Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy kislányom (154 db)

15, 5 hónaposan normális hogy kislányom kezd szégyenlős lenni idegenekkel szemben?

És érzékenyebb lett, ha rászólunk akkor látszik az arcán hogy rosszul esik neki, elszomorodik és egyre többször kéredzkedik fel.

Legjobb válasz: természetesen az!éntudata most kezd kialakulni,tudja hogy egy különnálló személy!az elszomorodás is azért van,mert éntudata elkülönül,már nem az anya részének tekinti magát:)

természetesen az!éntudata most kezd kialakulni, tudja hogy egy különnálló személy!az elszomorodás is azért van, mert éntudata elkülönül, már nem az anya részének tekinti magát:)

Normális, hogy kislányom ha meztelenül van, tépi a bőrt a hasán, nuniján?

Legjobb válasz: szerdán lesz 8 hónapos a lányom, õ is mindig a nuniját birizgálja. Már mondtam neki, hogy kicsit korai. :-)

szerdán lesz 8 hónapos a lányom, õ is mindig a nuniját birizgálja. Már mondtam neki, hogy kicsit korai. :-)
Enyém is, csipkedi magát, 8, 5 hónapos.
persze, hisz egész egésznap el van zárva.
Az én kisfiam is mindig a hasát csipkedi.
Az enyém is markolássza a fütyijét és a golyóit, ha nincs rajta pelus :) 7 hós
Nekem fiam van, az egyáltalán nem lepett meg, hogy markolja a fütyijét, heréit, de a hastépkedésétõl megõrülök.A derekát is folyton vakarja, ha teheti, én is néztem már, nincs-e kiszáradva, de nincs. Nem hiszem, hogy viszket neki, mert akkor ruhában is próbálkozna, de akkor észre se veszi, hogy van dereka.
lehet hogy viszket neki
Szia! Nekem 14 hónapos a kislányom. Õ is szokta csipkedni magát, de ez egyszer nagyon kifejezett volt, mikor ki szerettünk volna psóbálni egy pelust, ami nem vált be, és bántotta a bõrét. Eygébként volt már gombás a nunija ( a doki szerint alapból a bõrükön van, csak ki érzékenyebb rá, ki nem), akkor meg ott vakarózott. De szokta magát csipkedni. Amiatt lehet, mert tényleg egész nap be van bugyolálva.
nem

Normális, hogy 6 hetes kislányom még mindig csak eszik-alszik?

néha fent van 10-20 percre, de akkor is csak kézben van el, különben sír. De ha letelik ez a kis id?, akkor utána már kézben is sír, keresi a kaját, ha szopizik akkor meg utána rögtön megint alszik. Talán 1-2x volt fent 1-1 órát összesen születése óta. De a mai napon pl semmi ébrenléte nem volt, csak evett kb 2 óránként, aztán már aludt is. Koraszülött volt, 36. hétre született, ez nem tudom számít-e. A kisfiam kb 2 hetes kora óta már elég jól ébren volt, és vele összehasonlítva nekem kicsit aggasztó ez az aluszékonyság, bár tény, hogy a kisfiam nem volt koraszülött. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Nekem a 42.héten indítottak.de az én kislányom is csak evett mag aludt 6 hetesen.Ez teljesen normális és semmi köze hozzá hogy hány hétre született.

Nekem a 42.héten indítottak.de az én kislányom is csak evett mag aludt 6 hetesen.Ez teljesen normális és semmi köze hozzá hogy hány hétre született.
A kérdező hozzászólása: köszi, ez megnyugtató :)
Az én fiam is csak evett + aludt 2 hónapos koráig.
2 hete lehet a lányomat szórakoztatni, játszani, "beszélgetni" vele. Elõtte állandóan aludt és evett. 20 perceket volt fent, a cicin is állandóan bealudt. Egyik napról a másikra változott szinte. Ma már 20-30 percet elvan az ágyában és nézegeti a körforgót, meg a baldachint. :) Napirendünk is kezd beállni, 2-3 órákat fent van. 40+5 napra szültem, a héten lesz 2 hónapos. :)


Kislányunk 8 hónapos, simán átfordul hátárol a hasára meg vissza is! Nagyon jó kondiban van, csak nem akar még elindulni mászni, csak kúszik! Szerintetek ez normális, hogy ilyen korban, még nem mászik?

Legjobb válasz: Normális. Kicsit lassabban fejlõdik a lányod, mint az átlag, de hát ebbõl is látszik, õ különleges, nem átlagos kislány. :o) De tényleg, majd megtanulja, vagy az is lehet, hogy egybõl járni fog.

Normális. Kicsit lassabban fejlõdik a lányod, mint az átlag, de hát ebbõl is látszik, õ különleges, nem átlagos kislány. :o) De tényleg, majd megtanulja, vagy az is lehet, hogy egybõl járni fog.
Normális, nincs még lekésve semmirõl. Az én kisfiam 9 hónaposan kezdett mászni, a kúszás szint ki is maradt, vagyis csak 1-2 napig csinálta, utána már mászott. Szóval 8 hónaposan még csak nem is kúszott, csak gurulgatott.
Tegyél elé inspiráló játékokat, telefont, labdát, távirányitótbaztán lrhet hogy azokra elindul. nincs elkésve semmivel..:)
Az én kislányom is 8 hónapos. Négykézlábra áll, onnan kinyújtja a lábait, és fel akar állni, de nyilván ez még nem megy kapaszkodás nélkül. Ha a bútorba kapaszkodik tesz néhány lépést, ha a földön van, a karjaival tolja magát, fõként hátra felé. Van még idejük, szerintem nincsenek lekésve semmirõl, majd rájönnek a mászás technikájára (már ha egyáltalán fognak mászni:)
Igen
Szerintem ne aggódj. Az én kisfiam ugyan 5 hónapos kora óta kúszott, viszont "csak" 8 hónaposan ült, és 9 hónaposan kezdett mászni. Aztán az egy éves szülinapja elõtt egy héttel kezdett el járni. Nem vagytok lecsúszva semmirõl, sem elmaradva, ne izgulj:)

Kislányom most 1 hetes. Normális, hogy fehér színű folyása van? Nem sok, de látható.

Legjobb válasz: Az en kislanyom is egy hetes,neki az elso napokban volt eleg nagy mennyisegu folyas,es a dokik azt mondtak teljesen normalis es elofordulhat menszesz is, igaz csak par csepp..

Az en kislanyom is egy hetes, neki az elso napokban volt eleg nagy mennyisegu folyas, es a dokik azt mondtak teljesen normalis es elofordulhat menszesz is, igaz csak par csepp..
Teljesen normális, ugyanis azok a hormonok vannak a kis szervezetében, amik neked, tehát akár vérezhet is. Elmulik, nekünk 2-3 hétig volt folyás. Üdv: 9 heteskislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszotokat! :-)

Normális hogy a 2hetes kislányom az oldalára fordul, tartja a fejét, nézelődik és "beszélget" a tárgyakkal?

Én úgy tudtam ezeket sokkal kés?bb kezdik. Nem egyszer-egyszer csinálta ezeket hanem napok óta folyamatosan.

Legjobb válasz: Igen! Normális, a mi kislányunk is ezt csinálta, ma 13 hetes és már fel akar ülni, de nem hagyom mert a gerincét még nem szabad terhelni. Örülj neki, hogy ilyen fejlett a kisbabád! Gratulálok hozzá! Boldog babázást:T.

Igen! Normális, a mi kislányunk is ezt csinálta, ma 13 hetes és már fel akar ülni, de nem hagyom mert a gerincét még nem szabad terhelni. Örülj neki, hogy ilyen fejlett a kisbabád! Gratulálok hozzá! Boldog babázást:T.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, kellemes babázást
Szia az én kisfiam már a kórházban az oldalára fordult és pár másodpercig felemelte a fejét. Nekem is hihetetlen volt, mondanom se kell, aki nem látta komplett hülyének nézett, hogy ez tuti nem igaz... Aztán persze mindeent hamarabb csinált én is aggódtam, de rákérdeztem dokinál és azt mondta amit magától csinál hagyhatom. Most 5 hónapos és feláll ha fogom a kezét, megtartja a súlyát egy rövig ideig. Gratulálok a babádhoz!
Az én kisfiam pénteken lesz 4 hónapos, két hónapos kora óta átfordul a hátáról a hasára, most már kapaszkodik a kiságy rácsában, és emelgeti a fejét. Tegnap mondta nekem is a doki, hogy amit magától csinál, azt hagyni kell, csak erõltetni nem szabad semmit, mert azzal ártunk a gerincének. A baba tudja, hogy mit bír.
az én kislányom is ezt müvelte, jövõhéten lesz 3hónapos, de már mindenáron ülni akar, csak ugye a gerincének nem tesz jót.

Normalis hogy az egyhonapos kislanyom allandoan ordit ha jol lakik ha ehes ha nem ehes, ahogy felebred ordit es van hogy alig tudjuk lenyugtatni?

Ejszaka hala a Jo Istennek hogy nem sir felebred enni es alszik is tovabb,de nappal nagyon sokat sir.

Legjobb válasz: Sziasztok.Meg fogtok lepodni de masodik kislanyunk ez a baba de abszolut mas min az elso kislanyunk az mikor ilyen picurka vollt tenleg csak evett aludt.De ez a picuri csak sir es sir nagy ritka hogy nem sir,es egyszeruen nem tudunk mit csinalni vele ,adunk neki teat es espumizan cseppet de akkor is sir.A doki azt mondta hogy a hasa miatt sir .Tenleg nem tudom mi lehet a baja mert az elso kislnyunk nem volt hasfajos sem.Ez a baba egy olyan mintha az elso babank lenne.De minden gyerek mas egy sem egyforma,mindenki ezt mondja.Ahelyett hogy segitene.

A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Meg fogtok lepodni de masodik kislanyunk ez a baba de abszolut mas min az elso kislanyunk az mikor ilyen picurka vollt tenleg csak evett aludt.De ez a picuri csak sir es sir nagy ritka hogy nem sir, es egyszeruen nem tudunk mit csinalni vele , adunk neki teat es espumizan cseppet de akkor is sir.A doki azt mondta hogy a hasa miatt sir .Tenleg nem tudom mi lehet a baja mert az elso kislnyunk nem volt hasfajos sem.Ez a baba egy olyan mintha az elso babank lenne.De minden gyerek mas egy sem egyforma, mindenki ezt mondja.Ahelyett hogy segitene.
az én fiam is dettó ilyen.éjjel eszik-alszik, nappal ordít :( sokszor nem tudom eldönteni hogy azért sír mert még éhes, vagy azért mert büfiznie kell, vagy álmos, vagy a hasa fáj. pedig 2. gyerek nekem is, és van tapasztalat mert az elsõ is nagyon sírós-hasfájós volt. azt mondják túl kell élni! :) fel a fejjel, látod, nem vagy egyedül! B.
Milyen teát adsz neki?
Gondolom a hasfájása elõjött.
A kérdező hozzászólása: Az a Gripe Watter az ugyanugy csepp mint az espumizan?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.koszike szepen hogy irtatok, hat megprobaljuk nem egybol felkapkodni mikor elkezd sirni vagy mikor sirva ebred de annyira hamar felhuzza magat hogy ugy ordit hogy muszaj felvennunk.Teat komeny anizs kevereket adunk , na meg most vettunk valami teat kmilla es komeny meg anizs na meg meg valami van benne de most nem jut eszembe mert nem ottholrol irok , de ezt a teat kihannya, sott van meg hogy a sima komeny teat is kihannya.
A 10.20-as kommentedre reagálnék, hogy nem segít senki. Mert nem tud. Nekem elhiheted, ugyanez volt a fiammal, de õ éjjel is sírt. A rokonok mindig csodálkoztak, akármikor látták, õ sírt, séta közben a babakocsiban (én meg vele együtt). Sírva ébredt, sírt napközben...mindent kipróbéltunk. 4 hónapig tartott majdnem. Most 5 hónapos, mosolyogva, gagyogva ébred, napközben elvan egyedül is a játékaival...néha este eszembe jut, mikor elaludt, jé ma se sírt:) Úgyhogy kitartás, nemsokára el is felejtitek a sok sírást.
Hasára próbáld ki a cseresznyemag párnát, vagy nem muszáj azt, de valami meleget tegyél neki rá. Ha megnyugszik tõle, tuti az fáj neki. Egyébként meg tényleg vannak ilyen babák, nehezen tudják feldolgozni, megszokni ami velük történt. Nekem hármasikreim vannak, mégis mindannyian teljesen mások (pedig kettõ még egypetéjû is), az egyikük nagyon sírós volt kicsiként, most meg õ a legnyugisabb, tényleg csak akkor sír, ha baja van. (másfél évesek)
Hasfájásra esetleg próbáld meg a Gripe Watert!Az sokkal jobb mint az espumisan! Nem lehet, hogy nagyon fáradt, túl sok inger éri??Ha sír állandóan akkor ezekszerint nappal nem sokat alszik és akkor már biztos nagyon fáradt és azért sír!Viszont valószínû már a fáradságtól, túl sok ingertõl nemtud elaludni!1 hónaposan a fiam annyit volt fennt, hogy evett, átpelusoztam, egy kicsit gügyögtem neki, nevetgéltünk és utánna el is aludt(a fennléte kb:40 perc volt, max 1 óra!És ez így ismétlõdött 3 óránként! Sajnállak, remélem megoldódik!
Már miért ne kapkodná fel, ha sír?? Ez egy 1 hónapos kisbaba, aki azért sír, mert valami baja van!! Õ még nem tud ravaszkodni. Ha az ember nem tud rájönni, mi baja, az a minimum, hogy felveszi, megnyugtatni. Majd ha 1 éves lesz, akkor majd ráér megnevelni. De ez csak az én véleményem, nekem is van egy sírós kisbabám, és mindig felveszem, habár a derekam nekem is tropa.
Szia. Erre sajnos nincs gyógyír, csak az a baj hogy ilyenkor lehet a legjobban elkényeztetni, mert sír-felkapkodod stb. és késõbb mikor már nem lenne ilyen sírós akkor meg majd csak azért sír hogy vedd fel. Sajna mi is így jártunk, rá is ment a gerincemre mert most egy éves és 12 kiló:) De mostanra nagyjából kinõtte, bár még mindig sokat van kézben. fel a fejjel majd kinövi, ez ellen sajna nem lehet tenni semmit, csak ne kapkodd fel állandóan.
A kérdező hozzászólása: Egyszoval ez a baba tokeletes ellentete az elso kislanyunknak!!!! es egyszeruen nem tudom mit kene csinalni vagy adni nekei !!
elozo vagyok *7 hetes
szia, lehet hogy valami diszkomfort erzese van. nem fazik?nincs melege? mert az en hetes fiam nagyon kifejezi ha valami nincs rendben csak akkor sir ha fazik melege van ehes, vagy bofizni kell neki, mert eves utan nem jott ki. egyszer volt egy remes hasgorcse is, de azota kap ilyen tiszta gyogynovenyes cseppet estenkent, es azota az sem volt. sajnos ezt ki kell tapasztald, hogy kb. mikor miert ordit...tudom hogy nehez, en is igy voltam, de mar ranezek es szinte mindig beletrafalok, h. a bibi.
A kömény és ánizs igaz, hogy szélhajtó hatású, de pont emiatt nagyon sok babánál hascsikarást okoz. A kamillatea sem megoldás, ugyanis hosszú távon szárítja a beleket, így székrekedést okozhat, és a pocak görcsölését is. Ha kamillateát adsz neki cukrosan, kaki elõsegítésére, azt is csak 3-4 naponta szabad, folyamatosan nem.

Az normális, hogy egy 2 és fél (lassan 3) éves kislány nem tud még beszélni?

Egyenlõre csak halandzsázik, de értelmes szót még nem mondott. Még olyat sem, ami egy picit is hasonlított volna akár egy szóra is.

Legjobb válasz: Normális és az is normális, hogy még nem szobatiszta.

Normális és az is normális, hogy még nem szobatiszta.
Orrfújást nem tudom, mikor kell.az én lànyom tudja, õ májjsban lesz 3.de van , aki csak 4-5 èvesen tanulja meg.szobatisztaság:hát szerintem azèrt lassan ideje lenne.beszèd:szerintem is csak nem akar, megérti, amit mondanak neki.még egy kis türelem kell szerintem...aranyos vagy, h így aggódsz èrte...
Én korán elkezdtem beszélni, tesóm 3 éves kora után, addig az össz' szókincse az ööööö volt, aztán egyik pillanatról a másikra elkezdett mondatokban beszélni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Gagyog meg mutogat, hogy neki mi kell. Én végig sejtettem, hogy ha úgy akarvalamit, hogy gagyog meg mutogat, akkor nem szabad megszólalbom. De a család többi tagja egybõl adja neki ami kell. Viszo t szerintem a hallása rendben van. Ha mondok neki valamit, akkor megérti. "Hozz nekem egy almát a konyhából" akkor szokott nekem hozni. Elmegy és hoz. Ha meg nem találja, akkor meg a vállát huzogatja és hümmüzik, meg "üüûhhmmm..." "zliíím" stb hangokat ad, közben meg mutogat, hogy nem találja, én meg mondom neki, hogy "de ott van a gáztûzhellyel szemben, a kosárban". Akkor ha megtalálta, felnevet és hozza. Szóval a hallása rendben van. De amikor gagyog (mint amikor nem talál valamit) akkor csak ritkán szoktam neki szólni, mint pl. hogy "ott van a kosárban". Max csak annyit szoktam neki szólni (azt is csak ha már percek óta gagyog nekem) hogy nem értem, meg tessék beszélni. De akkor meg hisztizve elmegy. Szóval kétlem, hogy a hallásával lenne gond. Ha beszél hozzá valaki, látni, hogy érti. Mindenki azzal akar nyugtatni, hogy majd egyszer csak megszólal, de akkor folyékonyan. Jó, ez még így hihetõ is, de nem hiszem, hogy a kislány úgy gondolja magában, hogy "majd csak akjor szólalok meg, hogy ha már mindent tudok". Mondjuk hallottam már olyat, hogy 4-5 évesen szólalt meg valaki. De nem azért, mert nem tudott, hanem azért, mert nem akart. Lehet, hogy itt is ez a helyzet?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szobatisztasag, orrfujjas biztos h nincs lemaradva. Altalaban en ugy hallottam 6 eves kor kurol kezdenek el normalisan orrot fujni. Lanyom 4.5 eves es meg nem fuj orrot, de meg tudja torolni. Szobatisztasag is ugy kb 3.5 evesen lett teljesen nappalra es meg ekkor is voltak balesetek. Ejszakara meg nem szobatiszta sajnos, annyira melyen alszik h nem ebred fel h kell neki. Egyebkent agyut lehetne dorgetini mellette ha alszik akkor sem ebred fel. Beszed? nem vagyok benne biztos. Egy ismerosomnek azt mondtak 2.5 eves fiara h le van maradva mikor meg szavakat sem mondott, kesleltetett beszednek hivjak ezt job megvizsgaltatni. Tesom fia is 2.5 eves es cask rovid szavakat mond, igaz naprol nara tobbet de cask szavakat. Kislanyom mar ilyenkor jobban beszelt, de kortarsaihoz kepest le volt o is maradva. Igaz o ketnyelvu, en Magyar papa ausztral, tehat o egyszerre az angolt es a magyart is tanulja. Mara mar behozta a lemaradasat. De ugyanakkor minden gyerek mas, viszont a beszedet azt megnezetnem szakemberrel.
barátnõmnem hasonló problémája volt.õ elvitte valami orvoshoz 2, 5 évesen annyit mondott a doki, ha mutogat, gagyog hogy mi kell neki, ne figyeljenek rá mintha meg se hallották volna.így tettek, 2 hét múlva beszélt a gyerek. Szobatisztaság meg ráér nyáron :)
Úgy tûnik akkor én vagyok az egyetlen, aki azon a véleményen van, hogy gond van. Na nem az orrfújással és a szobatisztasággal. Majd nyáron, ha rendesen nekikezdtek a szoktatásnak, akkor szobatiszta lesz, nincs elkésve vele. A beszéddel viszont gond van. Ez már megkésett beszédfejlõdés, pláne egy lánynál, lehet hogy idegrendszeri éretlensége van, vagy a beszédértéssel vannak problémák. A halandzsázás sem jelent jót már ebben a korban. Ha az én lányom lenne elvinném hallásvizsgálatra, ha az negatív, utána pedig logopédushoz, aki nagy valószínûséggel TSMT tornát javasolna beszédindítás céljából. Na persze attól függ mi okozza a problémát. De minimum a nevelési tanácsadóba (pedagógiai szakszolgálat) elvinném, rajtuk keresztül ingyenesen megkapná a fejlesztéseket.
Én igenis aggódnék hogy lassan 3 évesen egyetlen értelmes szava sincs. 3 éves gyerek már ki kell hogy fejezze magát verbálisan bizonyos fokig. Ha a 3. év betöltéséig nem javul jelentõsen a helyzet, érdemes felkeresni a nevelési tanácsadót. (Le lehet pontozni. Itt mindenkinek ráér még a gyereke, meg majd beindul, az óvodákból meg tömegesen küldik a gyerekeket beszédindításra, mert nem, NEM növi ki. Egy gyógypedagógus)
Pedig normális, még a határon belül van.
Az hogy pelenkás még normális, majd a tavasszal-nyáron leszokik, amikor már meleg lesz és csak egy bugyi és kisnadrág lesz rajta. Az orr fújás is normális, unokahúgom, már 3 is elmúlt, és még mindig nem tud. A beszéd már más kérdés, ez több problémát rejthet magában, de azt mondod halandzsázik, ez kezdetnek nem rossz. 2 éves státuszon rám is furcsán nézett a védõnõ, amikor azt mondtam nem beszél mondatokban, mert szerinte már 2 évesen mondatokban kellene beszélnie. De nincs semmi baj még. Ne aggód túl.
Az orrfújással és a szobatisztasággal még nincs elmaradva! A beszédjével vagyis inkább nem beszédjével sincs probléma, majd most beindulni, lányom két és fél éves, most kezd beszélni. "Ne hasonlítsuk gyermekünk beszédfejlõdését máséhoz! Még a testvérek között is vannak eltérések abban, hogyan alakul ki a nyelv. Ha aggódunk azért, hogy keveset beszél, vagy azt vesszük észre, hogy nem figyel a beszédre, nem érti, mit kérünk tõle, forduljunk szakemberhez! A háziorvos, a védõnõ, aki ismeri a gyermeket és addigi fejlõdését, meg tudja mondani, kell-e logopédushoz fordulni és hova, érdemes-e hallásvizsgálatot kérni. Általában elmondható, hogy 2, 5 éves kor elõtt nem szoktunk logopédiai terápiát kezdeni, inkább idõt adunk a gyermeknek, hogy a maga ütemében fejlõdjön."
Minden gyerek mas, a baratnom kicsije 7 nappal fiatalabb az enyemtol, 5 honap mulva 3 evesek, az ove pelusos, nem beszel, alig gagyog, szerintem meg nem is olyan stabilan jar, orrat nem fujja, az enyem nagyon ugyes aminek nagyon orulok, pelus ninncs kb 2 honapja, magatol letette hogy o bilizni akar, 2 hete mar ejjel se adok ra, nem pisil be, az orrat kifujja es beszel is. Ma leutem melle megkerdezni jo-e a mese es azt mondta, menjek takaritani a konyhaba, na akkor azt hittem lefordulok az agyrol :D nincs semmirol lemaradva a picinkod se, majd belejon :-)

Normalis hogy a 11 honapos kislanyomnak minden etkezes utan van szeklete? Es hogy amit 13kor evett az mar ki is jott belole? Felszivodik-e valami ilyen rovid ido alatt?

Legjobb válasz: Szerintem normális. Az én lányomnak is volt sokáig napi 5-6. Kb. 4 óra után láttam viszont a kaját, amit megevett. Most 13,5 hónapos és kb 2-3 kaka van. De van hogy több vagy kevesebb. Én is aggódtam akkor, de normálisan fejlõdött és nem láttam egyéb dolgot rajta.Ne aggódj! :-)

Szerintem normális. Az én lányomnak is volt sokáig napi 5-6. Kb. 4 óra után láttam viszont a kaját, amit megevett. Most 13, 5 hónapos és kb 2-3 kaka van. De van hogy több vagy kevesebb. Én is aggódtam akkor, de normálisan fejlõdött és nem láttam egyéb dolgot rajta.Ne aggódj! :-)

Azt mondták a kislányomra, hogy "jajj, de kis dagi", pedig a közelében sincs. Épp az, hogy normális testalkatú kislány, ne eszi túl magát sosem. Hogyan léptek túl az ilyeneken?

A férjem mondta utólag, hogy ezt mondta az egyik ismer?sünk. Õ az a tipikus lehúzó emberke. És nagyon zavar, hogy nem tudtam megcáfolni, hogy nem dagi. Teljesen normális a testalkata, egyfolytában izeg-mozog. Lehet, hogy túl lihegem, de zavar. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az én lányom már 5 és fél hónapos és 7 kiló múlt de nem dagi egyáltalán.Ne foglalkozz az ilyen idegesítõ emberekkel!:)

Az én lányom már 5 és fél hónapos és 7 kiló múlt de nem dagi egyáltalán.Ne foglalkozz az ilyen idegesítõ emberekkel!:)
Szerintem azt a lehúzó emberkét vágd pofán síléccel. Ebbõl érteni fog.
Mennyi idõs, milyen magas, milyen súlyú? Mindenkinek más a dagi és más a sovány, de a számok döntenek igazán.
ugyan, ha te is írod, hogy az a tipikus lehúzó emberke, akkor ennyit se kell vele foglalkozni. Sosem értettem az ilyet, h miért kell egy gyereket ilyennek vagy olyannak mondani? Elhiszem, hogy zavar, de hidd el, ne adj senkinek a véleményére! :) Ha a picilány egészséges és életvidám (gondolom így van) semmi probléma nincs! :) 31 hkm
Nem tudom ez miért annyira sértõ, hogy jaj de kis dagi. Te komolyan felidegesited ilyeneken magad? Ebben még rosszindulat sem volt, a kisbabák hurkásak, dagik, ez nem azt jelenti, hogy ledisznózták a gyereked.Bizonyára kicsit unatkozol, hogy ilyen hülyeségeken kattogsz.
Gratula a babához! :) Szerintem se foglalkozz azzal aki beszól, vagy egyszer jól szólj te is oda neki, hogy köpni nyelni ne tudjon, hogy többet ne is legyen kedve piszkálódni. Én a másodikat csinálom, mert nekem az öregasszonyok szólnak be én meg vissza, hogy õk sem nádszálvékonyak. Ha így se vették a lapt, akkor inkább vagyok kövér mint aszott-csoffadt. Erre már nem tudnak reagálni. Viszont azóta tudnak köszönni! He. Ez egy kicsit gonosz volt, de van a ki a szép szóbõl nem ért. Hát, megérdemlik. Te meg legyél rá büszke, és mond azt, hogy nem szenved semmiben sem hiányt, az ismerõsnek meg mond, hogy szálljon magába és gondolkozzon! Vigyázz magadra és a pici manóra. Puszi nektek. :)
Én lassan 1 éve a szomszéd néni "beszólásán" nevetek. Õszinte volt, közben kedveskedni akart, azt mondta a lányomra, hogy milyen helyes kis kalácsképû kislány:) )) Hirtelen azt sem tudtam mint mondjak a döbbenettõl, csak mosolyogtam. Aztán megnéztem jobban a lányomat és valóban kívülállóként nézve egy kicsit kerekebb az arca mint az õ ugyanennyi idõs unokájának. Az apjára hasonlít:) Szerintem nem kell mellre szívni az ilyeneket, mindenki másképp lát mindent, hisz ezért olyan sokszínû az emberiség. Ne törõdj vele, eltelik egy-két év, megnyúlik a lányod, akkor meg majd azt fogja mondani, hogy milyen gebe.
Egyszerûen nem kell figyelembe venni vagy röhögsz rajta egy jót! :) Egyébként én nagyon örülnék ha a fiamra ilyet mondanának.
Nekem a sajátommal ugyan ilyen nem történt, de évekkel ezelõtt fõállású bébiszitterként az anya barátnõje belém kötött. A sztori az volt, h az a barátnõ szült 5-öt, nevelt nullát, mert minden gyerekének külön 24 órás dajkája volt. Persze, "mindent" tudott. A kislány, akire vigyáztam soványka volt, de a maga módján. Evett rendesen, mozgott. Õ inkább hosszra nõtt hirtelen. Erre az 5 gyerekes mondja nekem, h "hû milyen sovány a gyerek". Ez azt jelenti, h "tuti nem eteted". Pedig a kislánynak az égvilágon semmi baja nem volt, csak mióta nem látta, azóta megtanult mászni és a tudását használta is. Aki akar, az mindenbe beleköt.
Nem kell ilyenekkel törõdni:) Én is szoktam mondani a kislányomnak, hogy "döncike"pedig egyáltalán nem az:) 8 hós 72 cm és 8 kg.. A te babád ráadásul pont abban a korban van amikor kell az a kis hurkácska mindenhová....egyébként a paramétereibõl itélve tökéletes alkatú bébi lehet:) De ezt te is [email protected] már le az ilyen megjegyzéseket!!!!Bocsi a kifejezésért:)
Az nem rossz. Ebben a korban eleve nagyon hurkásak, akár kisebbek v nagyobbak. Egyébként én is szoktam mondani, h dagi, de nem rossz szándékkal. Csak hirtelen nem találok más szót. Remélhetõleg az illetõben sem volt rossz szándék.
A kérdező hozzászólása: És ráadásul még az is dühít, hogy teljesen meg van gyõzõdve arról, hogy igaza van... És hogy Õ tudja!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ! Köszönöm szépen :) Igen egészséges, életvidám baba :) Kedves Második! 10 nap múlva lesz 5 hónapos, 66 cm és 6700 gramm. Köszönöm a válaszaitokat :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a lelki támogatást :) Kizárom a számomra zavaró tényezõket, jelen esetben az ismerõsömet :) Köszönöm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!