Találatok a következő kifejezésre: Normális, hogy hogy nem lesz (129 db)

Nem normális, ha szeretne nem mondana ilyet!!
Nem. Nem normális. Bár az idõ elõre meghatározása sem az. Mind két félnek úgy kell gondolni, hogy majd akkor lesz sex, ha mindketten úgy érezzük, hogy itt az ideje. Ha a pasi sürget, akkor valószínûleg csak meg akar fektetni. A leírásod alapján amúgy a pasid egy kõbunkó. Menekülj tõle amíg lehet.
Ez nem "papucsság", csak egyszerû bunkóság.Ha te várni szeretnél a szexel, õ meg nem, akkor hagyd ott, nem vagytok egymáshoz valóak szerintem, találsz te jobbat is! Bocsi!
hagyd a p*csába, csak arra kellesz, semmi többet nem akar. egyébként meg asszem a dolognak spontán kéne megtörténnie. nem fogok nyomás alatt, kényszerbõl szexelni, de lehet h ez egyéni vélemény.
Mondd meg neki, hogy vegyen inkább egy guminõt, jobban jár. Aki szeret az ilyet nem mond, de akár azt is mondhatnám, hogy normális pasi ilyet nem mond. Szerintem ne járj vele!
Mivel még csak randiztok, így szerintem korrekt. Úgyhogy ha neked nem kell ilyen pasi, akkor hagyjad a francba. Azzal meg hogy hülyének nézett ne foglalkozz, egyáltalán nem éri meg. :)
Figy õszintén elmondja az elvárásait. Nincs ezzel baj, eldöntöd h neked ez így oké-e vagy nem. legalább nem késõbb csalódsz benne, nincs baj ezzel.
A kérdező hozzászólása: igen, ha pl én nem gondolom úgy h pl 2 hónap után lefekszek vele, hogy ezt még korainak tartom, akkor hagy el:/ amugy még nem járunk, csak a randizásnál tartunk.
A kérdező hozzászólása: én is igy vagyok vele, csak engem néz hülyének.

Mennyire normális/nem normális, hogy ennyire rosszul leszek, ha telefonálnom kell?

Régen sokkal rosszabb volt a helyzet, nem is voltam hajlandó telefonálni, rokonokkal sem, inkább megkértem anyámat, hogy intézze el helyettem. De 20 évesen már nem lehet ezt eljátszani, szóval ha nagyon muszáj akkor telefonálok (hivatalos ügyben, vagy ilyesmik). Csakhogy már előtte érzem hogy dobog a szívem iszonyúan, begörcsöl a fejem, FÉLEK, és rámjön a hasmenés. ÉS ez minden telefonálásnál így van, szóval úgy kezdem, hogy ránézek a telefonra, és előbb rohannom kell vécére, csak utána tudok telefonálni, utána pedig nagyon rosszul vagyok, fáj a gyomrom, azon rágódok mit és hogyan mondtam rosszul, stb. Ez mennyire "normális"? El fog valaha múlni? Mostanában jóval többet kell intézkednem, de ugyanúgy kivagyok, mint eddig...

Legjobb válasz: Én is rosszul vagyok, ha telefonálnom kell. Én úgy oldottam meg, hogy elpróbálom magamban, hogy mit fogok mondani a telefonban. Pontosan megfogalmazom minden egyes mondatomat, felkészülök a lehetõségekre. Eljátszom fejben a beszélgetés minden egyes lehetõségét, így felkészítve magam rá, majd megnyomom a hívás gombot, és mint egy betanult szöveget úgy mondom a mondandóm.

Én is rosszul vagyok, ha telefonálnom kell. Én úgy oldottam meg, hogy elpróbálom magamban, hogy mit fogok mondani a telefonban. Pontosan megfogalmazom minden egyes mondatomat, felkészülök a lehetõségekre. Eljátszom fejben a beszélgetés minden egyes lehetõségét, így felkészítve magam rá, majd megnyomom a hívás gombot, és mint egy betanult szöveget úgy mondom a mondandóm.
csak a telefonnal van ilyen bajod, vagy egy személyes beszélgetést is nehéz lebonyolítanod pl. idegen helyen, ismeretlen emberekkel? azért a te tüneteid már túl vannak egy normális határon, ezt valahogy kezeltetni kéne. menj el pszichológushoz, hiszen az életed során elég sokszor kénytelen leszel majd telefonálni. nálam mondjuk ez a fajta szorongás ismeretlen, mivel call centerben dolgozom, naponta vagy 50 vadidegen emberrel beszélek, meg kell találnom velük a közös hangot, ami nem mindig könnyû, de imádom a munkámat :D
Én is nagyon utálok telefonálni.
Csak akkor van ilyen, ha idegeneket hívsz? Vagy mielõtt felhívod Anyud akkor is rosszul vagy? Hm?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát én is eltervezem, mégis leizzadok, mikor telefonálnom kell és sose sikerül a betanult szöveget mondani XD még a nevemet is nehezen bírom eldadogni, van hogy másodpercekre nem jut eszembe a saját nevem/születési dátumom, ilyesmik :$ Járok pszichológushoz depresszió s szociális fóbia miatt, emberek között is nagyon gáz voltam, de nagyon sokat javult a helyzetem, képes vagyok beszélgetni, és ki merek menni otthonról. A telefonálás viszont még mindig nem megy :S
3-mas vagyok. Én is dokira gondoltam amúgy elõször. Nekem mikor elkezdtem munkát keresni elsõ telefonálásom elõtt is csak szívdobogás volt. Aztán pár nap alatt magától elmúlt.

Alapítanál családot egy olyan emberrel akit nem szeretsz úgy, hogy tisztában vagy azzal, hogy soha nem lesz normális kapcsolatod, Õ pedig megérdemelné azt?

Legjobb válasz: Nem. Ezzel átvered õt is és magadat is. Ha õ szerinted megérdemelne egy normális kapcsolatot, akkor miért is akarnál te vele egy "nemnormálisat"?

Nem. Ezzel átvered õt is és magadat is. Ha õ szerinted megérdemelne egy normális kapcsolatot, akkor miért is akarnál te vele egy "nemnormálisat"?
Szia! Én a kérdést úgy értelmezem, hogy alapítanék-e olyan emberrel családot, akit igazán nem szeretek vagy nem teljes szívvel szeretek, csak azért hogy ne legyek egyedül? Ha így értelmezem, akkor nem, nem alapítanék. Egy látszólagos családért felesleges, gyereket vállalni meg pláne.
Azaz együtt maradnék-e szánalomból valakivel? Nem. Ez mindenkinek rossz. Attól, hogy valaki "jó ember", még nem kell szerelem nélkül bennemaradni egy kapcsolatban, pláne nem gyereket szülni.
Nem. Valamit vagy egészen csinálok, vagy sehogy. Félmegoldással nem elégszem meg, fõleg nem párkapcsolatok terén. Még egyedül is jobb, mint egy "nemnormális" kapcsolatban.
nem, sajna ha az elején tudod, h nem szereted, akkor nehézségek, évek után már egyenesen pokol lesz vele az élet, akármilyen jó ember....a gyerekeknek meg iszonyat rossz lesz egy nagyon okos ember nekem azt mondta h az a legtöbb amit a gyerekeidért tehetsz, h szereted a párodat.....és ez mennyire igaz, sajna tapasztalat
Úgy látszik, hogy az õ normális kapcsolatának egyedül te állsz az útjában.
Nem. Csak olyannal, akit szerlemmel szeretek és aki engem is úgy szeret. Egyébként becsapnánk a másikat és saját magunkat is. Nehéz egy beszélgetés, de le kell tisztázni. Mindig bánni fogod, hogy elszalasztottál esetleg egy szerelmi házasságot.
Egyszer megtettem, de soha többé nem tennék ilyet. Elváltunk.
Eszem ágába sem jutna!!
Alapítottam. De nem voltam boldog mellette soha igazán. Gyereket meg végképp nem akartam neki szülni. Õ is tehetett az egészrõl, én mindig mondtam neki, hogy nem vagyok belé szerelmes, de kimagyarázta, hogy biztos csak nem merem bevallani, stb...Olyan rámenõs volt, hogy megkapott. Megspórolhatott volna magának egy nagy csalódást, amikor 4 év után elhagytam. Amúgy egyszer már elõtte is szétmentünk.
Nem. Mindketten megérdemlitek, hogy boldogok legyetek - mással.
Nem egészen értem, hogy aki csak a véleményét mondja el, az miért kap 100%-ot, míg aki tapasztalatból tanácsolja ugyanazt, annak nem elég hasznos a válasza...
Nem! Kérdésedben meg is válaszoltad. Azt mondod, hogy Õ megérdemel egy normális kapcsolatot, DE ha te nem szereted akkor ez , hol NORMÁLIS KAPCSOLAT???? Legyen benned annyi tisztesség, hogy elmondod neki, hogy nem szereted és minél elõbb külön válnak az útjaitok. Mert akkor találhat magának egy olyan embert aki tényleg SZERETNI fogja, és nem szánalomból van vele! Pont az ilyen emberek miatt mint TE van annyi válás. A mai világba az a ritka ha valaki együtt van a férjével és itt nem 1-2-3 stb évre gondolok. Tudom jól milyen amikor elválnak a szülõk és 7 éves gyerekként nem tudod, hogy mit csinálj, mert egyszerre akarsz apával, és anyával is lenni. Nem kívánom senkinek! Szóval erõteljesen a leendõ gyereked érdekében, olyan emberrel alapíts családot, akit tényleg szeretsz és nem szánalomból vagy vele!!! 22/L
Miért nem lehet normális kapcsolatod?
szánalomból, csak mert õ megérdemelné egészen biztosan nem. Abban az esetben, ha elhagyna az, akit szeretek, meghalna vagy valami, a lényeg, hogyha elveszteném a nagy szerelmet, akkor kövezzen meg bárki, de igen. Nekem fontos a család, és fontos a biztonság, amit egy férfi nyújtani tud. Nem szánalomból lennék vele, és nem mondom azt, hogy nem szeretném õt, mert szeretném, ebben egészen biztos vagyok, de nem õ lenne a nagy szerelem. Nagy szerelem ugyanis csak egyszer van, ebben egészen biztos vagyok. Akinek sikerült ezt a férja mellett átélnie, az roppant szerencsés.
Érdekesek a kommentek.Szerintem ha felvállalsz egy olyan kapcsolatot aminek már az elején tudod hogy nem szereted akkor az eleve kudarcra van ítélve.Hisz mi lenne a jó benne?Ha belemész mégis, akkor elveszed az esélyét annak hogy mint te , mint õ megtalálja azt az embert akivel boldog lehet!Mit értesz az alatt hogy nem lehet normális kapcsolatod?Nem tartod magad szépnek?Rossz a természeted?Esetleg fogyatékkal élõ ember vagy?
Én így mentem férjhez. Áldott jó lélek, szerelmes volt belém, az eszemre hallgattam, sok csalódás után úgy gondoltam, vele kell leélnem az életem, mert biztos soha nem fog bántani, nem csap be, nem csal meg. Azt gondoltam, ha jól csinálom/juk, mûködhet. a nászút elsõ napján megbántam. Hátom évig voltunk házasok, folyton azt hajtogatta, mikor lesz gyerekünk, én meg beteg lettem a saját hazugságaimtól. Három év "közösen" úgy döntöttünk, elválunk. Õ nagyon szenvedett. Ennek már 4 éve. Azóta mindkettõnknek van párja, megtaláltam az igazit, fülig szerelmes vagyok, és amikor néha összefutunk a volt férjemmel, olyan jó látni, hogy õk is boldogok. Én sosem tudtam volna úgy szeretni, mint a mostani párja. tanulság: sosem szabad megalkudni!!!
Csak egyetérteni tudok a többiekkel: NEM! De remélem, nem az itt kardoskodók szólják meg az egyedülálló, gyermektelen nõket. Azt azért hozzátenném. Mindezzel együtt nem szabad megalkudni.

Az Normális hogy kis húgom 6 éves most megy 1. -osztályba és nem tudja kimondani R betűt? . Tudja hova kell rakni a nyelvét de abból az R-ből L lesz. és ez engem nagyon zavar mert nem akarom h cikizzék őt az iskolában.

Legjobb válasz: Az ilyen gyakran elõfordul :P Sajnos sokszor gorombák a többiek és tényleg cikizik.. de ez rövid idõszak lesz, mert szerintem gyorsan fejlõdni fog :)

Az ilyen gyakran elõfordul :P Sajnos sokszor gorombák a többiek és tényleg cikizik.. de ez rövid idõszak lesz, mert szerintem gyorsan fejlõdni fog :)
a miénk is pont így volt, de elkerült egy logopédushoz, és ez a gond egy életre megszünt,
Nem õ az elsõ és nem is az utolsó aki így meg suliba... Nekem a nagyobb már 3 évesen tisztán, érthetõen beszélt, a kicsinek a nagycsoportban lett meg a legtöbb hang (végre macska lett a matka). 2. osztály közepére tudta rendesen használni az R betût, tehát nemcsak berregtetni, hanem jól használni. Barátnõm kislánya 5. osztályra tudta kimondani... A suliban van logopédus, a gyerekeket az év elején felméri, eszerint eldöntik, hogy kinek kell menni. A húgodnak biztos mennie kell, és majd foglalkoznak vele.
suliban lesz logopédus foglalkozás, régen nekem is voltak ilyen problémáim az R és S/Sz betûkkel, kicsit játékos gyakorlatokkal segíteni fognak
Normálisnak normális, sõt bajnak sem baj, a problémát logopédus orvosolja, de oda már el lehetett volna vinni elõbb is, ha aggódtok a cikizés miatt. Nagycsoportba már simán járhatott volna és akkor az iskolára már nem lenne ilyen gondja
én harmadikos koromban tudtam elõször R-t mondani :) logopédushoz jártam elsõtõl egészen odáig.. mégis értelmes vagyok, nincsen semmi problémám. cikizni engem sosem cikiztek, de ki tudja, ma már nagyon más világ van.
Igen, normális. Majd elküldik logopédushoz, és hamar megtanulni. Nekem is így volt, csak nekem "J" lett belõle általában. :) (Amúgy nem a R-betût, hanem a R-hangot nem tudja kimondani. Betût írunk, hangot mondunk...)
Semmi gond, én is hallottam hasonlót, meg lehet majd tanulni :) Ha mégse, mert ez egy beszédhiba, ami valamiért van, és nem lehet segíteni, akkor... akkor se vészes. Van egy barátom, aki raccsol, de egy idõ után nem tûnik fel.
Teljesen normális, ne aggódj, még fejlõdni fog. :)
*megtanulja
Sovány vigasz, de az egyik tanárom se tudja kimondani az r-t, pedig már 70-en felül van, és ráadásul professzor. Ugyanis egyetemen tanít. O.o

32 hetes vagyok, és a mai uh-n azt mondták, hogy kb 1800 gramm. Máskor már mondta a doki, hogy nem lesz nagy baba. Normális ez a súly?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem lesz óriásbébi,úgyhogy csak nyugi! Elsõ fiamnál 31 hetesen mértek ekkora súlyt és 3800g lett.Egy hét különbség nagy idõ,de ezen ne idegeld magad,mert azt megérzi a kisbabád!!! Légy pozitív!!! Boldog babavárást!!! 32hetes km

Szia! Szerintem nem lesz óriásbébi, úgyhogy csak nyugi! Elsõ fiamnál 31 hetesen mértek ekkora súlyt és 3800g lett.Egy hét különbség nagy idõ, de ezen ne idegeld magad, mert azt megérzi a kisbabád!!! Légy pozitív!!! Boldog babavárást!!! 32hetes km
Tényleg ne aggódj nekem is az elsõ kisfiamnál a 33 héten 1750g mértek ehez képest 3650-nel született és 50 cm-rel. Még bármi lehet az a lényeg, hogy jól van odabennt. 33 heteske
32 hetesen pont az átlagbabák súlyánál van 1800-al. Nekem 28 hetesen mondták ekkorának, 32 hetes méretekkel rendelkezett. De még õ is "csak" 4 kg körül várható :) Egyébként minden attól függ, hogy milyen képleteket használnak. De nálad mindegy is :)

Normális ha úgy érzem az első kapcsolatom után, hogy többé nem leszek senkivel boldog?

4 évig tartott, mindent vele képzeltem el így most aztán főleg nem tudom elképzelni, hogy valaha valakivel is boldog leszek még. Ti éreztetek így? Megcáfolta az élet? 22L

Legjobb válasz: én is éreztem már így és még nagyon sokan vannak így ezzel. de fiatal vagy még és idõvel begyógyulnak a sebek és megismersz valakit akivel újra boldog lehetsz. sok szakítás után én is éreztem hogy nem kell más de mégis mindig jött egy jobb. amúgy miért szakítottatok?

én is éreztem már így és még nagyon sokan vannak így ezzel. de fiatal vagy még és idõvel begyógyulnak a sebek és megismersz valakit akivel újra boldog lehetsz. sok szakítás után én is éreztem hogy nem kell más de mégis mindig jött egy jobb. amúgy miért szakítottatok?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, remélem igazatok lesz:) Csak most még nagyon nagyon rossz.
A megszokás teszi. Lesz idõ, amikor rájössz, jól döntöttél. :) Ugyan nem saját tapasztalatból beszélek, de nagyon sok ismerõsnél ezt láttam. Nem egy esetben azt, hogy sok éves kapcsolat sehova nem tartott, aztán hirtelen váltással: baba, házasság. :D
Éreztem így és eddig nem cáfolta meg az élet, pedig már 4 év telt el azóta.
Nekem az elsõ kapcsolatom 3 évig tartott.Én is így voltam, hogy soha nem leszek már szerelmes.DE igen..Szerelmes lettem ismét!:) Immár 2 éve boldog kapcsolatban élek! Azért néha még vissza gondolok az elõzõ kapcsolatomra..és picit rosszul érzem magam, hogy itt a párom és néha még az exemmel álmodok..de már kezdem elfelejteni! :)
Dehogynem leszel még boldog! Én is minden szakításom után azt hittem, hogy az igazit veszítettem el, azután jött a következõ, és benne is megtaláltam azt, ami boldoggá tett, Így lesz ez veled is, meglátod!
Teljesen normális. Már egy év eltelt azóta, de néha még most is azt érzem, hogy mással nem leszek boldog. Pedig ha belegondolok, vele sem voltam az. Addig tart szerintem, amíg meg nem jelenik egy másik, vagy amíg meg nem tanulsz örülni az egyedüllétnek.
A kérdező hozzászólása: Hát ellaposodtunk, változtunk mind a ketten és végülis rájöttünk, hogy tulajdonképpen sok dologban nem felelünk meg a másiknak. Szakítottunk de mindkettõnknek elég fájdalmas volt. Még csak egy hete történt, lehet, hogy ezért érzem ezt amit most, de nem akartunk már többet veszekedni. Felesleges állandóan ölni a másikat ha nem hozzánk való:(
persze, én is így éreztem kb. egy hónapja. Bõgtem ordítottam minden bajom volt, azt hittem meghalok, mert Õ nincs többé. Aztán valahogy fel kellett tápászkodnom a padlóról, most van új barátom, vagyishát már ismerkedek. Ne úgy állj hozzá, hogy az exed a tökéletes. Könnyebb lenne kiemelned a hibáit, ami ugyebár mindenkinek van. Ha így nézed, lehet, hogy már nem is volna érdemes vele lenned. Úgyhogy fel a fejjel, most tiéd a nagyvilág, ott fogsz újból szerelmes lenni, ahol épp nem is várnád :) És igen, rácáfolt az élet!
én mindíg megakartam halni olyankor , de ..mégse haltam meg!

Szerintetek ha valakinek műtik az agya egy részét akkor 100% hogy nem lesz többet normális ember vagy a kettő nem zárja ki egymást?

Legjobb válasz: Nem lehet elõre tudni, nem kötelezõ hogy baj legyen, mert az ép agyi területek átveszik a sérült rész funkcióját. Minél fiatalabb a páciens annál jobb, mert õssejtekbõl is tudnak keletkezni új agysejtek (ezt régebben tagadták). Vannak csodás esetek, amikor iszonyú sérülések sem okoztak semmi funkcionális veszteséget. "bízva bízzál!"-ezt javaslom

Nem lehet elõre tudni, nem kötelezõ hogy baj legyen, mert az ép agyi területek átveszik a sérült rész funkcióját. Minél fiatalabb a páciens annál jobb, mert õssejtekbõl is tudnak keletkezni új agysejtek (ezt régebben tagadták). Vannak csodás esetek, amikor iszonyú sérülések sem okoztak semmi funkcionális veszteséget. "bízva bízzál!"-ezt javaslom
Az orvosok ma már sok agymûtétet végeznek, az a ritka eset, amikor valami károsodik.
... és normálisabb lesz, mintha nem mûtenék..
Agymûtétet kizárólag ébren végeznek, és közben tesztelik is a beteget, legalábbis nyelvi képességek szempontjából. Ha bármi rendellenességet tapasztalnak, akkor azt a területet gondosan elkerülik, nem vágnak bele.

Most írta fel az orvos a fogamzásgátlót de nem mondta el normálisan hogy hogyan szedjem akkor most 15. én kell megjönnie akkor vegyem be az első szemet mindjárt? Vagy ha vége lesz akkor kezdjem el?

Legjobb válasz: miert mondana el, minden rajta van a tajekoztaton. Konnyu az orvost hibaztatni, amugy meg neked kell megkerdezned, ha valami nem vilagos.

miert mondana el, minden rajta van a tajekoztaton. Konnyu az orvost hibaztatni, amugy meg neked kell megkerdezned, ha valami nem vilagos.
oLVASD EL A GYÓGYSZER TÁJÉKOZTATÓJÁT ÉS VÁLTS DOKIT! (AZNAP MIKOR MEGJÖN)
Bocsi, capslock :S
A kérdező hozzászólása: Még nem váltottam ki de holnap majd elolvasom!:) köszi!
Elõsször is majd ha kiváltottad, olvasd el jó alaposan a tájékoztatóját! Valószínûleg az lesz benne, hogy ha megjön a mensid, aznap vedd be az elsõ szemet. Majd szedd végig a levelet, ha elfogyott pedig tartsd meg a 7 napos szünetet. A szünetben kb. 3-5. napon meg fog jönni. A 8. napon pedig már el kell kezdened a köv. levéllel még akkor is, ha nem múlt el a vérzésed! Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Igen lehet .
Én is ezt a fajta gyógyszert szedtem nekem volt, hogy 2 hetente megjött.Én ez végett hagytam abba./És még szoptatok./
Nem kell rá várni, mert sokára jöhet meg. A cerazette csak a peteérést gátolja meg, de nem idéz elõ vérzést . Majd ha a szervezeted tisztulni akar akkor megjön. Ha abbamarad a szoptatás, akkor sem jön meg , akkor érdemes orvoshoz menni, de egy éven belül emiatt nem kell.
Ne aggódj, ha nem jön meg. Ha rendesen szeded a gyógyszert, akkor valószínûleg nem leszel terhes. De tényleg vigyázz, hogy egy szem se maradjon ki. Nekem csak akkor jött meg (Cerazette mellett), amikor már nagyon fogyott a tejem. Tehát ez így normális, lehet hogy amíg szoptatsz, nem is jön meg. Utána viszont kéne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Dr.Bubó.
Szia! Én is babával a pocakban költöztem a József Attilára tavaly :) A IX. kerületi SZTK-tól rosszul voltam, ezért a lõrinci SZTK-ba jártam, ami az Üllõin van, a határ úttól az 50-es villamossal lehet oda kijutni, bár én a végén már kocsival jártam, de sztem nincs messze. (annyi, hogy én állandó lakcímre oda voltam bejelentve, de talán meg lehet próbálni anélkül is, én azt mondanám, h ott lakok albérletben vagy valami hasonlót) Dr. Séra Péterhez jártam, akivel nagyon meg vagyok elégedve. A terhesgondozást sztem nagyon profin végzik, az összes vérvétel, UH és vizsgálat helyben van, nem kell szaladgálni a kórház és magánrendelõ között, és persze ingyen volt minden. Az orvos nem túl bõbeszédû, az asszisztensnõ sem volt egy bûbáj, de sosem kellett várnom és biztos kezekben éreztem magam. (egyébként a magánorvosok sem voltak velem kedvesebbek, sõt!) Az UH képet egy kb. 1, 5 méteres led kijelzõn vetítik, így a felszerelésre sem lehet panasz. Az SZTK-hoz a Dél-Pesti kórház tartozik, de én is a Szent Istvánban akartam szülni, így mikor elkezdõdött, csak bementünk oda és ügyeletes dokinál szültem. Nem is volt ezzel semmi gond, nem bántam meg, mondjuk szülésznõt viszont fogadnék legközelebb, mert az nagyon bunkó volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!