Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy hogy nem lesz minden (25 db)

12 hetes terhesen normális hogy a cicim még mindig fáj? A többi tünetem alább hagyott . Két lányom van egyiknél sem fájt a cicim szerintetek akkor kisfiú lesz? Nem akarom megkérdezni .

Legjobb válasz: Èn még csak 6 hetes terhes vagyok, de a mellem nekem is nagyon fáj néha! Lányom van, vele nem volt ilyen! Én szeretném majd megtudni fiú lesz-e vagy lány, majd megírom mit mondtak!

Èn még csak 6 hetes terhes vagyok, de a mellem nekem is nagyon fáj néha! Lányom van, vele nem volt ilyen! Én szeretném majd megtudni fiú lesz-e vagy lány, majd megírom mit mondtak!
15 hetes vagyok és még mindig fáj a cicim ugyhogy igen normális, nekem valószinüleg fiam lesz, de én nem adok sokat az ilyesmire!
Nekem is két lányom van, na ilyen brutál mell fájdalmam még nem volt 19 hetes vagyok, szinte aludni se tudok tõle, a bal fáj sokkal jobban. Állandóan melltartóban vagyok ettõl meg gombás lett, viszket, hámlik. A 18. hetes UH-n azt mondták ez elég egyértelmûen kukacos:-) Lehet ebben a cici dologban vmi. Ja és a hányinger is visszajött.
11 hetes terhes vagyok és a melleim majd szét feszülnek. Az oldal fekvések után, ha felkelek, akkor még jobban húzódik. Van már 2 lányom, de ilyen emlékem nem maradt a ciciket illetõen. Ez új, bár nem jelenti azt, hogy a mostani fiú lenne.
bookline
A kérdező hozzászólása: Az érdekelne, ahol le lehet tölteni és a szükös pénztárcát nem terheli... Elõre is köszi!

Ugye minden kapcsolatban vannak viták? és vannak rossz napok? Ettől nem lesz vége ugye? Nagyon szeretem a párom és annyira utálok veszekedni és ilyenkor félek hogy mi lesz ha. Ugye ez normális? :D 19/F

Legjobb válasz: Attól is függ, mirõl vitáztok és hogyan alakul a vita. De egyébként "természetes". Minden kapcsolatban vannak nézeteltérések, de egy kapcsolatban az a normális, ha ezeket meg is tudjátok beszélni, és együtt megoldani / közös nevezõre jutni valahogyan.

Attól is függ, mirõl vitáztok és hogyan alakul a vita. De egyébként "természetes". Minden kapcsolatban vannak nézeteltérések, de egy kapcsolatban az a normális, ha ezeket meg is tudjátok beszélni, és együtt megoldani / közös nevezõre jutni valahogyan.
Ohh nyugi, néha belefér. Unalmas lenne egy kapcsolat, ha néha nem lenne benne egy kis veszekedés. Persze ezzel nem azt mondom, hogy kezdjétek el ölni egymást, ezzel feldobva a kapcsolatot. Szerintem az nem is normális kapcsolat, ahol nincs egy kis vita néha napján.
Kell egy kis veszekedés.Utána édesebb a kibékülés!:) De persze ne legyenek mindennaposak a viták mert az igenis szakításhoz vezet.Néha kompromisszumot kell kötni vagy engedni.De csak néha!:P
ha meg tudjátok beszélni a problémáitokat egymással, és nem duzzogtok napokig, hetekig, nem lesz gond. el kell engedni az ilyeneket (mi általában nevetséges hülyeségeken kapunk össze nagy ritkán)--> visszagondolva mindig csak nevetek, hogy milyen hülyék voltunk.


Ugy érzem mintha menne el a tejcsim, vagy ez normális? Most 11 hetes a babám és már nem mindig van ugy bedurranva mint volt, normális hogy ahogy ö nö ugy nekem kevesebb lesz a tejem?

Legjobb válasz: Az nem jelenti azt, hogy kevesebb, hanem beállt a kereslet -kínálat. Nekem 14 hetes a babám és csak éjjel durran be amikor kimarad egy etetés, akkor én mindig kelek és lefejem, hogy mire ébred újra tele legyen. Ha nem sír, hogy éhes lenne akkor, nem kell izgulnod. Ha annyira aggaszt akkor két kajcsi közt tedd mellre ha nem alszik, vagy fejjél belõle.

Az nem jelenti azt, hogy kevesebb, hanem beállt a kereslet -kínálat. Nekem 14 hetes a babám és csak éjjel durran be amikor kimarad egy etetés, akkor én mindig kelek és lefejem, hogy mire ébred újra tele legyen. Ha nem sír, hogy éhes lenne akkor, nem kell izgulnod. Ha annyira aggaszt akkor két kajcsi közt tedd mellre ha nem alszik, vagy fejjél belõle.
áááááá, nálam is uez a helyzet...nincs bedurranva és mégis elég. Jól írják elõttem: kereslet - kínálat beállt :)

Normális-e hogy a 4 éves szerint a leendő testvérének más lesz az anyja mint neki, pedig nem?

Újságolta a 4 és fél éves gyermek, hogy lesz majd testvére (csak beszélgettek róla az anyjával, nem pont most lesz) és szerinte annak más lesz az anyja, mert minden gyereknek más,külön bejáratú anyja van. Gondolom onnan vette, hogy egy féltesója az apja révén. Mondtam, hogy de szerintem neki is az lesz az anyukája, mint ? magának, de engem nézett butának a gyerk?c (ami fel?le nézve igaz, mert ? ebben élt eddig). Az anyjának nem kellett volna mégis felvilágosítania, hogy mi a helyzet? Mert az oviban a gyerekek mondják szegénykének, hogy nem egyedül lesz otthon, de az ? fejében meg az él, hogy majd néha foglalkoznak azzal a testvérével is, néha meg nem lesz ott, mint ahogy a nagy testvérét sem látja mindig.

Legjobb válasz: Nem tudom Te kije vagy a gyereknek, hogy ennyire érdekel, de nem sok 4 évest láthattál még, ha szerinted ez nem normális. Majd megérti, ha itt lesz a tesó. Nagyon kicsi még.

Nem tudom Te kije vagy a gyereknek, hogy ennyire érdekel, de nem sok 4 évest láthattál még, ha szerinted ez nem normális. Majd megérti, ha itt lesz a tesó. Nagyon kicsi még.
Hát persze hogy így gondolja, hiszen minden barátjának vagy egy anyukája, neki is van egy, nyilván a testvérének is lesz egy :) Ilyen a gyermeki logika, teljesen normális!
Az én lányom is 4 éves, ha megkérdik tõle hol a kistestvére, akkor azt mondja, és mutatja itt van a hasamba.
A kérdező hozzászólása: Én a nagymama vagyok. A gyerek mesélte nekem, hogy az oviban a többiek hazudnak, mert náluk több gyereknek egy anyja van, és neki nem hisznek. Nagyon kis érzékeny, de ha ezt én beszélném meg vele, hogy mi a helyzet, az anyja haragudna meg.
Nem kell vele megbeszélni még korai.
Az egyik unokaöcsém azt mondta, hogy neki 2 apukája van. Az egyik egyértelmû volt, megkérdeztük ki a másik. Erre mondta, hogy Tomi (az anyukája öccse). Amúgy tök normális család. A keresztfiam azt mondta ilyen korában, hogy én leszek a felesége. Nem értik még Õk ezeket. Majd rájön, ha fizikailag is ott lesz a baba. Lehet, hogy szokta neki mondani az anyukája, csak elfelejti.
Nem buta a gyerkõc, csak igy háritja el magától ezt a sokkoló gondolatot. Nem tudja még feldolgozni. Valószínûleg lehetne az anyukának kicsit jobban is kezelnie a dolgot, de majd ha már tényleg a pocakban lesz a tesó, errõl a tényrõl el tudnak beszélgetni. Akkor sokkal konkrétabb, megfoghatóbb lesz a dolog. Jövõ idejû, feltételes dolgokkal a 4 évesek még nem igazán tudnak mit kezdeni, még nem tudnak elvontan gondolkozni.
Szerintem ez tök logikus gondolkodás, ahogy leírták elõttem is, hisz az oviban is mindenkinek más az anyukája. Nem igazán érti, mi az, hogy testvér. Ha hozzávesszük, hogy van féltestvére, akinek más az apukája vagy anyukája, mint neki, akkor végképp érthetõ a gondolkodásmódja. Azonkívül biztos nagyon szereti az anyukáját és nem akar osztozni rajta egy (most még) idegennel, így ezzel a gondolattal megnyugtatja magát. Röviden: igen, tök normális.
nagyon édes, aranyos logikus gondolkozás.nincs ezzel semmi probléma.

A 13 éves leányomnak eléggé szőrös a lába, a combja is és zavarja . Mit lehet tenni? Normális, hogy 13 évesen epilálót használjon? Nem lesz erősebb a szőrzete? Nem lesz olyan mint egy gorilla?

Legjobb válasz: dehogy lesz, nekem 13 évesen epilálta anya a lábam,meg gyantázta,mg én szõrtelenítõkrémeztem...20 éve vagyok,semmi bajom,3 nap kell,h kijöjjön egy kis borosta...

dehogy lesz, nekem 13 évesen epilálta anya a lábam, meg gyantázta, mg én szõrtelenítõkrémeztem...20 éve vagyok, semmi bajom, 3 nap kell, h kijöjjön egy kis borosta...
Erõsebb semmitõl nem lesz, viszont az epilátor szõrbenövéseket okoz és nem is túl kíméletes. Gyantával jobban járnátok.
hát engem is zavarna....igen, epilálja, erõsebb nem lesz
Nem lesz erõsebb a szõr. Én is inkább a gyantát javaslom, utána hosszabb ideig szép marad a lába, mint az epilálás után.
Nem, ez csak egy tévhit, hogy erõsebb lesz a szõrzet. Nyugodtan szõrtelenítsetek, én a krémet javasolnám. Elõször mondd el, esetleg mutasd meg neki, hogyan csinálja, és õ szõrteleníti magát. Ennek szerintem örülni is fog, mert úgy látja, hogy elismered azt, hogy nagylány. Én 12 éves voltam, amikor elõször szõrtelenítettem. AZ Opilca krémet ajánlanám.
Nekem az elsõ szõrtelenítésem gyantával történt, még anyukám csinálta nekem :) én is szerintem 13 éves lehettem. eléggé szenvedtem, de megérte :) az epilátor nem a legjobb, legalábbis nekem, mert szõrbenövésem lesz tõle, amit aztán csak akkor tudok helyre hozni, ha egy darabig csak borotvát használok. Szerintem mindenképp érdemes az 1.-t gyantával kezdeni.
Krémet ne, az elég durva anyag, és nem is tartós a hatása. Legjobb lenne gyantázni, tartós. Ha van benne rutinod, akár te is megcsinálhatod, vagy bízzátok kozmetikusra. Epilátorral nekem sincsenek túl jó tapasztalataim. :S Nem lesz olyan, mint egy gorilla, ha mégis, akkor az hormonzavarra utal. :D Te nem szõrtelenítesz egyébként? Ha igen, olyan lettél, mint egy gorilla? Ugye, hogy nem. :D
A kérdező hozzászólása: Én 37 vagyok , és alig szõrös ...sajnos az apjáék voltak ilyenek és azt örökölte ...
már úgyse szûz

Mostanában sokat hallani arról hogy nem sokára nem lesz elegendő tiszta vizünk. Ti mit gondoltok mennyi ideig tudunk még úgy élni normális életet mint eddig?

Legjobb válasz: Normális alatt mit értesz? Egy embernek a valódi napi vízszükséglete nem haladja meg az 50 litert: ebbõl 2-3 litert megiszik, a maradékkal fürdik, mos, mosogat. Ehhez képest ma az emberek a fejlett világban iszonyúan pazarolják az ivóvizet. Holott vannak módszerek a spórolásra, csak ma még kevesen élnek velük. Tipikus példa a vécé, azt nyugodtan le lehetne öblíteni esõvízzel vagy a fürdés, mosás utáni vízzel. A környezettudatosabb emberek ki is építettek már ilyen rendszereket, nem olyan vészesen bonyolult és anyagilag is megtérül. A korszerû mosogató- és mosógépek is alig használnak már vizet, így az embereknek már csak azt kéne megtanulni, hogy nem kéne órákig zuhanyozni és máris töredékére lehetne csökkenteni a mostani vízfogyasztásunkat.

Normális alatt mit értesz? Egy embernek a valódi napi vízszükséglete nem haladja meg az 50 litert: ebbõl 2-3 litert megiszik, a maradékkal fürdik, mos, mosogat. Ehhez képest ma az emberek a fejlett világban iszonyúan pazarolják az ivóvizet. Holott vannak módszerek a spórolásra, csak ma még kevesen élnek velük. Tipikus példa a vécé, azt nyugodtan le lehetne öblíteni esõvízzel vagy a fürdés, mosás utáni vízzel. A környezettudatosabb emberek ki is építettek már ilyen rendszereket, nem olyan vészesen bonyolult és anyagilag is megtérül. A korszerû mosogató- és mosógépek is alig használnak már vizet, így az embereknek már csak azt kéne megtanulni, hogy nem kéne órákig zuhanyozni és máris töredékére lehetne csökkenteni a mostani vízfogyasztásunkat.
Nekünk lesz. Az ilyen problémák ott jelentkeznek, ahol még csõvezeték kiépítésére sincs pénz, nemhogy pl víztisztító üzemre. De egyébként a jelenlegi technológiával is lehet akár szennyvízbõl ivóvizet csinálni, csak ugye jó drága lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Én is spórolok, a zuhanyzásnál, kézmosásnál elhasznált vízzel öntöm le wc-met.

Akárhányszor palacsintát csinálok, mindig feketés lesz. Mintha meg lenne égve. Ilyen fekete "bunda" szerűség lesz az egyik oldalán. Praktikák hogy hogyan lehet normális palacsintát sütni? A párom emiatt nem eszi meg. Mondjuk én se.

Legjobb válasz: Ne agoddj nem fog azon rágodni,hogy neked nem megy a palacsinta sütés: Okosan kérd meg mond neki ,hogy szeretnéd meg tanulni tõle mert a fia nagyon dicsérte az õ palacsintáját: Hidd el annyira dagad majd a büszkeségõl,hogy az õvé jó eszébe se jut ,hogy béna vagy..

Ne agoddj nem fog azon rágodni, hogy neked nem megy a palacsinta sütés: Okosan kérd meg mond neki , hogy szeretnéd meg tanulni tõle mert a fia nagyon dicsérte az õ palacsintáját: Hidd el annyira dagad majd a büszkeségõl, hogy az õvé jó eszébe se jut , hogy béna vagy..
Mondjuk ne égesd oda... Sütöd az egyik oldalát, mior már át lehet fordítani, gyors átdobod a másik oldalára, nem kell megvárni, hogy az egyik fele megpiruljon. Nem vagy egy nagy atyaúristen palacsintasütésben, de nem sûrûn égettem még ennyire oda.
Amikor látod, hogy a serpenyõbe öntött palacsinta hólyagosodni kezd, falapáttal, vagy tompa késsel lazíts körbe a széleknél. ekkor már csúszni fog a kevés olajon és feldobással meg tudod fordítani.nem lesz égett, csak pont olyan, amilyennek lenni kell. a másik fele sülve csak pöttyös lesz, mert csak a hólyagok érnek a sütõ aljára.de ekkor már csúsztathatod is a tányérra. sok sikert:)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm! holnap meg is kérdezem tõle. :) jó kis meglepetés lesz a páromnak, ha megtanulok FINOM palacsintát sütni. :)
A kérdező hozzászólása: igazad van, köszönöm a választ! csak eddig mondom mit szól az anyósom hogy még egy palacsintát se tudok normálisan elkészíteni, de akkor kénytelen vagyok tõle megkérdezni. :)
Kérj meg valakit akiröl, tudod , jó palacsintát csinál mutassa meg neked, hogy õ , hogyan csinálja: Esetleg csináljátok meg elöször ahogy te szoktad , és utána az õ verzióját is csináljátok meg. Lehet, hogy igy ha látod akkor sikerülni fog. Ha esteleg anyósod jó palacsintát süt kérj töle tanácsot / ha ez lehetséges / végül is minden pasi a mama fõztjét szereti ::
A kérdező hozzászólása: kicsit égett íze van igen. én pedig pont fordítva vagyok. eddig még nem láttam feketés palacsintát, csak barnásat. :)
Hát, lehet, hogy nem vagyok teljesen ép :) de én még nem láttam olyan palacsintát, ami nem volt valamennyire fekete. Nem is gondolkoztam ezen, mert egyértelmû volt, hogy a palacsinta ilyen. Kicsi koromban is ezt láttam anyukámtól, és nincs égett íze, finom. Vagy a tiédnek égett íze/szaga van?
A kérdező hozzászólása: amúgy mentek a pluszok! hát szoktam olajat tenni bele elõtte.
A kérdező hozzászólása: hát villanytûzhelyen sütöm. mindig attól félek, hogy akkor nem sül meg az az oldala, és nem lehet könnyen átforgatni. bár a serpenyõm se a legjobb minõségû. még azon gondolkodtam, hogy az nem lehet hogy a cukor miatt lesz ilyen?
* nem vagyok Bocsi, elírás. Ja igen, hozzátenném, hogy palacsintasütésre a teflon a legjobb és minelõtt beleöntöd a tésztát, kell egy kevés (kb bõ fél teáskanálnyi) étoljat is csepegtetni alá.
Nem biztos , hogy a tésztád rossz , lehet, hogy a serpenyöd nem jó. Az sem mindegy, hogy gázon vagy villanyos tüzhelyen sütöd :
A kérdező hozzászólása: köszönöm! ezt is kipróbálom. :) ment a plusz!

Kismamik szerintetek az normális hogy minden nap azon jár az agyam hogy egészséges lesz a babám? Jaj meg atól félek hogy nem tudom felnevelni.

Volt már valaki így??? Vagy ez normális?? Hány hetesen tudom meg hogy egészséges a baba??? Milyen vizsgálatot fognak csinálni amib?l megtudják hogy egészséges vagy nem???

Legjobb válasz: Próbálj meg ne ezen rágódni. Minden kismama aggodalma ez, de pozitívan kell gondolkodni. A kötelezõ szûrésekre menj el, ezen kívül van még 18 heti genetikai ultrahang, ami fontos. Boldog babavárást! És fõ a nyugalom, mert a baba érzi!

Próbálj meg ne ezen rágódni. Minden kismama aggodalma ez, de pozitívan kell gondolkodni. A kötelezõ szûrésekre menj el, ezen kívül van még 18 heti genetikai ultrahang, ami fontos. Boldog babavárást! És fõ a nyugalom, mert a baba érzi!
A kérdező hozzászólása: És a fogyatékosságot???
Google a barátod , onnan megtudod mi az.
Ez szerintem minden kismamát foglalkoztat!:) Sajnos minden betegséget nem lehet kiszûrni, de ilyenekre nem kell gondolni!:)
A kérdező hozzászólása: Mi az a down kór?? Valaki felvilàgosítana???
Normális, hogy megfordul a fejedben, de ne agyalj ezen folyton. Menj el a szûrésekre, ha vidéken laksz, akkor a 18. hétre egy nagyon alapos uh-t ajánlok mondjuk Pesten - akár pénzért is. Nem 4D-re, hanem genetikai ultrahangra gondolok. Abban, hogy egészséges a baba, csak akkor lehet száz százalékig biztos az ember, ha már a karjában tartja. Rengeteg betegség és rendellenesség van, de nem szabad ezen kattogni. Állj pozitívan a dologhoz, vigyázz magatokra, rendben lesz minden! Médeának: a Down nem degeneráció, hanem kromoszóma-rendellenesség.
Ne aggódj ennyire, mert evvel ártasz neki is meg magadnak is! Az uh vizsgálaton általában a 20. hétig észreveszik a rendellenességet, amúgy meg afp, kombinált teszt esetén kilehet szûrni nagy eséllyel a rendellenességet, de ezek kötelezõ szûrések is. Az hogy teljesen egészséges nagy eséllyel akkor tudod meg amikor megszületik. A rokonságomban is vannak páran akiknek azt mondták hogy betegen fog születni a babájuk, és lám makk egészségesek! Ha azt mondják hogy találtak nála valamit akkor sem szabad feladni!!:)
Nyugi! Ne kattogj ezen, mert sokkal többet ártasz. Ált a Down-kórt, meg hasonló degenerációkat ki lehet szûrni, de nyilván az összeset nem. Az ilyen vizsgálatok pl az AFP, a 12. és 18. heti ultrahang, a vérvétel, a cukorterhelés is valamilyen szinten. Ezek után mind utána tudsz nézni neten, de tényleg nem kell aggódni. Én mindenkinek azt mondom, hogy pozitívan kell hozzáállni a terhességhez, nem úgy, hogy tuti, hogy lesz valami baj. Én pl ma egyáltalán nem éreztem még mozogni a babám, még sem stresszelek rajta, mert teljesen felesleges. majd csak bejelentkezik. Szép és aggodalommentes babavásást!
A kérdező hozzászólása: Milyen betegséget lehet és milyent nem lehet kiszûrni???
A Down-kór, magzati kromoszóma rendellenesség, amely értelmi és testi fogyatékosságot okoz a születendõ gyermeknél. Oka, hogy a 21-es kromoszómából egyel több, azaz összesen 3 db van a sejtekben. Down-kór jelei, tünetei Normális esetben az emberi sejt 23 pár, tehát 46 kromoszómát tartalmaz. A gyermek küllemére jellemzõ az alacsony termet, a „mongoloid” kis szemrés, a nagyméretû nyelv, és nyitott száj. Gyakori náluk a szívelégtelenség, az immunrendszeri zavar, az alacsony pajzsmirigy mûködés, a légzési probléma és hajlamosabbak a fertõzésekre is. Down kóros magzat A Down-kór bizonyos jelei a magzati ultrahang során már felismerhetõek, ilyenek pl.: - ha a magzat nyakán lévõ bõr laza, nyaki bõrredõ megvastagodása, vizenyõssége - szívfejlõdési rendellenesség - orrcsont-, szem- szájüreg fejlõdési zavar - rövid fülkagyló - a magzat testének többi részén is fellépõ vizenyõsség - magzati rekeszsérv - hasfalzáródási rendellenesség - vakon végzõdõ vékonybél - idegrendszeri fejlõdés elmaradása - arc és arckoponya eldeformálódása - agykamra tágulat - egy artériás köldökzsinór - túl sok vagy túl kevés magzatvíz - rövid végtagok (combcsont, felkarcsont) - kéz és kézujj rendellenesség - vesemedence tágulat - ciszta a koponyaûrben

Ha beoltatom magam most a héten H1N1 ellen, akkor mennyi időnek kell eltelnie ahhoz hogy normálisan védekezzen a szervezetem ellene? Mondjuk ha beoltom magam és rá 4 napra elkapom a virust, akkor nagyobb gond lesz mint ha nem oltanám be magam?

Legjobb válasz: Már egy párszor volt ez a kérdés... 3 nap után már védett vagy valamilyen szinten, de a maximális védelem 2 hét múlva alakul ki! Ha közben elkapnád akkor gyorsabb lefolyású lesz, de ha megkaptad az oltást elvileg már nem kaphatod el.

Már egy párszor volt ez a kérdés... 3 nap után már védett vagy valamilyen szinten, de a maximális védelem 2 hét múlva alakul ki! Ha közben elkapnád akkor gyorsabb lefolyású lesz, de ha megkaptad az oltást elvileg már nem kaphatod el.
2hét kell a védelem kialakításához. és jah ez alatt a 2hét alatt vigyázni kell magadra.
Az egyik ismerõsöm beoltatta magát.Neki is azt mondta az orvos, hogy két hét után lesz védett, de az elsõ 4 napban viszont õ fertõzhet meg másokat.És a mutánsok ellen nem véd, csak az eredeti törzs ellen.
A legfrissebb kutatások szerint a ha mutálódna a vírus, akkor is véd az oltás.Azért ez egy jó pont.Csak azt nem értem, hogy miért nem lehetett egy oltóanyagba belehelyezni a szezonális és az újinfluenza elleni védõoltást.Kellemetlen kétszer szúratni a gyerekeket:(
2 hét kell a védettség kialakulásához. Én errõl orvosokat kérdeztem, és õk azt mondták, hogy ha közben elkapom a vírust, akkor enyhébb lefolyása lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!