Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy ma 2 hetes lányunk (1 db)

Normális, hogy a ma 2 hetes lányunk van, hogy csak 20-30 ml-t eszik?

3150-nel született,2850-nel hoztuk haza és itthon fogyott 2700-ra, azóta lassan elkezdett hízni. Az orvos azt mondta, nem kell aggódni, ilyenkor még normális, hogy fogynak.

Legjobb válasz: Esetleg nem sárga? Mert nálunk ezért szopizott ennyit!

Esetleg nem sárga? Mert nálunk ezért szopizott ennyit!
nálunk is addig volt ilyen a lányom amíg sérga volt.Nekem az orvos kiadott egy mennyiséget amit meg kellett vele etetnem(már nem emlékszem hány ml volt)és két etetés között kelett itatnom hogy tisztuljon.Nagyon aluszékony volt a babám alig bírtam felkelteni volt hogy alvás közbe evett és olyan is elõfordult hogy végig aludt egy fürdetést
Ne tápszerezzél, hanem szoptassál gyakran. A piciknek még a gyomruk is nagyon picike, és 2 hetesen bizony bele-beleszundikálnak a szopizásba. Miest éberebb azonnal tedd cicire, az a normális ha ennyi idõs baba 24 óra alatt 12x ( vagy többször )is szopizhat. A szopikat nem kell mérni felesleges, idegölõ, elég heti 2x mérni egy csupasz pucér súlyt ( de mindig ugyanabban a napszakban ) és azon szépen láthatod hogy fejlõdik a kicsid. Ellenõrizd hogy pisiljen rendszeresen, legyen nyugodt jókedélyû baba. Én hétfõn és csütörtökön este fürdés elõtt mérek és slussz. Csak szoptatok igény szerint, a kisfiam három és fél hónapos.
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg azt mondták, hogy nagyon enyhén sárga, és hogy ne hagyjuk 3 óránál többet aludni, gyakran egyen, úgyh költögetjük, így viszont, h nem a saját ritmusában kel, nagyon álmos és bealszik.
Pont azért kel költögetni, mert minnél több folyadékot kap, annál hamarabb múlik el a sárgaság. Vidd napra, persze nem a déli órákra gondolok!!
szia! a sárgaság azért van, mert nem ürül ki a bilirubin a szervezetébõl, amely vesén keresztül ürül. Itass vele folyadékot, ébreszgesd fel kajálás közben. az én fiam is 2 hetes, de egy evésre 80-100ml-t eszik, naponta összesen általában 500-600ml-t. ha tovább sárga lenne, menjetek vissza a kórházba, kék fény alá rakják másfél napra és helyre jön.Nekem a babám 3 naposan sárgult be, még a kórházban, igy egybõl vitték a kék fény alá, ott vérbõl nézik a bilirubin ürülését.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit játsza 8hós babámmal, ha nemigen érdeklik a játékok?

Nagyon sok van neki,újakat is kap de csak rövid ideig köti le.inkább velünk szeret lenni de én is kifogyok a dalokból:-)

1

A védőnő a baba születése után jönni fog mindig, vagy nekem kell majd külön hozzá és külön a gyerekorvoshoz vinni a picit?

A kérdésem azért vetődött fel,mert egy nagyon kieső faluhoz tartozunk és egy nyűg menni már terhesen is hozzá(busz nincs,nem 1km-ről van szó...)

15

Melyik nevet választanátok?

Diána, Alexandra, Bianka, Panna közül.

14

Szeparációs szorongás oldására valami ötlet?

Tegnap ünnepeltük kislányunk első szülinapját. Egyenesen rettegett a lufiktól, addig csimpaszkodott belém, amíg el nem dugta a párom. Az új játékait is csak úgy próbálgatta, hogy időnként odamasírozott hozzám egy ölelésre. Aztán le akartam fektetni aludni, így is 9-kor indult a műsor, nem nyolckor, ahogy szokott. Hajnali fél egyig altattam, mire elaludt. Ha az apja fel akart váltani, akkor egészen addig bömbölt, amíg vissza bem mentem. A leghosszabb ilyen 15 perc volt, az apja birka türelemmel próbálta lecsitítani, de csak nálam nyugodott meg, nálam aludt el. Viszont, amint be akartam tenni a kiságyába rögtön felébredt és kapaszkodott belém. Iszonyat volt!

5

Hogy kohogtessem meg a 6 hos babamat? Csunyan horog, kap gyogyszert is de ugye neki meg nem tudom mondani, hogy kohogjel.

csak horog szegeny, ha bele szivok az orraba akkor kohog kettot, de olyan jol fel tudna pedig kohogni :-(

11

Ha karszalagot kap egyből a baba, ugye kizárt, hogy elcserélik a kórházban?

olvastam a fenti kérdést, és beparáztam, pedig 3 éves a gyerekem...

11

Mi történhetett? Nem elég erős még hozzá, vagy csak lusta?

Nyolc hónapos múlt a lányom, pár napja az ágyon kétszer felült, de most nem csinálja.

3

Akinek 4 hónapos körüli babája átalussza az éjszakát-annak hogy alakul a nappali alvás rendje?

a kislányom de.is nagyot-meg du is 2-3órát alszik,igy a fürdés elötti rövid alvás kimarad már-jó ez igy,vagy próbáljam azt is eröltetni,ha nem kocsiban vagyunk.ébresztgetni kell őket napközben,hogy az éjjel jó legyen?vagy most a foga miatt ébred sűrűn-ami idáig nem volt?anyatejes

3

Lehet pürével kezdeni a kóstoltatást?

Muszáj almának a levével kezdeni? Nem lehet egyből 2-3 kis kanálnyi pürével kezdeni? 4hós a baba, tápszeres.

3

Mi a neve annak a kiváló minőségű ír papírdobozos pelenkamárkának, ami még a '90-es évek elején volt kapható?

Még a '90-es évek elején lehetett kapni egy nagyon jó minőségű ír pelenkát, nem tudja valaki, hogy mi a márkaneve? Egyáltalán lehet még valahol kapni?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!