Találatok a következő kifejezésre: Normális a a gerinc (10 db)

Normális, hogy ilyenkor kiroppan a gerincem?

Elég sokat ülök (iskola), egy fáradt nap után jólesik lefeküdni a földre, ilyenkor általában elég nagyokat roppan a gerincem, ez normális? Nem fáj egyébként.

Legjobb válasz: Ha magas-vékony ember vagy, akinek egyébként is hajlanosak ropogni az izületei, vagy ha most vagy erõs növésben, akkor teljesen normális. Azért jó volna a gerincedre vigyázni, és valami jó kis tornát kitalálni "kiroppanások" helyett. Pl. úszás, jóga, gerinc- és derékvédõ spec. gyakorlatok. Nem kell nagy valamire gondolni, az a lényeg, hogy a sok ülés mellett naponta csinálj pár perciog olyan gyakrolatokat, amelyek erõsítik a hátizmokat és védik a gerincedet. Az úszás a legjobb egyébként. :)

Ha magas-vékony ember vagy, akinek egyébként is hajlanosak ropogni az izületei, vagy ha most vagy erõs növésben, akkor teljesen normális. Azért jó volna a gerincedre vigyázni, és valami jó kis tornát kitalálni "kiroppanások" helyett. Pl. úszás, jóga, gerinc- és derékvédõ spec. gyakorlatok. Nem kell nagy valamire gondolni, az a lényeg, hogy a sok ülés mellett naponta csinálj pár perciog olyan gyakrolatokat, amelyek erõsítik a hátizmokat és védik a gerincedet. Az úszás a legjobb egyébként. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)
Szívesen.:) (én is ismerem jól a problémát.)

4 hete császároztak, de amikor legugolok, sokszor a gerincem mentén elkezd felfelé nyilalgatni nagyon kellemetlen. Normális ez?

Legjobb válasz: szerintem még az ézéstelenitõt ahova adták azt érzed.nekem már éve volt.de sokszor az egész derekam fáj.

szerintem még az ézéstelenitõt ahova adták azt érzed.nekem már éve volt.de sokszor az egész derekam fáj.
Szia. Nekem mióta gerinc érzéstelenítést adtak a császárnál, újra és újra idegbecsípõdés van a derekamban. Szerintem összefügg. Lehet, nálad is. :(
Én anno porcleválás mûtét miatt kaptam gerincbe érzéstelenítõt-egy fél évig, de lehet még utána is éreztem sokszor fájdalmasan a helyét.Elmúlt.Kellemetlen volt, meg ijesztõ.Jobbulást.

Császár előtt epidurális érzéstelenítést kaptam. A helyzet az, hogy azóta érintésre érzékeny a gerincem azon része ahová kaptam. Ennek 6 hónapja. Normális ez?

Legjobb válasz: sajna igen.nekem pluszban még minden reggelre be is áll,ki kell mozgatnom mert nem tudok fordulni

sajna igen.nekem pluszban még minden reggelre be is áll, ki kell mozgatnom mert nem tudok fordulni
Elég sokszor elõfordul, hogy rosszul adják be az érzéstelenitõt, de azért ez nem természetes. Normális esetben meg sem érzed a helyét.
Testvérem 1 évig érezte a helyét, frontban még most is érzi.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel... Köszönöm a válaszokat!
Szia! Látom tavalyi kérdés és már válaszokat is kaptál, de azért hozzászólok ha nem gond. Engem 10 éve császároztak, sajnos rendes uton nem ment a szülés. Az elsõ "lõvés" nem sikerült (beletört) ami igen megsértette a gerincemet. Szerencsére nem történt komolyabb dolog, de mai napig fáj és érzem. Az alvás nálam egy rémálom, a hajolásról és a fordulásról nem is beszélve.. Gerinc védõm van és ortopéd matracom ezek valamennyire segítenek. De igen sajnos, valakinek elmúlik valakinek pedig nem. Szerintem jobb ha elmész és megnézeteted magadat. Sok sikert és remélhetõleg nem lesz gond!


Hasizomra gyúr. Hadd gyakoroljon. :)
Nem lehet, hogy a hasa fáj és azért húzza össze magát?Korainak korai, de minden gyerek máskor kezdi el a dolgokat.Bár szerintem elõször a fejtartás, majd fordulás, ülés, és aztán a felülés.szóval nem biztos, hogy fel akar ülni, ha meg igen, akkor se segítsetek neki, mert ahogy írtad is a gerincének korai.Kicsit ültesd bele a hordozóba, napi 5 percet.annyi ülés bõven elég neki.
A mi lányunk is így volt. Szinte beleragadt a kezekbe, amik felé nyúltak, hogy felhúzhassa magát.
Normális. Az én lányom is kb. akkor kezdte. Most 7 hónapos, és még nem ül. Nem hasizomból fog felülni, az a valószínû. De erõsíti vele a gerincét, szóval hagyni kell. (Ezt a védõnõm mondta.)
nem hiszem, hogy felülni próbálkozik, ahhoz négykézlábra kéne állnia, ugyanis abból ülnek ki a babák, nem pedig hasizomból ;) az, hogy emelgeti a fejét, teljesen normális, de hasizomból felülni majd csak olyan 1, 5 évesen fog sikerülni
Ez nem felülés :-) A babák nemigen szeretnem hanyadt feküdni, szeretnék, ha felvennék õket :-) valószínû ez van nálatok is...
Hasizomból felülni egy másfél éves sem fog, csak úgy ha kapaszkodik. És igenis, õ még nem tudja, hogyan kell "szabáyosan"felülnie, és õ így akarja. Teljesen normális dolog! És erõs gyerek!

Normális a zsibbadás a gerinc mentén 30 hetesen?

Legjobb válasz: Normálisank nem nevezném de v.színü hogy a baba nyomja az egyik ideget. Tenni ellene nem lehet csak reménykedni hoyg elfordul onnan

Normálisank nem nevezném de v.színü hogy a baba nyomja az egyik ideget. Tenni ellene nem lehet csak reménykedni hoyg elfordul onnan
Biztosan nyom egy ideget, magáról fog elmúlni, kérdés, mikor. Próbálj kímélõ mamatornát. Jó babavárást!

Ma reggel arra ébredtem, hogy a hörcsögöm ugrál a ketrecében. Azt hittem, hogy ez normális, de aztán láttam, hogy a gerince közepétől lefele, a teste megpróbál kicsavarodni!?

látszik hogy nem tudja kontrollálni. két hete vettük, még egész fiatal, segítsetek kérlek, nem tudom mit csináljak ilyen rohamoknál! és látszik hogy nem direkt csinálja. kicsit futkorászott a kerekében, akkor nem látszott, de de amint lemászik újra kezd?dik az egész. tegnap még tök egészséges volt, csak kicsit keveset aludt, mert sokat játszott az új kerekében. azt vettem észre, hogy a fenekéb?l épp készül kibújni egy kaki, de nem esik ki. pedig adtunk neki lenmagot, ami elvileg rendben tartja a székletet. MIT CSINÁLJAK???? DX

Legjobb válasz: Szerintem vidd el az állatorvoshoz!

Szerintem vidd el az állatorvoshoz!
Szerintem is.Az állatorvos megtudja mondani hogy mi a baja .
A kérdező hozzászólása: igen, de most meg jól van, csendben szunyókál a kis sarkában, és amikor az elõbb felébredt, megint elkezdte, aztán most megint alszik. talán csak fáradt, és ez olyan mint a tikkelés. most nem akarom felébreszteni, mert rendes életjeleket ad. de ha még este is baja lesz mindenképp elviszem.
Istenem... igen, ülj csak nyugodtan, és mentegetõzz ahelyett hogy legalább felhívnád az állatorvost! De aztán ne sírj ha másnapra elpusztul.

Normális dolog ha kiáll a seggemből a gerincem vége"a seggcsont"?

van valakinek valami hasonló gondja?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy a farokcsontod hosszabb. A fogalmazási készségeidet elnézve valószínûsíthetõ, hogy közelebb állsz a majmokhoz, mely szintén ezt a teóriát erõsíti...

Elképzelhetõ, hogy a farokcsontod hosszabb. A fogalmazási készségeidet elnézve valószínûsíthetõ, hogy közelebb állsz a majmokhoz, mely szintén ezt a teóriát erõsíti...
Mármint ha simán egyenesen állsz, akkor látszik a farkcsontod vége? Vagy csak ki tudod tapintani?
A kérdező hozzászólása: állva nem áll ki:D , de ülve ha ráülök a csontra az tud fájni, és akkor nyilván ki tudom tapintani de látom ez amolyan idiótagond:D
A kérdező hozzászólása: "de ülve ha ráülök a csontra az tud fájni" ezt úgy értem hogy ha a seggcsontomra ülök rá akkor nyomódik a csontXD az ülés persze nem fáj

31+3 hetes kismama vagyok. Normális, hogy annyira fáj a gerincem legalja, hogy nem tudok hanyatt feküdni egy percet se? Még átfordulni is fájdalmas.

Legjobb válasz: Szia.Én is pont így voltam a 30.héttõl.Nagyon fáj azóta is mindenem.Hanyatt nem tudok pihenni sem,csak a bal felemen fekszek,de úgy is fáj néha.Azt hittem ki sem húzom a végéig,de már a 39.hétben vagyok.Igaz egyre nehezebb.De már lassan vége.:)Boldog babavárást neked!

Szia.Én is pont így voltam a 30.héttõl.Nagyon fáj azóta is mindenem.Hanyatt nem tudok pihenni sem, csak a bal felemen fekszek, de úgy is fáj néha.Azt hittem ki sem húzom a végéig, de már a 39.hétben vagyok.Igaz egyre nehezebb.De már lassan vége.:) Boldog babavárást neked!
Szia! Nálam ugyanez a helyzet! (32 hetes vagyok) Én annak tulajdonítom, hogy a hasban teljesen átrendezõdtek a szervek, a növekvõ méh miatt a gyomor is magasabbra került és a gerincoszlop is nyomásnak van kitéve. Aztán a gerincben is lazulnak a szalagok és az izületek. Amikor ülök, újabban a farokcsontom is fáj...
Szia! Normális, igen, mert a medencecsontok izületei felpuhulnak a hormonok hatására és a baba szét is csúsztatja lassan a csontokat, ezért fájdogál. Én még azt is szoktam érezni egy-egy mozdulatnál, hogy kattan egyet. Éjszaka hanyatt és bal oldalon fekszem, de szenvedek néha rendesen. Fel a fejjel nincs sok már hátra!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mindenkinek van a nyaka alatt, gerincen púp? Mennyi vagy mekkora a normális?

Kett? is van nekem egymás után. Tudtommal sok számitogépezés, stb okozhatja.

Legjobb válasz: Igen, van. Ha jól tudom, az az atlaszcsigolya.

Igen, van. Ha jól tudom, az az atlaszcsigolya.
NEKEM IS VAN:S ez csúnya?:S
A kérdező hozzászólása: Én annak tartom a sajátomét. Sok gépezéstõl van?Vagy ez mindenkinek van és max nagyobb lehet az átlagnál?

Cicám gerince autóbaleset miatt zúzódott, farka eltört. Menni tud, alacsonyabb helyekre felugrik, viszont a pisit maga alá engedi és kakilni is sokszor, részletekben tud. Ma hányt is, de az még lehet normális. Szerintetek mi lehet a gond?

Legjobb válasz: KÉRDEZÕ !! Rajtad is azért meg kell h mondjam ,eléggé meglepõdtem, h ilyen rossz állapotban van a cicád és nem viszed azonnal orvoshoz.A leírtak alapján abszolút indokolt állatorvoshoz vinni, akár az ügyeletre is.Nézz utána hol van a területileg illetékes állatorvosi ügyelet!Ha még nem indultál vna, akkor sztem azonnal indulj, mert a balesete miatt lehetnek a macskának belsõ sérülései, amibe akár rövid idõn belül bele is halhat, ha nem kap orvosi ellátást!! Sok sikert és jobbulást a cicának !!

KÉRDEZÕ !! Rajtad is azért meg kell h mondjam , eléggé meglepõdtem, h ilyen rossz állapotban van a cicád és nem viszed azonnal orvoshoz.A leírtak alapján abszolút indokolt állatorvoshoz vinni, akár az ügyeletre is.Nézz utána hol van a területileg illetékes állatorvosi ügyelet!Ha még nem indultál vna, akkor sztem azonnal indulj, mert a balesete miatt lehetnek a macskának belsõ sérülései, amibe akár rövid idõn belül bele is halhat, ha nem kap orvosi ellátást!! Sok sikert és jobbulást a cicának !!
valszeg elvitte, honnan tudná amúgy, hogy pontosan mije törött, meg zúzódott?
Vidd el állatorvoshoz, az is lehet, hogy elég komoly baja van. Mindenképpen vidd el orvoshoz még most, nehogy késõ legyen.
Ezt a kérdést az állatorvosnak kellett volna már feltened nem ide irogatni.Elég nyugodt vagy ha egy ilyen baleset után nem az orvosnál vagy.
Bocsi: "most", nem úgy értem, hogy azonnal.. Mielõtt az okoskodni imádók belémkötnének :)
elõzõ vagyok. de persze a tiednek ha eltört nem biztos, hogy lesz ilyen, lehet hogy simán megjavul. csak ne hanyagold el. tápláld jó kajákkal.
az én cicának is hasonló esete volt , és elkezdett sorvadni a farka. azt mondta a doki, hogy le kell amputálni, mert ha így maradt volna akkor a sorvadás nem állt volna meg. leamputálták a farkincát és a bõrt úgy alakították ki neki a mûtét során, hogy ha visszanõ a szõre, akkor takarja a hátsó cuccost picit.. :l visszanõtt a szõr, most olyan mint egy nyuszi és teljesen felépült és hamar. figyeld, hogy nincs-e esetleg ilyen sorvadási tünet a tiednél. enyimnek úgy vettük észre, hogy a szõr már majdnem lehullott a faráról
a tablettát ugy tudod neki beadni, hogy kinyitod a száját és lenyomod ajó mélyre a szájában (ne a torkán nyomd le) és után fog össze a száját hogy ne tudja kinyitini igy már választása nem lesz csak lenyelni
A kérdező hozzászólása: Már 3szor voltunk más-más dokinál, az 1.eredménye fentebb, a 2.:ödéma van a gerincénél ami nyomja az ideget ezért nem érzi a vizelési ingert két hét múlva jobban lesz 3.:nincs ödéma, viszont tele van a hólyagja, azt minden nap ki kell nyomni (megmutatta) mert különben nem gyógyul meg a cica. Én biztos hogy nem nyomom ki, mert mint mondtam nem az enyém ezért félek tõle, mert õ bizony harci-marci vadállatka, és az fájni fog neki.Ja és szájon át adjak neki B1tablettát.Én????Kajában megpróbálom, de szerintem reménytelen.Én azért írom ide ki a kérdésemet és észrevételeimet, hátha valaki tapasztalatból tud rá valami HASZNOSAT mondani.Orvos nálam természetes, 10 macskám van! Már csak, mert 14 lehetne :-((( Azért köszi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat TERMÉSZETESEN az volt az 1. hogy elvittem orvoshoz, aki megröntgenezte, kapott cseppeket.Azt mondta, 1 hétig ne engedjem ki, ha nem javul vigyem vissza.Hát az lesz.Pedig nem is az én cicám, csak én etetem, én viszem orvoshoz, én szeretgetem a kis harci-marcit-tehát mégiscsak az enyém.
igen szerintem is elvitte kül. nemnagyon tudná h mije sérült...de az egy dolog h akkor elvitte de megint elkéne vinni ráadásul minnél hamarabb!!!!! lehet h kapott egy kisebb sokkot a cica!
Mi van a cicával?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Tudom, hogy kell(ene) beadni a tablettát, de próbáltad már idegen macskának? A farka vége lesz leamputálva, ott van eltörve. Majd miután rendbe jön a pisilése.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!