Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy tápszernek (37 db)

A kislányom 6 hetes, 1 hete sajnos este tápszert adunk neki, mert kevés a tejem. A széklete viszont megváltozott. Többször is előfordul a nap folyamán, hogy zöld színű és darabos kellemetlen szagú. Ez normális, a tápszer miatt lehet?

Milupa Aptamil HA Prev adunk neki az orvos javaslatára. Minden nap van széklete, többször is

Legjobb válasz: Kérdezz rá a gyerekorvostól. Mi Beba HA start aktív-ot eszünk, nekünk azt mondta a doki, hogy normális, ha méregzöld a kaki, és ez a hyopallergén tápoktól van. Tehát lehet, hogy Nálatok is normális. 2,5 hós kislány anyukáj.

Kérdezz rá a gyerekorvostól. Mi Beba HA start aktív-ot eszünk, nekünk azt mondta a doki, hogy normális, ha méregzöld a kaki, és ez a hyopallergén tápoktól van. Tehát lehet, hogy Nálatok is normális. 2, 5 hós kislány anyukáj.
Szia, bemásoltam egy anyuka kérdését, amire egy orvos válaszolt, a tápszerekkel kapcsolatban. A kérdésedre a válasz, ezek alapján az, hogy kisbabád széklete a tápszertõl változott meg, a testidegen fehérje miatt. A hypoallergén tápszerek -szerencsére- kevesebb ilyen fehérjét tartalmaznak ill. a fehérjéket kisebb méretûre bontják az elkészítés során, így kevésbé irritálják a babát. "Kérdés: Mi a különbség az anyatej és a tehéntej között és a hypoallergén tápszerek helyettesíthetik-e az anyatejet? Válasz: A tehéntej adása vagy nem adása igen népszerû kérdés. Az elmúlt kb. 10 évben "divatos" ez a kérdés. Ez azért van, mert Magyarországon csak ezen idõszak alatt vált gyakorlattá az allergiák széleskörû kimutathatósága. Higgye el, hogy az ezt megelõzõ idõszakban is problémát okozott a tehén tejének allergizáló ténye, de nem tudtunk igazán gyakorlati megoldást felmutatni. A tudomány fejlõdik! Pont ezen 10 évben erõsödött meg világszerte az anyatej kihangsúlyozása és csak ekkortól tudtunk felmutatni igazán egészséges étrendi alternatívát a tehéntej helyett. Roppant nagy erõfeszítéseknek köszönhetõen szinte megduplázódott a szoptatási idõszak. Szennyezett világunkban a növekvõ légúti és bélrendszeri betegségek gyógyításának sarkalatos kérdése a már csecsemõkorban elkezdett prevenció. Ennek egyik feltétele, hogy fajidegen fehérjéket amíg csak lehet ne vigyünk be a szervezetbe. Fontos tudni, hogy nem csak az allergiák megelõzése az elsõrendû szempont. Az anyatej a legoptimálisabb tápláléka a csecsemõnek. A tehén teje szinte minden anyagában és paraméterében eltér a nõi tejtõl. Pld: a tehéntejben több a fehérje és a káros só, kevesebb a cukor, stb. Újszülött korban a vesék sókiválasztó képessége csökkent. A tehéntej sótartalma magas, így a sóterhelés nagy és veszélyes a babákra nézve. A tápszergyárak a "legolcsóbb" tejet felhasználva (vagyis a tehéntejet) próbálnak meg elõállítani az anyatejhez leginkább hasonló "tejet", melyet a tárolás biztonságossága végett por alakban hoznak forgalomba, mint tápszert. A gyógytápszerek adott betegségben vagy betegség gyanúban (megelõzésben) használandók. A hypoallergén tápszerek módosított (hydrolizált, stb.) tehéntej fehérjét tartalmaznak, vagy egyáltalán nem tartalmaznak tehéntej fehérjét. Összegezve: egyéves korig tápszer formájában adjuk a tehéntejet egészséges csecsemõ esetén is. A gyakorlatban persze sokszor teszünk engedményt, pld. anyagi okok miatt, stb. A gyógytápszerek szükségességében csak gyermekgyógyászat szakvizsgával is rendelkezõ orvos dönthet. Dr. Varga László"
Az én lányom is este tápszert kap, hogy éjjel legyen neki tejcsi, mert nekem is kevés a tejem 5 hetes. Mi a Beba-t kezdtük, de azt nem ette, így átálltunk a Humana HA startra és neki is van amikor zöldes a széklete. Gondolom amikor az anyatej jön ki az sárga darabos, amikor a tápszer az zöldes és darabos a szaga pedig más mint amikor az anyatejes van a pelusban.Szerintem a tápszer okozza, de azért egy telefont megér vagy a védõnõnek vagy a gyerekdokinak.

Anyatejet kap a babám, és naponta 1× vagy 2× kis tápszer kiegészítést (1× vagy 2×50 ml max). Normális, hogy napi egy kakis pelusunk van azóta, hogy tápszert is kap?

Volt, hogy 2 napig nem volt kaki, de azóta beállt egyszerre. 4 hónapos múlt.

Legjobb válasz: Mi csak anyatejesek vagyunk és nálunk nagyon sokáig a napi egy kakis pelus volt a jellemzõ.De volt, hogy 2 napig nem volt semmi. Ha nem kínlódik, erõlködik akkor normális.

Mi csak anyatejesek vagyunk és nálunk nagyon sokáig a napi egy kakis pelus volt a jellemzõ.De volt, hogy 2 napig nem volt semmi. Ha nem kínlódik, erõlködik akkor normális.
Persze, ez így teljesen rendben van! Az én babám is kb. így evett és kakilt 4 hónaposan.

Normalis, hogy a babam (6hos) miutan 10oraira pl. gyumolcsot kap, meg keri utanna a tapszert is, es aztan hanyik?

Legjobb válasz: nem hányik hanem hány, de nem normális ez azt jelzi hogy nagyon megtömi magát vagy képzeld el hogy te egy csomo meggyre tejet iszol,, szetm adj neki tápszert és kis idö elteltével pár kanál gyümit.

nem hányik hanem hány, de nem normális ez azt jelzi hogy nagyon megtömi magát vagy képzeld el hogy te egy csomo meggyre tejet iszol, , szetm adj neki tápszert és kis idö elteltével pár kanál gyümit.
Ha most kezdtétek a gyümit, akkor inkább elõbb add neki a tápszert, és csak utána pár kanál gyümölcsöt. Ebben a korban még nem az a fontos, hogy sok gyümölcsöt megegyen, hanem hogy szokja az ízeket, meg a kanalat, és ehhez elég pár kanálkával adni...szerintem is túltömöd...
Nem írtad, hogy mikor kezdtétek a hozzátáplálást. Én az elején (4 hónapos korában) elõször néhány kanál gyümit adtam, utána a tápszert. Folyamatosan átváltottam az arányokat, a végén már majdnem egész adag gyümit kapott és csak 30ml tápszert. Utána pedig egyik nap már nem kapott tápszert. Megszokta, nem kérte. Most ha úgy érzi, hogy nem elég a gyümi, babateát vagy vizet kap. A teltségérzet megvan, de mégse ette magát túl. 6hós kisfiú anyukája


Mennyire normális hogy 5napos kisfiam van hogy óránként csak egy cicit, de kér szopizni, valamikor meg 3és fél órákat is kibír de akkor rákell segítseg tápszerrel is?

Meddig marad ez a rendszertelenség?

Legjobb válasz: hagyd el a tápszert, külömben nem lesz elég tejed. Ha kevés a tej gyakrabban akar majd szopni és ettõl növekedik majd a tejmennyiséged, da ha tápszerrel pótolgatod, akkor ez nem fpg mûködni, mert jóllakik azzal. Hidd el, nem fog éhenhalni, sem pedig lefogyni. Azt, hogy elég-e a tej abból látod, hogy termel kakit, pisit (de vigyázz mosta meleg miatt kevesebb a pisi, mert izzad is)és hetente legalább 10-12 dekát hízik. Ebben a korban még rendszertelen a szopi és lassú is, mert a baba még gyengébb belealszik stb. Légy türelmes, sokszor egy óráig is eltarthat egy szoptatás. Esténként, ha nyûgös, az nem az éhség miatt van, ez minden babánál így van, hogy bömbölnek 6-7 óra körül 1-2 órát. Hidd el, ez elmúlik majd 2-3 hós korára. Valami rendszer kábé 3-4 hós korára alakul ki, akkor már 10-20 perc alatt kiszopizza a magáét. Addig szoptasd igény szerint két mellbõl.

hagyd el a tápszert, külömben nem lesz elég tejed. Ha kevés a tej gyakrabban akar majd szopni és ettõl növekedik majd a tejmennyiséged, da ha tápszerrel pótolgatod, akkor ez nem fpg mûködni, mert jóllakik azzal. Hidd el, nem fog éhenhalni, sem pedig lefogyni. Azt, hogy elég-e a tej abból látod, hogy termel kakit, pisit (de vigyázz mosta meleg miatt kevesebb a pisi, mert izzad is)és hetente legalább 10-12 dekát hízik. Ebben a korban még rendszertelen a szopi és lassú is, mert a baba még gyengébb belealszik stb. Légy türelmes, sokszor egy óráig is eltarthat egy szoptatás. Esténként, ha nyûgös, az nem az éhség miatt van, ez minden babánál így van, hogy bömbölnek 6-7 óra körül 1-2 órát. Hidd el, ez elmúlik majd 2-3 hós korára. Valami rendszer kábé 3-4 hós korára alakul ki, akkor már 10-20 perc alatt kiszopizza a magáét. Addig szoptasd igény szerint két mellbõl.
Egyetértek teljesen az elõzõvel. Ne tápszerezd, jelez Õ, ha éhes. Ha szoptatni szeretnéd mindenképpen csak cicit kapjon. Valakinek elõbb, valakinek késõbb áll be a kereslet-kínálat. Én például majdnem 3 hós koráig fejtem, mert annyi tejem volt, de már elhagyhattam, mert mostanra állt be a mennyiség. Nem kell fejnem már.

Normális, hogy a tápszernek élesztő íze van?

Pótlást kell adnom a babámnak, de nem eszi meg, amin nem is csodálkozom, mert b?n rossz íze van. El?ször azt hittem megromlott, de vettem másikat és az is olyan..., Humana. A Mildibé is rossz íz?, azt sem eszi meg. Melyik az a tápszer amit anyatejes babák is elfogadnak? Már 6 hónapos, csak mivel pépeket még nem fogad el muszáj valamivel pótolnom, mert nem hízik...

Legjobb válasz: Szia!Hát igen rossz íze van a tápszereknek.Igazából én a beba-t adtam neki de annak is ilyesmi íze van szerintem nincs olyan tápszer aminek jó lenne az íze.De kérdezd meg a gyermekorvost,hogy nincs e olyan és ha van akkor írja fel. Sok sikert!Jó babázást!

Szia!Hát igen rossz íze van a tápszereknek.Igazából én a beba-t adtam neki de annak is ilyesmi íze van szerintem nincs olyan tápszer aminek jó lenne az íze.De kérdezd meg a gyermekorvost, hogy nincs e olyan és ha van akkor írja fel. Sok sikert!Jó babázást!
Nestle Allete PRE.Az finom édes mint az anyatej.A lányom csak azt itta meg a szopi mellett.

A Humana baby-fit tápszer okozhat szorulást? Nagyon nehezen kakil a babám. És normális hogy zöldes a széklete? Más tápszert még nem használtunk, 5hós baba és még szopizik is.

Legjobb válasz: fiam 4 hónapos, õ is humana tápszert kap és bizony elég szorulásos lett tõle és neki is zöldes a széklete. én adok neki napközben cukor nélküli kamillateát, attól megint rendesen tudott kakilni. plusz én már egy kis rostos gyümölcsöt id adok neki, 5 és fél hósnak is bõven lehet(õszibarack, alma) és az is segít neki.

fiam 4 hónapos, õ is humana tápszert kap és bizony elég szorulásos lett tõle és neki is zöldes a széklete. én adok neki napközben cukor nélküli kamillateát, attól megint rendesen tudott kakilni. plusz én már egy kis rostos gyümölcsöt id adok neki, 5 és fél hósnak is bõven lehet(õszibarack, alma) és az is segít neki.
A kérdező hozzászólása: Érdemes más tápszerre váltani? Az orvos írta neki. Iszik Milupa baba teát, mellé is adjak gyümölcs levet? Köszi.
hát én úgy szoktam, h õszibarackot kézi mixerrel jól összeturmixolok hogy ne maradjon rostos vagy darabos(almát szintúgy) és abból adok neki. ilyen melegben egy kisebb õszibarackot boldogan megeszik, fõleg ha jó édes. és javaslom, hogy olyan teát válassz, ami direkt szorulásos babáknak van, mert tényleg jók. nálunk csodát tett. sok sikert!
jah és mi más tápszert is próbáltunk, de ugyenez volt a helyzet, valószínûleg az én babám erre elég hajlamos. lehet nálatok beválna. de mivel 5, 5 hós úgyis kezded a hozzátáplálást, az pedig úgyis lazítja a székletet, élinkíti a bélmûködést.

Tápszeres a babám. Normális hogy tegnap délután óta nem kakilt? Eddig volt napi 3szor is. Viszont egy nap háromszor tudtam anyatejet adni és háromszor tápszert.1 hónapos a kislányom.

Legjobb válasz: szia,ugyan ez van nálunk is!Eddig napi 3-4szer is volt széklete 6 hetes fiamnak,most meg 4-5 napja szorulása van,és nagy kínkeservessen naponta egyszer tud kakilni szegényem.Én is naponta 3szor tudok neki anyatejet adni és 3szor tápszert.Milyen tápszert eszik?Mi Bebat,lehet váltanom kellene!

szia, ugyan ez van nálunk is!Eddig napi 3-4szer is volt széklete 6 hetes fiamnak, most meg 4-5 napja szorulása van, és nagy kínkeservessen naponta egyszer tud kakilni szegényem.Én is naponta 3szor tudok neki anyatejet adni és 3szor tápszert.Milyen tápszert eszik?Mi Bebat, lehet váltanom kellene!
Az én kisfiam Aptamil Ha-t kapott, s volt olyan (többször is), hogy 4 napig nem kakilt. A hasa nem fájt, én viszont nagyon aggódtam. A doktor néni mondta, hogy nem gáz. 4 nap után aztán a mellkasától a háta közepéig zöld kakis volt a gyerek (szerencsére lágy volt)
6 hét körül van egy étvágybeli ugrás, lehet jobban feldolgozza a kajcsit. Lehet majd lassan növelni kell az adagot.
A kérdező hozzászólása: Humana HA1-est eszik. Eddig ilyen gondunk nem volt.
Ez elõfordul, de készülj fel rá, hogy ha végre sikerül összehoznia, még a háta közepe is olyan lesz. :-) Legalábbis nálunk ez a tapasztalat.

Az normális, hogy a Milupa Milumil 2-es tápszer olyan sűrű, hogy nem jön ki a cumiból (3 lyukú), és annyira habzik, hogy az egész cumisüveg tele van vele?

Természetesen 180 ml vízhez az el?írt 6 kanállal fogtam, mint eddig mindig a HA Start-nál is. Az rendben volt. Ha normális, akkor hogyan adjam neki?

Legjobb válasz: Az én babám is Milumil HA Startot evett míg picike volt, aztán léptünk tovább a 2-es tápszerre és ugyanez volt a problémánk. Egyszerûen annyira habzott, hogy nem tudta rendesen enni. Úgyhogy vettem Neki Bebát az tökéletesen bevált.

Az én babám is Milumil HA Startot evett míg picike volt, aztán léptünk tovább a 2-es tápszerre és ugyanez volt a problémánk. Egyszerûen annyira habzott, hogy nem tudta rendesen enni. Úgyhogy vettem Neki Bebát az tökéletesen bevált.
A kérdező hozzászólása: Én is Bebát adtam neki, szerencsére 2 félét vettem, hátha a Beba majd nem izlik neki. Hát, fordítva sült el a dolog. De a Bebára meg azt írják, hogy 6 hónaposan még 5-ször adjunk neki tápot. Én csak 2-szer adok, ez gond lehet?
Nem baj ha csak kétszer eszik tápszert, szerintem. Én nem nagyon tartottam be ezeket az elõírt dolgokat. Gondolom napközben már szépen eszik a babád gyümiket, és fõzelékeket. Az én kisfiam 9 hónapos, és csak azért eszik még 3-szor tápszert, mert éjjel felébred egyszer(reggel, és elalvás elõtt eszi még). 2 gyerekes anyuka
Eslõ válaszadónak ! hogyan habzott mi is az elejétõl kezdve ezt esszük de tök jó folyékony !! Mi most Ha 2 esszük jelenleg!! J de ti a sima kettest az ilyen ? Ja igen a Ha sok ezek szerint folyékonyak a sima meg sûrû!! Nekünk a bajukn ugyan ez a Nutrilonnal volt bukós babáknak! na az kegyetlen volt , vissza is váltottunk a Milupára

Normális, hogy 5, 5 hós babám 600-700 ml tápszert eszik csak meg?

Tudom, hogy a baba tudja, hogy mennyi kaja kell neki, de szerintem ez irtó kevés.

Legjobb válasz: Nem szabad ennyire méricskélni, hogy mennyit eszik a babád! Hidd el, az elsõ gyerekenél még én is így voltam, de attól nem evett jobban, csak én készültem ki idegileg. Szerintem nem kevés ez a tápszermennyiség. Egyébként reggel mikor ébred, akkor nem azt szokott enni? És mivel már 5 hónapos, szerintem a déli tápszert váltsd ki egy fõzelékre(sütõtök, alma-krumpli, sárgarépa püré stb). Az én gyerekeim is tápszeresek, és ennyi idõsen már ették ezeket a kajákat, én mindíg bébiételt vettem(de persze fõzhetsz is neki, ha neked úgy jobb). Sok sikert, és minden jót! 2 gyerekes anyuka.

Nem szabad ennyire méricskélni, hogy mennyit eszik a babád! Hidd el, az elsõ gyerekenél még én is így voltam, de attól nem evett jobban, csak én készültem ki idegileg. Szerintem nem kevés ez a tápszermennyiség. Egyébként reggel mikor ébred, akkor nem azt szokott enni? És mivel már 5 hónapos, szerintem a déli tápszert váltsd ki egy fõzelékre(sütõtök, alma-krumpli, sárgarépa püré stb). Az én gyerekeim is tápszeresek, és ennyi idõsen már ették ezeket a kajákat, én mindíg bébiételt vettem(de persze fõzhetsz is neki, ha neked úgy jobb). Sok sikert, és minden jót! 2 gyerekes anyuka.
nekem a dokim mondta, hogy annál a babánál akinél elkezdik a hozzátáplálást, annak a babának napi 600 ml-t meg kell enni tápszerbõl 24 óra alatt. Na az nektek megvan. Ne izgulj , nincs semmi baja. Adjál neki naponta többször fõzelékfélét, délben igen váltsd ki a tápszert fõzelékkel, adj neki inni többször és nem lesz gond. Jól csinálod ne félj. 5 hós kisfiú anyukája
Nekem 6 hós a kisfiam, és csak reggel meg este eszik tápit.Reggel a tejpépet tápszerrel kavarom meg neki(kb 150 ml), délben fõzelék, 4 körül egy nagy üveg gyümölcs, este tápszerrel tejpép(milupa jó éjszakát pép)az is kb 150 ml.Mondtam a dokinõnek, meg a védõnõnek is, azt mondták ha nem megy több akkor ne eröltessem.Ja és a cumis üvegtõl öklendezik.Hát ez van.Ha jol fejlõdik akkor sztem ne izgasd magad.

Mi lehet a baj? Egész nap szinte alig eszik, és inni is cak 320 ml iszik plussz reggel és este 100ml tápszer! Nagyon aggódom! Normális, hogy nem akar elfogadni semilyen főzeléket? 6 hónapos baba!

Legjobb válasz: Szia!Természetes dolog,hogy ebben a nagy melegben nem kéri az ételt a babád.Kínáld többször rá a folyadékot.Ha valami probléma lenne a babáddal az anyai ösztön észrevenné,de nem árt figyelgetni.Ha nem kéri a fözeléket kínálj rá gyümölcsöket és a tápszert.Sok szerencsét!

Szia!Természetes dolog, hogy ebben a nagy melegben nem kéri az ételt a babád.Kínáld többször rá a folyadékot.Ha valami probléma lenne a babáddal az anyai ösztön észrevenné, de nem árt figyelgetni.Ha nem kéri a fözeléket kínálj rá gyümölcsöket és a tápszert.Sok szerencsét!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!