Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy tüsszentek a (3 db)

Mennyire normális, hogy ha köhögök, tüsszentek vagy hirtelen mozdulok nagyon erősen belenyilal a hasam aljába?

14+4 hetes terhes vagyok és már volt egy császármetszésem 4,5 éve. Annyira belenyilal, hogy összegörnyedek. Vagy bal, vagy jobb oldalon, soha nem középen, szinte a petefészkemnél.

Legjobb válasz: Ilyenem nekem is volt, pont ilyenkor tájt. Kérdezõsködtem az orvosnál, és a védõnõnél, azt mondták, hogy ezt a nyúló méhtartó szalagok okozzák. Nem jelez bajt, viszont baromi kellemetlen. Ugye nyúlnak, feszülnek, növekedni kezd a pocak, és egy-egy hirtelen mozdulatra befeszülnek. Javasolták, hogy esetleg a napi 3x1 szem magnézium helyett szedjek napi 4-5 szemet, igény szerint. 27 hkm

Ilyenem nekem is volt, pont ilyenkor tájt. Kérdezõsködtem az orvosnál, és a védõnõnél, azt mondták, hogy ezt a nyúló méhtartó szalagok okozzák. Nem jelez bajt, viszont baromi kellemetlen. Ugye nyúlnak, feszülnek, növekedni kezd a pocak, és egy-egy hirtelen mozdulatra befeszülnek. Javasolták, hogy esetleg a napi 3x1 szem magnézium helyett szedjek napi 4-5 szemet, igény szerint. 27 hkm
Teljesen!
Normális, de hogy elkerüld ezt a kellemetlenséget, görnyedj össze, mielõtt köhögsz vagy tüsszentesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kicsit megnyugtattatok. Igen, amikor érzem, hogy tösszentenem kell, vagy köhögök, már elõre összegörnyedek. Van, hogy éjjel fordulok és akkor nyilal bele, na arra sajnos nemtudok felkészûlni. Mi lesz késõbb, ha mér most ennyire húzódik mindenem, pedig még kicsi a hasam.

Normális, hogy sokat tüsszentek a terhesség alatt?

14 hetes terhes vagyok,már a reggeli rosszullétek elmúltak,viszont nagyon sokat tüsszentek,de ez már több hete tart és éjjel sokszor eldugul az orrom. Biztos hogy nem vagyok megfázva,de nem tudom ez mit?l van??? A tüsszentéssel nem ártok a babának??? A 13-ik heti ultrahangon minden rendben volt.

Legjobb válasz: Én szintén ebben szenvedek, de egész életemben. A terhességem alatt aggódtam, de semmi bajt nem okozott, nem fejtesz ki nagyobb nyomást/prést a pocidra, mint amikor lehajolsz. El fog nálad múlni, mert ez is egy terhességi tünet a vizes orrfolyással, orrdugulással. Ajánlom neked a patikában kapható Olynth nevû orrsprayt (650Ft), kamillás,nem gyógyszer, kizárólag azt a célt szolgálja, hogy nedvesen tartja a nyálkahártyát, így nem szárad ki az orrod, és nem okoz semmi irritációt a por, meg egyéb szagok, és el sem dugul majd ezután.

Én szintén ebben szenvedek, de egész életemben. A terhességem alatt aggódtam, de semmi bajt nem okozott, nem fejtesz ki nagyobb nyomást/prést a pocidra, mint amikor lehajolsz. El fog nálad múlni, mert ez is egy terhességi tünet a vizes orrfolyással, orrdugulással. Ajánlom neked a patikában kapható Olynth nevû orrsprayt (650Ft), kamillás, nem gyógyszer, kizárólag azt a célt szolgálja, hogy nedvesen tartja a nyálkahártyát, így nem szárad ki az orrod, és nem okoz semmi irritációt a por, meg egyéb szagok, és el sem dugul majd ezután.
terheseknél sokszor van orrfolyás, egyeseknek allergia jön ki ilyenkor. Jó a Sterimar is, tengervíz.
nekem az segített, hogy a radiátorra tettem párologtatókat.szinte teljesen elmúlott.

14 hetes kismama vagyok. Miért van hogy ha tüsszentek beszúr a hasam? Néha néha ha fordulok az ágyban a másik oldalamra akkor is de hamar elmúlik. Ugye ez normális?

Legjobb válasz: Ugyanaz az izom dolgozik ezeknel, ami akkor is, mikor fel kell ulnod/allndo az agyrol fekvesbol, es ha "rosszul" allsz fel, nem oldalasan, ahogy a kismamaknak kell, meghuzodik ez az izom es nyilallo fajdalmat erzel par pillanatra. Jo, ha figyelsz erre, mert kellemetlen, de baj nem lesz belole.

Ugyanaz az izom dolgozik ezeknel, ami akkor is, mikor fel kell ulnod/allndo az agyrol fekvesbol, es ha "rosszul" allsz fel, nem oldalasan, ahogy a kismamaknak kell, meghuzodik ez az izom es nyilallo fajdalmat erzel par pillanatra. Jo, ha figyelsz erre, mert kellemetlen, de baj nem lesz belole.
szia.én 12 hetes vagyok és velem is elöfordult ilyen..én köhögésnél is érzem, de szerintem nem lesz semmi baj , , :D
Én allergiás vagyok és amikor trüsszenteni kell , gyorsan elõre dõlök, összegörnyedek és megfogom a hasam . Ilyenkor nem fáj annyira :( 12 hetes Kismama :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!