Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy ma 2 hetes lányunk (1 db)

Normális, hogy a ma 2 hetes lányunk van, hogy csak 20-30 ml-t eszik?

3150-nel született,2850-nel hoztuk haza és itthon fogyott 2700-ra, azóta lassan elkezdett hízni. Az orvos azt mondta, nem kell aggódni, ilyenkor még normális, hogy fogynak.

Legjobb válasz: Esetleg nem sárga? Mert nálunk ezért szopizott ennyit!

Esetleg nem sárga? Mert nálunk ezért szopizott ennyit!
nálunk is addig volt ilyen a lányom amíg sérga volt.Nekem az orvos kiadott egy mennyiséget amit meg kellett vele etetnem(már nem emlékszem hány ml volt)és két etetés között kelett itatnom hogy tisztuljon.Nagyon aluszékony volt a babám alig bírtam felkelteni volt hogy alvás közbe evett és olyan is elõfordult hogy végig aludt egy fürdetést
Ne tápszerezzél, hanem szoptassál gyakran. A piciknek még a gyomruk is nagyon picike, és 2 hetesen bizony bele-beleszundikálnak a szopizásba. Miest éberebb azonnal tedd cicire, az a normális ha ennyi idõs baba 24 óra alatt 12x ( vagy többször )is szopizhat. A szopikat nem kell mérni felesleges, idegölõ, elég heti 2x mérni egy csupasz pucér súlyt ( de mindig ugyanabban a napszakban ) és azon szépen láthatod hogy fejlõdik a kicsid. Ellenõrizd hogy pisiljen rendszeresen, legyen nyugodt jókedélyû baba. Én hétfõn és csütörtökön este fürdés elõtt mérek és slussz. Csak szoptatok igény szerint, a kisfiam három és fél hónapos.
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg azt mondták, hogy nagyon enyhén sárga, és hogy ne hagyjuk 3 óránál többet aludni, gyakran egyen, úgyh költögetjük, így viszont, h nem a saját ritmusában kel, nagyon álmos és bealszik.
Pont azért kel költögetni, mert minnél több folyadékot kap, annál hamarabb múlik el a sárgaság. Vidd napra, persze nem a déli órákra gondolok!!
szia! a sárgaság azért van, mert nem ürül ki a bilirubin a szervezetébõl, amely vesén keresztül ürül. Itass vele folyadékot, ébreszgesd fel kajálás közben. az én fiam is 2 hetes, de egy evésre 80-100ml-t eszik, naponta összesen általában 500-600ml-t. ha tovább sárga lenne, menjetek vissza a kórházba, kék fény alá rakják másfél napra és helyre jön.Nekem a babám 3 naposan sárgult be, még a kórházban, igy egybõl vitték a kék fény alá, ott vérbõl nézik a bilirubin ürülését.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért alszik többet a 2, 5 hónapos babám?

Az mitől van, hogy napközben többet alszik, mint szokott? Az éjszakát már jópár hete átalussza (20-21től reggel 6ig). Napközben 3 óránként eszik, így kéri. Ebből a 3órából vagy másfelet alszik és másfelet ébren van, vagy 1órát alszik, 2őt ébren van. Mostanában viszont nem 1 órákat alszik, hanem 2-3-4et. Most is már 2,5 órája alszik. Nem problémázok ezen, had pihenjen, had aludjon, csak érdekelne, hogy mitől van ez? Jobban elfárad? Mikor ébren van beszélgetünk, mutogatom neki a játékokat, sétálunk, tuti hogy nagyon lefárad agyilag, dehát ez eddig is így volt, mikor kevesebbet aludt. Vagy növekedési ugrás? Vagy front? Vagy mi? Köszönöm.

3

Akinél megindult a koraszülés, hanyadik hétben jártatok? (Hogy) sikerült leállítani? Ha igen, hány hétig hordtad még?

8

5 hónapos kislányom ha leteszem játszani, nyomban elkezd "hisztizni". Miért lehet ez?

1

Milyenek a Rák babák?

akinek már kicsit nagyobb a gyermeke-mik a tapasztalatok?milyen tulajdonságok,személyiségjegyek mutatkoznak meg?

1

Nálunk viszonylag "későn" 2hónapos kor körül kezdődött a hasfájás, az infacol csak nagyobb sírást, görcsöket okozott. Mivel tudnék segíteni ennek a csöpp lánynak?

Egyértelmű hogy a szelek bántják,feszítik a pociját,mert őrült tempóban húzkodja fel a lábait,olyankor a cici sem segít,még jobban sír tőle.Hála istennek nem több órás sírások ezek,csak míg meg nem könnyebbül.Korábcn valahogy jobban viselte,most sír és fel is ébreszti a puki.Próbáltuk az infacolt,de csak rosszabb volt.Hasra teszem olyankor,körzök a kis lábaival,hasát is próbálom masszírozgatni,illetve a végbél környékét popsikrémmel,vagy büfiztetni próbálom stb..úgy sajnálom szegénykémet ahogy kínlódik.Mivel tudnék mfg regítenhg neki,tudtojm ajánlani valamit?Most a Colief cseppeken gondolkodom.Ismeritek,bevált?Vagy valamilyen homeós dolog?

10

Mikortól altatjuk párnán a gyermeket és gyerekágyon?

eddig sima matracon kiságyban hálózsákban alszik.18hós

3

Van értelme plus betétet rakni a pelenkába éjszakára?

Kisfiam 7 hónapos. Eddig az Aldis pelus jó volt éjszakára, mostmár az sem jó. A Pampers még rosszabb, reggelre 10 óra alvás után tiszta pisi az egész hasa.
Az jó megoldás ha veszek betétet és belerakom a pelusba éjszakára?

6

Szerintetek melyik néven anyakönyveztessük a lányokat? Salamon Rozi, vagy Salamon Rozina.

7

2 hetes babám nyelve az anyatejtől lehet fehér lepedékes?

7

Valaki használta a bioptron lámpát a babája tűzfoltjára?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!