Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy után (811 db)

SŰRGÕS bölcsességfog műtét után 5 nappal normális hogy kellemetlen a rágás, és normális hogy a varrat tetején fehér réteg van?

tudom hogy a szájban fehér a seb,de ez olyan furcsa,mosom a tetejét,szóval remélem nem lepedék mert az orvosom azt mondta hogy a lepedéket le kell mosni,de szerintem ez a seb ezért nem piszkálom. Viszont fáj amikor nyelek,vagy zsemlét pl még mindíg nem tudok enni mer akkor fáj a fog helye,a másik meg hogy 5 nap után még mindíg épphogy kitudom nyitni a szám(pl.egy szendvicsbe nem tudok beleharapni) és ráadásul,holnap után megyek varratszedésre,hogy szedi ki a varratot mikor ki se tudom akkorára nyitni a szám? általában a m?tét napjától számítva egy hét mire a varratot kiszedik,akkorra be kell forrnia a sebnek? vagy akkor még b?ven van mit gyógyulnia? varratszedés után már normálisan lehet enni,rágni mindent?fáj a varratszedés, sokan mondják hogy igen mert hogy belen? a cérna az inybe és lecsípik és az kellemetlen...

Legjobb válasz: varratszedés után is gyógyul még jócskán, annak a kráternek el kell tûnnie, ahhoz pedig idõ kell. Maga a mûvelet nekem minden esetben inkább szúrt, mint fájt, tényleg olyan volt, mintha az olló hegyével véletlenül megszúrta volna az ínyemet. Az is normális, hogy nem tudod teljesen kinyitni a szád. Nyugi, ne parázz rá ennyire, foglalkozz más dolgokkal is, foglald le magad! A fehér szél is normális.

varratszedés után is gyógyul még jócskán, annak a kráternek el kell tûnnie, ahhoz pedig idõ kell. Maga a mûvelet nekem minden esetben inkább szúrt, mint fájt, tényleg olyan volt, mintha az olló hegyével véletlenül megszúrta volna az ínyemet. Az is normális, hogy nem tudod teljesen kinyitni a szád. Nyugi, ne parázz rá ennyire, foglalkozz más dolgokkal is, foglald le magad! A fehér szél is normális.
A kérdező hozzászólása: mér, a varratszedés után szétnyílik a seb? mármint lyuk fog ott keletkezni?
igen, mert a két lebenyt tartja össze a varrat csak
A kérdező hozzászólása: hát de akkor ezek szerint még csak ott kezdõdik a gyógyulás, mert akkor ott megint nem lehet tejterméket enni stb..nem? lenne még 1 kérdésem, mentolos eukaliptuszos cukrot lehet szopogatni?
Aha, bölcsességfog húzás után egy darabig még szenved vele az ember, talán 1-2 hét is lehet. De nem emléxem pontosan, régen volt. Bár nekem varrni nem kellett, de úgy is eltartott egy darabig, mire minden visszaállt normálisba.
nekem tegnap mutottek ki a bal also bolcsessegfogam. jovohet szerdan kell mennem varratszedesrem , ma csikeltaitas volt. az arcom triplajara dagadt, nem birom kinyitni a szamat! varrat szedesrol olvastam azt is hogy faj es azt is hogy nem. akkor?? ez most komoly hogy utana szetnyilik?? en enni meg semmit se birok, csak levest, meg inni is nehezen, hiszen a dagadastol nembirom kinyitni a szam :S
*csikeltavolitas

Normalis hogy a 11 honapos kislanyomnak minden etkezes utan van szeklete? Es hogy amit 13kor evett az mar ki is jott belole? Felszivodik-e valami ilyen rovid ido alatt?

Legjobb válasz: Szerintem normális. Az én lányomnak is volt sokáig napi 5-6. Kb. 4 óra után láttam viszont a kaját, amit megevett. Most 13,5 hónapos és kb 2-3 kaka van. De van hogy több vagy kevesebb. Én is aggódtam akkor, de normálisan fejlõdött és nem láttam egyéb dolgot rajta.Ne aggódj! :-)

Szerintem normális. Az én lányomnak is volt sokáig napi 5-6. Kb. 4 óra után láttam viszont a kaját, amit megevett. Most 13, 5 hónapos és kb 2-3 kaka van. De van hogy több vagy kevesebb. Én is aggódtam akkor, de normálisan fejlõdött és nem láttam egyéb dolgot rajta.Ne aggódj! :-)

Normális, hogy így érzek a szakítás után?

A volt barátommal 16 évesen jöttünk össze, 4 évig voltunk együtt. Mindkettőnknek ez volt a leghosszabb kapcsolata. És mindketten egymással vesztettük el a szüzességünket. De mostanában nagyon eltávolodtunk egymástól. Kb. 2 hónappal ezelőtt ő szakított velem,azzal az indokkal,hogy már nem úgy érez irántam,mint ezelőtt. Majd kibékültünk,mert rájött,hogy nem akar elveszíteni és nagyon szeret. De a kapcsolatunk már nem olyan volt,mint ezelőtt, néha olyan idegennek éreztem. Meg olyan fura volt az egész kapcsolatunk utána. Pedig előtte annyira de aannyira boldogok voltunk, a 4 év alatt egyszer sem szakítottunk, mindig minden örömünket,bánatunkat megosztottuk egymással, több tragédiát is átéltünk együtt :( De mégis úgy éreztem pár napja, hogy ez így már nem olyan, szeretem, de nem úgy, ezért szakítottam vele. De azóta is rossz kedvem van,nyugtalan vagyok, azon gondolkozok,hogy jól tettem-e és hogy később nem fogom-e megbánni. De akkor,abban a pillanatban ezt láttam jónak. Nagyon megbántottam,ami miatt bűntudatom van, de sajnos nem tudtam boldogságot és szerelmet színlelni:( Nem tudom mit tegyek, félek,hogy soha senki nem lesz,aki úgy fog szeretni és elfogadni, mint ahogyan ő. Mit csináljak, hogy jobb legyen? Valaki írjon, mert sajnos nem nagyon van kivel megbeszélnem ezt a dolgot és olyan rossz,mert magányosnak érzem magam :(

Legjobb válasz: normális. amikor õ szakított gondolom pont ugyanezt érezte és ezért volt a vissza-vissza térés. más részrõl: ez nem szerelem, ez ragaszkodás. ami szintén normális idõvel majd javul a helyzet de egy olyan 3 hónapig még kb ilyen lesz [4 év után indokolt is.]

normális. amikor õ szakított gondolom pont ugyanezt érezte és ezért volt a vissza-vissza térés. más részrõl: ez nem szerelem, ez ragaszkodás. ami szintén normális idõvel majd javul a helyzet de egy olyan 3 hónapig még kb ilyen lesz [4 év után indokolt is.]
Tudom, mit érzel, mert én is átmentem ezen évekkel ezelõtt. Már nem volt szerelem, csak megszokás, ezért léptem. Fõleg mivel feltûnt a láthatáron valaki, aki iránt tudtam volna többet is érezni. Mégis nagyon nagyon fájt nekem is a szakítás, hetekig szenvedtem és megkérdõjeleztem a döntésem helyességét. Mégis kitartottam, és nem bántam meg. Tarts ki te is, ha helyesnek érzed a döntésed, és idõvel el fog múlni a fájdalom, próbálj meg most minden kapcsolatot megszakítani vele, mert úgy neki is könnyebb lesz felejteni. De az örökös visszatérésnek abszolút nincs értelme, ezt már te is tapasztaltad, amikor elõször visszacsináltátok a szakítást.
nem csak annak érzed magad ezek szerint az is vagy... szilva pálinka húzóra :) :D
Igen a pia nem megoldás de feszültséget oldhatsz vele! Szerintem próbáld túl tenni magad mert itt az a láng elgyengült.
A kérdező hozzászólása: Annyira rossz, hogy megbántottam, mert nagyon fontos nekem:( És most meg fájdalmat okozok neki...:(
csatlakozom az elöttem szólókhoz idõvel minden jobb lesz fájdalmas még ilyenkor de jobb lesz sokan 6-8 év után szakítanak sikerül túltenniük, neked is biztosan sikerülni fog :)
A kérdező hozzászólása: Igen, ennek tényleg nincs értelme. Mikor kibékültünk éreztem, hogy semmi nem olyan. Keveset találkoztunk, nem éreztem magam elég fontosnak. Sõt sokszor igazából azt éreztem, hogy azért jött újra össze velem, mert félt az ismeretlentõl, az újtól(ez is megfordult is fejemben) Meg igen, tényleg a megszokás uralkodott el a kapcsolatunkon, és sajnos nem tudtuk legyõzni:( de igazából elismerni sem nagyon akartuk.. Szerintem hiába mondja most azt, hogy szeret, tuti hogy csak a ragaszkodás, a kötõdés beszél belõle... És lehet azzal keveri össze, bár nem tudom. Mert egyik pillanatról a másikra jött rá arra, hogy szeret. Szóval nem tudom mit is érez valójában, de annyit tudok, hogy most szenved:(
szerintem próbálj meg most minél több idõt a barátokkal tölteni már mint látom h írtad h nem nagyon tudsz kivel beszélni de azért remélem vannak barátaid vagy a családoddal . Próbáld meg lefoglalni magad valamivel tanulással munkával... hogy minél jobban eltereld a gondolatod róla :)
szerintem nálad ez egy védekezõ mechanizmus.. Szakított veled, mert nem érzett úgy, ahogy. Visszament hozzád, de tudat alatt elkezdtél félni attól, hogy mi lesz ha megint szakít, miért szakított valóban, mi van ha elõjön. Ezek tudat alatt történnek meg. Nem azt jelenti, hogy te nem szereted. A ragaszkodás persze ott van, minden kapcsolatban van ragaszkodás és minden kapcsolat egy szinten átalakul azzá, de ez nem rossz, ez a világ rendje. Ha nem akarsz megszokást akkor gyakrabban kéne pasikat váltani. Nem rossz dolog egyáltalán, hogy valakit megszoksz.. akihez hozzá mész majd feleségül, õt is meg fogod szokni, de nem fogsz vele szakítani, mert már csak megszokás. mindenhol van szeretet is

Normális, hogy néha úgy csinál a picikénk mintha fulladozna? Olyan makogó hangot ad ki, mint egy kismajom. De kap levegőt, nem kapkod levegő után. Meg etetés után hörög.

Van még valaki akinek igy csinál a babója?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 3,5 hónapos, és õ is hörög evés után! Nem tudom miért csinálja, de a doktornéni szerint ez normális!

Az én kisfiam 3, 5 hónapos, és õ is hörög evés után! Nem tudom miért csinálja, de a doktornéni szerint ez normális!
Szia! Az enyém is ezt csinálja. És bónuszként még hangosan nyújtózkodik. Kész mûsorszámokat ad elõ, pedig csak 7 hetes. Szerintem nem a hörgõcskék miatt van. Mi párommal úgy gondoljuk, hogy õ egyszerûen ilyen. Szereti hallatni a kis hangját.
Szia! Az én kislányom is az elsõ három hétben olyan sárkányhangokat tudott kiadni, hogy azt hittem menten megfullad. Addig velem aludt, nem mertem kitenni a kiságyába :) Aztán szép lassan ez elmaradt :) Most 8 hós, most már másképp játszik a hangjával :)
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat

6 hetes vagyok és mindíg evés után tör rám a hányinger. Olyankor a szagoktól is rosszul vagyok. Ez normális? Hogy mindíg evés után?

Legjobb válasz: normális, és te vagy a jobb eset, mert ha evés után, max hánysz, de valami bent marad, viszont én aki evés elõtt már rosszul voltam, meg sem tudtam enni semmit. Nincs gáz , pár hét aztán elmúlik!

normális, és te vagy a jobb eset, mert ha evés után, max hánysz, de valami bent marad, viszont én aki evés elõtt már rosszul voltam, meg sem tudtam enni semmit. Nincs gáz , pár hét aztán elmúlik!
Szia Igen normális. Inkább próbálj meg többször keveset enni...és sokfélét, könnyût.( gyümi zöldség stb.) Álltalában a 14. hétre megszünnek ezek a tünetek. Én is így voltam vele. Jó babavárást 14 hetes kismama

Sógornőmék "kisfia" 16 évvel ezelőtt halt meg 3 éves korában. Nekik van már két felnőtt fiuk, de mégis mindennap kimennek a temetőbe. Szerintetek ez normális, hogy ennyi év után sem tudják elengedni?

Legjobb válasz: aki tudja milyen elveszíteni azt akit a világon mindennél jobban szeret, annak teljesen érthetõ és normális ha 10-20 év után is õrzi az emlékét. Nagynénémnek 25 évvel ezelõtt halt meg az akkor 9 éves fia. Szörnyû tragédia volt. Karácsony napján pont 24-én a fia a 2 évvel idõsebb bátyjával és a 4 évvel idõsebb nõvérével lementek játszani a jásztótérre fél órára. Minden karácsonykor így tettek, mert amíg lent voltak, addig a szülõk elõkészítették az ajándékokat, a karácsonyfát.. Utána lehet ünnepelni..Tomcsi egy ilyen napon véletlenül felakasztotta magát a fára. A sál beakadt és õ leesett.. Megfulladt. A nõvére találta meg.. Ennek 25 éve.. Mindannyian rendszeresen kijárnak a temetõbe. Nagynéném minden nap kimegy. A nõvére is hetente egyszer kimegy. Kiviszi egy szál virágot, kicsit rendezi a sírhelyet, majd puszit küld és megy a dolgára. Mi is kiszoktunk menni. Attól hogy a nagynéném minden nap kimegy, hogy a testvérek is hetente 1-2 alkalommal kimennek, teljesen természetes.

aki tudja milyen elveszíteni azt akit a világon mindennél jobban szeret, annak teljesen érthetõ és normális ha 10-20 év után is õrzi az emlékét. Nagynénémnek 25 évvel ezelõtt halt meg az akkor 9 éves fia. Szörnyû tragédia volt. Karácsony napján pont 24-én a fia a 2 évvel idõsebb bátyjával és a 4 évvel idõsebb nõvérével lementek játszani a jásztótérre fél órára. Minden karácsonykor így tettek, mert amíg lent voltak, addig a szülõk elõkészítették az ajándékokat, a karácsonyfát.. Utána lehet ünnepelni..Tomcsi egy ilyen napon véletlenül felakasztotta magát a fára. A sál beakadt és õ leesett.. Megfulladt. A nõvére találta meg.. Ennek 25 éve.. Mindannyian rendszeresen kijárnak a temetõbe. Nagynéném minden nap kimegy. A nõvére is hetente egyszer kimegy. Kiviszi egy szál virágot, kicsit rendezi a sírhelyet, majd puszit küld és megy a dolgára. Mi is kiszoktunk menni. Attól hogy a nagynéném minden nap kimegy, hogy a testvérek is hetente 1-2 alkalommal kimennek, teljesen természetes.
Baromi lelketlen dolog kijelenteni, hogy nem normális dolog. Ha 3 évig nevelsz egy gyereket, majd egy nap meghal, soha nem fogod sem elfelejteni, sem feldolgozni a halálát. Attól, hogy utána még született gyerekük, attól még az elvesztett gyermek emléke velük marad.
Abszolút normális. Mindenkinek másra van szüksége, hogy valahogy túlélje a gyermekének az elvesztését. Nekik ez a megoldás. Ez annyira belsõ, magánszférájuk, hogy még csak megjegyzést, észrevételt tenni sincs joga senkinek.
Szerintem nincs szörnyûbb dolog annál a világon, mint elveszíteni a saját gyerekünket!
Igen, normális. Az ember a gyermekét nem tudja elfelejteni..
Igen normális. Ez olyan nekik, mint, másnak a napi fogmosás. Tartsátok tiszteletben, és ne kelljen soha, senkinek végigjárni azt az utat, amit õk járnak naponta.
Az hogy minden nap temetõbe mennek abszolút nem.
nincs ilyen, hogy "normális" vagy sem. van aki így él van aki úgy. attól, hogy számomra meglepõ, még nem ítélkezem, nem mondom, hogy nem normális. szerintem amúgy az lehet, hogy ez a rituálé az életük részévé vált. beépült a napi ritmusba. mert nem tudom, hogy ennyi idõ után lehetséges e minden nap rendesen emlékezni rá, gyászolni. mondjuk lehet pont azért csinálják, hogy ne felejtsék el. vagy mert megígérték maguknak amikor meghalt, hogy mindig kimennek és úgy éreznék elárulnának valamit, ha meggondolnák magukat. esetleg ha kedved van megpróbálhatod kizökkenteni õket ebbõl, de csak ha úgy látod, hogy ez terhes nekik, hogy csak beleragadtak és nem veszik észre, de már tovább mennének. de csak óvatosan ha erõs a bizalom köztetek.
Nem normális. Igaz, hogy egy gyerek halálát nem lehet elfelejteni, de a halottat el kell engedni. Csoda, hogy a nagyobb gyerekek nem sérültek emiatt.
3 éves a gyerekem, nem mondanám, hogy nem normális, én, ha történne az enyémmel valami, akkor én is belehalnék.
Nincs pontos definíció arra, hogy mi a "normális"...Az természetes, hogy nem felejtik el a gyereket. Ugyanakkor az, ha képtelenek feldolgozni a dolgot, azzal csak a saját életüket teszik tönkre. A szegény gyereknek teljesen mindegy, de õk képtelenek normális életre, ha nem tudják elfogadni a halált, és túllépni a gyászon...
A múlt héten egy 40-es hölgy ült mögöttem a buszon, aki egy ismerõsével beszélgetett. A hölgy elmondta, hogy az anyukája 20 éve halt meg, de azóta is kijár minden áldott nap a sírjához. Ott van, mesél, az õ lelkének erre szüksége van. Igazából baromira megható volt, hogy az érzéseirõl beszélt ezzel kapcsolatban, így nem gondolnám, hogy bárkinek is joga lenne ilyen érzésekre azt mondani, hogy "nem normális".
Márpedig szerintem nem az. Ha csak egyedül a gyászolót érint, akkor senkit nem érdekel, de ha ennek a példában említett nõnek vannak gyerekei, férje, akkor azok mit gondolnak? Vagy a kérdezõ által felhozott esetben. Én nem szeretnék ilyen anyának a lánya lenni, aki minden egyes nap temetõbe járkál, ahelyett, hogy az élõ rokonaival foglalkozna.
Utolsó! Nem csak az anyáról van szó, hanem az apáról is. A két másik gyereknek meg testvére, még akkor is ha meghalt, és ezzel gyanítom, hogy õk is tisztában vannak. Szerintem meg attól még, hogy kijárnak mindennap a temetõbe, túllehetnek a halálán, legalábbis tovább léphettek. Szerintem úgy érzik, attól még, hogy meghalt, az õ gyerekük, és rá is idõt szánnak mindennap, mint ahogy a másik két gyerekükre is. Én régebben a macskámhoz jártam ki évekig kéthetente, azért mert egyszerûen így éreztem jónak. Most is kijárnék, ha nem 230 km-re lenne. De amikor arra járok, mindig meglátogatom, pedig "csak" egy macska volt.
Szerintem egy család éppen azért család, mert elfogadjuk és megértjük egymás érzéseit. Ha az én anyukám lelki békéjéhez az kell, hogy mindennap kimenjen valakihez a temetõbe, akkor menjen ki. Nem órákról és egész délutánokról van szó gondolom, csak egy kis idõtöltésrõl. Miért fáj ez bárkinek is? Én "gyerekként" megérteném, ha a szüleimnek ez fontos lenne. Nekem sajnos a volt párom hunyt el három éve egy autóbalesetben. Nem járok ki hozzá mindennap, de azért hetente, két hetente igen. Fél éve van új párom, de ezt soha senki nem veheti el tõlem. A párom abszolút megérti és elõfordult olyan is, hogy kijött velem. Ha valaki nem érti meg, hogy az én lelkemnek jót tesz néha oda kimenni és letenni egy szál virágot a sírjára, akkor sajnálom.
Na, meg a felejtést is megakadályozza, ha napi program ez a dolog. Így tényleg nem lehet továbblépni. Szerintem is pszichológus kéne nekik.
Állítólag sok síron van mindig friss virág... Persze ezekben az esetekben nem biztos, hogy ugyanaz a személy viszi ki, lehet, hogy családon belül megbeszélik, hogy mindig más megy ki a sírhoz. Nekem is fura, ha valaki állandóan kijárkál. De most jut eszembe, hogy pl. itt, nem messze mellettünk, van egy forgalmas út, ott is állandóan van friss virág a korlátnál, biztosan ott halt meg valaki. És már évek óta. Én nem ölnék bele ennyi energiát, idõt egy elhunyt szerettembe, de ha nekik így jó, õk tudják.
azt hiszem elég sok mindenen átmentem már, huszonéves voltam mikor meghalt az anyu, majd a mama, de ha a gyerekemet elveszíteném (ezt még leírni is szörnyû) azt hiszem, azt nem élném túl szóval igen, szerintem normális ez a legnagyobb tragédia, ami embert érhet, és aki nem volt még ilyen helyzetben, az ne ítélkezzen egy ismerõs néni kb 75 éves, közel 40 éve vesztette el a fiát, a mai napig kimegy hozzá legalább hetente egyszer
Én nem csinálnám ezt, de ha nekik ez így jó...Nem tudom, nekem sok rokonom meghalt, anyun kívül nem is él már senki közelebbi rokon, de sose járok temetõbe. A temetésre elmentem aztán ennyi. Én nem értem ezt a temetõbe mászkálást, nincs ott semmi csak egy darab kõ, ahhoz meg minek mászkáljak? Inkább gyújtok egy gyertyát itthon ha nagyon szeretnék. 25/L
Barátnõm is elvesztette a fiát, lassan 10 éve. Nem utazik pár napnál tovább sehová, mert akkor nem tud kimenni a temetõbe, és ez neki fizikai, lelki fájdalommal jár. Normális? Neki igen. Nem tudja az, mi a fájdalom, kinek gyerekét nem borítja sírhalom.
Amikor az édesapámat elveszítettem, akkor terapeutához jártam, aki nagyon sokat segített. Tudom, hogy õ azt mondaná rá, hogy nem normális, ha még ennyi év után is valaki napi rendszerességgel kimegy.
Én csak azon csodálkozom, hogy hogy volt erre idejük?? 2 gyerek mellett... Persze, lehet, hogy nem 8 órát dolgoztak egy nap, hanem kevesebbet.
Szerintem erre nem lehet olyat mondani, hogy nem normális. Õk így dolgozzák fel a fiuk elvesztését. Attól hogy van másik kettõ, még az õ hiánya bennük él. A nagymamám havonta legalább egyszer elmondja zokogva, hogy nincs annál borzasztóbb dolog, mint amikor egy anya eltemeti a gyerekét. Két nagybátyám 12 évvel ezelõtt halt meg ugyanabban az évben, néhány hónap különbséggel. Kimenni a temetõbe nem tud már hozzájuk mindennap, de amíg tudott ment és azóta is számon kéri, hogy friss virág van-e a sírjukon. Õ ezzel próbálta feldolgozni ezt a helyzetet, most azzal, hogy mindennap beszél arról, hogy neki valamikor 3 fia volt. Senkinek nincs joga elvenni tõle azt a kis békét, amit ez okoz neki ilyen tragédia után. Neked sincs jogod ítélkezni a sógornõd felett, amiért úgy gyászol és emlékezik a fiára, ahogy. Inkább légy hálás a sorsnak, hogy te nem tapasztaltad meg milyen eltemetni a gyermekedet és imádkozz azért, hogy soha ne is tudd meg.
Ez egy nagyon összetett dolog. Ha Õk igénylik és van rá idejük (párom mamájának a 4 éves kisfia halt meg májrákban), de nem lett volna IDEJE mindennap kimenni a kisfiához, még 2, majd idõvel 3 gyerek mellett egyedülálló anyaként. De, ha Õk megtehetik, tegyék. Jó dolog a léleknek.

Az normális, hogy már 2 nap múlva nőni kezdett a szőr, gyantázás után?

Először voltam, és azt hittem, h legalább 2 hétig nem kell vele bajlódnom... Az a baj, h még nem kopott ki a szőr, vagy rosszul csinálta a kozmetikus (én elegendő hosszúságúra hagytam, és mikor megcsinálta, teljesen sima volt...) ? Ha még elmegyek párszor, akkor hosszabb ideig fogja bírni?

Legjobb válasz: Hát õõõ nem tudom, hogy normális e vagy sem, nekem úgy másfél 7 után kezd látszani, hogy valami nõ ki, de akkor még viszonylag sima. 2 éve járok gyantáztatni, mindig másfél hétig bírta csak ki, annyi, hogy egyértelmûen kopott, ritkult a szõr.

Hát õõõ nem tudom, hogy normális e vagy sem, nekem úgy másfél 7 után kezd látszani, hogy valami nõ ki, de akkor még viszonylag sima. 2 éve járok gyantáztatni, mindig másfél hétig bírta csak ki, annyi, hogy egyértelmûen kopott, ritkult a szõr.
Ez egyén függõ. Kinek milyen gyors a növekedése. Pont úgy mint a hajnál. Van akinek havi 1cm-t nõ, e van akinek 5-öt. Nekem kb 4-5 napot bír ki.
A szõrtüszõkben egyszerre több gyökér is van, ezért amikor kitépõdik az éppen aktív, az alatta lévõ nekiáll fejlõdni, és szõrt növeszteni. Elsõ gyantázások alkalmával a tüszõk hasonló erõsségû és színû szõröket növesztenek vissza, de minél többször szedik ki, annál jobban gyengébbek lesznek. Elmúlni sose fog. A szõr a bõröd természetes védõrendszere.

27 hetesen egy visszatartás után, normális hogy nem tudok semmit csinálni?

szerdán volt egy visszatartásom mert 10 perces fájásokkal mentem be. tüd?érlel?t és infúziót kaptam, és szerencsére elmúltak a fájások. a méhszály 2110. pénteken engedtek haza, azóta max 20 percet tudok fennt lenni, annyira szédülök, meg fáj a hasam, derekam. volt valaki így?

Legjobb válasz: Ez nem jó jel. Én 2 hetet feküdtem bent visszatartással a 33-35 hét közt. Csak az injekciók után éreztem szédülést és gyengeséget meg remegést,de ez kb max fél óráig tartott, és mondták is hoyg normális. Én Bricanylt kaptam, meg tüdõérlelõt, meg még ki tudja miket ezeken kívül. Furcsa hogy 27 hetesen csak ennyi ideig tartottak bent. Ha hazaengedtek,akkor lehetõleg pihenj mert nagyon nem lenne jó ha a baba megszületne, úgy mondanám hogy vedd a tested jelzéseit. És ha roszabbodik, akkor azonnal menj be a kórházba, mert szerintem ez nem jelent jót!

Ez nem jó jel. Én 2 hetet feküdtem bent visszatartással a 33-35 hét közt. Csak az injekciók után éreztem szédülést és gyengeséget meg remegést, de ez kb max fél óráig tartott, és mondták is hoyg normális. Én Bricanylt kaptam, meg tüdõérlelõt, meg még ki tudja miket ezeken kívül. Furcsa hogy 27 hetesen csak ennyi ideig tartottak bent. Ha hazaengedtek, akkor lehetõleg pihenj mert nagyon nem lenne jó ha a baba megszületne, úgy mondanám hogy vedd a tested jelzéseit. És ha roszabbodik, akkor azonnal menj be a kórházba, mert szerintem ez nem jelent jót!
Szerintem sajnos normális!Így jelez a szervezeted, hogy pihenj és nem a háztartással/gyerekekkel foglakozz sajnos!Hanem pihenj! Nekm 31 hetesen volt(méhszáj:1222 és a nyákdugóm is elment), engem is 1 hét után engedtek ki!A 35. hétig szigorú fekvést tartottam, de nem volt itthon gyerkõcöm!Nem tudom most mi lenne ha a lassan két évesem mellett feküdnöm kellene....39+4-re született végül! Pihenj amennyit tudsz, drukkolok, hogy még jó pár hétig bent maradjon! 22 hós kislány és 11 hetes pocakbabi anyuja
A kérdező hozzászólása: azért engedtek haza, mert 2 percre lakok a kórháztól, és itthon van a 7 éves lányom és az 5 éves fiam. a kórházban egész jól voltam, ott még egy órát is tudtam egyhuzamban fennt lenni, de mióta hazajöttem, azóta vagyok ilyen gyenge
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! sajnos mást nem is tudok mint pihenni, meg arra várok hogy legalább annyira jól érezzem magam hogy legalább a házból ki tudjak menni, mert pénteken költözünk és szar hogy semmit sem tudok csinálni
Én 1hete jöttem haza a kórházból, nekem is visszatartásom volt.Azóta a nap 24órájából 20at fekszem és így is sokat görcsölök és keményedek.Sajnos mást nem tudsz tenni, mint pihensz egész nap.A babád érdekében.Õ még nagyon pici és a legjobb helye most még a pocakodban van.Pihenj sokat! Kitartás!:) 34hkm
Szia! Második vagyok! Nálunk mondjuk költözés nem volt, de fekve néztem végig shogy anyósom ablakot pucol (retgeteg van a házban :((), a keresztlányommal, és vasalják a babaruháimat :(Én a 31.tõl a 35. ig nem mmehettem ki a házból, mert ezt csak 38 lépcsõvel tudtam volna megtenni!Így tilos volt!Én nagyon féltettem a pocakomban lakó bébit, de mégegyszer mondom, nem tudom mit tennék ha most is így lenne, mikor a nagyobb már ugye itt van!_Nagyon szörnyûlehet aztelhiszem! Sok sok kitartást kívánok! Második voltam!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsaitokat. Most már fennt tudok lenni, ma a városba is el kellett mennem a munkahelyemre meg a háziorvoshoz, de legközelebb majd csak a költözés napján megyek ki újra, mert még a 3.-on lakunk és csak ma tûnt fel hogy milyen nehéz is a lépcsõzés

Normál szülés után meddig éreztétek, hogy húzódik vissza a méhetek? Normális, hogy nekem még három hét után is fáj egy kicsit?

Legjobb válasz: normális. nekem kellett a 6 hét mire el tudtam "felejteni", hogy felvágtak :). gondolj csak bele, hogy mindent átvágtak odabenn, nem gyógyul 1-2 hét alatt.

normális. nekem kellett a 6 hét mire el tudtam "felejteni", hogy felvágtak :) . gondolj csak bele, hogy mindent átvágtak odabenn, nem gyógyul 1-2 hét alatt.
Most nézem, nem tudom mibõl gondoltam hogy csak császáros lehetsz :) , gondolom a "sima" szülésnél sem sokkal kellemesebb. az is nehezen gyógyul.
Szia én simán szültem :) 5 hétig éreztem a méhösszehúzódásokat! És normálisnak nevezte a szopi tanácsadó is és a dokim is!Gondolom szoptatsz és azért érzed erõsebbnek! Nekem azzal is összefüggésbe hozták, hogy mensi alatt görcsölõs (voltam) vagyok, így ez is jobban megvisel! 19 hós szopizuó anyuja
En ugyan csaszaros vagyok, de gondoltam valaszolok, mert szerintem semmi kulonbseg nincs a mehosszehuzodasokat nezve, szerintem a szoptatas-nem szoptatas tobbet nyom a latba. En csak egy hetig ereztem, es mindig csak szoptatas alatt, de akkor nagyon erosen.

Az normális, hogy missed ab után 33 napra mejött a mensim, majd 2 hét múlva megint? Mitől lehet újabb vérzésem ilyen hamar?

Legjobb válasz: Nekem missed ab után 38 napra jött meg és a következõ ciklus is addig tartott, azóta viszont egyre csökken volt 35 és most szerintem még rövidebb lesz a ciklusom. Szerintem a dokit kéne megkérdezned, nem biztos, hogy ez normális. De lehet, hogy csak idõ kell, hogy visszaálljon a szervezeted.

Nekem missed ab után 38 napra jött meg és a következõ ciklus is addig tartott, azóta viszont egyre csökken volt 35 és most szerintem még rövidebb lesz a ciklusom. Szerintem a dokit kéne megkérdezned, nem biztos, hogy ez normális. De lehet, hogy csak idõ kell, hogy visszaálljon a szervezeted.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!