni ezzel a tünettel. Remélem tévedek és egészséges leszel. Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, tudom hogy utalhat toxémiára, sajnos már volt hozzá szerencsém, de most a vérnyomás és a fehérje normális. Remélem nem lesz gond.
Szia! Nekem is sokkal durvábban vizesedett a jobb lábam, mint a bal és semmi gond nem volt belõle. Pedig majdnem 2-szer akkora volt az egyik bokám...

Meddig tart ez? Mi az normális szint? 11hetes vagyok, holnap kezdődik a 13. hét. Az elmúlt egy hétben eléggé görcsölget a hasam.

Nem elviselhetetlen, nem állandó, de az elején ilyen nem volt. Húzódás, fájdalom igen, de görcsölés nem. Nem vérzek. Lehet azért, mert MagneB6-ról Béresre váltottam? Meddig normális ez a görcsölgetés? Szülésig elkísér?

Legjobb válasz: Az egész elsõ trimeszterben normális, de sokunknak utána is mindennapos az enyhe görcsölgetés, nyúlnak a szalagok, növekszik a méh. Én 34 hetes vagyok de minden nap érzem néhány percre. A béresben több a magnézium mint a magne B6-ban, nem hiszem hogy attól lenne.

Az egész elsõ trimeszterben normális, de sokunknak utána is mindennapos az enyhe görcsölgetés, nyúlnak a szalagok, növekszik a méh. Én 34 hetes vagyok de minden nap érzem néhány percre. A béresben több a magnézium mint a magne B6-ban, nem hiszem hogy attól lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!!

Második babámat várom, most vagyok a 6. hétben. Az elsőnél néhány kisebb émelygést leszámítva semmi problémám nem volt. Most már második hete szinte egész nap rosszul vagyok. Normális ez?

Hányingerem van, és borzasztóan fáradt vagyok, alig bírok magammal, pedig egy örökmozgó 22 hónapos mellett nem tudok pihenni. Néha már azt gonolom hogy beteg vagyok. Remélem nem! Más is volt így?

Legjobb válasz: Szia. Hasonló cipõben járok, 18 hetes várandós vagyok, és egy 13 hónapos kislány anyukája. Nekem az elsõ három hónap volt kritikus (eddig!), úgy éltem túl, hogy mindig aludtam, mikor õ is, és apa is sokat segített. Most kicsit könnyebb, de kicsit tartok az utolsó trimesztertõl. :S

Szia. Hasonló cipõben járok, 18 hetes várandós vagyok, és egy 13 hónapos kislány anyukája. Nekem az elsõ három hónap volt kritikus (eddig!), úgy éltem túl, hogy mindig aludtam, mikor õ is, és apa is sokat segített. Most kicsit könnyebb, de kicsit tartok az utolsó trimesztertõl. :S
Szia! Én ma léptem a 16. hétbe a 2. babámmal, a nagyobbik nyáron lesz 3 éves. Az elsõ pár hétben olyan voltam, mint egy holdkóros. Álmos voltam, hányingerem volt, a cicim meg majd leszakadt.:) Most már csak ez utóbbi maradt, kitartás.:)
Szia! Ne aggódj, nincs két egyforma terhesség :) Én a kisfiammal mikor terhes voltam, semmi tünetem nem volt, ha nem tudtam volna, észre se vettem volna, hogy terhes vagyok.Most a második babámat várom, 21hetes vagyok, de a 18. hétig folyamatosan hánytam, sokat fáj a fejem, amikor front van , sokszor azt se tudom, hogy merre van elõre :) ))Ez teljesen normális, másképp reagál a szervezet .Úgyhogy ne aggódj, biztos nincs semmi baj! :) Nagyon boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!