Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy kismamának (123 db)

Normális, hogy a kismamának kell alkazmakodnia a védőnő beosztásához?

valaki segítsen, sosem voltam még terhes semmilyen formában :), most várom az els? babóómat, tervezett baba, megtartjuk stb. 8 hetes vagyok mennék véd?n?höz, de a telefonban , mikor bejelentkeztem, igazi "szipirtyó" volt a véd?n?. kérdésem : ez mindenkinél így van, hogy a kismamának kell alkazmakodnia a véd?n? beosztásához??? én dolgozom minden hétköznap fél ötig persze reggel nyolctól, de lassan annyi túlórát kell vállalnom, hogy ledolgozzam az ilyen "vizsgálatos" órákat, hogy belerokkanok :(. bent a melóhelyen még nem szóltam, ezért elég kellemetlen , hogy állandóan "vérvételre meg allergia vizsgálatra megyek" (valamit mondanom kell) , és nem nézik jó szemmel azt, hogy el-elkéreckedem :(.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk így van! a védõnõm csak pénteken 9-11 ig van és nekem kell megoldanom hogy tudjak menni. bár én könnyebb helyzetben vagyok..nem dolgozom! Szerintem nem ártana szólnod hogy kismama vagy mert nem igazán jó ha sokat dolgozol! Minden jót grat a babához!:) egy 21 hetes kismama:)

Szia! Nálunk így van! a védõnõm csak pénteken 9-11 ig van és nekem kell megoldanom hogy tudjak menni. bár én könnyebb helyzetben vagyok..nem dolgozom! Szerintem nem ártana szólnod hogy kismama vagy mert nem igazán jó ha sokat dolgozol! Minden jót grat a babához!:) egy 21 hetes kismama:)
Szia Nálam is olyan kellemes idõben, mint fél 12-tõl fél 3-ig rendel a védõnõ heti egy nap. Kérdem én, egy dologzó nõ hogy tud elmenni? Nekem szerencsém van, mert ha dolgozok szombaton, azt megkapom szabadnapba, azt szoktam a védõnõ napjára tenni. Az lenne a legegyszerûbb, ha megmondanád, hogy terhes vagy és vizsgálatokra kell menned. Sajna egyik vizsgálat sem pár perc, én még 3 és fél óra alatt sehonnan nem jöttem ki orvostól. Ha terhes vagy, nem rughatnak ki, hacsak nem próbaidõs vagy. Sok sikert, és mérlegeld, hogy a baba, vagy a meló:-)
Tényleg így van, bár szerintem kell jóindulat is a dologhoz. Nekünk költözés miatt két védõnõnk is volt már, egyik undokabb, mint a másik, de engem nem érdekelt, fõleg a második gyerenél már rutinos voltam. El kéne gondolkodni, milyen gyakran mész hozzá, mert tulajdonképpen sokszor csak azért "kell" menni, hogy adminisztrálják magukat. Bocsi az ellenlobbiért, de tényleg nem éri meg az a sok túlóra kismamaként!
Én kínosan ügyelek, hogy csak 4x menjek. Többször nem kötelezõ, így tojok rá. Õ nekem semmit nem nyújt, csak idegesít. Azt hiszi a nagy fogyásban vagyunk, állandóan mérlegel:)
Szia! Igen sajnos nekünk kell alkalmazkodni. Az én védõnõm szerdán vagy pénteken van, hetente egyszer kb. 2 órát HIVATALOSAN. Egyébként meg mindig benn van. Az én védõnõm nagyon rendes és segítõkész. Mikor még dolgoztam munka elõtt jött el hozzám, vagy munka után én tudtam menni. Semmit nem fogadott el és nagyon sokat segített. Sajnos a védõnõt nem választhatod mint az orvost, az körzet szerint van beosztva. Nekem szerencsém volt. A másik, hogy a munkahelyeden biztosítani kell lehetõséget, hogy vizsgálatokra menj terhességed miatt és nem szabadna ledolgoztatni. Kötelesek rá!
Ha már bejelentetted a melóhelyen, hogy terhes vagy, a munkaltatónak kötelessége biztosítani, hogy eljárhas a terhesgondozásra, a terhességgel kapcsolatos vizsgalódásokra. Mindegy, hogy mi az õ érdeke, ez törvénybe van foglalva, a terhes nõ joga, a munkáltató kötelezettsége biztosítani a szabad gondzásra járást.
Sziasztok! Szerintetek a nap minden órájában rendelkezésetekre kellene állnia a védõnõnek? A nõgyógyásztól is elvárnátok ugyanezt? Vagy az rendben van, hogy az õ beosztásához alkalmazkodni kell??? Üdv
Egyetértek az elöttem szólóval.Az orvosok is csak rendelési idõben fogadnak.Sõt a bolt is cak nyitvatartási idõben van nyitva.De érdekes... Szerintetek ha ti lennétek a védõnõk örülnétek neki ha nap minden percében lehetne ugrasztani titeket...Mondjuk ha valaki este 9-ig dolgozik (pl.:bevásárló központban)az este 10-kor becsöngetne, hogy bocsika én most érek rá.Szép is lenne...
Sajnos ez van!Az enyém még elõszeretettel várat is egy másfél órát!Hiába jelentkezek be!Ráadásul a 8.hónap közepén nem túl kényelmes órákat ücsörögni egy fémpadon! Pláne ha ismerõse jön, nem számít mióta várok!

10 hetes kismami vagyok! Nem nagyon kivánom a szexet, mert igazábol félek hogy a babának baja lesz! És megijedtem hogy itt elöttem irták hogy véreztek utána! Ez normális hogy igy félek vagy mehet a szex rendesen?

Legjobb válasz: Normális ha félsz azzal nincs gond. Én 17 hetes vagyok most és mi ugyanugy csináljuk ahogy eddig, nem éppen olyan szerelmes ringatozásnak mondanám,inkább vadabb.Amikor kicsit fáj vagy kényelmetlen szolok, és másik pozzal probálkozunk. Ameddig nem érzed kellemetlennek nem kell változtatni a normális szexuális életeden. Persze azért elõvigyázatosan boldog baba várást

Normális ha félsz azzal nincs gond. Én 17 hetes vagyok most és mi ugyanugy csináljuk ahogy eddig, nem éppen olyan szerelmes ringatozásnak mondanám, inkább vadabb.Amikor kicsit fáj vagy kényelmetlen szolok, és másik pozzal probálkozunk. Ameddig nem érzed kellemetlennek nem kell változtatni a normális szexuális életeden. Persze azért elõvigyázatosan boldog baba várást
Ezzel mindenki így van! De ha az orvos nem tiltja, nyugodtan szeretkezhettek, nem tudtok vele ártani a babának! Õ nem érez semmit, nagyon védve van. Nincs akkora méhösszehúzódás szexnél, hogy ártana neki. A tested meg jelzi, meddig mehettek! Én is érzem, hogy meddig nyúzhatok, mi a kényelmes póz éppen! 14 hetes kismami
ami jó a mamának, jó a babának is. óvatosan persze... mi a férjemmel a 37. hétig kitartottunk egymás mellett. de ha nagy a pocó, akkor nehezebb.
ami jo a mamanak az jo a babanak is! szoval nyugi! en ugyan ebbe a hibaba estem bele mikor terhes voltam nem engedtem a ferjemet magamhoz ugy kozel! honapokig nem volt koztunk semmi sex!
Ha a méhszájad zárt és elég hosszú nyugodtan lehet szexelni. Ha a baba már fejjel lefelé van; befordult akkor már nem.
Hát ezzel én is így vagyok... meg szerintem sokan mások is, bár tudom nem kéne ennyire parázni. Azért mi inkább az orális és kézi verziót preferáljuk mostanában...
Ha zárt a méhszájad, akkor szexeljetek nyugodtan, finoman. A babát védi a magzatvíz, nem lesz baja.
Én is nagyon féltem, és csak a 11. héten mertem szeretkezni a párommal, de vérzés nem lépett fel utána. Teljesen normális, hogy félted a kicsit. 10 hetesen, ha zárt a méhszáj, elviekben probléma nem adódhat, de lelkileg a félelem tud gátolni. Ha ezt nem tudod legyõzni, akkor se erõszakold magadra az aktust, a párod meg fogja érteni.
4. válaszolónak: Nekem a 23. héttõl nem lehetett, most vagyok a 36.-ban, és azt mondta a doki, hogy most már feloldja a tiltást. A babó már egy hónapja fejjel lefelé. Akkor most lehet, vagy nem?

Kismamik szerintetek az normális hogy minden nap azon jár az agyam hogy egészséges lesz a babám? Jaj meg atól félek hogy nem tudom felnevelni.

Volt már valaki így??? Vagy ez normális?? Hány hetesen tudom meg hogy egészséges a baba??? Milyen vizsgálatot fognak csinálni amib?l megtudják hogy egészséges vagy nem???

Legjobb válasz: Próbálj meg ne ezen rágódni. Minden kismama aggodalma ez, de pozitívan kell gondolkodni. A kötelezõ szûrésekre menj el, ezen kívül van még 18 heti genetikai ultrahang, ami fontos. Boldog babavárást! És fõ a nyugalom, mert a baba érzi!

Próbálj meg ne ezen rágódni. Minden kismama aggodalma ez, de pozitívan kell gondolkodni. A kötelezõ szûrésekre menj el, ezen kívül van még 18 heti genetikai ultrahang, ami fontos. Boldog babavárást! És fõ a nyugalom, mert a baba érzi!
A kérdező hozzászólása: És a fogyatékosságot???
Google a barátod , onnan megtudod mi az.
Ez szerintem minden kismamát foglalkoztat!:) Sajnos minden betegséget nem lehet kiszûrni, de ilyenekre nem kell gondolni!:)
A kérdező hozzászólása: Mi az a down kór?? Valaki felvilàgosítana???
Normális, hogy megfordul a fejedben, de ne agyalj ezen folyton. Menj el a szûrésekre, ha vidéken laksz, akkor a 18. hétre egy nagyon alapos uh-t ajánlok mondjuk Pesten - akár pénzért is. Nem 4D-re, hanem genetikai ultrahangra gondolok. Abban, hogy egészséges a baba, csak akkor lehet száz százalékig biztos az ember, ha már a karjában tartja. Rengeteg betegség és rendellenesség van, de nem szabad ezen kattogni. Állj pozitívan a dologhoz, vigyázz magatokra, rendben lesz minden! Médeának: a Down nem degeneráció, hanem kromoszóma-rendellenesség.
Ne aggódj ennyire, mert evvel ártasz neki is meg magadnak is! Az uh vizsgálaton általában a 20. hétig észreveszik a rendellenességet, amúgy meg afp, kombinált teszt esetén kilehet szûrni nagy eséllyel a rendellenességet, de ezek kötelezõ szûrések is. Az hogy teljesen egészséges nagy eséllyel akkor tudod meg amikor megszületik. A rokonságomban is vannak páran akiknek azt mondták hogy betegen fog születni a babájuk, és lám makk egészségesek! Ha azt mondják hogy találtak nála valamit akkor sem szabad feladni!!:)
Nyugi! Ne kattogj ezen, mert sokkal többet ártasz. Ált a Down-kórt, meg hasonló degenerációkat ki lehet szûrni, de nyilván az összeset nem. Az ilyen vizsgálatok pl az AFP, a 12. és 18. heti ultrahang, a vérvétel, a cukorterhelés is valamilyen szinten. Ezek után mind utána tudsz nézni neten, de tényleg nem kell aggódni. Én mindenkinek azt mondom, hogy pozitívan kell hozzáállni a terhességhez, nem úgy, hogy tuti, hogy lesz valami baj. Én pl ma egyáltalán nem éreztem még mozogni a babám, még sem stresszelek rajta, mert teljesen felesleges. majd csak bejelentkezik. Szép és aggodalommentes babavásást!
A kérdező hozzászólása: Milyen betegséget lehet és milyent nem lehet kiszûrni???
A Down-kór, magzati kromoszóma rendellenesség, amely értelmi és testi fogyatékosságot okoz a születendõ gyermeknél. Oka, hogy a 21-es kromoszómából egyel több, azaz összesen 3 db van a sejtekben. Down-kór jelei, tünetei Normális esetben az emberi sejt 23 pár, tehát 46 kromoszómát tartalmaz. A gyermek küllemére jellemzõ az alacsony termet, a „mongoloid” kis szemrés, a nagyméretû nyelv, és nyitott száj. Gyakori náluk a szívelégtelenség, az immunrendszeri zavar, az alacsony pajzsmirigy mûködés, a légzési probléma és hajlamosabbak a fertõzésekre is. Down kóros magzat A Down-kór bizonyos jelei a magzati ultrahang során már felismerhetõek, ilyenek pl.: - ha a magzat nyakán lévõ bõr laza, nyaki bõrredõ megvastagodása, vizenyõssége - szívfejlõdési rendellenesség - orrcsont-, szem- szájüreg fejlõdési zavar - rövid fülkagyló - a magzat testének többi részén is fellépõ vizenyõsség - magzati rekeszsérv - hasfalzáródási rendellenesség - vakon végzõdõ vékonybél - idegrendszeri fejlõdés elmaradása - arc és arckoponya eldeformálódása - agykamra tágulat - egy artériás köldökzsinór - túl sok vagy túl kevés magzatvíz - rövid végtagok (combcsont, felkarcsont) - kéz és kézujj rendellenesség - vesemedence tágulat - ciszta a koponyaûrben

9 hetes kismama vagyok. Normális, hogy olykor-olykor megy a hasam? Van hogy 2 napig semmi utána egy nap 2szer is!

Lehet ez attól függ,hogy mit eszek?Hasonló tapasztalatok?

Legjobb válasz: Az elején én is inkább hasmenéses voltam, aztán elmúlt. Most meg visszajött. Szerintem függhet attól is mit eszel, és persze attól is hogy a tested változása miatt a szervezeted hogyan tudja feldolgozni az ételeket. 25 hetes kismama

Az elején én is inkább hasmenéses voltam, aztán elmúlt. Most meg visszajött. Szerintem függhet attól is mit eszel, és persze attól is hogy a tested változása miatt a szervezeted hogyan tudja feldolgozni az ételeket. 25 hetes kismama
a 2. babánál nekem is ez volt. nem hánytam, de ment a hasam, lányom lett :) ), néhány hét alatt elmúlt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Jó hallani, hogy más is volt így.Kedves utolsó mi is örülnénk ha kislány lenne:) , de az a lényeg hogy egészséges legyen!Minden jót nektek!
Én 7hetes vagyok, és minden reggel úgy ébredek, hogy trappolok a wc-re. Igaz, hogy egész nap csak reggel van hasmenésem, de az kiadós.

10 hetes kismama vagyok! Normális, hogy még nem látszik semmi, csak egy kicsit keményebb a pocim? Mikor fog kerekedni? Ikreket várok!

Legjobb válasz: Gratula az ikrekhez :) Attól is függ, hogy milyen alkat vagy. nekem van 1 kis pocim, a 12-13. héttõl már eléggé észrevehetõ volt. Nem ikres kismama

Gratula az ikrekhez :) Attól is függ, hogy milyen alkat vagy. nekem van 1 kis pocim, a 12-13. héttõl már eléggé észrevehetõ volt. Nem ikres kismama
16 héttõl jok a esélyek hogy már látszódjon a pocak. de mindenkinél változó. nálad nyilván elõbb az ikrek miatt (huuu de irigyellek:-))) van egy lányom és ugy de ugy szeretnék ikreket:-))
18 hetes vagyok, de még semmi pocakom sincs, de a babát már érzem benne.:) )
Én ikreket várok, nekem a 8. héttõl kezdett nõni a hasam. Viszont ez egyénileg változó, tehát nem jelent semmi rosszat, ha még nem nõ a pocid. Rövidesen biztosan "kinövöd" a cuccaidat! ;) Ha még lenne kérdésed, nyugodtan írj privátba! Boldog babavárást! 32 hetes ikres kismama
Szia! Elõször is gratula az ikrekhez!!A feleségem is ikreket vár 17 hetes és 2 napos de igazán még nem látszik rajta.Csak Én látom mert Én látom pizsomában is!:) )))Nyugi!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Amúgy 3 babaát várok, ez hihetetlen:) De a védõnõ szerint még nem kell hogy látszódjon 60 kg vagyok, szóval van egy kis felesleg is a hasamon! Nektek is boldog babavárást!
Gratulálok a babákhoz!!!:) ) Vigyázz magatokra!!! Lesz még nagy pocakod, ne aggódj!Elárulod, hogy természetes v. mesterséges úton fogantak? 18 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Természetes, születtek már a családban ikrek!

Ha valaki nagyon sovány kismama, normális, hogy folyton falásrohamok törnek rá, és csupa kalóriadús ételt kíván? (pl. csoki, chips)

Legjobb válasz: sok kismamának van igy oylannak is aki nem nagyon vékony. Azért próbálj meg egészséegsen étkezni ne menjen a friss zöldség gyümölcs kárára de egy kis nasi belefér.

sok kismamának van igy oylannak is aki nem nagyon vékony. Azért próbálj meg egészséegsen étkezni ne menjen a friss zöldség gyümölcs kárára de egy kis nasi belefér.
A kérdező hozzászólása: Az is furcsa, hogy evés után kb. egy órával elkezd fájni a hasam az éhségtõl..
Én ugyan nem voltam sovány kismama, de pl. minden nap meg kellett ennem egy szelet húst, mert különben nem bírtam jönni-menni (elõtte hetente egyszer-kétszer ettem max.). Úgy látszik, azt hiányolta a szervezetem. Egyél, ami jólesik, csak mértékkel! Boldog babavárást!
Sovány kismama voltam és bizony sokszor jött rám falásroham. Mondjuk nem feltétlen csoki és chips után vágyakoztam, de elõfordult. Mondjuk én alapból nem eszem csokit, meg édességet, nem szeretem õket, de volt, hogy két táblával megettem egyszerre. Nálam ez sok, mert egy évben nem eszek ennyi csokit. Szóval elõfordul, de nem hiszem, hogy alkat kérdése.
Nem kifejezetten sovány kismama, de 168cm 53kgval kezdtem a terhességet.Az elsõ 3 hónapban csak az egészségtelen, zsírban, szénhidrátban gazdag ételeket kívántam.Semmi friss zöldség.Csak a gyümölcsöt bírtam megenni egészséges ételként.Szerencsere a 12.hét után elmúlt.De volt, hogy este 10kor benyomtam 2csomag Nagy Mcis sültrumlit :)

Normális hogy a nap végén ugy érzem hogy iszonyatosan fáj a szeméremcsontom és még ülni is rossz? Amúgy 34 hetes kismami vagyok, és már kb.3 hete érzem. Igaz hogy nem minden nap, de elég gyakran.

Legjobb válasz: Ez teljesen normális.A babád súlya miatt fáj, már nehéz a testednek .Valószínûleg már fejjel lefelé van , és egyre lejjebb fog menni a hasad, és egyre kényelmetlenebb lesz.Kitartás, megéri.

Ez teljesen normális.A babád súlya miatt fáj, már nehéz a testednek .Valószínûleg már fejjel lefelé van , és egyre lejjebb fog menni a hasad, és egyre kényelmetlenebb lesz.Kitartás, megéri.
Szia! Én már a terhesség kb.27. hete óta érzem a szeméremcsontomat, fõleg, ha egy kicsit jobban megerõltetem magam, ülés-fekvés után szinte alig bírok lábra állni.Én is úgy gondolom, h ez természetes, a baba feszíti szét a csontokat.

11hetes kismama vagyok. Normális, hogy fájdogál a hasam?

Mensi szerû fájdalom.

Legjobb válasz: Szia. Szerintem nem normalis de nem tudhatom es ijesztgetni sem szeretnelek . Mindenkeppel mondd az orvosodnak majd o hatha megnyugtat (:

Szia. Szerintem nem normalis de nem tudhatom es ijesztgetni sem szeretnelek . Mindenkeppel mondd az orvosodnak majd o hatha megnyugtat (:
Szerintem normális, persze ha nem állandóan, nagyon fáj és nem görcsöl, nem vérzel. Nekem is szokott.Azt mondták, h ilyenkor nyúlnak a szalagok, nõ a méh.Azért mond el az orvosodnak, õ jobban meg tud nyugtatni. :) 11+6 hkm.

21 hetes kismama vagyok. Normális, hogy reggel óta kissebb nagyobb megszakításokkal a szeméremcsontom feszül?

Legjobb válasz: Normális,igen.Mocorog a medencéd,készül a szülésre.

Normális, igen.Mocorog a medencéd, készül a szülésre.
naná h normális, sõt, így kell h legyen, készül a medence a szülésre, szépen lassan tágul...
Sajnos igen :( Ez attól van, hogy a progeszteron ellazítja a szeméremcsont-ízületet. Valószínû, hogy el fog múlni, majd pár hét múlva ismét rákezd... nekem rettentõen fájt kb a 15-19 hét között, és a 28 héten ismét elõjött, most, a 30 héten is érzem. Kalciumot és magnéziumot szedek rá és ettõl jobb.
Szia! Normális, az inak és az izmok húzódását érzed :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!