Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy után 2,5 (11 db)

Normális, hogy szülés után 2, 5 hónappal még mindig van folyásom?

2,5 hónapja szültem hüvelyi úton. A vérzésem kb. 4 hét alatt elmúlt, de a 7. hét körül folyásom lett, ami azóta is tart, hol több, hol kevesebb mennyiségben. Nem viszketek, nem fáj semmim. Volt valakinek ilyen? Menjek dokihoz?

Legjobb válasz: Ha szoptatol akkor igen! Én 3 hétíg tudtam szoptatni és 1 hónapíg tartott!

Ha szoptatol akkor igen! Én 3 hétíg tudtam szoptatni és 1 hónapíg tartott!

Hogyan szoktathatnám le 5 hónapos babámat az éjszakai 2 óránkénti kelésekről? Semmi baja, 1 perc szopi után alszik is vissza. Felkelek hozzá szívesen 1X 2X de az 5 alakalom szerintem nem normális.

Legjobb válasz: Nem cumizik? Nálunk ha visszaadom a cumit, akkor egybõl visszaalszik. Ha pedig úgy érzed, hogy "inni" kel fel készíts oda egy kis forralt vizet és itasd meg. Egy idõ után rájön, hogy a vízért nem fog felkelni 5-ször, így csak akkor kel majd fel, ha tejre vágyik és azt úgy is észreveszed, mert akkor a víz nem fog neki kelleni. Nálunk ez bevált, pedig csak 1-szer kelt éjszaka, de már arról is leszokott. Ha esetleg kipróbálod, jól esne ha megírnád az eredményt. Nagyon érdekelne.

Nem cumizik? Nálunk ha visszaadom a cumit, akkor egybõl visszaalszik. Ha pedig úgy érzed, hogy "inni" kel fel készíts oda egy kis forralt vizet és itasd meg. Egy idõ után rájön, hogy a vízért nem fog felkelni 5-ször, így csak akkor kel majd fel, ha tejre vágyik és azt úgy is észreveszed, mert akkor a víz nem fog neki kelleni. Nálunk ez bevált, pedig csak 1-szer kelt éjszaka, de már arról is leszokott. Ha esetleg kipróbálod, jól esne ha megírnád az eredményt. Nagyon érdekelne.
A kérdező hozzászólása: Szia. Köszi a jó tanácsokat és az érdeklõdést, az a helyzet, hogy már próbáltam a vizet egyszer, de tovább sírt. Cumizik amúgy, de ha olyankor beadom neki az se elég. De még próbálkozom.
Nem hiszem, hogy éhes! Az én fiam 3 hónaposan átaludta az éjszakát. Én így csinállnám:Amikor éjjel felsír bemennék megvígasztalnám de nem adnék neki cicit, (elsõ pár alkalommal kivenném ringatnám aztán már csak a hátát simogatnám. lehet hogy eltart egy darabig de egy idõ után elmaradna mert megszokná. A tippet a suttogóbol vettem nekem bevállt! Lehet lepontozni! De nyugodt éjsszakáim vannak és sztem megérte

Az normális, hogy 2.5 éves gyerekeim még nem szobtiszták? Mégcsak nem is érdeklődnek a bili vagy a wc után. El vagyok keseredve nagyon.

Legjobb válasz: Ne légy elkeseredve, normális. A barátnõm kislánya is éppen az ovi kezdés elõtt pár héttel lett szobatiszta, elõtte semmilyen módszer nem használt, hiába próbálkoztak. Õ is már kétségbe volt esve, aztán két hét alatt simán megoldódott az egész. Azt mondta, szinte egyik napról a másikra változott meg a dolog, és kb. két hét alatt teljesen szobatiszta lett. Egyszer csak odament a WC-hez, hogy pisilni szeretne, mintha mindig is oda járt volna. Közölte nagy szemekkel, hogy de hiszen a Zsuzsika (vagy valami más nevû kislány ismerõse) is a WC-be pisil. Mintha eddig mindig is oda járt volna, és õ lenne megrökönyödve a kérdésen :). Szóval ne aggódj, megérik rá nemsokára, fõleg, ha nem mindennapos ez a téma otthon.

Ne légy elkeseredve, normális. A barátnõm kislánya is éppen az ovi kezdés elõtt pár héttel lett szobatiszta, elõtte semmilyen módszer nem használt, hiába próbálkoztak. Õ is már kétségbe volt esve, aztán két hét alatt simán megoldódott az egész. Azt mondta, szinte egyik napról a másikra változott meg a dolog, és kb. két hét alatt teljesen szobatiszta lett. Egyszer csak odament a WC-hez, hogy pisilni szeretne, mintha mindig is oda járt volna. Közölte nagy szemekkel, hogy de hiszen a Zsuzsika (vagy valami más nevû kislány ismerõse) is a WC-be pisil. Mintha eddig mindig is oda járt volna, és õ lenne megrökönyödve a kérdésen :) . Szóval ne aggódj, megérik rá nemsokára, fõleg, ha nem mindennapos ez a téma otthon.
Ne keseredj el, próbálkozz, próbáld rendszeresen ráültetni õket(alvás elõtt/után, stb.), és ha megérnek rá, kb. 3 nap alatt lesznek szobatiszták, mint az én fiam.3 hónapunk volt az ovikezdésig, teljesen kétségbe voltam esve, hogy mi lesz így velünk, masszívan tiltakozott, ha megkértem, hogy ráüljön, aztán egyszer csak egyik napról a másikra közölte, hogy neki ugyan nem kell már pelus, és néhány nap leforgása alatt, már nem csak akkor pisilt, ha én ráültettem, hanem õ szólt. Úgyhogy nyugi, fog ez menni:)
Leszögezném hogy nem vagyok szülõ, ennek ellenére ezt én úgy képzelném el hogy a szülõ kelti fel a gyerek érdeklõdését a wc meg a bili iránt, kezdi el rászoktatni õket, nem pedig azt várja hogy a gyerek egyszer csak magától ráül.
Mit tettél eddig az ügy érdekében? Erõltetni valóban nem szabad, és 2, 5 évesen tényleg nem vagytok még lekésve semmirõl, de azt azért jó, ha tudod, hogy nem minden gyereknél mûködik ez úgy, hogy egy reggelen azt mondja, bilizni szeretne, és onnantól szobatiszta. Biztos van, akinél igen, de sok gyerek jóval kényelmesebb típus ennél, és akkor neked kell felkeltened az érdeklõdést. Az jó ötlet, amit elõttem írtak, hogy ébredés után ültesd rá õket a bilire, amikor pedig jön majd a jobb idõ, vedd le róluk a pelust, de ne várd, hogy egyik napról a másikra szobatiszták legyenek! Mondjon bárki bármit, a legtöbb gyereknél ez egy folyamat.
Kislányom 3 éves szülinapja elõtt 3 hónappal közölte nem kell a pelenka, addig hallani sem akart arról, hogy bilibe pisiljen. HA hiszed, ha nem egyetlen baleset nem volt eddig, ez 4 hónapja történt. Viszont nem hajlandó a bilibe kakálni, érzi ha kakálni kell, tudja tartani, de csak pelenkába végzi a dolgát. Pár napja magától mondta, hogy megy a bilibe kakálni, nem jött össsze, de nem adta fel, akkor megy a WC-re, kb. 10x szaladt, hogy most tényleg kakál, de nem sikerült, megsajnáltam ráadtam a pelenkát és 2 perc múlva végzett, olyan mintha nem merne a pelenkán kívül máshová kakálni.
1: "Leszögezném hogy nem vagyok szülõ, ennek ellenére ezt én úgy képzelném el" Hajaj, én könyvet írhatnék arról, hogy a gyerekek születése elõtt mit képzeltem el.... és egy körömnyi papírfecnire ráfér az, ami úgy is lett.. :-))) Sajnos nem ilyen egyszerû ez a dolog, vannak gyerekek, akiknek ez mûködik, más gyereknél meg a macifigurás zenélõbilivel járhatod a csárdást elõtte, akkor se pillant rá.
ezt valamennyire úgymond igenis szokták eröltetni. ráültetni õket, sokan már 1 éves kor után kezdik, játékból, produktum nincs vagy ha van csak véletlenül csak szokják a bilin üldögélést. Ezek a gyerkek hamarabb is lesznek szobatiszták általábna. Ne ugy eröltesd hogy addig ott kell ülni amig nem probdukálnak csak játszanak rajta kicsit. addig üljenek rajta amig akarnak. Dicsérd õket ha rajta ülnek, a dicséretnek meg örülnek mivel az jó. Ezért gayakrabban fogják csinálni mivel meg vannak dicsárve ilyenkor. Egyébként lekésve nicsenek mert sok gyerek csak ovira lesz szoba iszta de mutogatni mindenképp kell nekik akkor is ha maguktól nem érdekli õket.
Szerintem belefér. Nekem a nagyobb 2 éves szülinapja után minden gond nélkül megbízhatóan szobatiszta lett, a kicsivel pedig 2, 5 évesen egyik nyáron próbálkoztunk, majd télre visszakapta a pelust, így 3, 5 évesen lett szobatiszta, szinte egyik napról a másikra.
A kérdező hozzászólása: Elsonek: nem szabad eroltetni, ha jartas lennel a temaban, tudnad. Ettol fuggetlenul mondom nekik a bilit, wc-t, latjak a tobbi gyereket a bolcsiben, megsincs semmi...
Ne aggódj emiatt, nem vagytok elkésve vele. Az én kisfiam 3 éves és 4 hónapos volt, amikor egyik napról a másikra szobatiszta lett. Kedves 6-os válaszoló. Az nem minden gyereknél oldható meg, hogy betölti az 1 évet, és elkezdem ültetgetni a bilire vagy a wc-re. Az én kisfiam utálta a bilit is és a wc-t is egészen addig a napig, amíg el nem jött a várva várt nap, amikor elõször szólt, hogy pisilnie vagy kakilnia kell. Elõtte egyszerûen visított, hacsak megemlítettük a bilit vagy a wc-t, pedig már minden módszert kipróbáltunk. Próbáltuk viccesen, játékosan, könyörögve, zsarolva..., és persze ráült Õ, és belepisilt meg belekakilt, ha megszánt minket, de nem szerette. Mintha mumus lett volna a bili, pedig soha nem erõltettük, nem bántottuk. Nekem mindenki azt mondta, aki egy kicsit is ért hozzá, hogy ez azért van, mert még nem érett meg rá, és most, hogy már szobatiszta lett, már én is elhiszem. Mi aztán tényleg mindent kipróbáltunk, és csak az kellett, hogy megérjen rá, ennyi. Szóval csak türelem kell, és persze beszélj róla neki minden nap, de ne erõltesd, amikor megérik rá, akkor tényleg magától fog szólni. Itt a nyár lassan, vedd le a pelust róla, amikor csak teheted, és menni fog. A legtöbb gyerek nyáron válik szobatisztává.

Ha a baba szoptatás után 1, 5 órát alszik és utána felsír hogy éhes az normális az ilyen korban? ( 2 hetes)

de ez neki a babának nem tesz kárt???

Legjobb válasz: Nem egészen értem, mire gondolsz, hogy mi tenne kárt a piciben. Ilyenkor még nincs rendszerük, és a kis pocija is csikarhat, vagy épp eszébe jut, hogy nem a jó meleg pociban van... Ha nem nyugszik meg egy kis dajkálásra, nyugodtan szoptasd meg. Érezze, hogy ott vagy. Azért 5-7 naponta mérd, hogy megfelelõen gyarapszik-e a súlya.

Nem egészen értem, mire gondolsz, hogy mi tenne kárt a piciben. Ilyenkor még nincs rendszerük, és a kis pocija is csikarhat, vagy épp eszébe jut, hogy nem a jó meleg pociban van... Ha nem nyugszik meg egy kis dajkálásra, nyugodtan szoptasd meg. Érezze, hogy ott vagy. Azért 5-7 naponta mérd, hogy megfelelõen gyarapszik-e a súlya.
Normális:) , és nem teszel kárt ha cicire teszed, sõt:) ! Az õ gyomra még nagyon picike, az anyatej gyorsan és könnyen emésztõdik, szóval meg is éhezhet egy ilyen picike baba, e mellett neki szomjoltó is a tejed. Ezeken túl pedig neki a szopizás nem csak evés, ivás, hanem megnyugtató testközelség, biztonság:) .
nem is biztos, hogy éhes.persze nem kizárt, de nem biztos, hogy teleette magát, alszik és aztán ha felébred éhes.
Teljesen normális, de ha teheted, akkor hetente mérjed, hogy meg van-e a normális súlygyarapodás, mert Én pl úgy jártam, hogy cicizett eleget, sõt többször is mellre tettem, le is szívta a kívánt mennyiséget, de túl vizes volt a tejem és nem gyarapodott rendesen. Ez kiderül, ha mérlegelsz, de ne etetés elõtt és után, mert az csak felidegesít, hanem hetente egyszer ugyanabban az idõpontban mondjuk fürdés elõtt és etetés elõtt pucéran. Akkor látod, hogy a heti 15-20 dkg nõvekedése meg van-e a babának, ha igen akkor csak többet akar cicin lenni és ezért csinálja, ha pedig nincs meg akkor doktornéninek mondod és javasol tápszer pótlást persze ezt csak akkor ha tényleg szükséges

Mennyire normális az, hogy 2, 5 hónappal a szoptatás abbahagyása után, ha megnyomom egy csepp megjelenik a mellemen?

13 hónapig szoptattam és április végén választotta el magát a kislányom. Nem volt semmi csomósodás, rossz érzet " simán" elapadt a tejem. Igazából már nem volt sok tejem addigra, DE! Azóta is,ha megnyomom egy csepp azért el?jön mindig. Azt olvastam, hogy 40 nap az elapadási id?, de ez már duplán is eltelt. Meddig lehet ez normális? (JA egyébként nem szoktam nyomogatni,kb 2 hetente megnézem, hogy jön e még,és ennyi.)

Legjobb válasz: Én 8 hónapja nem szoptatok, és még mindig megjelenik egy-egy csepp, ha megnyomom a mellem.

Én 8 hónapja nem szoptatok, és még mindig megjelenik egy-egy csepp, ha megnyomom a mellem.
Nekem ez kb 2 évig volt utána:)
A kérdező hozzászólása: uhh, ezt nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz.Azt hitem, hogy simán elapad és aztán ennyi...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
Ilyen nics hogy robbanásszerûen megszûnik a baktériumos fertõzés.
A kérdező hozzászólása: Hát majd egy hét nem éppen robbanásszerû gyógyulás, de ezek szerint tovább kell türelemmel lennem.

Szerintetek normális dolog, hogy ha egy 2.5 éve megszűnt hosszú kapcsolatot követően a nő halála után a férfi elment a temetésre (amit én sem kifogásoltam), de azóta minden kabátjára fekete szalagot tesz?

18 évig tartott a kapcsolat, de folyamatosan volt mellette párhuzamos kapcsolata a férfinak. A férfi szakított 2.5 éve a n?vel és azóta is van párkapcsolata.

Legjobb válasz: 18 év, az rengeteg idõ. Szép a férfitõl, hogy él még benne tisztelet és nyilván szeretet is a volt kedvese iránt. Te nyilván az új vagy és sértõnek érzed magadra nézve. Butaság.

18 év, az rengeteg idõ. Szép a férfitõl, hogy él még benne tisztelet és nyilván szeretet is a volt kedvese iránt. Te nyilván az új vagy és sértõnek érzed magadra nézve. Butaság.
Én is ezt tenném, nagyon szép tõle!
ezzel tudatosítja magában hogy a másik már nincs többé a temetés igazából a résztvevõk miatt van, hogy alkalmuk legyen elbúcsúzni aki nem megy el a temetésre, nem akarja tudomásul venni, hogy a másik meghalt, és folyamatosan marcangolja magát éveken át ez miatt, ami nem látszik ugyan, de felõrli az embert a párod tehát magában tudatosítja a végleges elválást. Hogy ne marcangolja, ne hiányozzon, elfogadja a megváltoztathatatlant. az lenne a baj, ha ezt nem tenné.akkor nem akarja elengedni magában.
Szerintem normális dolog.
Igen, normális. Hiába szakítottak, hiába volt mellette párhuzamos kapcsolata, 18 évig része volt az életének és természetes, hogy gyászolja.
Igen, és szép gesztus. Egyébként én is elmentem a volt férjem édesapjának anno a temetésére. Hozzám mindig jó volt és szeretett, így megérdemelte, hogy részvétemet fejezzem ki.
Igen, normális. A gyászt a szívbõl kitörölni lehetetlen. Letagadni le lehet, tudomást nem venni róla azt is lehet, de akkor felõrli az embert. Ha az elhunyt párod volt kedvese így könnyebben gyászol, had tegye. Ne okozz neki fájdalmat azzal, hogy kifogásolod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Igen, én vagyok a 2.5 éves új.
Persze ez így normális, az lenne a fura ha nem így tenne
Szerintem lelassítottak, mert elérted az adatforgalmi határodat. Ha ez van, akkor már csak a következõ hónapban gyorsítanak vissza.
Valami nagyon nem ment ma este, nem használok torrenetet, ennek ellenére teljesen lelassult a HSDPA szélessáv: a Windows frissitésnél! Bõven nem léptem túl a havi keretet. Ügyfélszolgálatot nem értem el, állandóan foglalt volt, valami mûszaki hiba lehetett.
Ha ez folyamatosan így van, hívd fel a 1270-et. Mûszaki segítségnyújtás, internet, 0-ás (ezen beszélhetsz velük).Kérik a modem számát, megnézik, mi a gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...Szerintem hívom õket telefonon, mert ilyen az elejétõl kezdve...kb 1 hónapja kaptam ezt a modemet, új szerzõdéshez kaptuk...az elõzõ szerzõdés ideje alatt volt, hogy korlátozták a használatot, de akkor max.lassan töltött be , de ez így...betölti, de hiába mert csak ugrál a kép tehát nem folyamatosan játsza le pl a videókat...és ráadásul a többi oldalt is lassan tölti be... Köszönöm mégegyszer a válaszokat !!!!!
Ha betöltötte végig a videót (végigment a csík), és akadozva játsza le a GÉPED, akkor aztán hiába telefonálsz, mert olyankor már nem kell a netkapcsolat neki, inkább a gépeddel van a baj. Ha lassan tölt, valszeg nincs meg a 3G kapcsolat, vagy azért mert az új modemen alapértelmezett a GPRS, vagy azért, mert olyan helyen vagy, ahol nincs 3G.
Nézd meg (net nélkül) a modem beállításait. Az Ablakban Kapcsolatkezelés, itt állítsd be Egyedi beállításokra, APN internet.vodafone.net, DNS1 80.244.97.30 DNS2 80 244 96 1. És ehhez az Egyedihez tedd be a pipát. Eszközkezelés, kattints a modemre, Szerkesztés, Kizárólag 3G. Ez a HSDPA (szélessáv).

Normális az, hogy az 5 hetes kislányunk még 2-3 órával evés után is visszabukik?

Ilyenkor nyugtalan el?tte, tekergeti magát, forgatja a szemét, kalimpál a kezével. Van, hogy az orrán, száján is jön, néha 2-3-4 másodpercre nem kap leveg?t. Már szinte félek vele egyedül itthon maradn, mert mi van, ha éppen nem veszem észre, és megfullad?! Ajánlották már a gyermek gasztroenteorológiai vizsgálatot. Ott megtükrözik a gyomrát, hogy megállapítsanak valamit?? Amúgy anyatejesek vagyunk.

Legjobb válasz: az orrán is?! az szerintem nem normális vidd el a gyerekorvoshoz a gasztroenterológián nem tükrözik, max. hasi ultrahang van

az orrán is?! az szerintem nem normális vidd el a gyerekorvoshoz a gasztroenterológián nem tükrözik, max. hasi ultrahang van
nem normalis, gyomorszajszukultre utal, ami azt jelenti, h a tej nem/nehezen tud atjutni a gyomorbol a patkobelbe. ezt ki kell vizsgalni, mert megoldhato, de a babad fejlodese lassulhat, mert jut eleg taplalekhoz. nem biztos, h meg kell tukrozni, mert a tunetek egyertelmuek. szerintem ne keslekedjetek a vizsgalattal.
Bizonyos mértékben normális. Nekem is volt hasonló, és azt mondták, hogy az orrban lévõ baciktól, káros dolgoktól megtisztítja a kifolyó anyatej.
Szia!Az én fiam is bukós, és olyan is elõfordul, hogy sugárba hány.Nekem is mondta a gyerekorvos, hogy van ez a vizsgálat és mûtét lehet belõle és a fiuknál 7-szer gyakrabban fordul elõ.De addig is probáld azt, hogy sokáig van büfiztetve, és a kiságyat meg kell dönteni egy picit a fejénél, mondjuk 2 tégla az elsõ lábak alá, mi ezt csináltuk, és a szörcsögésre is jó. 5 hetes kisfiu anyukája

A vetélés után (5 hetes voltam) 46 napra napra jött meg, 3 napig normális és 2 napig 1-2 csepp. De előtte 11 nappal voltunk együtt a férjemmel. Lehetséges hogy teherbe essek újra így?

A válaszaitokat el?re is köszönöm, kérlek írjatok. Nagyon szeretnénk már babát.

Legjobb válasz: Persze, hogy lehetséges. De ellenõrizted bármi módon, hogy volt-e peteérésed?

Persze, hogy lehetséges. De ellenõrizted bármi módon, hogy volt-e peteérésed?
A kérdező hozzászólása: sajnos nem ellenõriztem, csak annyi volt hogy krémes folyásom volt. Néha fáj a cicim és most, 1 héttel a menzi elmúlása után néha szúrkál a hasam. De nem úgy fáj a cicim hogy feszül, csak néha elég kellemetlen hogy ott van. A hõm is fent van 37.0 Lehet hogy megint terhes vagyok? Vagy csak azért van mert nagyon szeretnék babát?
A kérdező hozzászólása: ha tesztelnék már pozitívnak kéne lennie? Nem merek mert félek a csalódástól. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!