Találatok a következő kifejezésre: Normális a hétben hogy (522 db)

Szülé után normális 4 héttel, hogy elkezdett fájni a hasam?

Lehet attól,hogy húzodik vissza a méhem? Már két napja görcsölget néha még hányingerem is van? Vagy más baj lehet?

Legjobb válasz: lehet hogy mensid érkezik. Én 6hetesen menstruáltam elõször.

lehet hogy mensid érkezik. Én 6hetesen menstruáltam elõször.

A kutyuskám 8hónapos körülbelül 2 hónapja hullik a szőre ez normális? A másik hogy az utobbi két hétben elkezdett "korpásodni" is, azaz hámlik a bőre.

Legjobb válasz: Szia! A vedlésre már megkaptad az általam is helyesnek ítélt, gondolt válasz. Viszont én válasszal tudok szolgálni az általad "korpának" nevezett észrevételedre is. Az én kutyámnak is volt ilyen, sõt a hátát két oldalt sebesre vakarta, szóval erre nagyon figyelj oda! Sajnos mi csak ezután vittük el állatorvoshoz, aki megállapította, hogy ez a rengeteg fehérség a bundájában bolhatetû. Adott valami fürdetõt, nem volt olcsó, de nem is használt sokat. A nevére sajnos már nem emlékszem. De vagy vidd te is állatorvoshoz, vagy ha van megbízható tudású állatboltos nálatok, akkor mond el neki, hogy erre keresnél valami jó dolgot. Sok sikert!

Szia! A vedlésre már megkaptad az általam is helyesnek ítélt, gondolt válasz. Viszont én válasszal tudok szolgálni az általad "korpának" nevezett észrevételedre is. Az én kutyámnak is volt ilyen, sõt a hátát két oldalt sebesre vakarta, szóval erre nagyon figyelj oda! Sajnos mi csak ezután vittük el állatorvoshoz, aki megállapította, hogy ez a rengeteg fehérség a bundájában bolhatetû. Adott valami fürdetõt, nem volt olcsó, de nem is használt sokat. A nevére sajnos már nem emlékszem. De vagy vidd te is állatorvoshoz, vagy ha van megbízható tudású állatboltos nálatok, akkor mond el neki, hogy erre keresnél valami jó dolgot. Sok sikert!
Igen, képzeld használom (mi az hogy nem, belátsz a fürdõszobámba???) a San Bernard Talco sampont és balzsamot, az Atami sprayt meg az összes kefém onnan van, de eszembe nem jutna naponta fürdetni a kutyáimat, még ezekkel sem.
Naponta??? Naja...
Persze hogy ezt mondja, meg ezt írják rá, mert nekik az az érdekük hogy minél több fogyon, minél többet vegyél. Én 1.5-2 havonta fürdetem a kutyáimat, mert felesleges gyakrabban, és valóban tökéletes, szuper termékek, de ennek ellenére ezek is leszedik a kutya bõrének természetes zsírrétegét, és ezáltal gyengül a védekezõképesség.
http://www.zanni.hu csúcsminõségû samponjaik vannak, hihetetlen mit mûvelnek a kutyus szõrével..egyszer fürdettem az ott kapható samponnal egy full bolhás pincsit(tele volt szó szerint anyabolhákkal) és a sampon az összeset megölte..emellet portaszító hatása is van és naponta is lehet vele fürdetni, nem teszi tönkre a bõrt/szõrt..
hazsnálod ezeket a termékeket?? nem..akkor meg? igen lehet õket naponta hazsnálni, ez nem Héry és társai..ez minõség, amit meg is kell fizetni..
nekem az eladó mondta, hogy nyugodtan lehet(persze nincs rá szükség..), és a termékeker is rá van írva.. egyébkén egy idõben hetnete fürdettem a kutyámat és semmi baja sem volt tõle..
Csak vedlik, ez normális, fõleg fiatalon nagyobb mértékû(mm a hullás). Felnõtt korára nem fog ennyire. Lecseréli a téli bundáját(meg a kölyök bundáját). A hámló bõrre nme tudok mit mondani, ugyanis ebben nem vagyok szakértõ, állatorvos látta már? Esetleg õt nem ártana felkeresni, vagy megvárod, amíg egy hozzáértõ írjon.

Normális, hogy még a 13. hétben néha émelygek, hányingerem van és menziszerű érzésem van! De csak hullámokban jön rám, nem mindig, és nem mindennapos! Normális ez még ezekben a hetekben?

Legjobb válasz: Émelygés hányinger mensis görcsök,nyilalások keményedések. Ez van nálam is pedíg 18 hetes múltam. A doki szerint normális.

Émelygés hányinger mensis görcsök, nyilalások keményedések. Ez van nálam is pedíg 18 hetes múltam. A doki szerint normális.
normális. Én a 3.trimeszterig minden reggel hánytam, utána meg a savam jött vissza:s
Hú, olyannyira normális, hogy nekem ezek a tünetek még vagy újra vannak így 36+4hetesen.Csak az émelygés mellé párosul gyomorégés, szédülés, nehéz légzés....és ez a meleg még rátesz egy lapáttal. kitartás és mindezek ellenére/mellett boldog babavárást

Hány hétre való születés már a normális? Hány hétre születhet legkorábban egy baba, hogy az normális időben legyen?

Azt írták itt, hogy a 34 hét még korai. Mikortól normális?

Legjobb válasz: Szerintem a 38. hét az már lehet! Akkor már kivan fejlõdve a baba! Én ugy tudom!

Szerintem a 38. hét az már lehet! Akkor már kivan fejlõdve a baba! Én ugy tudom!
Ikreim aznap betöltött 35. hetesen születtek, makk egészségesen, 5 napig maradtunk benn (csak mert ikrek, ne siessünk). Ugyanott ugyanabban az idõben született koraszülöttek sokáig inkubátorban voltak. Gyereke is válogatja tehát... Ha a 36 hét megvan, akkor megnyugodhatsz!
36.héttõl már nem számít koraszülöttnek a baba. De ismerek olyat is aki korábban szült, 34. hétre, a baba jól fejlett volt, egy hét múlva hazaengedték Õket a kórházból.
Nekem 37. hétre született a kisfiam, 9/10 apgarral, 3800g-al. (terhességi cukor miatt volt ilyen nagy)
A koraszülés hivatalos határa a betöltött 36. hét.
26. héttõl már életképes, ezt senki sem írta.
Hát igen elvileg életképes, de nagyon veszélyes. A "normál" 36 héttõl. Úgy értem a normált, h már ilyenkor nem koraszülött. De van olyan is h pl. a 38. hétre születik a baba, de olyan kis súllyal, h koraszülöttként kell kezelni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Még távol állok tõle, de akkor, ha jól értem, a hivatalos idõintervallum 36-40 hét között van.
kórháza is válogatja, a minap voltam tanácsadáson és egy kismama 37 hetesen bejött hogy rosszul van, és azt mondták rá az orvosok hogy fenyegetõ koraszülés áll fennt nála...
A 37. héttõl már teljesen normális. Nekem a 36. héten lett meg 3050g-al, semmi gond nem volt vele, nem is került inkubátorba, 4 nap után hazamehettünk. De a 24-26. héttõl már életképes lehet.
Szia! 12 napja szültem 36+2 hetes voltam. Teljesen egészséges a kislányom 2780g-mal született. Igaz császár lett a vége, mert nem tágultam. Sajnos a méhszájam tartotta magát a 36. héten betöltendõ szerepéhez és nem nyílt.

Most volt 2 hete, hogy csinalom a fogyit. Eleinte szepen le is ment 3-4 kilo, azota allok. Ez lehet normalis?

Legjobb válasz: Igen, ez normális.Az elsõ kilók ( a Te esetedben 3-4) az nagyon gyorsan lemegy, ugyanis ez csak víz.Az elején vizet és izmot veszítesz.A zsír lebontása csak késõbb indul meg, és nagyon lassú folyamat.Normális esetben heti fél kilót fogysz, ami havi viszonylatban kb 3 kiló.Légy türelmes, és sok sikert:)

Igen, ez normális.Az elsõ kilók ( a Te esetedben 3-4) az nagyon gyorsan lemegy, ugyanis ez csak víz.Az elején vizet és izmot veszítesz.A zsír lebontása csak késõbb indul meg, és nagyon lassú folyamat.Normális esetben heti fél kilót fogysz, ami havi viszonylatban kb 3 kiló.Légy türelmes, és sok sikert:)
Nem tudom milyen fogyit csinálsz, de nem kell aggódj teljesen normális. Anyósomnak segítettem lefogyni 80kg. volt, elsõ hónapban csomó lement, aztán seemi, megint pár hét múlva kezdett lemenni a súly, persze a diétát és a tornát nem hagyta abba végig. Most 62 kg és megállt, de mondtam õ már ne fogyhat mert az betegség lesz . Sajnos nehezen indul a fogyás, de légy kitartó es sikerül!!

Két hetem van a szülésig normális dolog az hogy semmit nem érzek, nem vizesedek már josló fájásaim sincsennek csak nagyon ritkán jobban érzem magam mint eddig, csak a baba mozog kevesebbet ez normális?

A magzatviz elfolyása el?tt mit lehet érezni?

Legjobb válasz: Szia! A szülés beindulása bármikor megtörténhet, elõzetes jelek nélkül is. A magzatvíz is váratlanul szokott elfolyni, nem kell elõtte semmit sem érezned. Ha a baba kevesebbet mozog, az lehet a szülés közeledtének a jele, de az is lehet, hogy csak a kevesebb hely vagy az idõjárás miatt lassult le. Van, akinek már a szülés elõtt hetekkel több dolog is jelzi, hogy a szülés közeledik, de van akinél semmi erre utaló jel nincsen, és egyszer csak elfolyik a magzatvíz vagy beindulnak a fájások. Úgyhogy semmi okod az aggodalomra, teljesen normális a helyzeted. Annak pedig, hogy nem vizesedsz, csak örülj, ez nem törvényszerû (és egyébként nagyon kellemetlen dolog)! Ha beindul a szülés, azt valószínûleg észre fogod venni! Könnyû szülést kíván egy 3. gyerekét váró kismama

Szia! A szülés beindulása bármikor megtörténhet, elõzetes jelek nélkül is. A magzatvíz is váratlanul szokott elfolyni, nem kell elõtte semmit sem érezned. Ha a baba kevesebbet mozog, az lehet a szülés közeledtének a jele, de az is lehet, hogy csak a kevesebb hely vagy az idõjárás miatt lassult le. Van, akinek már a szülés elõtt hetekkel több dolog is jelzi, hogy a szülés közeledik, de van akinél semmi erre utaló jel nincsen, és egyszer csak elfolyik a magzatvíz vagy beindulnak a fájások. Úgyhogy semmi okod az aggodalomra, teljesen normális a helyzeted. Annak pedig, hogy nem vizesedsz, csak örülj, ez nem törvényszerû (és egyébként nagyon kellemetlen dolog)! Ha beindul a szülés, azt valószínûleg észre fogod venni! Könnyû szülést kíván egy 3. gyerekét váró kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszodat!

9-10. héten mennyire normális a napi rendszeres hányás, úgy, hogy van, hogy szinte egész nap csak hány a kismama?

Ezen kívül még jellemző a lehangoltság, elzárkózottság. Valami javaslat?

Legjobb válasz: Hát ez a normális 3-4 hét és remélhetõleg elmúlik. Fontos a folyadék bevitel (ha csak úgy megy akkor kis kanállal elfogyasztva) Nekem amik beváltak MagneB6 3X1 (de lehet akár 4-5 szemet is egy nap) jéghideg citromos víz (komolyan mondom egy-egy korty is megváltás belõle), gyömbér teát iszok minden reggel (terhesség elõtt is ittam, szóval ez inkább csak megszokás, de a gyömbér nyugtatja a gyomrot), napi többszöri (5db) étkezés, és csak kevés mennyiség (párszem keksz, egy gerezd alma, banán, pirítós ) Ha a bõröd száraz, ha a szád kicserepesedik, ha a nyelved érdes lesz, szédülsz, elájulsz, vagy csak simán extrémen rosszul érzed magad akkor doki, háziorvos, védõnõnek szólj mindenképpen mert fent állhat a kiszáradás esélye.

Hát ez a normális 3-4 hét és remélhetõleg elmúlik. Fontos a folyadék bevitel (ha csak úgy megy akkor kis kanállal elfogyasztva) Nekem amik beváltak MagneB6 3X1 (de lehet akár 4-5 szemet is egy nap) jéghideg citromos víz (komolyan mondom egy-egy korty is megváltás belõle), gyömbér teát iszok minden reggel (terhesség elõtt is ittam, szóval ez inkább csak megszokás, de a gyömbér nyugtatja a gyomrot), napi többszöri (5db) étkezés, és csak kevés mennyiség (párszem keksz, egy gerezd alma, banán, pirítós ) Ha a bõröd száraz, ha a szád kicserepesedik, ha a nyelved érdes lesz, szédülsz, elájulsz, vagy csak simán extrémen rosszul érzed magad akkor doki, háziorvos, védõnõnek szólj mindenképpen mert fent állhat a kiszáradás esélye.
velem is ez volt a 13. hétig. most már jól vagyok. semmit nem tudtam tenni ellene, pedig mindenfélét kipróbáltam. 16 hkm
Sajnos normális. Úgy a 12. hét körül jelentõsen enyhülni fog.
Gyerekkoromban egy táborban kiröhögött az egyik csávó, hogy minden nap kimentem egyszer a wc-re. Mert hogy õ még egyszer sem volt az elmúlt héten. Mondtam neki, hogy az baj, ha még az egy hete megevett kaja salakja benned rohad. Aminek ki kell jönni, az jöjjön is ki! Ezen is röhögött. Szóval a heti 1 az nagyon kevés. Valaki írta, hogy 2 hetente szokott. Jesszus... A hideg is kiráz... Két hét salakját cipelni... Etetni a vastagbélrákokat... Napi 1 a normális, esetleg 2 napi 1 alkalom max. Változatos táplálkozással, normális folyadékfogyasztással. Vannak, akik nagyon-nagyon keveset esznek, náluk elõfordulhat, hogy nincs mit üríteni, pl. öregeknél. Fiatalabb korban ez nem indokolt. Egyébként még a volt fõnökömet is lehordtam mindennek, mert megtiltotta az irodai dolgozóknak, hogy munkaidõben kimenjenek wc-re. Mondtam, kapjál te vastagbél/végbélrákot.
Dehogy normális, a napi 1-3 a normális.
Heti 1 az abnormális! Az ideális napi 1 széklet, lehetõleg ugyanabban az idõpontban. Megfelelõ rostban gazdag étrend kell - egyél mellette sok aszalt szilvát és állítsd be magad lehetõleg felkelés utánra. Próbálkozz mindig ugyanabban az idõpontban és be fogsz rá állni - persze ha az étkezéseid is normálisak és rendszeresek. Ja és ha sikerül, meg fogsz lepõdni: eltûnnek a pattanások is, ha voltak.
A helyes válasz: Mind1 csak rendszeres legyen. Van aki napi 5x gulázik akkorát mint egy rotringbél, van aki meg hetente 1x akkorát, hogy a geológusok újra kell hogy gyártsák a domborzati térképet. Különben is. Mit kell ezen szarakodni????
Heti egyszer elég határeset, bár én is így voltam vele fiatalabb koromban. Akkoriban nem ettem túl egészségesen. Utána történt egy komoly étkezési szokás váltás (elköltöztem otthonról), és azóta 1-2 naponta tolom a mackót. Sokkal jobb a gyomrom, ha éhes vagyok, nem émelygek, stb. :)
Nem. Heti 3-napi 3 a normális. Mozogj többet és egyél sok rostosat, igyál többet. Esetleg próbálhatnál vmi emésztést segítõ gyógyteát is.
Kinek mi a normális, de heti 1 az nagyon megterheli a beleidet. Immunrendszeredet gyengíted vele, illetve kiteszed magad egy csomó veszélynek. Gondolom sok húst eszel, kevés zöldséget, keveset iszol. A folyadék nagyon fontos a jó emésztéshez. Igyál többet, egyél több olyan növényt, amiben rost van: spárga, káposzta, sárgarépa, petrezselyem, borsó, bab, stb. Igyál sokkal többet, ne szénsavasat. Igyál néha kávét, jó hashajtó és rágózz többet, hashajtó hatása van.
Látom alakuk bennetek a vastagbélrák! Rendszeres napi egy az egészséges, ha helyesen zabálsz!
Heti 1????Az karcsú... Én ma már kétszer tojtam:D
Napi 1xi szeklet szukseges! Nekem akkor volt gondom, amikor a taplalkozasomon valtoztattam (zsirmentesebbre, egeszsegesebbre tertem at). Amiota napi fel doboz natur joghurtot megeszek (400g), azota teljesen rendben vagyok! Persze mellette megiszok napi 4, 5-5 L mentes vizet, rengeteg zoldseget-gyumolcsot eszek, es heti 3x intenziven mozgok! A normalis muzliben (nem cukrozott) sok a rost, az is segit (zabpehely van benne, mogyoro, szaritott gyumolcsok, mazsola) ! Fontos a minosegi taplalkozas is, mert ha nem eszel rendesen, akkor az ranyomja a belyeget a "dologra"! Emelett befolyasolo tenyezo lehet meg a dieta, stressz, idegen kornyezet
Itt azt írta egy doki, hogy a heti egyszeri még belefér, de olvasd el a válaszát: http://www.webbeteg.hu/orvos_valaszol_orvos_valasz/emesztore..
Kinek mi a normális... Nekem néha kéthetente egyszer van székletem, mégsincs semmi bajom. Persze nyilván nem egészséges, de ez van - részben emésztési, részben pszichológiai okokból.
Általában, akinek a hasfala kitágult, hasizma renyhe, annak szokott több napig kimaradni. A széklet egy élõ anyag. Folyamatosan változik az összetétele, állaga, míg benned van. Ha túl sokáig érleled, káros lehet. Általában, minél tovább benned van, annál nehezebb megszülni, ami aranyér kialakulásához vezethet. A vastagbelet érintõ daganatos elváltozások esélye hatványozottan nõ a széklet visszatartás idejével. Ami segít ilyenkor: változatos táplálkozás. Fõleg sok rostos, nyers zöldféle, gyümölcs. Kerüld az étolajos, homogén jellegû ételeket, mint pl. a sült hasábburgonya. A bélmozgást nagyon jól segíti a hosszabb ideig tartó, kevésbé terhelõ mozgás, mint pl a több órás túrázás, kerékpározás, úszás. Vagy a rövid ideig tartó, fõleg hasat megmozgató torna.
Nem normális, minden nap kellene, hogy legyen. Egyél többször naponta kevesebbet, inkább 5-ször étkezz egy nap, így a szervezeted nem raktároz, nem tartalékol. Ha érzi, hogy mindig kap kaját, könnyebben ürít. Gyógynövény boltban kapható Mezei Katáng tea nagyon jó emésztésjavító. Kissé kesernyés az íze, viszont minden nap lesz tõle székleted, ha hosszabb ideig iszod. Mellékhatása nincsen. Én 4 hétig ittam, rajtam ez segített, és a többszöri étkezés.
Nekem gyerekkorom óta voltak ilyen problémáim. Szüleim nem foglalkoztak vele, és az esetleges lelki okokkal sem. Akkor viszont kemény volt, nagy és fájt, és már elõre féltem tõle, és persze húztam az idõt. Felnõttként persze aztán már nem húztam volna, de a nagy idõközök megmaradtak. Amikor terhes lettem, nagyon aggódtam, hogy az erõfeszítés miatt baja lesz a babának. Hogy mitõl, nem tudom, de akkor szûnt meg ez a problémám. Semmi bajom nem lett belõle. Azért próbálj meg több rostanyagot enni, pl. tûzd ki magadnak, hogy minden étkezéskor eszel vmi zöldséget vagy gyümölcsöt, (vagy kezd azzal az étkezést, hogy lenyomsz pl. egy paradicsomot) és mozogj minél többet. Ja, és ne aggódj!
Gyógytea és útifû maghéj
Kezdj el a hasadra dolgozni! http://200felules.hu/
Normális.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!